Találatok a következő kifejezésre: Mennyi ideg az (54 db)

Főiskolán az üzleti idegen nyelvet mennyire tanítják az alapoktól? Olyan is sikeres ZH-t tud írni aki addig nem tanulta azt a nyelvet?

Legjobb válasz: Abból kiindulva, hogy ÜZLETI idegen nyelv, valószínûleg az üzleti élet szakszavait és kifejezéseit oktatják, nem pedig kezdõ nyelvtant. Ha viszont kezdõként vetted fel, (amire a mi sulinkban pl van lehetõség és azt is üzleti idegen nyelvnek hívják) akkor gondolom meg lehet csinálni:)

Abból kiindulva, hogy ÜZLETI idegen nyelv, valószínûleg az üzleti élet szakszavait és kifejezéseit oktatják, nem pedig kezdõ nyelvtant. Ha viszont kezdõként vetted fel, (amire a mi sulinkban pl van lehetõség és azt is üzleti idegen nyelvnek hívják) akkor gondolom meg lehet csinálni:)

Mennyire érzitek h tisztelnek Benneteket kismamaként az emberek? Mennyire kímélnek az idegenek?

Úgy értem átadják e a helyet a Bkv-n,stb.

Legjobb válasz: nem várom el, hogy tiszteljenek csak azért, mert kismama vagyok. azt sem várom el, hogy kíméljenek. terhesen is ugyanolyan ember vagyok, nem várom el, hogy nekem ugráljanak, elõreengedjenek vagy ilyesmi.

