Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig az óvodába (10 db)

Az óvodai beiíratást általában mennyi idővel korábban kell elkezdeni intézni?

Még nem aktuális, majd másfél év múlva lesz az (remélhet?leg nem jön közbe semmi ami miatt korábban kellene), csak érdekl?döm a tapasztaltabbaktól.

Legjobb válasz: Minden óvodában meg van határozva a beiratkozás dátuma.Általában egy egész hét.Ebben az 5 napban lehet beiratkozni.(márciús,április környékén)Amikor már aktuálissá válik erre oda kell figyelni,különben lecsúszhattok.

Minden óvodában meg van határozva a beiratkozás dátuma.Általában egy egész hét.Ebben az 5 napban lehet beiratkozni.(márciús, április környékén)Amikor már aktuálissá válik erre oda kell figyelni, különben lecsúszhattok.
Nálunk áprilisban kell beiratkozni, függetlenül attól, hogy melyik hónapban kezditek az ovit. De lehet, hogy mindenhol más, inkább kérdezd meg az oviban, ahova járni fogtok.
Nálunk is áprilisban van nyílt nap és beiratkozás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, megkérdezem!

Az óvodába mennyi ideig tart a beszoktatás? A kislányom járt bölcsibe, most megy oviba, az első pár napban ott kell vele lenni?

Legjobb válasz: Nálunk úgy volt, hogy egy pénteki napon bölcsibe ment még a lányom, hétfõn pedig már az oviban kezdett. Sajnos nem tudtam szabit kivenni, így annyi volt a "beszoktatás", hogy odakísértem az ovónénihez, akit amúgy már látásból ismert, és ott maradt. Könnyebbség volt, hogy a legjobb barátnõje már akkor ovis volt pár hónapja, így aznap reggel együtt vittük õket, együtt mentek be a csoportba. Egész nap a telefont figyeltem, hogy hív-e az ovónéni, de nem volt semmi gond, így 4-kor mentem érte. :)

Nálunk úgy volt, hogy egy pénteki napon bölcsibe ment még a lányom, hétfõn pedig már az oviban kezdett. Sajnos nem tudtam szabit kivenni, így annyi volt a "beszoktatás", hogy odakísértem az ovónénihez, akit amúgy már látásból ismert, és ott maradt. Könnyebbség volt, hogy a legjobb barátnõje már akkor ovis volt pár hónapja, így aznap reggel együtt vittük õket, együtt mentek be a csoportba. Egész nap a telefont figyeltem, hogy hív-e az ovónéni, de nem volt semmi gond, így 4-kor mentem érte. :)
Tapasztalataim alapján ovi, ovónõ és gyerkõc függõ.

Akinek sírt a gyereke az Óvodában, mennyi idő múlva szokta/szerette meg az ovit?

Az enyém hétfőn kezdte. Igazából tetszik neki az ovi, meg az óvó néni is, csak éppen hiányzom neki. Mindig azt mondja, hogy jó lenne, ha velem játszhatna az oviban. :-( Tudom, hogy ez még csak az első hét, de elég nehéz nézni, ahogy sír. Azt mondják az egész délelőtt volt, hogy elsírta magát, aztán megvígasztalták, aztán megint pityergett... stb. Itthon meg egész nap arról beszél, hogy mit mutatott az óvó néni, mit játszottak, mi volt az ebéd, szóval talán nem annyira rossz a helyzet. Nálatok, hogy volt??

Legjobb válasz: A nagyobb fiam egy hónapig sírdogált és aztán semmi baj nem volt. A kisebbik viszont az egész évet végig bõgte.

A nagyobb fiam egy hónapig sírdogált és aztán semmi baj nem volt. A kisebbik viszont az egész évet végig bõgte.
Nekem most ment középsõbe, és minden reggel/tavaly is/ fél perc sírás az oviban.délután meg már haza se akar jönni.
Nálunk is ugyanez van, reggel nem akar ottmaradni, napközben is egyszer-kétszer sír utánam, azt mondja nagyon hiányzom neki. Aztán hazafelé meg már jókedvû, mondja is, hogy jó volt az oviban, megy az élménybeszámoló.. Óvónõk szerint ez normális, majd megszokja. Szerintem is csak idõ kell neki, azért ez elég nagy változás, eddig otthon voltunk, mindig együtt, most meg hirtelen bekerül egy teljesen idegen környezetbe, ráadásul egyedül, napi rutin is változik... nem olyan egyszerû ez, még nekünk felnõtteknek sem. Türelmesnek kell lennünk és megértõnek, aztán idõvel megszokják.


Bölcsibe, óvodába mennyi idő után aludt el az ágyában gyereketek először? Hogy természetes?

