Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idővel tervezett (10 db)

Miután megszültétek az első babátokat, utána mennyi idő múlva szültetek újra? Tervezett volt?

Legjobb válasz: 16 hónap van a két babám között, és mindkettõ tervezett volt

16 hónap van a két babám között, és mindkettõ tervezett volt
18év:) Nem terveztük de nagyon várjuk.
18 hónap! tervezett!
11 hónapos volt a "nagy" mikor kopogtatott a tesó. Egy lány , egy fiú. Novemberre várom, 20 hónap lesz közöttük. Mindkettõ várt baba, tervezett.
Nálunk 18 hónap van a srácok között és a második nem teljesen volt tervezett.
Mindkét terhességem tervezett és elsõre sikerült. 21 hónap lesz a két szülés között kb. Az elsõ baba lány, most 19 hós múlt. Ami nem volt tervben, hogy most két baba lesz, ha igaz kisfiúk. 29 hetes ikres kismama
Elsõ és második gyerkõc között két év van, második harmadik között pedig négy. Mindhárom gyerkõcöt elõre megfontolt szándékkal hoztuk létre. ;D
22 hónap van a két gyerek között. Mindkettõ tervezett volt, és szerencsére azonnal összejött. Jó lett volna elsõre lány, másodikra fiú, nagy mázlink volt, mert ez is sikerült.
Szia!6 és fél év van a két lányom közt!Pénteken volt 1 hetes a második kislányom!:) :)
15 hónap lesz a két gyerek között, most agusztus végén jön a második.:)
21hó van köztük tervbe volt már de elõbb jött:-) A harmadik tervezett és 3 és 5 év lesz köztük.
pár nappal több mint 19hónap van a két fiam között.az 1.nem volt tervezett, vagyis úgy voltunk vele, hogy nem jön az olyan hamar össze, és 1.re sikerült. a másodikat terveztek, bár ott is be volt kalkulálva hogy szoptatás után 1 hónappal nem biztos hogy sikerül, persze õ is 1.re sikerült :-)

A polgári esküvőt mennyi idővel kell az esküvő tervezett időpontja előtt bejelenteni?

Előre is köszi a válaszokat!

Legjobb válasz: 30 nappal elõtte, de ha jól tudom, lehet kérvényezni hamarabbi idõpontot indokolt esetben, pl. ha a menyasszony terhes.

30 nappal elõtte, de ha jól tudom, lehet kérvényezni hamarabbi idõpontot indokolt esetben, pl. ha a menyasszony terhes.
30 nappal.
minél elõbb! mi áprilisban mentünk, már csak augusztusra volt szabad idõpont

Akinek tervezett császárja volt mennyi idővel előtte kellett befeküdnie? Melyik érzéstelenítési formát választotta?

Akinek van ilyen tapasztalata , története azoknak válaszát várom!

Legjobb válasz: elsõ sürgõsségi császár volt, altattak. 40+5 napra született a lányom. Másodjára programozott császár volt, kiírás elõtt 2 nappal fektettek be, másnap meg is született a fiam :-) nem volt altatás, gerincbe kaptam érzéstelenítõt, végigkövettem mindent! :-) lehet, hogy hagyta volna még a doki, de szabira ment, így ezért "sürgette". Most vagyok 36 hetes, még nem beszéltünk errõl, bár általában a 3. babát a 38. hétnél tovább nem hagyják császár esetében.

elsõ sürgõsségi császár volt, altattak. 40+5 napra született a lányom. Másodjára programozott császár volt, kiírás elõtt 2 nappal fektettek be, másnap meg is született a fiam :-) nem volt altatás, gerincbe kaptam érzéstelenítõt, végigkövettem mindent! :-) lehet, hogy hagyta volna még a doki, de szabira ment, így ezért "sürgette". Most vagyok 36 hetes, még nem beszéltünk errõl, bár általában a 3. babát a 38. hétnél tovább nem hagyják császár esetében.
Elsõ nekem is sürgõsségi császár volt, ezért rá 2, 5 évre a 2. programozott. 38. hétre beszéltük le, elõtte 3 nappal fektetett be az orvosom. Spinális érzéstelenítõt kaptam. Most lesz a 3. császárom, legkésõbb a 38. héten.

Anyukák, akik a baba születése után nem tudtak a régi helyükre vissza menni, a tervezett munkába állás előtt mennyi idővel kezdtetek komolyabban állást keresni?

