Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig kb egy baba (14 db)

Mennyi idő kb egy császármetszés? 1 baba.

Legjobb válasz: Max 15 perc amég kiveszik a babát,utána kb.40 amég összevarrnak

Max 15 perc amég kiveszik a babát, utána kb.40 amég összevarrnak
Sya! Az elõkészületek kb 1órát vesznek igénybe!!Utána száguldasz a mûtõbe:) !!Nekem 10.39kor emelték ki Bazsát, majd 10:40kor Tomát....11órakor toltak ki a mûtõbõl!Engem a szülõszobán figyeltek meg, onnan pedig 14:00 körül tolhattak ki...azt hiszem!! Üdv! Ezek 2héttel ezelötti élmények:)
Nekem egy óra volt az egész kb. Mindennel együtt.
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek:)
10-kor bejött a dokim és közölte hogy megcsinálja a császármetszést amiért már tegnap is sírva könyörögtem mert most már tényleg nincs szívhang. (még jó hogy észrevette) 10:53-ra meglett a babám. Dél körül már fel akartam kelni enni, de nem hagytak így anyukám etetett fekve.
szia! nekem életmentõ császárom volt, így altattak, de állítólag alig volt több 20 percnél és már ébren voltam.
Szia! Nekem egy óra volt mindennel együtt-érzéstelenítés, baba félkor kint volt és egy fél órát stoppoltak.Elsõ babánál...most remélem kijön magától:) 35hetes kismama
9-kor toltak a mûtõbe, érzéstelenítés, elõkészítés, 9.22-kor megszületett a kisfiam :) )) 10-kor már az õrzõben voltam.
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
Nekem 17:30 körül mondta a dokim, hogy mûteni kell. Hogy pontosan mikor fogott hozzá nem tudom. Még elõkészítettek, érzéstelenítés, az orvosok bemosakodása... 18:12-kor megvolt a kisfiam. Úgy éreztem, hogy ami utána következett tovább tartott. De 19:00-kor már a szobában feküdtem. Szerintem mindennel együtt max 1 óra lehetett.
Mindegyik kb.40 perc volt:) 3 császáros
A kérdező hozzászólása: köszi:) gratulálok a babókhoz!

Mennyi idő alatt bújik ki a fog teljesen? Mekkora kb egy baba foga (hány mm)?

Az els? tegnap reggelre áttörte az ínyét...3,5 hós!mikorra n? ki teljesen?Kb És nálatok mennyivel kés?bb jött a következ??

Legjobb válasz: Nekünk kb egy hónapja törte át az ínyt,de még mindig csak félig van kint.

Nekünk kb egy hónapja törte át az ínyt, de még mindig csak félig van kint.

Egy 4-5 hónapos baba kb. mennyi ideig ülhet egy 2 fokozatban dönthető, hátradöntött etetőszékben?

Nagyon jól elvan ha így nézelődik. Mennyi idő az, ami még nem tesz rosszat a gerincének. Eddig max. 5-10 percig mertem benne hagyni.

Legjobb válasz: èn egy percre sem tenném bele. nem csak a gerincének rossz, hanem ezzel nem ösztönzi magát a fordulás, feltérdelés felülésre. minél többet segítesz ülni annál jobban vissza vetheti a saját maga probálkozásban.

èn egy percre sem tenném bele. nem csak a gerincének rossz, hanem ezzel nem ösztönzi magát a fordulás, feltérdelés felülésre. minél többet segítesz ülni annál jobban vissza vetheti a saját maga probálkozásban.
amíg nem tud egyedül ülni, addig nem tesz jót neki az ülés. legfeljebb akkor lehet függõlegesben, ha tökéletesen támasztja a hátát (mintha a karodban lenne.) de akkor is elég az 5-10p.
A kérdező hozzászólása: Néhány percig muszáj, mert már eszeget almát, és nem szeretném a hordozóban etetni. Akkor nem nagyon teszem az evésen kívül bele, bár elég csábító volt, hogy pár percig tehetem a dolgomat a konyhában és nem "reklamál"...
Tedd a hordozóba nyugodtan, más is így csinálja.
Ennyi idõsen még ne ültesd, a hordozó az etetésre pont jó vagy vegyél pihenõszéket az is állítható és támaszt is!


