Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig ez a bizonyos (5 db)

Mennyi ideig tart ez a bizonyos "áttöréses" vérzés és mitől van?

Legjobb válasz: Hogy mennyi ideig tarthat azt befolyásolja a vérzés oka! Lehet esemény utáni tablettától és vetéléstõl is.

Hogy mennyi ideig tarthat azt befolyásolja a vérzés oka! Lehet esemény utáni tablettától és vetéléstõl is.

Egy tervezőmérnök, amikor megtervez valamit, akkor pontosan ki is kell számolja, hogy az a bizonyos test mekkora terhelést bír ki, mennyi idő alatt megy tönkre meg ilyeneket? Vagy ezek egy másik mérnök dolga?

Azt is hallottam, hogy ezeket számítógépen számolják, már nem papíron. Nagyon nehéz ezeket kiszámolni?

Legjobb válasz: Igen, vannak erre való programok, amik az adott testet megjelenítik, lemodellezik mûködés közben, hol mekkora erõhatás éri, és az adott anyag mennyit bír. Persze azért egy modell sem lesz tökéletes, hiszen az anyag, amit elõállítanak, sohasem ugyanolyan :) Nézzél körbe mondjuk az AutoCAD programok között (nem egyszerûek...) de pl olyanokat használnak :)

Igen, vannak erre való programok, amik az adott testet megjelenítik, lemodellezik mûködés közben, hol mekkora erõhatás éri, és az adott anyag mennyit bír. Persze azért egy modell sem lesz tökéletes, hiszen az anyag, amit elõállítanak, sohasem ugyanolyan :) Nézzél körbe mondjuk az AutoCAD programok között (nem egyszerûek...) de pl olyanokat használnak :)
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy tisztában kell lennie a tervezett alkatrész tulajdonságaival, meg a környezetével is, és abból el tudja döntnei, hogy megfelelõ-e az adott dolog, amit tervezett. Magát a számításokat már elvégzik a gépek, de értelmezni és az alapján dönteni a mérnöknek kell majd.
Azért az hogy tökéletesen ki lehet számolni egy építmény összes terhelhetõségét viselkedését, az lányos túlzás.Példa erre a Tacoma-híd amit tökéletesen kiszámoltak mégis pár hónap alatt ripityára esett szét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a seg1tséget...szóval nem kell napokig a lap elõtt számigálni. AutoCadot tudok használni, 3dsMaxot is használtam (ez mondjuk nem gépészmérnököknek való), most az Inventort szeretném megtanulni. Még jöhetnek válaszok...segítséget mindig várok.
A kérdező hozzászólása: köszönöm...már kezdem jobban megérteni és egyre jobban kezd érdekelni is.
utolsó, ez azért sántít. Nem azért dõl össze mert nem számolták ki rendesen a terhelhetõségét, csupn nem vetteék egy tényezõt figyelembe, a híd aerodinamikáját, de azóta nem volt ilyen probléma...
AZ 1.+3.+5. kombónál lemaradt az idõ! Így elég nehézkes lesz megoldani...
A kérdező hozzászólása: jaah bocsesz 5h alatt

Az igaz, hogy a telefont csak egy bizonyos ideig lehet kártyafüggetleníteni? És ez kb. mennyibe kerül?

Kb. fél éves a telefon.

Legjobb válasz: Van állandó és van ideiglenes progival samsungoknál ami resetkor törlõdik.

Van állandó és van ideiglenes progival samsungoknál ami resetkor törlõdik.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!