Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig ez a (919 db)

Új albérletbe költözünk és a Digi tv-t szeretnénk beköttetni. Mennyi idő ez a szerződéskötés után? Nem akarok több napig tv nélkül lenni. (4 emeletes ház, már be van vezetve a digi).

Legjobb válasz: Az Ászf.-ben az olvasható hogy az online/telefonos igénybejelentés után 5 napon belül telefonos egyeztetés történik és ez alkalommal adnak idõpontot a tényleges bekötésre. Viszont én ajánlom a személyes igénybejelentést ügyfélszolgálaton mert ott egyben az egyeztetés is megtörténhet és 2-3 napon belül bekötik!

Az Ászf.-ben az olvasható hogy az online/telefonos igénybejelentés után 5 napon belül telefonos egyeztetés történik és ez alkalommal adnak idõpontot a tényleges bekötésre. Viszont én ajánlom a személyes igénybejelentést ügyfélszolgálaton mert ott egyben az egyeztetés is megtörténhet és 2-3 napon belül bekötik!

Normális hogy azt mondják, mondták a kórházban hogy este nem kell szoptatni a babyt? Csak ha sír cukros vizet adjak neki? Mennyi a normális szoptatási idő? Ugy értem mennyi ideig tarcson a szopizás? Vagy ez a baby igényétől függ?

Legjobb válasz: hááát, ez eléf furcsa... szerintem ne adj neki cukros vizet (én még nem is hallottam ilyenrõl) és nyugodtan szoptasd a bébit este is! a normális szopttási idõ eleinte hosszabb, lehet akár 30-45 perc is, késõbb, ahogy nõ a baba és te is belejössz és beáll a tejtermelés ez rövidül és persze a bébi igényétõl is függ!

hááát, ez eléf furcsa... szerintem ne adj neki cukros vizet (én még nem is hallottam ilyenrõl) és nyugodtan szoptasd a bébit este is! a normális szopttási idõ eleinte hosszabb, lehet akár 30-45 perc is, késõbb, ahogy nõ a baba és te is belejössz és beáll a tejtermelés ez rövidül és persze a bébi igényétõl is függ!
A kérdező hozzászólása: Köszike a gyors válaszodat.Na de az a baj hogy néha 5 percesek a szopik, lehet hogy majd beibdul rendessen a tejtermelésem? kedden lesz 2 hetes a babám!! Üdv NIKOL
Este is szoptatni kell... vagyis ilyenkor is van igánye rá, megéhezik ilyenkor is. Én sem adnák a picinek cukros vizet! Ahogy az elõttem szóló is írta, eleinte a szoptatási idõ hosszabb, majd rövidülni fog. Van, aki napirendszerûen szoptat, megadott idõpontokban. Van, aki pedig akkor, amikor a baba kéri... de egy idõ után így is rendezõdnie kell bizonyos idõközökre.
Ez így nagoyn végletes hozzáállás. Két-három hónapos korig mindenképp szükséges az éjjelis szoptatás, kivéve, ha magától hagyja abba. Az enyém mondjuk már egyhónaposan átaludta az éjszakát. De ha még be sem állt a kereslet-kínálat, akkor semmiképp ne hagyd el az esti szopit, mert el is apadhat a tejed. Két-három hónapos kor körül sokan le szoktatják a babákat az éjjeli szopiról, ami szerintem igazából nem baj, mert már képes átaludni az éjszakát. Mások meg nem szoktatják le, igazából az õ dolguk. Szóval én nem fikázni akarom azokat, akik akár évekig kelnek éjszaka, mert ez az õ dolguk, csak én azt sem helytelenítem, ha valaki a két három hónapos babának teát ad éjjel, mert ezt max pár napig kell csinálni, és alszik utána reggelig.
Döntsd el, hogy igény szerint táplálod, vagy idõközönként, és ahhoz tartsd magad. Ha igény szerint, akkor nyugodtan szoptass este, éjjel is. Majd a babád eldönti, mikor akar leszokni róla, és mikor alussza át az éjjelt. (a lányom már pár hetesen végigaludta 21-tõl reggel 4-6-ig. ) A szopizás változó, én is fél órákra készültem, de a babám is sokszor végez 10 perc alatt. Tudja õ, mennyi kell neki:- ne félj:-) Most 10 hetesek vagyunk:-)
Régen volt bevett szokás sajnos, hogy a kórházakban cukros vizet adtak a babának. Szerintem az esti szopizás még fontosabb a babának. Nálunk így volt, legalábbis. Este fürdetés, szopott, elaludt, és reggel 6-ig meg sem moccant :-)
Nem az éjszakai szoptatásra mondták a kórházban, hogy elég a cukros víz is a babának?? Este mindenképpen kell szopnia a babának! Az éjszakai szopit mi akkor hagytuk el kb. 3 hónapos korukban, amikor már elég nagyok voltak, hogy legalább 6-7 órát kibírjanak evés nélkül. A tej termelõdésének is jót tesz az éjszakai szopi. Sok sikert!!!
A rövid szopi miatt ne aggódj. Az enyém 3 hétig óránként szopizott és 5-10 perc alatt lerendezte. Az enyém 4 hós és még szopizik éjszaka is 1x, néha 2x. Engem nem zavar. Egyébként is így is néha elázok, és kellemesebb ha a baba szívja ki a tejcsit, mintha fejni kéne.
A kérdező hozzászólása: Mindenkinek nagyon köszönöm a válaszokat!!!egy 2és fél hetes babó anyukája

