Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig bent (188 db)

Az abortuszról szeretnék érdeklődni? Akinek volt már, mennyi idő? Bent kell maradni kórházba? Meddig? érezte? Fájt?

mindenre kíváncsi lennék, 5 hetes terhes vagyok, egy kisbabával itthon. sajnos nem tudjuk megtartani :(

Legjobb válasz: Nem hiszem, hogy ne tudnátok felnevelni, ez már egy megfogant élet, ne tégy ilyet!!! Életed végéig kísérteni fog. Menj csak el most egy uh-.ra, meg fogsz lepõdni.

Nem hiszem, hogy ne tudnátok felnevelni, ez már egy megfogant élet, ne tégy ilyet!!! Életed végéig kísérteni fog. Menj csak el most egy uh-.ra, meg fogsz lepõdni.
A kérdező hozzászólása: nagyon köszönöm! és kedves okoska honnan tudod h nem védekeztünk??????de hát az sem 100%!
Ezt nem értik meg! Ha lehetne megköveznének és tálát akasztanának a nyakadba!Hisz úgy sincs elég bajod!
tálát=táblát Bocsi!!
A nagyokos vok, mi megfelelõen védekezünk, 2 baba után se feledkezek meg róla, és nem esek teherbe .De én nem akartalak megbántani, amugy is elég nagy sz.rba vagy.
Hát Szívem, végigolvastam... Nagyon sajnálom, hogy Téged is megtaláltak a bunkók, de lassan ez az oldal errõl szól. Minél több emberbe belekötni, és nem választ adni, hanem véleményt nyilvánítani... :( Sajnálom, ami Veled történt, én melletted vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Én azt mondom, a Te döntésed.És mint láthatjátok van már babája, az elsõt megtartotta ami elég nagy kihívás fiatalon.Szerintem ez pozitív dolog tõle.Az hogy most nem tartja meg, biztosan egyéb okokból akad anyagi, párkapcsolati a másik baba is még pici nem tudna elég figyelmet fordítani rá.Én totál megértelek!!!Ne foglalkozz senkivel!!!!Kitartás:)
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen és pont ilyenekrõl van szó. szerencsére a párkapcsoalt maximálisan jó , mert apa itt van velem , és szeret minket... de az anyagiak, a fiamra való figyelem...ezek a fõbb okok. mert ha belegondolok, h szoptatom a picimet, és a fiam pl elesik a konyhába mert jõvõ szept már járni fog 15hós lenne kb, és sír h anyu vegyél fel... de én nem tudom mert a babámat szoptatom, v épp tisztába rakom, és fiam kelj fel...nem tudok odamenni puszit adni a bibijére... hát inkább késõbb a kistesó és puzilgatom a bibjét... tudom h szomorú dolog, meg minden, de nincs itt az ideje a kistesónak de nálunk, se a fiamnál...
Lehet, hogy az abortusz mellett döntessz, de sokan vannak igy, hogy kicsi a korkülönbség, és nem bánták meg!Más gyereke is beveri véletlenül a fejét, és nem a pici baba miatt!De te tudod!!
A kérdező hozzászólása: nem a pici baba miatt veri be a fejét...... és aki bevállalta biztos nem olyan helyzetben vannak mint mi...
AKKOR VÉDEKEZNI KELLETT VOLNA?RENDESEN!!!!!!
