Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig ha (4236 db)

Mennyi idö ha már megépítette a fészket a fiu zebrapinty mennyi idö mulva lesz tojás? Mert már nagyon várom

elöre is köszi a választ :)

Legjobb válasz: 1-2 hét múlva, bár ez a madaraktól is függ, valamelyik azonnal valamelyik sokára..

1-2 hét múlva, bár ez a madaraktól is függ, valamelyik azonnal valamelyik sokára..
A kérdező hozzászólása: köszi
276 km, 4:30-4:45, eljutás kétóránként.
A kérdező hozzászólása: Köszi :)

Mennyi idő ha nem babát szeretnénk örökbe fogadni, hanem egy gyereket?

Babára van hogy 4-5 évet várnak, és még akkor se kapják meg sokan. Barátnőm szerint, ha beérjük egy óvodás korú vagy kicsit idősebb gyerekkel, akkor azt néhány hónapon belül akár meg is kaphatnánk. Szerintetek? Ez még egy távolabbi terv, de érdekelne erről a véleményetek

Legjobb válasz: Igen rövidebb idõ. Egyik ismerösméknek pár hónap volt mivel ök azt sem kötötték ki hogy nem lehet roma származású. 3 éves volt a kislány most már 8-9 körül van, nagyon jó gyerek. A nõnek van egy saját lánya is, vele sokkal több a gond. Egy másik ismerösömék pedig újszülöttet kaptak 2és fél év alatt. Már õk hozták el a kórházból 3 naposan. Most 2 hónapos a pici.

Igen rövidebb idõ. Egyik ismerösméknek pár hónap volt mivel ök azt sem kötötték ki hogy nem lehet roma származású. 3 éves volt a kislány most már 8-9 körül van, nagyon jó gyerek. A nõnek van egy saját lánya is, vele sokkal több a gond. Egy másik ismerösömék pedig újszülöttet kaptak 2és fél év alatt. Már õk hozták el a kórházból 3 naposan. Most 2 hónapos a pici.
Valóban, ha roma származású csecsemõt is bavállalsz, akkor jelentõsen (hónapokra) rövidül a várakozási idõ.

A fogkrémnek van szavatossági ideje? Ha igen kb mennyi idő? Ha lejártat használok, attól lesz bajom vagy csak nem hat?

Legjobb válasz: Persze van, hisz vegyi anyagokból tevõdik össze. A tubus tetején rajta kell, hogy legyen. Bajod nem hiszem, hogy lesz tõle. Illetve, ha már nem jó beszárad.

Persze van, hisz vegyi anyagokból tevõdik össze. A tubus tetején rajta kell, hogy legyen. Bajod nem hiszem, hogy lesz tõle. Illetve, ha már nem jó beszárad.

Mennyi idő után látszik a szálkásító étrend hatása? És ha abbahagyjuk, mennyi idő elteltével látszik meg a testen?

Legjobb válasz: Ha jól van belõve a szálkásító diéta, akkor heti 0,5-1 kg fogyás lesz, ez a helyes ütem. Ha 0,5kilónál kevesebb a fogyás, akkor csökkenteni kell a szénhidrátot, ha pedig 1kg-nál több a fogyás, akkor növelni, mivel így már nagy lesz az izomveszteség is. Egy átlagos szálkásítási idõtartam 10-12 hét, de ez függ attól, hogy honnan indultál, tehát, hogy mennyi zsírt kell lepucolni, ill. genetika függõ is. Van aki 3-4 hét diétával versenyformába kerül, más pedig 3 hónapig küszködik vele. A túl gyors eredmény viszont sokszor nagyobb izomveszteséggel jár. Hogy mikor szeded vissza a zsírt utána az megint egyéni dolog, ez is genetika, ill. nyilván számít, hogy mennyire növeled vissza a szénhidrát bevitelt és mennyi un. szemét kaját teszel vissza az étrendedbe. Tehát teljesen egyénfüggõ.:)

Ha jól van belõve a szálkásító diéta, akkor heti 0, 5-1 kg fogyás lesz, ez a helyes ütem. Ha 0, 5kilónál kevesebb a fogyás, akkor csökkenteni kell a szénhidrátot, ha pedig 1kg-nál több a fogyás, akkor növelni, mivel így már nagy lesz az izomveszteség is. Egy átlagos szálkásítási idõtartam 10-12 hét, de ez függ attól, hogy honnan indultál, tehát, hogy mennyi zsírt kell lepucolni, ill. genetika függõ is. Van aki 3-4 hét diétával versenyformába kerül, más pedig 3 hónapig küszködik vele. A túl gyors eredmény viszont sokszor nagyobb izomveszteséggel jár. Hogy mikor szeded vissza a zsírt utána az megint egyéni dolog, ez is genetika, ill. nyilván számít, hogy mennyire növeled vissza a szénhidrát bevitelt és mennyi un. szemét kaját teszel vissza az étrendedbe. Tehát teljesen egyénfüggõ.:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ!

