Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig ki (2076 db)

Ha megáll a fogyás, az általában mennyi idöre? Kinek mennyi ideig stagnált a súlya?

Legjobb válasz: Én kb fél éve fogyózok.Nekem elég lassan megy a dolog...Volt már egy 2 hónapos stagnálás,de kb 3 hete megindult megint.

Én kb fél éve fogyózok.Nekem elég lassan megy a dolog...Volt már egy 2 hónapos stagnálás, de kb 3 hete megindult megint.
A kérdező hozzászólása: És mennyit fogytál fél év alatt?

Kubába mikor, mennyi időre, kikkel, és hova érdemes elmenni? Mire kell figyelni? Mennyi költő pénzel? Mi a fizetőeszközük?

Legjobb válasz: Kérdezz meg egy utazási irodát :) Õk biztosan tudnak neked segíteni Egyépként ez attól függ, hogy milyen igényeid lennének

Kérdezz meg egy utazási irodát :) Õk biztosan tudnak neked segíteni Egyépként ez attól függ, hogy milyen igényeid lennének
Kubába?Füvezni mész?
A kérdező hozzászólása: Pihenni szeretnék menni! És azért kérdeztem, mert azt hittem, hogy olyan választ/válaszokat fogok kapni akik már voltak Kubában egyszer vagy akár többször is és van már Kubával kapcsolatos tapasztalatai/tapasztalataik!
Szia! Mi is készulunk Kubába, én is szívesen elolvasnám a tapasztalataidat.Megkoszonném ha írnál.
Elég késõn írok de most találtam meg ezt a kérdést Kubában Peso a fizetõeszköz, a kubai peso.Többet nem tudok mondani

Mennyi idő alatt gyúrtad ki magad?

Egyszer csak elhatároztad, hogy gyúrni fogsz. Mennyi id? telt el, amíg elkezdted látni az eredményt? (kockásodó has, vastagodó kar) és mennyit edzettél hetente? köszi

Legjobb válasz: A "Mennyi idõ telt el, amíg elkezdted látni az eredményt" és a "Mennyi idõ alatt gyúrtad ki magad" azért nem ugyanaz... A kérdésedre válaszolva: 4-6 hónap alatt - tudatos táplálkozással, edzésintenzitással és regenerálódási idõvel - simán meglátszódik. Ahhoz pedig, hogy "kigyúrd" magad 1-2 év minimum szükséges, de ez is mind egyénfüggõ. Általánosságban: Az, hogy ki mennyit fejlõdik adott idõ alatt az a genetikai adottságokon is múlik.

A "Mennyi idõ telt el, amíg elkezdted látni az eredményt" és a "Mennyi idõ alatt gyúrtad ki magad" azért nem ugyanaz... A kérdésedre válaszolva: 4-6 hónap alatt - tudatos táplálkozással, edzésintenzitással és regenerálódási idõvel - simán meglátszódik. Ahhoz pedig, hogy "kigyúrd" magad 1-2 év minimum szükséges, de ez is mind egyénfüggõ. Általánosságban: Az, hogy ki mennyit fejlõdik adott idõ alatt az a genetikai adottságokon is múlik.
Az, hogy ki mennyi idõ alatt gyúrja ki magát, elég relatív kérdés. Függ a céltól. Mivel nekem versenyzõi céljaim vannak a jövõben, így egyhamar biztos nem fogom elérni azt amit szeretnék. Mikor látszódott? Az elsõ hónap után már javult a testtartásom, az izomzatom kb fél év után kezdett alakulni. Most így kicsivel több, mint egy évvel a hátam mögött, már azért látszik szépen, az elõzõ évhez képest.
kb 7 évesen kezdtem el karatéra járni, majd 10 éves koromtól úsztam is. A gyúrás 18 éves korom körül jött. A korábbi sportoknak köszönhetõen nem volt gond a kinézettel. Viszont mikor elkezdtem már csak ezt csináltam. Nem szedtem csak táplálékkiegészítõt. Gyorsan fejlõdtem, de nem a nagy tömegre mentem, hanem a jól kidolgozott testre. Egyéb okok miatt 4 év után abbahagytam. Am heti 3 szor jártam edzeni. A 190cm hez voltam 110kg. Pont jó volt. Azóta eltelt 8év minimális sportolással. Most évek óta fix 105kg vagyok. Mondjuk már nem fér bele az idõmbe hogy rendszeresen járjak edzeni, de kb 2-3 hónap alatt ott folytathatnám ahol abbahagytam.


