Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideig és hogyan (1635 db)

Terhes vagyok, és el kell muszáj vetetnem. Hogy történik a dolog, mármint mennyi az abortusz, és mennyi idő, és hogy zajlik az egész? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnálom :( Nos legelõször kell egy orvosi diagnózis arról, hogy terhes vagy, az orvos majd ad mellé egy papírt, ezzel kell elmenned a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket, meg 3 nap gondolkodási idõt. Utána visszamész a befizetett csekkel és azzal, hogy továbbra is ezt akarod. Utána majd kapsz egy idõpontot a kórházba. Ott pedig attól függ a dolog, hogy szültél-e már hüvelyi úton. Amennyiben nem, úgy elõzõ éjjel felhelyeznek egy lamináriát (ez tágítja a méhszájat) és másnap altatásban elvégzik a mûtétet, kb. 15 perc, nem fájdalmas, utána felébredsz és estefelé mehetsz is haza. Ha volt már hüvelyi szülésed, akkor nincs laminária, tehát csak a mûtét napján kell bemenned és aznap haza is jöhetsz.

Szia! Nagyon sajnálom :( Nos legelõször kell egy orvosi diagnózis arról, hogy terhes vagy, az orvos majd ad mellé egy papírt, ezzel kell elmenned a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket, meg 3 nap gondolkodási idõt. Utána visszamész a befizetett csekkel és azzal, hogy továbbra is ezt akarod. Utána majd kapsz egy idõpontot a kórházba. Ott pedig attól függ a dolog, hogy szültél-e már hüvelyi úton. Amennyiben nem, úgy elõzõ éjjel felhelyeznek egy lamináriát (ez tágítja a méhszájat) és másnap altatásban elvégzik a mûtétet, kb. 15 perc, nem fájdalmas, utána felébredsz és estefelé mehetsz is haza. Ha volt már hüvelyi szülésed, akkor nincs laminária, tehát csak a mûtét napján kell bemenned és aznap haza is jöhetsz.
De..Alapból ezzel a célzattal itatták le. Szóval mondom, fordított az ok és az okozat. Aki megerõszakol egy nõt, az nem azért teszi, mert a nõ részeg. Ez hülyeség. Ha ez így lenne, akkor csak részeg nõket erõszakolnának meg. Nem a részegség váltja ki az erõszakot. Ez is épp azt mutatja, hogy gerinctelen férgek, akik olyan emberrel tették ezt, aki nem tudta magát megvédeni.
Nem? Lefogadom ha nem iszik annyit, akkor most ez a kérdés nem lenne itt kinn felõle.
De, õk tehetnek mindenrõl. Õk tették ezt a lánnyal. Mégis miben nem hibásak? Most komolyan. Azért pedig nem a világ a hibás, hogy vannak ilyen idióták. Ráadásul a barátai voltak, senki nem feltételezte volna ezt. Nem az a hibás, aki ellen az erõszakot elkövetik. Ez nem azt jelenti, hogy részegre kell inni magad egy bulin, félre ne értsd, de ettõl függetlenül a részegségbõl nem nemi erõszak következik. Most sem azért erõszakolták meg, mert ivott.
Jelen esetben az erõszak is! Egyébként meg sajnos ilyen világban élünk. Gondolom ezt is tudta, és lám, még egy indok, hogy miért is nem kellett volna annyit inni. Ne tegyünk úgy, mintha az a két barom tehetne mindenrõl.
Mondtam már, ez nem a részegség következménye. A részegségnek a következménye a másnaposság, hányás, bûntudat a beszólásokért ilyesmik. Az erõszak a két barom következménye.
Azt, ami a következménye lett a "csak részegségnek".
Mit tudjon rá?
Oké, legyen igazad. És mivel elõfordult, akkor tudjon rá, és ne a száját húzza. Ennyi.
De, ugyanez lenne a véleményem. Fõleg, ha a lányom 22 éves. Bárkivel elõfordulhat, hogy túlissza magát, ebben nincs semmi. Ez nem erkölcsi dolog könyörgöm, csak egy részegség. Nem alkoholbeteg nõrõl van szó, aki ezt hetente eljátsza. Egyszerûen csak elõfordult.
Miért kellene? Fõleg egy lány esetében? Erkölcsileg hova is sorolhatnánk a dolgot? Persze igyon, de annyit hogy ne tudjon magáról az ember?...büszke lehet magára. Vajon ha a lányod lenne, akkor is ez lenne a véleményed? Erõsen kétlem.
Miért kellene megálljt parancsoljon magának?? Tudtommal lerészegedni nem bûn, bárki megteheti és semmi bajt nem csinál vele. Annak a két állatnak kellett volna megálljt parancsolnia magának, nem ennek a lánynak, aki szórakozni és lazítani akart. Az a gond, hogy ti azt hiszitek a részegségnek egyenes következménye az, hogy valami ilyesmi történik. Nem, ez nem ok és okozati viszony.
