Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig a baba (519 db)

Mennyi idő a bankon belüli átutalás? Hétfőn elutaltak nekem egy összeget otp-ből, és még mindig nem kaptam meg. Otp-s vagyok én is. Ilyen létezik?

Legjobb válasz: Bankon belül egybõl teljesülnie kellene a megbízásnak (bankon kívülre is csak 1 munkanap, ha idõben beadta). Itt tényleg valami [email protected] lehet, javaslom az utaló kérdezzen rá inkább az OTP-nél.

Bankon belül egybõl teljesülnie kellene a megbízásnak (bankon kívülre is csak 1 munkanap, ha idõben beadta). Itt tényleg valami [email protected] lehet, javaslom az utaló kérdezzen rá inkább az OTP-nél.
De sokszor volt már ez a kérdés is. Ha személyesen a bankban intézte az átutalást, akkor azonnal megtörténik a jóváírás. Ha netbankon vagy telebankon keresztül, akkor 2-3 munkanap.
A kérdező hozzászólása: nem netbankos vagy hasonló átutalás, hanem átutalási megbízás. Amit a bankban kell kitölteni. Hétfõn ez megtörtént, láttam is az átutalási megbízás szelvényét. És a pénz még mindig nem érkezett meg. Nem kis összegrõl van szó, ezért kérdezem, hátha tudtok okosat mondani, hogy mit csináljak...
Hát akkor ellenõrizzétek a számlaszámot
A kérdező hozzászólása: megtörtént... név, számlaszám, minden stimmel. Ma bemegyek a bankba, bár nemtudom, érdemes-e...
Hát akkor irány a bank, ha minden stimmel, akkor nem tudom a bank miért bénázik. de megmondom én ezért váltottam az OTPrõl másikra, mert nagyon kockák voltak.
Egyet értek az elõttem szólóval. Lehet, hogy nem volt fedezet a számlán ahonnan az utalás történt volna. A kitöltött papír semmit sem ér, ha nincs pénz a számlán...
Igen, az OTP-nél ez simán megtörténhet!Be kell menni hozzájuk.A legszemetebb bank az összes között.Én is hasonló történetek miatt falcoltam le tõlük.Az is érdekes, hogy tegnap óta egy OTP alkalmazott sem válaszolt. Mit is mondhatott volna?.....

Természetes szülés után, ha baba márkint van, a többi hogy müködik? A méhlepény mennyi idővel a baba után és hogy jön ki?

Úgy néz ki természetes úton fogok szülni. És már olvastam arról, hogy kb. ez hogy is történik, de az valahogy kimaradt, hogy a méhlepény hogyan "születik" meg. Úgyan úgy toló fájásokkal, és rögtön a pici után vagy azért el tellik egy kis id? a kett? között? Esetleg az orvos veszi ki?

Legjobb válasz: Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:))) Elsõ alkalommal hagyták,hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.