A fogaimat szeretném rendbe tetetni. Ha kihúzza a rosszakat akkor kb 4-4 marad alul felül. Mennyibe kerül egy rfogakhoz rögzített fogsor? Mennyi idő amíg elkészül?

Legjobb válasz: Egy kisebb vagyonba :) Az idõ pedig attól függ, hogy mennyit húz ki és mennyi idõ alatt gyógyul be a seb. Mert ha nem gyógyul meg rendesen és duzzadtan csinálják meg, késõbb problémád lesz vele.

Egy kisebb vagyonba :) Az idõ pedig attól függ, hogy mennyit húz ki és mennyi idõ alatt gyógyul be a seb. Mert ha nem gyógyul meg rendesen és duzzadtan csinálják meg, késõbb problémád lesz vele.
200ezer alatt ezt nem lehet megúszni..
Egy munkatársamnak egy hét alatt lett kész az új felsõ alsó fogsor úgy hogy egy fogat húztak.És azt hiszem 240ezer volt de nem vagyok benne biztos.

Hol jobb, ha együtt alszok barátnömmel, ha náluk vagy nálunk? Kb mennyi idö után lehet együtt aludni? Mennyi járás kell?

Legjobb válasz: hát elõször is szeretném megjegyezni, hogy ilyen édes és gondoskodó kérdést régen olvastam már:) a kérdésbõl ne derült ki, hogy mennyi idõsek vagytok, de gondolom még elég fiatalok(vagyis tizenévesek), szóval nem ártana a szülõket is megkérdezni a dologról. lehet, hogy nem engedeik hogy a lány ne aludjon otthon... meg azért az se rossz, ha látják, hogy milyen udvarias úriember vagy:)...persze elég ha a b.nõd adja át a kérdést a szüleinek, hogy ott alhatsz-e, nem kell eléjük járulnod, mintha leánykérés lenne:) a hol kérdésre én is csak azt tudnám mondani, hogy ott ahol jobban el tudtok lazulni...gondold végig, hogy nem lesz e olyan probléma nálatok, hogy valaki rátok nyit, a bátyád egész éjjel metálrockot hallgat, vagy akármi. itt is fontos tényezõt jelent a szülõk problémakör...szerintem ha te már találkoztál az õ szüleivel, akkor ott aludjatok, ha a lány a tieiddel, akkor õ nálatok. az idõ...hát attól függ. ha már éltek szexuális kapcsolatot, akkor végülis akármikor együtt alhattok, ha még nem...hát akkor rajtatok áll..ha a csajszi alig akar elszakadni a karjaidból búcsúzáskor, az máregy jó jel:P

hát elõször is szeretném megjegyezni, hogy ilyen édes és gondoskodó kérdést régen olvastam már:) a kérdésbõl ne derült ki, hogy mennyi idõsek vagytok, de gondolom még elég fiatalok(vagyis tizenévesek), szóval nem ártana a szülõket is megkérdezni a dologról. lehet, hogy nem engedeik hogy a lány ne aludjon otthon... meg azért az se rossz, ha látják, hogy milyen udvarias úriember vagy:) ...persze elég ha a b.nõd adja át a kérdést a szüleinek, hogy ott alhatsz-e, nem kell eléjük járulnod, mintha leánykérés lenne:) a hol kérdésre én is csak azt tudnám mondani, hogy ott ahol jobban el tudtok lazulni...gondold végig, hogy nem lesz e olyan probléma nálatok, hogy valaki rátok nyit, a bátyád egész éjjel metálrockot hallgat, vagy akármi. itt is fontos tényezõt jelent a szülõk problémakör...szerintem ha te már találkoztál az õ szüleivel, akkor ott aludjatok, ha a lány a tieiddel, akkor õ nálatok. az idõ...hát attól függ. ha már éltek szexuális kapcsolatot, akkor végülis akármikor együtt alhattok, ha még nem...hát akkor rajtatok áll..ha a csajszi alig akar elszakadni a karjaidból búcsúzáskor, az máregy jó jel:P
Ott jobb az eggyüttalvás, és más is:P, ahol nyugodt környezet van, nincs feszültség családtagok között, és ahol a legkényelmesebb mindkettõtöknek. Kérdezd meg barátnõdet hogy õ hol szeretne eggyüt aludni veled...ami lényegében szerintem nem alvást takar:) , de szerintem a barátnõd majd azt mondja, hogy náluk, mert általában minden lány jobban érzi magát otthon...de ezt vele beszéld meg. Azt pedig hogy mennnyi idõ után, szintén ti döntitek el...:)
Szia Ott aludjatok ahol jobban érzitek magatokat!! Ez nincs idõhöz kötve hogy pl 2 nap vagy 2 hét vagy 2 hónap akkor aludjatok együtt amikor mind ketten ezt akarjátok

