Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idővel előtt (381 db)

Nektek mennyi időt vett igénybe a szakdolgozatotok megírása? Mennyi idővel a határidő előtt kezdtetek neki?

Írhatjátok azt is, hogy naponta vagy hetente kb. mennyit dolgoztatok vele, vagy összesen hány óra lehetett, akármit. Csak jó lenne, ha lenne valami elképzelésem, mert fogalmam sincs, hogy mennyi időt vesz igénybe.

Legjobb válasz: Attól is függ, mennyire nehéz a témád, mennyire macerás anyagot gyûjteni, mennyit foglalkoztál már a területtel, stb. No meg hogy hányast akarsz :) A legokosabb azonnal nekiállni, amint van idõd, mert az egy dolog, hogy elvileg mennyi idõ kell, de ha kicentized, aztán lebetegszel, akkor bukó az egész.

Attól is függ, mennyire nehéz a témád, mennyire macerás anyagot gyûjteni, mennyit foglalkoztál már a területtel, stb. No meg hogy hányast akarsz :) A legokosabb azonnal nekiállni, amint van idõd, mert az egy dolog, hogy elvileg mennyi idõ kell, de ha kicentized, aztán lebetegszel, akkor bukó az egész.
A kérdező hozzászólása: tudom, hogy sok mindentõl függ, kérdõív alapján írom, az már ki van töltve, anyagok is nagyjából megvannak (bár még nem olvastam el õket), de azért lennék kíváncsi személyes tapasztalatra...

Az esküvő előtt mennyi idővel kell/ajánlott megrendelni a meghívókat? Aug.8-án lesz az esküvőnk, ugye még nem késtünk el ezzel? Ha online rendelek kevesebb időbe telik míg megkapom, vagy jobb a személyes megrendelés?

Legjobb válasz: Attól függ, mennyi idõ alatt lesz kész a meghívó, de az biztos, hogy mi úgy csináltuk, hogy az esküvõ idõpontja elõtt 4 héttel minden vendég kapja meg a meghívót, tehát jó lenne, ha nálatok is legkésõbb júniusban meglennének, hogy lehessen elvinni, kiküldeni. Szerintem 1-2 hét alatt készül el.

Attól függ, mennyi idõ alatt lesz kész a meghívó, de az biztos, hogy mi úgy csináltuk, hogy az esküvõ idõpontja elõtt 4 héttel minden vendég kapja meg a meghívót, tehát jó lenne, ha nálatok is legkésõbb júniusban meglennének, hogy lehessen elvinni, kiküldeni. Szerintem 1-2 hét alatt készül el.
10:29-es vagyok, szerintem jobb a személyes, az online gyorsabb, de a személyesnél konkrétabbak lehettek, és pontosabb, kisebb a hibalehetõség!
A mi baráti körünkben több pár is saját kezûleg készítette a meghívót, az a legbiztosabb, és nem kell a rendeléssel bajlódni, ha valakinek van egy kis kreatív vénája. Amúgy nem késtetek el, kivéve, ha vannak, akik már megszervezték a nyaralást és pont akkorra esik.
Van hogy 1 hónapot kell várni a meghívókra, és ha kész vannak, akkor még utánrendelni is lehet, az 1-2 hét. Az esküvõ elõtt legkésõbb 1-1, 5 hónappal illik kiküldeni, átadni a meghívottaknak! Nem vagytok elkésve, de lassn kezdjétek el megrendelni! Június közepére legyen meg kb. Sok Boldogságot!
Kb 15-20 perccel szénhidrátos kaja elõtt.
A kérdező hozzászólása: És így akkor kb mintha semmit se érne?
Nem. Csak leírtam, hogy optimális, de ettõl még ha elõtte megy közvetlenül akkor is jó.
A kérdező hozzászólása: Értem köszi :)

Pozitív teszt előtt lehetnek terhességi tünetek, és ha igen mennyi idővel?

Legjobb válasz: Mensi elott 5 nappal pozi teszt wow:) GRATULALOK! Akkor tobb, mint valoszinu, hogy korabban volt peteeresed, ezert is erezhettel korabban tuneteket. Nekem a nemvart elott 2 nappal - tesztem volt. Ma viszont a nemvart utan 3 nappal egyertelmu +!! :) Mult het kedd ota voltak tuneteim, ma pedig egyfolytaban szurkal a hasam :)

Mensi elott 5 nappal pozi teszt wow:) GRATULALOK! Akkor tobb, mint valoszinu, hogy korabban volt peteeresed, ezert is erezhettel korabban tuneteket. Nekem a nemvart elott 2 nappal - tesztem volt. Ma viszont a nemvart utan 3 nappal egyertelmu +!! :) Mult het kedd ota voltak tuneteim, ma pedig egyfolytaban szurkal a hasam :)
Szia! Igen lehetnek, de ez mindenkinél változó! A szervezetedtõl függ, hogy mennyire gyorsan reagál a beágyazódásra!
Én az aktuális menstruáció elõtt 1-2 nappal már hánytam. 37 hetes km
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Ma vagyok mensi elõtt 5 nappal és hajnalban pozitív tesztem lett:) )
Gratulálok! :) ))))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) )
Nekem egy héttel a nemvárt elõtt hányingerem volt mindennap, majd 3 nappal elõtte már nagyon + volt a teszt!:-) ma már 10 hetes boldog kismama vagyok:-)

Mennyire és mikor szokott fájni a hasatok menses alatt/előtt? Mensi előtt szoktak lenni tünetek? Mik? Mennyi idővel előtte?

