Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig egyedül otthon (19 db)

Egy felnőtt, szobatiszta kutyát mennyi időre lehet otthon hagyni egyedül, hogy biztosan ne pisiljen be?

Legjobb válasz: kb 8 óra. Én a boxer kutyámat naponta háromszor szoktam levinni. Elõször hajnal 5kor, aztán legközelebb este 11 körül és kibírja mindig.

kb 8 óra. Én a boxer kutyámat naponta háromszor szoktam levinni. Elõször hajnal 5kor, aztán legközelebb este 11 körül és kibírja mindig.
A kérdező hozzászólása: értem, köszi!!!
Hajnal 5-kor, aztán este 11-kor? Azért tegyük hozzá, hogy ez nem egy felelõs kutyatartás, követendõ példa!! Szegény kutya...
szerintzem vagy biztosíts neki egy helyet, ahol elvégezheti a dolgát, vagy ne hagy egyedül sok idõre.Ennyit megérdemel, a kisgyerekedet sem hagynád egyedül.
elsõ válaszolonak irnám hogy ha hajnali 5kor és aztán meg este 11kor viszed le az nem napi 3 alkalom. szegény kutya biztos szenved, ha nincs rá idöd akkor mért vettél? amugy max 8 orát kibirnak föleg ha nagytestü. ha kicsi akkor kevesebbet.
Az 1. válaszolónak írnám! Kihagytál 1 sétát. Szerintem arra akart célozni, hogy a kutyája este 11tõl reggel 5ig kibírja!

Mennyi ideig kell otthon maradni egy cicával az örökbefogadástól számítva?

ha szombaton fogadok örökbe egy kölyök cicát akkor elég ha szombaton otthon vagyok vele és vasárnap? (vasárnap 1-2 órára el kéne mennem csak nem tudom lehet-e:/ )

Legjobb válasz: Vegyél ki két hét szabit.:D Ne aggódj nem fog lelkisérülést kapni ha magára hagyod.

Vegyél ki két hét szabit.:D Ne aggódj nem fog lelkisérülést kapni ha magára hagyod.
Az elsõ pár napban mindenképpen elõnyös ha sokat vagy vele.Aztán majd kialakul...A macskák nem kötõdnek annyira a gazdájukhoz úgyhogy pár nap után nem hiszem, hogy ez problámát jelentene.
A kérdező hozzászólása: j köszi:) meg úgyis amikor otthon vagyok akkor sokat töörõdök vele.
Az a két nap bõven elég. :)

Mennyi ideig maradhatat egyedül otthon egy kutyus?

Legjobb válasz: Amíg van vize meg enni valója, és nem hal éhen vagy szomjan. Ha napi rendszereségre gondolsz, akkor minél kevesebb ideig. Nálunk a szoba kutya csak azért is bepisilt, pedig a szomszéd napi 3x 4x levitte, de mire megjöttünk bepisilt, néha bekakilt. Szerintünk dacból, mérgb´öl tette. volt hogy levitte a szomszéd, aztán kb fél óra múlva haza értem és ott volt a tócsa. nagyon magányos volt. de kutya függ´ö is. Láttam én már dalmatát lakásba és nem sokat volt otthon a család, még sem érezte magát olyan rosszúl mint a mi máltaink.