amúgy reggel bemész föltesznek egy tágitot, bár ha nemrég szültél, ezt õk tudják, kitágulsz, elvégzik amit elkell, és du mehetsz haza.ha persze nincs komplikácio.dúrván ennyi:(
De miért nem védekeztetek??????A szoptatás nem fogamzásgátlás!!!!De most már mindegy.
A kérdező hozzászólása: lecseszésbõl elég... vki tudna a kérdésemre válaszolni????
Miért kell más életébe beleugatni???Nem ez volt a kérdés..már eldöntötték, nem akarják és kész ennyi..ha õk úgy érzik egy picinek tudnak mindent megadni, akkor neki ez a helyes döntés.Én abortuszról annyit tudok, hogy talán egy nap, van akinek nem is kell bentmaradnia
A kérdező hozzászólása: kedves második köszönöm! kedves elsõ ma voltam, ma derült ki csak petezsák van, van még kb2-3 hét a szív mûködésik, ezrét amint lehet már jövõ hét elején lehet elvetetem.
Sz-SZ-B megyében ambulánsan csinálják. Reggel hétre bemégy.Felveszik az adatokat, megmutatják az ágyadat. Majd bevisznek -ha kértél-méhszáj tágításra (laminária- gyógyszeres pálcika).Várnod kell pár órát, hogy hasson majd köv. a mûtét. Ez kb. fél óra. Du.3-4 óra magasságában hazaengednek , ha nincs semmi probléma. Kitartást és ne foglalkozz senkivel, ez a te életed. A te gondolataidat, érzéseidet úgy sem tudja, érzi senki.
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!! így is elég vacak érzés, nemhogy még piszkálnak is, és majd még most jön a védõnõ, úgyis õ is meg akarja tartatni....
A CSVSZ az halál!! Ha nem vagy még kész egészen ez biztos taccsra vág! Nem gondolkodtál még eleget, hogy jól döntesz-e. Ne aggódj majd ott megkapod!
A kérdező hozzászólása: bocs d ezt nem értem...?????
A kérdező hozzászólása: Ja! csvsz családsegítõ.... hát gondolom...de ha nem akkor nem :( és minél hamarabb annál jobb mindenkinek!
Hány éves vagy????? Te nem vagy normális...más azért küzd, hogy babokája legyen te meg szó szerint megölöd
A kérdező hozzászólása: 24 vagyok, és nemrég szültem és normális vagyok!
Mindenki magánügye mit tesz, vagy nem a saját gyerekével, .Õ csak egy kérdést tett föl, .
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Hát én rendesen védekeztem képzeld! Spirálom van és 2 szép gyerekem és mégis itt vagyok 5 hetesen. Nem akartam 3. gyereket, éppen ezért tetettem fel a spirált. Sõt az elsõ szülésem elõtt évekig fogamzásgátlót szedtem, de még a második baba elõtt is hónapokig. Minden meg volt tervezve, babavállalás elõtt pár hónappal hagytam abba a gyógyszert. De ez most nem volt betervezve. A kicsi még csak 1 éves és így is kevesebet tudok vele foglalkozni, mint szeretnék, a nagyobbikról már nem is beszélve. Már lassan 6 éve vagyok itthon gyesen- gyeden. Mostmár egy kicsit dolgozni szeretnék. 2 évesen megy a kicsi bölcsibe én meg vissza a "felnõttek" közzé. Nem bírnék megint itthon babázni. Nagyon jó volt ez a pár év, tényleg életem legszebb évei voltak, de azért nem szülhetem halomra a gyerekeket...

