Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig a peteérés (47 db)

Összejöhet, de azért még lehetõség szerint holnap is legyetek együtt. A pozitív utáni elsõ negatív napra tehetõ az ovu.
A kérdező hozzászólása: A férjem ma nem akar, mert így nagyobb az esély a lányra... Persze már pár hónapja próbálkozunk így :(
Csak most olvasom. A másnap is esélyes lett volna. Mi újság kedves Kérdezõ? K.
A kérdező hozzászólása: Még nem jött össze, de már jobban "belehúztunk" :)

Mennyi ideig tart a peteérés? Mennyi az az idő, amíg a legnagyobb az esélye a teherbeesésnek?

Legjobb válasz: A peteérés max 24 óra. Viszont azt szokták mondani,h elõtte két nappal, aznap ill. utána két nappal a legesélyesebb.Persze minél közelebb van a peteéréshez, annál jobb!

A peteérés max 24 óra. Viszont azt szokták mondani, h elõtte két nappal, aznap ill. utána két nappal a legesélyesebb.Persze minél közelebb van a peteéréshez, annál jobb!

Ki mennyi idő után érezte a Merckformin jótékony hatását? Mennyi idő után lett babás, illetve volt aki fogyott tőle, vagy hízott? Illetve volt olyan akinek IR miatt írták fel, de volt LH teszt szerint peteérése?

Én eddig nélküle 10 kilót fogytam 2 hónap alatt. Most az orvosom a leleteim alapján Merckformint írt fel, és azóta egy deka sem ment lefelé.

Legjobb válasz: A met elõtt fogytam 17kgot, csak diéta és mozgással. Majd a met segítségével még 10 lement. A 8. metes hónapban sikerült a baba. Peteérésem elsõ szülés elõtt mindig volt, nem kellett met a terhességhez. Szülés után nem volt peteérésem és végül ciklusom se. Az 5. metes napon megjött, azóta napra pontos a ciklusom. Egyszer késett, azóta is késik :) 33hkm

A met elõtt fogytam 17kgot, csak diéta és mozgással. Majd a met segítségével még 10 lement. A 8. metes hónapban sikerült a baba. Peteérésem elsõ szülés elõtt mindig volt, nem kellett met a terhességhez. Szülés után nem volt peteérésem és végül ciklusom se. Az 5. metes napon megjött, azóta napra pontos a ciklusom. Egyszer késett, azóta is késik :) 33hkm
Nekem kb. 2 hónap múlva lett peteérésem, rövidültek a ciklusaim. Fogytam is, de hosszabb távon, mondjuk sokat nem kellett, de a bogyó mellett mozogtam, diétáztam. A teherbeesés más késõbb kiderült problémák miatt elég soká sikerült. 31 hetes ikres km
Én 1kg-t fogyok hetente. (Nekem nem Merckformin a gyógyszerem, hanem elõször Meforal volt, most Eucreas, de a hatóanyag azonos). Nekem segítette a fogyást. Elõtte is tudtam fogyni diétával és sporttal, de nekem megállt a fogyás, sõt, kezdtek visszamászni a kilók. A gyógyszer besegített. Nekem IR miatt írták fel, nagyon magas az inzulinom, de peteérésem minden hónapban van, a mensim rendszeres 28-30 napos. Nem peteérés miatt volt gond, hanem vetélés miatt.
A diétán rengeteg múlik. Ha a gyógyszert szeded, még nem biztos a siker, a fogyás, csak segítség. Ha a diétát nem tartod pontosan és nincs meg a kellõ sport mellette, a gyógyszernek esélye sincs egyedül!
Én már 1 éve szedem a meckformin 500-t és még nem sikerült a baba.Pontosak a ciklusaim de nincs peteérésem.Elvagyok keseredve mert mostanában sok IR-est látok itt akinek hamar összejött a baba.

Lányok hogy hőmérőztök? Nyelv alatt, vagy hüvelyben? Mennyi ideig kell ott tartani a hőmérőt? Mennyit ugrik fel a hőmérséklet és mikor van pontosan peteérés?