Két napja próbálkozunk,egyenlőre nem sok sikerrel, fél óra után kiadták. Amúgy is most megy a beszoktatas, még sirdogallassal. Nagyon nehéz.

Mennyi idő alatt szokott be az óvodába a gyermeked? Főleg azok válaszát várom akik gyerkőce nem szereti a kortársait.

A fiam elméletileg ?szt?l óvodás lesz, de félek, hogy oda sem fog beszokni, mert a bölcsibe sem tudott beilleszkedni.

Legjobb válasz: kb.2 het kellet,bucsunal sose sirt,majd bent.Jok voltak az ovonenik,szerintem 80% rajtuk mulik.Most fejezzuk a bolcsit,jobban szeret ott lenni.Ne add fel,nagyon zsarnokok tudnak lenni a picik.Az enyem nagyon anyas 2 eves koraig csak velem volt szinte.(most lesz 3 eves).A lenyeg legyel lelkes te is,ne lassa hogy meg vagy ijedve hidd el erzi,es akkor vege.Csak jot teszel vele.Ne jatszd a jatekat.

kb.2 het kellet, bucsunal sose sirt, majd bent.Jok voltak az ovonenik, szerintem 80% rajtuk mulik.Most fejezzuk a bolcsit, jobban szeret ott lenni.Ne add fel, nagyon zsarnokok tudnak lenni a picik.Az enyem nagyon anyas 2 eves koraig csak velem volt szinte.(most lesz 3 eves).A lenyeg legyel lelkes te is, ne lassa hogy meg vagy ijedve hidd el erzi, es akkor vege.Csak jot teszel vele.Ne jatszd a jatekat.

Óvodai beszoktatáskor mennyi idő után aludt ott gyermeked ebéd után az oviban? Nehezen szokta meg az ott alvást? Volt bölcsis előtte a gyermeked?

Legjobb válasz: 1. nem volt bölcsõdés; 2. 1 hét után maradt egyedül ebédig; 3. egy hónap után aludt bent.

1. nem volt bölcsõdés; 2. 1 hét után maradt egyedül ebédig; 3. egy hónap után aludt bent.
bölcsis volt a kisfiam. Ott 2. héten már ott aludt. Oviba már nem volt beszoktatás, csak annyi, hogy az elsõ napon el hoztam ebéd után, 2. napon már ott aludt.
nálunk 1hét után szokták ott altatni a gyereket.de alkalmazkodnak a gyerekekhez, ugyhogy a kislányom 3hét után aludt ott elõszõr. és könnyen megszokta, mert látta, hogy a többieknek készítik ki az ágyat-és megtetszett neki a dolog.
Nálunk nem volt beszoktatás. Egybõl ott kellett hagyni a gyerekeket. Elsõ két nap ebédig, harmadik naptól ottalvósra. Nem voltak bölcsisek, és nem volt gondunk a beszoktatással. Igaz, már 3, 5 évesek voltak. Nem voltak zokogások szerencsére, és szívesen mentek oviba.
Nem volt bölcsis a lányom. Elsõ nap nem engedték, hogy ott aludjon, mert nem volt befizetve. Szegény ezt nehezen viselte, még sírt is. Második naptól egész napot töltött bent. De neki oda jár unokatestvére és már nagyon vára az ovit. Elõtte sokat beszéltünk róla, sétáltunk arra, nézegettük a kinti játékokat. Így nem is volt gond a beszokás, szerencsére.
2, 5 éves miniovis, vegyes cseportba jár 4 hónapja (magánovi), második naptól alszik ott õ kérte. Itthon már nem aludt és nem alszik azóta sem. Õ elõtte nem járt sehova, itt kezdett. Nagyon könnyen szokta meg, bár 2 hét után volt egy 2 hetes nehezebb szakasz, de aztán természetessé vált neki az ottalvás.

Óvodai beszoktatásnál 1. és 2. nap mennyi ideig van a gyerek az oviban? Ilyenkor is 8-ra kell menni?