Ezt a kérdés én magamnak elsõ szüléskor a szülõágyon a babával a kezemben tettem fel:) )) Elsõ alkalommal hagyták, hogy magától szülessen meg: egyszerûen szép lassan kicsúszott a doki nem csinált semmit és nem fáj. Második szülésemkor mivel sokkos voltam a doki megkért szüljem meg, vagyis kért még egy nyomát és õ rányomott a pocakra és kitolta. Nem fájt csak kellemetlen volt, fõleg mert pihenni szerettem voltam. Velme így volt. Nem tudom másnak mi a tapasztalata.
Otthon szülésnél hagyják, hogy magától megszülessen, és akár egy órát is várnak erre, addig el sem vágják a köldökzsinórt. Kórházban általában kinyomják-nyomatják. Az elsõ szülésemnél kicsit nehezebben vált le, a másodiknál szinte rögtön a baba után jött. Persze miután a doki jól beletenyerelt a hasamba. De a szülés utánb ez már tényleg csak apró kellemetlenség. Nagyon ritkán elõfordul, hogy nem válik le rendesen, vagy bennmarad egy darab, ilyenkor rövid idõre elaltatnak, és az orvos veszi ki. Ennek elõnye, hogy a gátvarrás is altatásban történik. De Nálad minden rendben lesz :) Szép szülést és jó babázást kívánok :)
szia nekem a baba kijövetele után kb 5 percre lett egy ujabb fájásom , nyomtam egyet és kijött a méhlepény..én is elfeledkeztem róla, a dokit kérdeztem, h mire várunk, mondta h a méhlepényre, elment közben kezet mosni, mközben jött egy fájás, közöltem a dokival jön a méhlepény és nyomtam egyet....de valaki meg se érzi...utána megvizsgálják a méhlepényt, én nem láttam hogy néz ki, de nekem azt mondták tökéletesen ép....pedig 37.hétre szültem... 11 napos kisfiú anyukája
jajj tényleg utána még van a gátvarrás, megnézik a szülöcsatornád milyen lett, nem-e károsodott, belül is varrnak, meg kivül is, nekem összesen 6 varratom lett, 3 belül 3 kivül..de elõtte kaptam oda érzéstelenitõ injekciót, de ez kórháza válogatja...meg felszivodó varratot kaptam, rá 2 napra már be volt gyogyulva a gátsebem..és minden után 2 órát kell feküdnöd aszülõágyon, persze közben helyre raknak az ápolónõk...és a 2 óra után pisilned kell majd...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen mindenkinek a válaszokat! :) )))

Mennyi idővel a baba születése után mentek (tetek) vissza dolgozni?

Írjatok minél többen! Közvélemény-kutatás.

Legjobb válasz: A nagylányommal 3 évet voltam itthon és a kicsivel is ezt szeretnénk. Én 23 éves vagyok, az egyik lányom 6 éves, a másik 5 hónapos.

A nagylányommal 3 évet voltam itthon és a kicsivel is ezt szeretnénk. Én 23 éves vagyok, az egyik lányom 6 éves, a másik 5 hónapos.
Szia! Nagyfiamnál 18 hónap után, most a picivel 2 éves korában
Kisfiam most 10 hónapos, szeretnénk még egy kislányt, és úgy tervezzük, hogy nem megyek vissza. A cégnél nem nézik jó szemmel, és a férjem rákérdezett a bérszámfejtõnél, nem is nagyon éri meg visszamenni. Persze nálunk a férjem munkahelye biztos. Így 5 évet leszek itthon, a második gyerekkel csak két évet, ha a köv. kormány nem változtatja meg a rendszert addig.
Én nekem november 7-én született a lányom.Szilveszterkor már dolgoztam éjszaka/vendéglátás-saját vállalkozás/Lefejtem a tejet és az apja megetette cumisüvegbõl.Minden hétvégén dolgozom azóta is! Az apjával van vagy valamelyik mamával.6 hetes kora óta átalussza az éjszakát és megszokta ha nem itthon alszik...Szeretem is a munkámat és ez nekem valahol kikapcsolódás is.
20 hónapos koráig.

Ha Osztrák bankból utalok magyar bankszámlára, az mennyi idő? A magyar bank Euróban fogja kiadni a pénzem és utána kell átváltanom?

Legjobb válasz: Ilyenkor érdemes olyan számlát nyitni amelyre euroban is mehet az utalás( deviza ). Ha ez nincs akkor a bank átváltja a forint számlára, de el is kéri az árát.

