Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idővel teherbeesés előtt (5 db)

Teherbeesés elött mennyi idővel kéne abbahagynom a fogamzásgátló szedését?

3 hónap elég? És ha abbahagyom és máris teherbeesek akkor az árthat a babának, ugye? Vagy akkor mondjuk 2-3 hónapig védekezzünk óvszerrel és csak utána akarjak teherbe esni? Ti hogy csináltátok ezt?

Legjobb válasz: Szerintem attól is függ, mennyi ideig szedted. Ha jól emlékszem, fél évet mondanak a "tisztulásra"

Szerintem attól is függ, mennyi ideig szedted. Ha jól emlékszem, fél évet mondanak a "tisztulásra"
Én 11 évig folyamatosan szedtem a fogamzásgátlót. Az orvosom azt tanácsolta, hogy várjunk 3 hónapot a babaprojekttel, de ha nem várunk akkor sem lesz semmi gond.
Nálunk miután abba hagytam nem védekeztünk sehogy a dokim azt mondta az azonnali teherbeesés sem járhat semmiféle komplikációval. 3 hónapra rá lettem terhes a kisfiunkkal és makk egészséges kislurkó lett belõle. úgyhogy szerintem nem kell túl izgulni a dolgot akkor fog jönni amikor akar én bántam hogy nem tudtam siettetni. :DD
Én úgy estem teherbe, hogy évekig szedtem a gyógyszert, nem as akartam abbahagyni 8nem terveztünk akkor még gyereket) Egyik hónapba elfelejttem elkezdeni, úhgyhogy kihagytam azt a hónapot. Utána meg már nem kellett szedni:-)) Szóval nem tudom mi ürül ki 3 hónap alatt szervezetbõl, de bennem vagy nem volt, vagy extre gyorsan kiürült.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!!
Mai fogik utan nem kell varni. Nekem direkt babaprojekt miatt kellet fel evet szednem abbahagyni es rogton probalkozni. a regi fogik masok voltak , azert mondtak a tisztulasi folyamatot. Anyosom fogi mellet lett terhes, de nem tudta meg 3honapig szedte, a parom egeszseges.
Nekünk fél évre rá sikerült a baba, nem védekeztünk óvszerrel a gyógyszer abbahagyása után.
Én voltam, aki fél évet írt :) hülyeséget nem akartam mondani, még sosem szedtem gyógyszert, de annak idején ezt tutira így hallottam. Ezek után tényleg azt mondom, hogy dokinál érdeklõdj.
Elöször is menj el orvoshoz és ezeket a kérdéseket ott tedd fel. Itt lesznek akik megesküsznek hogy még többet is várj mint 3 hónap, de én orvossal kezdtem. Ö azt mondta hogy semmenyit sem kell várni. ezeknek a gyógyszerknek annyira alacsony a hormon szintjük, hogy ha gyógyszer közben teherbe esel akkor sem kell elvetetni (semmi baja nem lesz a gyereknek). a gyógyszeredre rá van írva ha 1-2x kihagyod akkor védekezzetek kondommal, mert már attól teherbe eshetsz. A doki nekem azt is javasolta hogy sok embernek az elsö 3 hónapban nagyobb esélye van a teherbe esésre mint a 3 hónap után. ekkor a szervezet hirtelen beindul és van akinek vissza esik és pár hónapig nem lesz pete érése. barátnöm mindkét gyerekével az elsö gyßogyszermentes hónapban lett terhes. teljesen egészséges 4-6 évese van. de az orvosodnak tedd fel ezeket a kérdéseket.
Elméletileg 3 hónapot kellene óvszerrel védekezni, de a statisztika azt mutatja, hogy nem okoz magzati ártalmat az azonnali teherbeesés sem.
Nekem az orvos azt mondta, hogy nem kell szünetet tartani, a gyógyszer 1 nap alatt kiürül a szervezetbõl, ezért van az, hogy teherbe eshetsz, ha csak egyet is elfelejtesz bevenni. Én 5 évig szedtem, az utolsó tabi után 2 héttel terhes lettem.