Érdemes úgy önéletrajzokat küldözgetni már most ha pl. fél év múlva szeretnék dolgozni kezdeni? Azt tudom, hogy nagyon hosszú id?be telik állást találni, de tapasztalataitok szerint komolyan veszik azokat a jelentkez?ket is, akik pl.szeptemberi álláshirdetéseket pályáznak meg, de jelzik, hogy csak februártól tudnak munkába állni?

Legjobb válasz: Az a baj, ha szeptemberben hirdetik akkor legkésõbb októberben munkába kellene állni. De próbálkozz, végül is veszteni valód nincs.

Az a baj, ha szeptemberben hirdetik akkor legkésõbb októberben munkába kellene állni. De próbálkozz, végül is veszteni valód nincs.
Sajnos sok helyen ha felvesznek, akkor "holnaptól" kell menni. De szerintem ha megpróbálod, azzal nem veszíthetsz semmit. Ha találsz valami szimpatikusat, akkor küldj nekik önéletrajzot.
Szia! Én most szeptembertõl akartam újra dolgozni és július végén kezdtem el jelentkezni álláshirdetésekre. Egy kisvárosban élünk, ahol alig-alig jelenik meg egy-egy új álláshirdetés, ismeretség nélkül pedig nagyon nehéz jobb munkát találni. Én az elmúlt hónapot intenzív álláskereséssel töltöttem, bementem minden olyan céghez, vállalathoz, ahol némi esélyt láttam, de mindenhol csak visszautasítottak.Végül megjelent egy hirdetés, álmaim munkája, amit meg is pályáztam, behívtak interjúra és szeptembertõl dolgozhatok.Optimistának kell maradni, akármilyen nehéz is:)

Érdemes előbb elkezdeni terhesvitamint szedni? Mennyi idővel a tervezett teherbeesés előtt? Mit?

1.babánál szedtem Elevitet. Ezért vagy nem ezért 4 kgval született, én kicsattantam az energiától végig, tökéletes volt a vérképem,de híztam 20 kg-ot és császározni kellett mert nem fért ki a babó feje:) Szerintetek ezt szedjem, vagy mást?

Legjobb válasz: Én semmit nem szedtem,természetesen szültem.Szerintem nem érdemes beleavatkozni a természet rendjébe.A terhesvitamin jó üzlet.

Én semmit nem szedtem, természetesen szültem.Szerintem nem érdemes beleavatkozni a természet rendjébe.A terhesvitamin jó üzlet.
Czeizel doktor szerint 3 hónappal elõtte érdemes feltölteni a raktárakat. A terhesség harmadik harmadában már felesleges szedni. Ezzel megelõzhetõ az óriásbébi, amit tapasztaltál.
Nem kell túlzásba vinni a terhes vitamint.Az elején szedjed mikor rágyurtok a témára, és ha megfogant a kicsi akkor még min.3hónapig!Szerintem...De közbe sok gyümölcs és más egyébb ami ilyenkor kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Én nem szedtem semmit, mégis 4 kg lett a lányom.Rengeteg gyümölcsöt ettem(nyáron volt a terhességem nagy része).A vérképem sem kívánta meg a plussz vitamint. Szerintem ha rendesen táplálkozol és a vérvételek nem kívánják meg, szerintem semmit ne szedj. Egyedül folsavat szedtem talán C vitaminnal és a 30.héttõl magnéziumot, mert néha görcsölt a lábam és keményedett a hasam. Kérdezd meg az orvosod.Nekem nem javasolta a terhesvitaminokat, ha nem muszáj. Ja, 12 kg híztam és nem vizesedtem/a sok g.dinnye lehet segített:-)/
Érdemes feltölteni a vitaminkészleteket elõtte, akármikor elkezdheted. Elõzõ babánál abbahagytam a 3.hónap után 3100-al született, másodikkal is max a 3. hónapig szedem majd, utána sok zöldség, sok gyümölcs, nekünk ez vált be.
Én is úgy gondolom, hogy elõtte már hónapokkal szedni kell valamit, hogy feltöltsd a szervezeted raktárait. Viszont én úgy félidõtályt abbahagynám, akkor már elég csak a rengeteg zöldség -gyümölcs. Sõt, másik vitamint próbálnék ki. Én most Gravidát szedek, de ahogy elfogy, a Hipp Natal vitaminra váltok, Sokkal természetesebb, nézz utánna, érdemes. Mielõbbi zebrásodást mindannyiunknak:)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) )))))

Mennyi időm lesz kidolgozni a szóbelin a tételeket? (itt a tervezett beosztás)

9:00 Angol 10:12 Történelem 11:24 Magyar 12:12 Biológia Jó törire van kb. 1 órám, magyarból is. De bioszból meg nem vmi sok, az elöttem lév?nek 12:00-ra van beírva az utolsó tantárgya és nincs más, aki elöttem jönne a beosztás szerint.

