Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig a vajúdás (15 db)

A vajúdás a szülőszobában történik? Kb mennyi idő? Vajúdás alatt ki lehet menni Wc-re? A kitolási idő milyen hosszú? És ha nekem akkor kell wc-re mennem akkor mi van?

Legjobb válasz: Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.

Ahol én szültem, ott végig a szülõszobában voltam, bár lehet, hogy van olyan kórház, ahol nem így van. De szerintem teljesen mindegy. Az, hogy mennyi ideig tart, az nagyon változó. Én mindkét lányomat kb. 5 óra alatt szültem meg, de pl. a nõvérem 2 napig vajúdott. Vajúdás alatt persze, hogy ki lehet menni wc-re, sõt gyakran megkérnek, hogy ha úgy érzed, hogy nem is kell, akkor is menjél ki, mert az gyorsítja a szülést. Nekem volt, hogy nem kellett pisilnem, erre megkatétereztek. vááá A kitolás szintén egyéntõl függ. Nekem az elsõ kb. 40 perc volt, farfekvéssel, a második fejjel elõre jött, az kb. 15 perc volt (legalábbis amennyire emlékszem) Kitolás alatt nemigen kell wc-re menned, mivel valószínûleg elõtte kapsz beöntést, a pisit meg az elõbb leírtam, hogy hogy mûködik. Bár, amikor jön a kitolási szakasz, azt pont arról lehet felismerni, hogy úgy érzi a nõ, mintha azonnal ki kellene mennie, de az igazából csak a baba.
Ahol én szültem ott vajúdni nem csak a szülõszobában lehetett. Nyugodtan sétálhattam a folyóson, ha pihenni szerettem volna egy kicsit akkor bementem a szülõszobába. Ott leülhettem, vagy le is feküdhettem volna. Én 8-kor mentem be este és éjfél elõtt feküdtem csak a szülõágyra amikor burkot repesztettek, addig sétáltam, illetve kaptam közben beöntés akkor a budin ültem, utána lezuhanyoztam. Burokrepesztés után pedig már nem kellhettem fel, mert nem sokra rá éjfél után pár perccel megszületett a lányom. Én ittam közben így nem kellett katéterezni, mert spontán volt vizeletem szülés után, és infusiót sem kaptam. Kitolási idõ alatt nem kell wc-re menned, csak úgy érzed, hogy majd be tojsz, de ezek a tolófájások. Nekem kb 10-15 perc volt. Ez fáj a legjobban, de már alig várja az ember, mert tudod, hogy nemsoká a kezedben tarthatod a babád. Mindenkinél más és más az idõ. Vannak szerencsésebbek akik hamar megszülnek és van bizony aki sokáig szenved. De ne izgulj el fogod felejteni az egészet és csak a szépre fogsz emlékezni. 7 hetes kislány anyukája
És még valami (az elsõ vagyok): Nekem személy szerint az az elsõ babánál a tolófájások egyáltalán nem fájtak, de tényleg, csak néztem, ahogy a hasam mozog le-fel, és csodálkoztam, hogy nem fáj. Viszont ahogy a baba kijött, az nagyon-nagyon fájt. A másodiknál a tolófájásokat is megéreztem, bár hírül sem fájt annyira, mint a vajúdás, de a baba megszületése nem volt olyan fájdalmas, mint az elsõnél. Úgy tudom, a legtöbb nõnél a kitolási szakasz már megkönnyebbülést jelent.
Én a sima kórházi ágyon vajúdtam, és nagy nehezen, mikor már majdnem összeestem a wc-én beöntés után majdnem fél órával akkor engedtek be a szülõszobába:(! Kórház válogatja, ki hogy szülhet és vajúdhat:) Nekem péntek reggel kezdõdött a tágulás amikor bementem a kórházba, mert véreztem is, akkor még csak 1 ujjnyira voltam kiengedtek! Szombatra visszarendeltek kontrollra, de akkor is haza küldtek! Vasárnap fél négy fele, mentem vissza 5 percesekkel, és nagy nehezen fél hatkor ténylegesen elhitték hogy nem csak bebeszélem magamnak a dolgokat és befektettek! Éjfélkor elfolyt a magzatvíz és 2:20 percre megszületett a lányom! Nem érzed a kitolási idõszakban, hogy wc-re kell menned, mert a szülésznõ, azt fogja mondani, hogy amikor fájásod van csinálj úgy mintha kakilnál és akkor nem csak a baba jön, hanem minden ami még bent volt, nem szégyen az! Remélem tudtam segíteni! 3 hónapos kislány anyukája
szia én alternativ szobában szültem, igy nem kaptam beöntést sem, volt zuhanyzós wc-je, oda járkálhattam wc-re, én elég sokszor mentem pisilni, mert nekem engedték h igyak, kb 1.1, 5liter vizet meg is ittam...nekem maga a vajudás 10 óra volt..vajudás alatt azt csinálhattam amit akartam, párom is bent volt, sétáltunk, labdán üldögéltem, mindent kiprobáltam még amivel fel volt szerelve a szoba, , , kitolási rész, kb 15-20 perc volt, de hozzá teszem, én akkor már 36 órája fent voltam, és naon fáradt voltam...szülés után 2 órát még feküdnöd kell, nem kelhetsz fel..mikor a kitolási rész volt, olyan érzésem volt, h nagy wc-re kell mennem, amit közöltem is a dokival, h nekem kakilnom kell, de õ csak nevetett és azt mondta akkor nyomjon, persze nem wc-nem kellett, hanem a babóca jött...ja és mikor még a szülöcsatornába van, de már a lábad között a baba feje naon fog fesziteni, fájdalmas lesz, de legalább hamarabb kinyomod onnan:-)) könnyû és gyors szülést

Van összefüggés a között h anyum mennyi ideig szült és hogy én mennyi ideig fogok? Mitől függ a vajúdási idő? örökölhető?