Legjobb válasz: nem volt szülõi még? nekünk fél 10re kell menni,és 1órát leszünk,a 2.nap 2órát-de ekkor már kicsit ki kell menni a terembõl

nem volt szülõi még? nekünk fél 10re kell menni, és 1órát leszünk, a 2.nap 2órát-de ekkor már kicsit ki kell menni a terembõl
Attól is függ, hogy járt-e bölcsibe vagy nem. Van akinél akár egy hónapig is elhúzódhat a beszoktatás. Az átlag 2 hét, de van olyan is, akinek 3 nap alatt beszokik a gyereke. Én is így fogom csinálni. Csütörtökön 9-re megyünk, ott leszek vele egy órát, majd kimegyek és ebédnél megyek érte. Pénteken csak bekísérem, eljövök, délre megy érte a dédi. Hétfõn már ott alszik, fél 3-ra megyek érte. Hozzá kell tennem, hogy ismeri az ovit, nagyon sok kis barátja van onnan, így egyáltalán nem félek a beszoktatástól.
szia, mi 1-én 9-re megyünk fél1-ig leszünk, 2-án 8-ra megyünk fél1-ig leszünk.
Reggeli után kellett vinni az elsõ nap és ebéd elõtt elvinni. Kb 2 órát voltak elõször 9-tõl 11-ig, én nem voltam ott velük. A középsõ gyerekem a 2. naptól már ott is aludt, mivel a nõvére is ott volt, és nem akart hazajönni. A másik kettõvel a 2.-3. napon valamivel reggeli elõtt (ez 9 óra) mentünk és közvetlen ebéd elõtt (1/2 12 körül) jöttünk el az oviból. Kb. a 4. naptól már ott is ebédeltek, és egy hét után már ott is aludtak. A gyerekeim viszonylag jól viselték, ezért nem tartottam célszerûnek jobban elhúzni ezt az idõszakot. Alvás után azért igyekeztem hamar odaérni.
Nálunk beadtad a gyereket reggeli elõtt és el kellett menni. És megkértek, hogy akkor menjünk érte, amikor majd a jövõben is fogunk (pl. délután), hogy azt szokja meg a gyerek, mégha kicsit drasztikus is.
Szia! Nálunk az oviban nincs beszoktatás idõ csak annak a gyermeknek akinél észre veszik hogy a gyermeknek szüksége van rá. csütörtökön kezdjük mi is az ovit reggel 8- ig kell beérni , és utána elküldik a szülõket. Ha bármi gond lenne vagy sírdogál akkor azonnal hívják a szülõt telefonon. Ha minden rendben lesz akkor csak uzsonna után megyek majd érte, izgalmas egy nap lesz mind a 2-nek. Nem voltak nálatok az ovo nénik családlátogatáson, mert nekünk ott mondták, hogy ebben az oviban így szokták és általában 1-2 gyerek az amelyikkel többet kell foglalkozni a beszoktatásnál. üdv.

Óvónők, Anyukák, az óvodai családlátogatás mikor és hogyan sokott történni? Mennyi ideig tart? Apának is ott kell lenni?

Legjobb válasz: esti, késõ délutáni óra (nálunk 5 után jöttek). kb. 20 perc. nagyjából elmondod milyen gyerkõc, ha van valami extra akkor az is elmeséled nekik. körbenéznek, hol alszik, fürdõszobába bekukkanatak (állítólag azt i nézték, hogy kád, vagy zuhany van-e, mert ha kád akkor biztos szokott öntögetõs játékokkal játszani.. hogy ez miért fontos???) nálunk azért otthon volt Apa, nyilván jobb ha ott van õ is de nem kötelezõ.

esti, késõ délutáni óra (nálunk 5 után jöttek). kb. 20 perc. nagyjából elmondod milyen gyerkõc, ha van valami extra akkor az is elmeséled nekik. körbenéznek, hol alszik, fürdõszobába bekukkanatak (állítólag azt i nézték, hogy kád, vagy zuhany van-e, mert ha kád akkor biztos szokott öntögetõs játékokkal játszani.. hogy ez miért fontos???) nálunk azért otthon volt Apa, nyilván jobb ha ott van õ is de nem kötelezõ.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!!! Szeptemberben számítsak erre? (most kezdünk költözni és akkor még káosz lesz)
Nálunk pont festés volt, mikor jönni akartak, így megkértem õket, hogy majd jövõ héten jöjjenek. Nem volt belõle probléma.
nálunk szülõi kiosztották az idõpontokat. nálatok nem volt szülõi??????
Nálunk volt szülõi, de szóba se került, hogy bármikor is jönnének. Ez kötelezõ nekik?
A kérdező hozzászólása: Szülõin mondták, hogy lesz ilyen, de azt nem, hogy mikor :(
Ilyenkor azt nézik, hogy megfelelõek-e a gyerek körülményei. Pl van-e játéka, kisasztal, ceruza, hogy rajzolhasson.... tesóval együtt lakik-e, esetleg a szülõkkel egy szobában, errõl kis jegyzetet készítenek maguknak és késõbb, mikor már megismerik a gyereket az óvodában is, akkor átgondolják, hogy van-e összefüggés a gyerek esetleges furcsa viselkedése és a csládi háttere között. A törõdõ óvónénik tartanak családlátogatást, mert ott at anyuka reakcióit is megfigyelhetik a gyerekkel kapcsolatban. Sok gyerek egészen másképp viselkedik otthon, mint az oviban.
Ja és még annyi jutott eszembe. Apának ott kell e lennie? Igazából még ha ki is mennek akkor szerintem úgy kapnának a szülõkrõl valós képet ha ott van. De mivel nem kötelezõ hogy ott legyenek, így megint egyoldalú lesz a dolog és a környezet a lényeg, nem is igazán a szülõ. Az anyukát meg aki általában a legtöbbször viszi, megismerhetik mikor viszi, hozza a gyereket akkor is, illetve nagyon sok mindent leszûrhetnek belõle. Anélkül hogy látnák hol élnek.