Oké, de miért nem volt annyi esze, hogy megálljt parancsoljon magának? Nem hülye, tudta nagyon jól, mi az ivás következménye.
Persze, akad 1% kivétel. Ez pedig szerintem nem az a kategória, hogy tanuljon a hibájából. Tanuljon az, aki hót másnapos és okádik össze vissza, de ne nevezzük már saját hibának azt, amikor ezt teszik ellene.
"Igenis beszoktak rúgni". Ismételten akadnak kivételek. Én nem akarom támadni sem, de ivott, hát tudjon rá. Saját hibáiból tanul az ember.
A kérdező hozzászólása: Persze tudom, hogy én is hibás vagyok, miért ittam, (szerintetek hányszor játszom ez le magamban minden éjjel zokogva)? De én szóltam neki, hogy vigyen haza mert rosszul vagyok és sokat ittam de õ csak röhögött, mert ugye nem is a városomban voltunk, hogy szóljak valakinek hogy vigyen haza. Csinálok majd tesztet persze.
Oké, de miért is hagyta, hogy leitassák? Csupán mert ennyire butuska 22 évesen!
Vagy csak éppen bízott a barátaiban. Attól még senki sem lesz buta, hogy lerészegedik. Én sem feltételezném soha a barátaimról, hogy ilyet tennének velem. És õk nem is tennék meg.
nagyon kedvesek vagytok, 7 oldalnyi értelmetlen gyerekes veszekedés! a fõkérdésre senki nem válaszol... kérdezõ, vettél tesztet?
Aki válaszol egy kérdésre, az tényként veszi tudomásul, amit a kérdezõ elmondott. Aki meg nem hisz neki az meg teljesen feleslegesen válaszol a saját agyszüleményeire, inkább írjon könyvet. Mindenki a kérdezõ által elmondottakra reagált. Ha õ nem azt mondta el, ami történt, akkor használhatatlanok a tanácsok, amiket kapott, de ez nem a válaszolók hibája. Viszont ezt kell tényként kezelni, különben értelmetlen az egész.
Szerintem elég nagy hülyeség hogy itt mindenki egymásnak esik egy történet miatt.Ugyanis senki sem tudhatja, hogy mi történt valójában, hisz NEM VOLTUNK OTT!!!Lehet hogy a lány ivott és bulizott, jókedvû volt, flörtölt a haverokkal, egy-két puszi, ölelés, a fiúk ebbe többet láttak, és az események meg pörögtek tovább... Lehet a lány egy idõ után már megijedt, de a fiúkat már nem tudta leállítani, és hiába nem akarta, akkor is megtörtént a dolog... Számtalan verzió lehet ebben az ügyben. Csak az tudhatja, hogy mi történt aki OTT VOLT!! És úgy gondolom, hogy aki itt ítélkezik, meg tanácsokat osztogat, az egyik sem tudja hogy mi történt ott valójában!
Fõleg, ha tényleg terhes vagy, akkor simán bizonyítható.
Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsak egy válaszadót, aki szerint a lány tehet róla, mert részeg volt, mert ez bûncselekménynek számít! Minden annak számít, ha valaki nem egyezik bele! Egy NEM is annak számít, és az is ha csak verbális kényszerítés után egyezik bele a lány! Ajánlom figyelmedbe a BTK-t! És kérdezõ, nyugodtan tény feljelentést! Évek múlva is szoktak nõk feljelentést tenni, nyilván már kevésbé lesz bizonyítható, de szerencsére elég sok esélyed van még így is!
Komolyan van ilyen ember, aki szerint ha egy nõt megerõszakolnak, akkor az a nõ a hibás? Sem az öltözködés, sem a részegség, sem a viselkedés nem lehet indok az erõszakra. Lehet itt játszani a szentet, hogy te X éves vagy és soha nem ittál még alkoholt, a kérdezõ meg buta, amiért iszik. De egyrészt az absztinencia önmagában még nem érdem, másrészt nem biztosíték arra, hogy nem erõszakolnak meg. Remélem, sosem tapasztalod meg milyen az. Kérdezõ! Ne hibáztasd magad, ebben a történetben te vagy az áldozat, ezt tartsd észben! Néhány éve egészen hasonló történeten mentem keresztül, azóta sem dolgoztam fel teljesen. Annyi, hogy én tudtam volna védekezni, annyira nem voltam részeg, de elõkerült egy kés... onnantól már csak arra koncentráltam, hogy túl legyek a dolgon, és elmenekülhessek élve. Ilyen megaláztatás után én teljesen megértem, hogy nem akarsz évekig a bíróságra járni, újra és újra felidézni a történteket, másoknak is elmesélni. Én sem akartam. Reggel vegyél egy tesztet, reméljük, csak az idegeskedés miatt késik. Nekem az eset után ki is maradt egy hónap. 24/N
Sajnálom ami történt veled :/ :( Hasonló dolog történt a barátnõmmel lassan két éve, õ nem tett feljelentést, de amikor én ezt az egészet megtudtam megfogadtam hogy nem jogi úton hanem "privátban" megbosszulom, és olyan dolgokat fogok tenni vele amiket rémálmaiban se látott soha. Annyit mondok hogy fájdalmas dolog az abortusz a léleknek, de szerintem te is kicsit megkönnyebbülnél ha tudnád hogy valami olyat fog kapni ezért az illetõ amit egy életre megemleget :)