A fiammal 12 órán át vajúdtam... bár 8 órán át zajlott a kórházban.. vajon mire számíthatok a másodikkal. Épp két év lesz a két gyerek között.

Legjobb válasz: Szerintem semmi köze ahhoz, hogy anyukád hogyan szült, mennyi idõ alatt, ahhoz, hogy nálad ez hogyan zajlik. Sõt! Még egyazon nõ két szülése se hasonló... Én 4x szültem, mindegyik nagyon-nagyon más volt. Az elsõ bár nem volt hosszú, de a végén vákuumra volt szükség, a második és a 3. könnyû volt, de mégis nagyon más... a 3. pl alig volt 4 óra az elsõ fájástól a baba megszületéséig (épp, hogy beértünk). Szóval elõre nem lehet tudni, nálad hogyan lesz. De ha 2 éve szültél, akkor az elsõ baba már "kitaposta" az utat a picinek :))) Persze, még így sem biztos semmi...

Szerintem semmi köze ahhoz, hogy anyukád hogyan szült, mennyi idõ alatt, ahhoz, hogy nálad ez hogyan zajlik. Sõt! Még egyazon nõ két szülése se hasonló... Én 4x szültem, mindegyik nagyon-nagyon más volt. Az elsõ bár nem volt hosszú, de a végén vákuumra volt szükség, a második és a 3. könnyû volt, de mégis nagyon más... a 3. pl alig volt 4 óra az elsõ fájástól a baba megszületéséig (épp, hogy beértünk). Szóval elõre nem lehet tudni, nálad hogyan lesz. De ha 2 éve szültél, akkor az elsõ baba már "kitaposta" az utat a picinek :) )) Persze, még így sem biztos semmi...
Anyum 24 órát vajúdott velem, az elsõ gyerekével. A másodikkal meg sem érezte a tágulást, már csak a vécén eszmélt arra, hogy nem kakilnia kell, hanem tolófájások jönnek. Nekem meg elfolyt a vizem, aztán nem jöttek a gájások, végül oxitocinnal indítottak, és 3 óra alatt kitágultam. Ez 3 különbözõ szülés... Nekünk nem jött be, hogy úgy szülök, mint anyukám. Pedig egyébként testileg teljesen rá ütöttem, még abban is, hogy ugyanolyan fájdalmas a menszeszem és hátrahajló a méhem, mint neki.
Anyum, ( mint a második válaszolónál) elsõ babával 24 órát vajúdott, engem kb. 2 óra alatt megszült:) Elment a vize minden fájás nélkül és 2 óra múlva már megvoltam:) Én a fiamat 5 óra alatt szültem meg, hajnali 2kor volt az elsõ fájásom, 7re megszületett. A lányommal pedig még délután 3kor is szinte alig alig görcsölgettem, pedig már ki voltam tágulva, 4kor burkot repesztettek, fél5re megvolt:) Szóval nekem mindkettõ gyors szülésnek volt nevezhetõ. Remélem a harmadik is hasonlóan gyors lesz. Ja és nekem is hajszálra 2 év van a gyerekek között (1. és 2. közt).
Szerintem semmi köze egymáshoz. Anyukám engem is meg öcsémet is 4-5óra alatt megszült. Én 26órát vajúdtam.
Anyukám és apai ágon is mind gyorsan szültek. Na tuti nyugisan vártam én is! :-( 29 órát szenvedtem, mire vákum lett a vége. Legközelebb se terhes úszásra, se jogára nem fogok járni és punnyadni fogok egész nap. Hiába voltam fitt végig, a tágulás nem ezektõl függöt. Minden szülés babára és egyénre szabott. Mondjuk én már elõre félek az újabb szüléstõl, de hát anélkül nem megy ugye :-)))
Anyukám engem császárral szült, én is a fiamat.
én pontosan úgy szültem mint az anyám. otthon sokáig vajúdott õ is, én is úgy, h közben nem ios voltunk 100%-ig biztosak, h ez már az, aztán végül bementünk a kórházba és nála az volt, h én már kb. a lépcsõfordulóban majd kipottyantam, nálam meg az volt, h már 4.5 ujjnyira nyitva voltam. Könnyen szültünk mindketten és nekem már legalább 4 doki mondta, h igenis van benne kapcsolat, h anyukád hogy szült, milyen "típusú" szülõk vagytok.
semmi köze egymáshoz!anyum mind az ötünket természetes úton pár óra alatt megszült míg én 8hónappal ezelött császárral szültem!

Mikortól számítod a vajúdást? Mennyi ideig tartott, mire eljutottál a kitolási szakaszhoz? Elsõ babás élmények érdekelnének.

Legjobb válasz: Onnantól számít,amikor megérzed az elsõ fájást. Nekem elsõ babámmal 10 óra hossza volt a vajúdás. Aztán 20perc a kitolás.