Csúsztatni szerettem volna a menszeszemet a fog.gátló segítségével. De úgyanúgy megjött ahogy kellett volna. Ez nomális? Most mit csináljak? Szedjem tovább v. tartsak szünetet? Ha kell szünetet tartani mennyi időt?

(Melianet szedek és 7 napos szüneteket kell a két levél között tartani)

Legjobb válasz: Ezt a bogyeszt nem ismerem, úgyhogy nem tudom, ebben az esetben normális-e. A 21 nap leteltével mennyi idõ után szokott megjönni? Nekem kell hozzá 3-4 nap az én bogyómmal, és már az is érezhetõ csúsztatást okoz, ha pl. nem délelõtt szedem végig, hanem pl. este. Kérdezted már a nõgyógyászodat errõl? Amúgy ha esetleg idõnként rendszertelenül szeded, akkor elõfordulhat, errõl nem írtál, mennyire tartod be, hogy nagyjából ugyanakkor szedd be? Nálam olyankor volt ilyen rendszertelen vérzéses dolog, amikor nem volt rá módom kb. 1 hétig rendszeresen szedni, hanem kénytelen voltam (akkori idõbeosztásom miatt) akkor szedni, amikor tudtam.

Ezt a bogyeszt nem ismerem, úgyhogy nem tudom, ebben az esetben normális-e. A 21 nap leteltével mennyi idõ után szokott megjönni? Nekem kell hozzá 3-4 nap az én bogyómmal, és már az is érezhetõ csúsztatást okoz, ha pl. nem délelõtt szedem végig, hanem pl. este. Kérdezted már a nõgyógyászodat errõl? Amúgy ha esetleg idõnként rendszertelenül szeded, akkor elõfordulhat, errõl nem írtál, mennyire tartod be, hogy nagyjából ugyanakkor szedd be? Nálam olyankor volt ilyen rendszertelen vérzéses dolog, amikor nem volt rá módom kb. 1 hétig rendszeresen szedni, hanem kénytelen voltam (akkori idõbeosztásom miatt) akkor szedni, amikor tudtam.

Ha felengedem a halas és nem használok vízelõkészítõt, mennyi idõ alatt áll be és mennyi idõ után tehetem bele akváriumból a halakat? Kell beszórni kaját ha egy szökõkút van benne? Mennyi idõ után kell részleges vízcsere?

Ha már beállt, a kerti tónál is hetente kell 30% részleges vízcsere?

Legjobb válasz: Ha fe engedted a halast és telidobátad tavigazza akk csak borút kõ mögváni ho essen azt mad a gaz fõvöszi a tavi dzsuvát, beleáni mög beleáhatsz csak a halak mög ne harapjanak. Vizet mög a ború cserél mán ha esik bár van szökökutad az mög köpüli a vizet pisilós lögalább?

Ha fe engedted a halast és telidobátad tavigazza akk csak borút kõ mögváni ho essen azt mad a gaz fõvöszi a tavi dzsuvát, beleáni mög beleáhatsz csak a halak mög ne harapjanak. Vizet mög a ború cserél mán ha esik bár van szökökutad az mög köpüli a vizet pisilós lögalább?
A kérdező hozzászólása: Hát, gratulálok a válaszodhoz!Sajnálom, hogy csak ilyen örömeid vannak az életben!

Szoktátok hagyni sírni a pár hónapos ( 1-2-3) babátokat? Ha igen mennyi ideig? Abbahagyja a sírást egyszer csak?

Eddig olyan szépen elvolt a kisbabám egyedül az ágyában,most viszont ha leteszem ( szinte nincs is kézben)