Amíg van vize meg enni valója, és nem hal éhen vagy szomjan. Ha napi rendszereségre gondolsz, akkor minél kevesebb ideig. Nálunk a szoba kutya csak azért is bepisilt, pedig a szomszéd napi 3x 4x levitte, de mire megjöttünk bepisilt, néha bekakilt. Szerintünk dacból, mérgb´öl tette. volt hogy levitte a szomszéd, aztán kb fél óra múlva haza értem és ott volt a tócsa. nagyon magányos volt. de kutya függ´ö is. Láttam én már dalmatát lakásba és nem sokat volt otthon a család, még sem érezte magát olyan rosszúl mint a mi máltaink.
A kérdező hozzászólása: Napi 6 órát dolgozom, az úttal együtt kb. 6, 5 órát van egyedül. Mondjuk azért kamerán figyelem :D Szinte átalussza az egész délelõttöt. Nem pisil be, semmi rosszat nem csinál, csak általában hétfön (gondolom a hétvégi állandó együttlét után hiányzom neki). Remélem ennyi idõ még nem viseli meg szegénykémet. Nagyon szeretem :)
Szia! 6 és fél orát kibír.simán.én egyszer hagytam 12-re de depis is volt egy kicsit.(yorki).ha több idõre megyünk el, adok kulcsot Anyósoméknak(szomszédban laknak), és bejönnmek hozzá.
Szerintem is simán kibírja a 6, 5 órát.Nem lehetsz mindig otthon, más is dolgozik, és megvan egyedül a kutyája.Ha utána foglalkozol vele, akkor sztem semmi baja nem lesz, és nem érzi magát elhanyagoltnak.Az édes hogy kamerával figyeled, ilyet sem hallottam még:)
Nekunk ugyan nem apro termetu kutyusunk van es ugyan meg csak 6 honapos, de eleg jol birja. 3 honapos kora ota pisi alatet van neki, ugyhogy nem vizelget szana szejjel. A konyha az, ahol barmit muvel is, ki tudjuk takaritani...tegnap megette az egyik iroi altal dedikalt szakacskonyvet, az aszatlon felejtett hajkefet...pedig csak elvittem a gyereket suliba es kiugrottam reggeliert... Ebbol viszonyitva minden eb mas. Mindegyiknek meg van a maga kis szemelyisege. Ami szepen lassan alakithato. Te vagy a falkavezer nem a kutymorgo!!!! Az tortenik, amit te akarsz es nem az amiert a kis szoros nyivakol! Nagyon ajanlom ezt a pisivalamit. Nem kell szorongatnia szegenykenek, nyugodtabb ezaltal.
6 és fél órát simán kibír, Sajnos néha az én kutyámnak többet is kell, még 8óránál is, de kibírják simán, csak hozzá kell szokniuk:) Ha után abepótoljátok hétvégén az elmaradt idõket, akkor minden rendben lesz.

Heti 3 alkalom. Néha konditerem néha otthon ( van otthon egykezeseim) Kb. mennyi időt szánjak egy nap az edzésre?

Jelenleg Reggel 30 perc

Legjobb válasz: Az edzést nem idõben mérjük, nincs olyan, hogy lemész, majd pontosan 1 óra múlva lelépsz és esetlegesen félbehagyod az edzést. Ez baromság.

Az edzést nem idõben mérjük, nincs olyan, hogy lemész, majd pontosan 1 óra múlva lelépsz és esetlegesen félbehagyod az edzést. Ez baromság.
A kérdező hozzászólása: Reggel általában vagy is inkább hasprést és lábemelést végzek megosztva 15 egyik 15 a másik. Konditerembe: Mindent kivéve: hasra és vádlira nem erõsítek Otthon: Mindenre!!!! Itt már nincs kivétel (56 kg és 170cm vagyok, kb 5 hónapja edzem magam ezt az idõt betartva, csak nem tudom, hogy helyes-e.....
Nem az idõn múlik... Írd le az edzésterved, és majd utána okoskodunk
A kérdező hozzászólása: Ha valamit nem jól teszek vagy az idõt nem jól osztom el, nyugodtan leszúrhatok érte, elfogadom a kritikát indokkal...
a válaszolók tévednek. a tesztoszteron szint kb 45-50 percig emelkedik, aztán beindul a kortizoltermelés, ami egy stresszhormon és izomlebontó hatású. az ideális edzés, ha NATURÁL vagy, szigorúan 50 perc és 1 óra között mozog. ennél több idõ, csak akkor fogadható el, ha olyan összetett izomcsoportról van szó, mint a láb, igazából ezt is szét kellene választani 2x 1 órára, de én pl. már így is 6 napos split edzést tolok, és nem férne bele. a 2 óra rengeteg, rövid távon is túledzéshez vezet. reggel ne edzél, mivel a gerinccsigolyák porcaiban még folyadék van, mely ébredés után kb 2 óráig távozik. ekkor a gerinc sérülékenyebb. vedd ezt figyelembe, a legtöbb energiád kb délután 2-4 között lesz, de ilyen melegben este 7-8 fele is érdemes lehet edzeni, amikor már nincs annyira meleg.
A kérdező hozzászólása: natural88: köszönöm válaszod. Szépen tömören megfogalmaztad. Akkor 2x 50 perc-et és reggel nem edzem....

