Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig büfiztetni (5 db)

Normális ha büfiztetem a kicsikémet, és tejcsi is jön ki? És mennyi ideig kell büfiztetni, hogy miután leteszem már ne jöjjön ki a tejcsi? 6 napos a babám

Legjobb válasz: Normális lehet, viszont a mennyiségre figyelni kell. Ha túl sokat bukik a babád, mármint mennyiségileg, akkor valamit tenni kell, amelyre a védõnõd fogja megadni a megnyugtató választ. Én max 10 percig szoktam büfiztetni - míg oly kicsi volt, mostmár 5. hónapos - ez alatt az idõ alatt kijön a levegõ, ha nyelt. Ha szép nyugiba eszik akkor nem is fog büfizni. Nálunk olyan is elõfordult.

Normális lehet, viszont a mennyiségre figyelni kell. Ha túl sokat bukik a babád, mármint mennyiségileg, akkor valamit tenni kell, amelyre a védõnõd fogja megadni a megnyugtató választ. Én max 10 percig szoktam büfiztetni - míg oly kicsi volt, mostmár 5. hónapos - ez alatt az idõ alatt kijön a levegõ, ha nyelt. Ha szép nyugiba eszik akkor nem is fog büfizni. Nálunk olyan is elõfordult.
Nekem 4 hetes a pici fiam és 6-8 perc kell neki minimum a büfizéshez.

Szoptatás után mennyi ideig kell büfiztetni?

Lehet, hogy túlzásba viszem, de elég sokáig büfiztetem 1 hónapos kisfiam. Gyakori, hogy elalszik szopi alatt/végén, akkor pedig hiába is várom, hogy legyen eredmény. Ha elalszik, akkor rosszabb esetben 5-10 percenként felkelti a liftez? büfi, ekkor persze felveszem ?t segíteni azt. Ha mondjuk 10-15 percig szopizik, utána kb. mennyi ideig büfiztessem? Persze, azért fel tudom mérni, hogy mennyi leveg?t nyelt és mennyinek kell kijönnie...

Legjobb válasz: Addig büfiztesd, amíg ki nem jön, aminek ki kell. Ezt nem lehet percben megadni, minden babánál más.

Addig büfiztesd, amíg ki nem jön, aminek ki kell. Ezt nem lehet percben megadni, minden babánál más.
Ha bealszik szopi közbe, akkor próbáld meg azt, hogy sétálsz vele , még akkor is, ha alszik, nálunk alvás közben is kijött a büfi, és nyugodtan mehetett szunyálni.
én úgy olvastam valahol, hogy 10-15 percig érdemes próbálkozni.
Én ma voltam a babámmal 1 hónapos státuszvizsgálaton, doki azt mondta fél óráig büfiztessem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a hasznos válaszokat, általában én is fél órácskát próbálkozom
PRóbáltad hason altatnio/fektetni? Egy szopi utáni böfiztetés nálunk is fél órán át tart, de van, hogy egy órával késõbb is jön a levegõ. HA hason alszik akkor már fel sem ébred a böfire.
A kérdező hozzászólása: Sajnos nagyon nem szeret hason feküdni...

Baj ha büfiztetés közben járkálok az 5 hónapos kislányommal? Mennyi ideig kell még büfiztetnem, ha elalszik a vállamon?

Legjobb válasz: Szia! A védõnõm legalább 10 percet mondott, de ha elalszik, akkor én várok 20 percet is, mert az enyémet is felébreszti a bent maradt levegõ. Õ is hason alszik.

