Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idővel, és (5770 db)

Terhes vagyok, és el kell muszáj vetetnem. Hogy történik a dolog, mármint mennyi az abortusz, és mennyi idő, és hogy zajlik az egész? Nagyon félek.

Legjobb válasz: Szia! Nagyon sajnálom :( Nos legelõször kell egy orvosi diagnózis arról, hogy terhes vagy, az orvos majd ad mellé egy papírt, ezzel kell elmenned a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket, meg 3 nap gondolkodási idõt. Utána visszamész a befizetett csekkel és azzal, hogy továbbra is ezt akarod. Utána majd kapsz egy idõpontot a kórházba. Ott pedig attól függ a dolog, hogy szültél-e már hüvelyi úton. Amennyiben nem, úgy elõzõ éjjel felhelyeznek egy lamináriát (ez tágítja a méhszájat) és másnap altatásban elvégzik a mûtétet, kb. 15 perc, nem fájdalmas, utána felébredsz és estefelé mehetsz is haza. Ha volt már hüvelyi szülésed, akkor nincs laminária, tehát csak a mûtét napján kell bemenned és aznap haza is jöhetsz.

Szia! Nagyon sajnálom :( Nos legelõször kell egy orvosi diagnózis arról, hogy terhes vagy, az orvos majd ad mellé egy papírt, ezzel kell elmenned a családsegítõbe, ott kapsz egy csekket, meg 3 nap gondolkodási idõt. Utána visszamész a befizetett csekkel és azzal, hogy továbbra is ezt akarod. Utána majd kapsz egy idõpontot a kórházba. Ott pedig attól függ a dolog, hogy szültél-e már hüvelyi úton. Amennyiben nem, úgy elõzõ éjjel felhelyeznek egy lamináriát (ez tágítja a méhszájat) és másnap altatásban elvégzik a mûtétet, kb. 15 perc, nem fájdalmas, utána felébredsz és estefelé mehetsz is haza. Ha volt már hüvelyi szülésed, akkor nincs laminária, tehát csak a mûtét napján kell bemenned és aznap haza is jöhetsz.
De..Alapból ezzel a célzattal itatták le. Szóval mondom, fordított az ok és az okozat. Aki megerõszakol egy nõt, az nem azért teszi, mert a nõ részeg. Ez hülyeség. Ha ez így lenne, akkor csak részeg nõket erõszakolnának meg. Nem a részegség váltja ki az erõszakot. Ez is épp azt mutatja, hogy gerinctelen férgek, akik olyan emberrel tették ezt, aki nem tudta magát megvédeni.
Nem? Lefogadom ha nem iszik annyit, akkor most ez a kérdés nem lenne itt kinn felõle.
De, õk tehetnek mindenrõl. Õk tették ezt a lánnyal. Mégis miben nem hibásak? Most komolyan. Azért pedig nem a világ a hibás, hogy vannak ilyen idióták. Ráadásul a barátai voltak, senki nem feltételezte volna ezt. Nem az a hibás, aki ellen az erõszakot elkövetik. Ez nem azt jelenti, hogy részegre kell inni magad egy bulin, félre ne értsd, de ettõl függetlenül a részegségbõl nem nemi erõszak következik. Most sem azért erõszakolták meg, mert ivott.
Jelen esetben az erõszak is! Egyébként meg sajnos ilyen világban élünk. Gondolom ezt is tudta, és lám, még egy indok, hogy miért is nem kellett volna annyit inni. Ne tegyünk úgy, mintha az a két barom tehetne mindenrõl.
Mondtam már, ez nem a részegség következménye. A részegségnek a következménye a másnaposság, hányás, bûntudat a beszólásokért ilyesmik. Az erõszak a két barom következménye.
Azt, ami a következménye lett a "csak részegségnek".
Mit tudjon rá?
Oké, legyen igazad. És mivel elõfordult, akkor tudjon rá, és ne a száját húzza. Ennyi.