Egyénileg változik ez is, de kb 150 nap egy szempilla életciklusa.

HOGY VANNAK NÉMETÜL A KÖVETKEZÕ KÉRDÕSZAVAK Mire? Mibe? Mivel? Minek? Kire, kivel? Kinél? Ki után? Kiről? Kihez? Ki nélkül? + Mi után? Miről? Mitől? Mihez? Mióta? Mi nélkül? Wie lange? (Mennyi ideig?

és ezen felül tud-e még valaki hozzátenni -e kérdőszólistához? (nem is igazán értem ezt a sok kérdőszót, hogy milyen logika szerint állnak össze!Megírná valaki?

Legjobb válasz: Mire Worauf, Mibe Worin, Mivel Womit, Minek Wozu Kire Auf wen, kivel Mit wem, Kinél? Bei wem, Ki után? nach wem, Kirõl? Über wen, Kihez? Zu wem, Ki nélkül? Ohne wen, Mi után? Nach was, Mirõl? Über was, Mitõl? Wovon, Mihez? Zu was, Mióta? Seit wann, Mi nélkül? Ohne was, Wie lange (Mennyi ideig)-

Mire Worauf, Mibe Worin, Mivel Womit, Minek Wozu Kire Auf wen, kivel Mit wem, Kinél? Bei wem, Ki után? nach wem, Kirõl? Über wen, Kihez? Zu wem, Ki nélkül? Ohne wen, Mi után? Nach was, Mirõl? Über was, Mitõl? Wovon, Mihez? Zu was, Mióta? Seit wann, Mi nélkül? Ohne was, Wie lange (Mennyi ideig)-
mitõl?-wovon? persze
Ezek a "kérdõ névmási határozószavak" Az elöljárószó elé oda kell biggyeszteni a "Wo"-t. Pl. in- Worin? (Miben)
Az elöljárószós fõneveket, ha személyt jelölnek, elöljárószós névmásokkal helyettesítjük. Ha nem személyt jelölnek (vagy egész mondatra vonatkoznak), többnyire névmási határozószókkal helyettesítjük. Pl. Ich denke an meine Freundin An wen denke ich? (személy) Ich denke an meine Prüfung Woran denkst du? (nem személy)

Mennyi ideig mutatható ki a talajban a fekália?

Legjobb válasz: Mit akarsz tudni? Nem mindegy! egy darab szarnak mennyi ideig vannak látható nyomai egy ásónyom mélyen vagy hogy egy egykori pottyantós budi maradványaiból mûszeres méréssel mennyi idõ múlva mérhetõ ki a fekália?

Mit akarsz tudni? Nem mindegy! egy darab szarnak mennyi ideig vannak látható nyomai egy ásónyom mélyen vagy hogy egy egykori pottyantós budi maradványaiból mûszeres méréssel mennyi idõ múlva mérhetõ ki a fekália?

A vajúdás a szülőszobában történik? Kb mennyi idő? Vajúdás alatt ki lehet menni Wc-re? A kitolási idő milyen hosszú? És ha nekem akkor kell wc-re mennem akkor mi van?

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.

Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.
Ahol én szültem ott vajúdni nem csak a szülõszobában lehetett. Nyugodtan sétálhattam a folyóson, ha pihenni szerettem volna egy kicsit akkor bementem a szülõszobába. Ott leülhettem, vagy le is feküdhettem volna. Én 8-kor mentem be este és éjfél elõtt feküdtem csak a szülõágyra amikor burkot repesztettek, addig sétáltam, illetve kaptam közben beöntés akkor a budin ültem, utána lezuhanyoztam. Burokrepesztés után pedig már nem kellhettem fel, mert nem sokra rá éjfél után pár perccel megszületett a lányom. Én ittam közben így nem kellett katéterezni, mert spontán volt vizeletem szülés után, és infusiót sem kaptam. Kitolási idõ alatt nem kell wc-re menned, csak úgy érzed, hogy majd be tojsz, de ezek a tolófájások. Nekem kb 10-15 perc volt. Ez fáj a legjobban, de már alig várja az ember, mert tudod, hogy nemsoká a kezedben tarthatod a babád. Mindenkinél más és más az idõ. Vannak szerencsésebbek akik hamar megszülnek és van bizony aki sokáig szenved. De ne izgulj el fogod felejteni az egészet és csak a szépre fogsz emlékezni. 7 hetes kislány anyukája
És még valami (az elsõ vagyok): Nekem személy szerint az az elsõ babánál a tolófájások egyáltalán nem fájtak, de tényleg, csak néztem, ahogy a hasam mozog le-fel, és csodálkoztam, hogy nem fáj. Viszont ahogy a baba kijött, az nagyon-nagyon fájt. A másodiknál a tolófájásokat is megéreztem, bár hírül sem fájt annyira, mint a vajúdás, de a baba megszületése nem volt olyan fájdalmas, mint az elsõnél. Úgy tudom, a legtöbb nõnél a kitolási szakasz már megkönnyebbülést jelent.
Én a sima kórházi ágyon vajúdtam, és nagy nehezen, mikor már majdnem összeestem a wc-én beöntés után majdnem fél órával akkor engedtek be a szülõszobába:(! Kórház válogatja, ki hogy szülhet és vajúdhat:) Nekem péntek reggel kezdõdött a tágulás amikor bementem a kórházba, mert véreztem is, akkor még csak 1 ujjnyira voltam kiengedtek! Szombatra visszarendeltek kontrollra, de akkor is haza küldtek! Vasárnap fél négy fele, mentem vissza 5 percesekkel, és nagy nehezen fél hatkor ténylegesen elhitték hogy nem csak bebeszélem magamnak a dolgokat és befektettek! Éjfélkor elfolyt a magzatvíz és 2:20 percre megszületett a lányom! Nem érzed a kitolási idõszakban, hogy wc-re kell menned, mert a szülésznõ, azt fogja mondani, hogy amikor fájásod van csinálj úgy mintha kakilnál és akkor nem csak a baba jön, hanem minden ami még bent volt, nem szégyen az! Remélem tudtam segíteni! 3 hónapos kislány anyukája
szia én alternativ szobában szültem, igy nem kaptam beöntést sem, volt zuhanyzós wc-je, oda járkálhattam wc-re, én elég sokszor mentem pisilni, mert nekem engedték h igyak, kb 1.1, 5liter vizet meg is ittam...nekem maga a vajudás 10 óra volt..vajudás alatt azt csinálhattam amit akartam, párom is bent volt, sétáltunk, labdán üldögéltem, mindent kiprobáltam még amivel fel volt szerelve a szoba, , , kitolási rész, kb 15-20 perc volt, de hozzá teszem, én akkor már 36 órája fent voltam, és naon fáradt voltam...szülés után 2 órát még feküdnöd kell, nem kelhetsz fel..mikor a kitolási rész volt, olyan érzésem volt, h nagy wc-re kell mennem, amit közöltem is a dokival, h nekem kakilnom kell, de õ csak nevetett és azt mondta akkor nyomjon, persze nem wc-nem kellett, hanem a babóca jött...ja és mikor még a szülöcsatornába van, de már a lábad között a baba feje naon fog fesziteni, fájdalmas lesz, de legalább hamarabb kinyomod onnan:-)) könnyû és gyors szülést

Államvizsgára ki mennyi idő alatt készült fel? Általánosságban mennyi idő kell, hogy jól felkészüljünk?

Legjobb válasz: Ugyan már! Egy hét alatt maximum valami kis büfészakon lehet felkészülni államvizsgára! Nálunk egy szigorlatra többet kellett tanulni. Az az igazság, hogy erre nem lehet konkrét idõt mondani. Függ attól, hogy mennyire tanultad meg az anyagot akkor, amikor vizsgáztál belõle. csak átpuskáztad magad kettesekkel a vizsgákon vagy tényleg megtanultad, amit kellett. Elsõ esetben nyilván sokkal több idõ kell. Én legalább 3 hetet foglalkoztam az intenzív felkészüléssel. Mondjuk nem a kettesre hajtottam.