Budapest!Nekem is barátnõm panaszkodott, nem segítenek fetenni levenni a hévre buszra a babakocsit, lépcsõn cipelheti fel a babakocsit egyedül az aluljáróból, senki nem segít neki! Míg kismama voltam mindenhol elõre engedtek, Nyugatinál a nagypostán oedig mindig hatalmas ott a sor, auchanban, villamoson átadták a helyet! Minap tömeggel közlekedtem, na mondom kipróbálom, eddig minfig autóval voltam, pedig már 1, 5 éves a gyerek, hát mindenhol segítõkészek voltak, a nõk és a férfiak is! Szerintem sok múlik azon is, szipmatikus vagy- e az illetõnek vagy sem:)
Nekem csak pozitív élményem van ezzel kapcsolatban! Nekem mindenki átadta volna a helyét, fiatal, idõs, de mondtam, hogy nekem nincs szükségem rá. Gyereket vártam, nem beteg voltam. A babakocsival is mindig segítenek, de csak akkor fogadom el a segítséget, ha például a villamosra szállok fel, mert hévre, buszra, trolira, vagy bármire egyedül is fel tudom rakni a babakocsit. Lépcsõnél sem szoktam megengedni, hogy segítsenek, azt is meg tudom oldani. Postán is elõre engedtek, egyszer mentem elõre, akkor is csak azért, mert tél volt, a lányom beöltöztetve, bent meg 25 fok, és nem akartam, hogy beizzadjon, utána meg kint megfázzon!
nem várom el, hogy tiszteljenek csak azért, mert kismama vagyok. azt sem várom el, hogy kíméljenek. terhesen is ugyanolyan ember vagyok, nem várom el, hogy nekem ugráljanak, elõreengedjenek vagy ilyesmi.
Én egy kis faluban élek, olyan mindenki ismer mindekit tipusúban. Az itt lakók 90%-a ismer és tudják hogy nagyon sok gond volt a terhességem elején, majdnem elvesztettük a kislányunk és veszélyeztetett terhes vagyok. Ennek ellenére soha nem adták át a helyet az orvosi váróban, nem engedtek elõre a boltban.A napokban intéztük az apaságit a polgármesteri hivatalban, kivártuk a sorunka, mégis amikor már mi mehettünk volna a jegyzõhöz jött egy régi ismerõse és szó nélkül bevágódott elénk... Egyetlen egyszer fordult elõ hogy a fogorvosnál elõre engedett egy idõs néni. Nem ide tartozik, de ami még nagyon idegesít... amikor megkérdezik hogy EGYBE VAGY MÉG??? Csak engem zavar ez a kérdés? nem lehet valahogy normálisabban megkérdezni? De lehet hogy ez csak nálunk szokás, falun... 34h km
Én is csak negatív példát tudok mondani.Száz km-re kellett mennem egy vizsgálatra és persze, hogy nem bírtam ki, pisilni kellett.Megálltunk tankolni egy mol kútnál és elakartuk kérni a wc kulcsot de nem adták ide. A másik pedig tesco vásárlásnál nagy pocakkal beállok a sorba, én következek de mire a kocsi elé megyek, hogy kipakoljam a cuccokat belõle egy nõ kb 8-10 éves gyerekével elém áll.A barátnõm rá szolt, hogy ne haragudjon de mi vagyunk a következõk erre õ:mit pattogsz gyerekkel vagyok.Tisztára kiakadtam, mondom neki, hogy én meg babát várok mégsem pofátlankodok elõre.Persze neki állt feljebb és hozzám vágta, hogy az még bent van.
Engem még a parkolóõr sem büntetett meg. Már lefilmezték pont az autómat, mikor odaértem. Ahogy meglátta a pocakomat, azonnal mosolygott. Elismertem, hogy hibáztam, és csak ejnye-bejnyét kaptam. (magzatvízszivárgás gyanuval rohantam orvoshoz a 22.hétben, ezért nem is gondoltam a parkolójegyre)
Érdekes, engem totálisan hülyének néztek hétfõn a védõnõnél, mert magam elé engedtem egy kismamát, aki jött a nagyobbik gyerkõccel. Babakocsi, gyerek, felpakolva, és még a pocakja is nagy volt. Én meg csak 12 hetes vagyok, nekem tök mindegy volt, hogy még fél órát üldögélek, olvasgatok, de a másik kismamának nem volt mindegy. A munkahelyemen zavart a legjobban a dohányosok társasága. Hiába van kijelölt hely, mindenhol füstölnek, lehetetlen kikerülni õket. Szerencsémre bkv-val nem járok. Az orvosi rendelõbe is úgy néznek rád, mint a véres rongyra, mert hogy merészelsz te elõbb bemenni várandósan, mint mások.
én azt veszem észre hogy két véglet van a nagyon rendes aki kinyitja az ajtót meg elõreenged pl. patikában vagy segit felvinni a lépcsõn a kocsit -fõleg amikor kisebb volt-szóval kismamaként is csak úgy viselkedik ahogy egy nõvel viselkedne és egy kis plussz. és van az undok aki gyakran az eladó a boltban mert a lányom megfog ezt - azt kiváncsi, és kéri hogy ültessem be a kocsiba hogy ne nyúlkáljon. olyan is van aki kizavart a boltból mert ne vigyem be a kocsit mivel nem férnek el a vevõk tõle. oda nem mentem azóta se... fulladjon meg. a debreceni villamoson 37 hetesen se adták át a helyet bár nem is kértem hogy tegyenek igy.
Nálam is csak pozitív dolgok történtek...:) ! Mikor elõször át akarták adni a helyüket, nem értettem miért aztán lenéztem a pocira és megvilágosodtam:) ! Volt egy olyan eset mikor egy néni szólította fel a "fiatalságot" hogy ugyan adják már át a helyüket a metrón! A csaj meg csettegve felállt hogy miért kéne átadni. Jót mosolyogtam rajta. Számtalanszor volt olyan is hogy boltba elõrébb engedtek, falun is meg Pesten is! Volt egy olyan hogy jelentkeztem be a kartonozóba, nem akartam lifttel menni, de meghallotta a néni hogy 3-ra megyek és addig fogta a liftet mig el nem indultam a lépcsõ felé...! Akkor meg kérdõn nézett rám nem lifttel jövök? Ugyhogy nekem szerencsém volt az emberekkel:) ! Minden jót nektek. És könnyû szülést akinek még van egy kicsi:) ! 36 hetes pocakos