Onnantól számít, amikor megérzed az elsõ fájást. Nekem elsõ babámmal 10 óra hossza volt a vajúdás. Aztán 20perc a kitolás.
Persze, lehet, hogy az elsõ fájástól kell számolni a vajúdást, de én azokat az éppen csak fájásokat (amik hol 30 percenként, hol 1, 5 óránként jelentkeztek) nem tartom számon, amikkel még simán kimentem anyuhoz 25 km-re, megebédeltem vígan, visszajöttem, megnéztem egy focimeccs félidejét és eszembe sem jutott, hogy ebbõl ma szülés lesz. Persze mondhatnám, hogy 20 órát vajúdtam, de ez maximum csak nehezebb szülésnek hangzana így, mint amilyen valójában volt, de nem igazán fedné a valóságot. 2. vagyok
Az elsõ fájástól számítom. A nagy 22 óra alatt lett meg, a kicsi pedig 8.
Es akinel elfolyik a magzatviz de nem jonnek a fajasok? Hajnali fel 5-kor elfolyt a magzatvizem + redszeres 5 perces kemenyedeseim voltak de fajasom nem! Du fel 3-kor kaptam oxytocint lassan beindultak a fajasok. Este 8ra lettek nagyon erosek ... Mjad kb 2 ora kitolassal reggel fel 7re szuletett meg a kisfiam.
Így már értem azokat a pár óra alatt meglett a baba sztorikat. Az elsõ fájásnál kezdõdik a vajúdás, nem a nagyon fájásnál. Elsõ babánál 10 óra vajúdas, pár perc kitolás, masodik babánal 4.5 óra vajúdás, es pár perc kitolás.
reggel fél 5kor furán éreztem magam, pakolás, zuhany, fél 10kor megvizsgáltak akkor kezdõdtek a fájások. másnap kb délben kezdtem nyomni, 12.42kor született meg a fiam
Este 11kor elfolyt a magzatvíz, másnap 9 órára lett meg a baba. A magzatvíz elfolyása után jöttek is 10 perces fájások.
Elsõ babám, 39+2-re született. Este 11-kor kezdõdtek a fájások, hajnali 1-kor felkeltettem a Férjem, zuhanyzás stb. 3-kor irány a kórház, 4-kor a szülõszbán voltam, 6-kor meglett a Kisfiam :)
Már a kórhàzban voltam túlhordás miatt. Délutàn 3kor jött az elsõ fàjàs, amit egybõl tudtam h ez az igazi. Másnap reggel 8kor burokrepesztés, de mivel végig 5-7 perces fàjàsaim voltak, szóval nem erõsödtek és nem is sûrûsödtek, 10 óra körül oxit kaptam. Na ez meghozta a várva várt fájásokat. 3/4 11kor kibújt a babàm. Az elsõ fájástól számolom a vajúdást, igy a kitolásig kb 18 és fél óra telt el fájdalomcsillapìtás nélkül. A kitolás kb 20p volt. Nem volt tolófájásom, na meg persze hulla voltam már, ez nehezìtette a dolgot.
Rendszeressé váló fájásoktól, nekem este 10 körül lettek szabályos 20 perceseim, hajnal 4-re 5 perceseim, de csak du 3kor született meg a lányom. Másodszorra hosszabb volt ugyan, de sokkal kevésbé fájdalmas.
Ha az elsõ olyan fájástól számítom, amirõl már biztosan tudtam, hogy fájás, akkor kb. másfél órát vajúdtam és 20 perc volt a kitolás. Ha a magzatvíz elfolyástól és az utána lévõ görcsöktõl számítom, akkor 6 óra volt a vajúdásom.
Elsõ fájás , reggel 6.30.Ezután már sodródtam az eseményekkel, nem néztem az idõt 10.45re szültem meg a lányom.Szóval ahhoz képest hogy elsõ baba volt, magam is meglepõdtem, milyen gyorsan kibújt :)
Elsõnél az elsõ fájás este 6 után kezdõdött és délután pontba 2-re lett meg. A másodiknál reggel majdnem 5.15 volt az elsõ fájásnál és 5.53kor lett meg ( szerencsére csak 9km-re volt a kórház)
Este 7 körül kezdõdött, reggel 7kor mentünk be a kórházba ez már 12 óra. 9.20kor burokrepesztés, 10.45-kor született meg a fiam. Összesen több, mint 14 órát vajúdtam, de szerencsére otthon, mert hazamentem 1 ujjnyi nyitottsággal :)
Az elso fajas, amire azt mondtam, hogy na irany a korhaz, attol szamitva 2, 5 ora alatt meg lett a baba. Mivel elso baba volt nem tudtam, hogy mit is kell ereznem, es igy visszagondolva, 2 napig vajudtam, mert mar ket napja ugy fajt a derekam, hogy neha alig tudtam menni, de volt, hogy naponta csak 2-3-szor, igy nem tulajdonitottam neki nagy figyelmet, csak mar akkor mikor 5 percenkent belenyilalt a derekamba.
Én onnan számítom, amikor megjött az elsõ olyan fájás, amitõl meggörnyedtem. Azoktól, amik elõtte voltak, eszembe sem jutott, hogy ebbõl szülés lesz, jóslóknak hittem õket. Szóval az elsõ ilyen fájástól számítva 3 óra alatt jutottam el a kitolásig, az más kérdés, hogy az is 3 órásra sikerült.
Én onnan számolom, mikortól elfolyt a magzatvíz. Reggel 9-kor történt, de a fájások csak du. 3-4 körül kezdõdtek. Este 9-kor kezdõdött a kitolási szakasz, és negyed 11-kor lett meg a fiam. Ha valaki megkérdezi, akkor azt szoktam mondani, hogy 12-13 órát vajúdtam.


Kinek mennyi ideig tartott a vajudas eda-val es anelkul? Es aztan a kitolasi szakasz mennyi ido volt? Mennyire fajt?

