Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig és hogyan zajlik a (23 db)

Terhes vagyok, és el kell muszáj vetetnem. Hogy történik a dolog, mármint mennyi az abortusz, és mennyi idő, és hogy zajlik az egész? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnálom :( Nos legelõször kell egy orvosi diagnózis arról, hogy terhes vagy, az orvos majd ad mellé egy papírt, ezzel kell elmenned a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket, meg 3 nap gondolkodási idõt. Utána visszamész a befizetett csekkel és azzal, hogy továbbra is ezt akarod. Utána majd kapsz egy idõpontot a kórházba. Ott pedig attól függ a dolog, hogy szültél-e már hüvelyi úton. Amennyiben nem, úgy elõzõ éjjel felhelyeznek egy lamináriát (ez tágítja a méhszájat) és másnap altatásban elvégzik a mûtétet, kb. 15 perc, nem fájdalmas, utána felébredsz és estefelé mehetsz is haza. Ha volt már hüvelyi szülésed, akkor nincs laminária, tehát csak a mûtét napján kell bemenned és aznap haza is jöhetsz.

Szia! Nagyon sajnálom :( Nos legelõször kell egy orvosi diagnózis arról, hogy terhes vagy, az orvos majd ad mellé egy papírt, ezzel kell elmenned a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket, meg 3 nap gondolkodási idõt. Utána visszamész a befizetett csekkel és azzal, hogy továbbra is ezt akarod. Utána majd kapsz egy idõpontot a kórházba. Ott pedig attól függ a dolog, hogy szültél-e már hüvelyi úton. Amennyiben nem, úgy elõzõ éjjel felhelyeznek egy lamináriát (ez tágítja a méhszájat) és másnap altatásban elvégzik a mûtétet, kb. 15 perc, nem fájdalmas, utána felébredsz és estefelé mehetsz is haza. Ha volt már hüvelyi szülésed, akkor nincs laminária, tehát csak a mûtét napján kell bemenned és aznap haza is jöhetsz.
De..Alapból ezzel a célzattal itatták le. Szóval mondom, fordított az ok és az okozat. Aki megerõszakol egy nõt, az nem azért teszi, mert a nõ részeg. Ez hülyeség. Ha ez így lenne, akkor csak részeg nõket erõszakolnának meg. Nem a részegség váltja ki az erõszakot. Ez is épp azt mutatja, hogy gerinctelen férgek, akik olyan emberrel tették ezt, aki nem tudta magát megvédeni.
Nem? Lefogadom ha nem iszik annyit, akkor most ez a kérdés nem lenne itt kinn felõle.
De, õk tehetnek mindenrõl. Õk tették ezt a lánnyal. Mégis miben nem hibásak? Most komolyan. Azért pedig nem a világ a hibás, hogy vannak ilyen idióták. Ráadásul a barátai voltak, senki nem feltételezte volna ezt. Nem az a hibás, aki ellen az erõszakot elkövetik. Ez nem azt jelenti, hogy részegre kell inni magad egy bulin, félre ne értsd, de ettõl függetlenül a részegségbõl nem nemi erõszak következik. Most sem azért erõszakolták meg, mert ivott.
Jelen esetben az erõszak is! Egyébként meg sajnos ilyen világban élünk. Gondolom ezt is tudta, és lám, még egy indok, hogy miért is nem kellett volna annyit inni. Ne tegyünk úgy, mintha az a két barom tehetne mindenrõl.
Mondtam már, ez nem a részegség következménye. A részegségnek a következménye a másnaposság, hányás, bûntudat a beszólásokért ilyesmik. Az erõszak a két barom következménye.
Azt, ami a következménye lett a "csak részegségnek".
Mit tudjon rá?
Oké, legyen igazad. És mivel elõfordult, akkor tudjon rá, és ne a száját húzza. Ennyi.
De, ugyanez lenne a véleményem. Fõleg, ha a lányom 22 éves. Bárkivel elõfordulhat, hogy túlissza magát, ebben nincs semmi. Ez nem erkölcsi dolog könyörgöm, csak egy részegség. Nem alkoholbeteg nõrõl van szó, aki ezt hetente eljátsza. Egyszerûen csak elõfordult.
Miért kellene? Fõleg egy lány esetében? Erkölcsileg hova is sorolhatnánk a dolgot? Persze igyon, de annyit hogy ne tudjon magáról az ember?...büszke lehet magára. Vajon ha a lányod lenne, akkor is ez lenne a véleményed? Erõsen kétlem.
Miért kellene megálljt parancsoljon magának?? Tudtommal lerészegedni nem bûn, bárki megteheti és semmi bajt nem csinál vele. Annak a két állatnak kellett volna megálljt parancsolnia magának, nem ennek a lánynak, aki szórakozni és lazítani akart. Az a gond, hogy ti azt hiszitek a részegségnek egyenes következménye az, hogy valami ilyesmi történik. Nem, ez nem ok és okozati viszony.
