Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig hogyan kell (1227 db)

Van arra valami törvény, hogy a biztosítónak mennyi időn belül kell kifizetnie az életbiztosítás a jogosultnak?

Legjobb válasz: A szerzõdésben benne kell lennie, hogy milyen esetben mit kell benyújtani és mennyi idõn belül kell fizetnie.

A szerzõdésben benne kell lennie, hogy milyen esetben mit kell benyújtani és mennyi idõn belül kell fizetnie.
Az összes papír beérkezésétõl számítva 15 és 30 nap között.
A kérdező hozzászólása: Értem!Köszönöm a válaszokat!

Dr. Chen JIANGZHI szűztea kapszula forte-nek mennyi idő kell, hogy hasson? És ha elkezdem szedni akkor mennyi idő múlva kell szünetelni? Ha abba hagyom akkor vissza jönnek a kilók?

Most szeretném elkezdeni a Sz?z tea kapszulát el?tte nem is szedtem semmilyen fogyasztószereket, és evvel kapcsolatban szeretnék tanácsokat, tapasztalatokat kérni!!! Aki már szedte az lécíves ossza meg velem, hogy milyen volt vele!

Legjobb válasz: Most sem fogyasztószert fogsz szedni, hanem egy hashajtót. Egy idõ után hozzászokik a szervezeted és késõbb székrekedést okozhat, aranyeret stb. Ettõl nme lehet lefogyni, legyengül a szervezeted de nem fogsz tõle lefogyni. Remélem még átgondolod a dolgot:) 21N

Most sem fogyasztószert fogsz szedni, hanem egy hashajtót. Egy idõ után hozzászokik a szervezeted és késõbb székrekedést okozhat, aranyeret stb. Ettõl nme lehet lefogyni, legyengül a szervezeted de nem fogsz tõle lefogyni. Remélem még átgondolod a dolgot:) 21N
A kérdező hozzászólása: köszi hogy legalább hozzá szóltál , de vannak olyan emberek akik már 15-20 kilót is leadtak vele! Akkor én mért ne tudnék lefogyni vele? Nem értelek!
Szerintem ezek a teák lócitromot sem érnek fogyás szempontjából. Én ittam sima szûzteát (nem fogyni akartam, kaptam), semmi különöset nem tapasztaltam, pedig egy egész dobozzal elfogyasztottam. (Igaz, én a sima verziót, nem a forte-t ittam. A kapszula elvileg ugyanaz, mintha filterest vennél.) Viszont sok helyen olvastam, hogy másoknak nagyon durva hasmenést és hascsikarást okozott. Nos, nekem 2 hétig volt most pont ilyen betegségem, ne akard átélni, borzasztó volt, ráadásul a hasmenéssel minden normális tápanyag átszalad rajtad és hihetetlen módon elgyengülsz, leépülnek az izmaid. Ezek a 'fogyasztószerek' semmit nem érnek, inkább: Igyál sima zöld teát, de ne filtereset, hanem olyat, ahol a teafüzet te kanalazod bele a bögrédbe. Abból simán megihatsz naponta több bögrével is (HA nem magas alapból a vérnyomásod, ez ugyanis feljebb viszi), felpörgeti az anyagcserédet. Egyél naponta 5-6 alkalommal, kisebb adagokat, szénhidrátot csak mértékkel, fõtt hús, tojás, saláták vagy sovány-félzsíros túró meg simán mehet vacsira. Naponta minimum 3 liter folyadékot igyál. Mozogj sokat (napi min. 40 perc folyamatos, tempós séta) és így heti 0, 5-1kg tuti lemegy és még egészségesen is étkezel mellette = nem lesz semmi bajod, sõt, sokkal jobb lesz a közérzeted. Ha a szûztea kapszulától elindul a hasad és pechedre nem is áll helyre pár órán belül, akkor csak kicsinálod a bélrendszeredet. Az se mindegy, hogy azok az emberek, akik 15-20 kilót fogytak ezzel az izével, azok: 1. Hány kilóról indultak. 2. Izomból vagy zsírból fogytak.
én egyszer kipróbáltam, olyan hascsikarásom lett tõle, hogy egész nap az ágyban fetrengtem... csak f_sni mentem ki a wc-re... jó szórakozást!
én egyszer szedtem be, karácsony tájékán, mikor összeettem minden szart és nem jött aminek jönnie kellett. hát förtelmes. fél nap múlva vettem észre a hatását és egész nap rohangálhattam a klotyóra. soha többet.
Én tbbszr szedtem, volt amikor két hétig, nekem semmit sem használt, -edzés mellett persze, és nem is mentem ki a wcre nem hajtott meg, és semmi..:D
Nekem két ismerõsöm is rosszul lett a dr chen féle termékektõl, az egyiknek vesefájdalmai voltak. Megfigyelte amikor nem használta akkor nem jött elõ ez a tünet. Nem tudom mennyire ellenõrzik ott a minõséget és milyen laborjuk van, de nem túl sok pénzük marad kutatásra és fejlesztésre. Én is szedtem egy terméküket és semmi hatást nem tapasztaltam 4 hónap után sem. Számomra nem az a kategória ami megüti a mércét minõségben.