De, ugyanez lenne a véleményem. Fõleg, ha a lányom 22 éves. Bárkivel elõfordulhat, hogy túlissza magát, ebben nincs semmi. Ez nem erkölcsi dolog könyörgöm, csak egy részegség. Nem alkoholbeteg nõrõl van szó, aki ezt hetente eljátsza. Egyszerûen csak elõfordult.
Miért kellene? Fõleg egy lány esetében? Erkölcsileg hova is sorolhatnánk a dolgot? Persze igyon, de annyit hogy ne tudjon magáról az ember?...büszke lehet magára. Vajon ha a lányod lenne, akkor is ez lenne a véleményed? Erõsen kétlem.
Miért kellene megálljt parancsoljon magának?? Tudtommal lerészegedni nem bûn, bárki megteheti és semmi bajt nem csinál vele. Annak a két állatnak kellett volna megálljt parancsolnia magának, nem ennek a lánynak, aki szórakozni és lazítani akart. Az a gond, hogy ti azt hiszitek a részegségnek egyenes következménye az, hogy valami ilyesmi történik. Nem, ez nem ok és okozati viszony.
Oké, de miért nem volt annyi esze, hogy megálljt parancsoljon magának? Nem hülye, tudta nagyon jól, mi az ivás következménye.
Persze, akad 1% kivétel. Ez pedig szerintem nem az a kategória, hogy tanuljon a hibájából. Tanuljon az, aki hót másnapos és okádik össze vissza, de ne nevezzük már saját hibának azt, amikor ezt teszik ellene.
"Igenis beszoktak rúgni". Ismételten akadnak kivételek. Én nem akarom támadni sem, de ivott, hát tudjon rá. Saját hibáiból tanul az ember.
A kérdező hozzászólása: Persze tudom, hogy én is hibás vagyok, miért ittam, (szerintetek hányszor játszom ez le magamban minden éjjel zokogva)? De én szóltam neki, hogy vigyen haza mert rosszul vagyok és sokat ittam de õ csak röhögött, mert ugye nem is a városomban voltunk, hogy szóljak valakinek hogy vigyen haza. Csinálok majd tesztet persze.
Oké, de miért is hagyta, hogy leitassák? Csupán mert ennyire butuska 22 évesen!
Vagy csak éppen bízott a barátaiban. Attól még senki sem lesz buta, hogy lerészegedik. Én sem feltételezném soha a barátaimról, hogy ilyet tennének velem. És õk nem is tennék meg.
nagyon kedvesek vagytok, 7 oldalnyi értelmetlen gyerekes veszekedés! a fõkérdésre senki nem válaszol... kérdezõ, vettél tesztet?
Aki válaszol egy kérdésre, az tényként veszi tudomásul, amit a kérdezõ elmondott. Aki meg nem hisz neki az meg teljesen feleslegesen válaszol a saját agyszüleményeire, inkább írjon könyvet. Mindenki a kérdezõ által elmondottakra reagált. Ha õ nem azt mondta el, ami történt, akkor használhatatlanok a tanácsok, amiket kapott, de ez nem a válaszolók hibája. Viszont ezt kell tényként kezelni, különben értelmetlen az egész.
Szerintem elég nagy hülyeség hogy itt mindenki egymásnak esik egy történet miatt.Ugyanis senki sem tudhatja, hogy mi történt valójában, hisz NEM VOLTUNK OTT!!!Lehet hogy a lány ivott és bulizott, jókedvû volt, flörtölt a haverokkal, egy-két puszi, ölelés, a fiúk ebbe többet láttak, és az események meg pörögtek tovább... Lehet a lány egy idõ után már megijedt, de a fiúkat már nem tudta leállítani, és hiába nem akarta, akkor is megtörtént a dolog... Számtalan verzió lehet ebben az ügyben. Csak az tudhatja, hogy mi történt aki OTT VOLT!! És úgy gondolom, hogy aki itt ítélkezik, meg tanácsokat osztogat, az egyik sem tudja hogy mi történt ott valójában!
Fõleg, ha tényleg terhes vagy, akkor simán bizonyítható.