Legjobb válasz: Simán szûltem, elsõ baba, mindennel együtt 7 óra volt, ebbõl a szülés/kitolás kb. 20-30perc. Gátmetszésem volt, azt hiszem elötte kaptam oda egy érzéstelenítõt (Férjem mesélte), de semmit nem éreztem ebbõl sem. EDÁ-t és társait CSAK indokolt esetben kérnék,mert jobban tartok tõle mint a szüléstõl. Egyébként agyban dõl el. Én úgy voltam vele, hogy felkészülni nem tudok, bármennyi ideig is tart és bármennyire is fog fájni egyszer vége lesz és a kezemben lesz a Kisfiam. Így volt, bár mindent megúsztam :)

Szia! Mi hajnali 4-kor mentünk be a kórházba, 10 percesekkel ill. szivárgott egy kis magzatvíz is. 7kor burokrepesztés, de nem tágultam, 9kor kötöttek oxy-t. Addig a fájások teljesen elviselhetõek voltak, alig fájt. Utána nagyon beerõsödtek és besûrûsödtek. Délre meglett a kislányom, a kitolás 15 perc volt. A mi kórházunkban nem adnak epidurálist, de szerintem felesleges, mert az elõttem szólónak van igaza, fejben dõl el minden. Szerintem kilehet bírni, hatalmas élmény. Mondom ezt úgy, hogy nekem olyan alacsony volt a fájdalomküszöböm, hogy egy kozmetikából "kitiltottak", mert hangoskodtam a gyantázás alat :-), nyafogtam a szemöldökszedés közben, a masszázsokról már nem is beszélek :-) És ami tényleg igaz - bár korábban nem hittem el - amint a kezedben van a kincsed, minden fájdalmat elfelejtesz :-) Sok sikert!!!!
Simán szûltem, elsõ baba, mindennel együtt 7 óra volt, ebbõl a szülés/kitolás kb. 20-30perc. Gátmetszésem volt, azt hiszem elötte kaptam oda egy érzéstelenítõt (Férjem mesélte), de semmit nem éreztem ebbõl sem. EDÁ-t és társait CSAK indokolt esetben kérnék, mert jobban tartok tõle mint a szüléstõl. Egyébként agyban dõl el. Én úgy voltam vele, hogy felkészülni nem tudok, bármennyi ideig is tart és bármennyire is fog fájni egyszer vége lesz és a kezemben lesz a Kisfiam. Így volt, bár mindent megúsztam :)
Én csak gázt használtam, bár akkor úgy éreztem nem sokat ért. Nekem nem fájt nagyon a vajúdás (vagy csak elkábított a gáz, ki tudja) 5 óra hossza volt, a kitolás rövid, 15 perc és szerencsére vágni sem kellett. 1 baba. Én eleve pozitívan, félelem nélkül mentem szülni, tudtam, hogy minden rendben és gyorsan fog menni, így is lett.
Gázt kaptam, de nem ért semmit. Szúrtak volna epiduralt is, de nem volt rá idõ, az elsõ bizsergetõ fájdalomtól számítva 3 óra alatt megszületett a lányom, a kitolás nagyon hamar ment 3-4 nyomás volt. Borzasztóan fájt, el sem lehet képzelni mennyire. Én arra az idõre teljesen elvesztettem az eszem, ordítoztam mindenkivel, aki a közelembe volt, állandóan fel akartam állni, menekültem volna a fájdalom elõl. De jobb, hogy így lett, mint sem napokig vajúdjak.
Nekem két fiam van, most jön a kis hercegnõ. Az 1. fiúnk teljesen spontán, mindenféle érzéstelenítés nélkül, Pulsatilla D6 homeopátiás golyókkal jött világra 14 óra alatt, ebbõl 12 óra volt a vajúdás. Teljesen zárt volt a máhszájam még aznap amikor beindult a szülés. A 2. fiúnkkal szintén aznap vizsgáltak, és teljesen zárt méhszájjal mentem haza, este kezdõdtek a fájások 22h körül. Másnap 5 órakor megszületett, szintén teljesen spontán, a homeós golyókkal + levendulás derék/hát masszázzsal. Kitolás vagy 1 óra lehetett, gyors volt. Szeretnék most is spontán szülni, csak most már Cimicifugát és Pulsatillát is szedek, és viszem a levendula illóolajat magammal (100%-os + sima babaolaj higítani). A fájdalomról...elsõre nem volt annyira rossz mint olvastam elõre. Másodszorra jobban fájt, de azért mert kicsit gyorsan jött a baba, nem tudtam egész ellazulni.
Nekem 3 óra volt a vajúdás, 3 óra a kitolás. 1. baba, nagyon fájt, de ettõl függetlenül én szép emlékként gondolok a szülésre. Nem kaptam semmi érzéstelenítõt.
Én nem kaptam semmit, 2 óra volt a vajudás, 20 perc a kitolás. 1.baba
Oxival megindították, és 5 óra alatt megszületett a kislányom. Vágtak is, de repedtem is. A kitolás 10-15 perc volt. EDÁ-t nem kaptam (nem is engedném...csak ha nagyon indokolt) Remélem most a másodikkal is így lesz. Gyorsan, egyszerûen.
én reggel 7kor kezdtem vajúdni, délután 5kor indultunk be a kórházba. elõkészítettek, stb. aztán 8kor kaptam oxitocint, na onnantól volt húzós, elõtte nem volt vészes, persze fájt, de kibírható volt :) 8tól az ágyon feküdtem félkómásan, nagyon intenzív fájásaim voltak amik összeértek, de 9kor megindult a szülés és 25 perc múlva már rajtam sírt a kisbabám :) abban az egy órában jó lett volna fájdalomcsillapító, de akkor már nem volt idõ rá, elõtte meg ugye nem kellett :)
Én a veszprémi kórházban szültem, itt csak gáz van, nem éreztem hogy használt volna, én 28 órát vajúdtam, nem akartak rendszerezõdni a fájások, a kitolás nagyon rövid ideig tartott, 3 nyomás volt összesen én azt már nem éreztem fájdalmasnak...
20 orat vajudtam erzestelenito nelkul. A vajudas 16.orajaban volt burokrepesztes, ra 2 orara oxi, mert folyamatosan 5-7 percesek voltak a fajasok. Mar nagyon fajt, ki voltam merulve teljesen. na az oxi rendbe tette oket, azt hittem ott maradok a szuloszoban. A kitolas fel ora volt kb, nehezitette a dolgot h nem volt tolofajasom. Nagyon fajt, nehez szules volt, de szep emlekkent maradt meg az a par ora hossza. Maskor sem szeretnek majd erzestelenitot. 1.baba

Az első babánál mi a jellemző, hogy hamarabb jön vagy később? Kb. mennyi ideig tart a vajúdás és a kitolás?