Mennyi idõ alatt tudok PÁV 2-t csináltatni és mennyibe kerül, hogy kell elkezdeni?

Legjobb válasz: www.nkh.hu letöltöd a jelentkezési lapot,kitöltöd elküldöd,küldenek egy csekket,és mikor befizetted és elérkezett hozzájuk a pénz,majd levélben értesítenek,hogy mikorra kell felmenned(de az idõt azt neked kell bejelölni). Õk majd választanak dátumot. Ez attól függ,mikor fizeted be a csekket. Ha amint kézhez kaptad,akkor 1,5hét

http://www.nkh.hu letöltöd a jelentkezési lapot, kitöltöd elküldöd, küldenek egy csekket, és mikor befizetted és elérkezett hozzájuk a pénz, majd levélben értesítenek, hogy mikorra kell felmenned(de az idõt azt neked kell bejelölni). Õk majd választanak dátumot. Ez attól függ, mikor fizeted be a csekket. Ha amint kézhez kaptad, akkor 1, 5hét


Törvény szabályozza, hogy mennyi idő után kell a kifizetett félnek elhagynia a lakást? És melyik ez a törvény?

A szüleim válnak és édesapámmal mi(férjem és én)fogjuk kifizetni az anyámat,és szeretném ha minél hamarabb elhuzna innen!

Legjobb válasz: Ilyen törvény nincs hogy mennyi idõ alatt kell elhagyni valakinek egy lakást

Ilyen törvény nincs hogy mennyi idõ alatt kell elhagyni valakinek egy lakást

Ha baci van a vizeletbe, mennyi az esély rá hogy eljut a babához? és hogy ez ne történjen meg mennyi időn belül kell kezelni?

Legjobb válasz: Szia! Attól függ mennyi a kereszt, vagyis a genny a vizeletbe. Meddig áll fenn ez az eset. Pl.: Nekem volt már 2 keresztes genny és fehérje (a folyás miatt) a vizeletemben. Ha kb. 2 hétig egyfolytában van, akkor tenyészteni kell a bacit, hogy kiderüljön melyik fajtáról van szó, aztán kezelni. Nekem eltûnt a baci. Kb. 3 naponta kell vinni a vizeletet ilyenkor a védõnõdhöz. Remélem segítettem. 21 hetes kismama

Szia! Attól függ mennyi a kereszt, vagyis a genny a vizeletbe. Meddig áll fenn ez az eset. Pl.: Nekem volt már 2 keresztes genny és fehérje (a folyás miatt) a vizeletemben. Ha kb. 2 hétig egyfolytában van, akkor tenyészteni kell a bacit, hogy kiderüljön melyik fajtáról van szó, aztán kezelni. Nekem eltûnt a baci. Kb. 3 naponta kell vinni a vizeletet ilyenkor a védõnõdhöz. Remélem segítettem. 21 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszi a választ, genny nincs benne csak bacit jelez a vizelet vizsgálat ami ráadásul 3 hete volt és lelet csak most jutott kedden hozzám!tenyésztés még nem volt de félek nehogy gondot okozzon kicsit szurkál bal oldalon alul a hasam remélem nem attól van 28 hetes vagyok.
Nem lesz semmi baja a babának, ne aggódj! A hasszurka meg majdnem mindennapos jelenség. Kinél mit vált ki a terhesség. Amúgy én meg nagyon görcsölõs, keményedõs vagyok. Van hogy 5 óra hosszáig csak kínlódok. Magne B6 pihi, majd elmúlik. Az orvos szerint ez is normális. :) Nyugi! :)

