Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig ha van (592 db)

Mennyi idő telik el a nőgyógyászati vizsgálat és a rákszűrés eredménye, valamint ha kapok beutalót, akkor a vérvétel (vas szint ellenőrzés) eredménye között? A hormonszintet is a vérből állapítják meg? Annak az a vizsgálat mennyi idő alatt van meg?

Legjobb válasz: Rákszûrés után általában 2-3- hét mire van citológiai eredmény/Debrecenben/.A vasszint ellenõrzése megvan már másnapra,szerintem a hormonszint is megvan max.2-3 nap alatt./Vérbõl!/

Rákszûrés után általában 2-3- hét mire van citológiai eredmény/Debrecenben/.A vasszint ellenõrzése megvan már másnapra, szerintem a hormonszint is megvan max.2-3 nap alatt./Vérbõl!/

Menyi a megengedett/normál, ha késik a menstruáció? Ugyértem mennyi idő után van baj, ha nem jön meg? 1-2-3 hét?

Legjobb válasz: A múltkor nekem egyik hónapban teljesen kimaradt. Felhívtam a dokimat, hogy lehet-e ez baj, azt mondta, hogyha a következõ idõben megjön, akkor ne foglalkozzak vele, de ha az is késik, akkor már orvos. Tudtam, hogy terhes tuti nem lehet, úgy azért más lenne a helyzet.

A múltkor nekem egyik hónapban teljesen kimaradt. Felhívtam a dokimat, hogy lehet-e ez baj, azt mondta, hogyha a következõ idõben megjön, akkor ne foglalkozzak vele, de ha az is késik, akkor már orvos. Tudtam, hogy terhes tuti nem lehet, úgy azért más lenne a helyzet.
hát szerintem 1 hét csúszás az, ami belefér. És akkor vagy kb a 35.napnál, ha 28 naposak a ciklusaid. Persze nem írtad, hogy hány éves vagy. Ha még csak pár éve menstruálsz, vagy nem állt be rendesen, akkor teljesen normális, ha késik/kimarad. Viszont ha beállt már és élsz szexuális életet, akkor nem igazán jó jel ha késik... Ha beteg vagy/voltál és antibiotikumot szedtél, akkor attól is késhet valamennyit. Ha 2-3 hetet késik és már beállt, akkor nemárt felhívni a dokit vagy elmenni hozzá és majd megmondja hogy van-e valami oka. De amúgy senki szervezete sem atomóra, bármelyik egészséges, beállt ciklusú nõnek lehet ritkán késése vagy kimaradása.
8 hét után már gyanús, hogy van valami...
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.17 éves vagyok.Élek szexuális életet kb 1 hója nem vok szüz múlthóba 20.napra jött meg/az elsõ együtlét után volt ez/ most meg már ma van a 26.napja, és volt olyan pl hogy gumi nélkül csináltuk a legelején majd utána persze pár perc elteltével védekeztünk, de ne m tudom, nem akarok ideges leni az is késleltetheti, de..kicsit agaszt, jah igen elégé meg voltam fázva e hónapban de gyógyszert nem szedtem, iletve herbáliás, természetes "gyógyszereket", tudjátok nem szó szerint gyógyszer, de..mégis kikúráltam vele magam..még 1x köszike mindenkinek hogy válaszolt
"gumi nélkül csináltuk a legelején majd utána persze pár perc elteltével védekeztünk" Pár perc elteltével? Az jó... Hajrá felelõs gondolkodás... Ha van rá esély, hogy terhes vagy, márpedig így van, akkor csinálj egy tesztet a kimaradt mensid után pár nappal. És legközelebb ne pár perc elteltével védekezzetek, bár a fiatal szülõségnek is vannak elõnyei...
Ha Vácon volt az esküvõ és ott is szülsz akkor nem kell vinni.
nekünk is elveszett, 2300 ft-ért kaptunk újat.ha viszed a pénzt, akár azonnal is megkaphatod, de max. 1-2 nap
ott kell megcsináltatni, ahol volt az esküvõtök, a polgári.Nem olyan sok idõ...de pontosan nem tdom mennyi
Nálunk elég volt a másolat, azt meg ingyen kiállították az anyakönyvvezetõk a házasságkötés helyén. De az is csak azért kellett, mert én máshol szültem, mint ahol házasodtunk.

Ha a nőgyógyász hüvelykenetet vesz, annak mennyi idő után van meg az eredménye?

Még sosem volt semmi betegségem, de olvastam hogy ilyenkor kenetet vesznek és abból állapítják meg. De akkor amíg nincs eredmény addig nem is kezel semmivel?

Legjobb válasz: Attól függ milyen betegséget akarnak kiszûrni a kenetvétellel. Egy gombás, vagy baktériumos fertõzés kitenyészése pár nap, de pl. a rákszûrés eredménye sokkal hosszabb idõ után lesz kész.

