Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idővel szülés előtt kell (10 db)

A szülés előtt kell elmenni először a gyerekorvoshoz vagy csak a szülés után a babával? Ha szülés előtt nem kell, akkor a kórházban írnak fel a baba ápolásához szükséges recepteket? Ha szülés után megyek először, akkor kb. mennyi idő múlva kell?

Legjobb válasz: Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd,ezt nem is kérdeztem.

Nálunk én voltam a gyerekorvosnál szóltam hogy növekszik a család. A szülés után amíg mi a kórházban leszünk Apa megy be szólni hogy megvan a baba és aznap mikor hazajövünk kijön majd a doktornõ. A recepteket meg vagy apának adja vagy õ hozza majd, ezt nem is kérdeztem.
Szülés elött illik elmenni, hogy tudd egyáltalán ki lesz majd a gyerekorvos, és mikor rendel. Pl. Egyébként ált. nem írnak fel a szülés elött dolgokat, mivel nincs a picinek még TAJ száma. A kórházban sem írnak fel semmit se :) Én a szülés elött vettem gyógyszertárba alkoholt és köldökhintõport- köldökcsonkra. Egy kicsi tégely Sudocrem-et a popsijára, és egy Naturland-os fürdetõkenõcsöt. Ezek jók voltak az elsõ napokra. Aztán kijött az orvos és írt fel D-vitamint, K-vitamint, popsikrémet, fürdetõt.
Szülés elõtt. Receptet nem ír, hisz bármi lehet még. De nem a TAJ szám miatt. Amíg az nincs meg, addig az anyuka biztosítása fedezi a picijét is
nálunk a védõnõnek kellett szólnom szülés után õ és a doktornõ kijött házhoz másnap mikor hazajöttünk és hozza a receptet.....ja és direkt mondta a védõnõ, hogy ne én intézkedjek a dokinál az az õ dolga....
Mi lementünk szülés elött bemutatkozni meg megnézni magunknak.
Bemutatott a védõnõ. Már csak azért is, mert jobb lõre tudni, hogy szimpi-e a körzeti doki, vagy inkább mást keresne az ember
Nekem el kellett volna menni hozzá, de a védõnõ rendes volt és elhozta a recepteket (meleg volt nagyon). Tehát megírta elõre a doki, az én TAJ számom kellett ráírnunk, az 1. számot megváltoztatni. Baba TAJ szám pár héttel születés után van csak, addigra kellenek a dolgok.
Szülés elött elmentem a dokinénihez és kiírt mindenféle receptett az én nevemre , szülés utan mikor hazamentünk akor meg ö látogatott meg.
A kérdező hozzászólása: Na megkérdeztem a védõnõt. A dokinak van hetente tanácsadó fogadása (ide jöhetnek a szülõk a nem beteg gyermekekkel, vagy csak simán kérdésekkel, egyéb gondokkal) amit a védõnõvel tart közösen. Egy ilyen tanácsadásra kell bemennem, és majd a védõnõ bemutat. Ez állítólag kb. 5 perc lesz és kész. Aztán majd szüléskor írnom kell egy sms-t a baba nevével, születési idõpontjával a védõnõnek, aki majd intézi a recepteket, és a férjem bemehet majd a doki asszisztenséhez a receptekért miután hazajöttünk a kórházból. Amikor hazaértünk, utána 2 munkanapon belül felkeres a védõnõ itthon családlátogatásra. Az nem derült ki, h dokihoz mikor kell menni a gyerekkel, de gondolom akkor majd elmondja, ha kijön.

Mennyi idővel a szülés előtt kell megcsináltatni az apasági nyilatkozatot?

Legjobb válasz: Szia. Leghamarabb a 28. héten adják ki a papírt, amit ki kell töltetni a dokival, és ezt kell majd vinni az anyakönyvvezetõhöz, önkormányzathoz stb. De arra ügyelj, hogy mindenképp legyen meg szülésig, mert addig ingyenes, viszont ha szülés után kéred, hogy az apa nevén legyen a pici, akkor már fizetni kell érte 10-15 ezer forintot. És az apasági nyilatkozat legyen a kiskönyvedben amikor mész a kórházba, mert ha nincs, automatikusan a te nevedre anyakönyvezik a kisbabát. Üdv 25 hetes kismama