Ilyenkor érdemes olyan számlát nyitni amelyre euroban is mehet az utalás( deviza ). Ha ez nincs akkor a bank átváltja a forint számlára, de el is kéri az árát.
Ha nem devizaszámla a magyar, akkor a bank középárfolyamon váltja át az eurót, és forintban kerül a számládra, van költsége is. Nekem kb. 4 nap az átfutási idõ.
Szerintem 1 nap alatt átjön. legalábbis abból gondolom, hogy a férjemnek a munkahelye osztrák és hónap 15-én utalnak és 16-án a számlán van a pénz. Nekünk devizaszámlánk van, így euróban kapjuk meg a pénzt. Forintszámlára átváltva jön.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
Nem középárfolyamon váltják, hanem deviza vételi árfolyamon.
Azonos bankon belül max 24 óra
A magyar és a német Volksbank nem ugyanaz. Csak a nevük. :)
Ja, és van egy új dolog, a SEPA átutalás. Csak az EU-n belül, és csak EUR számlaszámok között mûködik, de az általad leírtak ebbe esnek. A SEPA teljesen ingyenes, és elvileg gyorsabb mint egy normál átutalás. Most már minden bank bevezette. Itt találsz róla információt: http://www.sepahungary.hu/sepa-hu/fizetesiinstrumentumok/sct..
Több napig tart

Mennyi idővel a terhesség előtt éreztétek úgy, hogy tesztek valamit a baba egészségéért, hogy egészségben foganjon?

Vagyis terveztétek e a terhességet és ha igen, mennyivel az "akció" el?tt és mit tettetek meg ennek érdekében??

Legjobb válasz: Tavaly novemberben hagytam abba a fogamzásgátlót, majd áprilisban próbálkoztunk elõször a babával. Akkor meg is fogant, de sajnos május 6-án elment. Utána egybõl elkezdtem terhesvitamint szedni. Augusztusban próbálkoztunk újra és megint elsõre sikerült is a baba. Amikor megtudtam, kiírattam magam táppénzre, még mielõtt nõgyógyász látott volna. Hozzáteszem, hogy az elõzõ spontán vetélésem és fizikai munkám miatt indokolt is volt a kérésem. Azóta otthon vagyok és minden rendben van a pocaklakóval :-)

Tavaly novemberben hagytam abba a fogamzásgátlót, majd áprilisban próbálkoztunk elõször a babával. Akkor meg is fogant, de sajnos május 6-án elment. Utána egybõl elkezdtem terhesvitamint szedni. Augusztusban próbálkoztunk újra és megint elsõre sikerült is a baba. Amikor megtudtam, kiírattam magam táppénzre, még mielõtt nõgyógyász látott volna. Hozzáteszem, hogy az elõzõ spontán vetélésem és fizikai munkám miatt indokolt is volt a kérésem. Azóta otthon vagyok és minden rendben van a pocaklakóval :-)
1 évvel elõtte letettük a cigarettát a párom is, én is. 3 hónappal elõtte elkezdtem terhesvitamint szedni. sztem ennyi volt.
3 hónappal elõtte tettem le a cigit, bár nem voltam elõtte sem nagy dohányos. Nem szedtem vitamint, csak folsavat, azt elõtte két hónappal kezdtem el szedni. Ennyi! Elsõre összejött a fiunk!

Mennyi idovel a teherbe eses utan lehet meg gyogyszerrel vagy akarmilyen mas modszerrel lehet hogy mondjam ugymond a baba megszuleteset?

Tehat arra vagyok kivancsi hogy a teherbe eses utan mennyi idonek kell eltelnie hogy mar csak abortusszal lehessen megoldani ?

Legjobb válasz: létezik 72 órás tabletta, ami az aktus után 72 órán belüli bevételnél nem engedi beágyazódni a petesejtet, de minél késõbb veszi be valaki, annál kisebb a hatásfoka. Tehát itt még nem is lehet tudni, hogy terhes-e a nõ, amikor már kiderül, hogy terhes, már csak az abortusz van a tablettát a nõgyógyász írja fel, tehát ezt is bele kell számítani az idõbe, ha mondjuk este 11-kor történik.