Sajnálom, hogy ki kell ábrándítsak egy válaszadót, aki szerint a lány tehet róla, mert részeg volt, mert ez bûncselekménynek számít! Minden annak számít, ha valaki nem egyezik bele! Egy NEM is annak számít, és az is ha csak verbális kényszerítés után egyezik bele a lány! Ajánlom figyelmedbe a BTK-t! És kérdezõ, nyugodtan tény feljelentést! Évek múlva is szoktak nõk feljelentést tenni, nyilván már kevésbé lesz bizonyítható, de szerencsére elég sok esélyed van még így is!
Komolyan van ilyen ember, aki szerint ha egy nõt megerõszakolnak, akkor az a nõ a hibás? Sem az öltözködés, sem a részegség, sem a viselkedés nem lehet indok az erõszakra. Lehet itt játszani a szentet, hogy te X éves vagy és soha nem ittál még alkoholt, a kérdezõ meg buta, amiért iszik. De egyrészt az absztinencia önmagában még nem érdem, másrészt nem biztosíték arra, hogy nem erõszakolnak meg. Remélem, sosem tapasztalod meg milyen az. Kérdezõ! Ne hibáztasd magad, ebben a történetben te vagy az áldozat, ezt tartsd észben! Néhány éve egészen hasonló történeten mentem keresztül, azóta sem dolgoztam fel teljesen. Annyi, hogy én tudtam volna védekezni, annyira nem voltam részeg, de elõkerült egy kés... onnantól már csak arra koncentráltam, hogy túl legyek a dolgon, és elmenekülhessek élve. Ilyen megaláztatás után én teljesen megértem, hogy nem akarsz évekig a bíróságra járni, újra és újra felidézni a történteket, másoknak is elmesélni. Én sem akartam. Reggel vegyél egy tesztet, reméljük, csak az idegeskedés miatt késik. Nekem az eset után ki is maradt egy hónap. 24/N
Sajnálom ami történt veled :/ :( Hasonló dolog történt a barátnõmmel lassan két éve, õ nem tett feljelentést, de amikor én ezt az egészet megtudtam megfogadtam hogy nem jogi úton hanem "privátban" megbosszulom, és olyan dolgokat fogok tenni vele amiket rémálmaiban se látott soha. Annyit mondok hogy fájdalmas dolog az abortusz a léleknek, de szerintem te is kicsit megkönnyebbülnél ha tudnád hogy valami olyat fog kapni ezért az illetõ amit egy életre megemleget :)
De miért lennél buta, hogy elmentél velük bulizni?? A barátaid voltak. Kivel mással kellene mennie az embernek, ha nem a barátaival? Nem tudhattad elõre, hogy ezt fogják tenni veled. Szerintem senki fejében nem fordul meg, hogy a barátnak vélt emberek képesek ilyesmire. Ne magadat okold, ez nem a te hibád volt.
A kérdező hozzászólása: Nem igaza van a válaszolónak, buta voltam, hogy egyáltalán velük mentem. Én csak egy jót akartam bulizni, kicsit lazítani, jól érezni magamat. És az vesse rám az elsõ követ aki nem úgy indul neki egy bulinak, hogy jól érezze magát. De szerintem a srácok nagyobbat hibáztak mint én. Hiszen azért részegen egy nõt megfektetni akár tud magáról akár nem ( bár én tudtam magamról csak védekezni 2 esõs emberrel józanul sem nagyon tudtam volna nem hogy még ittam)az elég gerinctelen dolog.
Hát, szerintem is hagyjuk. Ilyen fiúk mellett erõsen kétlem, hogy lehet érveket felhozni.
Szerintem hagyjuk az egészet. A fiúk, és a lány mellett is hozhatunk fel érveket, és ellenérveket is ugyanúgy. Az meg már mindenki egyéni problémája, hogy hogyan számol el a saját lelkiismeretével.
Már miért ne tudna különbséget tenni jó és rossz között? A srácokra gondolsz? Ezt nem olyan egyszerû megállapítani. Nem ritka eset, hogy valakibõl 20 év ismeretség után jön elõ az állat.