De miért lennél buta, hogy elmentél velük bulizni?? A barátaid voltak. Kivel mással kellene mennie az embernek, ha nem a barátaival? Nem tudhattad elõre, hogy ezt fogják tenni veled. Szerintem senki fejében nem fordul meg, hogy a barátnak vélt emberek képesek ilyesmire. Ne magadat okold, ez nem a te hibád volt.
A kérdező hozzászólása: Nem igaza van a válaszolónak, buta voltam, hogy egyáltalán velük mentem. Én csak egy jót akartam bulizni, kicsit lazítani, jól érezni magamat. És az vesse rám az elsõ követ aki nem úgy indul neki egy bulinak, hogy jól érezze magát. De szerintem a srácok nagyobbat hibáztak mint én. Hiszen azért részegen egy nõt megfektetni akár tud magáról akár nem ( bár én tudtam magamról csak védekezni 2 esõs emberrel józanul sem nagyon tudtam volna nem hogy még ittam)az elég gerinctelen dolog.
Hát, szerintem is hagyjuk. Ilyen fiúk mellett erõsen kétlem, hogy lehet érveket felhozni.
Szerintem hagyjuk az egészet. A fiúk, és a lány mellett is hozhatunk fel érveket, és ellenérveket is ugyanúgy. Az meg már mindenki egyéni problémája, hogy hogyan számol el a saját lelkiismeretével.
Már miért ne tudna különbséget tenni jó és rossz között? A srácokra gondolsz? Ezt nem olyan egyszerû megállapítani. Nem ritka eset, hogy valakibõl 20 év ismeretség után jön elõ az állat.
Én egy szóval sem mondtam, hogy a kérdezõ rossz. Persze, a két idióta a fõbûnös. Érthetõ ez is. De ezzel ellenben, te meg értsd meg azt, hogyha józan paraszt ésszel gondolkodik az ember, és helyén van az esze, különbséget tud tenni jó, és rossz között (fõleg 22 évesen) akkor nem történik meg vele az ilyen.
Te másképp gondolkozol, mint a kérdezõ. Ez nem rossz, szóval tényleg nem azért mondom, de a kérdezõ sem rossz. Mondom, ez az emberek java részével elõfordul. Mármint a lerészegedés egy bulin.
Én ha bízok is a barátaimban, biza akkor sem hagynám, hogy leitassanak, még ha tudom, hogy nem csinálnának hülyeséget, akkor sem.
Ne okozzatok már bûntudatot is szerencsétlennek.
Ha nem volt kedve feljelenteni a srácokat, hát nem volt, ennyi. Majd biztos lesz pár csaj akikkel ugyan ezt fogja csinálni a barom, mert te nem léptél semmit, de nem halnak bele...
Nem mernek, nem mernek... Akkor tudjon rá, hogy utána sokkal rosszabb lesz neki.
A kérdező hozzászólása: A következõ történt, és akkor segítsetek. Egy VOLT haverommal elmentem buliba nagyon leitatott és utána egyik haverjával nekem esett én nem akartam de annyira leitatott. Másnap fölhívtam miért de nem adott normális választ csak azt mondta elég volt az elején kicsit fogni :( ezért nem jelenthetem föl meg a családomnak nem lenne kellemes ha bíróságra kéne járni meg megalázó több ember elõtt errõl beszélni. 22 éves vagyok nem szültem nem volt még soha ilyen ügyem. Ennyit arról hogy az ember megbízzon valakiben.Jó haverjaim vannak mi????
Ez nem önbecsülés kérdése. Sokakat ez az élmény annyira megaláz, hogy nemhogy rendõrségi feljelentést nem mernek tenni, még csak nem is szólnak róla senkinek.
Már nem lehet lesz bizonyítani, szóval fizetni kell ám érte. Én nem értem az ilyen embereket, hogy miért nem becsülik magukat ennyire, hogy tegyenek egy feljelentést.
Azt nem tudom, hogy ha feljelenti õket, akkor ezt így utólag hogy fogják bizonyítani? Ha már kiderült a terhesség, akkor legalább 2 hét telt el. Azalatt bõven eltûntek a nyomok, de azért én sem hagynám annyiban a dolgot.
Nem, ha bizonyítottan bûncselekményrõl van szó, akkor szép is lenne, ha fizetni kéne érte. Ez esetben az elkövetõnek kell állnia.
#5 Szerintem minden esetben kell fizetni érte. Fõleg, hogy írta is, hogy "nincs kedve feljelentgetni", szóval hogyan bizonyítja, hogy tényleg megerõszakolták? Egyébként nagyon buta dolog, hogy nincs kedved feljelentgetni!
Nem tudom honnan veszik sokan, hogy az elsõ ingyenes. Nem, nem ingyenes és nem is tudok róla, hogy bármikor az volt.