Yasminellét szedők! Teherbeesés/babatervezés előtt mennyi idővel hagytátok abba a gyógyszer szedését?

Legjobb válasz: nem függ igazán attól hogy melyiket szeded. Sok nõ azonal teherbeesik, én megvárnék a helyedben 1-2 mensit. Egyébként van akinek rögtön ehlyre áll van akinek kell pár hónap. Ha 3-4 hónap után sem jön meg akkor lehet valami hormonális probléma, nekem 9 hónapig nem jött meg fogamzásgátló abbahagyása után, aztán kdierült hogy PCOS vagyok. Sajnos azta sem sikerütl spontán a baba (4 éve). Ha elötte rendszeres volt a havid valószinüleg nem elsz gond és hamar sikerülni fog.

nem függ igazán attól hogy melyiket szeded. Sok nõ azonal teherbeesik, én megvárnék a helyedben 1-2 mensit. Egyébként van akinek rögtön ehlyre áll van akinek kell pár hónap. Ha 3-4 hónap után sem jön meg akkor lehet valami hormonális probléma, nekem 9 hónapig nem jött meg fogamzásgátló abbahagyása után, aztán kdierült hogy PCOS vagyok. Sajnos azta sem sikerütl spontán a baba (4 éve). Ha elötte rendszeres volt a havid valószinüleg nem elsz gond és hamar sikerülni fog.

Érdemes előbb elkezdeni terhesvitamint szedni? Mennyi idővel a tervezett teherbeesés előtt? Mit?

1.babánál szedtem Elevitet. Ezért vagy nem ezért 4 kgval született, én kicsattantam az energiától végig, tökéletes volt a vérképem,de híztam 20 kg-ot és császározni kellett mert nem fért ki a babó feje:) Szerintetek ezt szedjem, vagy mást?

Legjobb válasz: Én semmit nem szedtem,természetesen szültem.Szerintem nem érdemes beleavatkozni a természet rendjébe.A terhesvitamin jó üzlet.

Én semmit nem szedtem, természetesen szültem.Szerintem nem érdemes beleavatkozni a természet rendjébe.A terhesvitamin jó üzlet.
Czeizel doktor szerint 3 hónappal elõtte érdemes feltölteni a raktárakat. A terhesség harmadik harmadában már felesleges szedni. Ezzel megelõzhetõ az óriásbébi, amit tapasztaltál.
Nem kell túlzásba vinni a terhes vitamint.Az elején szedjed mikor rágyurtok a témára, és ha megfogant a kicsi akkor még min.3hónapig!Szerintem...De közbe sok gyümölcs és más egyébb ami ilyenkor kell.
A kérdező hozzászólása: Köszi
Én nem szedtem semmit, mégis 4 kg lett a lányom.Rengeteg gyümölcsöt ettem(nyáron volt a terhességem nagy része).A vérképem sem kívánta meg a plussz vitamint. Szerintem ha rendesen táplálkozol és a vérvételek nem kívánják meg, szerintem semmit ne szedj. Egyedül folsavat szedtem talán C vitaminnal és a 30.héttõl magnéziumot, mert néha görcsölt a lábam és keményedett a hasam. Kérdezd meg az orvosod.Nekem nem javasolta a terhesvitaminokat, ha nem muszáj. Ja, 12 kg híztam és nem vizesedtem/a sok g.dinnye lehet segített:-)/
Érdemes feltölteni a vitaminkészleteket elõtte, akármikor elkezdheted. Elõzõ babánál abbahagytam a 3.hónap után 3100-al született, másodikkal is max a 3. hónapig szedem majd, utána sok zöldség, sok gyümölcs, nekünk ez vált be.
Én is úgy gondolom, hogy elõtte már hónapokkal szedni kell valamit, hogy feltöltsd a szervezeted raktárait. Viszont én úgy félidõtályt abbahagynám, akkor már elég csak a rengeteg zöldség -gyümölcs. Sõt, másik vitamint próbálnék ki. Én most Gravidát szedek, de ahogy elfogy, a Hipp Natal vitaminra váltok, Sokkal természetesebb, nézz utánna, érdemes. Mielõbbi zebrásodást mindannyiunknak:)
A kérdező hozzászólása: Köszi:) )))))

Teherbeesés előtt mennyi idővel kell leszokni a dohányzásról és milyen szeszes italok kerülése ajánlott?