Oké, de miért nem volt annyi esze, hogy megálljt parancsoljon magának? Nem hülye, tudta nagyon jól, mi az ivás következménye.
Persze, akad 1% kivétel. Ez pedig szerintem nem az a kategória, hogy tanuljon a hibájából. Tanuljon az, aki hót másnapos és okádik össze vissza, de ne nevezzük már saját hibának azt, amikor ezt teszik ellene.
"Igenis beszoktak rúgni". Ismételten akadnak kivételek. Én nem akarom támadni sem, de ivott, hát tudjon rá. Saját hibáiból tanul az ember.
A kérdező hozzászólása: Persze tudom, hogy én is hibás vagyok, miért ittam, (szerintetek hányszor játszom ez le magamban minden éjjel zokogva)? De én szóltam neki, hogy vigyen haza mert rosszul vagyok és sokat ittam de õ csak röhögött, mert ugye nem is a városomban voltunk, hogy szóljak valakinek hogy vigyen haza. Csinálok majd tesztet persze.
Oké, de miért is hagyta, hogy leitassák? Csupán mert ennyire butuska 22 évesen!
Vagy csak éppen bízott a barátaiban. Attól még senki sem lesz buta, hogy lerészegedik. Én sem feltételezném soha a barátaimról, hogy ilyet tennének velem. És õk nem is tennék meg.
nagyon kedvesek vagytok, 7 oldalnyi értelmetlen gyerekes veszekedés! a fõkérdésre senki nem válaszol... kérdezõ, vettél tesztet?
Aki válaszol egy kérdésre, az tényként veszi tudomásul, amit a kérdezõ elmondott. Aki meg nem hisz neki az meg teljesen feleslegesen válaszol a saját agyszüleményeire, inkább írjon könyvet. Mindenki a kérdezõ által elmondottakra reagált. Ha õ nem azt mondta el, ami történt, akkor használhatatlanok a tanácsok, amiket kapott, de ez nem a válaszolók hibája. Viszont ezt kell tényként kezelni, különben értelmetlen az egész.
Szerintem elég nagy hülyeség hogy itt mindenki egymásnak esik egy történet miatt.Ugyanis senki sem tudhatja, hogy mi történt valójában, hisz NEM VOLTUNK OTT!!!Lehet hogy a lány ivott és bulizott, jókedvû volt, flörtölt a haverokkal, egy-két puszi, ölelés, a fiúk ebbe többet láttak, és az események meg pörögtek tovább... Lehet a lány egy idõ után már megijedt, de a fiúkat már nem tudta leállítani, és hiába nem akarta, akkor is megtörtént a dolog... Számtalan verzió lehet ebben az ügyben. Csak az tudhatja, hogy mi történt aki OTT VOLT!! És úgy gondolom, hogy aki itt ítélkezik, meg tanácsokat osztogat, az egyik sem tudja hogy mi történt ott valójában!
Fõleg, ha tényleg terhes vagy, akkor simán bizonyítható.
Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsak egy válaszadót, aki szerint a lány tehet róla, mert részeg volt, mert ez bûncselekménynek számít! Minden annak számít, ha valaki nem egyezik bele! Egy NEM is annak számít, és az is ha csak verbális kényszerítés után egyezik bele a lány! Ajánlom figyelmedbe a BTK-t! És kérdezõ, nyugodtan tény feljelentést! Évek múlva is szoktak nõk feljelentést tenni, nyilván már kevésbé lesz bizonyítható, de szerencsére elég sok esélyed van még így is!
Komolyan van ilyen ember, aki szerint ha egy nõt megerõszakolnak, akkor az a nõ a hibás? Sem az öltözködés, sem a részegség, sem a viselkedés nem lehet indok az erõszakra. Lehet itt játszani a szentet, hogy te X éves vagy és soha nem ittál még alkoholt, a kérdezõ meg buta, amiért iszik. De egyrészt az absztinencia önmagában még nem érdem, másrészt nem biztosíték arra, hogy nem erõszakolnak meg. Remélem, sosem tapasztalod meg milyen az. Kérdezõ! Ne hibáztasd magad, ebben a történetben te vagy az áldozat, ezt tartsd észben! Néhány éve egészen hasonló történeten mentem keresztül, azóta sem dolgoztam fel teljesen. Annyi, hogy én tudtam volna védekezni, annyira nem voltam részeg, de elõkerült egy kés... onnantól már csak arra koncentráltam, hogy túl legyek a dolgon, és elmenekülhessek élve. Ilyen megaláztatás után én teljesen megértem, hogy nem akarsz évekig a bíróságra járni, újra és újra felidézni a történteket, másoknak is elmesélni. Én sem akartam. Reggel vegyél egy tesztet, reméljük, csak az idegeskedés miatt késik. Nekem az eset után ki is maradt egy hónap. 24/N
Sajnálom ami történt veled :/ :( Hasonló dolog történt a barátnõmmel lassan két éve, õ nem tett feljelentést, de amikor én ezt az egészet megtudtam megfogadtam hogy nem jogi úton hanem "privátban" megbosszulom, és olyan dolgokat fogok tenni vele amiket rémálmaiban se látott soha. Annyit mondok hogy fájdalmas dolog az abortusz a léleknek, de szerintem te is kicsit megkönnyebbülnél ha tudnád hogy valami olyat fog kapni ezért az illetõ amit egy életre megemleget :)