Szia. Leghamarabb a 28. héten adják ki a papírt, amit ki kell töltetni a dokival, és ezt kell majd vinni az anyakönyvvezetõhöz, önkormányzathoz stb. De arra ügyelj, hogy mindenképp legyen meg szülésig, mert addig ingyenes, viszont ha szülés után kéred, hogy az apa nevén legyen a pici, akkor már fizetni kell érte 10-15 ezer forintot. És az apasági nyilatkozat legyen a kiskönyvedben amikor mész a kórházba, mert ha nincs, automatikusan a te nevedre anyakönyvezik a kisbabát. Üdv 25 hetes kismama
Szia!Nálunk a védõnõ kiad egy papírt a 32.héten, hogy mennyi idõs terhes vagyok, a doki pedig ráírja, hogy mikor várható a szülés.Azzal elmegyünk az önkormányzathoz, visszük még a személyi igazolványt, illetve a lakcímkártyát.Nálunk másra nincs szükség.Sok helyen olvastam, hogy el kell menni a gyámhivatalba is egy hajadoni igazolást kérni.Na erre nálunk semmi szükség.Békés megyei vagyok. 28 hetes kismama

Kecskeméten szokás szülésznőt fogadni a szülés előtt? Ha igen, mennyi idővel a szülés előtt kell megkeresni? Tudtok ajánlani valakit?

Legjobb válasz: Nem egyelõre még nem volt rá lehetõség. Kb 1 hónapja lehet. kérdezd meg: Balatonné Margó szülésznõt. Legutóbb õ ott volt a baba-mama klubban a Piaristák terén. Klub szeptemberben lesz legközelebb.

Nem egyelõre még nem volt rá lehetõség. Kb 1 hónapja lehet. kérdezd meg: Balatonné Margó szülésznõt. Legutóbb õ ott volt a baba-mama klubban a Piaristák terén. Klub szeptemberben lesz legközelebb.
Én is úgy tudom, hogy nem lehet. Gondolom az orvosok nem engedik, féltik a pénzüket, hogy a szülésznõválasztással õk kevesebbet kapnának.


A magneziumot mennyi idovel a szules elott kell abbahagyni?

Jol tudom, hogy az utolso hetekben nem ajanlott szedni vagy tevedek?

Legjobb válasz: A 36. héttõl nem ajánlott a szedése, mert ellazítja a méhizmokat és nehezen jöhetnek a fájások amikor már itt az ideje.

A 36. héttõl nem ajánlott a szedése, mert ellazítja a méhizmokat és nehezen jöhetnek a fájások amikor már itt az ideje.
A kérdező hozzászólása: koszi..valamit sejtettem en:-)
Igen, 36, de van akinek 38-at mondanak. Én is abbahagytam 36 hetesen, és hál isten, nincsenek fájásaim, még keményedéseim sem.
36 hetesen kell abbahagyni!!!

Szülés előtt mennyi idővel kell a kiválasztott kórház felé jelezni, hogy ott szeretnék szülni, ha nem lesz választott orvosom?

Érdre járok az SZTK-ba orvoshoz, és a Szent Imrében szeretnék szülni Pesten, és nem szeretnék magánorvost. Csak nem tudom, mikor kell elmenni a kórházba bejelentkezni? 20 hetes vagyok. Előre is köszönöm a válaszokat!

Legjobb válasz: elméletileg nincs szabad kórház választás, csak orvos választás. persze ha odamész fájásokkal nem küldhetnek el. szülésznõkkel beszélj, esetleg fel is fogadhatsz egyet és mindjárt nincs ilyen gond :) én is ott szültem, én szülésznõm 20.000.- kért, nagyon aranyos volt, sokat segített terhesség alatt, szülés közben és szülés után is naponta többször meglátogatott