Legjobb válasz: A nikotin és az egyéb káros anyagok állítólag 3-9 hónap alatt ürülnek ki a szervezetbõl. Szerintem jó úton halad az a kismamajelölt is, aki a tervezett baba fogantatása elõtt leteszi a cigarettát. Arra viszont nem árt felkészülni, hogy ilyenkor még nagy a kísértés a visszaesésre. Ami az alkoholt illeti: szerintem aki babaprojekten van mértékkel és alkalomszerûen fogyasszon alkoholt és akkor is inkább "könnyû" italokat részesítse elõnyben a töményekhez képest. Egyébként az alkohol hamar kiürül a szervezetbõl és saját tapasztalat alapján azt mondhatom, hogy az ember az elsõ 3-4 hónapban nem is kívánja. Késõbbiekben egy pohár bor vagy egy koccintásnyi pezsgõ csak a prûd ismerõsöket zavarja, a babának nem árt:)

A nikotin és az egyéb káros anyagok állítólag 3-9 hónap alatt ürülnek ki a szervezetbõl. Szerintem jó úton halad az a kismamajelölt is, aki a tervezett baba fogantatása elõtt leteszi a cigarettát. Arra viszont nem árt felkészülni, hogy ilyenkor még nagy a kísértés a visszaesésre. Ami az alkoholt illeti: szerintem aki babaprojekten van mértékkel és alkalomszerûen fogyasszon alkoholt és akkor is inkább "könnyû" italokat részesítse elõnyben a töményekhez képest. Egyébként az alkohol hamar kiürül a szervezetbõl és saját tapasztalat alapján azt mondhatom, hogy az ember az elsõ 3-4 hónapban nem is kívánja. Késõbbiekben egy pohár bor vagy egy koccintásnyi pezsgõ csak a prûd ismerõsöket zavarja, a babának nem árt:)

Mennyi idővel a teherbeesés előtt kell abbahagyni a fogamzásgátló tabletta szedését?

Legjobb válasz: A vélemények megoszlanak,általában3 hónapot szoktak javasolni,de ez csak biztonsági dolog.Az sem baj,ha tabi mellett esel teherbe...

A vélemények megoszlanak, általában3 hónapot szoktak javasolni, de ez csak biztonsági dolog.Az sem baj, ha tabi mellett esel teherbe...
Szia.Jobb ha megvárátok a 3 hónapot.De erröl is mindenkinek más a véleménye.Az orvos boztosan azt mondja, legaláb 1 hónap védekeze´ssel.Attól függ, hogy milyen erös tabit szedtél.
Az orvosok általában a 3 hónapot ajánlják, de nem azért, hogy kiürüljön a gyógyszer a szervezetedbõl, hanem azért, hogy helyre álljon a hormonháztartásod, újra rendszeres, kiszámítható legyen a menstruációd. Valaki gyógyszer szedése mellett esik teherbe, és attól sem veszik el a picit, tehát az sem jelent gondot, ha abban a 3 hónapban esel teherbe (ezt orvos mondta). A pici tudni fogja, mikor kell jönni, amíg nem készült fel a szervezeted a bab befogadására, úgy sem esel teherbe.
Éppen ma olvastam a neten egyik orvos véleményét, aki azt mondta, hogy érdemes megvárni 3 ciklust, ugyanis a méhnyálkahártyának is meg kell vastagodnia ahhoz, hogy ki tudd hordani a magzatot. A fogamzásgátlók megszüntetik a peteérést, és teljesen elvékonyítják a méhnyálkahártyát. Ha túl vékony hártyával történik a fogantatás, kicsi az esély, hogy ki tud a magzatot hordani. Egyébként meg nem kell félni, mert ha vmi nincs rendben, úgysincs fogantatás!!! Sok sikert és jó egészséget!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!