én eddig úgy voltam vele, ha besikerülne elvetetném de voltam a kontraszt kiállításon és annyira megviselt amikor ezt mutatták be , hogy nem lennék rá képes , az elsõ ingyenes
Fizikailag nem fájdalmas, altatásban történik. Kérdezõ, ha nemi erõszakról volt szó, akkor az egy ellened elkövetett nagyon súlyos bûncselekmény.
30ezer forint, ha jól tudom. Fájdalmas, lelkileg nagyon megterhelõ, és valóban, utána nehezebb teherbe esni. Persze gondolom fiatal vagy, ezért kell elvetetned...?
Hát az ára attól függ. Ha a kérdezõ önhibáján kívül várandós, akkor nem kell kifizetnie az abortuszt.
A kérdező hozzászólása: Aki azt írta gyilkos vagyok annak üzenem mit csináljak ha megerõszakoltak, de semmi kedvem feljelentgetni az illetõket :(
az ára 26e ft, ha van tajkártyád, ha nincs akkor százezrek.
Nagyon sajnálom kérdezõ :( Szemét barmok.. Biztosan terhes vagy egyébként?
Húha. Hogyha öntudatodon kívül csinálták, jelen esetben leitattak, akkor az nem számít erõszaknak. Ajánlom, hogy ennek olvass utána.
Miért ne számítana erõszaknak? Akkor ez mi?? Magatehetetlen volt.
Persze, hogy lehet úgy is bulizni, de ettõl függetlenül igenis be szoktak rúgni az emberek és semmivel sem kevesebbek, vagy rosszabbak tõle. Az a rossz, aki ezt képest megtenni. Kérdezõ! Egyáltalán nem biztos, hogy terhes vagy. Egy ilyen stressz után nem csoda, ha késik. Miért nem csinálsz egy tesztet? Tescoban is lehet kapni, párszáz forint.
Akkor még nem lett volna értelmetlen, de ennyi idõ után...
De igen, kivételek mindig vannak. Csak épp azokról hallani, aki leissza magát úgy, hogy világáról nem tud, és ennek köszönhetõen középpontba kerül. Más a buli, és más az ivászat. Megsúgok egy titkot: Alkohol nélkül is lehet ám jókat bulizni!
De, én az vagyok!23 éves lány vagyok, és SOHA életemben nem voltam még részeg!!!És büszke is vagyok rá, azért mert engem így neveltek!Elég szomorú hogy a mai fiatalok 90% volt már teljesen részeg.Aki nem akar, az nem iszik!!Ennyi!!!
A kérdező hozzászólása: Jelek nem voltak max. 2-3 harapásnyom de már az elmúlt.Jan.3-án megyek orvoshoz. De nekem mindig meg szokott jönni idõben és most 5 napja késik, fáj a hasam de nem jön meg, semmi sincsen. Nagyon félek, nem a pénzen van a gond mondjuk nincs állásom, de Édes Anyukám fizeti mert elmondtam neki.Õ megkérdezte csináljunk e belõle ügyet de én mondtam hogy ne, minek, lecsukni úgysem fogják õket a per évekig eltart. ÉRTELMETLEN. Csak rossz, hogy az embert ilyenek veszik körül. Egyáltalán nem tudom mit tegyek, nagyon félek a lelki fájdalomtól hiszen nem szerettem sosem az ilyet, de nem tarthatom meg nem tudnám :( (így is nehéz)
Persze, de ilyen erõvel akkor is ha tehet róla, ha elment bulizni. Megbízott a barátaiban, akik ezt mûvelték. Szerintem nincs lassan olyan fiatal a Földön, aki sosem volt részeg.
Egyébként tuti van valami erre is, mert én már hallottam olyan perekrõl, ahol áldozat ittas volt.
Nem az õ hibája, de részben tehet róla!
És ne mondjátok, hogy ez az õ hibája. Ez nem annak a hibája, aki részeg, hanem annak a barom állatnak, aki képes szexuálisan kihasználni egy olyan nõt, aki képtelen védekezni.
#22, Ahogy mondja.
Na de õ nem tini, ez az egyik. A másik hogy ezen az alapon mindenki megerõszakolhat ittas nõket, mert ez nem bûncselekmény?
Ez így tényleg nem nemi erõszak.Azért mert önként ivott!! Senkit nem lehet lefogni, és erõszakkal kényszeríteni arra hogy nyelje le a sok alkoholt.Így a rendõrség is azt mondaná, hogy egy részeg tini, összefeküdt a haverokkal, ennyi. Senki nem hinné el neki, hogy õ azt nem akarta, hisz nem is emlékezhet rá, mert annyira részeg volt. Nem is tudhatta mi történik. Nem kellett volna inni!!!!
Na de akkor minek számít? Hiszen nem azért nem védekezett ellene, mert nem akart, hanem fizikailag képtelen volt rá. Ráadásul egy kicsit is le is fogták, azt mondja. Akkor tanúsított ellenállást. De ezen az alapon akkor az sem erõszak, ha valaki azért nem védekezik ellene, mert megfenyegették?
Épp ez az, hogy magatehetetlen volt, és éppen ezért nem számít annak.
Egyébként ennek vannak elõzetes dolgai, szóval ha nem vagy 18 éves, akkor aláírás kell stb. Biztosan terhes vagy? Orvosnál voltál már? Hány éves vagy? És ha voltál dokinál hány hetes terhességet állapított meg?