Mennyi ideig tartózkodhat kb egy baba a hordozóban?

Lehet, h hülyén hangzik a kérdés, de a napközbeni takarításaim csak így tudom megoldani, ha a babám hordozóban van, és én hordozgatom magammal, közben magyarázom neki, mit csinálok... Nagyon érdekesnek találja, kb 3-4 órát töltünk így, míg mosok, f?zök, takarítok. Jól van ez így? (5 hetesek vagyunk)

Legjobb válasz: S ha elalszik benne? Hagyjam, vagy vegyem ki, tegyem a kiságyba(ha fel nem ébred) Épp most bealudt..

A kérdező hozzászólása: S ha elalszik benne? Hagyjam, vagy vegyem ki, tegyem a kiságyba(ha fel nem ébred) Épp most bealudt..
Szia.Nyugodtan hagyd benne.Nekem is a lányom ha az autóba elalszik, akkor abban hagyom amíg felnem ébred.Ha kivenném egyböl felébredne. egy jó tanács.Tegye´l a feneke alá egy textilpelust összehajtva, u´gy ke´nyelmesebb lessz neki. 16hetes kislány anyukája.
szia! én is ezt csinálom, de csak vészhelyzetben, nem jó arra szoktatni hogy ne tudjon egyedül elnézelõdni, mindig vele kell majd lenni, egy percig sem lehet letenni. ugyhogy szerintem kicsit erõltesd azt hogy efgyedül legyen néha, amig te dolgozol, mégha az elsõ 1-2 alkalommal kicsit nyûgösebben is viseli. Persze nálunk is vannak esetek, amikor nincs más megoldás: kenguru fel, vagy hordozó. Mindenesetre ha végeztél, vedd ki belõle, és fektesd le, szokja meg a kiságyát, és hogy alvásnak ott a helye. minden jót!!
Most az autós babahordozóról van szó, vagy kengururól, esetleg kendöröl.az elsö v.vagyok.mert ha hordozó kendöröl...akkor tényleg jobbha kicsit agyod egyedül is.ha jól értettem, akkor babahordozó, autósill.hagyományos.abban nyugodtan vidd magaddal szoba´ról szoba´ra, ha elüldögél benne.Az e´n lányom is jön velem a konyha´ba, adíg ö ül a hordozóban e´n pedig fözöm.
A természeti népek egész álló nap hordózókendõben kapáltak, benne gyerekkel:)
Szerintem tök jó, ha így elvan, van-e a hordozóban újszülött szûkítõ? Mert az lenne jó a hátának. Bár így is amikor csak lehet, vedd ki. Nemsokára elég, ha egy vastagabb plédet terítesz a szõnyegre, és arra fekteted, esetleg hasra is, mert így fog erõsödni.
A kérdező hozzászólása: autós hordozó, és van benne újszülött szûkítõ. Nagyon köszönöm a válaszokat, akkor ez a probláma megoldani látszódik, és veszek egy kengurut is, csak úgy tudom, azt 2-3 hónapos korától lehet, használni, vagyis, amikor már tartja a fejét. Köszönöm a válaszokat!
Nekem azt mondták 6-8 hetes koráig max napi 1-2 órát legyen hordozóban, mert nem jó a gerincének!Azért fontos a mózeskosár is, vagy az, hogy teljesen el lehessen fektetni a babakocsit, mert a vízszintes fekvés a legjobb nekik.A napi 3-4 óra 5 hetesen már lehet belefér, de nem egyfolytában szerintem.

Milyen programmal tudok egy ". mkv" HD fájlt "avi"-ba konvertálni? Kb. mennyi időt vesz igénybe a folyamat?

Legjobb válasz: Format factory. Mindent át tud konvertálni. Az meg hogy mennyi idõbe telik ahoz kell a géped adata.