Mennyi ideig kell a horgászvégszereléket bent hagyni kapás nélkül?

Arra lennék kíváncsi,hogy mennyi idõközönként kell kapás nélkül bent hagyni a vízben a végszereléket és mennyi idõnként kell a csalit és az etetõanyagot frissíteni!

Legjobb válasz: Nagyon vízfüggõ és idõjárásfüggõ is. Változékony idõben érdemes tovább bent hagyni, mert nem tudhatod, hogy rossz helyen horgászol e vagy a halaknak nincs kedve enni, bármikor lehet kapásod. Besimult idõben érdemes változtatni, néha az is elég, hogy rálõsz még 3 gombócot és 10 perc múlva ott a hal, néha ha megemeled 10 centit, akkor az segít, néha feederrel is 1-1.5 méteres eresztékkel horgászom lebegtetve vízközt, jól felhõsödõ felfelé szálló etetõanyaggal és meghozza a halat, sosem lehet tudni, de idõnként valóban váltani kell.

Nagyon vízfüggõ és idõjárásfüggõ is. Változékony idõben érdemes tovább bent hagyni, mert nem tudhatod, hogy rossz helyen horgászol e vagy a halaknak nincs kedve enni, bármikor lehet kapásod. Besimult idõben érdemes változtatni, néha az is elég, hogy rálõsz még 3 gombócot és 10 perc múlva ott a hal, néha ha megemeled 10 centit, akkor az segít, néha feederrel is 1-1.5 méteres eresztékkel horgászom lebegtetve vízközt, jól felhõsödõ felfelé szálló etetõanyaggal és meghozza a halat, sosem lehet tudni, de idõnként valóban váltani kell.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a tanácsokat! Vízközt én is szoktam horgászni feederrel csak nem tudom melyik az az etetõanyag amelyik jól felhõsít és sok benne a felszálló szemcse!Még ha ezzel kisegítenél akkor igazán megköszönném :)

Mennyit fogytatok a leg magickel, cm-ben? Mennyi idő alatt? Hányszor edzettetek egy héten?

Legjobb válasz: Az már rossz ha leg magicel próbálkozol :P. Ugyan én nem próbáltam nem is tudom milyen nehéz csinálni, de az biztos ha van elég idõd márpedig a minõségi fogyáshoz elegendõ testmozgás kell, akkor inkább egy kis súlyzós edzést plusz valami egyenletes intenzitásút ajánlok. De azt semmi kép ne hidd el amit a tv-ben mondanak, hogy napi 3 perc elég. Nem sajnos ez kevés lesz de sokat dob rajta a megfelelõ diéta :D. Cm-ben... nem lehet megmondani hisz nem tudom menyit, mit eszel és mennyit mozogsz ezen kívül, de az is számít most hány kiló vagy/mekkora a derekad.

Az már rossz ha leg magicel próbálkozol :P. Ugyan én nem próbáltam nem is tudom milyen nehéz csinálni, de az biztos ha van elég idõd márpedig a minõségi fogyáshoz elegendõ testmozgás kell, akkor inkább egy kis súlyzós edzést plusz valami egyenletes intenzitásút ajánlok. De azt semmi kép ne hidd el amit a tv-ben mondanak, hogy napi 3 perc elég. Nem sajnos ez kevés lesz de sokat dob rajta a megfelelõ diéta :D. Cm-ben... nem lehet megmondani hisz nem tudom menyit, mit eszel és mennyit mozogsz ezen kívül, de az is számít most hány kiló vagy/mekkora a derekad.
Cm-ben? Eléggé sokáig fog tartani! Az a gond, hogy nincsen lokális fogyás, tehát ha egy testrészrõl szeretnél leszedni zsírt, akkor nem elég csak azt mozgatni. Ezért gagyi az összes ilyen reklám! Minden izmot mozgatni kell, amit csak lehet. Sok lányt látok a teremben, akik mást sem végeznek csak lábaznak, mert nagy a fenekük. Az is marad! Kevesebb bevitt napi kalória, többszöri (6-7) étkezésre szétosztva, és ha lehet megfelelõ edzés, és nem futás, aerobik. Rubint Réka felejtõs!

Kb. mennyi idő alatt áll be a szoptatás rendszeressége? Mennyi az a mennyiség kb. amit egy evés alatt eszik ml-ben? Tudom ez változó, de kb? (nem egész nap, csak egy evéskor)

Van hogy 3-4 órát alszik, és kb. 20-30 percig eszik, de van, hogy órákat tudna cicin lenni.

Legjobb válasz: Mennyi idõs a babás? Ha 1-2-3 hónapos, akkor ne lepõdj meg, ilyenkor még nem feltétlen van "rendszerük" a babáknak. Nem is esznek egyformán egy evésre (mint ahogy mi sem). Idõ kellett míg beállt a rend a babámnál. Pár hónap elteltével már teljesen kiszámítható volt, hogy mikor, mennyi ideig eszik. Addig pedig türelmesen figyeltem, hogy néha kevesebb, néha több ideig lógott rajtam, hol kevesebbet, hol többet evett. Az elsõ hetekben nagyon keveset evett, 20-30 ml-t, aztán az adagok egyre nagyobbak lettek, kb. 4 hónaposan ért el oda, hogy egy evésre 90-100 ml-t evett. De egyes babák ennél jóval többet esznek, mások kevesebbet.