létezik 72 órás tabletta, ami az aktus után 72 órán belüli bevételnél nem engedi beágyazódni a petesejtet, de minél késõbb veszi be valaki, annál kisebb a hatásfoka. Tehát itt még nem is lehet tudni, hogy terhes-e a nõ, amikor már kiderül, hogy terhes, már csak az abortusz van a tablettát a nõgyógyász írja fel, tehát ezt is bele kell számítani az idõbe, ha mondjuk este 11-kor történik.
Ha jól tudom, nálunk még nem engedélyezett az abortusz-tabletta. Amúgy a 72 órás tabletta van még, benne van a nevében. Nincs más megoldás.
A kérdező hozzászólása: most nezem hogy elirtam a kerdest.... Nah szoval : Mennyi idovel a teherbe eses utan lehet meg gyogyszerrel vagy akarmilyen mas modszerrel az abortuszon kivul megakadalyozni hogy igy mondjam a baba megszuleteset?

Van olyan köztünk aki a 35-37. hétben szült? Mennyi volt a baba súlya, minden rendben volt veletek, a kórházban mennyi időt töltöttetek?

Legjobb válasz: 36+1 -re született, 2370 grammal és 49 centivel, de 10/10 Apgarral. Õ volt a legkisebb, de a legagilisebb az egész osztályon (pl 3 órásan már átfordította a fejét hason fekvésben, és ez a tendencia megmaradt nála, hihetetlenül aktív kiscsaj) 2210 grammal jöttünk haza a kh-ból, 4 bent töltött éjszaka után. Jól szopott, háromhós koráig éjjel-nappal másfél óránként, eddigre be is hozta a súlybeli lemaradását. Értelmi és érzelmi fejlõdésben messze a korosztálya elõtt járt mindig is, mozgásfejlõdése átlagos volt. Megmaradt vékony és törékeny alkatúnak, magas, hajlékony. Nem beteges, zömében felsõlégúti nyavalyákat szed össze, de súlyos beteg még nem volt.

36+1 -re született, 2370 grammal és 49 centivel, de 10/10 Apgarral. Õ volt a legkisebb, de a legagilisebb az egész osztályon (pl 3 órásan már átfordította a fejét hason fekvésben, és ez a tendencia megmaradt nála, hihetetlenül aktív kiscsaj) 2210 grammal jöttünk haza a kh-ból, 4 bent töltött éjszaka után. Jól szopott, háromhós koráig éjjel-nappal másfél óránként, eddigre be is hozta a súlybeli lemaradását. Értelmi és érzelmi fejlõdésben messze a korosztálya elõtt járt mindig is, mozgásfejlõdése átlagos volt. Megmaradt vékony és törékeny alkatúnak, magas, hajlékony. Nem beteges, zömében felsõlégúti nyavalyákat szed össze, de súlyos beteg még nem volt.
Kisfiam a 37. hétre született, 53 centivel, 3090 grammal, 9/10 Apgarral.Kedd este 19 órakor született, és péntek reggel 8-kor kaptuk meg a zárójelentést, és mentünk is haza.
Én 37 hétre szültem, elõtte 3 napig bent voltam a kórházban, mert fájásaim voltak, és nem tudták hová tenni az orvosok. Aztán egy borzalmas millió csillagos vérképeredmény után közölték, hogy császároznak. Így született meg a kisfiam 2008. szeptember 7-én, 9/10 Apgarral, 2860 gramm, 50 centi-vel. 3 napig voltunk bent a kórházban, utána kipenderítettek. :) Szerencsére semmi komolyabb betegsége nem volt eddig, egyszer voltunk kórházban kiszáradás megelõzése miatt.
Pontosan betöltött 38 héten indították a szülésemet magas vérnyomás miatt.A kisfiam 3000 gramm és 50 centi volt.Most 4 hónapos és 7100 gr, 65 cm, gügyög, oldalára fordul, szépen eszik, tökéletesen jól van. A kórházban ugyan úgy 4 napot töltöttünk, a tejem a 3 napon indult be. A babaviziten is minden oké volt.
Az én fiam 35. héten született 2600 grammal, 53 centivel és 10/10 apgarral! 6 napot töltöttünk bent, mert hétvégére esett volna a hazajövetelünk, és akkor - hasonlóan az ünnepekhez - nem sok mindent lehet intézni! Nem volt vele semmi gond. Kicsit lassabb talán a mozgásfejlõdésben, legalábbis az itt olvasott babákhoz képest, meg súlyban is kicsit kisebb, mint a hasonló korú babák, de teljesen egészséges!
de az is csak 37, 8 volt
Jajj elfelejtettem:D Igen minden rendben volt Apgar 10/10, 5napot voltunk bent de csak azért mert december 22.én szültem és ugye ünnepek alatt nincs ügyintézés:D Nagyon gyorsan fejlõdött, meg hát õ nem is volt olyan pici:D Beteg még egyszer sem volt (1éves múlt), egyszer lett láza amikor a "drága dédanyja" 8hónaposan megetette pudinggal XD
Kereken 37hetes voltam amikor megszületett. 3000gramm 55centi...a csecsemõsök azt mondták, hogy ez a gyerek fiúnak készült..:D Pedig akárhogy is nézzük lány:D
35+5 hétre születtek az ikreim, 1980 és 2480 grammal, 11 naposan jöttünk haza. Minden rendben volt velük, 2 óra alatt simán születtek. Most 5 hósak, 6 és 7 kg a súlyuk, nagyon vidám babák. Kinyomják magukat szépen, oldalra fordulnak, és olyan édesek mikor egymással "beszélgetnek".
Szia! Az én Lányom a 36. héten született meg, 2300 g-al, és 47 cm-rel, 2/8-as Apgarral. 1 hónap koraszülött osztály következett sajnos. Nagyon fejletlen volt a tüdeje, újra kellett éleszteni, lélegeztetõ gép...minden játszott. Életem le borzalmasabb idõszaka volt. Most 7 éves, osztály elsõ, gyönyörû és egészséges! :)