Legjobb válasz: nekem 2 héttel jött késõbb, 12 órás vajúdás( nem volt vészes) húsz perc kitolás, meg még tíz perc ez-az. É s két óra megfigyelõ, ez volt a legrosszabb, nagyon tört az ágy, olyan kerekes, összerakható, kemény, fáztam és éheztem.

nekem 2 héttel jött késõbb, 12 órás vajúdás( nem volt vészes) húsz perc kitolás, meg még tíz perc ez-az. É s két óra megfigyelõ, ez volt a legrosszabb, nagyon tört az ágy, olyan kerekes, összerakható, kemény, fáztam és éheztem.
Nekem 4 nappal elõbb jött, 3 óra alatt megszültem mindennel együtt.
12 nappal késõbb jött, 16óra vajúdás, 1óra a kitolási szak, és a 17-ik nyomásra lett meg, kisfiú Súly 4570g és 61 cm. A második 10nap késéssel jött, 6óra vajúdás, 3perc kitolási szak, második nyomásra kint volt, kislány. súly 3530g 57 cm Most várom a harmadikat! :) 19hkm. Boldog babavárást!
4 nap vajúdás, aztán villámgyors szülés. 5 nyomásból kint volt.A varrás volt a legkellemetlenebb, meg az, hogy a lepényt már nem tudtam simán megszülni, az orvos paszírozta ki.
Ja, és egy héttel hamarabb.
40. héten indították, mert kevés volt nagyon a magzatvíz.õ még váratott volna magára tovább is.12, 5 órát vajúdtam, ebbõl 10 perc volt a kitolás.

34 hetes kismami vagyok, azt hallottam, hogy a vajúdás 6-tól akkár 12 vagy még több óráig is eltarthat. A kitolási szak is órákig tart vagy az nem olyan hosszú? Tudom, hogy ez is mindenkinél változó de kb. mennyi időben?

Legjobb válasz: Igazából alkati kérdés. Elsõ babánál nem ritka a 12 órás vajudás, maga a kitolási szak az olyan fél óra lehet. Én az elsõ fiammal 7 órát vajudtam ( oxitocinos infúzió mellett )35 perc alatt születettt meg, a második fiammal 4 órát vajudtam ( spontán )és 10 perc alatt megszületett.