Ugyan már! Egy hét alatt maximum valami kis büfészakon lehet felkészülni államvizsgára! Nálunk egy szigorlatra többet kellett tanulni. Az az igazság, hogy erre nem lehet konkrét idõt mondani. Függ attól, hogy mennyire tanultad meg az anyagot akkor, amikor vizsgáztál belõle. csak átpuskáztad magad kettesekkel a vizsgákon vagy tényleg megtanultad, amit kellett. Elsõ esetben nyilván sokkal több idõ kell. Én legalább 3 hetet foglalkoztam az intenzív felkészüléssel. Mondjuk nem a kettesre hajtottam.
Hat hét, ez idõ alatt 5 tárgyból négy vizsga volt (kettõ összevonva).
Mindenképpen több hét
Kedves Második válaszoló, ha az "ugyan már" felkiáltásod nekem szólt (Elsõ válaszoló vagyok), akkor elmondanám, hogy jogi egyetemrõl beszéltem, és négy vizsgánk volt, több hetes különbségekkel elosztva, így jött ki az így utólag kiszámolva még jóval több is, mint hat hét, ugyanis: 1. közig-alkotmányjog államvizsga elõtt három hét felkészülés 2. jog- és állambölcselet államvizsga elõtt két hét felkészülés 3. polgári jog államvizsga elõtt három hét felkészülés 4. büntetõjog államvizsga elõtt két hét felkészülés. És ez központilag így van beosztva, kevesebb idõ nem is lehet!

Kinek mennyi idő volt szobatisztaságra nevelni a kutyáját? (Elsősorban lakásban élők válaszai érdekelnének. )

Kicsit el vagyok keseredve, pedig tudom, hogy ez egy hosszadalmas folyamat és nem várhatok csodát pár naptól. Ezért is érdekelne, hogy másoknak mennyi időbe telt a szobatisztaságra nevelés, hogy egy kis erőt meríthessek belőle.:)

Legjobb válasz: Mennyi idõs a kutyusod? Egyébként tényleg hamar megtanulják. Az enyém 6 hónapos, most jutottunk el arra a szintre, hogy kibírja azt is, hogy fél 8-kor leviszem, ezt követõen 12h fele viszi le a sógorom/anyósom - bár most már ezt is ki fogjuk hagyni próbaképp és ezután 5 óra fele viszem le, ahogy hazaérek - na meg persze este. Én azt vettem észre, hogy az én kutyusom nagyon gyorsan megtanulta, hogy mit szeretnék, mit várok el tõle, csak sokszor én voltam a béna és nem vittem le idõben.