Legjobb válasz: Nagyon jól teszed, ha hallgatsz az anyai ösztönödre és felveszed a kicsidet:)! Nagyjából mindent leírtak elõttem, csak egy kevés olvasnivalót ajánlok Neked, hogy ne bizonytalanodj el, amikor azt diktálja az ösztönöd, hogy fel kell venned a babádat:). ""z alvástréningen átesett babák stresszhormonszintje még akkor is igen magas, amikor már látszólag nyugodtan alszanak, vagyis a szülõk szerint "megtanultak aludni". Az alvástréning elsõ napjaiban még a szülõ is érzékeli, hogy a baba stresszt él át, hiszen a kicsi kitartóan sír a rácsos ágyban. A harmadik-negyedik napon a legtöbb kisbaba már csak rövid ideig tûnik nyugtalannak, majd álomba merül. Ma már, amikor a gyerek megzavarása nélkül is mérhetõ az egyik stresszhormon (a kortizol) szintje, több kutatás is indult a területen. Így azt is megtudhattuk, hogy a sírás után elalvó csecsemõk kortizolszintje továbbra is magas marad, vagyis magas szintû élettani szorongás élnek át, ám az alvástréning hatása elnyomja a szorongás természetes jeleit. Úgy tûnik, a baba nyugodtan alszik. Hogy a tartósan magas kortizolszint milyen hatással van a csecsemõ idegrendszerére, egyelõre nem tudjuk biztosan. Ám egyre több adat erõsíti meg, hogy azoknak, akiknek csecsemõkorukban magas volt a kortizolszintjük, felnõttkorukban is problémájuk adódik a stressztûrõ képességükkel." innen:http://www.babaszoba.hu/articles/Biztos_hogy_nyugodt_amikor_.. "a kortizol nevû stresszhormon még napokkal az elcsendesedés után is dolgozik a sírós babában. Más szóval a gyerek továbbra is boldogtalan, csak „megtanulta” a dolgot kontrollálni, vagyis nem „szól” róla.(...)Ez azt jelenti, hogy a babák nem tanulták meg, hogyan tudnák kifejezésre juttatni félelmüket és diszkomfort érzetüket, a probléma megoldását csak elfedte az altatás." innen: http://www.csaladhalo.hu/cikk/egeszseg-es-lelek/siras-utan-s.. "Ha egy kisbabát letesznek, és nem veszik fel, amikor sír, azzal azt tanítják neki, hogy õ nem fontos, a jelzései sem fontosak, nem érdekesek és egyáltalán nem érdemes szólnia, ha valami baja van. Azt hiszem világos, hogy ez hova vezethet. Valóban megtanulja a kicsik nagy része néhány nap alatt az új „rendet”, a kérdés az, hogy valóban ez-e a cél. Sok szülõ értetlenül áll késõbb a két-három, vagy hat-nyolc, tizenkét-tizenhat éves gyermeke ellenszenve, idegensége és agresszivitása elõtt. Sajnos a szülõk nem hozzák összefüggésbe azt, ami pedig nyilvánvaló. Ahol hiányzik a csecsemõkori õsbizalom, ahol nem alakul egészségesen a kötõdés, ott bizony késõbb is nehézségekre lehet számítani. A korai kötõdésnek nevezett kapcsolat ugyanis éppen az elsõ években épül ki a gyermek és gondozója (édesanyja/édesapja) között. Minél többször kap jelzéseire, éjjel és nappal egyaránt, megfelelõ választ, minél inkább kielégítik alapvetõ szükségleteit, annál inkább biztonságban érzi magát, annál inkább lesz bizalommal a külvilág és gondozói felé.(...)" innen:http://csorgoszulohangolo.wordpress.com/2012/10/28/felvegyem.. ""Hogyan helyes tehát? Minden esetben azonnal fel kell venni a síró csecsemõt, vagy akár várhatunk is olykor? Erre, sajnos, nincs egyértelmû válasz. Érdemes azonban végiggondolni néhány dolgot, mielõtt kialakítjuk a saját stratégiánkat. Dr. Sears amerikai gyermekgyógyász professzor, a La Leche Liga tudományos tanácsadója és nagycsaládos apa külön könyvet szentelt a nagyobb törõdést igénylõ - többemberes - kisbabáknak és szüleiknek. (Sajnos magyarul még nem olvasható.) Sears kiemeli a biológiai kapcsolat szerepét. Tudniillik sem a védõnõ, sem a gyermekorvos, és egyetlen szakértõ vérében sem indul el a hormonképzõdés, amikor meghallják a síró gyereket. "Nincs még egy ehhez fogható hang a világon, amely olyan erõs érzelmeket váltana ki az édesanyákból, mint a sírás. Az apák füléhez könnyebben eljut az a tanács, hogy hagyják sírni a gyereket, mert bennük nem indul el ez a biológiai reakció" - írja. A sírás nem egyszerûen zaj, hanem a csecsemõ valamilyen szükségletének jelzése, állítja a professzor. A kisbaba számára ebben az életkorban ez az egyetlen kommunikációs eszköz. Csak így tudja "elmondani", hogy valami nincs rendben. Nagyon fontos, hogy "gondozója" jól értse a jelzéseit, csak ebben az esetben ismeri fel, hogy mit kell tennie. Sears szerint éppen ezért a sírásnak "hatékonynak" kell lennie. Elég sürgetõnek ahhoz, hogy kiváltsa az édesanyából, illetve a gondozóból a gyerek megnyugtatásához szükséges reakciót. De mégsem olyan erõsnek, hogy úgy érezzék, tehetetlenek, és végül magára hagyják a kicsit. A folyamatosan síró baba ugyan kezdetben erõs érzelmeket válthat ki a szülõkbõl, késõbb azonban annyira nyugtalanítóvá válhat, hogy egyszerre nem tudnak mit kezdeni vele. Amikor ez történik, az a szülõ-gyerek kapcsolat zavarára utaló fontos jel. Teljesen természetes, ha olykor úgy érezzük, elegünk van, és nem segítünk azonnal a gyereken. Ez egyfajta egészséges önvédelem. De ha már tehetetlennek érezzük magunkat bömbölõ csecsemõnk mellett, akkor érdemes szakemberhez fordulni.(...)- Nagyon egyéni, hogy melyik édesanya meddig képes szorongás nélkül sírni hagyni újszülött csecsemõjét. A kisbaba még nem tudja szabályozni az érzéseit és indulatait, azt késõbb a szüleitõl tanulja meg. Amikor sírni kezd, ezeket az elmei erejû indulatokat, feszültségeket mozgatja meg az anyában is, ezért lehet ez a "zaj" ennyire sürgetõ és nyugtalanító - vallja Halász Anna, az Ego Klinika pszichológusa. Még a leghiggadtabb nõket is pánikba ejtheti a kicsi sírása. A mamák ösztönösen érzik, hogy gyerekük az idõ elõrehaladtával egyre több frusztrációt bír ki (amikor a vágyai, szükségletei nem elégülnek ki rögtön), sõt egészséges fejlõdése érdekében szüksége is van bizonyos korlátokra. Nagyon nehéz azonban megmondani, mi az elégséges, hol van a határ. Azt régóta tudjuk, hogy a hosszan tartó elkülönítés - amikor a csecsemõ és édesanyja nem lehetnek együtt - mennyire káros. Nagyon romboló volt régen az a kórházi gyakorlat is, hogy a kicsikkel nem lehettek együtt a szüleik, például egy mandulamûtét idején (amely akkoriban ötnapos kórházi kezelést jelentett). A lélektani következmény egyértelmû: a gyerek kötõdési képességei sérülnek. Felnõttkorára kapcsolatai nem lesznek tartósak és kiegyensúlyozottak, érzelmei pedig szélsõségessé válnak, indulatos és agresszív lesz. Az elkülönítés azonban nemcsak a gyerek idõsebb korában okozhat lelki sérülést, hanem már rögtön a születése után is. Mi, felnõttek azt gondoljuk, olyan kicsi még, hogy biztosan nem fog emlékezni arra, mi történt vele újszülöttkorában. Holott minél kisebb a gyerek, annál hamarabb eshet apátiába. Valóban nem emlékezik még a szó köznapi értelmében, de viselkedését az átélt élmények megváltoztathatják, kiábrándultabb lehet, gondozóinak hosszan tartó hiánya érzelmi elszegényedést válthat ki.(...)az a felfogás, hogy a gyereket azonnal fel kell venni, az édesanyában bûntudatot gerjeszthet, mert erre a körülmények, a testvérek, a háztartási teendõk miatt nem lehet mindig képes. Ha azonban a bûntudat a legfontosabb oka annak, hogy a gyereket felvesszük és megvigasztaljuk, akkor nem találtuk meg a sírás igazi okát. A bûntudat mögött sokszor tudattalan harag áll, haragszunk a gyerekre azért, mert a saját vágyaink tökéletesen háttérbe szorultak. Ilyenkor igyekszünk tudatosítani az édesanyákban ezt az érzést. Segíteni próbálunk érdekeik és igényeik összeegyeztetésében, de végül is együtt kell megoldást találniuk. Nyugtalanságunkat, fáradságunkat gyakran tudattalanul is közvetítjük. Nemrégiben járt nálam egy édesanya - meséli a pszichológus -, aki sírósnak hitt gyerekét hozta el hozzánk. Beszélgettünk, és a kicsi egyszerre valamiért fölsírt, mire az anya idegesen ringatni kezdte. A baba erre még jobban ordítani kezdett, hiszen õ az ideges ringatást érzékelte, és azt, hogy az anyja valójában nem értette meg õt. Ettõl mindketten egyre nyugtalanabbak lettek. Az ördögi kört azonban nem is olyan nehéz megszakítani. Sikerülhet, ha a szülõ rájön, hogy valami más probléma áll a sírás hátterében, mint amit õ eredetileg feltételezett, vagy ha észreveszi, hogy a gyerek sírósságát fokozza az õ nyugtalansága.(...)"innen:http://www.babaszoba.hu/articles/Ha_sir_a_csecsemo?aid=20080..