Igazából alkati kérdés. Elsõ babánál nem ritka a 12 órás vajudás, maga a kitolási szak az olyan fél óra lehet. Én az elsõ fiammal 7 órát vajudtam ( oxitocinos infúzió mellett )35 perc alatt születettt meg, a második fiammal 4 órát vajudtam ( spontán )és 10 perc alatt megszületett.
4 hónapja született a kisfiam, elsõ baba.Éjfélkor elfolyt a magzatvizem, 1-kor mentem be a szülõszobára 3-perces fájásokkal.Fél ötkor jöttek az elsõ tolófájások, de csak fél 6-kor kezdhettem el nyomni, a kisfiam 6 óra 10-kor született meg.Azt az egy órát, amíg vissza kellett tartanom a babát, azt nem kívánom senkinek.
A lányom most 16 éves, este 8 körül értünk a kórházba, 9.20-ra meg is volt. Kb. 1 órát vajúdtam, az borzasztó volt, aztán pik-pakk megszületett, mint ahogyan más is irta "egy nagy wc-zés" érzése. És minden fájdalom elmúlik, hatalmas boldogság:) . Másnap reggel elájultam, annyira éhes, szomjas voltam. Most viszek enni inni:)
Nekem kb.20perces volt.
Én reggel fél hétkor éreztem az elsõ fájást, 10-kor már a kórházban voltam, fent a szülõágyon és délután 3-ra lett meg a kisfiam. A kitolási szak nekem másfél óra (!) volt, mert beleakadt a köldökzsinórba, és a válla is elakadt egy kicsit, de kipiszkálták :) A vajúdás nem volt olyan borzasztó, csak inkább az benne a rossz, hogy nem tudsz csinálni semmit, a kitolás eléggé fájdalmas volt nekem, de szerencsére már túl vagyok rajta.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy megosztottad velem a te törörténeted!
Azért írok, hogy gyors szülésre is legyen példa. Elsõ szülésemnél bent voltam akórházba 9 körül felküldtek a szülõszobára, 11-kor még vígan beszélgettem a párommal, délbe még a vérnyomásomat mérték enyhe fájások mellett. 12után 10 perccel jött a szülésznõ, hogy miért hallja a hangomat még nem tarthatunk ott, de azért megvizsgál már látta a fiam fejét, fél egykor már üvöltött is. Második szülésemnél hajnal 4-kor keltem, hogy elment a magzatvíz fél 5 körül ért hozzánk a mentõ 2 perces kibírható fájásokkal indultunk. 6 óra 5-kor kezdõdtek a tolófájások 6 óra 15-kor már sírt a kisfiam. A méhlepényt nekem mind a kétszer a doki nyomta ki pár percel késõbb. Könnyû szülépst kívánok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Vannak azért jó példák is! Sõt nagyon jó és könnyû szülések. Az elsõ gyermekem nehezebben született, mert nem voltak fájásaim és nem tudtam mikor kell nyomni. A másodiknál szintén nem voltak fájásaim, pedig teljesen kitágultam. Kaptam egy fájáserõsítõ injekciót, amitõl jöttek a fájások. Na nem túl sok. összesen három, majd rögtön jött a tolófájás. A harmadikra megszületett a lányom. Ez így összesen 20!! perc volt. Tehát az összes fájdalom 20 percig tartott!! Azután kb. 1 órát szopott az újszülött kislányom. Szóval én ilyen szülést kívánok neked! Mert ilyen is van. Sok boldogságot!
4. vagyok és egyáltalán nem kérdeztél butaságot. Az elõttem szóló mindent leírt ami fontos én is így szültem, bár nekem a lepényt a doki "kinyomta" ami egyáltalán nem fájt, inkább csodálatos megkönnyebbülés volt. A szembecsukás az nagyon nagyon fontos, én csak 1x felejtettem nyitva, a dokim azonnal szólt is és mégis nagyon bevérzett a szemem. A légzés is nagyon fontos csináld úgy ahogy elõttem leírták és akkor nem lesz gond!
Szia! 7 hetes kisfiammal elsõ szülõként 27 órát vajúdtam, 16-ot fájdalomcsillapítás nélkül, a maradékot epidurális érzéstelenítéssel. Persze ez az átlagot tekintve extrém hosszú (azért alakult így, mert a Törpe feje kicsit megbicsakolva ékelõdött be); nekem azt mondta a nõdokim, hogy egy elsõ szülés átlagosan 16 óra. A kitolás kb. háromnegyed - egy órát tartott. Szép és könnyû szülést neked, és ha adhatok egy tanácsot, nyugodtan kérj fájdalomcsillapítást, gátmetszést vagy aminek szükségét érzed, a lényeg, hogy neked és a babádnak a legjobb legyen :)
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors ls kielégitõ válaszokat! Tudom, hogy buta kérdés volt de mindenhol csak a vajúdáshoz meg a lepény megszüléséhez irnak idõpontot a kitolási szakaszhoz nem és engem ez is érdekel, hogy mire számítsak. Mégeszer köszönöm!
Én 12 órát vajúdtam, a kitolás kb. fél óra és egy óra között volt, majd egy órán keresztül varrtak mert kívül belül szétszakadtam. Nagyon nagy fájdalmaim voltak de semmiféle érzéstelenítõt nem kértem. És ha mégegyszer átélhetném akkor is így szülnkék, mert lehet, hogy iszonyú fájdalom, de mindent megér az élmény és a kisbabád amikor azonnal megfoghatod! Akkor mindent elfelejtesz és semmi sem számít csak a babucika. Gyors és fájdalommentes szülést és csodálatos, egészséges kisbabát kívánok neked. 3 hónapos kislány anyukája.
Nekem az elsõ gyermekem indított volt 2, 5 óra vajúdás után kb.30 perc kitolási szakasz.A kicsi fiam most 12 hetes õ 4, 5 óra vajúdás után 15 perc alatt megvolt, nekem is mint az elõzõ válaszolónak a másodikat már nem kellett indítani.
Nagyon változó. Van ismerõsöm, aki elsõ babával 38(!) órát vajúdott, én 7-et. A kitolási szak nekem kb. 1 óra lehetett, de hallottam hosszabbról is, ez sok mindentõl függ. Rövidebb is lehet. Még ugyanannál a nõnél is nagyon különbözõek a szülések, ha többször szül, szóval nem lehet tudni elõre.
nekem 9 óra volt a magzatvíz elfolyásától a felsírásig, elsõ babám. Mivel nehezen tágultam, infúzióztak és alig vártam a kitolást, az utolsó félórában már erõs tolófájásaim voltak, végül attól kezdve, hogy már nyomhattam, 8 perc volt. Szerintem a lényeg, hogy hang nélkül, csukott szemmel, haspréssel és "pisilõsen" nyomj, szóval ne úgy, mintha kakilnál, ezek picit más izmok. Igy talán elkerülöd az aranyeret is.

Ötödik szülés kinek hogy ment? Mennyi idõre lett meg? Nekem a negyedik 27 óra vajúdással lett meg. Ötödik kb mennyire lesz meg?

Csak érdeklõdök.

Legjobb válasz: Nem saját a tapasztalat, de anno a szülés után egy ötödik babáját világra hozó édesanyával feküdtem, egy tünemény volt, rengeteget beszélgettünk, az õ tapasztalataira tudok hivatkozni: az elsõ babát császárral szülte, a következõ négyet hüvelyi úton, egészen hosszú idõ alatt, 18-20 órákra emlékszem, az ötödik pedig fájásgyengeség miatt lett császár.

Nem saját a tapasztalat, de anno a szülés után egy ötödik babáját világra hozó édesanyával feküdtem, egy tünemény volt, rengeteget beszélgettünk, az õ tapasztalataira tudok hivatkozni: az elsõ babát császárral szülte, a következõ négyet hüvelyi úton, egészen hosszú idõ alatt, 18-20 órákra emlékszem, az ötödik pedig fájásgyengeség miatt lett császár.
/Ja, a lányunk keresztapukája jutott még eszembe, õk hatan voltak tesók (mind a hatan orvosok lettek egyébként - 5 ált. orvos, 1 állatorvos, a szülõk közül apa földmûvelésbõl élt, anyu babázott otthon, de ritkán lehet ilyen családokat látni), ott az utolsó volt a legkönnyebb, a többivel nagyon szenvedett. Szóval változatos, nem igazán lehet megmondani, hogy mire számíts. /
a gyerekek száma nem feltétlen függ össze a szülés gyorsaságával.vagy neked minden szülésed után gyorsabban lett meg a következõ baba?
A kérdező hozzászólása: Az elsõ 4 ora alatt vajudással egyutt.A 2 3 óra alatt.3 más fél óra.4 kora szulõtt volt 27 óra vajudásal egyûtt.Amugy kõszõnöm a válaszokat

A baba "kitolása" (szóval ha a vajúdást nem nézzük, csak azt amikor megszülöd a babát) kb mennyi idő? Nektek kb mennyi idő volt? Hány nyomással volt kint a baba?