Pont akartam én is feltenni hasonló kérdést. Bkv-val kapcsolatban nincs személyes tapasztalatom, de akirõl tudom, hogy azzal járt terhesen, elmondta, hogy senki sem adja át a helyet, nem vigyáznak, lökdösnek. Nekem azzal van bajom, hogy annyira nincsenek az emberek tekintettel a kismamákra, hogy simán nekem jönnek pl. egy bevásárlóközpontba, úgy kell arébb ugrani, lökdösnek, nem érdekli õket. Nem várom el, hogy másképp bánjanak egy kismamával, de azért oda lehetne figyelni, hogy ne menjenek neki egy kismamának vagy ne lökjék föl.
úgy tûnik nekem nagy mázlim lehetett. 3 terhesség alatt szinte csak pozitívumról tudok beszámolni. mindenki mindig nagyon elõzékeny volt hozzám. ebbõl egy terhesség a fõvárosban, 2 vidéken. a tinik nem adják át a helyet ez igaz és a kövér BKV ellenõrök igazán nagy tuskók. Ha kismamát látok, én is igyekszem viszontadni nekik, felugrálok, segítek, elõreengedem, sõt utasítgatom is erre a többieket (ja, nagyon antipatikus, tudom).
Nekem átadta egy férfi a helyét a buszon pedig nem volt nagy hasam ráadásul még a kabát is nagyobb volt rám.
Nem jellemzõ, hogy átadták volna. Férfiak pláne nem, inkább idõsebb nõk szokták. Volt olyan is, hogy egy nõ, nálam nem sokkal idõsebb, a buszon teljes erõbõl belekönyökölt a hasamba (akkor 7 hónapos voltam), és mikor szóltam (nagyon meg is ijedtem, fájt is) még neki állt feljebb, hogy ha ilyen érzékeny vagyok, miért járok busszal.
A kérdező hozzászólása: Én amikor szültem, a kórházba a liftben volt az rendszeresen a szokás, hogy-mivel amúgy is egy csotrogány ócska lift volt-ha megtelt , nem indult el.És ki szállt ki mindig?Hát persze hogy a kismama nagy hassal, mert senki más nem mozdult meg!Ezután a kismama várakozhatott a következõ liftre-ami kb. fél óra múlva jött-vagy lépcsõzhetett.Ezt egy idõ után olyannyira tudták a kismamák, h automatikusan szálltak ki ha nem indult:((Ha jött egy egészségügyi dolgozó, és ilyen történt, kapásból szólt h "de ne a kismama szálljon ki!"Na ekkor maradhatott. Olyan is volt, szintén a lift kapcsán, hogy az újszülött babáját tolta a frissen megszült anyuka abban a "zsúrkocsiban", baba pelenkával letakarva, jó ha egy napos lehetett.És nekik kellett kiszállni a liftbõl!:((
Nekem mindig átadták a helyet, bár én egyáltalán nem vártam el. Gyakran el sem fogadtam, nem gondolom, hogy az nekem "jár". Most, amióta babakocsis vagyok, ugyanilyen segítõkészek az emberek. Vidéki nagyvárosban élek (nem tudom, ez számít-e valamit).
Engem szidtak kb 10-en, mikor a 9. hónapban a postán az ügyintézõ elõre hívott. Kimentem elmondtam a férjemnek, hogy mekkora bunkók voltak benn az emberek, erre bement és kiosztotta õket. Nekem sajnos egyáltalán nem volt jó tapasztalatom ilyen szempontból. És sajnos nem ez volt a egyetlen ilyen eset. Pl. sorban álltam 4 hónapos lányommal a közértben, és senki nem engedett elõre. HOzzáteszem középkorú férfiak álltak elõttem.
én ellenkezõleg vagyok mint az elõttem szóló, én igenis elvárom (de ez csak a tömegközlekedésre vonatkozik), hogy átadják a helyet 1 ok miatt: a metró elég sokszor fékez hirtelen, nem akarok elesni. a busz is tud úgy kanyarodni, hogy az ember még nem várandósan is kiesik az ablakon, nem hogy hátfájósan nagy hassal. férfiak kevésbé adják át a helyet, pedig õket is anya szülte, de mások többnyire átadják.
Akarhanyszor villamosra szallok, es nincs ulohely, a "bunko tinik"csak bamulnak, de nem adjak at helyuket, elobb felallnak a kozepkoru, es idosebb nok, akik gondolom tapasztalatbol tudjak, mit is jelent terhesnek lenni, egyszer adta at a helyet egy ferfi, amikor meg nem is nagyon latszott a pocim, mondjuk az jolesett.En nem nagyon erzem, hogy tisztelnenek az idegenek, de nem is foglalkoztat ez a dolog, pillanatnyilag felidegesitem magam, aztan rajovok, hogy semmi ertelme, mert az emberek sajnos ilyenek/a tobbseg ilyen. 37 hetes pocis/23 eves
hu, anyám, voltak dúrva storyk!én szerencsésnek mondhatom akkor magam, mert nekem többször adták át a helyet, mint nem!eleinte fura is volt, hisz nem voltam ehhez hozzászokva!nekem, hisz fiatal vagyok, miért adja át a helyet?kicsit kényelmetlenül is éreztem magam, de aztán ahogy nött a pocakom ugy esett egyre jobban, h le tudok ülni!ráadásul 35.hétig melóztam is(álló meló)így aztán végképp jól esett amikor hazafelé ülve utazhattam!mióta meg van a prüntyö azóta is csupa potitívum ért!ma is maga elé engedett egy férfi a közértben és hozzá tenném, h roma volt!a fiatal, fehér nö mögötte meg vágta a pofákat!mikor kisebb volt a manóm akkor sokat vittem kenguruban, de mindig átadták a helyüket az utasok!segítenek felrakni a babakocsit a jármüre, söt volt olyan is, h a villamoson a kijelölt babakocsis részröl elült a fiatala srác, h oda tudjunk menni!szóval, én több pozítivumor kaptam, mint negatívat!

