Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idővel ceremónia (3 db)

Mennyi idővel a ceremónia előtt kell bejelentkezni polgári esküvőre?

Legjobb válasz: A polgári bejelentkezés legkorábban a kitûzött idõpont elõtt 6 hónappal lehetséges, legkésõbb pedig legalább 30 nappal a dátum elõtt.

A polgári bejelentkezés legkorábban a kitûzött idõpont elõtt 6 hónappal lehetséges, legkésõbb pedig legalább 30 nappal a dátum elõtt.
Ha nyáron szeretnéd az esküvõt, amikor a legtöbben akkor legalább fél évvel elõtte.Amugy a 3 hónap is elég.

Hamvasztásos temetés mennyi ideig tart ceremóniával?

Legjobb válasz: Attól függ, hogy miket választasz ezek közül: - ravatalozóban búcsúztató, kb. fél óra polgári + kb. fél óra egyházi; - gyászmenet a kolumbáriumig - távolságfüggõ, 15-30 perc; - gyászmenet a szóróparcelláig, 10 perc; - beszéd a kolumbárimnál, szóróparcellánál - igényfüggõ; - szórás 15 perc.

Attól függ, hogy miket választasz ezek közül: - ravatalozóban búcsúztató, kb. fél óra polgári + kb. fél óra egyházi; - gyászmenet a kolumbáriumig - távolságfüggõ, 15-30 perc; - gyászmenet a szóróparcelláig, 10 perc; - beszéd a kolumbárimnál, szóróparcellánál - igényfüggõ; - szórás 15 perc.
A kérdező hozzászólása: hûha köszönöm elviekben sirhelybe helyezik be az urnázt

Anyukák, akinek a gyerekét már nem csecsemőkorban keresztelték! Mennyi idő volt a gyermek és hogyan bírta a ceremóniát?

Nagyon aggódom. Most lesz a 17 hónapos gyerekem keresztel?je. Alapjában nyugodt gyermek, de ez eléggé kiszámíthatatlan és helyzetfügg? is.

Legjobb válasz: Nálunk is elmúlt már egy éves.Az apja fogta,aztán amikor nem bírta tovább a kisfiam,felült az apja nyakába.Az neki marhára tetszett,a papnak viszont nem annyira... Meg is jegyezte,hogy létrát nem hozott :)

Nálunk is elmúlt már egy éves.Az apja fogta, aztán amikor nem bírta tovább a kisfiam, felült az apja nyakába.Az neki marhára tetszett, a papnak viszont nem annyira... Meg is jegyezte, hogy létrát nem hozott :)
A lányomnak múlt vasárnap volt a keresztelõje, igaz õ már 1 évvel idõsebb (2 év 4 hónapos) mint a te gyermeked. Vele már lehetett errõl elõre beszélgetni. Elmeséltük, hogy apa az ölében tart majd, a pap bácsi pedig egy pici vizet önt majd a fejedre. Már elõzõ vasárnap külön azért mentünk el a templomba, mert akkor is volt keresztelõ. Így meg tudta elõre nézni, hogy hogy is megy. Egész héten errõl kérdezgetett a saját kereszetlõjéig (Mi van a kis kancsóban? Miért nem kell utána megszártítani a hajam majd? stb.). Nálunk simán is ment: mikor látta, hogy jön a kancsóval a pap bácsi, szorosan behúnyta a szemét mint hajmosáskor (olyan édes volt :) ), utána megfogdosta a haját, ahol vizes lett, mosolygott és apa ölébõl átbújt az enyémbe. Az istentisztelet alatt persze magyarázott, nézelõdött, leült, felállt, kekszet evett, apa ölében, anya ölében, nagyi ölében volt, rajzoltunk neki a pad alatt, kimentünk, mert pisilnie kellett, vagy negyed óráig a babaszobában játszottunk. A lelkész elõre szólt, hogy ne zavartassuk magunkat. Nyugodtan menjünk ki, ha úgy gondoljuk, semmi baj ha belebeszél (kisebbeknél gagyarászik, kurjongat) a gyerkõc, hiszen gyerek. A fotósnak külön szólt, hogy a liturgikus térbe lehetõleg ne nagyon menjen fel, de mikor a bátyámék kislánya ott bóklászott, rámosolygott és a mikorfonba mondta, hogy nyugodtan sétálhat ott. Kicsit hosszú lett, de a lényeg, hogy szerintem kérdezd meg a papot, hogy õt mi mennyire zavarja, de alapvetõen ne izgatsd magad. Ha ordít, vagy nagyon nyûgösködik, akkor nyilván kimegy az ember a gyerkõccel, hogy ne zavarja a többieket, de egyébként senki nem várja egy babától/kisgyerektõl, hogy egy hang nélkül üljön végig egy-másfél órát.
Nálunk nem kellett misére menni, csak magára a szertartásra.
Ismerek valaki, aki 1-2 hónaposan keresztelte meg a fiát, smemi baj nem volt, a gyerek pici, sírt többször is, de ez nem volt gond, emiatt ne izgulj egyáltalán, a legtöbb gyerek nem marad csendben:)
Szia.Az én kisfiamat 4-hónaposan kereszteltük.Semmi probléma nem volt egyáltalán nem sírt sõt akkor egy nagyobb kislányt is kereszteltek és végig gagyarászott neki. Már korán kezdte a csajozást!!:) Mi nekünk se kellett menni a misére hanem csak a szertartásra.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!