Mennyi idő, és hogyan érhető el egy 16 éves lánynak, hogy ilyen kocka hasa legyen?

http://kep-vilag.hu/index.php/2012/05/csak-egy-lany-durva-ko..

Legjobb válasz: Ez több mindentõl függ; kiinduló állapot, genetika, mennyire tartja be a szálkásító diétát, aerob edzés heti min. 3-4-szer + hasizom edzése. 8-12 hét szálkásító diéta már jó hasat ad, ha nem sok zsír van a kiindulásnál.

Ez több mindentõl függ; kiinduló állapot, genetika, mennyire tartja be a szálkásító diétát, aerob edzés heti min. 3-4-szer + hasizom edzése. 8-12 hét szálkásító diéta már jó hasat ad, ha nem sok zsír van a kiindulásnál.
Kiindulóállapottól is függ. Plusz genetikától, hogy milyen a hasfalad izomtapadása, mert sokféle van. Van, akinek nagyobb kockák vannak, van, akinek kisebbek, meg van, akinek mintha vízszintes csíkos lenne. Neki ahogy látom, nem annyira a kockák látszanak, hanem simább a hasfala elöl. A teendõ meg a zsírréteg levakarása a hasról (azaz mindenhonnan, mert mindenhonnan fog menni), szálkásító diéta, aerob edzés, na meg némi hasizomedzés sem árt, mert amúgy max csont és bõr lennél, mint az anorex modellek. Amúgy ne hallgass a sok tuytimutyi fotelhuszár tunya hülyére a kommenteknél, igenis szép, ha egy lány sportos, és még a kockahas is :D
Undorító, ha egy lánynak ilyen kocka hasa van! Sõt semennyire nem kell kockahasúnak lennie egy lánynak.
Köszönjük. Csak kár, hogy külön kiemelte, hogy ilyen válaszra nem kíváncsi.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat. Ha megkérhetném kifejtenétek nekem mi az az aerob edzés és szálkásító diéta?
a csaj valszeg versenyre van be szálkásítva. hozzáértéssel 1 év alatt, pl ha az elsõ idõkben személyi edzõhöz jársz, aki étrendet is ad. http://rtlklub.hu/musorok/fokusz/videok/148555

Mennyi ideig és hogyan melegítsek be futás előtt? Mennyire szükséges a levezetés a futás után? Hogyan szoktátok csinálni?

Legjobb válasz: bemelegítésnek én kocogást szoktam(kb 1 km), levezetésnek meg nyújtást(5-10perc).

bemelegítésnek én kocogást szoktam(kb 1 km), levezetésnek meg nyújtást(5-10perc).
En elotte bokakorzes, terdkorzes, guggolok parat, roviden megnyujtom a fo labizmokat(kb. 5-10 perc) aztan futok. A futas vege fele mar visszaveszem a tempot, hogy a pulzusom lejjebb menjen. Miutan lefutottam a tavot, nyujtok egy negyed orat. Ez legalabb olyan fontos, mint maga a futas. Nyujtani nem a legjobb erzes, de miutan megnyujtottam, huhh az nagyon kellemes. Tesi oran biztosan tanultatok par nyujtasmodot, a lenyeg hogy a vadlit, a 4feju combizmot, a felinas izmot es a feszitoizmokat meg kell nyujtani. Miutan befejezem mindezt lemosom magamrol a sok port es sot, aztan elvezem a pihenest. Bocs az ekezetek miatt, angol a masina.
Hát a hossz függ az edzettségedtõl, korodtól(!) és az esetleges túlsúlytól. Ha idõsebb vagy edzetlen túlsúlyos értelem szerûen minnél többet szánj bemelegítésre. Elméletileg legalább 20 percet kéne bemelegíteni, azért, hogy a vérkeringésed gyorsuljon, pulzusszámod növekedjen, valamint az izmoknak is 2-3 fokkal fel kell melegedniük. A bemelegítés során kocogj, csinálj magastérdet, sarokemelést, keresztlépést, oldalazást stb., majd végül nyújts. A levezetés is legalább 10 perc legyen, fontos, hogy fokozatosan csökkentsd a terhelésd majd végül nyújts.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Egyébként 18 éves lány vagyok. Nyáron nem túl rendszeresen de eljártam futni és most komolyabban bele szeretnék vágni (futócipõrõl már gondoskodtam:) ). Valóban tudnom kellene egy két nyújtási gyakorlatot tesi órákról, de az a baj, hogy évek óta semmit nem csinálunk órákon csak játszunk, be sem melegítünk, így nehéz. : D Persze vannak emlékeim még általános suliból. Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a hozzászóloknak és szivesen olvasom más tanácsait is. : )
Ha esetleg nyújtás gyakorlatokat keresel én ezt ajánlom: http://www.futanet.hu/eterv2/bemelegites/spec_bem.html
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm!!


Ha anyatej marad meg üvegben (ami előzőleg már hűtőben volt), azt vissza lehet hűteni még? És ha bekevert tápszer (Nestlé Beba Start Aktív) marad meg, az mennyi ideig és hogyan tárolható?