Én egy szóval sem mondtam, hogy a kérdezõ rossz. Persze, a két idióta a fõbûnös. Érthetõ ez is. De ezzel ellenben, te meg értsd meg azt, hogyha józan paraszt ésszel gondolkodik az ember, és helyén van az esze, különbséget tud tenni jó, és rossz között (fõleg 22 évesen) akkor nem történik meg vele az ilyen.
Te másképp gondolkozol, mint a kérdezõ. Ez nem rossz, szóval tényleg nem azért mondom, de a kérdezõ sem rossz. Mondom, ez az emberek java részével elõfordul. Mármint a lerészegedés egy bulin.
Én ha bízok is a barátaimban, biza akkor sem hagynám, hogy leitassanak, még ha tudom, hogy nem csinálnának hülyeséget, akkor sem.
Ne okozzatok már bûntudatot is szerencsétlennek.
Ha nem volt kedve feljelenteni a srácokat, hát nem volt, ennyi. Majd biztos lesz pár csaj akikkel ugyan ezt fogja csinálni a barom, mert te nem léptél semmit, de nem halnak bele...
Nem mernek, nem mernek... Akkor tudjon rá, hogy utána sokkal rosszabb lesz neki.
A kérdező hozzászólása: A következõ történt, és akkor segítsetek. Egy VOLT haverommal elmentem buliba nagyon leitatott és utána egyik haverjával nekem esett én nem akartam de annyira leitatott. Másnap fölhívtam miért de nem adott normális választ csak azt mondta elég volt az elején kicsit fogni :( ezért nem jelenthetem föl meg a családomnak nem lenne kellemes ha bíróságra kéne járni meg megalázó több ember elõtt errõl beszélni. 22 éves vagyok nem szültem nem volt még soha ilyen ügyem. Ennyit arról hogy az ember megbízzon valakiben.Jó haverjaim vannak mi????
Ez nem önbecsülés kérdése. Sokakat ez az élmény annyira megaláz, hogy nemhogy rendõrségi feljelentést nem mernek tenni, még csak nem is szólnak róla senkinek.
Már nem lehet lesz bizonyítani, szóval fizetni kell ám érte. Én nem értem az ilyen embereket, hogy miért nem becsülik magukat ennyire, hogy tegyenek egy feljelentést.
Azt nem tudom, hogy ha feljelenti õket, akkor ezt így utólag hogy fogják bizonyítani? Ha már kiderült a terhesség, akkor legalább 2 hét telt el. Azalatt bõven eltûntek a nyomok, de azért én sem hagynám annyiban a dolgot.
Nem, ha bizonyítottan bûncselekményrõl van szó, akkor szép is lenne, ha fizetni kéne érte. Ez esetben az elkövetõnek kell állnia.
#5 Szerintem minden esetben kell fizetni érte. Fõleg, hogy írta is, hogy "nincs kedve feljelentgetni", szóval hogyan bizonyítja, hogy tényleg megerõszakolták? Egyébként nagyon buta dolog, hogy nincs kedved feljelentgetni!
Nem tudom honnan veszik sokan, hogy az elsõ ingyenes. Nem, nem ingyenes és nem is tudok róla, hogy bármikor az volt.
én eddig úgy voltam vele, ha besikerülne elvetetném de voltam a kontraszt kiállításon és annyira megviselt amikor ezt mutatták be , hogy nem lennék rá képes , az elsõ ingyenes
Fizikailag nem fájdalmas, altatásban történik. Kérdezõ, ha nemi erõszakról volt szó, akkor az egy ellened elkövetett nagyon súlyos bûncselekmény.
30ezer forint, ha jól tudom. Fájdalmas, lelkileg nagyon megterhelõ, és valóban, utána nehezebb teherbe esni. Persze gondolom fiatal vagy, ezért kell elvetetned...?
Hát az ára attól függ. Ha a kérdezõ önhibáján kívül várandós, akkor nem kell kifizetnie az abortuszt.
A kérdező hozzászólása: Aki azt írta gyilkos vagyok annak üzenem mit csináljak ha megerõszakoltak, de semmi kedvem feljelentgetni az illetõket :(
az ára 26e ft, ha van tajkártyád, ha nincs akkor százezrek.
Nagyon sajnálom kérdezõ :( Szemét barmok.. Biztosan terhes vagy egyébként?