Attól függ milyen betegséget akarnak kiszûrni a kenetvétellel. Egy gombás, vagy baktériumos fertõzés kitenyészése pár nap, de pl. a rákszûrés eredménye sokkal hosszabb idõ után lesz kész.
A kérdező hozzászólása: ja és nem büdös, nincs viszket, nem ég és a vizelés sem fádalmas
A kérdező hozzászólása: Nem szégyenlõsködöm. Tegnap kb délben elmentem otthonról, este értem haza és akkor láttam hogy nagyon nagy mennyiségû sûrû fehér folyásom van ami ilyen darabosan állt távolabb a hüvelyemtõl. Ma már nem volt olyan sok, délelõtt kétszer ellenõriztem de a bugyimat sem érintette csak ha a hüvelyemhez nyomtam a wc papírt akkor láttam, hogy elég sûrû halványan sárgás váladék van. Most délután óta már kevesebb és fehér színû, folyósabb állagú.
de mégis mi a gondod? úgy tudnak esetleg válaszolni itt neked ha ezt leírod, és amúgy sem tudja senki hogy ki vagy nem kell szégyenlõsködni
A kérdező hozzászólása: van. péntek este vettem észre. még aznap foglaltam online idõpontot a nõgyógyásznál de már csak kedden volt szabad. addig is sok nap fog eltelni így és ilyenkor olyan gusztustalannak és "koszosnak" érzem magam :(
Na de van valami gondod, vagy csak elméleti a kérdés?
Nálam, mikor hüvelygombát állapított meg a nõgyógyász a tünetek alapján, vett kenetet is, úgy emlékszem 1 hét múlva jött meg az eredménye, de ennek ellenére kaptam hüvelygomba elleni kúpot, illetve tablettát. Az eredmény pedig igazolta az orvost. Candida gomba tenyészett ki.
A kérdező hozzászólása: de akkor addig meg sem gyógyít? tehát 1 hétig úgy kell lennem betegen?
azért vesz kenetet, hogy specifikus terápiát tudjon végezni, mert ha csak a vakvilágba ír fel gyógyszert, annak nem szokott jó vége lenni. hogy mikorra lesz meg változó, általában 1 hét, de ha sürgõs akkor el tudja intézni, hogy hamarabb is meglegyen.
A kérdező hozzászólása: *fájdalmas

Mennyi idő alatt van kész egy felső műfogsor a húzástól számítva ha kb.5 fogamat kell húzni?

Legjobb válasz: Nem tudom, hogy van az az 5 fogad, mert ha egymás mellett akkor lehet egyszerre kettõt is húzni ha nem akkor egyesével, 1 hét különbséggel és onnan még 1 hét, míg kész van.

Nem tudom, hogy van az az 5 fogad, mert ha egymás mellett akkor lehet egyszerre kettõt is húzni ha nem akkor egyesével, 1 hét különbséggel és onnan még 1 hét, míg kész van.
Nekem csak a korona volt két hét. (Elõkészítés, mintavétel, felrakás)

Mennyibe kerül egy vérvizsgálat, ha vasat meg hormonszintet is néznek? Kb mennyi időn belül van meg az eredmény?

Legjobb válasz: menj el a háziorvosodhoz kérj beutalót vérvételre:) Én is szoktam 3 havonta :) Mondd el hogy mien vizsgálatokat szeretnél a véredbõl és másnapra el is küld:) Még a vérvétel napján megszokott lenni az eredmény:)

menj el a háziorvosodhoz kérj beutalót vérvételre:) Én is szoktam 3 havonta :) Mondd el hogy mien vizsgálatokat szeretnél a véredbõl és másnapra el is küld:) Még a vérvétel napján megszokott lenni az eredmény:)
A kérdező hozzászólása: Köszi, csak azért kérdezem, mert nem Mo-on élünk, de hazamegyek egy vizsgálatra, ott nincs TB-m és nem tudom mennyibe kerülne így...

Sokat kell várni a Sote I.-en amniocentézisen? Hogy történik a mintavétel? Mennyi idő múlva van eredmény? Tényleg 4 hét? Ha valami baj van, előbb szólnak?

Legjobb válasz: szia.Igen voltam.sokat kellett várni, annak ellenére, hogy be voltam jelentkezve.10-re és kb fél 12-re jutottam be.maga a beavatkozás nekem nem fájt, annak ellenére, hogy 3 szor szurták a pocakom, mert mindig oda ment a baba és nem akarták megsérteni.amikor a pocakomba picit forgatta a tüt, hogynehogy megsértse, az picit fájt,de ez sincs mindenkinél.a szúrás, mint egy vérvétel.de tényleg.eredmény kb 1 hónap múlva, de rá irják a papirodra, hogy pontosan mikor,és hányra kell érte menned.sürgetni nem érdemes,nincs kész hamarabb,viszont rajta van a papíron, hogy ha valami komoly gond van azonnal szólnak.zóval ne aggodj.bár volt ott olyan kismama,akinek könnyes volt a szeme,és olyan is aki totál megvolt halva.a fálydalomküszöbünk más.és nem figyeltem, hogy mit csinál a doki, és beszélgettem vele.igy nem izgultam annyira.sok sikert.