Hasonló kérdés: ha elutazunk valahová, és tejet, illetve tápszert viszünk üvegben (azt pedig termoszban), melyik mennyi ideig jó?

Legjobb válasz: Szia! Én rengeteg tejet fejek le naponta és ezt hüttõben tárolom és két naponta visszük a gyüjtõbe majd ott osztják. Ebbõl gondolva ha jól tudod hütteni akkor egykét napig biztosan fogyaszthatja a baba. Arra vigyázz, hogy mindig annyi tejet melegíts amennyire úgygondolod, hogy a babának szüksége van inkább potóld újra.

Szia! Én rengeteg tejet fejek le naponta és ezt hüttõben tárolom és két naponta visszük a gyüjtõbe majd ott osztják. Ebbõl gondolva ha jól tudod hütteni akkor egykét napig biztosan fogyaszthatja a baba. Arra vigyázz, hogy mindig annyi tejet melegíts amennyire úgygondolod, hogy a babának szüksége van inkább potóld újra.
Tejet, tápszert ha már egyszer felmelegítettél, azt nem szabad visszahûteni!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!
Miben akarsz gyorsabb lenni?
húzz egy vonalat, és kezdj el futni az egyik irányba, 5 méter után fordulj meg, fuss el a csíktól 5 méterre a másik oldalon, utána 10 méter, 15, 10, 5.... mindezt sprintelve, úgy hogy a kezedet leteszed a vonalra... egyébként meg futhatsz rövidtávokat, 60 méter, 100 méter... de függ adtól is hogy milyen sportban akarod kamatoztatni...
A kérdező hozzászólása: hát focizok. és a futási sebbeségemet szeretném fejleszteni
Jó oké, értelemszerûen biztosan van nekik több is, de valami biztosat lehet tudni? Vagy õk "noname"-ben nyomják?
Bocsánat nem ide akartam írni( nagyon ciki..) Amúgy Edzéster: reggel fél óra hasazás (Body Rock Tv. -Suzanna elég kemény csajszi, ha az õ edzéstermét beépíted a mindennapjaidba az látványos változásokat hozhat) Hasazás után fél óra futás Ezt minden nap 2 hétig , amíg a szervezet megszokja s nem krízisként kezeli az edzést. Utánna lehet növelni az idõtartamokat , de a lényeg a rendszeresség Jó edzést, remélem segíthettem.

A babáknak főzött ételeket le lehet fagyasztani? És ha igen hogyan, mennyi ideig és hogy olvasszam ki?

Kislányom hat és fél hónapos és már kap bébiételeket. Arra gondoltam, ha valamib?l többet f?zök azt le lehetne fagyasztani, így nem kellene minden nap kotyvasztanom neki.

Legjobb válasz: Szia! A krumplis dolgokat nem jó fagyasztani, nagyon más lesz az állaga és félõ, hogy nem eszi meg! Amúgy érdemes, mert úgy se tudsz mindig olyan picike adagokat fõzni! Boldog babázást kíván majdnem 5 hónapos anyuka!

Szia! A krumplis dolgokat nem jó fagyasztani, nagyon más lesz az állaga és félõ, hogy nem eszi meg! Amúgy érdemes, mert úgy se tudsz mindig olyan picike adagokat fõzni! Boldog babázást kíván majdnem 5 hónapos anyuka!
Szia!A megfözött, leturmixolt ételt adagonként fagyazd le, és vagy korábban kiveszed a mélyhütöböl, vagy forró vizbe állitva ki tudod olvasztani.
Én az elkészült ételt mûanyag poharakban (az a recés kávés) fagyasztottam le, de sajna volt, hogy megrepedt a pohár. Az Aventnek van jó tárolópohara, de elég húzós az ára. Ha viszont fóliával kibélelsz egy akármilyen mûanyag poharat, beletöltesz egy adag ételt, és ha megfagy, kiemeled a zacsit, még a poharaid sem fogynak, és több helyed lesz a fagyasztóban. :) Ha kell, kiveszed, picit meleg víz alá tartod, így könnyen leveszed a fóliát, beleöntöd kistányérba, és a hûtõben hamar felenged (szobahõn még hamarabb, de úgy nem javasolják).
Sokan használják a jégkockatartót, fõleg a kezdeti idõben. Bele a kaja és ha megfagyott zacsiba teheted már nem fagynak össze. annyit veszel ki belõle amennyi kell. Én egyébként a gyógyszertári kis dobozokat használom, több méretben kapható és nem drága. Nagyobb adagokhoz vettem a 100 ft-osban kis dobozokat is.
Szia! Én fõztem neki, külön körtét, almát, õszibarackot. Kis mûa.poharakba fagyasztottam. Nagy zacsiba ráirtam, hogy miben mi van. Reggel veszem elõ a fagyoból és a konyhában mig evésidõ lesz szépen kiolvad. Krumplit is fõztem, azt összeturmixoltam almával, sárgarépával, sülttökkel. Nem lett fura ize, de a sima fõtt krumpli édes lett. Nyugodtam fõzhetsz neki csirke vagy pulykamellét és azt turmixold almával, krumplival, répával. Több heti adagot elraktam igy. Van egy füzetem, amibe felirtam, hogy pl. az almás krumpliból hány adag van és amikor egyet elõveszek, egy számot kihúzok, igy tudom, hogy van-e még. Jó babázást! Üdv. 7 hónapos picilány anyukája

Ujjnyi vastagságú csirkemellfilét kb. mennyi ideig és hogyan pirítsam ki?