5 hónapos kan macska ivartalanitás után mennyi idő múlva fog lenyugodni? Mennyi ideig birja egyedül otthon, 8-9 óra?

Legjobb válasz: Mi a párommal havi 15-18 napot dolgozunk, napi 14-16 órát (vendéglátás). Nagyon szerttünk volna állatot, de egy kutyát sûrûbben le kell vinni sétálni, így a cica mellet döntöttünk. 4 éve van egy kan cicánk, aki nagyon boldog, és ha van játéka, nem unatkozik egyedül. Egy kiegyensúlyozott boldog cica.

Mi a párommal havi 15-18 napot dolgozunk, napi 14-16 órát (vendéglátás). Nagyon szerttünk volna állatot, de egy kutyát sûrûbben le kell vinni sétálni, így a cica mellet döntöttünk. 4 éve van egy kan cicánk, aki nagyon boldog, és ha van játéka, nem unatkozik egyedül. Egy kiegyensúlyozott boldog cica.
Hogyhogy lenyugodni? Még nem is ivarérett. Az, hogy kajla azért van, mert még gyerek.
he??? a macska amúgy 2 napig is elvan egyedül, ott van neki az alom...kaja, víz meg két napra kirakható a lenyugodás alatt mit értesz??? egy kölyökmacska játékos, felnõttként nyugisabb lesz
Nem arról van szó, hogy nem bírja, de tényéleg sok a 8-9 óra egyedül egy lakásba bezárva. Lehet ilyen esetben én nem vállalnék macskát. Ha itthon vagyunk bejön, ha akar bármikor kimehet, ennyi. A kutyáink bírják itt bennt, mert az egyik nagyon öreg, és igazából már megszokták, de nem vállalnék most kismacskát, ha tudom, hogy napokat geyedül hagyom bezárva. Ivartalanítás után rögtön lenyugszik, de 5hónaposan még nem is ivarérett, tehát ne várj változást, csak késõbb nem lezs büdös a vizelet annyira, illetve nem bolondul meg ha érzi hogy mennnie kéne teljesíteni... :)
míg kiürül a maradék hormon, max. 2 hét, de inkább 1.
09:22 a macska még jobban feltalálja magát, mint egy kutya...8-9 óra...te nem jársz el dolgozni? ;)
Én a macskámat mindig otthon hagytam amikor elmentem dolgozni. Elôtte megetettem, láttam amint elnyúlik a helyén és amikor hazajöttem 8-10 óra után, akkor fordult a másik oldalára, vagy még alig nyitotta ki a szemét. A cicusok este fele ébrednek fel, az enyém legalábbis akkor igényelte a játékot, amikor hazajöttem. Én is ivartalanítottam és kb. 1 évesen vettem észre, hogy már nem olyan ugrabugra, mint elôtte.
Ennyi idõs macskánál még nem lehet beszélni a "lenyugodásról". Szinte még kölyök, sokat mozog és játszik. Ha 8-9 órára akarod naponta otthon hagyni érdemes neki társat szerezni, mert nagyon fog unatkozni.
Szerintem ebbõl a szempontból minden macska külön egyéniség. A mi macskánk pl. egyedül van otthon, mégsem nyávog (ma már), ha bentrõl meghallja a kulcscsomóm csörgését, a szomszédok macskája meg igen, holott idõsebb, és nincs is egyedül: van egy kutya társa.

Mennyi idõsen hagytátok elõsször otthon egyedül a gyereket?

