Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig a petesejtek Mennyi ideig (8 db)

Mennyi idő kell a spermának szex után, hogy feljusson a petevezetékbe, hogy megtermékenyítse a petesejtet? És meddig életképes egy petesejt?

Ha mondjuk egy reggel történik meg a tüsz?repedés és aznap este vagyunk együtt, akkor lehet még esély? Mindenki azt írja, hogy el?tte jobb együtt lenni tudom, de csak így tudnánk.

Legjobb válasz: A spermiumok 2 óra alatt érik el a petesejtet.A petesejt 2 napig "él" ez alatt kell megtermékenyülnie,hogy baba lehessen belõle.A spermiumok 4-5 napig életképesek a nõi szervezetben. Vagyis,ha reggel volt tüszõrepedés,akkor a petesejt elindult a petevezetéken keresztül a méh irányába. 2 napja van,hogy megtermékenyítség.Vagyis jó esélyeid vannak a terhességre,ha este szerelmeskedsz. A szavaidból úgy tûnik szeretnél babát,remélem sikerül :)

A spermiumok 2 óra alatt érik el a petesejtet.A petesejt 2 napig "él" ez alatt kell megtermékenyülnie, hogy baba lehessen belõle.A spermiumok 4-5 napig életképesek a nõi szervezetben. Vagyis, ha reggel volt tüszõrepedés, akkor a petesejt elindult a petevezetéken keresztül a méh irányába. 2 napja van, hogy megtermékenyítség.Vagyis jó esélyeid vannak a terhességre, ha este szerelmeskedsz. A szavaidból úgy tûnik szeretnél babát, remélem sikerül :)
Szerintem a gyógyszertári tesztet vedd figyelembe, az megbízhatóbb.
A kérdező hozzászólása: pozitív lett még ma is az ovuteszt, legalábbis a gyógyszertári teljesen, a vaterás alig.. szerintetek?
A kérdező hozzászólása: reménykedem, majd este megírom.. A hõm ma lement egy tizedet, ugyhogy még nem volt szerintem.
Igen, mert akkor valószínûleg csak holnap lenne az ovulációd.
A kérdező hozzászólása: Ha ma du-n is pozi lenne az ovuteszt, akkor lenne esélyem ugye?
A petesejt 2 napig, azaz két napig életképes, a legnagyobb esély az elsõ 24 órában van a terhességre, van akik szerint az elsõ 12 órában a legnagyobb.
a petesejt 24 óráig (azaz 1 napig életképes) ovulációd pedig akkor van, amikor elõször negatív a teszted. Ha a tüszõrepedés napján este együtt vagytok, az még elvileg jókor lehet.
Ma ugye péntek van, és ma volt ovulációd és mint mondtam 2 napig életképes a petesejt, háááát elég necces.Biztosabb lenne a szombat, a vasárnap pedig szerintem reggel lenne jó, de vasárnap este már gázos, fõleg, ha ma reggel volt peteérésed és mondjuk nem így este felé.
A kérdező hozzászólása: igen, nagyon szeretnék. És ma lett elõször pozitív az ovutesztem, de csak vasárnap este fogunk tudni együtt lenni, mennyi így az esélyem?
én vagyok egy kuka az oldalt nem linkeltem be:) http://babatervezok.otthona.net/megtermekenyites.shtml
kukkancs rá erre az oldalra megéri , hasznos infok vannak benne. üdv.
Na mi lett? Sikerült a baba?:D

Mennyi ideig élnek a petesejtek? Mennyi ideig megtermékenyíthetők?

Legjobb válasz: http://www.doki.net/tarsasag/novedelem/upload/novedelem/docu.. maximum 24 óráig termékenyíthetõ meg.

http://www.doki.net/tarsasag/novedelem/upload/novedelem/docu.. maximum 24 óráig termékenyíthetõ meg.
12-24 óráig megtermékenyíthetõek.

Kb mennyi idő, mire a katonácska odaért a petesejthez? Fél óra, fél nap?