Szoktam csinálni csirkemellfilét, azonban kicsit száraz szokott lenni a végeredmény. Lehet, hogy kicsit túl sokáig sütöm. (serpenyõn szoktam). Ugyanakkor kérnék tippet, hogy hogy lehetne jól kipirítani.

Legjobb válasz: Ezer fokon, villámgyorsan próbáld meg. Ha sütés közben kifolyik a leve (túl sok hús és/vagy alacsony hõfok), akkor száraz lesz. Nekem ez vált be, de a sütõpapírba csomagolás is mûködhet. Tudod, bele a hús, kis olaj, fûszer, becsomagolod, aztán bele a serpenyõbe. De nagy szaftosságot nem szabad várni tõle.

Ezer fokon, villámgyorsan próbáld meg. Ha sütés közben kifolyik a leve (túl sok hús és/vagy alacsony hõfok), akkor száraz lesz. Nekem ez vált be, de a sütõpapírba csomagolás is mûködhet. Tudod, bele a hús, kis olaj, fûszer, becsomagolod, aztán bele a serpenyõbe. De nagy szaftosságot nem szabad várni tõle.

Éticsigából egyszerre kell - e összeszedni azt a mennyiséget, amit elkészítenénk, ill. mennyi ideig és hogyan lehet tárolni?

Szerintem én szeretném a csiga - ételeket, és van is felénk ilyen állat. Egy nekifutásra kell-e összeszedni és feldolgozni, vagy lehet - e és hogyan tárolni (akár még élve, vagy elpusztítva - és azt hogyan kell). Recept is érdekelne, de szerintem azt megtalálom valahol a szakácskönyvek résznél

Legjobb válasz: Az éticsiga VÉDETT. Nem szedheted össze. [link] Darabja 2000 HUF bírság.