Mennyi ideg tartson az előjáték? és kb mennyi idő 1normálisnak mondható szeretkezés?

Legjobb válasz: Nem azt írtam, hogy mindenkinek annyi, hanem, hogy az átlag. Ettõl lehet kevesebb, vagy akár több, sokkal több is (sok mindentõl függ, én is van amikor simán bírom akár egy óráig is, de ha éppen csak spontán valamikor egymásnak esünk akkor csak 10 perc az egész:)). Az egyik haverom olyan, hogy (saját, és barátnõi elmondása alapján) órákig nem tud elmenni, és akkor is csak erõltetetten. Ez pl már inkább betegség, mint öröm. Szóval a helyzet is nagyon meghatározza a szex hosszát, de sok múlik a pár aktuális lelki állapotán is. Ezen kívül pedig vannak olyanok akik mindig vagy túl korán (kevesebb mit egy perc), vagy túl késõn élveznek el. Ez viszont betegség.

Nem azt írtam, hogy mindenkinek annyi, hanem, hogy az átlag. Ettõl lehet kevesebb, vagy akár több, sokkal több is (sok mindentõl függ, én is van amikor simán bírom akár egy óráig is, de ha éppen csak spontán valamikor egymásnak esünk akkor csak 10 perc az egész:) ). Az egyik haverom olyan, hogy (saját, és barátnõi elmondása alapján) órákig nem tud elmenni, és akkor is csak erõltetetten. Ez pl már inkább betegség, mint öröm. Szóval a helyzet is nagyon meghatározza a szex hosszát, de sok múlik a pár aktuális lelki állapotán is. Ezen kívül pedig vannak olyanok akik mindig vagy túl korán (kevesebb mit egy perc), vagy túl késõn élveznek el. Ez viszont betegség.
A csaj barátjának potencia problémái lehetnek hogy fél óra intenzív inger nem elég... Én fél óra alatt 2x lazán el tudok menni ha rendesen tempózok. Persze lehet azt húzni is háromnegyed órát, de javaslom hogy inkább gyorsabban mert az mindkét félnek nagyobb inger, a lányoknál inkább úgy mûködik hogy lassu kezdés után gyorsabban kell bennük mozogni akkor hajlamosabbak az orgazmusra.
az egész fejben dõl el..utsó válaszoló voltam.
Háth én ha akarok elmegyek 2 perc alatt de huztam másfél 2 órán keresztül is ...
haat ez mindenkinek egyenfuggo:D ameddig jolesik ...es persze mikor mar a csaj jol benedvesedett es a pasinak mar nagyon all a zaszlo:D..hmmm 1normalis szeretkezes:D lehet hogy 1ora de van ojan is h siman fel ora alatt lerendezik...de szerintem ojan 1ora vagy masfel az atlag:D
2.válaszadónak: az én barátomnak igenis kell fél óra, 3negyed óra, h el tudjon menni szex közben! és ez fantasztikus...nem az h beteszi, elélvez és szarik rám..van idõnk élvezni egymást és átélni a pillanatokat!
Az átlagos szeretkezésben maga az aktus kb 5-8 perc. Kiegészítve az elõjátékkal persze lehet több. Nem a pornófilmeket kell alapul venni, ahol fél óráig reszelnek.
nem igazán van potenciaproblémája...XD sztem irigy vagy..annak van potenciaproblémája, aki beteszi és kifordul h bocsi elmentem...
de a páromnak akkor sincs potenciaproblémája, azt tudom...:) örülök neki h van idõm beleélni magam...
78% Tényleg van ilyen betegség, a neve ejakulacio tarda. Nekem eddig volt olyan párszor, hogy akármit csináltam, nem tudtam elmenni(kapcsolatok elején).Nagyon frusztráló a lánynak is, elhihetitek, amikor úgy dolgozik mint a gép, és nincs eredmény. Szóval az lehet betegség, hogyha nem tud elmenni valaki mondjuk 5 perc alatt, hogyha akar(nyilván itt a hangsúly azon van, hogy én ha akarok elmegyek 5 perc alatt, de ha akarok, akkor meg bírom 3/4 órát mondjuk. Akinek ejaculatio tarda-ja van, az meg ha akar sem tud elmenni 5 perc alatt, de úgy állítja be, mintha õ akarná olyan soká húzni.)

Németországban, Angliában mennyire befogadóak az emberek az idegenekkel?

21 éves szakács vagyok angol felsőfokkal és német középpel és érdekelne melyik országba lenne jobb orientálódni?

Legjobb válasz: tapasztalatom szerint, ha olyan munkakörben kezdesz, ami nem tipikus bevándorló munka, akkor jobban elfogadnak. én egy irodában dolgozom az informatika területén, semmi gondom nem volt a beilleszkedéssel itt, Angliában. a gond olyan helyeken van, ahol fõleg sok bevándorló dolgozik. nagyon sok vendéglátásban, gyárban dolgozó bevándorlót ér valamilyen, legtöbbször szóbeli inzultus, az angol kollégáktól. fõleg a középosztály alatti népek szoktak beszólogatni, az értelmesebbje nem nagyon. ha az angol jobban megy, gyere Angliába.

tapasztalatom szerint, ha olyan munkakörben kezdesz, ami nem tipikus bevándorló munka, akkor jobban elfogadnak. én egy irodában dolgozom az informatika területén, semmi gondom nem volt a beilleszkedéssel itt, Angliában. a gond olyan helyeken van, ahol fõleg sok bevándorló dolgozik. nagyon sok vendéglátásban, gyárban dolgozó bevándorlót ér valamilyen, legtöbbször szóbeli inzultus, az angol kollégáktól. fõleg a középosztály alatti népek szoktak beszólogatni, az értelmesebbje nem nagyon. ha az angol jobban megy, gyere Angliába.
Angliaban vagyok - most pienon itthon - gondozokent. Nem volt belole eddig bajom. Nem egy alommunka, de ahhoz kepest nagyon jol fizet. Szeretnek kint tovabbtanulni, de elotte szeretnek egy kis penzt osszagyujteni. Draga mulatsag az orvosi. :) Amugy a brit Cambrige-n vegzett megbizonk kifejezetten kedvelt. Nagyon jo referenciat kaptam tole. Nah meg allandoan oda meg vissza volt azert mert tudta hogy orvosira akarok majd kint menni...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, majd meglátjuk mit hoz a sors.