Lányok! Kinek van közületek tapasztalata kisajak plasztika terén? Mennyi idõ a gyógyulás, és hogyan zajlik a gyógyulás idõszaka? Melyik orvost ajánljátok (plasztikai sebész és altató orvos)? Mennyibe kerül ez a beavatkozás? Érdemes belevágni? 24L

Legjobb válasz: Szerintem semmiképpen ne vágj bele! Hidd el: minden nõnek és férfinek ugyanannyira csúnya a csúnyája. Biztos lehetsz benne, hogy bármely mûtét hegei egész életedben újra fájnak, ha mondjuk esõs idõ van odakinn. És, tuti, hogy lesz egy férfi, aki úgy szereti majd a testedet, ahogy van, akkor is, hogyha "kilóg a nyuszikának a tapsi füle"!

Szerintem semmiképpen ne vágj bele! Hidd el: minden nõnek és férfinek ugyanannyira csúnya a csúnyája. Biztos lehetsz benne, hogy bármely mûtét hegei egész életedben újra fájnak, ha mondjuk esõs idõ van odakinn. És, tuti, hogy lesz egy férfi, aki úgy szereti majd a testedet, ahogy van, akkor is, hogyha "kilóg a nyuszikának a tapsi füle"!
A kérdező hozzászólása: Víg Emma, pont az ilyen beszólások miatt fogok belevágni. 24 vagyok, és emiatt még nem lehetett komoly kapcsolatom, mert nem volt olyan férfi aki ne szólta volna meg, hogy nem barackom van. Ezen kívül nem lenne más komolyabb testi problémám. Én kérdésként egészen mást tettem fel. Hogy kinek mi a tapasztalata, aki volt már ilyen mûtéten, és nem demotiváló kommentre voltam kíváncsi. Ezzel a nyuszifüles metaforával most még jobban lelomboztál.
[link]
A kérdező hozzászólása: koszi a linket

A rantott hust panirozas elott mennyi idovel sozzatok be? Mennyi ideig alljon a soban? Most rantott csirkecombot csinalok.1 orat hagyon allni a soban. Sok ez az odo?