De miért lennél buta, hogy elmentél velük bulizni?? A barátaid voltak. Kivel mással kellene mennie az embernek, ha nem a barátaival? Nem tudhattad elõre, hogy ezt fogják tenni veled. Szerintem senki fejében nem fordul meg, hogy a barátnak vélt emberek képesek ilyesmire. Ne magadat okold, ez nem a te hibád volt.
A kérdező hozzászólása: Nem igaza van a válaszolónak, buta voltam, hogy egyáltalán velük mentem. Én csak egy jót akartam bulizni, kicsit lazítani, jól érezni magamat. És az vesse rám az elsõ követ aki nem úgy indul neki egy bulinak, hogy jól érezze magát. De szerintem a srácok nagyobbat hibáztak mint én. Hiszen azért részegen egy nõt megfektetni akár tud magáról akár nem ( bár én tudtam magamról csak védekezni 2 esõs emberrel józanul sem nagyon tudtam volna nem hogy még ittam)az elég gerinctelen dolog.
Hát, szerintem is hagyjuk. Ilyen fiúk mellett erõsen kétlem, hogy lehet érveket felhozni.
Szerintem hagyjuk az egészet. A fiúk, és a lány mellett is hozhatunk fel érveket, és ellenérveket is ugyanúgy. Az meg már mindenki egyéni problémája, hogy hogyan számol el a saját lelkiismeretével.
Már miért ne tudna különbséget tenni jó és rossz között? A srácokra gondolsz? Ezt nem olyan egyszerû megállapítani. Nem ritka eset, hogy valakibõl 20 év ismeretség után jön elõ az állat.
Én egy szóval sem mondtam, hogy a kérdezõ rossz. Persze, a két idióta a fõbûnös. Érthetõ ez is. De ezzel ellenben, te meg értsd meg azt, hogyha józan paraszt ésszel gondolkodik az ember, és helyén van az esze, különbséget tud tenni jó, és rossz között (fõleg 22 évesen) akkor nem történik meg vele az ilyen.
Te másképp gondolkozol, mint a kérdezõ. Ez nem rossz, szóval tényleg nem azért mondom, de a kérdezõ sem rossz. Mondom, ez az emberek java részével elõfordul. Mármint a lerészegedés egy bulin.
Én ha bízok is a barátaimban, biza akkor sem hagynám, hogy leitassanak, még ha tudom, hogy nem csinálnának hülyeséget, akkor sem.
Ne okozzatok már bûntudatot is szerencsétlennek.
Ha nem volt kedve feljelenteni a srácokat, hát nem volt, ennyi. Majd biztos lesz pár csaj akikkel ugyan ezt fogja csinálni a barom, mert te nem léptél semmit, de nem halnak bele...
Nem mernek, nem mernek... Akkor tudjon rá, hogy utána sokkal rosszabb lesz neki.
A kérdező hozzászólása: A következõ történt, és akkor segítsetek. Egy VOLT haverommal elmentem buliba nagyon leitatott és utána egyik haverjával nekem esett én nem akartam de annyira leitatott. Másnap fölhívtam miért de nem adott normális választ csak azt mondta elég volt az elején kicsit fogni :( ezért nem jelenthetem föl meg a családomnak nem lenne kellemes ha bíróságra kéne járni meg megalázó több ember elõtt errõl beszélni. 22 éves vagyok nem szültem nem volt még soha ilyen ügyem. Ennyit arról hogy az ember megbízzon valakiben.Jó haverjaim vannak mi????
Ez nem önbecsülés kérdése. Sokakat ez az élmény annyira megaláz, hogy nemhogy rendõrségi feljelentést nem mernek tenni, még csak nem is szólnak róla senkinek.
Már nem lehet lesz bizonyítani, szóval fizetni kell ám érte. Én nem értem az ilyen embereket, hogy miért nem becsülik magukat ennyire, hogy tegyenek egy feljelentést.
Azt nem tudom, hogy ha feljelenti õket, akkor ezt így utólag hogy fogják bizonyítani? Ha már kiderült a terhesség, akkor legalább 2 hét telt el. Azalatt bõven eltûntek a nyomok, de azért én sem hagynám annyiban a dolgot.
Nem, ha bizonyítottan bûncselekményrõl van szó, akkor szép is lenne, ha fizetni kéne érte. Ez esetben az elkövetõnek kell állnia.
#5 Szerintem minden esetben kell fizetni érte. Fõleg, hogy írta is, hogy "nincs kedve feljelentgetni", szóval hogyan bizonyítja, hogy tényleg megerõszakolták? Egyébként nagyon buta dolog, hogy nincs kedved feljelentgetni!
Nem tudom honnan veszik sokan, hogy az elsõ ingyenes. Nem, nem ingyenes és nem is tudok róla, hogy bármikor az volt.