Legjobb válasz: A vizsgaszabályzat szerint 30 perc jár, ezen felül minden perc ajándék. Percre pontos beosztásokban ne higgyél, ez nem így megy, lehet, hogy hamarabb vagy késõbb kerülsz sorra valamibõl, ez csak iránymutatás.

A vizsgaszabályzat szerint 30 perc jár, ezen felül minden perc ajándék. Percre pontos beosztásokban ne higgyél, ez nem így megy, lehet, hogy hamarabb vagy késõbb kerülsz sorra valamibõl, ez csak iránymutatás.
Én egyébként még sosem láttam ilyent, hogy perce kiadják a beosztást a vizsgázóknak, és nem is tennék ilyet, mert úgyse tartható, és csak zavart meg reklamációt okoz, meg jönnek az ilyen kérdések, hogy a Bélának miért három perccel több ideje volt.
Nálunk is ki volt percre pontosan osztva. Tavaly is és idén is, pedig idén másik suliban érettségiztem. Egyébként 30 percednek lennie kell, de szerintem annál több is lesz, mindig tele vannak csúszással.
A kérdező hozzászólása: Rendben. köszi. Igen, azt gondoltam, hogy ez még csak ilyen elõzetes beosztás, tehát ez csúszhat meg minden, fõleg ha vkinek póttételt kell húznia, akkor eléggé felborul majd... Csak jobb lett volna, ha bioszból több idõm van, mint mondjuk magyarból, arra elég nekem a fele is, meg úgy is 5 percbe elmondom amit tudok:P

H1N1 oltást mennyi idővel a tervezett babapróbálkozás előtt célszerű beadatni?

Legjobb válasz: Igaza van az elsõnek, én sem adatnám be soha. Biztos lesz olyan válasz, hogy én is megkaptam tavaly és makk egészséges vagyok és a babám is. Persze ilyen is van, de én akkor sem oltatom magam.