A léptetőmotor vezérlésénél mennyi idegig tartsam az egyes tekercseken a feszültséget, hogy ne rángatózzon?

Értem, hogy sorba kell gerjeszteni a tekercseket, de egy tekercsen mennyit tartsam a feszültséget? Bárhogy próbálom, a motor rángatózik. Körbe forog, de nem egyenletesen.

Legjobb válasz: Nekem is ezért ment el a kedvem a léptetõmotoroktól. Ráadasul, egy nyomtató léptetõmotorját az én kapcsolásommal nem lehetett olyan gyorsan forgatni, mint az eredeti áramkre tette.

Nekem is ezért ment el a kedvem a léptetõmotoroktól. Ráadasul, egy nyomtató léptetõmotorját az én kapcsolásommal nem lehetett olyan gyorsan forgatni, mint az eredeti áramkre tette.
A kérdező hozzászólása: Minimum 1 fokos pontosságot szeretnék, és elég is lenne egy sor furat, mert a forgási irány nem érdekel...azt úgyis én adom meg számítógéprõl.
És írásvetítõ fóliára kinyomtatni? Mekkora pontosságot akarsz?
A kérdező hozzászólása: Anyagilag mindenképp a léptetõmotor éri meg jobban. Idõvel mindenképp fognak esni az enkóderek ára, de jelenleg nem hobbi felhasználóknak való. Habár lehet házilag is készíteni viszonylag kisebb felbontású jeladókat. Én is akartam, csak nem tudtam mivel kimarni a kis nyílásokat. Így az egyszerûbbnek tûnõ léptetõmotorokat választottam.
Nem olyan drágák azok. Az újabb nyomtatókban is azt használják lépterõmotor helyett. Igaz, általában nem a motor tengelyén van, hanem az áttételek után.
A kérdező hozzászólása: Na kipróbáltam, és rájöttem, hogy a proteusban is be kell állítani az 1.8 fokos lépést. Azonban még mindig nem nyerte el a tetszésemet a léptetõmotor :) ). Sima, gördülékeny forgást viszonylag nehezen tudtam elérni, és még csak nem is a kívánt sebességen...ezen még dolgoznom kell. Egy sima dc motorral plusz visszacsatolással (ha ne lennének ennyire drágák az enkóderek) egy kis PID szabályzással könnyebb dolgozni. Persze a pontosság kárára.
A kérdező hozzászólása: Amint lesz idõm leprogramozni kipróbálom. Köszi...
.... A feszültség nem változik, ugyancsak 5V, csak kevesebb ideig..... Igen, de a motor nyomatékát, vagy inkább a benne levõ elektromágnes erejét az áram adja. Az átlagáram pedig csokkentheto/novelheto a kitltési tényezovel. A félléptetéses módban két egymás melleti tekercs egyszerre kap áramot. Ezt PWM-el is meg lehet csinálni: Az egyik tekercs:...... PWM 100% tol megy 0%-ig, kozben A mellette levõ tekercs: PWM 0% tol megy 100%-ig Kozben a forgorész 1, 8 fokot fordul, míg a PWM 0...100%-ig megy.
A kérdező hozzászólása: De PWM-vel is csak azt tudom állítani, hogy mennyi ideig legyenek feszültség alatt a tekercsek. A feszültség nem változik...ugyancsak 5V, csak kevesebb ideig.
....hogy hogyan lehet a tekercs áramát fokozatosan változtatni. a kontroller vagy 5V-ot vagy semmit nem ad ki... Másnak is vot ilyen gondja. Ezért találták a PWM-et.
A kérdező hozzászólása: Értem...az is megtévesztett, hogy proteusban próbáltam ki és ott tényleg 8 lépesbõl állt 360 fok féllépéses vezérlés esetén. De akkor valószínûleg nem lehet leszimulálni rendesen a pozicionálást. Amúgy meg nézegettem a mikrolépéses vezérlést és azt nem értem, hogy hogyan lehet a tekercs áramát fokozatosan változtatni. a kontroller vagy 5V-ot vagy semmit nem ad ki.
Ja, értem már a 8 poziciót. Te is biztos ugyanazt az animációt nézted, amit én is most találtam. Az csak a forgás elvét mutatja. A valóságban 1 lépés 1.8 fok vagyis 200 lépés egy teljes kor. Fél lépéssel vezérelve 400 lépés egy teljes kor.
Hogy érted azt, hogy 8 pozicióba? 1.8 fok van ráírva, és ennél kisebb elfordulást akasz? Ha négy tekercs, akkor unipoláris motor? Gyorsan beírtam a google képkeresõjébe a léptetõmotor szót. A 10. kép mogott levõ oldalon elég jó magyarázat van.
A kérdező hozzászólása: Jajj ne csináld, mert nem sok kell, hogy én is elátkozzam õket :) ) Mondjuk nekem még az alapokkal is problémám van. Nem értem, hogy mit ért azalatt, hogy a pontosság 1.8 fok. Ha tegyük fel négy tekercse van, és féllépésenként vezérlem, akkor is csak 8 pozícióba tudom beállítani. Azonban én szeretném ha a motor fokonként is tudna fordulni. Elvileg meglehet, de nem tudom, hogy PIC-el, hogyan csináljam meg.
Hát, esetleg egy optikai egérbõl is ki lehet szedni ennyi információt, ha jól el lehet helyezni. Persze, nem biztos, hogy minden egérben ugyanolyan chip van. Ezt a ADNS-2051 ic adatlapjábol másoltam ki: Default resolution is specified a 400 counts per inch (cpi), with rates of motion up to 14 inches per second (ips). Egy megvalósított alkalmazás: http://cmsc838f-f12.wikispaces.com/Assignment3_Darren_Cheng_..