Tudom, hogy ez mindenkinél más, de érdekelne, nektek kb mennyi id? volt,és hány nyomással volt kint a baba?. Köszi! :)

Legjobb válasz: Nehéz megmondani, mert szülés közben nem nagyon nézegeti az órát senki. Ha megvan a baba, akkor is az orvos néz meg hány óra van, mert aki szült az a babával van elfoglalva. (Legalábis nálam így volt. ) Az elsõ szülésemnél kb fél óra lehetett, a negyediknél úgy 5 perc.

Nehéz megmondani, mert szülés közben nem nagyon nézegeti az órát senki. Ha megvan a baba, akkor is az orvos néz meg hány óra van, mert aki szült az a babával van elfoglalva. (Legalábis nálam így volt. ) Az elsõ szülésemnél kb fél óra lehetett, a negyediknél úgy 5 perc.
Nem tudom pontosan, de nekem az egész vajúdás és kitolás nem tartott egy óránál tovább, ami elég érdekes, mert elsõ baba. Három fájásból lett meg a baba, mikor a szülõasztalon voltam.
Baba kitolása (amikor már minden doki ott volt és az ágyat is megemelték és beálltak oda) kb 5 perc, 4 nyomás volt. Ebbõl egy becsapós, mert úgy izgultam, hogy mondtam h jön a fájás, mindenki készenlétben majd közöltem "bocsi". A kitolási szakasz mindkettõnél ennyi volt. A vajúdás egyiknél 1, 5 óra, a másiknál fél óra. Azt az idõt nem számoltam bele amikor elfolyt a magzatvíz és az elsõ igazi fájások közt volt, mert ott kb 3 óra is eltelt, de ott nem vajúdtam, csak úgy elvoltam.
ja vajudással együtt 10 óra volt a szülés.
fiammal kb 20-30 perc volt.nyomást nem tudom, nem számolgattam, szinte folyamatosan jöttek a fájások.ahogy az egyik elmúlott jött a másik. könnyû és gyors szülést.
Az elsonel kb 25-30 perc volt, a ferjem azt mondja, en nem neztem az idot. Ez nem mind a szuloagyon tortent, hanem zuhanyzoban vajudtam es atvaltott a fajas tolofajasra. Mondtak, hogy nyugodtan nyomjak, ha ingerem van, lejjebb kerul a baba, de ne izguljak, nem fog ilyen konnyen kicsuszni. Egy olyan 10 perc utan mar fel kellett fekudni a szuloagyra es ott mar olyan igazi tolofajasok voltak. De en gatvedelemmel szultem, ezert volt hosszabb, mert az erosebb tolofajasoknal sem volt szabad vegig nyomni, csak aprankent haladhatott a baba kifele, hogy ne repedjek. A vajudassal egyutt kb 4 ora volt a szules. Masodik gyereknel 5 perc sem volt a kitolas, kaptam oxytocint nem keveset, ennek hatasara olyan gyorsan es olyan erosen jott az elso tolofajas, hogy nem birtam visszatartani es az elso tolasnal kint volt a baba feje. Az orvos is csak ekkor ert be a szobaba. Csak a szerencsen mult, hogy nem repedtem szet. Az egesz szules kb 2 ora volt.
Elsõnél 30-35 perc (vajúdással együtt 6 óra) Másodiknál kb. 3 perc (vajúdással együtt 3 óra) Harmadiknál 20 perc (vajúdással együtt 4 óra)
Szia!Nálunk 50 perc volt!Ez nagyon hosszúnak számít!
nekem kb 30 perc volt azt, hogy hányat nyomtam nem számoltam:)
Elsõ baba és nekem 10 perc volt.Vajúdással mindennel együtt (beöntés, ...) 4, 5 óra.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, és hogy ilyen részletesek voltatok!! :) Persze jöhetnek még! Egyébként köszi a jókívánságokat is, de nem vagyok várandós, de majd egyszer szeretnék lenni. Azért tettem fel a kérdést, mert nem tudom pontosan hogy mûködik a szülés, vagyis inkább úgy mondanám hogy nem tudom az ilyen részleteket pl. mint ez. Már elõre félek, nagyon nem bírom a fájdalmat... :D
Kb 10 perc lehetett vagy annyi sem. Úgy 4-5 tolófájás volt.
10 perc alatt bújt ki a kislányom, 4. fájásra.egy fájás alatt 3-at kellett nyomni.elsõ baba.vajúdással együtt 12, 5 óra.
Idõben nem tudom, de 3X3 nyomásra kint volt a fiam.
1. babánál 18 perc volt pontosan, de nekem nem voltak fájásaim, csak a doki mondta, hogy mikor nyomjak, de volt, hogy nyomni sem tudtam, hanem õ és a szülésznõ húzta-nyomta. 2.babánál 13 perc, de õ azért tartott ennyi ideig, mert nagyon magasan volt, még le sem szállt, csak a tolófájások kezdetén. De azalatt a 13 perc alatt 3 nyomással kint volt.
Nekem 10 perc az elsõ két tolófájásnál azt hittem megõrülök mert a fájás már jött de még vissza kellett tartanom mert nem tûnt el a méhszáj, aztán utána egy nyomásra kibújt a babám.
Mind a 3x 1 tolófájás, 2nyomás. Az alig volt 1 perc (Köszönöm hogy feltetted a kérdést, nagyon jó volt vissza emlékezni az érzésre!!!) Könnyû szülést és egészséges kisbabát!!!
Hát én végig az órát lestem, mert amikor reggel 8-kor bementem a szülõszobára, azt mondta a szülésznõ, 10-re meglesz a baba. A kitolás nálam 4 fájásból megvolt, azzal együtt, hogy a harmadik fájást el kellett engedni, ellihegni, a gátvédelem érdekében. 10.10-kor született meg a legény.
17 órát vajúdtam, kb 30-40 perc volt a kitolás, és hány nyomás??? jó kérdés, nagyon sok. Elsõ baba volt, nagy súllyal 4kg, fájásgyengeséggel, nehezen tágultam, plussz idõ elõtti magzatvíz folyás.
Maga a kitolás idõben nem tudom mennyi, de az 5. nyomásra megszületett. elsõ baba, tök átlagos méretek
Nekem 2. tolófájásra lett meg, ha jól emlékszem 3-at nyomtam.kb. 10-15 perc alatt.
12 óra alatt lett meg a babám. A kitolási szak kb: 20 perc volt, hogy mennyit nyomtam nem számoltam... :D

