Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig a válás (53 db)

Mennyi idő a válás, ha van két gyerek, ház, nincs látlelet, csak a amit mondok, ill. leírok? Fizikai, lelki, bántalmazás, pénzügyekkel kapcsolatos súlyos problémák, sorolhatnám napokig.

A válás mennyi id?be telhet, ha a férjem nem akar válni, akkor rögtön a váláskor megállapítják a gyermektartást? És azt megkapom visszamen?leg is? És a vagyonról kés?bb is dönthetnek, a válás kimondása után?

Legjobb válasz: 1. Válás és gyermekelhelyezés 2. Vagyon-megosztás Mivel a felek általában a vagyon felett szoktak a legtöbbet civakodni, ezért ez idõben elhúzza a dolgokat. Ezért ha a válasban és gyermekelhelyezésben (gyerektartásban) gyorsabb eredményt akarsz, akkor a vagyon-megosztást most nem kéred. Az egy külön beadvány legyen.

1. Válás és gyermekelhelyezés 2. Vagyon-megosztás Mivel a felek általában a vagyon felett szoktak a legtöbbet civakodni, ezért ez idõben elhúzza a dolgokat. Ezért ha a válasban és gyermekelhelyezésben (gyerektartásban) gyorsabb eredményt akarsz, akkor a vagyon-megosztást most nem kéred. Az egy külön beadvány legyen.
Nálunk 2 év volt, 2000-2002-ig zajlott le. De nagyon sok hercehurca ment, sok anyagi dologról kellett megegyezni és nagyon sok pénzrõl (végkielégítés egy igazgatói pozícióban, gyûjtögetett bankszámlás pénz, 3 lakás, lakáskasszák, lekötött betétek 4 fõre - gyerekeknek is volt félretéve nagykorukra - stb.) Na meg a gyerekek, ki hova menjen, ne legyenek elválasztva, de az úgy nem jó, nem akar gyerektartást, egy ide, egy oda :(
Ha kiderül, hogy hamis, akkor az a hamis tanúzás kategóriája. Azért pedig leültetnek.
A látleletnek nincs sok jelentösége, de ha hamis, akkor nagyon ráfizethetsz. A válópert és a vagyonmegosztást lehet külön is tárgyaltatni, ebben az esetben a válás kimondása elég gyorsan meglehet. Ha te válni akarsz, a férj meg nem, attól ugyanúgy elválasztanak benneteket. A válókereset beadásakor kérheted azonnal az ideiglenes gyerekelhelyezést, és a gyerektartást is.
"A hazug embert mindig hamarabb utolérik, mint a sánta kutyát!" Õsi bölcsesség.
A kérdező hozzászólása: Úgy értem ha kiderül, hogy direkt sérült meg.
A kérdező hozzászólása: És ha lenne, lett volna látlelet, az mennyire gyorsítaná meg? Ha valaki ilyennel vissza élne, esetleg direkt megsérül, annak mi a következménye?
Páromnál másképp volt.Volt feleség nem akart válni. 1.Békítõ tárgyalás ha nem békülnek ki akkor 2.Vagyonmegosztás 3.Tanúk kihallgatása(ez nem mindenhol van) 4.Válás és Gyermekelhelyezés, és ott állapítják meg a gyermektartási díjat.Visszamenõleg nem kapod meg. 1évig tartott az egész.
Van egy kötelezõ békéltetõ, és arra, hogy meggondoljátok-e magatokat és váltok, vagy elálltok a válási szándéktól, arra van 30 nap. Ennyi idõ alatt viszont neked, ha fenntartod a válási szándékodat, azt meg kell írásban ismételned. Ez esetben a férjed hiába szeretné fenntartani a házasságot, mivel senkit nem kötelezhetnek arra, hogy azzal éljen, akivel nem akar, a válást ki fogják mondani. Egyébként minden bíróságon van hetente 1 nap, amikor ingyenes tanácsadást adnak. Menj el oda, és beszéld át a dolgokat, ha ügyvédet fogadni nem akarsz.
Az én exnejem is bepróbálkozott egy olyan látlelettel amit vagy vett, vagy magának csinált. Sajnos sokat ért vele, csak erre ezután én is ráfigyeltem és most már hangfelvételem is van arról, hogy hazugság az egész. A válásnál kétségtelenül elõnyére vált, és az elején még hittek is neki, de most már hamis vád miatt én fontolgatom a feljelentést.