Az ikreim májusban lexnek 5 évesek és ma épp azon agyaltam hogy milyen jól elvannak akár egy órát is maguk, nem is keresnek, eljátszogatnak. A bolt kb.5 perc sétára van, 5 perc a bevásárlás és 5 perc vissza az út. Kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy akár ki is ugorhatnék boltba észre sem vennék hogy anya nincs otthon. Persze nem merem mert 1 perc alatt is történthet baj. Viszont érdekelne ki mikor hagyta magára így elõsször a gyerekét? Szerintem még nálunk korai. Volt egy ismerõsöm (szerintem elég hanyag anyuci) leugort a boltba (cigiért, mert a fontos, pffff) bezàrta a 3-4 év körüli gyerekét, aki szerintem el is volt magába, addig míg nem kopogtam be hozzájuk, a gyerek szószerint pánikba esett. Ott sírt a bezárt ajtó mögött és megvolt ijedve én meg próbáltam az ajtó túloldalán nyugtatni szegényt. Alig vártam hogy az annya megérkezzen. Nem tudom mikor ment el, saját bevallása szerint néhány percre ugrott le, de épp elég volt hogy a gyerek sírógörcsöt kapjon az ajtó mögött. Szerintem korai az ilyen. Engem anyukám egyedül nevelt, 1 osztályos voltam mikor olyan munka beosztàst kapott, hogy senki nem várt volna otthon, de akkor is a szomszéd néninek adott egy kis pénzt, hogy amíg nem ér haza, ott lehessek nála. :( pedig csak fél óráról volt szó. Nálatok ez hogy van?

Legjobb válasz: Az én kisfiam még csak egy éves, tehát nálunk még nagyon nem aktuális ezen töprengeni, de én még az 5 éves gyerekemet sem hagynám otthon egyedül. Sõt! Szerintem még utána jó sokáig szintén nem. Minimum legyen iskoláskorú, és lássam-érezzem rajta, hogy minden szabályt megértett, felfogott, és még csak kíváncsiságból sem megy bele veszélyes helyzetekbe. Szerintem ehhez sok-sok év, és egy nagy adag szellemi érettség kell.