Mennyire erősíti az idegen nyelvet (angol), ha angol könyveket olvasok (pl Agatha Christie) és angolul nézek feliratos filmet?

Legjobb válasz: A nyelvtanulást segíti a sok olvasás, de bizonyos szinttõl (kb. középfok) fölfelé már csak akkor, ha az új, ismeretlen szavakat és kifejezéseket kiírod és megtanulod külön erõfeszítéssel. Ugyanis nagyjából középfok az a szint, amikor már a szövegek 95%-ban érthetõk, így minden szöveget sikerül elolvasni anélkül, hogy az 1-2 nem értett szó érdemben befolyásolná a szövegértést. Ez azt jelenti, hogy ettõl kezdve az olvasás önmagában nem fejleszt, ha csak arra koncentrálsz, hogy mit jelent a szöveg. Ha angolul nézel filmeket, fejlõdhet a beszédértésed és megtanulhatsz néhány kifejezést. Ezek is fontosak, de ezek is csak részképességek. Ha felirattal nézel egy filmet, akkor az egy nagyon elemi szinttõl fölfelé már nem fejleszti a nyelvtudásodat, mert a feliratra fogsz koncentrálni. Felirat nélkül kell nézni.

A nyelvtanulást segíti a sok olvasás, de bizonyos szinttõl (kb. középfok) fölfelé már csak akkor, ha az új, ismeretlen szavakat és kifejezéseket kiírod és megtanulod külön erõfeszítéssel. Ugyanis nagyjából középfok az a szint, amikor már a szövegek 95%-ban érthetõk, így minden szöveget sikerül elolvasni anélkül, hogy az 1-2 nem értett szó érdemben befolyásolná a szövegértést. Ez azt jelenti, hogy ettõl kezdve az olvasás önmagában nem fejleszt, ha csak arra koncentrálsz, hogy mit jelent a szöveg. Ha angolul nézel filmeket, fejlõdhet a beszédértésed és megtanulhatsz néhány kifejezést. Ezek is fontosak, de ezek is csak részképességek. Ha felirattal nézel egy filmet, akkor az egy nagyon elemi szinttõl fölfelé már nem fejleszti a nyelvtudásodat, mert a feliratra fogsz koncentrálni. Felirat nélkül kell nézni.
A nyelvet semmenyire. A te nyelvtudásodnak viszont nagyon hasznos, fõleg ha még meg is nézed azokat a szavakat, amiket nem értesz! (Nem feltétlenül kell mindent, de amikrõl végképp nem tudom, hogy mit jelenthet!) Többet ér, mint az iskolai órák 95%-a.
Ha angol nyelvû könyvet olvasol akkor a kiejtést nem fogod tudni megtanulni, szóval annyira nem hasznos. Feliratos filmek nézése már sokkal hasznosabb mivel kiejtést és hangos szövegértést is gyakorolhatsz (szép lassan hozzászokhatsz a tipikus angol hadaráshoz). Persze ha tudod nézd angol felirattal így a helyesírást is megtanulhatod és ha nem tudod hogy bizonyos szavak mit jelentenek akkor azokra könnyen rá tudsz keresni szótárakban. És még egy tipp: ha szereted a vígjátékokat, vígjátéksorozatokat akkor nézz angolul azokat (amiket azelõtt nem láttál), szép kis sikerélmény tud lenni amikor szépen lassan egyre több poént értesz meg.
Persze a könyvek nem segítenek a kiejtésnek, viszont a filmekben pedig nem fog olyan szavakkal és fõként mondatszerkezesztésekkel, szófordulatokkal találkozni, ami az igényes nyelvezetet jellemzi. Mindkettõnek meg van a proja, contrája. Együtt a legjobb.
megszálkásítja

Mennyi ideg tart amig a hullamospapagajok megszokjak az uj helyuket? Lehet hogy betegek?

Van ket hullamospapagajom.

Legjobb válasz: Hol tartod a kalitkát? Nagyon fontos, hogy ne legyen huzatos helyen. De forgalmas helyen sem. Legyen megfelelõ természetes fény, de a túl sok direkt napfény sem jó. Az általad leírtak alapján az egészségükkel nincs gond, szerintem nem kell aggódnod. Az teljesen normális, ha este egy lábon üldögélnek - a madarak így alszanak. Az pedig kifejezetten jó, ha a kezedbõl esznek! Két papagájt jóval nehezebb megszelídíteni, mintha egyedül lenne, de persze nem lehetetlen. És mivel szereted õket és van hozzá türelmed, menni fog. Emiatt ne aggódj, rendben vannak õk, csak idõ kell az új hely megszokásához. Helyezd megfelelõ helyre a kalitkát és foglalkozz velük úgy, ahogy eddig. CSak óvatosan, semmi hirtelen, ijesztõ mozdulat :) Az én madaraimnál különbözõ ideig tartott a "beszokás", a 3 hét teljesen normálisnak tekinthetõ.

