Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig egy kullancs a (5 db)

Mennyi ideig maradhat egy kullancs a kutyaba ugy hogy ne okozzon maradando karosodast? Lehet piros szine a kullancsnak? Megprobalhatom en otthon kiszedni vagy vigyem orvoshoz?

Vasrnap vittuk ki a kutyamat a telekre de csak most vettem eszre,ket piros pottyot rajta,lehet kullancs is?

Legjobb válasz: Hát a színe miatt lehet akár az is, vannak piros kullancsok is. De nézd meg jól, látni fogod: vannak lábai??? Nem biztos, hogy vasárnap belement attól, hogy akkor voltatok kint vele, az is lehet, hogy a bundájában tanyztak egy kicsit meg keresték a legjobb helyet maguknak... Ha kicsik még a "kullancsok"(?) akkor nem mentek bele régen. Ha jól megszívták már magukat, akkor biztos 1-2 napja benne vannak. Én mielõbb kiszedném, de csak akkor, ha tudod hogyan kell!! NE PRÉSELD A KUTYÁBA A KULLANCSBÓL AZ ANYAGOT=NE NYOMD ÖSSZE MÉG VÉLETLENÜL SEM!!! ÉS NE TEKERGESD, EGYSZERÛEN MEGFOGOD JÓ KÖZEL A KUTYA BÕRÉHEZ, AMILYEN KÖZEL CSAK TUDOD, DE NE NYOMD ÖSSZE ÉS EGY HATÁROZOTT ERÕS MOZDULATTAL "RÁNTSD" KI. Ha a kullancs nem fertõzõtt akkor nem fogja megfertõzni a kutyádat akkor sem, ha addig benne marad, míg jól tele nem szívja magát és magától kiesik. De ezt így nem lehet megállapítani- hogy fertõzött- e. Remélem tudtam segíteni. Szedd ki belõle!!!

Hát a színe miatt lehet akár az is, vannak piros kullancsok is. De nézd meg jól, látni fogod: vannak lábai??? Nem biztos, hogy vasárnap belement attól, hogy akkor voltatok kint vele, az is lehet, hogy a bundájában tanyztak egy kicsit meg keresték a legjobb helyet maguknak... Ha kicsik még a "kullancsok"(?) akkor nem mentek bele régen. Ha jól megszívták már magukat, akkor biztos 1-2 napja benne vannak. Én mielõbb kiszedném, de csak akkor, ha tudod hogyan kell!! NE PRÉSELD A KUTYÁBA A KULLANCSBÓL AZ ANYAGOT=NE NYOMD ÖSSZE MÉG VÉLETLENÜL SEM!!! ÉS NE TEKERGESD, EGYSZERÛEN MEGFOGOD JÓ KÖZEL A KUTYA BÕRÉHEZ, AMILYEN KÖZEL CSAK TUDOD, DE NE NYOMD ÖSSZE ÉS EGY HATÁROZOTT ERÕS MOZDULATTAL "RÁNTSD" KI. Ha a kullancs nem fertõzõtt akkor nem fogja megfertõzni a kutyádat akkor sem, ha addig benne marad, míg jól tele nem szívja magát és magától kiesik. De ezt így nem lehet megállapítani- hogy fertõzött- e. Remélem tudtam segíteni. Szedd ki belõle!!!
Az elõzõ válaszadó is én voltam: ha 1-2 napon belül a kutyád étvágytalan lenne, vagy láthatóan rosszul érezné magát, akkor mindenképpen vidd orvoshoz- lehet babéziás, ami nagyon hamar végzetes lehet számára, de gyógyítható ha idõben orvoshoz kerül!!!
Maximalisan igazat adok az elottem szolonak. A belazasodassal kapcsolatban is, az en kutyamba 4 honaposan sok belement, belazasodott, kapott egy szurit es rendbejött. Mifelenk sok piros kullancs van, amik kicsik/köepesek es vannak kicsi feketek amik kemenyebbek es nagy feketek amik puhabbak. Keress ra a kullancsos kerdesekre, volt mar korabban, ott is sok hasznos dolgot leirtunk mar.
Amúgy a kullancs ha jól lakott elhagyja a gazdaszervezetet.Az betegséget meg az elején is el lehet tõle kapni.Simán kiszedheted otthon.Ha a feje bent marad, akkor azzal ne törõdj, majd kilökõdik.Orvoshoz csak akkor vidd, ha úgy látod nincs minden rendben az állattal.
Az orvosok szerint egy kutya úgy hordozhatja magában még a fertõzött kullancsot is, hogy közben nem is fertõzõdik meg. A legbiztosabb, ha kiveszed belõle. Ha sikerül jó, ha nem, a legtöbb esetben abból sem lesz tragédia.