Húha. Hogyha öntudatodon kívül csinálták, jelen esetben leitattak, akkor az nem számít erõszaknak. Ajánlom, hogy ennek olvass utána.
Miért ne számítana erõszaknak? Akkor ez mi?? Magatehetetlen volt.
Persze, hogy lehet úgy is bulizni, de ettõl függetlenül igenis be szoktak rúgni az emberek és semmivel sem kevesebbek, vagy rosszabbak tõle. Az a rossz, aki ezt képest megtenni. Kérdezõ! Egyáltalán nem biztos, hogy terhes vagy. Egy ilyen stressz után nem csoda, ha késik. Miért nem csinálsz egy tesztet? Tescoban is lehet kapni, párszáz forint.
Akkor még nem lett volna értelmetlen, de ennyi idõ után...
De igen, kivételek mindig vannak. Csak épp azokról hallani, aki leissza magát úgy, hogy világáról nem tud, és ennek köszönhetõen középpontba kerül. Más a buli, és más az ivászat. Megsúgok egy titkot: Alkohol nélkül is lehet ám jókat bulizni!
De, én az vagyok!23 éves lány vagyok, és SOHA életemben nem voltam még részeg!!!És büszke is vagyok rá, azért mert engem így neveltek!Elég szomorú hogy a mai fiatalok 90% volt már teljesen részeg.Aki nem akar, az nem iszik!!Ennyi!!!
A kérdező hozzászólása: Jelek nem voltak max. 2-3 harapásnyom de már az elmúlt.Jan.3-án megyek orvoshoz. De nekem mindig meg szokott jönni idõben és most 5 napja késik, fáj a hasam de nem jön meg, semmi sincsen. Nagyon félek, nem a pénzen van a gond mondjuk nincs állásom, de Édes Anyukám fizeti mert elmondtam neki.Õ megkérdezte csináljunk e belõle ügyet de én mondtam hogy ne, minek, lecsukni úgysem fogják õket a per évekig eltart. ÉRTELMETLEN. Csak rossz, hogy az embert ilyenek veszik körül. Egyáltalán nem tudom mit tegyek, nagyon félek a lelki fájdalomtól hiszen nem szerettem sosem az ilyet, de nem tarthatom meg nem tudnám :( (így is nehéz)
Persze, de ilyen erõvel akkor is ha tehet róla, ha elment bulizni. Megbízott a barátaiban, akik ezt mûvelték. Szerintem nincs lassan olyan fiatal a Földön, aki sosem volt részeg.
Egyébként tuti van valami erre is, mert én már hallottam olyan perekrõl, ahol áldozat ittas volt.
Nem az õ hibája, de részben tehet róla!
És ne mondjátok, hogy ez az õ hibája. Ez nem annak a hibája, aki részeg, hanem annak a barom állatnak, aki képes szexuálisan kihasználni egy olyan nõt, aki képtelen védekezni.
#22, Ahogy mondja.
Na de õ nem tini, ez az egyik. A másik hogy ezen az alapon mindenki megerõszakolhat ittas nõket, mert ez nem bûncselekmény?
Ez így tényleg nem nemi erõszak.Azért mert önként ivott!! Senkit nem lehet lefogni, és erõszakkal kényszeríteni arra hogy nyelje le a sok alkoholt.Így a rendõrség is azt mondaná, hogy egy részeg tini, összefeküdt a haverokkal, ennyi. Senki nem hinné el neki, hogy õ azt nem akarta, hisz nem is emlékezhet rá, mert annyira részeg volt. Nem is tudhatta mi történik. Nem kellett volna inni!!!!
Na de akkor minek számít? Hiszen nem azért nem védekezett ellene, mert nem akart, hanem fizikailag képtelen volt rá. Ráadásul egy kicsit is le is fogták, azt mondja. Akkor tanúsított ellenállást. De ezen az alapon akkor az sem erõszak, ha valaki azért nem védekezik ellene, mert megfenyegették?
Épp ez az, hogy magatehetetlen volt, és éppen ezért nem számít annak.
Egyébként ennek vannak elõzetes dolgai, szóval ha nem vagy 18 éves, akkor aláírás kell stb. Biztosan terhes vagy? Orvosnál voltál már? Hány éves vagy? És ha voltál dokinál hány hetes terhességet állapított meg?