Hol tartod a kalitkát? Nagyon fontos, hogy ne legyen huzatos helyen. De forgalmas helyen sem. Legyen megfelelõ természetes fény, de a túl sok direkt napfény sem jó. Az általad leírtak alapján az egészségükkel nincs gond, szerintem nem kell aggódnod. Az teljesen normális, ha este egy lábon üldögélnek - a madarak így alszanak. Az pedig kifejezetten jó, ha a kezedbõl esznek! Két papagájt jóval nehezebb megszelídíteni, mintha egyedül lenne, de persze nem lehetetlen. És mivel szereted õket és van hozzá türelmed, menni fog. Emiatt ne aggódj, rendben vannak õk, csak idõ kell az új hely megszokásához. Helyezd megfelelõ helyre a kalitkát és foglalkozz velük úgy, ahogy eddig. CSak óvatosan, semmi hirtelen, ijesztõ mozdulat :) Az én madaraimnál különbözõ ideig tartott a "beszokás", a 3 hét teljesen normálisnak tekinthetõ.
Félre értettél. Ha reszelne akkor elégedettek mindennel és nem unatkoznak.
A kérdező hozzászólása: Kedves valaszado, Igen allandoan reszelgetnek. Azt hittem hogy ez az emesztesukhoz elengedhetetlen es nem fugg ossze az allapotukkal. Tehat akkor ugy nez ki hogy unatkoznak. Atkaolo korongot nem tudok beszerezni mert kulfoldon elek es itt ezt nem forgalmazzak. De ma elmegyek az allatkereskesedbe es szerzek vmi jatekot! Koszonom szepen, Sara
Nekem sincs kézhez szoktatva, még is szabadon vannak, amikor itthon vagyunk! Hidd el élvezik a repülést, és visszamennek a kalitkába!!
Én se ajánlom a tükröt sõt inkább lebeszélek róla mindenkit. Játéknak tehetsz be nekik piros korongot(atkaölõt) mert ahhoz hogy felakaszd nem kell benyúlnod a kalitkába így kevésbé félnek tõle. Sok papagáj szeret zenét hallgatni de csak egy bizonyos stílust mutass nekik párat hátha õk is szeretik.Szoktak elégedetten rágni(reszelni a csõrükkel)? Ha igen akkor nem azért ülnek egy helyben mert unatkoznak, szomorúak hanem azért mert így érzik jól magukat.
A kérdező hozzászólása: Kedves valaszadok, A papagajokat nem engedhetem ki repulni addig amig kezhez illetve bothoz nem szoknak es mivel 3 het szelidites utan meg csak ott tartok hogy a kezembol elfogadjak az eleseget DE semmi tobb!!! igy nem engedhetem ki oket, egyenlore. Viszont a szelidites alatt is szeretnem hogy jokedvu papagajok legyenek igy nem tudom mit csinaljak. Talan tegyek be egy tukros kis jatekot? ( a tukorrol nem tul sok jot hallottam...) En a madarakat a nappali egyik reszebe tettem ahonnet belatjak az egesz szobat de nincsenek tul "elol". Udv, Sara
Engedd ki õket, repüljenek!! Nálunk a szobában vannak!! TV-t imádják:-)) Próbáld ki, de szerintem semmi gond nincs, csak nehezen szoknak az új helyhez!!
Nem értek egyet az elõttem szólóval mert szerintem igenis forgalmas helyen kell tartani a papagájokat fõleg ha egyedül vannak hogy ne kezdjék el tépni a tollukat de ha párban vannak akkor is jó nekik az emberi társaság. Az enyémek négyen vannak(2 nimfa, 1 hullámos, 1 király) mégis amint kimegyek a szobából 2 biztos elkezd utánam csipogni. Sõt amikor jövök haza még csak a bejárati ajtót kezdem el kinyitni de már hallom hogy csipognak ha van valaki a szobában velük akkor is. Nem tudom hogy mekkora a kalitkájuk(75×40×50cm minimum kell 2 hullámosnak) de szerintem az is feldobná õket hogyha kiengednéd õket mindennap repülni a szobában persze csak miután botra vagy kézre szoktattad õket de ez nem okoz majd nagy problémát szerintem mert ha esznek kézbõl akkor nem félnek tõle.
A kérdező hozzászólása: Szia, Nekem sem a beszokasal van problemam mert tudom hogy ido kell hozza es sok sok turelem. Inkabb az aggasz hogy egyatalan nem eletvidamak, egymassal se "beszelgetnek" teljesen csendben vannak, es csak gubbasztanak/alszanak. Mintha nem is hullamospapagajokat vettem volna hanem horcsogot! Meg akkor se szolalnak meg ha kimegyek a szobabol es huzamosabb ideig a masik helyisegben tartozkodom. Otletem sincs mi nem tetszik nekik. U.I.: igen a kalitka helyet is nagyon ovatosan valasztottam ki! Csak semmi huzat, legaram. Feny van de direkt napfeny csak napi 30 percig akkor is csak a kalitka egyik fele hogy ha nem tetszik nekik arnyegba huzodhassanak. stb... Udv, Sara
*reszelnek

Mennyire zavar az, hogy csak magyarul beszélsz, képtelen vagy megtanulni más idegen nyelvet?