Ma reggel találtam egy kullancsot a kutyámban, élt még, sikerült élve is kiszednem belőle, de már jó nagy volt, megszívta magát, ha ne adj Isten fertőző volt, akkor mennyi idő után látszik valami a kutyán? Mik az első tünetek?

Legjobb válasz: Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA

Egy nap kb. Bágyadt nincs kedve sétálni, nem eszik, hány, hasmenése van. Akkor AZONNAL állatorvos. Az én kutyámat egy ilyen kis gyökér kullancs vitte el.. azért mert nem tudtunk hozzá csak hétfõn (szombatról) állatorvost hívni.. mert egyik sem jött ki.. :( http://www.youtube.com/watch?v=ZfRpAvOxTlA
A kérdező hozzászólása: Idõs kutyáról van szó, tehát nem túl aktív, ha bent van a lakásban, nem a kertben, szinte csak alszik. De figyelni fogom. Nem tudom mikor mehetett bele, kb kiskörömnyi méretõ lehetett, de nem volt teljesen felfújva, inkább lapos volt :S nem tudom ez mit jelenthet :(
az én ismerõsömneka kutyájában fertõzõ kullancs volt deki tudták gyógyítani:)
A legszembetûnõbb tünet a bágyadtság. Ha ezt nehezen vennéd észre, akkor étvágytalanság, sok vizet iszik (a láztól), esetleg véreset pisil vagy véres hasmenése van. Általában 3-4 nap alatt jön ki, de azén kutyámon például a kullancs kiszedésétõl számított 14. napon jelentkezett. Ne aggódj, most már a legtöbb, amit tehetsz, hogy figyelsz. És ha észleled a tüneteket AZONNAL orvos. Minden perc számít, az élete múlhat rajta. A lappangási idõ 2 hét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a segítséget mindenkinek!

Mennyibe kerül egy kullancs elleni védőoltás a kutyának, és mennyi időre ad védettséget?

(lyme kór) vagy az már más?

Legjobb válasz: Mi frontline-t használunk, azt a kutyára kell csepegtetni. Az ára pedig mérettõl függ.

Mi frontline-t használunk, azt a kutyára kell csepegtetni. Az ára pedig mérettõl függ.
Lyme kór ellen van , éves beadással. 100 %-ban az sem véd.Babesia ellen bizonytalan, nem kiforrott.
A kérdező hozzászólása: A frontline, advantix és társait ismerem, de én rendes oltásra gondoltam. Mibe kerülhet?
Felénk 5500, de a drágább dokinál 6700. Nem olcsó, de jobb félni...
A kérdező hozzászólása: CSak azt hallottam, hogy ha elkapja a lyme -kórt, akkor a kikezeltetés 25.-30.000 ft! Gondoltam jobb megelõzni!
Lyme elleni oltás van nálunk 5 ezer Ft Babézia ellen az nem véd én úgy tudom. Ha biztosra akarsz menni akkor oltás mellé spotont is használj, sajna egy pici esély így is van rá hogy beteg lesz, de az már elenyészõ. Lyme oltást vízpartokon élõknek szokták jobban javasolni vagy olyanoknak akik gyakran járnak erdõbe, stb. Mi szinte sehová nem járunk, de erdõ mellett lakunk és itt rengeteg a kullancs. :S
A kérdező hozzászólása: Mivel erdõ mellett lakunk, az erdõbe viszem sétálni, így jó esély van rá, hogy kullancsot találhatok benne. ezért is kérdeztem. Köszönöm a válaszokat.
Kullancs ellen nincs védõoltás, a lyme kór ellen van. A vakcinák közül a Merilymet javaslom, mert az véd az a kórokozó ellen, ami bizonyítottan megbetegíti a kutyákat. http://brokenhillchow.hu/index.php?option=com_content&view=a.. A babézia ellen már megjelent egy oltás ugyan, de azt fontos tudni, mielõtt bárki beadatja, hogy nem akadályozza meg a kórokozó szaporodását, csak lassítja és a tünetek sem olyan kifejezettek. Magyarul: a kutya megbetegedik, csak adott esetben késõbb derül ki.


Ha ma ment bele, még semmi gond.

Tegnap találtam a lábomban egy kullancsot kiszedtem de lehet maradt egy apró darab benne. Van vele valami tennivaló? Mennyi idő alatt kell elmúlnia a helyének? Mikor kell orvoshoz fordulni?

Csipesszel szedtem ki mivel arcszesz volt itthon azzal fertőtlenítettem de mintha maradt volna benne a fejéből de lehet már csak a szemem káprázik annyit néztem. A helyén szúnyogcsípés szerű pötty van kis dudorral. Ez normális?? Ha maradt benne valami kijön majd magától?

Legjobb válasz: tegyél rá egy párakötést.

tegyél rá egy párakötést.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!