A beijglit menny ideig és hány fokon kell sütni? Pl az első 15 percben 15O fokon és utána még 3O percet 2OO fokon, ezt így értettem, hogy mennyi ideig?

Legjobb válasz: mi 150 fokon sütjük ,amíg a teteje aranysárga nem lesz. Nem szoktuk idõhöz kötni. :)

mi 150 fokon sütjük , amíg a teteje aranysárga nem lesz. Nem szoktuk idõhöz kötni. :)

Helikopter pilotakent szivesen dolgoznek. Mire eljutok oda mennyi idobe es penzbe, illetve hany tipusra kellene vizsga?

Helikopter pilotakent szivesen dolgoznek. Mire eljutok oda mennyi idobe es penzbe , illetve hany tipusra kellene vizsga?

Legjobb válasz: Ha komoly a kérdés: Magán úton el lehet végezni, vannak ilyen cégek, akik ilyen oktatással is foglalkoznak, de mivel a repülés drága hobbi ezért mélyen a zsebbe kell nyúlni, olyan 4 millió Ft környékén van az ilyen tanfolyam. Nézz körül a neten. Azt hiszem 40 repült óra (oktató mellett) kell egy típusra, azután vizsga. Hogy mennyi idõ, az tõled függ, hogy hogy szervezed az idõbeosztásod, elsõre megy-e vagy bénázol, hányszor buksz meg stb. Hány típusra kell? 1 amin vizsgázol. Mert az úgy logikátlan, hogy Robinson helikopterrel tanulsz + vizsgázol, utána meg csinálsz egy típusvizsgát Kamovra, mert permetezni akarsz, akkor egyszerûbb lenne olyan oktatót/céget keresni, ahol egybõl a kívánt típussal tanulsz nem?

Ha komoly a kérdés: Magán úton el lehet végezni, vannak ilyen cégek, akik ilyen oktatással is foglalkoznak, de mivel a repülés drága hobbi ezért mélyen a zsebbe kell nyúlni, olyan 4 millió Ft környékén van az ilyen tanfolyam. Nézz körül a neten. Azt hiszem 40 repült óra (oktató mellett) kell egy típusra, azután vizsga. Hogy mennyi idõ, az tõled függ, hogy hogy szervezed az idõbeosztásod, elsõre megy-e vagy bénázol, hányszor buksz meg stb. Hány típusra kell? 1 amin vizsgázol. Mert az úgy logikátlan, hogy Robinson helikopterrel tanulsz + vizsgázol, utána meg csinálsz egy típusvizsgát Kamovra, mert permetezni akarsz, akkor egyszerûbb lenne olyan oktatót/céget keresni, ahol egybõl a kívánt típussal tanulsz nem?

Kistesű szobakutyát hányszor, mennyi időre, és mikor viszitek le?

Esti,és reggeli séta mikor van nálatok?

Legjobb válasz: A 2 éves havanese kutyusomat reggel 7-8 körül viszem le egy félóra - húsz percre , de az idõjárástól is függ , mert nem én , hanem a kutyám nem hajlandó akkor sétálni ha esõs idõ van , hó van , sár van , -10 fok van. Aztán ebéd után egy húsz perccel akkor egy jó egy és fél órára mivel evett , de csak akkor ha jó idõ van. Aztán délután 3 óra körül 20 percre . És este 7-8 óra körül pedig egy 40-50 percig tart a séta. De igazából attól függ hogy milyen az idõ milyen az Õ kedve . :)

A 2 éves havanese kutyusomat reggel 7-8 körül viszem le egy félóra - húsz percre , de az idõjárástól is függ , mert nem én , hanem a kutyám nem hajlandó akkor sétálni ha esõs idõ van , hó van , sár van , -10 fok van. Aztán ebéd után egy húsz perccel akkor egy jó egy és fél órára mivel evett , de csak akkor ha jó idõ van. Aztán délután 3 óra körül 20 percre . És este 7-8 óra körül pedig egy 40-50 percig tart a séta. De igazából attól függ hogy milyen az idõ milyen az Õ kedve . :)
Napi négyszer. Két félórás séta. Egy másfél órás és egy esti eü séta ami csak pár perces.
Reggel 6, 20-30 perc (utána kap reggelit) 11-12 óra körül, 30 perc 17 óra, 1-másfél óra (vacsora) 22 óra, 5-10 perc
én a tipeti spánielemet reggel 7 és fél 8 körül viszem egy negyed órára, aztán ha anyáméknál van, akkor napközben 1-2-szer udvar, de most anyukám nincs itthon, így háromnegyed hatkor ismét udvar a reggeli séta után, majd este 8-9 között egy fél órás séta. Hétvégén megy reggel 20-25 perc, délután egy óra kb. és este is 20 perc. Viszont õt nem érdekli az idõjárás, csak a só a hó után, szeret sétálni, volt hogy 2 órát is sétáltunk vagy többet, viszont ha hideg van, nem is szívesen vagyunk kint többet, inkább nyáron, akkor könnyebben kelünk, késõbb fekszünk, szívesebben sétálunk :)
Minimum 3 séta kell egy panelban lakó kutyusnak. Ebbõl az egyik nyugodtan lehet eü. séta, a többi pedig a mozgásigényétõl függ. Mi pl. napi 1x megyünk nagyobb sétára (ami az én kutyám mozgásigényét tekintve abszolut nem nagy séta, de ez a leghosszabb). Reggel 7:15 fele viszem le egy eü. sétára, aztán 5 óra fele szintén egy eü. sétára, rá egy órára fél-1 óra séta, majd még olyan 9 fele szintén egy eü. séta ill. mostanában az egyik kis barátjával is szokott olyankor játszani.
Legalább 3szor le kell vinni egészségügyi sétára.
A kérdező hozzászólása: És ha késõ este adsz neki enni, nem akar kimenni éjszaka? Vagy inkább jobban alszik teli hassal?
A séta mennyisége jó amit írtál. De én a kistestû kutyusomnak napi kétszer adok enni. Reggel és késõ este.
A kérdező hozzászólása: Akkor a reggel 9:00 , majd: 15:00 és 21:00 teljesen jó ugye? Mi kb 20-30 percet vagyunk kinnt minden alkalommal. Bár van hogy viszem magammal ide oda is.De ha ne akkor ez a minimum amit kinnt vagyunk.Ez így jó akkor ugye? És jó az, ha-e mellé a séta mellé 16:00 körül kap enni?
Én is legalább 3x leviszem.az a minimum.reggel olyan 9 körül, du.1-2 óra felé aztán este 7 körül.de ez csak akkor van így ha nagyon rohanós a nap.ami nagyon ritkán van.mindig jön velem bárhová is menjek.így naponta annyiszor pisil ahányszor csak kedve tartja.kaki naponta 2x van reggel és délbe.