Format factory. Mindent át tud konvertálni. Az meg hogy mennyi idõbe telik ahoz kell a géped adata.
Pl http://www.aiseesoft.com/total-video-converter.html Az idõ nagyban függ a gép teljesítményétõl, akár több óra is lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!

Babám becsült súlya 35+3 hetesen 2.700 gr, nem nagy ez egy kicsit? A többi adata is inkább 36 hetes felel meg, pedig a fogantatás napja az tuti, mert lombikbaba. Akinek ebben az időben kb. ekkorára saccolták a baba súlyát végül mennyivel született?

Legjobb válasz: Az a dokinõ aki csinálta az uh-t a nõvéremnek is õ csinálta mindkét fiánál és eltalálta a súlyukat, ezért kérdezem, hogy akinek ennyire saccolták kb. azoknak mennyivel született végül.

1. baba 37+6: 3600 gramm 40+6: 4400 na õ nagy baba lett 2. baba 37+1: 3301 gr kiírt napon: 3950 gramm, "határeset"
A kérdező hozzászólása: Az a dokinõ aki csinálta az uh-t a nõvéremnek is õ csinálta mindkét fiánál és eltalálta a súlyukat, ezért kérdezem, hogy akinek ennyire saccolták kb. azoknak mennyivel született végül.
Nekem egy kérdésem lenne: a 35+3 hetes az azt jelenti h a 35. héten született a picike és most 3 hetes ? elõre is köszönöm :)
36.héten becsült súly:2800-3000g 40+4-ra született 3800grammal Boldog babavárást, és könnyû szülést neked! :)
szerintem nem. én magam születtem 36 hétre 2750-el és bár mindenki mondta, hogy milyen pici vagyok, a terhességi kornak megfelelõ volt ez a súly, nem is kezeltek koraszülöttként.
Teljesen átlagos a súlya. A fiam is ennyi volt, végül 3 és fél kilóval született:)
Szia! Átlagsúlyú a babád. Én nekem a 37. héten 3800ra saccolta, majdnem leestem az ágyról :) (És láss csodát annyival született rá 3 napra....) De amúgy az uh nem mindig pontos!
Egyébként az uh tévedni szokott, van h túl saccolják, vagy amikor meg kevesebbnek mérik. Szóval ne izgulj. :)
A kérdező hozzászólása: Nem, ez azt jelenti, hogy 35 hetes és 3 napos terhes voltam amikor az uh-n becsülték a baba súlyát.
:) Nem. 35 hetes és 3 napos.
36+4 hetesen kisfiam becsült súlya 2790 gramm volt. 4100 grammal született 40.hétre.

A bankba mennyi idö alatt jegyzik be a földhivatalnál, ha megveszek egy fél házat? A másik fele az enyém! A mit megveszek az meg a páromé! Meg ez kb. mennyibe kerül? (szerzödés módositási pénz, földhivatali bejegyzés stb)

Legjobb válasz: Még egy kérdést ,ha egy jelntéktelen összeget irunk bele,(bármint a megvételi árba),akkor ez az összeg után kell majd illetéket fizetnem?

A kérdező hozzászólása: Még egy kérdést , ha egy jelntéktelen összeget irunk bele, (bármint a megvételi árba), akkor ez az összeg után kell majd illetéket fizetnem?
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt banki hiel van rajta 9 millió forint.De a bank engedélyezi ezt márt megbeszéletem velük a szerzödés módositást!Csak azt nem mondták ez mennyibe fog kerülni!
Egy csöppet zavaros nekem a kérdés, de megpróbálok néhány dolgot letisztázni. Ha megveszel egy házat, akkor mindenképpen kell fizetni vagyonszerzési illetéket 4 milláig 2% afölött 6%. Ha a szokásos piaci ár alatt veszed, akkor is a szokásos piaci ár után kell fizetni és örülj, ha az apeh nem fog vizsgálni, szóval ne írjatok be a szerzõdésbe egy párszázezres összeget, ha milliókat ér a ház. Az hogy mennyibe kerül nem igen tudom megmondani. A többi része nem tiszta a kérdésnek.