Legjobb válasz: Nekem aznap mikor megjön és utána 1-2 nap nagyon fáj, de tényleg nagyon, multkor sírtam is.. hiába vettem be a gyógyszert... utálom :(

Nekem aznap mikor megjön és utána 1-2 nap nagyon fáj, de tényleg nagyon, multkor sírtam is.. hiába vettem be a gyógyszert... utálom :(
Én elõtte hisztis vagyok, de nagyon (alatta is). Alatta meg annyira szokott fájni, hogy volt már hogy hánytam tõle. És olyat is hallottam, aki elájult a munkahelyén miatta.
Nekem a vérzés elõtt 2-3 órával kezdõdik. Elsõ nap még kell 1-2 fájdalomcsillapító, másnap elviselhetõ, utána meg nem fáj egyáltalán.
nekem nem szokott fájni:)
A kérdező hozzászólása: Utolsó: szerencsés vagy :)
jah..
aznap (neha elotte levo nap is) lehangolodok, rossz lesz a kozerzetem, es nagyon nagyon hisztis vagyok, egyszeruen keptelenseg a kedvemben jarni..amugy ez egesz addig tart mig vege nem lesz.. de mikor ok nelkul rosz kedvem lesz akar egesz napon at akkor mar tudom h egy napon belol megjon.. s az nap mikor megjon fajni is szokott, szerencsere nem annyira durvan de azert igen

Ha a terheléses vércukor vizsgálat előtt eszek csokit cukrot, mármint nem aznap, hanem előtte való héten, az befolyásolja az eredményt? Mennyi idő alatt ürül ki?

Legjobb válasz: én is erre készülök szerintem nem befolyásolja az elöte való napi kaja ha 2 óra multán veszik le a vért a zsömlés tej vagy szölöcukor után akkor biztos ennek is megvan a kiszámitot pontos idö mikor mit mérnek

én is erre készülök szerintem nem befolyásolja az elöte való napi kaja ha 2 óra multán veszik le a vért a zsömlés tej vagy szölöcukor után akkor biztos ennek is megvan a kiszámitot pontos idö mikor mit mérnek
Szerintem sem befolyásolja, mert ugye este után már nem lehet enni, 4 óra alatt meg fõleg éjjel a gyomor megemészti a benne lévõ ételt. Reggel nem lehet enni, meg a vizsgálat alatt. Nekem magas lett, mentem dietetikushoz jó kis cukros, lekváros grízestészta ebéd után, és ott jó volt a cukrom.-)
A kérdező hozzászólása: azta.. :) )) ez utóbbi grízes cukros eset vicces.. :) ) Köszi a válaszokat! ;)
egyáltalán nem befolyásolja, hiszen 2 óra elteltével a szervezetben a vércukortartalom visszaáll a normális eredetire. Ha meg befolyásolja mégis, az azt jelenti hogy nagy baj van!!! úgyhogy nyugodtan egyél este 5 tábla csokit is, ebbõl a szempontból semmi jelentõsége. minden jót!!!! :) 37.kismama

Szülés elött igényeltem a tgyást. Nem fogok kapni róla valamilyen határozatot, hogy egyáltalán megkapom e, illetve hogy mennyit és mennyi ideig?

Legjobb válasz: én nem kaptam róla határozatot, de lehet, hogy csak még nem adták ide. Az viszont biztos, hogy 168 napig jár- ez naptári napot jelent.

én nem kaptam róla határozatot, de lehet, hogy csak még nem adták ide. Az viszont biztos, hogy 168 napig jár- ez naptári napot jelent.
Én is szülés elõtt igényeltem, november 5 környékén küldtem be a munkahelyemre és ma küldték a határozatot, de csak annyi szerepel benne, hogy mettõl meddig jár a tgyás és milyen estekben nem vagyok rá jogosult.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Én 2 hete adtam be személyesen az oepnél.

Szülés megindulás előtt kb. mennyi idővel kezd a pocak lefelé ereszkedni?

Eddig nagyon fent volt a pocakom, az elmúlt 2-3 napban szépen lassan kezd lefelé ereszkedni és feszülni. Hátam fájdogál, és hol enyhe, hol er?sebb mesi szer? görcsölgetés naponta párszor el?fordul. 35 hkm

Legjobb válasz: Én állandóan vártam, hogy ereszkedjen le a pocakom, mikor már tudtam, hogy már nincs sok a szülésig, de nekem nem ereszkedett le. A görcsök természetesek, nekem is voltak a dokim szerint a méh felkészül a szülésre. Én úgy tudom, hogy ebbõl nem lehet megállapitani, hogy mennyi idõ van még a szülésig. Könnyü szülést neked!