Mennyi idõs a kutyusod? Egyébként tényleg hamar megtanulják. Az enyém 6 hónapos, most jutottunk el arra a szintre, hogy kibírja azt is, hogy fél 8-kor leviszem, ezt követõen 12h fele viszi le a sógorom/anyósom - bár most már ezt is ki fogjuk hagyni próbaképp és ezután 5 óra fele viszem le, ahogy hazaérek - na meg persze este. Én azt vettem észre, hogy az én kutyusom nagyon gyorsan megtanulta, hogy mit szeretnék, mit várok el tõle, csak sokszor én voltam a béna és nem vittem le idõben.
én azt csináltam, hogy amikor elkezdett pisilni vagy kakilni a lakásban, akkor nagy felhajtással odarohantam hozzá, és hangoskodtam, hogy jajjajmicsinálsznemszabadjajj, felkaptam a pisilés közepén, lerohantam vele a ház elé, és csak ott tettem le.Ott már nyugodtan, csendesen mondtam neki, hogy na itt pisiljél drágám.Aztán addig álltam lent vele, amíg nem pisilt, vagy kakilt.Akkor viszont óriási felhajtással megdicsértem, hogy milyenokosügyestünér vagy, és ekkor viszont felvittem, hogy lássa, hogy ezért voltunk lent. Így 4 nap alatt rájött, hogy mi újság. De azért még egy-két hónapig mindíg nagyon dícsértem amikor lent pisilt.
megint én: nem nagyon sétáltam vele, mert nálunk el tudtam engedni, nem kellett pórázra kötni.Ez mondjuk biztos sokat számít.
a kutyafelkapós vagyok:) Nem, nem pisilt akkor, mert meg volt ijedve, hogy mi ez a felhajtás.Ezért kellett órákat lent maradnom vele, amíg pisilt.Ez szerintem nagyon fontos, hogy addig nem szabad felvinni, amíg nem pisilt, és akkor meg kell dicsérni.Nálunk legalábbis bejött.
Ez szerintem a kutya érzékenységétõl függ. Ha a tiéd egy érzékenyebb alkat, akkor büntetésnek éli meg ezt a felkapást, és utána azért nem mer lent pisilni, mert elõtte büntit kapott a pisilésért. Ha látszik, hogy ez nálatok nem megoldás, akkor ne erõltesd!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a válaszokat!:) Most 3 hónapos a drágám és biztos vagyok benne én is, hogy én rontom el a dolgot, mivel most feküdnöm kell és a párom nem tudja olyan gyakran levinni. Na de ha meggyógyulok, akkor megint többet leszünk lent. Ezt az odarohanós felkapós dolgot én is eljátszom vele mindig, de csak azt értem el vele, hogy iszonyatosan elkezdett félni tõlem és menekül elõlem, közben pedig széthordja a pisit a lakásban.:P De felszereltünk egy a fekhelyére nézõ kamerát, így látom, ha felkel és tudok rögtön menni és figyelni.:) Kedves "kutyát-felkapó-a-ház-elé-rohanó" válaszoló!:) Amikor ezt eljátszottad a kutyusoddal, akkor lent folytatta a pisit? Mert az enyém ilyenkor nem hajlandó pisilni, csak mikor nem figyelem.:S És sétáltál is vele, vagy csak egy helyben álltatok?
4 hónapos kora körül már kizárólag azon múlt, hogy idõben vittem-e le, csak akkor volt baleset, ha én elcsesztem. 8 hetesen hoztam el, tehát az elsõ két hónapban voltak még gyakoribbak a balesetek, de kaki már nagyon korán csak kint volt.