Szerintem elõtte sem volt járvány.. legalábbis én senkirõl nem tudok a környezetemben, aki elkapta volna. Max. néhány ember lebetegedett, és akinek eleve gyenge volt a szervezete, annál nagy bajt okozhatott. Egy egészséges ember ugyanúgy lekûzdheti, mint egy influenzát. Ezt soha nem értettem, hogy merik beadatni maguknak pl. kismamák. Hiszen eleve nem ismert az oltás hatása, pláne kismamákon nincs tesztelve semmi (logikusan). Azt nem értem, hogy pl. egy Algopyrint nem mernek bevenni a kismamák, de ilyen jellegû oltást bevállalnak.. És soha nem lehet tudni, hogy csinál e bajt a babánál. Lehet hogy csak 20 év múlva derül ki valami nála..
Pont most olvastam, hogy az ogyi meghosszabbította a vakcina lejárati idejét:) ))gondolom nem fogyott elég belõle, kidobni meg nem akarják, azon se csodálkoznék, ha gyorsan elekzdenék beharangozni a H2N2 járványt..áá kész.. http://www.mgyk.hu/index.php?id=20100915az_ogyi_meghosszabbi..
semmikor!!Nincs is ilyen járvány, pénzlehúzás az egész, bebizonyították hogy nem is létezik!!Be ne oltasd magad ilyen hülyeségekkel!
Pozitív ember vagyok, most ennek ellenére kicsit negatív, tapasztalatokról írok: 1)Az osztálytársam beadatta magának a védõoltást, és 3 hónapig folyamatosan beteg volt, influenza szerû tünetekkel 2)Nagy volt a média túlhajszolása, hiszen sokkal kevesebben haltak meg, mint normál influenzában (arányait tekintve) ennek ellenére természetesen minden emberi élet kincs, VISZONT akik terhesen vették fel sajnos sok terhesség megszakadt. Az ebben a pont található adatokat orvostól tudom. Egyéni jogod és felelõsséged eldönteni, hogy te fel veszed vagy nem, itt viszont a leendõ baba életérõl is szó lehet, tehát nem javaslom.
Minek adatnád be?? Hiszen a vírus már sehol!
Ne ne adasd legyen eszed!!
Érdemes lenne ezt elolvasnod.Én nem oltattam be magam és a családomból senki, és nem is fogom soha!!És jól tettem:) http://hetivalasz.hu/vilag/atveres-volt-a-h1n1-riado-30853
Soha !!Apukám belehalt!!Másnap már nem volt jól!!6nap reggelre meghalt!!!EZ NEM KAMU!!!!!!
Fú én nem merném bevállalni ezt az oltást.. Az anyukámnak minden baja van mióta megkapta, hirtelen rátörnek nátha/allergiaszerû tünetek, köhécselés, és nem tudják mi baja van...
Igaza van az elsõnek, én sem adatnám be soha. Biztos lesz olyan válasz, hogy én is megkaptam tavaly és makk egészséges vagyok és a babám is. Persze ilyen is van, de én akkor sem oltatom magam.
Jelenleg magzatra ártalmas védõoltás nincs. A láz viszont központi idegrendszeri károsodásokat ("hipertermia szekvencia")idéz elõ a magzatnál. Influenza elleni védõoltásnál tehát ne foglalkozz a tervezett terhességgel, hanem azzal, hogy a tömeges megbetegedés mikortól várható. Efelõl a családorvosodnál érdeklõdhetsz.
Semmikor!
A szomoru az, hogy ez sajnos több pénzcsinálásnál... Állitolag a lengyel politikusok elleni merénylet is oda vezetheto vissza, hogy õk egy dekát sem vettek a méregbõl. Továbbá ha annyira a mi egészségünkrõl van szó, akkor mért köteleznek???Ha megakarok halni, szivem joga. Ha ilyen artalmatlan az egész, akkor mért kell ilyen nagyseggetkeriteni a dolognak?? És egy sor olyan kérdes van, amire az illetékesek szövegiroi sokat gondolkodhatnanak, h milyen fedõsztorit lehetne ráhuzni... Olvassunk utána a témaban "összeesküévés-elméleteknek" és döntsük el, hogy minek milyen valoszinusege van. Én mar döntöttem..
Semmikor. Elõzõ: a kötelezéssel semmi gond, ha megalapozott. Járvány esetén nem csak a saját életedet veszélyezteted, hanem mindenkiét, aki elkaphatja tõled a betegséget. Feltéve persze, hogy a betegség veszélyes, és egyáltalán van járvány. Na ezek közül egyik sem volt igaz egy percig sem. A H1N1 addig volt érdekes, amíg sikerült rásózni az oltásokat az országokra, utána valamiért csökkent a lelkesedés. Szerintem ez volt a világ eddigi legnagyobb szervezett csalása. Emellett Panama lóf*sz.
Csalodast kell okozzak... még nagyobbak is vannak... s még észre sem vesszuk oket..vagyis most kezdenek az emberek rajonni dolgokra. Amugy a kotelezés igenis hulyeseg, mert max ajanlani lehet. A kornyezetemet nem veszélyeztetem, mert õ be van oltva, s ha nincs, sajat felelõsseg... De NEM KOTELEZHETNEK!!!!Max ajanlhatjak, v erõssen javasolhatják!

Meliane-t szedek, a tervezett terhesség előtt mennyi idővel kell abbahagyni?

Legjobb válasz: szia!maximum 3 hónapot kell várnod azzal hogy a szervezedted teljesen kitisztul és kb 1hónap hogy együtt lehetek mert addig nem mert lehet hogy beteg lesz a baba!Én inkább 4 hónapot javaslok ami már tuti bisztos!!sok szerencsét kívánok!!

szia!maximum 3 hónapot kell várnod azzal hogy a szervezedted teljesen kitisztul és kb 1hónap hogy együtt lehetek mert addig nem mert lehet hogy beteg lesz a baba!Én inkább 4 hónapot javaslok ami már tuti bisztos!!sok szerencsét kívánok!!
A standard javaslat 3 hónap szokott lenni.
Én úgy tudom, hogy legalább 6 hónap kell, hogy teljesen kiürüljön a szervezetbõl.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!