Legjobb válasz: csirkecombnak nem sok az egy óra panírozás elõtt. vékonyabb húsoknak kevesebb is elég. Lassú tüzön süsd, hogy átsüljön rendesen.(ha nem csontoztad ki)

csirkecombnak nem sok az egy óra panírozás elõtt. vékonyabb húsoknak kevesebb is elég. Lassú tüzön süsd, hogy átsüljön rendesen.(ha nem csontoztad ki)
Ha rántott (klopfolt) szeletet csinálsz, ott elég a fél óra. Csirkénél jó az egy óra. Az ezeknél vastagabb sültek esetében (pl. egybekaraj stb.) elõzõ nap sózom, és a hûtõben éjszakázik.
A kérdező hozzászólása: Nem csontoztam ki. Koszonom a valaszt!
Én már jó ideje úgy csinálom, hogy a tojásba teszem a sót, egy tojáshoz egy kávéskanál sót. Így nem enged levet a hús, jobban tapad a panír.
Én nem mindig hagyom állni, van hogy egybõl panírozom is utána. Sóval, borssal és fokhagymás fûszerrel szoktam ízesíteni, nagyon finom tõle!
A kérdező hozzászólása: Koszonom a hasznos valaszokat!

Azt hallottam a Lyndinette20 tabi az egyik amelyikben a legkevesebb a hormon. Igaz ez? Mennyi ideig tartanak a mellékhatásai és mennyi idő alatt szívódik fel egy tabletta a szervezetben?

Legjobb válasz: én szedtem egy ideig. semmi bajom nem volt vele. a mostaniakban már nagyon kevés a hormon. általában 1 hét után hatnak, de én ki szoktam várni az egy hónapot. mellékhatásnak nem törvényszerû hogy kell lennie. nekem nem volt.

én szedtem egy ideig. semmi bajom nem volt vele. a mostaniakban már nagyon kevés a hormon. általában 1 hét után hatnak, de én ki szoktam várni az egy hónapot. mellékhatásnak nem törvényszerû hogy kell lennie. nekem nem volt.
én is ezt szedem már 1, 5éve.Nekem nem volt semmi mellékhatása, meg igen ebben van a legkevesebb hormontartalom, de én mégis híztam tõle :S , nah jó mellre is , az meg ugye nem gond :D
Szió! Én a lyndinette 20 tabit már lassan 2 és fél éve szedem! Semmi bajom, nem híztam meg, tény jó étvgyat csinál! Ha olvastad a mellékhatásait a papíron, akkor ha valamid bevizesedeik, eresedik, bedagad, akkor érdemes orvoshoz menni, mert õ elküld rákszûrésre, vagy ha megmutatod neki vagy elmondod neki mi a problémád, pl.: amióta szeded ez és ez van, akkor õ kisegít! Nálam semmi nincs, a legjobb fogamzásgátló, igaz nekem ez vált be. Orvos szerint 3 - 4 évig szedheted folyamatosan, utána 1 évet jó kihagyni, mert a világ még nem fejlõdött fel, és ha hajlamos a meddõség nálatok akkor a tabi is lehet fõ oka annak, ha meddõ leszel! az az egy év tisztítókúra néven fut! kb. ennyit tudok mondani! Üdvözletem!
Sziasztok! Én 4 évig szedtem a Lyndinette20-at.Teljesen jó volt, nemrég hagytam abba, mert babázni szeretnénk. Az elsõ hónaptól kezdve beállt a menstruációm, és semmi mellékhatása sem volt.A bõrnek nagyon jót tesz, nagyon jó hatással van a pattanások eltüntetésére, szép lett az arcom tõle.Nekem nagyon bevált!!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, én még csak most kezdtem szedni, de egy kicsit nehéznek érzem azóta a kezem, vastagon, sötéten eresedik. Persze lehet h nem a tabitól van, de feltûnõ h akkor kezdõdött
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a válaszotokat!