Én állandóan vártam, hogy ereszkedjen le a pocakom, mikor már tudtam, hogy már nincs sok a szülésig, de nekem nem ereszkedett le. A görcsök természetesek, nekem is voltak a dokim szerint a méh felkészül a szülésre. Én úgy tudom, hogy ebbõl nem lehet megállapitani, hogy mennyi idõ van még a szülésig. Könnyü szülést neked!
Nekem 35 hetes koromtól hol fentebb hol lentebb volt a pocim. Attól függött hogy épp milyen pózban van a babó. 40+1 lett belõle.
A kérdező hozzászólása: Kimaradt, hogy holnap megyek pont dokihoz, és 3 hete mikor vizsgált még zárva voltam. Mindent rendben találta az uh-n is.
Nekem már kb a 34 héten leereszkedett a védõnõ ijjesztgetett is hogy koraszülés lesz...Ehhez képest 2 nappal túlhordtam :)
Nekem már a 34. héttõl lejjebb ereszkedett a pocim. Még egyben vagyok, jóslókkal, keményedésekkel... 37+1 hkm
Nekem egyáltalán nem ereszkedett, csak a szülõszobán. El is volt deformálódva és nagyon fura volt, puha, még a babát is ki tudtam benne tapogatni. :)
Bocsi, elõzõ vagyok, nem ide szántam a választ, nem tudom mit keresek itt.
Lehet, hogy a nyákdugó. De ha az is akkor sincs semmi jelentõsége, nekem 2 héttel a szülés elõtt ment el, 38+2-n szültem. Amúgy meg ha most születne meg a babód se lenne semi gond.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Szeretném már a karjaimban tartani a picikémet, de azért még csak maradjon bent pár hétig :)
Nekem sem ereszkedett le, sokáig is tartott a vajúdás. Mindig mondta a doktornõ, hogy még nem repeszt burkot, mert nagyon magasan van a baba buksija.
Nem mindenkinek száll le a pocakjak, szülés elõtt.Valakinek csak a kórházban szüléskor, vagy szülõágyon megy le.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat! Doki szerint minden rendben, még zárva vagyok. Azt mondta, hogy csak helyezkedik, készülõdik a baba, de egyenlõre nem akar még kijönni:)

Van itt olyan, aki többedik terhességénél fél idő előtt C 3100 volt? Ágynyugalom? - mennyire tudtátok betartani? Szex tilalom, emelt Mg? Mennyi időre szültetek? Hogy alakult a terhesség későbbi szakaszában a méhszáj érték?

Mennyivel el?tte szültétek az el?z? gyerk?cöt?

Legjobb válasz: Nekem a 3. terhességemnél nyílt ki a méhszáj hamar, nekem 2100 volt kb a 20. héttõl. nem kellett feküdni, nem kellett pihenni, sextilalom sem volt és mg-t sem szedtem, mert nem voltak keményedések. Orvosom azt mondta többedik terhességnél ez teljesen normális érték. 39+6 napra született a baba, és akkor már majd 2 hete 2 ujjnyira nyitva volt a belsõ méhszáj is. Simán túl is hordhatod ettõl :) 2-2 év van a gyerekek között egyébként.

Nekem a 3. terhességemnél nyílt ki a méhszáj hamar, nekem 2100 volt kb a 20. héttõl. nem kellett feküdni, nem kellett pihenni, sextilalom sem volt és mg-t sem szedtem, mert nem voltak keményedések. Orvosom azt mondta többedik terhességnél ez teljesen normális érték. 39+6 napra született a baba, és akkor már majd 2 hete 2 ujjnyira nyitva volt a belsõ méhszáj is. Simán túl is hordhatod ettõl :) 2-2 év van a gyerekek között egyébként.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy leírtad, jó volt olvasni, hogy van akinél jól végzõdött, de még mindig sík ideg vagyok, nagyon nem szeretném, ha gond lenne! A 3 bigém közt nálunk is 2-2 év van :-)
Szia! Második babát várom, az elsõ 8 éves lesz! Elsõnél: 27. héttõl C2100, 38. hét C2110, 39. hét C2111, 40+5 re szültem. Most: 21. hét C:2000, 23. hét óta C2100. Emelt Mg, pihenés javasolt (amit nem nagyon tudok betartani) Remélem vele is kihúzom a végéig, de legalább a 37. hétig. Panaszom annyi, hogy fáj a szemérem csontom, nem keményedek.Szexrõl nem tiltott le. Minden jót! 27 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm Neked is a választ! Jó olvasni, hogy a nyitott méhszáj ellenére azért vannak, akiknek sikerült végig vinni a terhességet! :-) Én még az emelt mg ellenére (ma sem pihentem semmit) ugyan azt érzem mint eddig. :-( Remélem nem lesz ebbõl gond! Boldog babavárást és egészséges kisbabát Neked!!! :-)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!