Mennyi idõs a babás? Ha 1-2-3 hónapos, akkor ne lepõdj meg, ilyenkor még nem feltétlen van "rendszerük" a babáknak. Nem is esznek egyformán egy evésre (mint ahogy mi sem). Idõ kellett míg beállt a rend a babámnál. Pár hónap elteltével már teljesen kiszámítható volt, hogy mikor, mennyi ideig eszik. Addig pedig türelmesen figyeltem, hogy néha kevesebb, néha több ideig lógott rajtam, hol kevesebbet, hol többet evett. Az elsõ hetekben nagyon keveset evett, 20-30 ml-t, aztán az adagok egyre nagyobbak lettek, kb. 4 hónaposan ért el oda, hogy egy evésre 90-100 ml-t evett. De egyes babák ennél jóval többet esznek, mások kevesebbet.
Az én babám is 4 és fél hós és még mindig nincs igazi rendszer benne.Van amikor többet eszik(90-120 ml)délelõtt, délután meg kevesebbet de többször.Van hogy délután 4 után estig szinte fel le teszem a cicirõl.Próbáltam üvegbõl lefejt tejet adni de úgy fáj a pocija ha többet adok 1x-re.

Ha muffinsütõben sütök tojást, akkor az mennyi idõ alatt és hány fokon sül meg a sütõben?

Legjobb válasz: Elõmelegített sütõben 200 fokon kb. 5 perc...persze ez sok mindenen múlik mint pl: légkeveréses sütõben csinálnád,van-e még más is a muffinsütõ formában(pl. zöldség,bacon),meg,hogy mennyire akarod megsütni a sárgáját...? De ha bekukkantasz s sütõ "ablakán" biztos,hogy felismered ha már készen van!;)

Elõmelegített sütõben 200 fokon kb. 5 perc...persze ez sok mindenen múlik mint pl: légkeveréses sütõben csinálnád, van-e még más is a muffinsütõ formában(pl. zöldség, bacon), meg, hogy mennyire akarod megsütni a sárgáját...? De ha bekukkantasz s sütõ "ablakán" biztos, hogy felismered ha már készen van!;)
Nekem 200 fokon kb. 15 perc. Én úgy szeretem, ha nem folyik a sárgája. Ha valaki lágyabban szereti, akkor elég kevesebb idõ is.

Kedden rakják be a gumikat. És utána mennyi ideig lesz bent? Mennyi időt kell várnom mire felteszik a fogszabályzót?

Legjobb válasz: Ha a szeparáló gumira gondolsz akkor az 1-7 napig szokott bent lenni, nekem pl. 7 napig volt de biztos ez mindenkinél változó! :)

Ha a szeparáló gumira gondolsz akkor az 1-7 napig szokott bent lenni, nekem pl. 7 napig volt de biztos ez mindenkinél változó! :)
Ez az orvosodtól függ! Körülbelül 2nap és egy hét közötti idõtartam...

SOS! Hogyan kell lázmérőzni hogy kakiljon? Mennyire kell felnyomni és mennyi ideig kell benn tartani?

Legjobb válasz: semmi extra, csak azt csináld, mintha normál lázmérést végeznél. benyomhatod annyira, amennyire a lázmérõ nyaka engedi, és mozgathatod is egy kicsit, az is ingerli a kakiingert. addig tartsd benn, míg nem lesz eredmény, persze ésszerû idõn belül.