én eddig úgy voltam vele, ha besikerülne elvetetném de voltam a kontraszt kiállításon és annyira megviselt amikor ezt mutatták be , hogy nem lennék rá képes , az elsõ ingyenes
Fizikailag nem fájdalmas, altatásban történik. Kérdezõ, ha nemi erõszakról volt szó, akkor az egy ellened elkövetett nagyon súlyos bûncselekmény.
30ezer forint, ha jól tudom. Fájdalmas, lelkileg nagyon megterhelõ, és valóban, utána nehezebb teherbe esni. Persze gondolom fiatal vagy, ezért kell elvetetned...?
Hát az ára attól függ. Ha a kérdezõ önhibáján kívül várandós, akkor nem kell kifizetnie az abortuszt.
A kérdező hozzászólása: Aki azt írta gyilkos vagyok annak üzenem mit csináljak ha megerõszakoltak, de semmi kedvem feljelentgetni az illetõket :(
az ára 26e ft, ha van tajkártyád, ha nincs akkor százezrek.
Nagyon sajnálom kérdezõ :( Szemét barmok.. Biztosan terhes vagy egyébként?
Húha. Hogyha öntudatodon kívül csinálták, jelen esetben leitattak, akkor az nem számít erõszaknak. Ajánlom, hogy ennek olvass utána.
Miért ne számítana erõszaknak? Akkor ez mi?? Magatehetetlen volt.
Persze, hogy lehet úgy is bulizni, de ettõl függetlenül igenis be szoktak rúgni az emberek és semmivel sem kevesebbek, vagy rosszabbak tõle. Az a rossz, aki ezt képest megtenni. Kérdezõ! Egyáltalán nem biztos, hogy terhes vagy. Egy ilyen stressz után nem csoda, ha késik. Miért nem csinálsz egy tesztet? Tescoban is lehet kapni, párszáz forint.
Akkor még nem lett volna értelmetlen, de ennyi idõ után...
De igen, kivételek mindig vannak. Csak épp azokról hallani, aki leissza magát úgy, hogy világáról nem tud, és ennek köszönhetõen középpontba kerül. Más a buli, és más az ivászat. Megsúgok egy titkot: Alkohol nélkül is lehet ám jókat bulizni!
De, én az vagyok!23 éves lány vagyok, és SOHA életemben nem voltam még részeg!!!És büszke is vagyok rá, azért mert engem így neveltek!Elég szomorú hogy a mai fiatalok 90% volt már teljesen részeg.Aki nem akar, az nem iszik!!Ennyi!!!
A kérdező hozzászólása: Jelek nem voltak max. 2-3 harapásnyom de már az elmúlt.Jan.3-án megyek orvoshoz. De nekem mindig meg szokott jönni idõben és most 5 napja késik, fáj a hasam de nem jön meg, semmi sincsen. Nagyon félek, nem a pénzen van a gond mondjuk nincs állásom, de Édes Anyukám fizeti mert elmondtam neki.Õ megkérdezte csináljunk e belõle ügyet de én mondtam hogy ne, minek, lecsukni úgysem fogják õket a per évekig eltart. ÉRTELMETLEN. Csak rossz, hogy az embert ilyenek veszik körül. Egyáltalán nem tudom mit tegyek, nagyon félek a lelki fájdalomtól hiszen nem szerettem sosem az ilyet, de nem tarthatom meg nem tudnám :( (így is nehéz)
Persze, de ilyen erõvel akkor is ha tehet róla, ha elment bulizni. Megbízott a barátaiban, akik ezt mûvelték. Szerintem nincs lassan olyan fiatal a Földön, aki sosem volt részeg.
Egyébként tuti van valami erre is, mert én már hallottam olyan perekrõl, ahol áldozat ittas volt.
Nem az õ hibája, de részben tehet róla!
És ne mondjátok, hogy ez az õ hibája. Ez nem annak a hibája, aki részeg, hanem annak a barom állatnak, aki képes szexuálisan kihasználni egy olyan nõt, aki képtelen védekezni.
#22, Ahogy mondja.
Na de õ nem tini, ez az egyik. A másik hogy ezen az alapon mindenki megerõszakolhat ittas nõket, mert ez nem bûncselekmény?
Ez így tényleg nem nemi erõszak.Azért mert önként ivott!! Senkit nem lehet lefogni, és erõszakkal kényszeríteni arra hogy nyelje le a sok alkoholt.Így a rendõrség is azt mondaná, hogy egy részeg tini, összefeküdt a haverokkal, ennyi. Senki nem hinné el neki, hogy õ azt nem akarta, hisz nem is emlékezhet rá, mert annyira részeg volt. Nem is tudhatta mi történik. Nem kellett volna inni!!!!
Na de akkor minek számít? Hiszen nem azért nem védekezett ellene, mert nem akart, hanem fizikailag képtelen volt rá. Ráadásul egy kicsit is le is fogták, azt mondja. Akkor tanúsított ellenállást. De ezen az alapon akkor az sem erõszak, ha valaki azért nem védekezik ellene, mert megfenyegették?
Épp ez az, hogy magatehetetlen volt, és éppen ezért nem számít annak.
Egyébként ennek vannak elõzetes dolgai, szóval ha nem vagy 18 éves, akkor aláírás kell stb. Biztosan terhes vagy? Orvosnál voltál már? Hány éves vagy? És ha voltál dokinál hány hetes terhességet állapított meg?