elméletileg nincs szabad kórház választás, csak orvos választás. persze ha odamész fájásokkal nem küldhetnek el. szülésznõkkel beszélj, esetleg fel is fogadhatsz egyet és mindjárt nincs ilyen gond :) én is ott szültem, én szülésznõm 20.000.- kért, nagyon aranyos volt, sokat segített terhesség alatt, szülés közben és szülés után is naponta többször meglátogatott
nem kötelezõ semmi, mehetsz akkor is, amikor már elkezdõdtek a fájások.De be is mehetsz, körbenézhetsz, megnézheted a szülõszobákat esetleg fogadhatsz szülésznõt ha akarsz. De semmi nem kötelezõ
Az a helyzet, hogy ahova pl én tartozom körzetileg itt eléggé taplók az SZTK-s rendeléseken, mert eddig minden ide járó ismerõstõl ezt hallottam. A másik meg hogy itt alternatív szülésre egyáltalán semmilyen lehetõség sincs, így ezért sem szeretnék itt szülni, úgyhogy nekem nem volt kérdéses hogy itt szüljek-e. Van aki más helyeken elégedett az SZTK-val is, de az itteni kórház nem áll az elsõk közt sajnos rangsorban, sõt eléggé sokadik. A Szent Imrében mondjuk legalább nagyobb eséllyel lehet kifogni normális ügyeletes dokit, de azért szerintem ez mindig lutri és ugyebár õk nem is tudják, hogy te miket terveztél a szülésre, hogyan képzeled (szülési terv). És hát ha nincs a Szent Imrében fogadott orvosod akkor csak úgy valóban nem csöppenhetsz be oda. Az én dokimra visszatérve: nyilván úgy mentem hozzá már elsõre hogy megnézte, hogy a kiírt szülés körüli idõkben nem utazik el sehova, õ is tisztában van vele, hogy nagy valószínûséggel nem a megjelölt napon fogok szülni, ennek elég nagy az esélye. Ha szeretné megkapni a honoráriumát a szülésért akkor azon lesz hogy ott legyen, ez az õ érdeke is. A másik meg hogy barátnõm is nála szült pár hónapja és õt sem hagyta cserben. Nem minden doki felelõtlen. De szülésznõt is fogadok ugyanott akit õ javasol, a kettõ közül az egyik csak ott lesz. :-))
A kérdező hozzászólása: Meg aztán anyagilag sem úgy állunk, hogy fogadott orvosnak fizessek, és valóban nem garancia, hogy ott is lesz. Én eddig maximálisan elégedett vagyok az eddigi SZTK-s rendelésekkel, idõ, türelem, körültekintés, és teljes segítségnyújtás jellemezte eddig a dolgokat. Csak ezzel a szülés dologgal nem vagyok teljesen képben, hogy hol lehet, stb, de kezdem átlátni, meg végül is a védõnéni és a doki is segít.
A kérdező hozzászólása: Hát, köszönöm a válaszokat. Az a baj, körzetileg messze tartozom, a bejárás, ha oda kell menni vizsgálatokra, nem a legegyszerûbb. Választott orvos dolgon sokat gondolkodtunk, de környezetemben sok olyan ismerõsöm volt, akinek épp szabin volt a doki, nem ment be, vagy éppen elõtt is éjszakázott szülésnél, plusz dolgozott és teljesen készen volt. Akiknek nem volt saját orvosuk, jobb tapasztalatokat meséltek. Amúgy akihez járok SZTK-ba, õ épp Szent Imrés, akkor majd meglátjuk, mi lesz. Mindenesetre köszönöm.
11:44-es Nem kötekedni akarok, de mi van akkor, ha pl. a választott orvosod pont elutazik? Akkor kinél fogsz szülni?
És azzal számolj, hogy ha most még nagyon jól is érzed magad, a 30. héttõl jön csak a neheze, onnantól jönnek az egészségi problémák is egyre inkább.
Én a Szent Imrében fogok szülni elõre láthatólag júniusban. Azért ez nem ilyen egyszerû, mint itt néhányan írták. És bocs, de eleve nem jó a kérdés amit feltettél, ugyanis ha a Szent Imre kórház nem a bejelentett lakóhelyed szerint körzetileg illetékes kórház, akkor nem szülhetsz ott, csak akkor ha van választott orvosod, aki ott dolgozik. Én tatabányáról megyek pl. oda szülni, de az orvosom melózik, csak így lehet. Szülésznõt õ fog ajánlani, aztán úgy megyek majd hozzá, hogy telefonon egyeztetek vele idõpontot amikor megbeszélünk mindent. Ha választott orvosod nincs az adott intézetben, akkor csak akkor tudsz ott szülni, ha éppen vajúdáskor mész be oda, de ezzel nem érdemes játszani, mert ha még nem tágultál ki eléggé vagy nincs olyan fájástevékenység akkor hazaküldenek és megszívtad. Szóval ilyen esetben csak akkor látnak el, ha már "sürgõs" az eset és még akkor is kérdezgetni fognak, hogy miért ide jöttél be. Hát én tuti nem bíznám ezt arra hogy csak szülésznõt választok és úgy szülök ott, mert ki tudja hogy bármi okból ha mégse jön össze így akkor megint csak ráfaragtál. Mondjuk az az én személyes véleményem, hogy amúgy mindenképp jó ha az embernek van saját orvosa, mert az ügyeletes orvos általában nem törõdik azzal hogy empatikus legyen valakivel aki nem a saját betege és lehet hogy türelmetlen, siettetni fog, nem érdeklik majd az igényeid. És amúgyis szerintem az a biztonságos a babának és neked is ha van egy állandó orvosod, aki végig követi a terhességedet, és ismer, így tudja hogy az egészségi állapotod milyen a szüléskor (nem vagy-e vérszegény, jó a vérnyomásod, hogy bírta a szíved eddig a terhességet, stb.) Szóval én még egy totálisan problémamentes terhesség esetében is fogadnék magánorvost, aki mindig képben van, hogy mi van velem, amilyen nemtörõdömök tudnak lenni az SZTK-s rendeléseken az még veszélyes is lehet, egy elsõre nem könnyen felismerhetõ komplikáció esetén. Én nem játszanék ezzel, szerintem nem ezen kell spórolni, ha tudtok pénzt szánni a dokira. Én pl. epilepsziás vagyok, nem merném magam idegen orvosra bízni, akinek fingja nincs róla, hogy az én speciális epilepsziám mikor jöhet ki és mit kell adni rá.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. No ezt nem is tudtam, hogy kórházat nem lehet választani. Azt megkérdezhetem, ki volt a szülésznõd? Tudom, hogy hülye kérdés, de ez hogy mûködik? Bemegyek a kórházba, és az osztályon jelzem, hogy szülésznõt keresek?
36.héttõl érdemes már akkor odajárni nst/ctg-re. Ne csak úgy derült égbõl villámcsapásként érkezz a szülés napján, az neked sem jó, hogy azt sem tudod mi merre van.
A kérdező hozzászólása: Oké, köszi szépen!
ja, (április 11.) 11:44-es voltam elõbb is, most is. :-)