Szia! A védõnõm legalább 10 percet mondott, de ha elalszik, akkor én várok 20 percet is, mert az enyémet is felébreszti a bent maradt levegõ. Õ is hason alszik.
Én is 5-10 percet szoktam várni, de ha elalszik akkor akár 2 órát is tarthatnám a vállamon. Õ is felébred mikor jön a büfi, szintén hason alszik születése óta. Már 10 hónapos.
A kérdező hozzászólása: Köszi csajok! Az a baj, hogy leteszem néha csak büfizik és amikor majdnem elalszik akkor bukik egyet :(!!! Fel kell vennem , mert mégsem hagyhatom a bukásában! Tegnap 2 óráig szenvedtünk éjjel büfi, elalszik, leteszem bukik, felveszem , büfi.....stb. :(((( Nem tudom , hogy fér bele ennyi levegõbuborékocska???? Lehet, hogy rossz a szoptatási helyzetem(fekve szoptatok)? Azt is hallottam, hogy meg kéne emelnem kicsit az ágy elejét vagy a matracot. Igaz, hogy akkor nem fog annyit bukni?? Köszi a válaszokat
Ha hason alszik akkor semeddig. Hanyatfekvésre nincs ötletem, az én lányom hasonalvó.
A kérdező hozzászólása: Hason alszik, de néha marad 1 kósza levegõbuborék és akkor felébred :(. Azért kérdeztem meg inkább, hogy meddig tartsam.5-10perc elég? Azért köszi a válaszod :)
Én azt tapasztaltam, hogy ha felveszem mindjárt böfizik. Ha nem, akkor várhatnék a böfire holnap reggelig is... Így nem szoktam várni vele. Mikor kicsi volt, vártam kb 5 percet, most már 5 hós, és van hogy 2 percet sem várok, ha elalszik, leteszem. Õ is hason alszik, de szépen tud böfizni hason fekve és nem ébred fel. Mocorog kicsit, kijön a böfi és alszik tovább. Szerintem ezt neked kell kitapasztalnod, hogy hogy böfizik. ha nem jönki, mozgasd meg kicsit, tedd át a másik válladra, vagy hasonló, hátha akkor kijön:-)
Nekem is az elõttem válaszoló tanácsa jött be.Ha nem büfizett 5-10 percig, leemeltem a vállamról és áttettem a másikra.Mire odaért, már jött is neki.Õ is hason alszik, én sem szoktam várni, ha kaja után bealszik, leteszem.Kis idõ múlva már büfizik is.Olyan ügyesen, h a cumi se esik ki a szájából.5.5 hós baba anyukája


Hogy kell pontosan jól büfiztetni, milyen pózokban és mennyi ideig, h kevesebbet bukkjon és jól érezze magát?

Legjobb válasz: Függõlegesen, hogy a fejecskéje a válladdal legyen egy szintben. Vagy a hasadra fekteted(nekem így könnyebben büfizik). Általában 10-15 perc elég szkott lenni. 5 hetes baba anyukája

Függõlegesen, hogy a fejecskéje a válladdal legyen egy szintben. Vagy a hasadra fekteted(nekem így könnyebben büfizik). Általában 10-15 perc elég szkott lenni. 5 hetes baba anyukája

Mennyi ideig kell büfiztetni a babát?

2 hetes kislányom tegnap nagyon ny?gös volt kaja után, amikor leraktam. Nem igazán tudom az okát, mert büfizett is, de lehet, hogy nem eleget. Hogy csináljam, hogy kaja után nyugodtan legyen?

Legjobb válasz: Lehet, hogy nem a büfivel van baj. Ha max 6-8 percig büfizteted akkor ami ki akar jönni az ki is jön. Nálunk is néha van hiszti kaja után. Dugj cumit a kis szájába - ha nem vagy nagyon cumiellenes - és talán megnyugszik. Lehet nem tudják néha, hogy már jól laktak! :)

Lehet, hogy nem a büfivel van baj. Ha max 6-8 percig büfizteted akkor ami ki akar jönni az ki is jön. Nálunk is néha van hiszti kaja után. Dugj cumit a kis szájába - ha nem vagy nagyon cumiellenes - és talán megnyugszik. Lehet nem tudják néha, hogy már jól laktak! :)
Biztos jóllakott? Az én picim mikor ekkora volt, mindig elaludt a szopi közben, ha elég volt neki. Volt hogy 10-20 perc múlva magához tért és fent volt a következõ kajcsiig, de általában aludt, míg ilyen pici volt.Próbáld ki, hogy még adsz neki ennni, lehet csak két korty hiányzik. A büfi nálunk volt hogy 15 perc múlva jött. :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Úgy néz ki azóta, hogy a cumival valóban megnyugszik. Enni én úgy gondolom eleget eszik, mindig úgy csinálom, hogy addig eszik, amíg ki nem köpi a cumit, aztán büfizünk egyet, pihenünk pár percet és utána újra megkínálom vele. Akkor megint eszik egészen addig, amíg újra nem látom jelét, hogy elég volt. Így utólag arra tudok még gondolni, hogy front miatt volt ilyen nyûgi, mert tegnap éjjel nem volt ilyen problémánk. :)
nálunk is ez volt és cumi volt megoldás azota mindenok. mi 3hetesek vagyunk


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!