Már nagyon szeretnék babát, de már volt egy missed ab-om, eléggé izgulok... 24/N

Legjobb válasz: Szia!Én nyelv alatt mérem minden reggel ugyan abban az idõben,higanyossal 10 percig.(Úgy tudom digitálissal elég 5 perc.)De tudod az hogy kinek mennyit ugrik a hõje az teljesen változó,mint az is hogy kinek mikor van peteérése.Ajánlom figyelmedbe a baba tervezõk otthona.hu oldalt.Ott nagyon sok példa görbe van:)

Szia!Én nyelv alatt mérem minden reggel ugyan abban az idõben, higanyossal 10 percig.(Úgy tudom digitálissal elég 5 perc.)De tudod az hogy kinek mennyit ugrik a hõje az teljesen változó, mint az is hogy kinek mikor van peteérése.Ajánlom figyelmedbe a baba tervezõk otthona.hu oldalt.Ott nagyon sok példa görbe van:)
Szia! Én reggel, rögtön ébredés után (ágyban fekve)mindig azonos idõpontban, szájban, 5 percig mérem analóg hõmérõvel. Egész tûrhetõ lett a görbém, úgyhogy így megbízható.
Én digitálissal 5 percig, próbálom mindig egy idõben, de sajnos nem mindig sikerül (néha lusta vagyok hamarabb kellni ).

A peteeres mennyi ideig tart, es ezalatt az ido alatt barmikor teherbe lehet esni?

Ha lejart a peteeres, nem lehet teherbeesni? Bocsanat a buta kerdesert, de szamomra ez tenyleg kerdes. Elore is koszonom.

Legjobb válasz: Nem, peteérés nélkül nem lehet! A peteérés és a tüszõrepedés egyébként nem ugyanaz. A peteérés egy hosszabb folyamat, ami normál esetben tüszõrepedéssel végzõdik. Ha megrepedt a tüszõ, akkor kb. 12-24 óráig életképes a petesejt, addig lehet megtermékenyíteni!

Nem, peteérés nélkül nem lehet! A peteérés és a tüszõrepedés egyébként nem ugyanaz. A peteérés egy hosszabb folyamat, ami normál esetben tüszõrepedéssel végzõdik. Ha megrepedt a tüszõ, akkor kb. 12-24 óráig életképes a petesejt, addig lehet megtermékenyíteni!
Elsõ vagyok! Igen, elvileg, amikor fáj, akkor LEHET tüszõrepedés. De ez azért nem szentírás. A legjobb, ha kétnaponta van együttlét, akkor nem lehet kihagyni!
Ha még ilyen kérdéseid vannak, akkor inkább csak a jövõ évben próbálkozzatok, addig tájékozódj még egy kicsit a témában!
A kérdező hozzászólása: Antibiotikum szedese utan vagyok es azt peteeresem van. Probalkozzunk most, vagy a jovo honapban?
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen:) Buta vagyok, de legalabb kerdezek meg mielott gyermeket vallalok. Bocs, hogy kiakasztalak benneteket.
Bocsi, nem a kérdésre fogok válaszolni, de akkor ezek szerint amikor középidõben eléggé fáj a petefészkemnél, akkor van a tüszõrepedésem, és akkor vagyok a legtermékenyebb? Vagy inkább elõtte levõ napokban?
A kérdező hozzászólása: Tehat amikor borzalmasan faj, akkor tuszorepedes van/volt es termekeny vagyok? (termeszetesen a peteeres utan)

Mennyi ideig tart a peteérés?

Oké, félid?ben van a ciklusban, de 1 óra-éjszaka, 1-2 nap ???

Legjobb válasz: Szia! Maga a peteérés egy folyamat, ami ciklus elejétõl indul. A hormonok hatására növekedésnek indul általában egy tüszõ, ebben van az érõfélben lévõ petesejt. A tüszõ (úgy képzeld el, mint egy hólyagot, ami növekszik a petefészkeden) 28 napos ciklus esetén kb a 14-ik napra eléri a 2cm átmérõt. Egy hormon hatására megreped, kipukkad mint egy lufi. Ez az ovuláció, amit peteérésnek neveznek az egyszerûség kedvéért. Kb annyi ideig tart ez a kipukkadás, mint egy lufinál. :-) Innentõl viszont kb 12-24 óráig él a petesejt. Ha ezalatt nem termékenyül meg, elpusztul.