Az én kisfiam még csak egy éves, tehát nálunk még nagyon nem aktuális ezen töprengeni, de én még az 5 éves gyerekemet sem hagynám otthon egyedül. Sõt! Szerintem még utána jó sokáig szintén nem. Minimum legyen iskoláskorú, és lássam-érezzem rajta, hogy minden szabályt megértett, felfogott, és még csak kíváncsiságból sem megy bele veszélyes helyzetekbe. Szerintem ehhez sok-sok év, és egy nagy adag szellemi érettség kell.
4 éves a lányom, fiam 1. Egyik nap itthon hagytam õket komoly 2 percre egyedül... (fél emeletet felszaladtam és ledobtam a szemetet), semmi gond nem volt.Többet nem merném itthon hagyni õket.(igaz ekkor aludtak még reggerl 6kor.) Utolsó: szerintem a mi világunkban a gyerekekek hamarabb tudják majd kezelni a telefont. Okostelóm/érintõs volt egy rövid ideig de nem tetszett igy visszatértem a hagyományos butafonra. Ez akkor volt amikor terhes voltam a picivel.Épp rosszul voltam, budiban voltam és jött ki belõlem minden.Erre jött az okoslányom, hozta a telomat és feloldotta a billentyûzetet s hívta a kint parancshivásban kint lévõ férjem h anya beteg. (2 éves volt)
nekem 4, 5 éves a fiam, nagyon megbízható. a kertbe simán lemegyek, mondom neki, hogy megetetem a kutyát, jössz? mondja, hogy nem, itt megvár. és tényleg semmi rosszat nem csinál, mondjuk utánam tud ugye jönni, szóval én is akár elmehetnék, de jó darabig biztos nem fogok. de nem is õt félteném, hanem mi van ha velem történik valami? elüt egy autó, kórházba kerülök, senki nem tudja, hogy otthon van egy 4 évesem egyedül. szóval majd akkor ha saját kulcsa lesz, tudja majd kezelni a telefont, stb. talán 7-8 éves kora körülre tippelek
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 5 éves lesz nyáron a fiam, még nem maradt egyedül huzamosabb ideig. 1. emeleten lakunk kétszintes társasházban, csak addig maradt fent egymaga, míg levittem a szemetet vagy leszaladtam a pincébe, 5 percrõl beszélünk. Nem úgy mentem el, hogy nem szóltam, pont, hogy tesztnek szántam mit mond, ha leszaladok a szeméttel. Semmi gond nem volt, de messzebb nem mennék. Az ördög nem alszik. Vannak olyan ismerõseim, akik otthon hagyják a gyereket 4-5-6 évesen, volt akinél nem történt semmi, de olyan is, ahol katasztrófa lett belõle (4 gyerek otthon, eldõlt az állólámpa, kigyulladt a ház, mind bent égtek :( ) Én kis faluban nevelkedtem, kisiskolás koromban már egyedül mentem haza, ha nem volt otthon senki mehettem a mamához 3 utcával lejjebb egyedül, de mindenki ismert, volt, hogy kézen fogtak és elkísértek mamához, hogy ne menjek egyedül. De itt a fõvárosban... nem is tudom mikor merem majd egyedül hagyni, elengedni a gyereket.
Szerintem ami fontos ebben hogy úgy nem szabad otthagyni hogy "leugrassz es eszre sem veszi ". Csak ugy ha megérti és nem ijed meg ha mar felfogja mi az az 5perc és hogy hol a bolt. Én olyan 5-6éves korában leszaladtam a boltba ha vmi sürgõsen kellett. De olyan közel van h az ablakból látott.
10-12 éves fiaimat hagyom otthon mig a kislányomal elmegyünk vásárolni.ennivalot a boltba
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Én is nagyon kíváncsi leszek a válaszokra. Nekem 3, 5 éves kisfiam van- soha nem hagynám egyedül és egy darabig még biztosan így lesz. Kicsit off: engem pl. az is érdekelne, hogy fõvárosban vagy nagyobb városokban sûrûbb tömegközlekedési hálózattal- mikor engedtétek el a gyerekeket egyedül közlekedni? Olyan sokféle véleményt lehet errõl is olvasni/hallani. Bennem fel sem merül, hogy "leugorjak" valahová, akárhány percre is- az ördög nem alszik. Egy normális háztartásban is adódhatnak olyan dolgok, amire nem gondoljuk, hogy veszélyes- sajnos egy kanál vízben is meg lehet fulladni- és egyedül mi van, ha megnyitja a csapot, kipancsolja a vizet, amin megcsúszik, elesik vagy belefejel a kádba, kinyitja az ablakot és kifordul de elég csak valami elektromos eszközt magára rántania menet közben vagy egy gyöngyszemet feldugni az orrába, egy falat kenyér félremegy, egy levél gyógyszer vicces, ezért megesszük stb. ez mind-mind kb. 1 perc---- ezek apróságok mégis elõfordulhat. Lehet lepontozni, de én felelõtlen, éretlen szülõnek tartom az olyanokat, akik bölcsis, ovis, akár kisiskolás korú gyerekeket egyedül hagynak. Soha, semmilyen körülmények között- pedig egyedülálló édesanya vagyok, mégis megoldom.
4 éves lesz a kislányom júliusban és még jó pár év el fog telni, amíg egyedül otthon merem hagyni akár 10 percre is. Én talán 4.-es koromban maradhattam egyedül otthon mert beteg voltam. 5 évesen még negyed órára sem hagynám õt/õket egyedül.
A saját példámból kiindulva, engem általános iskolásan hagytak elõször otthon egyedül. De akkor is úgy, hogy anyu reggel nagyon korán ment dolgozni, viszon-t mikor keltem, jött a mama, és vitt iskolába. Szerintem 8-9 éves kornál elõbb biztosan nem hagynám egyedül. Akkor is gyerekfüggõ, valaki már elég érett ebben a korban, valaki meg még nagyon "gyerek".
7, 5 éves a lányom, mostanában már volt pár alkalom, hogy átszaladtam anyumékhoz, õ nem akart jönni, és itthon maradt egyedül. 5-10 perc volt, és olyan közel laknak a szüleim, hogy egyedül is át szokott menni a lányom (kb 50 m, a falu utolsó utcája és látjuk egymás házát). Ennél többre még nem hagytam itthon, de amúgy teljesen megbízható, a telefonokat tudja kezelni, biztos, hogy nem lenne vele gond. A fiam, aki most 3 éves, szerintem lelább 10 éves lesz, mire 10 percig egyedül merem itthon hagyni. A telefont már nagyjából õ is kezeli, de a megbízhatóság... :) ))

Naponta mennyi időt érdemes pilates-szel tölteni? Egy órát? Vagy elég csak 10-15 percet? Egy pilates óra milyen hosszú, ha nem otthon csináljuk?