Amióta megtudtam, hogy várandós vagyok táppénzen vagyok idén Júniustól. Veszélyeztetett terhesség miatt. Meddig kaphatom a táppénzt? 65 ezret kapok, mit fogok kapni táppénz helyett? Mennyire számíthatok? Hogyan kell igényelnem?

Legjobb válasz: A szülésig lehetsz táppénzen. Illetve a szules várható idõpontjától vissza számított negyedik héttõl mehetsz tgyasra. A TGYAS 6 honap, utana a gyerek ket eves koráig GYED, majd harom eves koraig GYES jár. Csaladipotlek a szules hónapjátol. A TGYAS, GYED igényt a munkáltatónál kell beadni, o koteles továbbítani. Gyest es családipotlékot a MAKnal kell igényelned.

A szülésig lehetsz táppénzen. Illetve a szules várható idõpontjától vissza számított negyedik héttõl mehetsz tgyasra. A TGYAS 6 honap, utana a gyerek ket eves koráig GYED, majd harom eves koraig GYES jár. Csaladipotlek a szules hónapjátol. A TGYAS, GYED igényt a munkáltatónál kell beadni, o koteles továbbítani. Gyest es családipotlékot a MAKnal kell igényelned.
Közben gondolom a családi adókedvezményt megigényeltétek, te vagy a párod, de ha nem, az adóbevallásnál visszamenõleg kérheted.
A kérdező hozzászólása: Igen a 91.napjától a terhességemnek megigényeltem a 10 ezer Ft-os adókedvezményt így kapok 65 ezret, elõtte kb.100 ezer Ft volt a fizetésem.2 évet úgy dolgoztam, hogy sohase voltam táppénzen.Ha a TGYÁS-t 6 hónapig kaphatom, az kb mennyi lesz?És a többi juttatás, GYES, GYED?
Az utolsó 180 bérezett napodból vesznek egy átlagot, annak a 60%-a lesz a táppénzed.Ha nincs még 2 éves folyamatos munkaviszonyod, akkor a táppénzed 50% lesz.A táppénzbõl 16% szja-t vonnak, járulékokat nem.Ha a Gyed összegére vagy kíváncsi, mivel jövõre fogsz szülni, akkor az idei azaz a 2013as jövedelmed lesz a Gyeded alapja, a fizud 70%-a.
A kérdező hozzászólása: De ha júniustól táppénzen vagyok veszélyeztetett terhesség miatt, akkor az az elõtti béremet veszik figyelembe ugye?

Csak olyan írjon aki biztosan tudja a választ, ha bemérnek gyorshajtásért akkor mennyi idő alatt kell, hogy kiküldjék a bírságot? Én 5 munkanapról tudok, mennyire igaz ez?

Legjobb válasz: 60 napon belül kell, hogy elküldjék, ez ugye kb 2 hónap ha addig nem jön meg, nem kell befizetned, de ez még nem sûrûn történt meg :D

60 napon belül kell, hogy elküldjék, ez ugye kb 2 hónap ha addig nem jön meg, nem kell befizetned, de ez még nem sûrûn történt meg :D
akkor bocsánat kérdezõ, el vagyok még maradva :D de mekkora f***ok már, hogy még ezt is emelik
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, de ha pl tegnap kaptam a múlt hét szerdai gyorshajtáspm miatt akkor az elött már nem kaphatok igaz?
90 napon belül választ kapsz az utolsó kérdésedre. De talán jó eséllyel nem kapsz régebbit.
A kérdező hozzászólása: Csak mert gondolom akkor már megkaptam volna, akivel eddig beszeltem õk mindig 1 hét alatt megkapták.:/ koszonom a segitsegeteket!

ECL felsőfokú nyelvvizsgán csak az írásbeli sikerült. Mennyi időn belül kell megcsinálnom a szóbelit, hogy még egyesíteni lehessen? Mi az időlimit?