Nagyon jól teszed, ha hallgatsz az anyai ösztönödre és felveszed a kicsidet:) ! Nagyjából mindent leírtak elõttem, csak egy kevés olvasnivalót ajánlok Neked, hogy ne bizonytalanodj el, amikor azt diktálja az ösztönöd, hogy fel kell venned a babádat:) . ""z alvástréningen átesett babák stresszhormonszintje még akkor is igen magas, amikor már látszólag nyugodtan alszanak, vagyis a szülõk szerint "megtanultak aludni". Az alvástréning elsõ napjaiban még a szülõ is érzékeli, hogy a baba stresszt él át, hiszen a kicsi kitartóan sír a rácsos ágyban. A harmadik-negyedik napon a legtöbb kisbaba már csak rövid ideig tûnik nyugtalannak, majd álomba merül. Ma már, amikor a gyerek megzavarása nélkül is mérhetõ az egyik stresszhormon (a kortizol) szintje, több kutatás is indult a területen. Így azt is megtudhattuk, hogy a sírás után elalvó csecsemõk kortizolszintje továbbra is magas marad, vagyis magas szintû élettani szorongás élnek át, ám az alvástréning hatása elnyomja a szorongás természetes jeleit. Úgy tûnik, a baba nyugodtan alszik. Hogy a tartósan magas kortizolszint milyen hatással van a csecsemõ idegrendszerére, egyelõre nem tudjuk biztosan. Ám egyre több adat erõsíti meg, hogy azoknak, akiknek csecsemõkorukban magas volt a kortizolszintjük, felnõttkorukban is problémájuk adódik a stressztûrõ képességükkel." innen:http://www.babaszoba.hu/articles/Biztos_hogy_nyugodt_amikor_.. "a kortizol nevû stresszhormon még napokkal az elcsendesedés után is dolgozik a sírós babában. Más szóval a gyerek továbbra is boldogtalan, csak „megtanulta” a dolgot kontrollálni, vagyis nem „szól” róla.(...)Ez azt jelenti, hogy a babák nem tanulták meg, hogyan tudnák kifejezésre juttatni félelmüket és diszkomfort érzetüket, a probléma megoldását csak elfedte az altatás." innen: http://www.csaladhalo.hu/cikk/egeszseg-es-lelek/siras-utan-s.. "Ha egy kisbabát letesznek, és nem veszik fel, amikor sír, azzal azt tanítják neki, hogy õ nem fontos, a jelzései sem fontosak, nem érdekesek és egyáltalán nem érdemes szólnia, ha valami baja van. Azt hiszem világos, hogy ez hova vezethet. Valóban megtanulja a kicsik nagy része néhány nap alatt az új „rendet”, a kérdés az, hogy valóban ez-e a cél. Sok szülõ értetlenül áll késõbb a két-három, vagy hat-nyolc, tizenkét-tizenhat éves gyermeke ellenszenve, idegensége és agresszivitása elõtt. Sajnos a szülõk nem hozzák összefüggésbe azt, ami pedig nyilvánvaló. Ahol hiányzik a csecsemõkori õsbizalom, ahol nem alakul egészségesen a kötõdés, ott bizony késõbb is nehézségekre lehet számítani. A korai kötõdésnek nevezett kapcsolat ugyanis éppen az elsõ években épül ki a gyermek és gondozója (édesanyja/édesapja) között. Minél többször kap jelzéseire, éjjel és nappal egyaránt, megfelelõ választ, minél inkább kielégítik alapvetõ szükségleteit, annál inkább biztonságban érzi magát, annál inkább lesz bizalommal a külvilág és gondozói felé.(...)" innen:http://csorgoszulohangolo.wordpress.com/2012/10/28/felvegyem.. ""Hogyan helyes tehát? Minden esetben azonnal fel kell venni a síró csecsemõt, vagy akár várhatunk is olykor? Erre, sajnos, nincs egyértelmû válasz. Érdemes azonban végiggondolni néhány dolgot, mielõtt kialakítjuk a saját stratégiánkat. Dr. Sears amerikai gyermekgyógyász professzor, a La Leche Liga tudományos tanácsadója és nagycsaládos apa külön könyvet szentelt a nagyobb törõdést igénylõ - többemberes - kisbabáknak és szüleiknek. (Sajnos magyarul még nem olvasható.) Sears kiemeli a biológiai kapcsolat szerepét. Tudniillik sem a védõnõ, sem a gyermekorvos, és egyetlen szakértõ vérében sem indul el a hormonképzõdés, amikor meghallják a síró gyereket. "Nincs még egy