Legjobb válasz: én amikor pilatesre jártam az háromnegyed órás volt. Szerintem érdemes otthon is annyit foglalkozni vele.

én amikor pilatesre jártam az háromnegyed órás volt. Szerintem érdemes otthon is annyit foglalkozni vele.
Ha gerincproblémáid vannak, akkor napi 30perc legalább.

Akinek mosogatógépe van otthon -> Mennyi ideig megy nektek egy mondjuk 65 fokos program?

Legjobb válasz: Sosem használom azt a programot, de most megnéztem neked, 2:58 perc hosszú. Én a 40 fokosat szoktam használni, bõven elég és idõben pont a fele.

Sosem használom azt a programot, de most megnéztem neked, 2:58 perc hosszú. Én a 40 fokosat szoktam használni, bõven elég és idõben pont a fele.
Mármint 2 óra és 58 perc tehát közel 3 óra.
A kérdező hozzászólása: Hûû az nagyon sok . Én mindig ezt szoktam használni, mert nekem a kevesebb fokos is ugyanennyi idõbe telik , mint a 65-s . Nekem másfél óra alatt végez mindig a gép.
Szia! 3 év alatt nekem ez a második mosógépen.Az elsõt használtan vettük, annyit is bírt. Minden széria más. Az elõzõ hamar lezavarta a 60 fokos programot, kb 1 óra alatt.A jelenlegein van 3 féle 60 fokos 1. ami megszokottan piszkos hõellenálló pamut és lenvászon, ez 135 perces 5kg ruhatöltettel. 2. erõsen piszkos hõellenálló pamut és lenvászon, 160 perces 5 kg ruhatöltettel. 3. megszokottan piszkos hõellenálló pamut/szintetikus vegyes anyagok, 115 perces de csak 2, 5 kg töltetet bír. Nem csak a fok számít.A 40 fok nekem nem sok mindent tisztít, én a 60-ast használom, ezen belül tudom választani, h farmer akarok vagy pamutot ami nyúlós. Milyen típusú a géped? Nincs hozzá leírás?
A kérdező hozzászólása: Utolsó, köszi a választ, de nem mosógéprõl, hanem mosogatógéprõl van szó :)
Téényleg! :) Ne haragudj, gyorsan olvastam. Akkor vedd figyelmen kívül amit írtam. :)
2 és fél óra. (60 fokos)
2, 5 óra nekem is, de van idõ "felezõ" gomb akkor 1, 5 órát dolgozik, vagy jaj de koszos dolgok vannak alul gomb az meg hozzá tesz kb 15 percet...
Az nekem is hosszú. Én az 50 fokos öko programot szoktam használni, az is vagy 2 óra... De a gyors programom, ami 40 perces nem oldja fel a tablettát, és nem is lesznek olyan szép fényesek az edények utána, fõleg ha valami lábas is van benne...

Hat ev koruli gyermeket mennyi idore hagynal egyedul otthon?

A gyermekeim meg joval kisebbek, meg el sem tudom kepzelni, hogy 2-3 ev mulva egyedul itthon maradhatnak, foleg, hogy ketten vannak, igy meg konnyebben talalnak ki olyan dolgokat, amiket nem kellene... De kivancsi lennek, hogy mas egy hat ev koruli gyereket (kistestver nelkul) mennyi idore hagyna otthon nyugodt lelkiismerettel egyedul.