A szülés előtt mennyi idővel kell kimosni a kiságyba a lepedőt? 34 hetesen még korai?

Legjobb válasz: Miért lenne korai.Mosd ki aztán tedd el a szekrénybe.Ha meglesz a baba a férjed is feltudja tenni a kiságyra nem?Én a szülés elõ kb 2 héttel elkészítettem az ágyát,és ráhuztam mg 2 hetet.Nem lett magától koszos az ágy.))

Miért lenne korai.Mosd ki aztán tedd el a szekrénybe.Ha meglesz a baba a férjed is feltudja tenni a kiságyra nem?Én a szülés elõ kb 2 héttel elkészítettem az ágyát, és ráhuztam mg 2 hetet.Nem lett magától koszos az ágy.))
Nem korai, a szekrényben nem fog porosodni. Én 35 hetesen már összeraktam az ágyát, lepedõ, rácsvédõ, ilyesmi, és letakartam az egészet egy pokróccal, hogy ne porosodjon.
Én még korábban rendbe raktam mindent, nem tudtam meddig bírom az ilyen jellegû munkákat, veszélyeztetett voltam. Az ágyat viszont csak tegnap csináltam meg, de letakartam egy pléddel, jövõhét szombatra vagyok kiírva.
A kérdező hozzászólása: És mivel mostok? Én Dreftet vettem. Öblítõt használtok?
Én már kimostam, benn van a szekrényben egy tiszta zacskóban, nincs felhúzva még. 33 hkm.

Az apasági nyilatkozatot szülés elött mennyi idövel kell megcsinálni? Idöhöz van kötve? (terhességi héthez)

ármikor befektethetnek,és idöbe elszeretnénk rendezni mindent.

Legjobb válasz: Szia.Nincs terhességi héthez kötve.Én 29 hetes voltam mikor csináltunk.

