Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig a mindjárt (5 db)

Kismamák mennyi ideig volt jelen a "mindjárt megjön" érzés?

Legjobb válasz: Nekem az elsõ trimeszterre volt jellemzõ, most már nem tapasztlom.

Nekem az elsõ trimeszterre volt jellemzõ, most már nem tapasztlom.
2-3 hétig tartott az elsõ mensi kimaradásakor, de vissza-visszatért még néha a terhesség során.
Az elsõ trimeszterbe végig. Most 21 hetesen is érzem néha.

Mennyi idős korában értette meg a babátok, hogy "Anya nem ér rá, mert mosogat, mindjárt jön"-t? Mennyi ideig mondtátok ezt előtte folyamatosan neki?

Legjobb válasz: Így sosem mondtam. Inkább: amíg Te felépíted a kockákból a tornyot, addig én a konyhában fõzök egy teát. Szerencsére elsõre megértette, ritkán volt ezzel probléma. Bár amíg nem tudott járni, mindig vittem is magammal és mondtam, most éppen mit csinálok.

Így sosem mondtam. Inkább: amíg Te felépíted a kockákból a tornyot, addig én a konyhában fõzök egy teát. Szerencsére elsõre megértette, ritkán volt ezzel probléma. Bár amíg nem tudott járni, mindig vittem is magammal és mondtam, most éppen mit csinálok.
Hát kíváncsi leszek milyen válaszokat kapsz, mert nekem 1 éves a lányom de nem érti meg azt tudom, hiába mondom.
2 éves múlt, még mindig nem érti, vagyis kb. 1 éves kora óta kap rohamot arra a szóra hogy mindjárt. Ha lehet nem is alkalmazom, mert iszonyat hisztis lesz tõle. Általában nem is mondom mostmár csak megállapítom hogy én most mosogatok és pont:)
18 hónapos, de nálunk is a mosogatás a fõ ellenség. próbálja közém, és a szekrény közé fúrni magát, hogy hagyjam abba. gyerekfüggõ. szerintem ezt sem lehet kórhoz kötni.
Az én kislányom nem érti, inkább csak megszokta mi történik ha azt mondom neki, mindjárt jön anya 1 perc. Mindig ezt mondom neki, ha elmegyek kezet mosni, vagy wc-re, és már megszokta, hogy olyankor elmegyek és vissza is jövök hamar, és addig nem is nyafog. 11 hóss, de mondogatom neki csecsemõkora óta...volt ideje megszokni. De más nincs amit ilyen lenne, neki még anya a minden, akinek mindig rendelkezésre kell állnia :-)))
27 hós és kb 4 hónapja van ez.Tök jó, hogy elvan, amíg a dolgom végzem csak szólni kell neki mit csinálok.Sokszor Õ szedi ki a mosógépet és közben mondogatja, hogy segítek:) Szeret részt venni a dolgokban.

Mennyi ideig tarthat a "mindjárt megjön" érzés? Pozitívat teszteltem és kb 5 hetes lehet a babó

néha olyan mind ha mind két petefészkemet csavargatnának és picit szurkálgatnák a méhem.

Legjobb válasz: Hát kb az elsõ 3 hónapig.

Hát kb az elsõ 3 hónapig.
Hú, ijesztõ lehet. :-) Már várom, hogy érezhessem, de kicsit frászban lennék, hogy meg fog jönni. Azt hallottam, hogy az elsõ 4 hétben van ilyen, majd néha elõ-elõ jön ahogy nõ a méh. Boldog kismamaságot! :-)
A kérdező hozzászólása: köszi, hát én is mindíg attól félek, hogy megjön pedig tudom hogy nem:)
Szia! Én 6 hetes kismami múltam, de még most is néha ez az érzés gyötör:( Állítólag ahogyan nõ a méh, stb... Ne izgulj, minden rendben van! Fõ a nyugalom! Igyál sokat, és legyetek boldogok, hisz már biztosan Ti is vártatok a bébire:-) Boldog babavárást!
Szia! Én 10 hetes koromig éreztem. 32hetes kismama


Mennyi ideig tart általában egy programozott császármetszés? Ahogy betólnak a műtőbe, onnantól az összevarrásig! Ahogy összevarnak utána mindjárt visszatolnak a szülőszobára?