Legjobb válasz: semmenyi idõre se

semmenyi idõre se
A gyerek jellemétõl függ, illetve attól, hogy hova megyek. Ha a kicsi nyugodt természetû, mire visszaérek is kb. ugyanott lesz (ilyen az öcsém, de ilyen voltam én is), itthon hagynám annyi idõre, amíg kimegyek a szomszédban lévõ boltba. Ennél hosszabb idõre, vagy ha igazi ördögfióka, nem. De a 6-7-8 éves kor már határeset, végül is iskolások, ekkora már valamennyire önállósodtak ilyen szempontból.
Ennyi idõs gyerekem van, nem hagynám egyedül úgy hogy elmegyek itthonról, órákra meg végképp nem.Az enyém nagyon félõs, ha kimegyek az udvarra szólnom kell elõtte mert keres, hol vagyok.2-3 óra hosszú idõ, bármi történhet, fõleg este sötét van kint.Arról nem is beszélve hogy egy ennyi idõs gyerek 10-ig fennvan...az enyém suliba megy majd, fel se bírna kelni reggel, most is 8 kor ágyban van.
Kizart dolog, hogy egyedul hagynam gyermekem 6 evesen. Szoktam olyat latni, hogy kinnhagyjak a kisgyereket a bolt elott a kocsiban (biztos le van zarva az auto), amig bevasarolnak...na olyat se csinalnek. Szerintem leghamarabb 8-10 evesen hagynam magara, amig kiszaladok a sarki boltba, ami max 5-8 perc oda-vissza, bevasarolva....de akkor mar inkabb cipelem magammal.:D
Nem véletlenül van napközi a suliban sem 4 osztály ig
7 éves kislány, maximum amig boltba lemegyek ami alattunk van
Nekem 5, 3 és 1 évesek.- Elképzelni se tudom hogy 1 év múlva itthon hagynám egyedül a legnagyobbamat.Se egyedül, tesóval meg pláne nem.Olyan 9-10 évesen már 1 órára lehet itthon hagynám, vagy 20 percre míg leugrok a kisboltba max.
Az enyém 9 lesz, nem hagytam még egyedül.
7 évesek lesznek a fiaim, sem egyedül, sem ketten nem hagynám még itthon õket.
én sem hagynám egyedül
Amíg lemegyek a boltba max annyi idõre marad néha itthon. De hosszabb idõre fõleg este biztos nem hagynám még. Én anno 8 évesen már egész napokat töltöttem otthon, mikor nem volt suli, és a szüleimnek meg hát ugye dolgozni kellett. Sokat számít milyen a gyermek, mennyire "megbízható", milyen a lakás, a környezet, szomszédok. Mi nagyon biztonságos helyen laktunk és az összes szomszéddal baráti volt a viszonyunk, bármi baj lett volna át tudtam volna menni.

Mennyit hagyhatom hétköznap otthon a macskám? Ti mennyi ideig hagyjátok egyedül?

Legalább 8 órát lenne otthon, hamar megszokja?(6 hetes)

Legjobb válasz: 9 órát minden hétköznap 8,5-t dolgozok,plussz az oda-vissza út megszokta,elvan,néha garázdálkodik,dehát macska

9 órát minden hétköznap 8, 5-t dolgozok, plussz az oda-vissza út megszokta, elvan, néha garázdálkodik, dehát macska
akár 1 napot is sok víz és elegendõ kaja + résre nyitott ablak. Nyáron strandra megyünk akkor reggel 8-tól estig egyedül van!másnap dupla annyi játék:D
Ha 6 hetes, õ valószínûleg sírdogálni fog egyedül, hiányozni fog az anyukája meg a testvérei. Neki még 5x kellene adni enni, ez elég nehéz, mert csak májkrém állagút tud enni, az meg megromlik egész nap, a szárazat még nem tudja elrágni a vékony, picike fogával. Õ még nagyon sokat alszik nappal is, valószínûleg túlvészeli, míg távol vagy, de õt még sokat kellene ölbe, kézbe venni, mindenképp pótold, ha hazaérsz! Viszont 2-3 hét múlva már "nagy" cica lesz és elég lesz 3x is adni neki, meg addigra a direkt neki való száraz tápot már kezdi elrágni:)
Kb. 4, 5 órát, mert délben hazaugrom megetetni, utána meg jön a család. De legtöbbször így is nagy kiabálást csap a macsek, amikor meghallja a kulcsomat a zárban csörögni...
az én cicáim (igaz ketten vannak így nincsenek egyedül) is napi 8 órát vannak egyedül, és nincs semmi bajuk. Amikor hazaérek, akkor jönnek, bújnak meg dorombolnak, de ezt hétvégén is csinálják :D Mivel macskáról van szó, így nem annyira viseli meg õket mint egy kutyát.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!