Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig a gyermekágyas (2 db)

A gyermekágyási segélyt, hogy kell intézni? Mikor? Kihez kell fordulni? Mennyi idő és mennyi az összege? Tüzelőt szeretnénk venni.

Legjobb válasz: gyermekágyás? :))) Veteményezni akartok? :DD Amúgy pedig: http://www.kormany.hu/hu/gyik/terhessegi-gyermekagyi-segely-..

gyermekágyás? :) )) Veteményezni akartok? :DD Amúgy pedig: http://www.kormany.hu/hu/gyik/terhessegi-gyermekagyi-segely-..
Pedig segített az elsõ válaszoló! És, igen tényleg vicces a gyermekágyási segély. Nem kell ennyire megsértõdni, hiszen választ kaptál a kérdésedre!
A kérdező hozzászólása: okt. 14 re vagyok kiírva
Mikor szültél? Csak mert a családit 2 hónapra visszamenõleg tudod csak kérni, azaz ha sokat vársz, úszik a pénz!
De a védõnõ tud segíteni.
Anyasági akkor jár, ha terhesség alatt 4x voltál orvosnál, vagy koraszülés esetén 1x-és ennek nyoma van a kiskönyvben. Szülés után adtak róla igazolást (ahol én szültem) a zárójelentéssel. Ezt kell beadni a Kincstárhoz, célszerû a csp-igényléssel együtt megtenni. Terhes-gyermekágyi akkor jár, ha szülés elõtt volt elegendõ munkaviszonyod-ezt a munkáltatónál kell igényelni, az összeg a béredtõl függ. Ha nem dolgoztál, gyes jár-kb 25000 Ft.
Jársz te a védõnõhöz egyáltalán??? Õ már rég minden ilyesmirõl felvilágosított volna. De jó, hogy csak az ilyen tudatlan primitív cigányok szaporodnak...
A kérdező hozzászólása: nem mi a külömbség?
Anyaságit megkaptad már? 64000 Ft kb.
A kérdező hozzászólása: amúgy meg: rohadt vicces vagy!
Akkor még nem késtél le semmirõl. :) A neten utána tudsz nézni ezeknek a támogatásoknak, ha a védõnõt nem akarod megkérdezni. Igényelni csak a baba megszületése után tudod õket, és kelleni fog majd a születési anyakönyvi kivonata, tajkártyája, lakcímkártyája (általában). Ha rendszeresen jártál orvoshoz, jár az egyszeri anyasági, kb 65000 Ft. Családi pótlék 12100 ha jól emlékszem. Ha dolgoztál eleget tgyás kb fél évig, utána gyed 2 éves koráig, azután gyes 3 éves koráig. Ha nem dolgoztál, gyes 3 éves korig.

Mennyi ideig tart a gyermekágyas vérzés?

Legjobb válasz: ltalában 4-6 hét, de mindenkinél változó intenzitással múlik.

ltalában 4-6 hét, de mindenkinél változó intenzitással múlik.
szia! nekem 4 hétig tartott!! az orvos azt mondta ez nagyon jó!!legalább eddig kell hogy tartson!!mindenki más lehet hogy tovább is tarthat!!!üdv
nekem 4 hetes a fiam, enyhén még barnás folyásom még van.
Az én tapasztalataim: elsõ gyerek után 4 hét volt, második után 3 hét, harmadik gyerek után 2, 5 hét.
Szia!Én az elsö babámat szültem és 2, 5hétig volt vérzésem!Ez mindenkinél változó!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!