Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig az elkészített (8 db)

Mennyi ideig áll el az elkészített tápszer? Úgy értem, hogy elkészítem mondjuk 8-kor, de hagy belőle a gyerekem. Mennyi ideig fogyasztható, ha kint marad az asztalon, és meddig, ha hűtőbe teszem?

Legjobb válasz: A dobozra az van írva, hogy max 20perc. Ennek ellenére baromi drága a tápszer, én mindig hûtõbe tettem ami megmaradt, akár egy éjszakát is, és reggel azt itta felmelegítve. Ennél többet azért nem hagytam állni, és az asztalon se hagyd szerintem, ott meleg van azért hozzá. Amúgy babadoki is azt mondta, hogy eláll, nem kell aggódni.

A dobozra az van írva, hogy max 20perc. Ennek ellenére baromi drága a tápszer, én mindig hûtõbe tettem ami megmaradt, akár egy éjszakát is, és reggel azt itta felmelegítve. Ennél többet azért nem hagytam állni, és az asztalon se hagyd szerintem, ott meleg van azért hozzá. Amúgy babadoki is azt mondta, hogy eláll, nem kell aggódni.
Nyugodtan tedd hûtõbe, semmi baja nem lesz. A kórházakban is elõre meg van csinálva, és hûtõbe tartják.
A dobozára az van írva, hogy amit meghagyott ki kell dobni. Én nem adtam neki már oda, csak max. 1 órán belül, azért nem olyan mintha frissen elkészül, ha berakod a hûtõbe. De van aki elõre elkészíti a napi adagot, én nem tettem, inkább kevesebbet csináltam és ha kért még akkor csináltam még. Termoszba raktam a felforralt vizet, így bármikor tudok neki csinálni, nem kell a vízzel bajlódni. 1 éves
A kérdező hozzászólása: Koszonom.Pont ezert kerdezem. Szoval, ha reggel beteszem a hutbe, akkor este 6 fele meg megihatja. A mi dobozunkra nincs is semmi irva.
Elsõ vagyok. Igen, azt este még megihatja. De másnapramár szerintem azért ne tedd el.
A kérdező hozzászólása: Koszonom.
Én mindig kiöntöm amit meghagy, és minden evéskor frisset kap. Jó hogy drága, de akkor is! Egyszer volt, hogy éjszaka felébredt, mire elkészítettem visszaaludt, akkor a radiátorra tettem, hogy ne hüljön ki, és ne kelljen újramelegíteni, mert az sem jó, ha többször melegítve van, és fél óra múlva felébredt, azt megette. De maradékot sosem kap.

Az elkészített tápszert mennyi ideig adhatom oda a babámnak?

Egy-másfél órát is elnyammog a tápszeren, ennyi ideig maradhat szobah?mérsékleten? Köszi a választ!

Legjobb válasz: Igen, annyi idõt maradhat.

Igen, annyi idõt maradhat.
Oké, köszi!
Úgy emlékszem, az egyik fajta (nem tudom melyik sajna) tápszer dobozára rá van írva, hogy max. 2 órát állhat szobahõmérsékleten.
én is úgy tudom, hogy 2 óra szobahõmérsékleten. az éjszakai tápit megcsinálom este, hideg vízbe és egybõl berakom a hûtõbe, úgy elég sokáig eláll, 6-7 óra után semmi baja! ha nagyon elhúzódna a kaja esetleg 2 cumisüvegbe csináld. mennyi idõs, hogy még ilyen lassan eszik még? :) mikor pici volt a babám, néha megkocogtattam az üveg alját, úgy picit gyorsabb volt :)

Van aki elrakja a maradék tápszert? Kisbabám 4 hónapos és sajnos nincs tejem, az elkészített tápszert nem mindig eszi meg! Kidobni sajnálom a maradékot, eltenni viszont félek. Ha elteszitek mennyi ideig tároljátok!

Legjobb válasz: Tényleg ennyi bunkót egy helyen! Ne haragudj kérdezõ, de én azt írtam le amit tudok és amit a védõnõ mondott. A második voltam.