Van egy lakás, melyen hitel van. Kb.80. 000 Ft elmaradás van hiteltörlesztésben, melyet ezen a héten fognak kiegyenlíteni. Mennyi idő után mondja fel a bank a hitelt? Ez a hét még beleférhet a kiegyenlítésbe? Vagy a bank már gyorsabb lesz?

Legjobb válasz: Általában 3 hónap a felmondás ideje, de én a helyedben - biztos, ami biztos- szólnék nekik hogy mikorra várható az elmaradás kiegyenlítése.

Általában 3 hónap a felmondás ideje, de én a helyedben - biztos, ami biztos- szólnék nekik hogy mikorra várható az elmaradás kiegyenlítése.
szerinted honnan tudjuk, hogy mikor kellett volna befizetni a részleteket, ez egy részlet-e vagy több havival el vagytok maradva? Egyébként minimálbért 3 hónapja meghaladó tartozással felmondhatnak
Nem az elmaradás összege számít hanem az idõtartama. Ha pár hetet vagy 1 hónapot csúszol annak valoszínû lesz büntetõkamat vagy más következménye(más ezt biztos jobban tudja) de nem árvereznek ha erre gondolsz. Amúgy is felszólítást kéne kapnod stb ami ha nem volt még akkor valoszínû nem csúsztál túl sokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, hasznosak. 2 hónap elmaradás van, sajna.
utolsónál a pont. Kérj türelmi idõt, és nem lesz nagyobb gond. ha nem egyeztetsz velük, lehet, hogy addigra KHR listára tesznek, ami egyenlítés után is passzívon lesz. Ez egy évig megnehezítené a hitelfelvételt.
Valóban. Mindig az a legjobb ha idejében szólsz a banknak és egyezkedsz velük. Akkor nem ér meglepetés és valoszínûbb hogy õk is pozitívan állnak hozzád! Ne felejtsd hogy nekik az elárverezés sok macera. A céljuk hogy törleszd a hiteledet így vagy úgy. Ezen a nyomott piacon õk se szívesen árvereznek. Pláne ha valahogy azért törlesztesz...

Egy 4 hós baba átlagban kb mennyit alszik napközben? És mennyi időre lehet lekötni a figyelmét?

3 hós kora körül olyan szépen elvolt az ágyikójában a forgóval s a földön a játszóhíd alatt. Napok óta viszont alig alig tudom ?t lekötni etetés után... Hamar elálmosodik. Normális ez?

Legjobb válasz: Nem tudom,hogy normális -e de az enyém is többet alszik mostanába napközbe(4 hónapos). Talán többet rugiznak meg mocorognak és jobban kifárad. Ja és az én babám rengeteget eszik attól is elfáradhat....

Nem tudom, hogy normális -e de az enyém is többet alszik mostanába napközbe(4 hónapos). Talán többet rugiznak meg mocorognak és jobban kifárad. Ja és az én babám rengeteget eszik attól is elfáradhat....
A kérdező hozzászólása: Mennyi az a rengeteg?

Ha egy baba már nagyon akar menni kézen fogva, kb. mennyi idő még magától indul el?

Tudom egyén függ?, ki-mikor indul el, de kíváncsi lennék kinek, hogyan indult el a babája...

Legjobb válasz: én egyik gyerekemet sem sétáltattam kézen fogva, kinek jó az? Majd megy, ha tud önállóan, addig meg kapaszkodjon a bútorok mentén. Esetleg vehetsz neki olyan kis tologatós játékot, ami nem borul fel és bele is tud kapaszkodni és menni vele. Nekem egy évesen mentek maguktól, igaz, eleinte oldalazva, szóval nem igazi járás volt, az csak másfél éves kortól volt.