semmi extra, csak azt csináld, mintha normál lázmérést végeznél. benyomhatod annyira, amennyire a lázmérõ nyaka engedi, és mozgathatod is egy kicsit, az is ingerli a kakiingert. addig tartsd benn, míg nem lesz eredmény, persze ésszerû idõn belül.
1 cm-re bõven elég felnyomni.Nem kell tövig nyomni, illetve amíg a nyaka engedi, mert megsérül a vékony bélfal.
Szia, csak a vékony részig, és elõtte mindenképpen jól kend be popsi kenõccsel! Párszor ismételd meg egymás után, kb fél percig hagyd bent, majd tornáztasd meg, mármint fel és le kicsit emelgesd a lábait, fogd úgy mint pelenkázásnál és elõre hátra .
Ahogy a 2. írta.
Szia! Annyival egésziteném ki az elõzõ válaszolót, hogy kend be egy kis popsikrémmel a lázmérõ végét, a nyakától tovább ne nyomd be a lázmérõt és picit forgasd ide-oda, huzd ki, dugd vissza. Nekem a 8 hós fiamnál kétszer volt erre szükség és pár percen belül mindig volt eredmény.
Bocsi, én még az elsõ válasz után irtam, de látom közben többen irtak:-)
Nekünk a dokink megmutatta, hogyan kell: pici popsikrémbe belemártod, éppenhogy egy-másfél centire feldugod, és körkörösen megmozgatod a záróizmokat vele. Nem kell ki-be húzgálni. Ha körkörösen mozgatod, már el is fog indulni azonnal a kaksi.
elsõ vagyok, persze, a popsikrém alapból kell. ahogy normál lázmérésnél is.

Ha elfolyik a magzatvíz utána mennyit ideig maradhat benn még a baba? Szóval, ha még nincs itt az idő de elfolyna a magzatvíz akkor vissza tudják még tartani a szülést vagy akkor szülünk?

Legjobb válasz: Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?

Ha nincs magzatvíz, akkor, hamarosan szülni fogsz. Változó kinek mennyi idõ után lesz meg a baba a magzatvíz után. Valakinek fél óra, de van akinek pár óra. Hányadik hétben vagy?
Volt olyan hogy eggyik nap elment a magzatviz de masnap muszalj volt megszulnie..de egy napnal tobbet nem maradhat bent viz nelkul, szerintem.
A magzatviz kell a babának, szóval max. pár óra és megszületik a magzatviz elfolyása után a baba! Elsõ válaszoló vagyok!
A kérdező hozzászólása: köszi, nincs ilyen gondom, csak sok minden eszébe jut már az embernek.34.hétben vagyok, és hallottam ilyenkor ha beindul a szülés, megpróbálják még visszatartani a babát, csak eszembe jutott, mi van akkor ha elfolyik a magzatvíz.
Ha a magzatvíz elmegy, max 24 órát várnak, és ki kell jönnie a babának, és ebben az esetben is kaptok antibiotikumot a fertõzések elkerülése végett. De ne idegeskedj ilyeneken, nem kell erre gondolni, nyugodj meg, nem lesz semmi baj. Engem is koraszülésveszéllyel tartottak bent visszatratáson 29 hetesen, majd 32 és 36 hetesen, és már túlhordtam a picit, nem akar kijönni:-))
A babát védõ magzatburok a vajúdás folyamán bármikor megrepedhet. A nõk csupán 10%-ánál történik ez a korai szakaszban, úgyhogy nem kell ezt megvárni az orvos/kórház felhívása elõtt. Ha megtörténik, elfolyhat a magzatvíz egy erõs sugárban (mintha bepisilnél), vagy csordogálhat cseppenként. Ha elment a magzatvized, azonnal hívd az orvost/kórházat, ne ülj kádba és ne élj házaséletet, mivel ezek fertõzést juttathatnak a méhbe. Zuhanyozni szabad az orvos engedélyével. Az orvos azonnal be fog hívni a kórházba, mert a babát már nem védi a magzatburok a fertõzésektõl. A szülés ezután általában 12 órán belül megindul, vagy meg kell indítani.
Én úgy tudon max 24óra.ha nem indul be ezalatt, beindítják, mert veszélybe kerülhet a baba.
A MAGZATVIZET ÚJRA TERMELI A SZERVEZET. Elsõ szülésemnél hajnali 4-kor ment el a magzatvíz és csak másnap 11-kor szültem (kaptam infuziot az indításhoz mert nem volt fájásom és nem tágultam)csak de akkor is csak azért mert a szívhang nem volt megfelelõ így írány a mûtõ egy kör császárra..
ismerd meg a tested, ovulációkor vagy a legtermékenyebb
Elõváladék majdnem 0-át ér.
van esélye - ennyi elég, ha biztosra akarsz menni, védekezz!
A kérdező hozzászólása: Védekeztünk, csak kiszakadt a gumi..

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!