Lányok! Kinek van közületek tapasztalata kisajak plasztika terén? Mennyi idõ a gyógyulás, és hogyan zajlik a gyógyulás idõszaka? Melyik orvost ajánljátok (plasztikai sebész és altató orvos)? Mennyibe kerül ez a beavatkozás? Érdemes belevágni? 24L

Legjobb válasz: Szerintem semmiképpen ne vágj bele! Hidd el: minden nõnek és férfinek ugyanannyira csúnya a csúnyája. Biztos lehetsz benne, hogy bármely mûtét hegei egész életedben újra fájnak, ha mondjuk esõs idõ van odakinn. És, tuti, hogy lesz egy férfi, aki úgy szereti majd a testedet, ahogy van, akkor is, hogyha "kilóg a nyuszikának a tapsi füle"!

Szerintem semmiképpen ne vágj bele! Hidd el: minden nõnek és férfinek ugyanannyira csúnya a csúnyája. Biztos lehetsz benne, hogy bármely mûtét hegei egész életedben újra fájnak, ha mondjuk esõs idõ van odakinn. És, tuti, hogy lesz egy férfi, aki úgy szereti majd a testedet, ahogy van, akkor is, hogyha "kilóg a nyuszikának a tapsi füle"!
A kérdező hozzászólása: Víg Emma, pont az ilyen beszólások miatt fogok belevágni. 24 vagyok, és emiatt még nem lehetett komoly kapcsolatom, mert nem volt olyan férfi aki ne szólta volna meg, hogy nem barackom van. Ezen kívül nem lenne más komolyabb testi problémám. Én kérdésként egészen mást tettem fel. Hogy kinek mi a tapasztalata, aki volt már ilyen mûtéten, és nem demotiváló kommentre voltam kíváncsi. Ezzel a nyuszifüles metaforával most még jobban lelomboztál.
[link]
A kérdező hozzászólása: koszi a linket

Mennyi ideig tart és hogyan zajlik a válás?

Szeretnék minél elöbb túl lenni rajta!

Legjobb válasz: Én most váltam el májusban, és fél évig tartott! Ez a leggyorsabb. Elõször is be kell adni egy válókeresetet a bíróságra, legjobb a közös megegyezés, abban el kell dönteni minden megosztandó dolgot, ingatlan, ingóság stb. Ha gyerek(ek) van(nak), akkor az õ elhelyezésérõl is meg kell állapodni. A láthatásról, a gyerektartásról, stb. 12000,- Ft-os okmánybélyeg kell rá. A bíróság válaszol, majd kitûzik az elsõ tárgyalás napját. Ez nálunk 3 hónap mulva volt a beadás után. Ha ott nyilatkoztok, hogy fenntartjátok a válókeresetet, akkor kitûznek egy újabb tárgyalást (ez újabb 2-3 hónap) és azon már el is választanak. De ez csak akkor megy, ha semmiben nincs vita, és nincs benne nyári szünet. Nekem szerencsém volt, hogy ilyen gyorsan ment. Ha még érdekel valami írj nyugodtan privát e-mail-t. Szia!