Hogyan lesz valakiből szakosított orvos? Mennyi idő ez és mekkora jövedelemmel jár a pálya elkezdésekor illetve később? továbbá mennyit kel fizetni az orvosi egyetemen?

kérlek titeket mindent írjatok le amit az orvosi képzéssel kapcsolatban tudni lehet, akár személyes véleményeket, akár tanácsokat :) előre is köszönöm az értelmes válaszokat

Legjobb válasz: Elsõ körben elvégzed az egyetemet, ami jó esetben 6 év, rosszabban kicsit több :D Már itt is tanítanak sok konkrét dolgot, ami alapján eldöntheted, mivel is szeretnél foglalkozni. Ezután mehetsz szakorvosi képzésre, ami elég változó hosszúságú, de az is van pár év. Ráépülõnél még több. Ekkor már végzett orvos vagy, tegát dolgozol is, de meglehetõsen keveset keresel, meg hát késõbb sem sokkal többet. Ha államilag támogatott képzésben veszel részt, akkor igazából ingyen van, de persze könyveket, köpenyeket magadnak kell beszerezni. Fizetõsön egy szemeszter kilencszáz ezer körül van. Rengeteg mindent el lehet mesélni, ezért mondjuk jó lenne, ha konkrét kérdéseid lennének :D

Elsõ körben elvégzed az egyetemet, ami jó esetben 6 év, rosszabban kicsit több :D Már itt is tanítanak sok konkrét dolgot, ami alapján eldöntheted, mivel is szeretnél foglalkozni. Ezután mehetsz szakorvosi képzésre, ami elég változó hosszúságú, de az is van pár év. Ráépülõnél még több. Ekkor már végzett orvos vagy, tegát dolgozol is, de meglehetõsen keveset keresel, meg hát késõbb sem sokkal többet. Ha államilag támogatott képzésben veszel részt, akkor igazából ingyen van, de persze könyveket, köpenyeket magadnak kell beszerezni. Fizetõsön egy szemeszter kilencszáz ezer körül van. Rengeteg mindent el lehet mesélni, ezért mondjuk jó lenne, ha konkrét kérdéseid lennének :D
Elsõ jól írta. Elõször minden orvosnak az általános orvosi szakot kell elvégeznie vmelyik orvosi egyetemen (SE, DE, PTE, SZTE). Jó esetben 6 év után megkapja a diplomát és az ált. orvosi címet. Ezzel már gazából orvos, de önállóan nem igazán csinálhat semmit. Az egyetem után jelentkezhet vmelyik kórházba szakorvosképzésre. Ha felveszik, akkor 2 évig rezidens lesz, majd szakorvosjelölt. A képzés végén (ami szaktól függõen 3-6 év a rezidensképzéssel együtt) szakvizsgát tesz, ekkor lesz szakorvos. Fizetést a rezidensképzéstõl kezdve kap, de nevetségesen keveset.

Ez a számítógép mennyi ideig bírja a játékokat maxon, 1440x900-ban? Valamint a második kérdés az, hogy ha nem is maxon, akkor mennyi ideig bírja a játékokat? 2-3 év? (Config lennt. )

Processzor: AMD CPU AMD Phenom II X4 965 3,4GHz AM3 BOX BLACK EDITION Alaplap: ASROCK 890GM PRO3 AM3+ Videókártya: ATI Radeon HD6950 2GB GDDR5 RAM: Kingston HyperX Blu 4GB Kit 1600MHz DDR3 Táp: CX500W Corsair DVD Író: ASUS DRW-24B3LT Fekete BOX Gépház: Thermaltake VL80001W2ZD V3 Black Edition Merevlemez: 1TB Samsung HD103SI El?re is köszi!

Legjobb válasz: 1440x900-ban 2-3 évig bírni fogja, de lehet, hogy 4-5-ig is.