Kb 1-2 hét alatt. 3 hónapos kora körül kezdtem el tanítani. De én mellette voltam 0-24ben, így 2 óránként le-fel-t játszottunk :)
4 hét, de már az elsõ hét után ügyeske volt.
Én 2 hónaposan hoztam el a vizslámat, és az igazi, biztonságos szobatisztaság 7 hónapos korában jött el. Én is pont így vártam erre, mint Te :) Addig is tudta, hogy nem örülök, ha a lakásba pisil, de nem tudta annyira visszatartani (gondolok itt a munkaóráimra). Anno én is feltettem ezt a kérdést, de csak az ismerõs-kutyás körökben és mindenki kutyája már 4 hónaposan szobatiszta volt. Na, az enyém nem. Kitartás! A kutyák se szeretnek oda piszkítani, ahol pihennek, úgyhogy el fog jönni az a pillanat.
A kérdező hozzászólása: Próbálok következetes lenni, de egyszerûen nem tudok mellette állni a nap 24 órájában és nézni, hogy mikor akar pisilni.:( Én is álltam kint vele 1, 5-2 órákat, jó beteg is lettem, most a párom viszi sétálni és van amikor 10 perc után pisil, de olyan is, hogy egyáltalán nem és amint beérnek a lépcsõházba, az az elsõ, hogy odapisil.:( De a legelkeserítõbb, hogy már a fekhelyét sem kíméli, pedig ez nem normális szerintem. Szóval nemhogy javulna a helyzet, egyre rosszabb lesz. Természetesen bevállaltam mindennel együtt, de miért viseljem el, ha tudnék rajta változtatni is? Csak annyi az egész, hogy egyelõre úgy érzem, csõdöt mondtam gazdiként. De holnapra már remélhetõleg meggyógyulok annyira, hogy kivihessem én és akkor megint eltöltünk pár órát odakint és próbálkozunk tovább. Remélem hamarosan megérti mit akarok tõle!:)
10 nap 7éves menhelyi kutya.
4 nap alatt szobatiszta lett. Igaz, hogy 3 órákat álltam vele a mínuszokban a téren, de megérte. Persze a 4 nap azért nem általános, de azért gyorsan rájönnek, hogy mit kell csinálni, csak következetesnek kell lenni. Hogy próbálod tanítgatni?
2, 5 évesen hazavittem, úgy, hogy 4 hónapos kora óta menhelyen élt kennelben. Elsõ perctõl kezdve szobatiszta volt. Bár ez gondolom, rajtad nem segít. Legyél türelmes, pláne ha kölyökrõl van szó. Bevállaltad a rengeteg kakával együtt, amit termel, most viseld el csendben :)
A kérdező hozzászólása: Ja és még annyi kérdésem lenne hozzá, hogy mennyi idõs volt a kutya?
Nekünk anno a régi kutyusunk pár hét, talán 1 hónap alatt megtanulta, de majdcsak 1, 5 hónap kellett ahhoz, hogy ne csússzon be semmi "ajándék", mikor nem vagyunk otthon. Én a 11 hetes kiskutyámmal 3-4 napja járok le és tegnap óta sikerrel van. Persze itthon is bepisil (sajna nem mindig találom el az idõt), de azt érdemes megfigyelned, hogy körülbelül hány óránként szokott pisilni, kakilni és ez alapján levinni. Pl. játék, alvás után rögtön le, ha pedig mindig egy adott idõpontban eteted (pl. pont délben), akkor megnézheted mennyi idõ míg kakil és utána úgy idõzíteni. Amúgy olyan 2-3 óránként szoktam lemenni vele. Elég hosszadalmas, de ezzel jár :P.