Nekem nincs érzékem az idegen nyelvekhez,többszöri próbálkozásra sem sikerült megtanulnom angolul v. németül.Ezzel a kett?vel próbálkoztam. Idegesít,amikor az interneten nem tudok értelmezni pl.angol szöveget, vagy "elszáll" egy program a munkahelyemen.

Legjobb válasz: sajnos ha nem megy könnyen a tanulás akkor ha nagyon akarod sok sok energiát kell még bele fektetned! De ha tényleg megszeretnél tanulni akkor meg is fogsz! Amúgy tényleg zavaró ha nem tudok valamit... Bár én az olasszal vagyok így, elég nehezen ment meg annyira nem is érdekelt! (kötelezõ volt azt tanulnom)

sajnos ha nem megy könnyen a tanulás akkor ha nagyon akarod sok sok energiát kell még bele fektetned! De ha tényleg megszeretnél tanulni akkor meg is fogsz! Amúgy tényleg zavaró ha nem tudok valamit... Bár én az olasszal vagyok így, elég nehezen ment meg annyira nem is érdekelt! (kötelezõ volt azt tanulnom)
Erre van egy nagyon jó mondás: Minden ember megérti a magyar nyelvet a Földön, csak ku.va hangosan kell beleorditani a pofájába.
Engem nagyon zavar, néha fel is idegesítem magam vele.
Olyan nincs, hogy képtelen vagy megtanulni. Olyan van csak, hogy rosszul tanulod/tanítják. Én 4 nyelven beszélek (:
Nem azt írtam, hogy esetleg ott akarna élni, mert akkor persze megtanulja, de, ha csak látogatóba érkezik, azért nem fogja megtanulni a nyelvet, hanem megpróbál olyan nyelven szólni, amit szerinte ott megértenek.
Utolsónak írom. Ezért tartunk itt. Szerinted, aki sûrûn utazik, annak meg kéne tanulnia minden nyelvet? Pölö elmegy ukrajnába, de nem tud ukránul csak mondjuk öt másik nyelven, azzal mivan? Addig ne menjen oda, amíg perfektre nem beszéli a nyelvet? Ekkora hülye felfogást [email protected]
Én is csak magyarul beszélek, és egyáltalán nem zavar. Ha valami külföldi akar tõlem valamit, tanuljon meg magyarul.
Szerintem ilyen nincs. Ez a "nincs nyelvérzékem" csak jó kifogás. Ha fektetsz bele energiát, igenis sikerül. De persze TANULNI kell hozzá és rengeteget gyakorolni. Anélkül valóban nem megy. 14 éves vagyok, és három nyelvet beszélek társalgási szinten. Ebbõl csak az angolt tanították, a többit mind önállóan. Ha nekem megy, szerintem másoknak is mennie kell, fõleg az angolnak. Az még könnyû is...
Ha nem tud ukránul akkor ne akarjon ukrajnában érvényesülni. Nem majd az ukrán fog az õ kedvéért idegen nyelven megszólalni. Majd a nyúl viszi a puskát mi?

Elsõ használat elõtt mennyi ideg kell tölteni az aksit? Huawei Ascend y 300.

Legjobb válasz: 100%ig,ha van led akkor jelezni is fogja ha elérte a 100%ot.

100%ig, ha van led akkor jelezni is fogja ha elérte a 100%ot.
Sõt...ha új és nyomkodnád, tedd töltõre és hajrá!
már a több ezredik ilyen kérdés. még mindig változatlan rá a válsz: - ameddig el nem éri a 100% - nem kell se 0%-ra kisütni (nem is lehet/szabad), se 16 óráig tölteni elsõ használat elõtt. (komolyan mondom, ez most elmentem, és minden ilyen kérdésnél a késõbbiekben ezt fogom bemásolni...)
Hát ez lassan már tényleg, zavaró. A google nem létezik? Amúgy az se baj ha nem 100%-ig tölti fel, nem lesz baja ha csak 10 percre rakja fel de akkor se nagyon ha hagyja és feltölti maxra.
A kérdező hozzászólása: De igen, létezik a google. Csak a keresésre kidob kb. 500 oldalt, mindenhol mást írnak, akkor honnan tudjam, mit kell csinálni??

Mennyire veszélyes az ha a kisagy "lejebb csúszott" egy ájulás során és most a kisagy nyomja az idegeket?

a barátnőm bent van a kórházban és aggódom érte...köszönöm előre is a válaszokat!

Legjobb válasz: nem tudom

nem tudom

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!