ehhez fogható hang a világon, amely olyan erõs érzelmeket váltana ki az édesanyákból, mint a sírás. Az apák füléhez könnyebben eljut az a tanács, hogy hagyják sírni a gyereket, mert bennük nem indul el ez a biológiai reakció" - írja. A sírás nem egyszerûen zaj, hanem a csecsemõ valamilyen szükségletének jelzése, állítja a professzor. A kisbaba számára ebben az életkorban ez az egyetlen kommunikációs eszköz. Csak így tudja "elmondani", hogy valami nincs rendben. Nagyon fontos, hogy "gondozója" jól értse a jelzéseit, csak ebben az esetben ismeri fel, hogy mit kell tennie. Sears szerint éppen ezért a sírásnak "hatékonynak" kell lennie. Elég sürgetõnek ahhoz, hogy kiváltsa az édesanyából, illetve a gondozóból a gyerek megnyugtatásához szükséges reakciót. De mégsem olyan erõsnek, hogy úgy érezzék, tehetetlenek, és végül magára hagyják a kicsit. A folyamatosan síró baba ugyan kezdetben erõs érzelmeket válthat ki a szülõkbõl, késõbb azonban annyira nyugtalanítóvá válhat, hogy egyszerre nem tudnak mit kezdeni vele. Amikor ez történik, az a szülõ-gyerek kapcsolat zavarára utaló fontos jel. Teljesen természetes, ha olykor úgy érezzük, elegünk van, és nem segítünk azonnal a gyereken. Ez egyfajta egészséges önvédelem. De ha már tehetetlennek érezzük magunkat bömbölõ csecsemõnk mellett, akkor érdemes szakemberhez fordulni.(...)- Nagyon egyéni, hogy melyik édesanya meddig képes szorongás nélkül sírni hagyni újszülött csecsemõjét. A kisbaba még nem tudja szabályozni az érzéseit és indulatait, azt késõbb a szüleitõl tanulja meg. Amikor sírni kezd, ezeket az elmei erejû indulatokat, feszültségeket mozgatja meg az anyában is, ezért lehet ez a "zaj" ennyire sürgetõ és nyugtalanító - vallja Halász Anna, az Ego Klinika pszichológusa. Még a leghiggadtabb nõket is pánikba ejtheti a kicsi sírása. A mamák ösztönösen érzik, hogy gyerekük az idõ elõrehaladtával egyre több frusztrációt bír ki (amikor a vágyai, szükségletei nem elégülnek ki rögtön), sõt egészséges fejlõdése érdekében szüksége is van bizonyos korlátokra. Nagyon nehéz azonban megmondani, mi az elégséges, hol van a határ. Azt régóta tudjuk, hogy a hosszan tartó elkülönítés - amikor a csecsemõ és édesanyja nem lehetnek együtt - mennyire káros. Nagyon romboló volt régen az a kórházi gyakorlat is, hogy a kicsikkel nem lehettek együtt a szüleik, például egy mandulamûtét idején (amely akkoriban ötnapos kórházi kezelést jelentett). A lélektani következmény egyértelmû: a gyerek kötõdési képességei sérülnek. Felnõttkorára kapcsolatai nem lesznek tartósak és kiegyensúlyozottak, érzelmei pedig szélsõségessé válnak, indulatos és agresszív lesz. Az elkülönítés azonban nemcsak a gyerek idõsebb korában okozhat lelki sérülést, hanem már rögtön a születése után is. Mi, felnõttek azt gondoljuk, olyan kicsi még, hogy biztosan nem fog emlékezni arra, mi történt vele újszülöttkorában. Holott minél kisebb a gyerek, annál hamarabb eshet apátiába. Valóban nem emlékezik még a szó köznapi értelmében, de viselkedését az átélt élmények megváltoztathatják, kiábrándultabb lehet, gondozóinak hosszan tartó hiánya érzelmi elszegényedést válthat ki.