Mennyi ideig tart a vajúdás általában?

Legjobb válasz: Általában 10-12 óra az elsõ szülésnél.

Általában 10-12 óra az elsõ szülésnél.
Elsõ szülésem volt: kb. 2 óra. Bár az enyém programozott szülés volt. De így is azt mondta a nõvérke, hogy lehet csak este, vagy másnap lesz meg a baba. 9-kor kezdõdtek a fájások, de nem ám 10, meg 5 percesek. Egyfolytában volt minden. Kb. 2 percessel kezdtem, aztán összefolyt. 11.20- ra már felsírt a babám.
Nálunk az elsö baba 14 óra vajudás után született, a második 4 óra volt.
Én nem voltam vajúdóban így nem tudom meddig tarthat.de az én kisfiam 1 óra alatt meglett.
Embere válogatja. Az egyik barátnõm az elsõ babáját 2 óra alatt megszülte, a másik barátném az elsõ babával 24 órát vajúdott, a másodikkal (aki csak a 36-hétre jött) 27 órát. Mondjuk itt a fájások megszûntek, mire egy kezdõ kis rezidens rájött, hogy tán nem repedt meg a burok rendesen.....Erre a felfedezésre vártunk 24 órát...repesztettek és 10 perc múlva kin is volt a legényke...(egyik esetben sem merült fel a császár)

Mennyi ideig tartott a vajúdás és kitolási szakasz Nálatok? Főleg a második gyerkőc érdekelne.

Azzal ijesztgetnek, hogy a második akár 2-3 órán belül is megszülethet.

Legjobb válasz: A másodikra valóban rövidebb idõt mondanak, mint az elsõre. Nekem elsõ baba 9 óra volt, a kitolás ebbõl kb. 15 perc. Anyukámnek elsõ baba (én :)) kb. 6 óra lehetett, tesóm 2... tehát valóban a második lehet igen rövid :) De inkább örülj neki, nem kell sokat "szenvedni" a szülõszobán :)

A másodikra valóban rövidebb idõt mondanak, mint az elsõre. Nekem elsõ baba 9 óra volt, a kitolás ebbõl kb. 15 perc. Anyukámnek elsõ baba (én :) ) kb. 6 óra lehetett, tesóm 2... tehát valóban a második lehet igen rövid :) De inkább örülj neki, nem kell sokat "szenvedni" a szülõszobán :)
Nekem az elsö mindennel eggyütt 4 órát tartott, a második 14 évre rá 40 percet. a harmadikat most várom, remélem ez is ilyen gyors és könnyü szülés lesz.:)
A 2. gyerkõcnél 3 óra volt, ebbõl kb. 20 perc volt a kitolás.Igaz, nekem az elsõ is csak 4 óra volt.De miért veszed ijesztgetésnek?Messze van a kórház és sanszos, hogy nem értek be?12hkm
A 3. vagyok.Majdnem egy cipõben járok a 2. válaszolóval, annyi, hogy nekem az 1. és 2. gyerek között 16 év a korkülönbség.
jézusom én az elsõ babámat 5 óra alatt szültem meg most várom a másodikat õt akkor 1 óra alatt meglesz? :)
nálam az elsõ 3, 5 óra alatt volt kint az elsõ fájástól, a második 1, 5 óra alatt
1. baba 3.5 óra, kb 30 perc volt a kitolás, 2. baba 45perc, ebbõl 10 perc a kitolás, 3. baba 2óra 20 perc kitolás a 2. feleannyira sem fájt, mint az 1., a 3. pedig kicsit ugyan tovább tartott mint a második, de a fájások még elviselhetõbbek voltak, mint a 2.nál.
A kérdező hozzászólása: A fiam 12 óra vajúdás után és még 1 órás kitolási szakasszal született meg. Most 38 (39-hez már közelebb vagyok) hetes vagyok, szintén fiúval :) . Igen, azért aggódom, hogy beérjünk a kórházba. A fiamra valakinek kell vigyázni az idõ alatt, és az anyósomékra esett a választás. Õk kb 1 órányira vannak tõlünk (kocsival). És a kórház is kb 50 perc-1 óra (összesen kb 2 óra alatt érnénk a kórházba). Persze mindez normál forgalom mellett. Csúcsidõben ezek legalább fél-fél órával nõhetnek. Ha mondjuk éjjel kell menni, akkor viszont hamarabb beérünk. Meg mire rá jövök, hogy fájásaim vannak, azért az is egy kis idõ.
Szia! Második babánál vajúdás 3, 5 fél óra ebbõl kb.15 perc volt nagyon rossz, a kitolás 5-10 perc, 3 nyomás.:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!