Mennyit változik a baba idővel? Úgy értem. "elromolhat"?

olyan jó a kisbabám, sokat alszik - este 7-8 között elalszik, reggel 7-ig, enni kel csak fel (szopizik) de van, hogy 4-6 órát (és már 8 óra is volt) lehúz egyhuzamban. napközben van 3 megszokott alvóidőpontja, igaz 30-50 perc csak a pihi. elvan egyedül is, eljátszik magában, nem sírós, szeret kézben lenni, de nem balhézza ki a kényeztetést (igaz, annyit kap, hogy elég bőven neki) :) az érdekelne, hogy ha mindezt 4 hónapos korában így csinálja, ez így is marad? a sok és jó alvás, és az, hogy nem kell folyton rázni a sejhajt, hogy önállóan eljátszik, meg persze, hogy ilyen kedves, nyugodt, nem sírós baba...

Legjobb válasz: Olyan gyerek nem létezik, akivel soha semmi probléma nincs. Simán lehet, hogy megmarad ez a nyugodt alaptermészete, de attól még neki is lesznek rosszabb napjai.

Olyan gyerek nem létezik, akivel soha semmi probléma nincs. Simán lehet, hogy megmarad ez a nyugodt alaptermészete, de attól még neki is lesznek rosszabb napjai.
Elromolhat.enyèm egy hònapja ment tönkre.pont èjjel ìgértem meg neki, hogy kidobom. :-( :-( 10 percet se aludt kiràlylâny és most is rosszalkodik èpp...:-) 7 hònapos jõn a foga, kapaszkodva lèpeget nincs ideje aludni...remèlem gyorsan megjavul...:-):-):-):-)
Az én fiam 21 hónapos! Az elsõ 7-8 hónapja maga volt az álom. Mondtam is, hogy mákom van, az apja nyugodt természetét örökölte. Aha, persze! Most állandóan pörög, jön-megy, kezdi a dackorszakot, hisztizik néha, aludni sem igazán alszik jól! Szóval lehet, hogy mégis csak rámütött! :)
kisfiam 3 hónapos korától 9 hónaposig átaludta az éjszakát...aztán elkezdett kelni, most 10 hónapos és éjjel 2-3x minimum megébred, nem is teszem vissza az ágyába, mert azt megérzi, mellettem alszik. Ja és kezdi bontogatni a szárnyit, ha valami nem tetszik neki akkor visít:) Szerintem élvezd ezt az idõszakot, ne agyalj azon mi lesz késõbb, mi fog "elromolni", de sajnos garantálom, hogy valami biztos "elromlik":) és most nem rosszmájú vagyok, hanem ez törvényszerû, mert gyerek:) Nagyobbik fiam most lesz 3 éves, tavaly mikor még 1, 5-2 éves volt mindenki dicsérte milyen álomfiú, milyen jó gyerek...hát most is szófogadó alapvetõen, de borzasztó hisztiket tud lenyomni.És nem "leromlott", csak nyílik az értelme a drágámnak, és már kõ keményen tud dühös lenni:) De ennek így kell lennie, képzeld milyen unalmas lenne az élet ezek nélkül:)