2 fél között mennyi idő a válás ha az egyik fél nem akarja?

Legjobb válasz: Mi az,hogy nem akarja:))Senkit nem köteleznek arra olyan emberrel éljen akivel nem akar.Akar vagy nem akar elválasztanak.

Mi az, hogy nem akarja:) )Senkit nem köteleznek arra olyan emberrel éljen akivel nem akar.Akar vagy nem akar elválasztanak.
A kérdező hozzászólása: Nem akar elválni.
A kérdező hozzászólása: Na de ez mégis mennyi idõ mire elválasszák õket?
Ez kemény.Szerintem fog össze a családdal és készítsétek ki valahogy.
Sok.Ha nem akar válni, mindent megtesz, hogy az életedet tönkretegye, megalázzon, elõkaparjon a múltadból olyan dolgokat, ami az õ javát szolgálja /és amihez semmi köze nincs/.Sok pénz, jó ügyvéd, kitartás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat.De mégis max menyi lehet a lefolyása neki. fél év? vagy több?
Ha van gyerek is, évekig húzódhat, de elhúzódhat a vagyonmegosztás is évekre, ha mindent megfellebbez, újabb és újabb értékbecsléseket kér... Valahogy meg kellene egyezni. Miért nem akar válni? Ha valaki miatt otthagytad, akkor számíthatsz a kitartó szívatására, de biz. esetekben ez jogos is. Mindenkinek 1 élete van, nem szabad törnkretenni! Ez utóbbi esetben talán segíthet, ha bocsánatot kérsz amiért ekkora tapló vagy és ezt tetted vele, ha csak az anyagiak miatt nem megy a dolog, érzelmek nincsenek, akkor talán némi engedménnyel a részére meggyorsíthatod, és az ügyvédi költségeket is csökkentheted.
Ha az egyik fél nem akarja, bizony el tudja húzni akár évekig. A bíróságok sem jeleskednek eleve abban, hogy sûrûn tûznék ki a tárgyalási napokat. A másik fél idõt tud azzal húzni, hogy betegségre hivatkozva pl. nem jelenik meg a tárgyaláson. Még gyerek, közös vagyon nélkül is lehet egy, másfél év.

1. Mennyibe kerül egy "sima" válás? 2. Bárhol be lehet adni a váló keresetet, vagy az állandó lakóhelyhez kötött? 3. Hogyan zajlik a válás? (mennyi idő, mire hivatalosan is elváltak lesznek? )

4. Muszáj-e mindkét félnek eljönni, vagy az is elég, ha csak az egyik fél indítja el és van jelen?(A vagyonon megtudnak egyezni.)

Legjobb válasz: 1. sima válás ha semmi gond nincs akkor a jelenlegi illetékbélyeg összege(nekem még 12000 forint volt amit felesben fizettünk.) 2.A lakóhelyhez kötött. 3.Ha közös megegyezéssel váltok el,és mindenben egyetértetek,ha van gyerek és abban is teljes egyetértés van,hogy kinél legyen,ha ingó és ingatlan vagyonnál is teljes egyetértés van akkor 1 tárgyalás az egész.De a várakozási idõ hosszú.Nálunk volt ingó,ingatlan vagyon,közös kisgyerek.Mi mindenben tökéletesen egyetértettünk,így 1 tárgyalással megúsztuk.A válópert közösen adtuk be májusba,és szeptember 21-re kaptunk idõpontot.Majd olyan 3-4 héttel késõbb megjött a végzés,hogy hivatalosan is elváltak vagyunk.. 4.Ha közösen megegyeztek akkor ott kell lenni mindkettõtöknek..Ha már az egyik fél nem megy el akkor nem beszélhetünk közös megegyezésrõl,mert a távolmaradása tiltakozást jelent..Akkor hosszabb lesz a válóperi folyamat....