Legjobb válasz: Kb.40 perc volt nekem mindkettõ császárom érzéstelenítõtõl a varrásig!Utána csaszis kórterembe kerültem ahol 12 órát kellett feküdni.Közben persze kaptam a babát szopizni 3 óránként.A 12 óra letelte után fel kellett kelni,megmosakodtam stb.Másnap baba-mama kórterembe mentem a piurral.4.nap engedtek haza második babómmal,az elsõvel már 3.napon itthon voltunk!

Kb.40 perc volt nekem mindkettõ császárom érzéstelenítõtõl a varrásig!Utána csaszis kórterembe kerültem ahol 12 órát kellett feküdni.Közben persze kaptam a babát szopizni 3 óránként.A 12 óra letelte után fel kellett kelni, megmosakodtam stb.Másnap baba-mama kórterembe mentem a piurral.4.nap engedtek haza második babómmal, az elsõvel már 3.napon itthon voltunk!
betolnak, vérnyomást mérnek, egyéb vizsgálatok, max 10 perc. fertõtlenítés, szúrás a gerincbe, vágás, baba, varrás, 10-15 perc. arra emlékszem, h 10-re kellett menni a katétert felrakatni, a fiam 10 óra 23-kor született meg. ha jól emlékszem 11 körül már a korteremben volta, bár kicsit kába voltam még.
7:30-kor toltak be és 7:50-kor vették ki a babát. Kb. 10 perc volt az összevarrás.
Betoltak a mûtõbe és tíz perc alatt megérkezett a Kislányom + 3 perc volt még a varrás.
Nekem kb 1 óra volt az egész onnantól h betoltak és kitoltak - az õrzõbe. A baba kivétele csak 10 perc körül volt de utána a visszapakolás meg minden, összevarrás az hosszabb idõ.
A kérdező hozzászólása: kössz a válaszokat

Szülés után mennyi idővel jönnek meg a támogatások, ha mindjárt beadjuk a papírokat, ahogy lehet?

Gondolok a gyesre (mert azt fogok igényleni), a családi pótlékra és az egyszeri anyasági támogatásra. Melyik mikor jön meg, mi a tapasztalat?

Legjobb válasz: Épp ma kaptam meg a januári gyest!! Szörnyû, hogy milyen lassú az ügyintézés! Családi pótlékot a beadás után 5 héttel küldték.

Épp ma kaptam meg a januári gyest!! Szörnyû, hogy milyen lassú az ügyintézés! Családi pótlékot a beadás után 5 héttel küldték.
Egy hónapja adtuk be az igénylést a családi pótlékra és az egyszeri anyasági segélyre de még semmi.Szerintem semmi jóra nem lehet számítani...
Szerintem érdemes lenne megkérdezni a tb-t, akár mennyire kínos, de akkor is ez egy támogatás és élni kell.A gyes felháborítóan kevés összeg és döbbenet, hogy most utalják ki a januárit én tuti bemennék.Tényleg addig mibõl élt az elõttem író.Oké, hogy nemsokra elég, de akkor az összes támogatás csúszni fog majd fél évet, ez nonszensz!!A tb.pl nekem a táppénzt kiutalta 30nap után rögtön, de én fel is hívnám õket az tuti.
Én Terhességi Gyermekágyin vagyok, és van olyan hogy 5 részletben küldik az egy havi mennyiséget. Azt mondták, mikor felhívtam, hogy ez így szokás. A családi pótlékot meg 4 hónap múlva kaptam meg visszamenõleg is. Az egyszeri anysági 7 hétre kaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm lányok, ez nem túl bíztató... Tudtam, hogy készülni kell rá, de hogy ennyire?:-( Tényleg nagyon somorú... De sajna mit tudunk tenni... Akkor ezerrel tartalékolunk elõre:-(
Akkor én szerencsés vagyok ezen a téren.Ahogy beadtuk a papirokat rá 2 hétre átutaltak minden pénzt.csp., thgys., anyasági.Én sem gondoltam, hogy ilyen gyorsak lesznek.Kellemesen csalódtam. 5hetes kisfiu anyukája
Nálunk is gyors volt ez (Békés megye), leadtuk a papírokat, és a következõ héten a számlámon volt a pénz.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!