Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig a hűtőben tárolni (8 db)

Mennyi ideig lehet a hűtőben tárolni az anyatejet? És 2 fejésnyit egybe lehet önteni? És ha utána oda akarom neki adni akkor be lehet tenni a mikróba vagy tegyem csak meleg vízbe?

Egy 6 napos baba anyukája

Legjobb válasz: egybe nemkéne és mindig a legrégebbit add neki. Kb 2-3 napig eláll , de ha lefagyasztod akkor több hónapig is. Mikroba lehet és a csuklodon nézd nem -e túl meleg.

egybe nemkéne és mindig a legrégebbit add neki. Kb 2-3 napig eláll , de ha lefagyasztod akkor több hónapig is. Mikroba lehet és a csuklodon nézd nem -e túl meleg.
Két fejésnyit nyugodtan összeönthetsz, de csak ha aznapi, és másnap legkésõbb add neki oda. Mikrózhatod, de vigyázz, nem szabad forralni az anyatejet! Lehet, hogy eláll 2-3 napig, de én legkésõbb másnap odaadtam neki az elõzõ napról lefejtet, ha meg több maradt, ment a mélyhûtõbe, biztos, ami biztos. Gyógyszertárakban is lehet direkt erre való zacsit kapni.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat sokat segítettetek.
Nem jó a mikró, mert egyes részek jobban melegszenek, így ha nem is forr, lehet, hogy egy részében már túlmelegedett, és tönkremennek a vitaminok stb. Hamar megmelegszik meleg vízbe állítva is, vagy bébiételmelegítõben. Úgy lehet összeönteni, ha elõbb lehûtöd a friss tejet is, és ha azonos hõmérsékletû (hideg). Tapasztalatom az, hogy fagyasztani jobb kis adagokban (30-50 ml), késõbb így jobban fel tudod használni.

Hogyan kell a lefejt anyatejet tárolni? Lefagyasztani mennyi időre lehet és simán a hűtőbe mennyi ideig lehet tárolni? A fagyottat hagyni kell kiengedni vagy lehet melegíteni és fel kell forralni?

Legjobb válasz: VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.

VEgyél egy anyatejtároló dobozt (Avent pl) és hûtõben 24 óráig tarthatod. Utána fagyasztani kell, (vehetsz zacsit, elég drága, 1700 ft a 10 db) és a fagyasztóba fél évig tárolhatod. Utána felengedés úgy történi, hogy kiveszed a fagyasztóbol a hûtõbe, és evés elõtt melegíted. A mikró nem javasolt erre a célra.
Szia. Én is fejem a tejem. :-) Egyenesen cumisüvegbe fejek. Hûtõben 24 óráig tárolhatod. De ha sokszor melegited (pl. 2-3x)akkor szagold meg hogy jo e mielõtt odaadod a picinek. Lefagyasztani tejtároló zacsiban szoktam. Ne a kötözõs fajtát vedd mert az nem biztonságos, vannak jol zárodo zacsik is. És 2300ért vettem 20db-ot. Szerintem jobban megéri mint a tejtároló pohár. Nekem is Aventes "felszerelésem" van, de a tejtároló poharakat már nem használom. Felolvasztani ugy szoktam hogy kiveszem és a kishütõben kiolvad magátol, vagy ha sürgõs a dolog akkor az ételmelegítõben olvasztom ki - de ez is elég sokáig tart. A lefegyesztott és felolvasztott tejet szintén 24 óráig lehet tárolni a hûtöben. Sok Boldog Szép Napot!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Köszönöm a válaszotokat ebben még nem vagyok jártas azért kérdeztem mert igazság az hogy esti suliba járok és apócánk fogja "szopiztatni" a kis drágát mikor nem vagyok itthon és nem tudtam hogy kell tárolni. Kösz még egyszer és nektek is nagyon nagyon sok boldog babázós napot!!!!


A felforralt csapvizet mennyi ideig lehet tárolni a hűtőben? (tehát mennyi ideig használható fel? )

A Szentkirályi ásványvizet is 1nap után csak forralva lehet adni a babának?

Legjobb válasz: Én minden nap forralok vizet kb. 2 litert, az 1 napig elég. Kétszer tápszert csinálok belõle, a tejpéphez is az kell, és a teát is abból csinálom, ezért fogy el 1 nap alatt. Én soha nem raktam még hûtõbe.

Én minden nap forralok vizet kb. 2 litert, az 1 napig elég. Kétszer tápszert csinálok belõle, a tejpéphez is az kell, és a teát is abból csinálom, ezért fogy el 1 nap alatt. Én soha nem raktam még hûtõbe.
Én sem tettem még soha hûtõbe, pedig már 8 hónapos. Minden reggel forralok vizet, azt issza napközben, este pedig kiöntöm ami megmaradt esetleg.
Én is minden este forralok frisset, a megmaradtat pedig kiöntöm.
Én max. 1 napig hagyom a forralt vizet a hûtõben, utána mindig készítek frisset, bár általában csak kisebb adagot forralok, így nem szokott sokáig állni. Szerintem az ásványvizet is forrald 1 nap után.
Mi labor célra, érzékeny analitikai mérésekhez általában 2 napig használjuk fel a kiforralt lehûtött vizet. Ennyi idõ alatt még biztosan nem jelennek meg benne baktériumok, algák, stb-k.