Szia! Maga a peteérés egy folyamat, ami ciklus elejétõl indul. A hormonok hatására növekedésnek indul általában egy tüszõ, ebben van az érõfélben lévõ petesejt. A tüszõ (úgy képzeld el, mint egy hólyagot, ami növekszik a petefészkeden) 28 napos ciklus esetén kb a 14-ik napra eléri a 2cm átmérõt. Egy hormon hatására megreped, kipukkad mint egy lufi. Ez az ovuláció, amit peteérésnek neveznek az egyszerûség kedvéért. Kb annyi ideig tart ez a kipukkadás, mint egy lufinál. :-) Innentõl viszont kb 12-24 óráig él a petesejt. Ha ezalatt nem termékenyül meg, elpusztul.
A kérdező hozzászólása: Amikor ovulációs fájdalmat érzek akkor vagyok termékeny?
A kérdező hozzászólása: Vagyis olyan érzés, mintha a petevezetékemben vándorolna...a petesejt......de ez csak pár másodperces.....
Nekem erõs mensis görcs jellegû a fájdalom, és kb fél percig tart általában. a petesejt vándorlását nem érezheted, annyira kicsi. viszont ha kb akörül érzed ezt, amikor kell, akkor simán lehet, hogy te így éled meg. :-) Van aki észre sem veszi, van aki összeesik az erõs fájdalomtól. Egyén és ciklusfüggõ. :-)

Yadine szedése után mennyi idő alatt lehet próbálkozni? Babát szeretnék, mindent meg akarok tenni hogy terhes legyek. Mikor van peteérés? Egy hónapja hagytam abba a tabletta szedését. Kiszámolhatom száz százalékra hogy mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Bármikor nekiállhattok,mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl,nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet,a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek,mert én annak a híve vagyok,hogy ne azért bújjunk össze,hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl,annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek,amik kimutatják,hogy mikor van peteérés.

Bármikor nekiállhattok, mert a gyógyszernek nem kell kiürülni a szervezetedbõl, nem árt a babának.Persze általában még véd további 3 hónapig.Nekünk 2 hónapig nyújtott még védelmet, a 3.-ban lettem terhes.A peteérés kiszámolásáhz nem értek, mert én annak a híve vagyok, hogy ne azért bújjunk össze, hogy baba legyen.Mi a saját kedvünkre tettük.Sokszor az ember ha nagyon rágörcsöl, annál nehezebben jön össze.Viszont úgy tudom vannak erre tesztek, amik kimutatják, hogy mikor van peteérés.
Egyet értek az elõttem szólóval. Amíg számolgattunk egyszer sem sikerült teherbe esnem. Elegem lett, és csak a testem jelzéseire figyeltem. Az egyik hónapban szinte alig voltunk együtt, de egyik nap erõsen vágytam a férjemre. Hát akkor jött össze a pici. :)
Én 6 évig szedtem a Yadinet, a dokimat megkérdeztem, hogy mikor lehet probálkozni, azt mondta, hogy õszerinte várjak 3 hónapot, ez meg is történt, aztán eltelt még 3 hónap, most pedig 3 napos késéssel vagyok a menszimmel, ugyhogy szerintem most sikerült! :-) A hat hónap alatt egyszer sem éreztem a peteérésemet, kivéve az utolsóban, de akkor nem is görcsöltem a babán, csak egyszerüen szerettük egymást, nem forgott minden gondoloatom a kisbabán! Ugyhogy ne görcsölj rá, csak legyetek együtt amikor ugy érzitek!!
Én kb. egy évig szedtem a Yadint. Mikor abbahagytam a rákövetkezõ hónapban össze is jött a pici fiunk. Most 36 hetes kismama vagyok. Nekem rendszertelen volt a mensesem így lehet azért is jött össze rögtön a követketõ hónapban mert még a gyógyszer "irányította" a peteérést. Bár igaz, hogy nem számolgattam semmit. Csak egyból összejött. Hálistennek!!!!!
Én is yadine-t szedtem és a doki nekem is 3 hónap egyéb védekezést javasolt, hogy tuti ne legyen semmi baja a babónak. 9 hetes kismami
Én már 6 éve szedem a Yadine-t, most szedem be az utolsó bogyókat és utána mi is tervezzük a családalapítást. Én is kérdeztem az orvosomat, és mondta hogy nem szükséges várni a gyógyszer után, mert alacsony hormontartalmú. Én a saját és a babám érdekében szeretnék majd várni egy pár hónapot (2-3). Görcsölni semmiképpen nem szabad, jön aminek jönnie kell.Általában a legváratlanabb pillanatban jön össze a baba.Mindent természetesen kell csinálni, és majd kopogtat a pocakban amikor jönnie kell :) )

Mennyi idő után kezd hatni a málnalevél tea, ha peteérés segítésére iszom?