Legjobb válasz: A fél óra kevés:) A 2 idõintervallum közti idõ:)

A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ, és hogy szorítasz!
2. vagyok Az, hogy mikor fogan, egy dolog. A teszt nem a fogantatás utáni x. napon mutat bármit is, hanem a beágyazódás utáni x. napon. A beágyazódás idejét pedig csak a jóisten tudja pontosan:) A nemvárt idejében tesztelj, elõtte felesleges. Szorítok:)
Egy-másfél óra alatt érnek oda. 3mm/perc
A fél óra biztosan nem igaz!!! Inkább 12 óra. MIntha azt olvastam volna, hogy óránként 3 cm-es sebességgel közlekednek, de erre nem esküszöm meg. Azért a legideálisabb a peteérés elõtti nap, mert idõ kell nekik odaérni.
Szerintem valahol a fél nap és a 24 óra között.
A fél óra kevés:) A 2 idõintervallum közti idõ:)
:DDD katonácska. Amúgy fél óra alatt!
A kérdező hozzászólása: Remélem, eldõl még ma:D Köszönöm Neked is a választ! Boldog Karácsonyt!
A kérdező hozzászólása: Eléggé megoszlanak az idõintervallumok! AMúgy azért kérdeztem, hogy tudjam, ha összejött a baba, akkor pontosan tudjam, mikor fogant, melyik naptól számoljam, mikor csinálhatom a tesztet leghamarabb. Köszönöm Mindenki válaszát!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors választ! Boldog Karácsonyt!


A fogamzásra legesélyesebb napokon milyen gyakran javasolt, vagy milyen sűrűn nem javasolt a szeretkezés? A szeretkezéstől számítva az ivarsejtek mennyi ideig életképesek a méhben, vagyis mennyi idő után képesek még megtermékenyíteni a petesejtet?

Legjobb válasz: 48 óráig élnek a spermák a nõi nemi szervben, néha tovább, én a másfél-két napontára esküszöm, a napi túl gyakori, de a kétnapi is jó (tudod, szex után óvatos mozgás, nincsmosakodás alul, esetleg fejen vagy gyertyaállás)

48 óráig élnek a spermák a nõi nemi szervben, néha tovább, én a másfél-két napontára esküszöm, a napi túl gyakori, de a kétnapi is jó (tudod, szex után óvatos mozgás, nincsmosakodás alul, esetleg fejen vagy gyertyaállás)
2 naponta! Akkor biztosan lesznek spermák, akik "lefedik" az esélyes napokat!
A megtermékenyítés nem a méhben történik, hanem a petevezetõben. Ha ide eljutottak a kiskatonák, akkor akár 3-4 napig is élhetnek, de az átlag 48 óra. A méhben és a hüvelyben nem kedvezõek számukra a körülmények, itt gyorsabban feladják.:) Napi egy szeretkezés esetén az egészséges férfinek elegendõ jó minõségû spermája marad a megtermékenyítéshez. (Csak egyre, egyetlen egyre van szükség!) Azért javasolják a másnaponkénti nemi életet, mert így nem lehet lemaradni a peteérésrõl, és még jobb minõségûek, életképesebbek lesznek a spermák.

Ruhán maradva mennyi idő múlva veszíti el a termékenyítőképességét egy hímivarsejt? 1-1, 5 óra után, ha szappannal megmosott kéz hozzáért, meg tud még termékenyíteni egy petesejtet?

a ciklusom 20. napjában jár,és kb 30 napos szokott lenni

Legjobb válasz: A ruhán nem élnek ennyi ideig, max. pár percig. Úgyhogy így nem tudnak megtermékenyíteni senkit sem, az biztos:)

A ruhán nem élnek ennyi ideig, max. pár percig. Úgyhogy így nem tudnak megtermékenyíteni senkit sem, az biztos:)
Hüpp--inszeminációra készülsz?:) )))))

Mennyi idő alatt jutnak el a hímivarsejtek a kilökődött petesejthez?

Legjobb válasz: kb. 24 óra múlva, de nem vagyok orvos, csak nekem is mondták.

kb. 24 óra múlva, de nem vagyok orvos, csak nekem is mondták.
Kb. 6 óra. Ha be tudd szerezni, olvasd el Zita West Gyereket szeretnék c. könyvét, mert nagyon jó!
A kérdező hozzászólása: igen olvastam ezt a könyvet, tényleg nagyon jó!
Az én dokim azt mondta, hogy ha jó minõségû és gyors spermákról van szó, akkor elég nekik a 3 óra is mire megérkeznek a helyükre.

Mennyi idő alatt jutnak el a spermiumok a petesejthez?

Ha valaki részletezni is tudná, hogy nagyjából mennyi id? az út át a méhen, ill a petevezetékekben, az nagyon jó lenne.

Legjobb válasz: http://www.urologiarendeles.hu/A_spermiumok_utja_a_noi_szerv..

A kérdező hozzászólása: Most jövök a dokimtól és végre nem felejtettem el megkérdezni: 12 óra. Köszi!:)
A kérdező hozzászólása: Nagyon érdekes amit küldtél, köszönöm!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!