Mennyi ideig tart az óvodába való szoktatás?

(Amikor a szül?k is benn vannak a picivel az oviban. )

Legjobb válasz: Szia. Növérem lánya,akart oviba menni,ke´tszer ment vele,harmadszorra a kislány (2,5éves) egyedül ott maradt. (igaz elözször csak délig.)de jól érezte maga´t.Minden gyereknél ma´s.

Szia. Növérem lánya, akart oviba menni, ke´tszer ment vele, harmadszorra a kislány (2, 5éves) egyedül ott maradt. (igaz elözször csak délig.)de jól érezte maga´t.Minden gyereknél ma´s.
Én az elsõ napon hazaküldtem anyát, hogy én most rajzolok, és majd megyek az ovisbusszal délután.Hugi viszont nagyon nehezen akart ottmaradni.Sõt, õ csak nagycsoportba járt, mert anya otthon lehetett hivatásos anyaként. Szerintem annyi ideig tart, amíg a gyermeknek szüksége van rá, hogy te is ott legyél.
Szia! szerintem is mindenkinél más. A rokonoméknál a nagy tesó (fiú) már 1, 5 éve ovis. Nagyon szereti, ott is alszik, semmi gond. Csak csupa jókat mesél a 3 éves kishugának róla. így amikor most a hugi lett ovis, 2-3x csak délig volt, anyuka csak 1x. Már ott is alszik, nagyon ügyes. Otthon pl még néha cumival alszik el, de tudja, hogy azt az oviba nem lehet bevinni, így ott cumi nélkül is simán elalszik! :) )
A konkrét beszoktatás a mi óvodánkba, augusztus végén 2 egymást követõ délelõtt volt és kész, vége. A fiam minicsoportot kezdett, minden lurkó csak akkor kezdhetett el oviba járni, ha a 3. évet betöltötte. A fiam nyári, így õ szeptemberben kezdte, volt aki októberben... december 31.-ig befejezõdve. (Így a fiam 4 évet jár .) Aki január után töltötte be a 3. évet, az csak a következõ év szeptemberétõl kezdhette az ovit, õk a kiscsoportosok, õk csak 3 évig járnak. Mivel a vízválasztó a május a suliba menetellel kapcsolatosan. Remélem segítettem, mi egy 10 csoportos nagy oviba járunk, nálunk ez így van. Egy ismerõsöm bölcsibe szoktatta a kisfiát, õk 1-2 hétig Anyával voltak, mire teljesen be tudtak szokni.
Általában ez úgy szokott lenni, hogy a szülõ elviszi a gyereket az oviba és megmutatja, hogy milyen helyre fog járni, az elsõ héten 2-3 óráig bennt van vele az oviban, majd a 2. héten délelõtt otthagyja a gyereket egészen délig (még nem ebédel ott), majd a 3. héten ott ebédelhet, és a 4. héten már ott is aludhat. Habár ez óvodánként változó, én a gyerekemet a bölcsibe nem tudtam beszoktatni, mindig sírt, viszont az óvodába otthagytam - nem volt idõm szoktatni a gyereket (munka végett) - és az elsõ pillanattól kezdve nem sírt.
Szia! Mi egy kicsi faluban lakunk, 17-en vannak összesen az oviban és nincsenek külön csoportokra szedve. Nálunk nem volt beszoktatás. Reggel bevittem az oviba, délután hazavittem. Én úgy gondolom, hogy teljesen felesleges, mivel a gyermekem nyilván jól érzi magát, ha én is ott vagyok, ha pedig elmegyek akkor úgyis sirni fog még az elején, független attól, hogy elõtte hány napig "szoktattam" az ovira.
Nálunk nem volt beszoktatás. Édesanyám ahogy vitt a bölcsibe, egész úton panaszkodtam neki, mennyire útálok oda menni. Azt mondja, a szíve szakadt meg :-( Én ma már nem emlékszem rá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!