Én most váltam el májusban, és fél évig tartott! Ez a leggyorsabb. Elõször is be kell adni egy válókeresetet a bíróságra, legjobb a közös megegyezés, abban el kell dönteni minden megosztandó dolgot, ingatlan, ingóság stb. Ha gyerek(ek) van(nak), akkor az õ elhelyezésérõl is meg kell állapodni. A láthatásról, a gyerektartásról, stb. 12000, - Ft-os okmánybélyeg kell rá. A bíróság válaszol, majd kitûzik az elsõ tárgyalás napját. Ez nálunk 3 hónap mulva volt a beadás után. Ha ott nyilatkoztok, hogy fenntartjátok a válókeresetet, akkor kitûznek egy újabb tárgyalást (ez újabb 2-3 hónap) és azon már el is választanak. De ez csak akkor megy, ha semmiben nincs vita, és nincs benne nyári szünet. Nekem szerencsém volt, hogy ilyen gyorsan ment. Ha még érdekel valami írj nyugodtan privát e-mail-t. Szia!
hát 1-2 hónap a min. de elhúzodhat 3 évig is

Kaáli intézetes anyukák/kismamák! Beutaló kell az intézetbe? Hogy zajlik a kivizsgálás? Mennyi idő mire bekerülünk? Mennyibe kerül? Ja, és vihetem az eddigi erednényeimet?

Gondolok itt az inzulinrezisztencia eredményemre, HSG eredményre, sperma eredményre, vagy újra mindenen túl kell esni. Nagyon elszontyolodtam, kérlek írjatok!

Legjobb válasz: Nem kell beutaló csak egy telefon,és megmondják mikor mehettek.Hogy mikorra tudnak idõpontot adni az attól függ melyik orvoshoz irányítanak.Az árakat ott megtudod,de általában az elsõ alkalom 20e ft.és kb 1óra.A papírjaidat mindenképpen vigyed,mert így tudnak meg rólad,és a problémádról valamit.Ne aggódj nem fognak olyat csináltatni ami felesleges,és fel a fejjel.Sok sikert kívánok.

Nem kell beutaló csak egy telefon, és megmondják mikor mehettek.Hogy mikorra tudnak idõpontot adni az attól függ melyik orvoshoz irányítanak.Az árakat ott megtudod, de általában az elsõ alkalom 20e ft.és kb 1óra.A papírjaidat mindenképpen vigyed, mert így tudnak meg rólad, és a problémádról valamit.Ne aggódj nem fognak olyat csináltatni ami felesleges, és fel a fejjel.Sok sikert kívánok.
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm. Még picit várunk, csak érdeklõdtem a "következö lépésrõl".

Görögországban hogy zajlik a motor bérlés? Hány eves kortól lehet, mennyi időre, mi kell hozzá és kb mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Szia! Motorrol sajnos nincs infóm,csak furgonról, de szerintem nincs nagy különbség a 2 között. Furgont 18. életévét betöltött személy bérelhet, jogsi kell hozzá, meg azemélyi.Ahol mi béreltük, ott max. 3 hétre adták, de nekünk csak egy hétre kellett, így 15e ft értékben adták. 19/L

Szia! Motorrol sajnos nincs infóm, csak furgonról, de szerintem nincs nagy különbség a 2 között. Furgont 18. életévét betöltött személy bérelhet, jogsi kell hozzá, meg azemélyi.Ahol mi béreltük, ott max. 3 hétre adták, de nekünk csak egy hétre kellett, így 15e ft értékben adták. 19/L
A kérdező hozzászólása: Köszi!

Győri kórházban hogy zajlik a baba ellátása a szülés után? Mennyire hagyják a kontaktot baba és mama között? Mennyi időt kell különtölteni a babától?

Legjobb válasz: megszületik,ráteszik a mellkasodra..ezután kb 5 percre viszik el..megmosdatják, lemérik, stb.. utána vissza is hozzák szoptathatod is :-) ha letelik a 2 óra a szülõszobán,akkor áttolnak egy szobába, addig van a pici is külön..aztán végig veled van!! egész nap! csak fürdetéskor viszik el kb fél órára, vagy ha van vmi vérvétel, vagy vizsgálat a picinek, de egyébként non-stop veled van! nagyon jóóóóóó friss élmény, decemberben szültem :-)