Legjobb válasz: A málnalevelet teherbe esésre nem ajánlják,azt ha jól tudom szülés elõtt érdemes szedni.Cickafarkfû teát igyál helyette,az szokta meghozni a peteérést,de csak a ciklusod elsõ feléig idd.Nekem elsõre bejött.

A málnalevelet teherbe esésre nem ajánlják, azt ha jól tudom szülés elõtt érdemes szedni.Cickafarkfû teát igyál helyette, az szokta meghozni a peteérést, de csak a ciklusod elsõ feléig idd.Nekem elsõre bejött.
Helyesbítek: 3. voltam :-)
Én egy púpos kiskanal cickafark füvet tettem úgy 1 dl forró vízhez. Állni hagytam kb 10 percet aztán iható melegen ittam meg. (mûanyag szürõvel szûrtem le) szerintem nincs rossz íze, olyan semleges! :-) a palastfû íze rosszabb... 2. voltam
a lényeg, hogy fémhez ne érjen, azt gyógynövénynél nem szabad.Leforrázod.Elvileg nem szabadna semmit bele rakni, de ha nagyon nem birod, ízesítheted picit.
A kérdező hozzászólása: És a cickafarkfû teát hogyan kell elkészíteni? Ugyanúgy mint a többi hasonló gyógyteát? Megköszönném, ha kicsit részletesebben írnátok róla! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, akkor áttérek a cickafarkfûre! Remélem bejön! :)
Nekem a gyógynövény szaküzletben azt ajánlotta a fõokos, hogy cickafark, majd palástfû és málnalevél egyben. Meg is vettem, de gondoltam, hogy elsõ hónapban méregtelenítek és lúgosítok kicsit teákkal... De aztán erre se vettem rá magam. Inkább szedtem egy cikluson át magne B6-ot, nagy adag C-vitamint, folsavat és E-vitamint. Abban a hónapban még megjött, de a következõben már nem!! Doki szerint nagyon jó volt a kombináció, pedig elvileg magas volt a prolaktinom :)
Nekem is a cickafarkfû-tea segített. Mellette mértem a hõmet, hogy tudjam meddig igyam (mivel a hosszu ciklusom rendbetétele volt a cél). Mikor felugrott a hõm (tehát megrepedt a tüszõ) akkor váltottam palástfû teára. A 4. ciklusban már nem jött meg! :) Sok sikert!
bocsi a málnalevelet nem szedni, hanem inni..elírtam:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, bízom benne hogy hatni fog! :) Ha nem muszáj, nem gyógyszerezem magam, bízom a gyógynövényekben.

A nyákos folyástól kezdődik a peteérés? Mennyi ideig tart az ovuláció?

Második alkalommal figyelem meg hogy félidőben görcsölget húz az alhasam!valószínű ekkor van peteérésem...ez két napja tart most is és két napja volt nyákos folyásom...tegnap este voltunk együtt a párommal...mennyi ideig tart az ovuláció? Jó időpontot válsztottunk tegnap arra h összejöjjön a baby?;-)

Legjobb válasz: A peteérés egy folyamat, ami a ciklus elején kezdõdik. A befejezõ mozzanata az ovuláció, mikor a petesejt kiszabadul a petefészekbõl. A nyákos folyás az ovu alatt szokott jelentkezni. Ha abban az idõben vagytok együtt, mikor olyan a folyásod, az jó.

A peteérés egy folyamat, ami a ciklus elején kezdõdik. A befejezõ mozzanata az ovuláció, mikor a petesejt kiszabadul a petefészekbõl. A nyákos folyás az ovu alatt szokott jelentkezni. Ha abban az idõben vagytok együtt, mikor olyan a folyásod, az jó.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, ezzel nem voltam tisztában!:-) lehet h lekéstünk akkkor ebben a hónapban róla?tegnap elött volt a folyás legerõsebb, tegnap már lenyegesen kevesebb, ma már szintem semmi...
Nem biztos:) Majd kiderül.
Peteérés=ovuláció.Kb 2 hét telik a kettõ között.
pontosan nem lehet tudni lehet spontán ovulációd függ a ciklusodtól és havonta is lehet pár nap különbség de akár egy hét is

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!