Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig a GYES és milyen (3 db)

Mennyi ideig jár a GYES és milyen összegre számíthatok?

Tudom hogy van a TGYÁS, a GYES, a GYED, meg emellett még családi pótlék stb. De sehol nem találok rá egyértelm? leírást, hogy mennyib?l kell majd eltartanom a babámat!

Legjobb válasz: ha alanyi jogon járo gyest igényelsz,akkor az 3évig kapod,pontossan az összeget nem tudom,de nem nagy összeg olyan 20-25000ft körül van,plussz a családipotlék.öszessen 30-35000ft körül van!remélem egy kicsit tudtam segiteni!

ha alanyi jogon járo gyest igényelsz, akkor az 3évig kapod, pontossan az összeget nem tudom, de nem nagy összeg olyan 20-25000ft körül van, plussz a családipotlék.öszessen 30-35000ft körül van!remélem egy kicsit tudtam segiteni!
Szia! Szülés utáni járandóságok:TGYÁS 168 naptári napra jár, orvosi igazolás alapján a szülés várható idõpontját megelõzõ 28. naptól. összege a kereseted 70%-a. (OEP nyomtatványon: Teve u.) GYED: TGYÁS lejártát követõ naptól a gyermek 2 éves koráig. Összege szintén a kereseted 70%-a.(OEP nyomtatványon Teve u.) GYES: a GYED megszûnését követõ naptól a gyermek 3 éves koráig, fix összeg a mindenkori minimál nyugdíj összegével egyenlõ. (Magyar Államkincstár) Kapsz még egyszeri anyasági támogatást. + még a csládi pótlékot.Ha minimálbéren vagy kb 57000 Ft. lesz a bevételed.
A gyes az 24160ft és a családi 11700ft.
A gyes az3évig jár!
http://www.magyarorszag.hu n megtalálsz mindent allampolgar/ugyek/egeszseg/gyemekekkel kapcsolatos tamogatasok

Mennyi a gyermek születése után a Gyes, Gyed. és mennyi ideig kapja az anya? Milyen sorrendben, mekkora összeget?

Legjobb válasz: Ez attól függ, mire vagy jogosult. Ha nem volt munkaviszonyod, akkor csak GYES jár a gyerek 3 éves koráig, ez havi bruttó 28500 most. (nettó 25000) Ha volt elegendõ bejelentett idõszakod, akkor a fizetésed alapján kapod a TGYÁST 168 napig (születés elõtt egy hónaptól lehet igényelni), utána két éves korig GYED, majd utána a GYES 3 éves korig. A GYEDet és a TGYÁSt a munkaadó intézi, a GYESt Te. Ezen felül jár családi pótlék havonta fix összeg, és egyszeri anyasági támogatás szülés után, ez kb. 64000, ehhez igazolni kell, hogy részt vettél terhesgondozáson. MÁK és OEP honlapján nézz körül.

Ez attól függ, mire vagy jogosult. Ha nem volt munkaviszonyod, akkor csak GYES jár a gyerek 3 éves koráig, ez havi bruttó 28500 most. (nettó 25000) Ha volt elegendõ bejelentett idõszakod, akkor a fizetésed alapján kapod a TGYÁST 168 napig (születés elõtt egy hónaptól lehet igényelni), utána két éves korig GYED, majd utána a GYES 3 éves korig. A GYEDet és a TGYÁSt a munkaadó intézi, a GYESt Te. Ezen felül jár családi pótlék havonta fix összeg, és egyszeri anyasági támogatás szülés után, ez kb. 64000, ehhez igazolni kell, hogy részt vettél terhesgondozáson. MÁK és OEP honlapján nézz körül.

Ha lejár a gyed, a gyest újra kell igényelni? Milyen papírok kellenek hozzá és kb. mennyi idő múlva küldik a gyest?

Legjobb válasz: A gyest igényelni kell a Magyar Államkincstártól, vagy ha a munkahelyed kifizetõ hely is egyben, akkor ott is elintézhetõ. Legalább egy hónappal azelõtt be kell adni az igényt, amikortól szeretnéd megkapni. A nyomtatvány a Magyar Államkincstár honlapján letölthetõ, vagy személyesen az ügyfélszolgálaton lehet beszerezni. A személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat kell másolni hozzá, és a magánnyugdíj pénztárba való belépési nyilatkozatot.

A gyest igényelni kell a Magyar Államkincstártól, vagy ha a munkahelyed kifizetõ hely is egyben, akkor ott is elintézhetõ. Legalább egy hónappal azelõtt be kell adni az igényt, amikortól szeretnéd megkapni. A nyomtatvány a Magyar Államkincstár honlapján letölthetõ, vagy személyesen az ügyfélszolgálaton lehet beszerezni. A személyes adatokat tartalmazó dokumentumokat kell másolni hozzá, és a magánnyugdíj pénztárba való belépési nyilatkozatot.
A kérdező hozzászólása: Köszi! És a gyedet le kell mondani vagy megszünik simán?
Szerintem az megszûnik. Amikor a gyerkõc betölti a második életévét, már nem él a jogosultságunk.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!