szia.Igen voltam.sokat kellett várni, annak ellenére, hogy be voltam jelentkezve.10-re és kb fél 12-re jutottam be.maga a beavatkozás nekem nem fájt, annak ellenére, hogy 3 szor szurták a pocakom, mert mindig oda ment a baba és nem akarták megsérteni.amikor a pocakomba picit forgatta a tüt, hogynehogy megsértse, az picit fájt, de ez sincs mindenkinél.a szúrás, mint egy vérvétel.de tényleg.eredmény kb 1 hónap múlva, de rá irják a papirodra, hogy pontosan mikor, és hányra kell érte menned.sürgetni nem érdemes, nincs kész hamarabb, viszont rajta van a papíron, hogy ha valami komoly gond van azonnal szólnak.zóval ne aggodj.bár volt ott olyan kismama, akinek könnyes volt a szeme, és olyan is aki totál megvolt halva.a fálydalomküszöbünk más.és nem figyeltem, hogy mit csinál a doki, és beszélgettem vele.igy nem izgultam annyira.sok sikert.
A kérdező hozzászólása: Szia!köszönöm a válaszod..már csak kettõt felejtettem el megkérdezni:a mintavétel alatt ugye folyamatosan nézik uh-al?a párom bent lehet velem?
szia.bocsi, csak késõn vettem észre a kérésed.igen folyamatosan figyelik.én tapasztaltnak néztem a dokit, az aszisztensnõ, egy szõkés hosszuhajú viszont nagyon nem empatikus.sõt szerintem durva.sajna õ kiküldte, egy az egyben az apukát.én már meg se próbáltam bevinni.
A kérdező hozzászólása: Hú..hát ez rohadt jó.A nõk mindíg bántóbbak az ilyen helyzeteknél.Egyébként ott még mondanak v.mit a babáról?
van egy másik nõ, az nagyon kedves.sajna hozzá csak 2 percre volt szerencsém.igyekeztem nem foglalkozni vele.te se figyelj rá.reméljük szabin lesz.én 3 szor voltam ott õ mindig ott volt.talán nálad nem.ott akkor nem mondanak semmit a babáról.sietnek, rengeteget kell levenni.egy hónap múlva mikor az eredményért mentem, csináltak egy uh-t.akkor mindent elmondtak róla, csak a nemét nem.hossz, suly, magzatvíz, placenta, stb.de pont ma olvastam, hogy a levett magzatvíz, kb 2 óra múlva ulyra termelõdik.ez megnyugtató volt igy utólag is.ne aggódj, remélem hamar túl leszel rajta.a pihenést tartsd be.de szigurúan.aznap csak fekvés.másnap rengeteg fekvés semmi munka.aztán, csak az emelésekre figyelj, és nem lesz semmi gond.drukkolok.üdv.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszod!!
Egy ismerõsömnek hamarabb is meg volt az eredmény.Arra járt, bement, gondolta megkérdezi hátha...szerencséje volt.Nekem a Telki-ben csinálták-Prágába küldik a mintát és fluoreszkálós módszerrel végzik az elemzést-, 2 nap múlva már hívtak is, h minden oké.1 hónapot nem bírtam volna ki...én 4 napig zömében csak pihentem utána!Sok szerencsét! 18 hetes baba anyukája

Ha a férfinál van probléma, arra milyen gyógymódok vannak, illetve mennyi idő múlva van esély a gyógyulásra?

9 hónap sikertelen próbálkozás után a férjemet is kivizsgálták, kedden lesz eredményünk.

Legjobb válasz: Ez attól függ, mi a probléma, mert nagyon sokféle lehet.De mivel még nincs eredményetek, ne gondolj elõre a rosszra, ráérsz akkor aggódni, ha esetleg tényleg találnak valamit!Addig pedig fel a fejjel, lehet, minden tökéletesen rendben van:)Szurkolok, és ha van valami konkrét gond, megpróbálunk segíteni!

Ez attól függ, mi a probléma, mert nagyon sokféle lehet.De mivel még nincs eredményetek, ne gondolj elõre a rosszra, ráérsz akkor aggódni, ha esetleg tényleg találnak valamit!Addig pedig fel a fejjel, lehet, minden tökéletesen rendben van:) Szurkolok, és ha van valami konkrét gond, megpróbálunk segíteni!
A legtöbb problémán tudnak segíteni. Úgy tudom egy férfi "ciklus" 72 nap. Tehát 72 nap múlva lesz hatása a kezelésnek.

A fogkrémnek van szavatossági ideje? Ha igen kb mennyi idő? Ha lejártat használok, attól lesz bajom vagy csak nem hat?

Legjobb válasz: Persze van, hisz vegyi anyagokból tevõdik össze. A tubus tetején rajta kell, hogy legyen. Bajod nem hiszem, hogy lesz tõle. Illetve, ha már nem jó beszárad.

Persze van, hisz vegyi anyagokból tevõdik össze. A tubus tetején rajta kell, hogy legyen. Bajod nem hiszem, hogy lesz tõle. Illetve, ha már nem jó beszárad.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!