Ki mennyi idő alatt tudja kifejni a mellét?

Én elektromos mellszívót használok. A 2 mellb?l kb 220-240 ml tejet tudok kifejni, de nekem valamennyivel több mint 1 óra a fejés.

Legjobb válasz: Igaz én már nem fejek,mert 1 éves a babóm és megissza az összeset.Én kb 10-20 percet fejtem(elsõ pár nap tovább tartott).Ez idõ alatt 150-400ml fejtem ki tejcsit!Nekem kézi avant isis tipusú mellszívóm van. Mennyi idõs a babád?A fejés elõtt jól maszírozzd át a melleidet,és akár közben is maszírozhatod egy kicsit!Vagy a tejcsi belövelléséig fejjél kézzel,mert hamarabb beindul a tej (legalábbis nekem így volt).

Szia! Én egyszerre fejem a két cicit, egyiket elektromossal, másikat kézi Avent-tel. Így megvagyok kb. 20 perc alatt. Én csak fejek mert nem akart szopizni a babám.
Megint 12:21-es vagyok. Hidd el, hogy termelõdik annyi a cicidbe amennyi neki kell, és nem kell éjjel fejned. Lehet hogy bolodnak nézel, de gondolj a "wc tartály" elvre. Kiürül és azonnal kezd visszatelítõdni. Hát a te cicid is így mûködik. A cumisüvegbõl-etetés meg csak nehezíti a dolgot.Lehet hogy a babád is csak azért eszi meg mindet az üvegbõl mert könnyen jön belõle. Ördögi kör... Pár nap kell a szervezetnek hogy átálljon arra a mennyiség termelésre amit "diktálsz" neki. Mikor elmaradt az éjjeli két evés egyik napról a másikra, kb3nap kellett mire megszokta a szervezetem.Nappal meg úgy termel utána mint a sicc, amikor kiszipókálja a babám. Én is mindíg azt hittem, hogy nem lesz elég mert mikor utoljára mértem 200-250között evett egy alkalommal. Próbáld meg. Sikerülni fog. :) )
Szia. Én 5hétig fejtem mert nem tudott szopizni a baba. Utána belejött és azóta olyan mint a porszívó. Amíg fejtem addíg 15-20perc alatt végeztem.Elõször kézi Avent volt, de azt kölcsön kaptam így vettünk egy elektromosat mivel azt hittem fejni kell majd minden nap.Hála égnek sikerült a szopi!!! Nekem is fura hogy csak ilyen kevés alkalommal teszed mellre a babát, és hogy üvegbõl is kap, holott van tejed. Mi éjjel nem eszünk, de nappal így is 4-7alkalom a kaja. Attól függ mennyit kíván a drágám :) )
Megkérdezhetem, hogy a babád miért kerül csak ennyiszer mellre? Fontos lenne, hogy 6-7szer cicizzen egy nap, ugyanis õ tudja a lehetõ legjobban kidolgozni a mellet, hogy aztán a fejés is hatékonyabb legyen, és õ is könnyebben tudjon szopizni. Fõleg, ha bimbóvédõs voltál, szerintem szoptasd sokat a mellen a babót. Egyébként is, ami fejésnél kijön, az nem ugyanaz a mennyiség, amit a baba ki tud szívni. Szopizás közben termelõdik még egy csomó tej neki. Nézd meg, hány sugárból jön a tejed most, majd egy hónap CSAK szoptatás után nézd meg újra! A baba szépen ki fogja dolgozni neked, illetve magának. :)
Igaz én már nem fejek, mert 1 éves a babóm és megissza az összeset.Én kb 10-20 percet fejtem(elsõ pár nap tovább tartott).Ez idõ alatt 150-400ml fejtem ki tejcsit!Nekem kézi avant isis tipusú mellszívóm van. Mennyi idõs a babád?A fejés elõtt jól maszírozzd át a melleidet, és akár közben is maszírozhatod egy kicsit!Vagy a tejcsi belövelléséig fejjél kézzel, mert hamarabb beindul a tej (legalábbis nekem így volt).
Az igen! Én kb. 20 percig fejek, de nekem még csak 150 ml tejem csapolható le. :)
Én már abszolút nem fejek, 3 hósak vagyunk és 7x eszik. Amíg fejtem (kb.8 hetes koráig de csak alkalmanként) akkor max.10 perc volt nekem is és olyan 120körül jött le. Avent kézi mellszívóm van.
A kérdező hozzászólása: A kisfiam 3 hónapos. Eleinte csk fejtem mert nem tudott jól enni a cicibõl (bimbóvédõ miatt, de amikor elhagytam már jól ment) 1 hónapos korától már szépen eszik a cicibõl. Kb 15 perc alatt õ ki is üríti a cicit, nagyjából. 3x cicizik egy nap és egyszer adok üvegbõl, amit hajnalban fejek, mert õ átalussza az éjszakát. Elektromos melszívót használok, szuper állítható intenzitásut és még is 1 cici 30-35 perc. Ennyi idõ alatt olyan 120-140 ml-t tudok kifejni. Ráadásul ez a mennyiség nem is nõ. És hiába fejtem régen sûrûbben, akkor sem tudtam emelni a mennyiséget, bár most már inkább az idõvel van a gondom. Hajnali 3-tól negyed 5-ig fejek. És csodáélkozva hallottam hogy másnak elég 10-10 perc cicinként.
12:21-es vagyok. Azt még írni akartam, hogy a szopik után már nem fejek, csak este mind a két mellet utolsó kaja után, hogy reggelre ne legyen nagyon bedurranva. Ezt általában berakom a hûtõbe tartaléknak, hátha.... Ha nem kell akkor kiöntöm másnap este, mert nekünk a sok fejés miatt az elején, jó pár liter van a fagyiban.
A kérdező hozzászólása: Az én fiam születése óta 4x eszik egy nap. Reggel 8-kor majd 2-kor délután 5-kor és este fél 9-kor. Ezt a napirendet õ alakította ki. Este 10-re már alszik és ez tart másnap 8-ig. Így én éjjel felkelek fejni mert ennyit nem bír ki a cici. A 10 óra ürítés nélkül nagyon sok. Szóval felkelek fejni. Délután 5-kor azért cumisüvegbõl kapja mert ilyen rövid idõ alatt az a mennyiség amit õ eszik (min 220 ml) nem termelõdik meg. Így a hajnali fejést kapja délután. Aztán estére megint tele a cici. Így eszünk csak 4x egy nap.
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, és milyen mellszívót használsz?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!