1. sima válás ha semmi gond nincs akkor a jelenlegi illetékbélyeg összege(nekem még 12000 forint volt amit felesben fizettünk.) 2.A lakóhelyhez kötött. 3.Ha közös megegyezéssel váltok el, és mindenben egyetértetek, ha van gyerek és abban is teljes egyetértés van, hogy kinél legyen, ha ingó és ingatlan vagyonnál is teljes egyetértés van akkor 1 tárgyalás az egész.De a várakozási idõ hosszú.Nálunk volt ingó, ingatlan vagyon, közös kisgyerek.Mi mindenben tökéletesen egyetértettünk, így 1 tárgyalással megúsztuk.A válópert közösen adtuk be májusba, és szeptember 21-re kaptunk idõpontot.Majd olyan 3-4 héttel késõbb megjött a végzés, hogy hivatalosan is elváltak vagyunk.. 4.Ha közösen megegyeztek akkor ott kell lenni mindkettõtöknek..Ha már az egyik fél nem megy el akkor nem beszélhetünk közös megegyezésrõl, mert a távolmaradása tiltakozást jelent..Akkor hosszabb lesz a válóperi folyamat....
Jajjhj de szomorú, hogy el akarsz válni :...( nem tudok sokban segíteni de azt tudom, hogy az én szüleimnek irtó hosszú ideig tartott.1év kb. de ha mindenben megegyeztek, akkor csak egy tárgyalás kell, és utána kimondjak a válást. nem baj, ha megkérdezem, hogy van e gyereketek? vagy inkább úgy kérdezem, hogy nekik. mert nem írtad, hogy rólad van szó.
1. Ügyvéd nélkül 12.000 forint. 2. Az utolsó KÖZÖS lakhelyhez tartozó bíróságra kell beadni. 3. Változó. Közös megegyezéssel az elsõ tárgyaláson elválasztanak, ha nincs gyerek. Min. 2-3 hónap. A tárgyaláson lehet kérni, hogy nem szeretnél a fellebezés jogával élni, így kéred az azonnali hatályt. Így már aznap elvált vagy hivatalosan. 4. A tárgyalás során van alperes és felperes. Ha a felperes nem vesz részt a tárgyaláson, akkor a bíróság visszavonásnak tekinti. A bíró ilyenkor feltételezi, hogy a felperes meggondolta magát. Röviden ennyi.


Válás után lehet e új kapcsolatot létesíteni és mennyi idő alatt lehet kiheverni? ( mármint a válást )

Legjobb válasz: Miért ne lehetne új kapcsolatot létesiteni - a legtöbb elvált ember idövel ujra kapocsolatba lép valakivel. Kiheverni meg mindenkien más idö kell - van, aki már másnapra elfelejti, van, akinek több év kell hozzá.

Miért ne lehetne új kapcsolatot létesiteni - a legtöbb elvált ember idövel ujra kapocsolatba lép valakivel. Kiheverni meg mindenkien más idö kell - van, aki már másnapra elfelejti, van, akinek több év kell hozzá.
Nekem a válóper badását követõ hónapban már új kapcsolatom volt. Kiheverni nagyon nehéz, de az attól is függ, mennyi sérelem ért. A válás kimondása pedig egy nagy megkönnyebbülés.
attól függ, hogy mennyi ideje húzódik, ha frissek a sérelmek nehéz, ill. nem annyira jó egy új kapcsolatba ugrani, egyébként meg bármikor lehetsz kész rá
Lehet új kapcsolatod, természetesen. Hogy mennyi idõ alatt hevered ki? Ez csak tõled függ! Egyeseknél 1 hét, másoknál 1 év...
Nem, nem lehet. Jézusom, de hülye kérdés... -.-'
szerintem akkor heverted ki a válást és akkor vagy már érett az új kapcsolatra, ha nem azon jár az eszed, h a válaszotottaddal majd h húzod az exedet!