Az éticsiga VÉDETT. Nem szedheted össze. [link] Darabja 2000 HUF bírság.
A kérdező hozzászólása: Az egyik viszonylag egyszerûbb csigapörkölt készítõje úgy írta a tisztulási folyamatot (6 nap), hogy közben nem répázza õket, csak naponta mossa. Jó úgy is? Aztán meg egy éles ollóval levágja a csigaházat az állatról. Ez nem szadi egy kicsit?
A kérdező hozzászólása: Ja, és nem tudom, hogyan értheti az ollóval való vágást : A csigaházat vágja fel (hosszában)- vagy csak kihúzza belõle a csigát (nem tudom, ez lehetséges - e egyáltalán) - és a "talprészt" vágja le ?....(szadi)
Én azert etetem répával is õket, hogy minden más növényi anyag kitisztuljon a szervezetükbõl. Nem lenne jó valami hashajtó növényes csiguszt enni. A minimum az 3 nap. De a csiga el van a répán. Tehát addig tisztítod amíg akarod. Ez rajtad áll. A csigát nem egyszerû ollóval kivágni. A legjobb Számomra hogy kiszedem villával vagy bicskával a házból mindenestõl a csigaház szájadékán keresztül. Levágom a haslábat, majd a fejet és a farkat. A csigaházat azért nem szeretm felvágni, mert szépen ki lehet mosni, majd abban lehet megfõzni visszatöltve Avagy tálalni is jó benne. Igazából ugy viselkedik mint a tengeriherkentyûk a dolgozol vele. Én Franciaországban lestem el. Vagy hírtelen gyorsan sütöd/ fõzöd pár rottyanásnyit, vagy órákba telik mire vissza puhul a rágósságából. Ugy hogy úgy indulj neki a dolognak. :)
Egyébként így is úgy is szadi az egész, de a csirke vagy a liba vágás rosszabb.
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek !!! - így már beljebb vagyok a témában.
Huh qzt ügye nem mondtam, hogy Mielõtt neki állsz ízekre szedni az elõtt forrázd le õket?! Mert egyébként nagyon necces lenne élve kiszedni a házukból. :D Bocs, szerintem az este már fáradt voltam és átugrottam ezt a lépést.
A kérdező hozzászólása: oké - köszi. Így már én is jobban el tudom képzelni a dolgot.
Anyucikātokat kellett volna kibelezni mikor benne voltatok.Azt se tudjātok mār jómódotokba mit zabāljatok.
Hát maga a tisztulási folyamat az, hogy Naponta mosod õket és répán tartod. Elõbb utóbb észre veszed hogy megdeglettek, ha más nem akkor a belezésnél. Mert ügye tudod hogy az éti csigának csak a haslába kerül a konyhába?! Aztán hogy mit készítesz belõle az határozza meg hogy kell-e maga a csigaház, amelybe vissza töltheted.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek!! A répával etetés az már a tisztulási szakaszba értendõ, vagy még utána teljesen éheztetni kell õket, hogy kitisztuljanak (még a répa is kimenjen belõlük)? És mi van, ha a kupacban megdöglik néhány, és én nem veszem észre, és úgy kerül a fõzési folyamatba?
Viszont vásárolhatsz boltban. Az ráadásul mr elõkészített, tehát recepten sem kell törni a buksid.
Védett?Mióta?Azóta, mióta annyit adtunk el a külföldieknek, hogy szinte az összes kipusztult?Persze ebbõl sem a mezei csigagyûjtõ emberke gazdagodott meg.Úgy látszik, valamelyik éhenkórász kiskirály a csigaüzletre is rátenyerelt.Emlékszem ugyanis, hogy anno a 80-as években vederszámra gyûjtöttük esõ után, annyi volt, mint a szemét.Teli voltak a fák vele.Felvásárolták egy vödör csigáért pár forintot adtak, aztán jó pénzért eladták a franciáknak.Most is parkos környezetben lakok, de már évek óta nem láttam egy csigát sem!ez is jellegzetes hungarikum, hogy csak a magyar nem eheti a saját kertjében "termett" csigát!Persze boltban megveheted jó pénzért.És ami csigát a boltban árulnak, az nem volt védett?Az mégis honnan bújt ki?Melyik okostojás fenekébõl?
A csiga védett, DE meg van adva, hogy hány centinél nagyobbakat lehet összeszedni. Így védett.
[link] Itt van egyébként hasznos olvasnivaló.Bolond egyébként a magyar ember, hogy 2 fillérért adja el a burzsujoknak, akik jó dolgukban már nem tudják, mit zabáljanak..Inkább tanulnák meg rendesen elkészíteni, így ingyen jóllaknának vele.Elad egy vödör csigát, 100 forintért, azért a százasért semmit sem kap! A csiga fõzési ideje ott is le van írva, hogy 2 óra.Ezt feltétlen be kell tartani, ha nem fõ meg rendesen, akkor ehetetlenül rágós marad.Nézz utána annak is, hogy a nyálkásságával ellen mit lehet tenni, mert az a másik probléma.Mert fõzés után is nyálkás marad, ha nem profin készíted, és akkor undorító.
Április 15-tõl június 15-ig lehet szedni és a 27 mm-nél nagyobb átmérõjû csigákat szabad begyûjteni. Most foglalkozott vele a Gasztroangyal is. Itt meg vannak receptek!: [link] [link] Neten még találsz róla egy két dolgot, meg recepteket is!
Az biztos, hogy elkészítés elõtt ki kell éheztetni. Egyik ismerõsöm elfeledkezett róla és nem volt finom... :)
[link]
Igen júni 15-ig gyûjtheted, mert utána szaporodnak. Folyamatosan érdemes gyûjteni. Én egy vederben hagyma zsákba gyûjtöm õket. Minden nap átmosom friss vízzel és pár szál répán tartom õket. Kb három nap kell minimum hogy kitisztuljanak. Elég aprólékos munka, de Megéri. Van olyan ismerõsöm, aki adatokra osztja. Már mint minden esõ után kimegy. Leszed egy halommal. Azt elõkészíti, ki legelteti, majd konyhakészen lefagyasztja. Aztán ha összejön egy jó adag, akkor megfõzi. Így Kevésbé idõigényes, mint egy ültõben megülni egy nagyobb mennyiséget.
A kérdező hozzászólása: #19 - a tiédet azt biztos. Megszavaztassuk? (te kretén)

20kg szeretnék lefogyni ezt mennyi idö és hogy lehet sikeresen elérni? Most vagyok 74 és 54kg körül szeretnék lenni

Legjobb válasz: 20 kg-ot kb. 4-6 hónap. Röviden: diéta + súlyzós edzés + intervallum edzés. Hosszabban: Sárga kapszula c. könyv.

20 kg-ot kb. 4-6 hónap. Röviden: diéta + súlyzós edzés + intervallum edzés. Hosszabban: Sárga kapszula c. könyv.

Mennyi ideig, és hogyan töltsem a NiMH AA akkumulátoromat (újratölthető elememet)?

Az elemekre ez van írva: AA / HR6 / DX1500 NiMH / 1,2V / 2000 mAh

Legjobb válasz: Amúgy 1-3 óra közé saccolom.

Amúgy 1-3 óra közé saccolom.
Akkor az egy 12 voltos adapter. Azzal inkább sehogyan.
A kérdező hozzászólása: De 230V-ba megy. GPPB14GSA típusú.
A kérdező hozzászólása: A töltõ pedig "GP Powerbank smart 2"
A kérdező hozzászólása: Ja jó, végülis igaz, tényleg így van/volt. De nemkell az akksikkal valamit csinálnom, mondjuk miután kialudt a vörös led, bennehagyni még x ideig? Vagy akkor már nem csinál vele semmit? Gondolok itt arra, hogy sokan mondják h túl kell tölteni meg társai.
Nem tölti tovább, nincs értelme benne hagyni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!