1440x900-ban 2-3 évig bírni fogja, de lehet, hogy 4-5-ig is.
A kérdező hozzászólása: Köszike, ha valakinek valami más véleménye van, írhat. :D
elõzõvel értek egyet, és lehúzott graffal meg kb amíg tönkre nem megy, de saccra az 5-8 év.
4-5 évig biztos el fog menni. Én is épp egy gépet tervezek, és nekem is 1440x900-as monitorom van, hasonló mint a tiéd, bár picit gyengébb, és az is elfogja 4 évig vinni vagy 3. A monitorméretünkhez képest, még azt is el tudom képzelni, hogy 6 évig elfog, bár az kicsit lehet hogy sok. Egy ötös biztos.
A kérdező hozzászólása: Köszke, ment mindenkinek a zöld mancs! :P

Ki mennyi időt szentel a barátaira egy héten/hónapban? Ezt elsősorban azoktól kérdezem, akik párkapcsolatban élnek, és jobban megoszlik az idejük.

Legjobb válasz: most hogy jó idõ van szinte minden nap focizok velük 1-2 órát és akkor beszélgetünk mindenrõl... egyébként barátnõmmel ritkán találkozom sajnos... másik városban él de nagyon szeretem... 17/F

most hogy jó idõ van szinte minden nap focizok velük 1-2 órát és akkor beszélgetünk mindenrõl... egyébként barátnõmmel ritkán találkozom sajnos... másik városban él de nagyon szeretem... 17/F
szerencsére a baráti köröm egy része az osztálytársaim közül kerül ki. Velük minden hétköznap találkozom. Két barátnõm van, akik más városban laknak, velük olyan két havonta tudok találkozni, viszont szinte minden nap beszélünk msnen.

Mennyire fáj ez a piercing? Mennyi idő mire begyógyul?

Kinek van ilyen piercingje?

Legjobb válasz: Kb. annyira fáj, mintha átszúrnák a szádat :D Hasonlítani nem nagyon lehet semmihez, majd megtapasztalod. Egyébként szerintem ez a legkevésbé fájdalmas helyek egyike és 2 hét alatt begyógyul.

Kb. annyira fáj, mintha átszúrnák a szádat :D Hasonlítani nem nagyon lehet semmihez, majd megtapasztalod. Egyébként szerintem ez a legkevésbé fájdalmas helyek egyike és 2 hét alatt begyógyul.
nem fáj inkább kellemetlen érzés (: és nekem is "pöttyöm" van : D
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen! :D
Én egy hónapja csináltattam és nagyon féltem tõle.De amennyire féltem annyira nem fájt.Bekenték érzéstelenítõvel, pár perc alatt elzsibbadt, átszúrták és mikor már kész volt, akkor kérdeztem meg, hogy kész van vagy mi van? És már bent is volt.Nekem is egy kis pötty van.Az elsõ héten semmi baj nem volt vele, de vigyázni kell vele. Második héten kicsit be volt dagadva de elmúlt és most úgy néz ki, hogy elég jól elvagyok vele. :) Szóval nem vészes...:D

Szülés után mennyi ideig "normális" a vizelet visszatartási probléma? Vagy "normális" ez egyáltalán?

Nekem sajnos már a terhesség utolsó idejében is gondokat okozott a dolog. Most közel két héttel szülés után még mindig komoly probléma. Meddig "normális" ez? Forduljak orvoshoz? Kihez? Nagyon kellemetlen....

Legjobb válasz: Nekem a második hónap végéig volt, nem tudtam annyi vizeletet bent tartani mint elõtte. Most már csak idõnként van. Orvosnak jeleztem, kõkemény intimtornát javasolt.

Nekem a második hónap végéig volt, nem tudtam annyi vizeletet bent tartani mint elõtte. Most már csak idõnként van. Orvosnak jeleztem, kõkemény intimtornát javasolt.
Nekem nem volt, de én császárral szültem, tehát nem nyomódott meg a szüléssel.
Nekem is hónapokig volt:( A végére mondjuk enyhült és csak eröltetésre (hapcizás, köhögés)-nél jött egy csepp, de szerencsére már elmúlt:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon kellemetlen, mert ha nem tudok rögtön elszaladni wc-re amikor kell, egyszerûen nem tudom benntartani...iszonyat kellemetlen szitu még otthon is... Milyen intim torna?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!