Szia.Nincs terhességi héthez kötve.Én 29 hetes voltam mikor csináltunk.
Szia!Bármikor el lehet intézni, én most fogom, 7.hónapban vagyok!
Akkor szeritnem csináld meg mielõbb. Orvostól terhességi igazolást kell kérni, onnan önkormányzat, hajadonsági igazolás, onnan okmányiroda az apával együtt. És ott megcsinálják. Szülés után azt hiszem már pénzbe kerül, mert át kell irni a nevet, ugyanis ha szülésig nem végzitek el, akkor automatikusan az anya nevét kapja vezetéknévnek.

Szülés előtt mennyi idővel előbb kell befeküdni a kórházba, ha 50 km-re lakom?

Legjobb válasz: Szerintem akkor kellhet befeküdni, ha túlhordod, és naponta kell magzatvíz vizsgálatra járni.

A kérdező hozzászólása: Ja csak, hogy tudjátok 18 hetes vagyok még csak és nagyon aggódós, ezért érdeklõdöm ilyen hamar.... Köszönöm az eddigi válaszokat.
Szerintem akkor kellhet befeküdni, ha túlhordod, és naponta kell magzatvíz vizsgálatra járni.
NEm kell befeküdni, én 100km-re lakok a kórháztól és ikerterhesen se kellett befeküdnöm.
9 hónappal elõtt, biztos ami biztos!
Én is 50 km-re lakom, nem kellett befeküdnöm elõtte.
nem kellett befeküdnöm, 100 km-re lakom én is.
Az egyik barátnõm gyõri és onnan ment pesti kórházbas szülni, mert õ ahhoz ragaszkodott (123 km). Nem kellett befeküdnie, és idõben beért. De tényleg kérdezd meg a dokidat, ha õ ezt mondta.
Akkor majd biztos megmondja az orvos azt is mikor kell pontosan befeküdnöd.
érdekes, én nem hallottam még, hogy 50 km miatt be kellene feküdni. a mentõ simán beér veled, és olyan hamar úgy sem fog kipottyanni a baba, azért az nem olyan gyorsan megy.
A kérdező hozzászólása: Nekem az orvos mondta, hogy be kell majd feküdni, mivel messze vagyok. Szerintetek?
Engem a 38 hétben azért fektetett be a dokim mert vagy 3 hete 2111-es méhszájam volt s mondta hogy nem szeretné hogy ilyen méhszájjal mászkáljak, az más kérdés hogy még aznap este magátol megindult mikor befeküdtem:) Tõlem 30 km-re van a kórház

A szülés előtt mennyi idővel kell meg újítani a házassági anyakönyvi kivonatot?

34 hetes kismama.

Legjobb válasz: Miért kellene megújítani? Nekünk egy sima fénymásolatot kellett róla leadni a klinikán, ahol szültem.

Miért kellene megújítani? Nekünk egy sima fénymásolatot kellett róla leadni a klinikán, ahol szültem.
Ha jól emlékszem talán 300 napnál legyen "fiatalabb" az anyakönyvi kivonat.Szerintem már megújíthatod. Boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: én a ceglédi kórházba fogok szülni. és az eddigi válaszokat köszönöm szépen.
Nekünk nem kellett megújítani, de van ahol kérik. A védõnõd biztos tudja, nektek kell-e!
2009-ben született a kisfiam a Szent István Kórházban, akkor azt olvastam itt a gyakorikérdéseken, hogy már eltörölték ezt a 300 napos dolgot, nekünk elfogadták a másfél éves kivonatot. Sõt, csak fénymásolatot adtam nekik, nem akartam az eredetit. A biztonság kedvéért kérdezd a kórházat.
Már eltörölték 2009-ben, nem kell megújítani. 2009-ben és most februárban is szültem a SOTE II-n, és nem kellett új.
2010 januar vegen szultem, nem kertek semmit, pedig nem is ott szultem, ahol osszehazasodtunk.
300 napnál régebbi nem lehet!!!! egy 32hetes kismama
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

Milyen sötétnek kell lennie a foltnak a Szifó hasán, nem sokkal szülés előtt? Az enyémnek még nem teljesen fekete. Vajon mennyi idő van hátra?

Legjobb válasz: Nem biztos hogy teljesen fekete lesz. A has alakja lesz négyzetes, és fel-le úszkál nyugtalanul, akkor nem sok van hétra (1-2 nap)

Nem biztos hogy teljesen fekete lesz. A has alakja lesz négyzetes, és fel-le úszkál nyugtalanul, akkor nem sok van hétra (1-2 nap)
A kérdező hozzászólása: Köszi.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!