Magyarorszagon törtent a hazassag, de most Nemetorszagban elünk. Hol lehet, vagy kell elöször elinditani a valast, es mennyi ideig tart?

Legjobb válasz: És hogy meddig tart a válási folyamat? Ez nagyon sok mindentõl függ. Közös megegyezéssel történik-e a válás, van-e gyerek vagy gyerekek, sikerül-e a vagyonmegosztásról közösen megegyezni, hogyan tûzik ki a tárgyalásokat...

És hogy meddig tart a válási folyamat? Ez nagyon sok mindentõl függ. Közös megegyezéssel történik-e a válás, van-e gyerek vagy gyerekek, sikerül-e a vagyonmegosztásról közösen megegyezni, hogyan tûzik ki a tárgyalásokat...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valszt
HELLO!Azt hiszem várhatsz sokáig a pénzedre, mert úgygondolom nem igazán akar neked fizetni.Polgári perben követelheted a pénzed.Szia
Valószínûleg elhangzott egy kulcskérdés a ceremónia során:Van-e bárminemû követelése az ellenérdekelt féllel szemben? Nos, ha a válasz nemleges volt, akkor sajnos, sorry...
A tulajdonhoz való jog nem évül el. A bíróság gondolom jóváhagyta a megállapodásotokat a vagyon megosztásáról. Menj be panasznapra, érdeklõdj mit lehet tenni. Elõtte még ajánlott levélben szólítsd fel a volt férjedet -legyen másolatod is róla- a fenálló tartozása rendezésére. Minden általad ismert elérhetõségén (telefon, sms, e-mail) szólítsd fel. Ha semmire nem reagál, valóban polgári pert kell indítanod. Hosszú per lesz, mert nagyon úgy tûnik õ nem hajlik a békés rendezésre. Ha van közös ingatlanotok még valamivel jobb a helyzet, mert azt semmiképp nem tudja eladni (eltüntetni). Minél hamarabb lépj, és mindenképp legyen nyoma, hogy te többször próbáltad elérni nála, hogy tegye meg a szükséges lépéseket.

Ha az egyik fél nem egyezik bele a válásba, akkor mennyi idő alatt választanak szét minket?

Legjobb válasz: Az attól függ van-e közös lakás, közös kiskorú gyermek. Önmagában attól. hogy a válásba nem egyezik bele az egyik fél nem függ az eljárás gyorsasága, inkább a fentebb leírtakban való megegyezés az ami miatt elhúzódhat. Az elsõ tárgyalás idõpontja a kereset beadásától számított kb 6. hónap.

Az attól függ van-e közös lakás, közös kiskorú gyermek. Önmagában attól. hogy a válásba nem egyezik bele az egyik fél nem függ az eljárás gyorsasága, inkább a fentebb leírtakban való megegyezés az ami miatt elhúzódhat. Az elsõ tárgyalás idõpontja a kereset beadásától számított kb 6. hónap.
Neked a papir beadásától számolva kb másfél hónapra tûzték ki az elsõ tárgyalást. A férjem nem hajlandó válni, azóta már 5 tárgyalás volt, az utolsó háromra el sem jött. Tanut vittem, meghallgatták. Egy hónap mûlva kimondják a válást. Egy éve tart a huzavona. A ygermekek tekintetében már az elsõ tárgyaláson megegyeztünk, a közös vagyonnal kapcsolatban pedig nincs min egyezkednünk. Az, hogy nem jeleneik meg, csak idõhúzásnak jó esetleg. Kitartást!!!
Bocsánat, az elsõ szó az NekeM

Miután kimondják a bíróságon a válást, mennyi idõre rá érkezik meg a jogerõs határozat postai úton?