Júniusban voltam nyelvvizsgán. Most készülök az októberire, de lehet, hogy jobb lenne csak decemberben, csak nem tudom, hogy ha akkor csinálom, lehet-e még egyesíteni!

Legjobb válasz: Szerintem nincs idõkorlát, sõt még nem is muszáj az ECL-nél megcsinálnod a szóbelit. Így-is úgyis két külön bizid lesz. Én is kérdeznék: mennyire volt nehéz a felsõfok? Mióta tanulod a nyelvet és milyen nyelvbõl voltál? Melyik rész volt a legnehezebb? Köszi!

Szerintem nincs idõkorlát, sõt még nem is muszáj az ECL-nél megcsinálnod a szóbelit. Így-is úgyis két külön bizid lesz. Én is kérdeznék: mennyire volt nehéz a felsõfok? Mióta tanulod a nyelvet és milyen nyelvbõl voltál? Melyik rész volt a legnehezebb? Köszi!
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszi a gyors választ. Én úgy tudom, valamilyen idõkorlát van, a némettanrom mondott errõl valamit, csak õ se tudta, mennyi :D Németbõl voltam. 10 éve tanulom a nyelvet, de komolyabban csak 3 éve, amikor a középfokúra készültem. Az írásbeli könnyû volt! Könnyebb, mint amire számítottam. Két válaszolós (az egyik betûk társítása kis szövegrkhez), és két levél. Könnyû volt a levelek témája is! (sportolási lehetõségek; média, újságok) A szóbeli... k*rva nehéz volt a hallásértés :D Ketten beszéltek, az egyiket lehetett érteni, a másikat nem, akkor repülõgép, autó meg kitudja minek a hangja ment alatta, angolul beszéltek alatta(azt jobban értettem komolyan), szóval rohadt nehéz! A másik része is (az válaszolós volt). Azt lehetett érteni, csak nehéz volt a téma. A szóbeli beszélgetésen meg az osztálytársammal voltam, mert így írtuk be a jelentkezési lapba. Könnyû témákat kaptunk, hobbyk, meg a szolgáltatások. De sajnos a két szipirtyó 56%-ra értékelt... Szóval ennyi. Az egyik vizsgáztató ismeri a némettanáromat, beszélgettek errõl a nyelvvizsgáról, és még ez a vizsgáztató is azt mondta, hogy sok-sok hónap óta ez volt a legnehezebb hallásértés! Még õ is elcsodálkozott. Ezért remélem, hogy most jobb lesz :P Az biztos, hogy nagy szókincs kell mind az írásbelihez, mind a szóbelihez!! És részletesen ismerni kell a megadott témákat! Akkor nem lehet baj :P:D
A kérdező hozzászólása: köszi, mostmár csak egy kis irányt is súgnál, ha nem nagy gondd h merre találom mégis? köszönöm.
Megsúgod, hogy milyen nevet szeretnétek?:)
A kérdező hozzászólása: Goldián. Én Goldyna vagyok. Öcsém kapta volna ezt ha lenne de van 2 féltesós hugom:D Ök 1)Santél Gvendolin és Tünde (anyja után)
A kérdező hozzászólása: köszönöm:)
MTA-tól kell engedélyt kérni, alapos indokkal mérlegelik 2000 ft-os illeték kell hozzá. Minimum 6-8 hónap az elbirálás

Ha elkezdtem az érettségit, utána mennyi időm van befejezni? Régebben úgy volt hogy 5 év alatt le kellett rakni de hallottam olyat is, hogy ezt már eltörölték és nincs meghatározva, mennyi időn belül kell lerakni! Igaz ez?

Legjobb válasz: Én úgy emlékszem 2 év, de sztm ezt vagy az oktatásügyi minisztérium honlapján valamelyik rendeletben megtalálod, vagy a magyaroszag.hu-n szintén rendeletek határozatok közt

Én úgy emlékszem 2 év, de sztm ezt vagy az oktatásügyi minisztérium honlapján valamelyik rendeletben megtalálod, vagy a magyaroszag.hu-n szintén rendeletek határozatok közt


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!