Azok a babák, akiknek az alaptermészetük kedves és nyugodt, olyanok is maradnak. Az én kicsikém is ilyen, persze voltak, vannak és lesznek is nehezebb idõszakok, de azokat is könnyebben átvészeltük, mint a környezetünkben lévõ babák többsége. Inkább akkor kell figyelni, amikor már elkezd hisztizni, olyan 1éves kora körül, szerintem az ilyen babákat csak itt lehet "elrontani", ha rájuk hagyjuk. Szóval ne aggódj;))!!!
3 hónapos koráig egy kis angyal volt...Utána jött a java :) De nem törvényszerû, hogy Nálatok is így lesz! Kívánom, h legyen szerencsétek és ne "romoljon el" a babád :)
De szép is lenne:)
Az én lányom is mintababa volt. Nem volt soha hasfájós, mindig mosolygott, könnyen elaludt, nem félt idegenektõl sem. A mai napig se lehet okom panaszra, viszont az alvása katasztrofális mióta beindult a mozgásfejlõdése és nõ a foga. 6-7 hónapos koráig nyugodt éjszakáink voltak, aztán felborult minden. Jött az ülés, mászás, felállt, majd elkezdett lépegetni, ezek mind-mind bezavartak. Mikor már lenyugodott volna, 9 hónaposan jött ki az elsõ 2 foga, ekkor még katasztrofálisabbak lettek az éjszakák (és a nappalok). Itt tartunk most.
Ennyi idosen az en lanyom is ilyen volt. :-) Aztan jott egy idoszak amikor se aludni se ellenni nem akart sehogy sem. Most 7 honapos nagyon jol elvan jo darabig egyedul addig tudok tenni-venni tole este megint nyolckor alszik reggelig. Ez folyamatosan valtozik naluk. Most kezdett a lanom pl nagyon anyas lenni. Mindig engem keres ha mas fogja. Szeret mindenkit jol el is van veluk de en legyek azert a kozelben :-) Ha lesz rosszabb ne aggodj folyamatosan valtoznak. :-).
:) )) allandoan valtoznak. Az en babam rendkivul nyugodt volt, a korhazban meg is dicserte a noverke hogy milyen kis turelmes, nem sirt ha oltoztettem, pelenkaztam furdettem, az altatas is nagyon egyszeru volt.most 10 honapos es rendkivul turelmetlen, hangos, akaratos, azt kell hogy mondjam hogy kb 6 honapos koraig nagyon egyszeru volt vele, azota egyre nehezebb :) mondjuk az altatas most is konnyu es atalussza az ejszakat ugyhogy ebbol a szempontbol nagyon jo de ahogy nonek, ahogy tagul elottuk a vilag ugy valtoznak ok is.Persze az meglehet hogy az alaptermeszete megmarad, de azert lesznek meg nehezebb idoszakok.

Svédországból kb mennyi idő a repülő az USA-ba?

Legjobb válasz: A keleti partig 9 óra.

A keleti partig 9 óra.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!