megszületik, ráteszik a mellkasodra..ezután kb 5 percre viszik el..megmosdatják, lemérik, stb.. utána vissza is hozzák szoptathatod is :-) ha letelik a 2 óra a szülõszobán, akkor áttolnak egy szobába, addig van a pici is külön..aztán végig veled van!! egész nap! csak fürdetéskor viszik el kb fél órára, vagy ha van vmi vérvétel, vagy vizsgálat a picinek, de egyébként non-stop veled van! nagyon jóóóóóó friss élmény, decemberben szültem :-)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Gratulálok a babához! :)
Meg tudom erõsíteni. Én is ott szültem fél éve. Amúgy ha nem mész a csecsemõs nõvérek után egyáltalán nem segítenek semmit. A szülõszobán maximális tisztelet a dolgozóknak!
az elõttem hozzászólóval maximálisan egyetértek. 36+3km Te mikorra várod a babádat?
Úgy van, ahogy az elsõ mondja. De aki este szül, annál elõfordulhat, hogy elviszik elsõ éjjelre a babát, hogy tudjon pihenni az anyuka. Persze kérheted, hogy ne vigyék, velem ott maradt. Egyébként csak fürdetéskor és vizsgálatokkor nincs veled. Sztem ez tök jó. :)
A kérdező hozzászólása: Jujj, hát nekem még van idõm, még csak 17 hetes vagyok! Csak próbálok minél több infót begyûjteni mire oda kerül a sor. :) Köszönöm a válaszokat!
Egy hete szültem, baba végig Veled van, csak a vizsgálatok alatt és fürdetésre viszik el, no meg amíg esetleg varrnak szülés után Téged a megfigyelõben. Kontakt amúgy nonstop. Csecsemõsök többsége baromi paraszt, mosolytalan bunkó, kettõ normálisat láttam a 4 nap alatt. Dokik, szülésznõk tökéletesek!

Milyen a 12. heti vizsgalat? Miket csinalnak es hogyan zajlik, mennyi ideig tart? Minden erdekel!

Legjobb válasz: Szia! Nekem volt egy ultrahang, és kész :) Vérvétel még hetekkel elõtte volt, amikor bejelentkeztem terhesgondozásra. Az ultrahangon már látszott elé rendesen a Pici :)

Szia! Nekem volt egy ultrahang, és kész :) Vérvétel még hetekkel elõtte volt, amikor bejelentkeztem terhesgondozásra. Az ultrahangon már látszott elé rendesen a Pici :)
Jav: eléG
Az enyém is izgett-mozgott, kézzel-lábbal hadonászott :) A vizsgálat pedig szerintem intézmény-függõ, én 4 hetente járok tanácsadásra, és kettõ között kell intéznem a vérvételt, ultrahangot, ekg-t, mikor mi van. Pont 12 hetesen csak az ultrahang. Vigyázz magadra :)
A kérdező hozzászólása: Koszi! En bejelentkeztem nodokihoz, meg az ultrahngra, egy magandokihoz, mivel ig is ugy is kell fizetnem erte, es igy legalabb nem kell sorba allnom, varni orakat. Alig varom, hogy lassam megint a kis tunemenyemet! :)
Nekem minden alkalommal kicsordul a könnyem is :) A kis huncutkánkkal 14 hetesen is kellett mennünk ultrahangra (vérzés miatt), akkor a feje fölött tapsolt :) A 18 hetesen pedig ingatta a fejecskéjét ide-oda :) Nagyon édes, imádom! Alig várom már a 24 hetes UH-ot!
A kérdező hozzászólása: Koszi a valszt! Mar van kepem a babamrol! Minden tok jol latszik, most voltam kedden uh-n, de itt irorszagban voltam, mivel itt elek. De hetfon megyek haza is, otthon is meg akarom csinaltatni a fobb vizsgalatokat. Es csak erdeklodok, hogy otthon hogy zajlik! De nagyon aranyos a babom! Izgett, mozgott, nagyon jo volt latni!

Ha a párommal van gond lehet rajta segiteni valamivel? Most megy vizsgálatra. Mennyi ideig tart és hogy zajlik az egész?

Legjobb válasz: Mi otthon csináltuk a dolgot, mert van olyan lehetõség, hogy otthon megcsináljuk, és fél órán belül be kell vele érni. Ott egybõl vizsgálják mikroszkóp alatt (ha rendes a doki, ti is betekintést nyerhettek ebbe:) legalábbis nekünk sikerült. Szóval megvizsgálják, és másnap reggel lehet már menni az eredményért. Ennyi. Az egészben az volt a férjemnek a legrosszabb, hogy pontosan 7:00-kor reggel neki kellett állni, 7:05-re el kellett készülni, gyors öltözés, és tûz, hogy fél órán belül beérjünk vele. Ezt már kétszer megcsinálta, úgyhogy minden elismerésem neki:) De hát a gyerekért ugye meg kell szenvedni:)