Tényleg ennyi bunkót egy helyen! Ne haragudj kérdezõ, de én azt írtam le amit tudok és amit a védõnõ mondott. A második voltam.
Szia !Ha tudod , hogy mennyit eszik a babóca akkor készíts annyi tápszert , hogy elfogyjon .Viszont azt is lehet csinálni , hogy 180ml víz+6 adagolókanál tápszer , ebbõl lesz 200ml.Annyit töltesz belõle az üvegbe amennyit megeszik.Az elkészített tápszer 24 óráig felhasználható.Nemtudom mennyit eszik a baba de 2-3 etetésre megcsinálhatod a kajcsit neki elõre.Amibõl már evett és úgy marad meg nem jó eltenni nagyon mert a kis nyála belekerülhet és elkezdhetnek bacik szaporodni.Vagy ha nem volt etetést megelõzõen 2* melegítve hanem úgy kapja ahogy elkészült azonnal akkor elrakhatod.Szép napot kívánok és jó babázást.
Az elsõ válaszolóval egyetértek, nekem is azt mondta a védõnõ, hogy nyugodtam adhatom a következõ étkezésnél is, (kb 3 óra) ha nem fogyott el. De utána már kiöntöm bármennyi is maradt.
3 órát maradhat nyugodtan a hûtõbe. Kisfiam eleinte pótlás kellett, én is eltettem. Védõnõ mondta, hogy annyi idõ alatt semmi baja nem lesz.
3. Lehetõleg mindig frissen készített tápszert adjunk a babának. A szobahõmérsékleten tárolt oldatot 2 órán belül még odaadhatjuk a kicsinek. Hûtõben 24 órán át tárolhatjuk az elkészített tápszert. http://bebilap.hu/csecsemogondozas/tapszer.htm
Igen, Én is így tudom, hogy szobahõmérsékleten 2-3 órát lehet tárolni, hûtõben max. 1 napig, és max. egyszer lehet újramelegíteni.
Bocs de a második én voltan 08.02 perckor.Te esetleg az elsõ lehettél .
utolsó elötti...miért irtad h ennyi bunkót egyhelyen?? ezt mire is érted?
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Igy már nyugodtan elteszem a maradékot! :) egy elsõ babás


Az elkészített HIPP granulátumos teát mennyi ideig lehet odaadni a babának?

Legjobb válasz: Én amit reggel elkészítettem és nem fogyott el, azt este kiöntöttem és másnap megint frisset csináltam. Egy nap alatt még nincs semmi baja, de másnapra már nem tenném el.

Én amit reggel elkészítettem és nem fogyott el, azt este kiöntöttem és másnap megint frisset csináltam. Egy nap alatt még nincs semmi baja, de másnapra már nem tenném el.
én is 24órát tárolom, utána friss
A kérdező hozzászólása: Köszi!!!

Az elkészített tápszert mennyi ideig lehet felhasználni?

Ha elkészítem és mégsem akar akkor még enni akkor meddig lehet állni hagyni?

Legjobb válasz: Én 2 órán belül még odaadtam. Azután már nem, mert nekem büdös volt.

Én 2 órán belül még odaadtam. Azután már nem, mert nekem büdös volt.
Én úgy tudom, 2 órán belül kell odaadni. De ha véletlenül nem eszi meg, és késõbb éhes, én max. 1 óra múlva adom oda, azon túl már csinálok újat.
van hoyg én is elõre elkészítem, mert viszonylag kiszámítható hogy mikor eszik, de ha pl tovább alszik, akkor 1 órán belüll odaadom, de utána már kiöntöm, mert szobahõmérsékleten van és tejes dolog..... szóval nem ér annyit:)

Mennyi ideig tárolható az általam elkészített babaétel a hűtőszekrényben? Meddig adható a babának?

Legjobb válasz: Én másnap adom még neki oda, vagy nagyon maximum harmadnap, ha semmi baját nem érzem kóstolás után. Egyébként 1-2 napig tárolható.

Én másnap adom még neki oda, vagy nagyon maximum harmadnap, ha semmi baját nem érzem kóstolás után. Egyébként 1-2 napig tárolható.
Pont addig, mint a felnõtt étel. Én le szoktam fagyasztani kis adagokban egy hétre elõre. Elõzõ este kiveszem a hûtõ részbe azt, amit meg fog enni, és másnapra kienged.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!
Aznap amikor megcsináltad.

Mennyi ideig fogyasztható az elkészített és lefagyasztott étel?

Sziasztok!

Legjobb válasz: Szinte minden megmarad egy jó darabig.Ah én a férfiakat ismerem nem olyan elveszettek ám,amikor egy nõ éppen nincs itthon néhány napot.Én nyugodtan magára merem majd hagyni a Kedvesemet,amikor megyek szülni,mert azért egy spaggetit õ is meg tud fõzni.Meg sajtot is tud rántani...(Mint minden férfi,csak szeretik kiszolgáltatni magukat.) Saját tapasztalat,apám sem halt éhen a válás után:) Amúgy tésztaszószok,a tésztát meg majd kifõzik.Töltött paparika,levesek,pöri.Én ezeket szoktam fagyasztani. Nyugi!

Szinte minden megmarad egy jó darabig.Ah én a férfiakat ismerem nem olyan elveszettek ám, amikor egy nõ éppen nincs itthon néhány napot.Én nyugodtan magára merem majd hagyni a Kedvesemet, amikor megyek szülni, mert azért egy spaggetit õ is meg tud fõzni.Meg sajtot is tud rántani...(Mint minden férfi, csak szeretik kiszolgáltatni magukat.) Saját tapasztalat, apám sem halt éhen a válás után:) Amúgy tésztaszószok, a tésztát meg majd kifõzik.Töltött paparika, levesek, pöri.Én ezeket szoktam fagyasztani. Nyugi!
szia! én is fagyasztottam egy csomó kaját a férjemnek meg a kislányomnak mikor szülni mentem de semmit nem olvasztottak ki.azt mondta nem bíbelõdött vele.csinált õ kajákat maguknak:) amiket szeretnek, és pizzát is rendeltek.de a fagyasztott étel jó volt szülés után pár napig. könnyû szülést kívánok és sok boldogságot!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!