Kombinált hűtő alsó fagyasztós részében mennyi ideig lehet tárolni a lefejt anyatejet?

Ugyanannyi ideig mint a sima fagyasztó ládában?

Legjobb válasz: Szerintem,igen.Nekem volt 3 hós fagy.tejem is,semmi baja nem volt.

Szerintem, igen.Nekem volt 3 hós fagy.tejem is, semmi baja nem volt.
Igen.

Meddig lehet tárolni a felbontott habtejszínt? Nem vertem fel az összeset mert nem kellett, de nem tudom h mennyi ideig tárolható még a hűtőben. Esetleg fagyasztóba be lehet rakni? Utána fel lehet verni?

Legjobb válasz: sajnos nem lehet fagyasztani. ha uht. akkor még egy két nap múlva használható. elvileg még akkor is fel kell verõdnie, de lehet, hogy jobb lenne, ha valami ételbe használnád el.

sajnos nem lehet fagyasztani. ha uht. akkor még egy két nap múlva használható. elvileg még akkor is fel kell verõdnie, de lehet, hogy jobb lenne, ha valami ételbe használnád el.
A kérdező hozzászólása: De habtejszínt milyen ételbe használjak? Én csak desszertbe szoktam. Fõzéshez fõzõtejszínt használok.
amibe fõzõtejszínt használsz, nyugodtan teheted a habtejszínt is. még selymesebb, lágyabb lesz tõle a zsírtartalma miatt. szóval bátran fõzd el. üdv-tejes-
Ha le is fagyasztod, akkor már csak gyümölcsleveshez használgatod, mert összeáll, de hõ hatására jobb lesz. Most csináltam párizsikrémet fagyasztott tejszínbõl, és darabos lett kiengedés után, de amint felmelegedett eltûntek a csomók.
Igen, pár napig, és helyettesítheted vele a fõzõtejszínt.
A kérdező hozzászólása: Nekem ez fura hogy fõzõtejszín helyettesítek habtejszínnel, mert az ugye édes, de lehet kipróbálom 1szer. Köszönöm a válaszokat. :)
a tejszín relatíve "édes" mivel nem savanyított termék.a flakonos habsprék vannak cukrozva. a fõzõtejszín is "édes" tejszínbõl van, csak 20 % zsírtartalommal kifejezetten a tejföl opciójaként, habnak nem alkalmas. fordítva viszont igaz, a habtejszín kiváló fõzéshez is. gondolj bele, fõzõtejszínt az olaszok vezették be 1993-ban Mo-on. (Parmalat) viszont azelõtt is léteztek tejszínes ételek...:) üdv-tejes-

Hűtőben mennyi ideig lehet tárolni a tejcit?

..h?t?ben, nem fagyasztóban

Legjobb válasz: Friss tejet: 3-5 nap. Felolvasztottat: 10 óra. Részletesebben itt: http://medela.hu/index.php/tudasbazis/fejes/a-tej-tarolasa-f..

Friss tejet: 3-5 nap. Felolvasztottat: 10 óra. Részletesebben itt: http://medela.hu/index.php/tudasbazis/fejes/a-tej-tarolasa-f..
Fejés után lehûtve, steril üvegben 24 órát.
tejcit semeddig...tejrõl tudnék választ adni
Úgy, ahogy az elsõ válaszoló írta. A másodiknak bele kellett kötnie valamibe, nem lenne enélkül jó napja!
Én több helyen azt olvastam, hogy hûtõben 24 órát, fagyasztóban pedig 6 hónapot.
24 óra 4 gyerkõc anyukája, aki 16 hónapig volt anyatejleadó.

Hogyan kell tárolni a lefejt tejet? Amit lefejtem egy adagban, hűtőbe teszem. De a következő adagot hozzá tölthetem, vagy azt is külön kell, még akkor is ha kevés? Mennyi ideig kell hűteni illetve hogyan kell később felmelegíteni?

lehet egy adagban többet összegy?jteni??? Ráönteni az új adagot? 24 órán belül?

Legjobb válasz: Nekem a védõnõ azt mondta, hogy egész nap gyûjtögethetem a tejet, és nap végén fagyasszam le akkora adagokban, amit majd késõbb egyszerre meg tud enni a baba. 24 órát tárolhatod sima hûtõben, de utána le kell fagyasztani

Nekem a védõnõ azt mondta, hogy egész nap gyûjtögethetem a tejet, és nap végén fagyasszam le akkora adagokban, amit majd késõbb egyszerre meg tud enni a baba. 24 órát tárolhatod sima hûtõben, de utána le kell fagyasztani
én is összeöntöttem amit egész nap lefejtem és este fagyasztottam le. amikor meg fel akarod használni akkor kiveszed a fagyóból és én szobahõmérsékleten kiolvasztottam, majd meleg vízbe betettem, hogy egy kicsit melegebb legyen.
48 órát áll el sima hûtõben!!!
Én is úgy tudom, hogy 48 órát eláll a hûtõben. Össze szoktam gyûjteni, ha megtelik az edény lefagyasztom.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!