Legjobb válasz: Átlag 30 napon belül hatályba lép a válás, a papírt meg ez alatt az egy hónap alatt szintén kiküldik, attól függ, hogy mennyire elfoglalt a bíróság.. Remélem tudtam segíteni!

Átlag 30 napon belül hatályba lép a válás, a papírt meg ez alatt az egy hónap alatt szintén kiküldik, attól függ, hogy mennyire elfoglalt a bíróság.. Remélem tudtam segíteni!

Kinek mennyi idő alatt sikerült feldolgozni a válást?

Nekem már eltelt 1 év de még nehéz azért.

Legjobb válasz: Nekem is így volt. A gyászév egy hosszú kapcsolat végén ugyanúgy megvan. Amíg végigéled az ünnepeket, a természet egy teljes körbefordulását -nélküle. Ha nagyon mély volt részedrõl a kapcsolat, erõsek a kötelékek, és nem Te akartál válni, akkor teljesen érthetõ. A lényeg, hogy nem ragadhatsz bele. Lassan tovább kell majd lépned. (Ez az év még hosszabb is annyival, amíg elfogadtad ténynek a válást. Amíg esetleg hitegetted magad azzal, hogy még nincs vége, még lesz folytatás, az az idõ kiesik, nem számít bele.)

Nekem is így volt. A gyászév egy hosszú kapcsolat végén ugyanúgy megvan. Amíg végigéled az ünnepeket, a természet egy teljes körbefordulását -nélküle. Ha nagyon mély volt részedrõl a kapcsolat, erõsek a kötelékek, és nem Te akartál válni, akkor teljesen érthetõ. A lényeg, hogy nem ragadhatsz bele. Lassan tovább kell majd lépned. (Ez az év még hosszabb is annyival, amíg elfogadtad ténynek a válást. Amíg esetleg hitegetted magad azzal, hogy még nincs vége, még lesz folytatás, az az idõ kiesik, nem számít bele.)
Megkönnyebbülés volt, tehát gyorsan.
Nem írtad, de szerintem nem te akartál válni, legalábbis részedrõl erõs volt a kötelék. Túl kell lépni, pláne 1 év után. Nekem lassan 2 éve, hogy meg volt a válás, de megkönnyebbülés volt. Alig vártam, hogy elköltözzön. A mai napig csak azt bánom, hogy nem elõbb adtam be a válópert.
Én személy szerint még nem váltam, de anyumat nézve... hát hamar :D igazából õ már várta és õ is adta be a keresetet. :)
Én remélem nem fog sokáig gyötörni!De nem is kéne szomorkodnom hisz már vártam a vállást de egyedül nevelem ikreimet!(3, 5 hónaposak)Nem is azért mert nem tudunk megélni, mert mindent meg tudok venni amit akarok mert orosz tolmács voltam.És az apa az apa és kell hogy a gyerekek mellett legyen, legalábbis szerintem.Vagy tévedek????
Mi gyakorlatilag 2 éve vagyunk rossz viszonyban, és 14 hónapja váltunk el. Az elején azt hittem nem élem túl.20 év nagy idõ, sok az emlék! Nehezíti az is a helyzetemet, hogy egy fedél alatt kell laknunk, mivel a közös tulajdont nem szüntette még meg a bíróság. Így megy a napi vita, ami az ember idegrendszerét õrli.Aki azt mondja neki könnyen ment és gyorsan tudott feledni az sosem szerette a másikat igazán!
4 év

Válás után mennyi idövel küldték ki a végzést, hogy elváltatok?

Legjobb válasz: nem tudod megkérdezni a jogászodtól mire számíthatsz? És egyáltalán melyik városi bíróságon mondták ki a válást?

nem tudod megkérdezni a jogászodtól mire számíthatsz? És egyáltalán melyik városi bíróságon mondták ki a válást?
Mi hétfõn váltunk, kedden már hozta a végzést a postás (Szentendrei Bíróság).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!