(...)az a felfogás, hogy a gyereket azonnal fel kell venni, az édesanyában bûntudatot gerjeszthet, mert erre a körülmények, a testvérek, a háztartási teendõk miatt nem lehet mindig képes. Ha azonban a bûntudat a legfontosabb oka annak, hogy a gyereket felvesszük és megvigasztaljuk, akkor nem találtuk meg a sírás igazi okát. A bûntudat mögött sokszor tudattalan harag áll, haragszunk a gyerekre azért, mert a saját vágyaink tökéletesen háttérbe szorultak. Ilyenkor igyekszünk tudatosítani az édesanyákban ezt az érzést. Segíteni próbálunk érdekeik és igényeik összeegyeztetésében, de végül is együtt kell megoldást találniuk. Nyugtalanságunkat, fáradságunkat gyakran tudattalanul is közvetítjük. Nemrégiben járt nálam egy édesanya - meséli a pszichológus -, aki sírósnak hitt gyerekét hozta el hozzánk. Beszélgettünk, és a kicsi egyszerre valamiért fölsírt, mire az anya idegesen ringatni kezdte. A baba erre még jobban ordítani kezdett, hiszen õ az ideges ringatást érzékelte, és azt, hogy az anyja valójában nem értette meg õt. Ettõl mindketten egyre nyugtalanabbak lettek. Az ördögi kört azonban nem is olyan nehéz megszakítani. Sikerülhet, ha a szülõ rájön, hogy valami más probléma áll a sírás hátterében, mint amit õ eredetileg feltételezett, vagy ha észreveszi, hogy a gyerek sírósságát fokozza az õ nyugtalansága.(...)"innen:http://www.babaszoba.hu/articles/Ha_sir_a_csecsemo?aid=20080..
Az én kisfiam 8 hónapos, elsõ nyikkra felvettem, mégis szépen játszik magában is, nyugodt baba.
Én sem hagytam soha sírni a lánykámat, mégis tündérien eljátszik egyedül szinte egész nap, elalszik ringatás nélkül, szóval nem sok köze van hozzá. 8 hónapos egyébként. Ilyen kicsi babát nem lehet elkapatni, szegényke a szükségleteit jelzi, és ha nem figyelsz rá, az bizalomvesztést okoz. Ennek szakirodalma van, nézz utána... Az elsõ pár hónapban alakul ki a bizalom a szülõkkel, és ha azt érzi, hiába "szól" neked, ha szükséglete van, Te nem foglalkozol vele, azt "megjegyzi" :( Ha semmi más baja nincs, akkor egyszerûen társaságra, közelségre vágyik, teljesítsd neki :)
Eddig sem hagytam és ezután se fogom õket sírni hagyni. Azért vagyok otthon, hogy velük legyek. Fõleg nem másfél hónaposan. 15 percig, hogy bírod, hogy nem mész be? Öleld magadhoz amíg csak tudod, pár év múlva felnõnek és nem lesz rá lehetõséged.
Én soha egy másodpercig sem hagytam sírni, mégis nagyon jó baba. 3 és fél hónapos. Nem kell ringatni, nem kell egész nap hurcolni. Simán alszik magától, ha leteszem. Egyszóval nem lett elkapatva.
Egy ennyi idõst? Soha. Olyan persze elõfordult olykor-olykor, hogy pár percig nem tudtam menni, de negyed órát kizárt. Elõbb-utóbb valószínûleg abbahagyja, nem tudom, mennyi az az idõ, soha nem próbáltam, de csak akkor, amikor már teljesen kimerült, talán órák múlva. Mondom, olyan nagyon pici még. Ha látszólag nincs is semmi baja, "csak" arra vágyik, hogy Veled legyen, akkor azt kell megadni neki. Hamarosan kinyílik neki is a világ, akkor már jobban ellesz magában.
5. vagyok Pont erre a szakirodamra gondoltam, amit kedves 6. válaszoló bemásolt! Egyébként köszi a lepontozást... Szívesen a választ máskor is... :(
Én sem hagytam soha sírni, fõleg amikor még csak pár hetes volt.Nem is tudtam volna, ránéztem a sírós arcára és majdnem sírtam én is.Mégis el van egyedül is.Lehet szerencsés vagyok, de a fiam mindig akkor sír, ha tényleg valami baja van.Anyukám mondta mindig, hogy a húgomat 5 percre sem lehetett sírni hagyni, mert belázasodott.
Egyszer biztos abbahagyná, mert elaludna a fáradtságtól, de miért nincs veled? Másfél hónapos, gondolom most kezd többet ébren lenni. Ha evett, nem fáradt, vidd magaddal, ne hagyd egyedül! Ha jelzi, hogy álmos, akkor kell kiságyba tenni, ha el tud aludni. (nem tudom, hogy szoktátok) Nekem a nagy egyedül alvásidõben volt a kiságyban, másik szobában, a kicsi nappal is velünk volt, elaludt a pihenõszékben, ha meg ébren volt, kiraktam plédre, hogy nézelõdjön. Ilyen picit ne hagyj egyedül, pláne nem sírva! Én azt mondom, lehet sírni hagyni egy babát, de ha nem tudja magát megnyugtatni minimum 5, maximum 10 percen belül, ott valami más gond van!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!