én egyik gyerekemet sem sétáltattam kézen fogva, kinek jó az? Majd megy, ha tud önállóan, addig meg kapaszkodjon a bútorok mentén. Esetleg vehetsz neki olyan kis tologatós játékot, ami nem borul fel és bele is tud kapaszkodni és menni vele. Nekem egy évesen mentek maguktól, igaz, eleinte oldalazva, szóval nem igazi járás volt, az csak másfél éves kortól volt.
Ezt elég érdekesen a magad nyelvére fordítottad.Az amit önállóan csinál, tehát ha önállóan lépked és te nem fogod !!!
11 hónapos a lányom, 3 hónapja felállt, 1 hónapja megy a bútor mellett és azóta kézen fogva is. Másképp nem hajlandó elindulni, pedig tudná szerintem, ha akarná. Látszik rajta az akarat. Megtanult eddig szépen magától guggolni.. Nekünk van olyan "önálló járós bigyókánk", de nem nagyon erõlteti, mert túl gyors neki. Hiába fékezzük be, még nem bír vele menni, mert nagy a lendület hozzá. Foghatom neki én is azt a bigyót, hogy ne legyen gyors, de megint hajolgatok .. akkor meg nem tök mindegy, hogy kézen fogva "hajolok" (egyébként alacsony növésû vagyok szerencsére) vagy fogom neki a járássegítõt? Tudtommal eddig nem volt megvetendõ, ha egy szülõ segített járni a gyereknek. Mióta a lányunk kézen fogva jár, le se lehet lõni. Napról napra nagyobb távolságokat teszünk meg. Ettõl legalább erõsödik, mivel egyáltalán nem tartjuk és fogjuk, hanem õ magától megy csak fogja az ujjunkat.
A kérdező hozzászólása: Na, most ha veszek neki egy tologatható akármi, nem ugyanaz, mintha én fogom a kezét? Nem erõltetek rá semmit, addig lépked ameddig õ akar, ha elfárad leül, vagy belekapaszkodik az útjába álló valamibe...
nem ugyanaz, mert addig is önállósodik, te meg nem kapsz derékfájást
Ne foglalkozz az ilyen nehogy megfogd a kezét mondatokkal, ha a gyerek jön húzza az ujjad a kezed akkor igenis menni kell vele, fiam 10 hónaposan húzott de csak egyik ujjam fogta, önálló lépései voltak, 11 hónaposan még nem túl stabilan járt, de 1 éves korára gyönyörûen ment, jó az egyensúly érzéke 9 hónapos korától, bárhol feláll, lehajol, leguggol kapaszkodás nélkül, önálló stabil járása után 2 héttel már szaladt.
A kérdező hozzászólása: Örülök, hogy azért hozzá tudott szólni olyan is, aki nem dorgált le azért, mert meg merem fogni a babám kezét és segítek neki... Ha nem nyúzna állandóan azzal, hogy menjek vele, eszembe nem jutna erõltetni. De egész nap belém kapaszkodik, lépni nem tudok tõle és ha csak állok, ideges lesz, hogy miért nem haladunk :-) Szóval nekem sajna marad a derékfájás, mert elég magas vagyok, de szerencsére kicsi lányom se lesz alacsony növésû :-) Szóval gondolom olyan 3-4 hónap kell, mire a felállástól eljutnak az önálló járásig... (?) ahogy anno nálam...
jaj hülyeség ez, hogy nem szabad kézen vezetgetni!!én úgy voltam vele mint Te!Inkább vezetgettem, mint vettem neki egy több ezer forintos tologathatós akármit.Ráadásul egyik ismerõsöm lánya ilyeneket tologatott, és ugye az gyorsabban gurul mint ahogy a baba megy, elkezdett lábujjhegyen menni, amiért gyógytornászhoz kellett vinni.Szóval errõl ennyit. Kisfiam is kb 11 hónapos korától ment kézen fogva, vezetgetve, és õ is folyton kérte!Megfogta az ujjam és húzott, nem lehetett nem-et mondani.De nem is akartam. 14 hónaposan egyik napról a másikra elindult magától és onnantól nincs megállás:) most 20 hónapos, semmi hátránya nincs azért, mert vezetgettem. Szerintem ha folyton nem-et mondok neki a vezetgetésre, akkor késõbb tanul meg járni, mert neki az adott biztonságot, hogy foghatta a kezem és mikor már úgy érezte elengedte.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!