Mi otthon csináltuk a dolgot, mert van olyan lehetõség, hogy otthon megcsináljuk, és fél órán belül be kell vele érni. Ott egybõl vizsgálják mikroszkóp alatt (ha rendes a doki, ti is betekintést nyerhettek ebbe:) legalábbis nekünk sikerült. Szóval megvizsgálják, és másnap reggel lehet már menni az eredményért. Ennyi. Az egészben az volt a férjemnek a legrosszabb, hogy pontosan 7:00-kor reggel neki kellett állni, 7:05-re el kellett készülni, gyors öltözés, és tûz, hogy fél órán belül beérjünk vele. Ezt már kétszer megcsinálta, úgyhogy minden elismerésem neki:) De hát a gyerekért ugye meg kell szenvedni:)
A kérdező hozzászólása: és minden ok nálatok?
Ne aggódj! Az orvosom azt mondta, hogy kár idegeskedni, mert ma már ha van egyetlen épp hímivarsejt és egyetlen épp petesejt, akkor abból lehet baba. Nem hiszem, hogy olyan nagy gond lenne a párodnál, amire nincs megoldás. Nálunk volt egy kis tesztoszteron hiány, most szedi a 2. havi gyógyszeres kúrát és már javul is a helyzet. Nagyon fejlett az orvostudomány, bízz benne és nagyon fontos, hogy a párodat bíztasd, mert itt nagyon komoly dolog derül ki:tud gyermeket nemzeni, vagy csak segítséggel. Bárhogy is alakul, állj mellette, legyél ott a vizsgálatkor. Sok sikert, remélem minden rendben lesz nálatok!
Az elsõ válaszoló: Kevés spermiumszámmal rendelkezik, ezért clostilbegyt kúrát kapott 1 hónapig, aztán visszamentünk még egy vizsgálatot kértek, hogy van e diferencia, és volt, mert 30millióval több lett, mint elõtte. Egyébként már majdnem 2 éve próbálkozunk.Nagyon nehéz mindkettõnknek lelkileg. Ahogy az elõttem szóló is mondta, akármi derül ki, ne okold a párodat, hanem állj mellette, mert erre a kapcsolat is rámehet. (az én férjem az elején azt mondta, keress mást, mert én nemtudok neked gyereket csinálni.még erre sem vagyok képes..) De nem adtuk fel, és nem is fogjuk feladni soha. Egymást lelkileg támogatni kell, bármilyen nehéz is... Nagyon sok sikert kívánok nektek:)
Az én férjemet Szeged vizsgálták. Bement, manuálisan megtapogatta a doki a zacsikat(semmi komoly), aztán beküldték egy elkülönített helyiségbe egy pohárral, ott gyártott mintát és egy hét múlva volt eredmény. Azt mondták, hogy azért kell egy hét mert valami (nem értek hozzá) tenyésztési idõt ki kell várni. Szerencsére minden rendben volt. Az nagyon jó, hogy elmegy a párod kivizsgáltatni magát, sok férfi tart ettõl és a végtelenségig halasztja a dolog, szóval ezért kaphat egy dicséretet. Sokkal okosabbak lesztek ezután. És tényleg a legtöbb probléma kezelhetõ.
Szia!Nekünk is ugynez a próblémánk!Mi az 1.számú NÕi Klinikára mentünk, ki kellett tölteni egy papirt, én négy vérvételen vettem részt, a páromnak agusztus 21.-én kell mennie vizsgálatra, utána pedig még egyre!Mi 2.5 éve probálkozunk!Kitartás!!!
magzatvízvizsgálat más néven amnioszkópia. nekem ezt már két naponta végezték a 38. héttõl. hasonlóképpen mint a nõgyógyászati vizsgálat, annyi különbséggel, hogy egy csövet is felvezetnek, amivel meg tudják világítani a magzatvizet.
elõzõ vagyok. megnéztem a linket, teljesen korrekt. annyi, hogy azért nem fájdalommentes még akkor se ha már nyitott valamennyire a méhszáj. sõt kicsi vérzés is lehet utána, célszerû egy tisztasági betétet vinned magaddal.

Hogyan zajlik a Lyme-szerológiai teszt? Hol lehet kérni, kik csinálják és mennyi idő mire az eredmény megjön?

Legjobb válasz: Nálunk a fertõzõosztályon lehet kérni, de a háziorvos is adhat beutalót. Vérvételbõl áll, ezt küldik tovább olyan központba, ahol elvégzik a szerológiai vizsgálatot. Nem rutin vizsgálat így nincs rá lehetõség minden laboratóriumban. 5-10 nap között jön meg az eredmény, de amennyiben a tünetek alapján fertõzésre van gyanú a kezelés megkezdhetõ.

Nálunk a fertõzõosztályon lehet kérni, de a háziorvos is adhat beutalót. Vérvételbõl áll, ezt küldik tovább olyan központba, ahol elvégzik a szerológiai vizsgálatot. Nem rutin vizsgálat így nincs rá lehetõség minden laboratóriumban. 5-10 nap között jön meg az eredmény, de amennyiben a tünetek alapján fertõzésre van gyanú a kezelés megkezdhetõ.
Több teszt van, a TB az ELISA-t támogatja, aminek a megbízhatósága kevesebb, mint 50%. Az Istenhegyi Géndiagnosztikán van egy fokkal jobb, Western Blot a neve. Ha fennállnak a tünetek, de negatív a teszt, érdemes másikat végeztetni máshol. Nézz utána a http://www.lymebeteg.hu oldalon.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!