Hány fokig viszitek ki babátokat sétálni és mennyi időre? És mennyi idős babát? Hóesésben is szokás sétálni?

Csak azért kérdezem, mert ijesztgetnek ezzel a szibériai hideggel már napok óta, és kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: A gyereknek akkor is kell a levegõ. Mellesleg ebben a hidegben nem terjednek a bacik. Nem zárhatom be és nem is akarom a lakásba. Amíg pici volt is kivittem rendesen bebugyolálva, tökéletes nagyokat aludt. Mostmár, hogy 17 hós elmegyünk boltba, ide oda. Jobbat alszik utána. Overál, sapka sál kesztyû és mehetünk. Semmi baja nem lesz és nincs is szerencsére.

A gyereknek akkor is kell a levegõ. Mellesleg ebben a hidegben nem terjednek a bacik. Nem zárhatom be és nem is akarom a lakásba. Amíg pici volt is kivittem rendesen bebugyolálva, tökéletes nagyokat aludt. Mostmár, hogy 17 hós elmegyünk boltba, ide oda. Jobbat alszik utána. Overál, sapka sál kesztyû és mehetünk. Semmi baja nem lesz és nincs is szerencsére.
Tegnap kérdeztem errõl a gyerekorvost... Õ azt mondta ha -5 foknál hidegebb van akkor nem vinné ki levegõzni. Tehát én ehhez fogom tartani magam bár elég nehéz itthon ülni, mert amióta megvan a kislányom nekem is a séta volt a nap fénypontja (addig sem ültünk itthon)... Két és fél hónapos a kismanóm.
2010 szeptemberi a kislányom, 2 hetes kora óta minden nap sétálunk( kivéve szakadó esõ, mettszõ, erõs szél), jó idõben 1, 5-2 órát, nagy hidegben 0, 5-1 órát. Jól beöltöztetem, és az arcát bekenem krémmel, ami kifejezetten babáknak való, ebben a fogcsikorgató hidegben, szélben.Nem igazán hittem benne, de tényleg bevált.(Még sosem fagyott le sem a keze, sem a lábujja-de ilyenrõl még nem is hallottam) És beteg sem volt még-szerencsére(kop-kop-kop). Kell a friss levegõ, ha nagy hideg van, akkor rövidebb idõközökre, de kiviszem.
Tényleg nehéz eldönteni, mert azt mondják, ha sokat van bent, vagy túlságosan féltjük, akkor biztos beteg lesz.Tegnap kivittem a kisfiamat (20 hónapos) jól felöltöztetve, babakocsival mentünk.Félig döntötten feküdt, így nem érte a szél.Illetve velem szemben volt a tolókar, tehát láttam a kicsit.Így megint nem érte a szél.Remélem nem fázik meg.De ha vki nem tudja kire hagyni, és menni kell, akkor menni kell.E.
nekem azt mondta a gyerekorvos hogy +2 fok alatt ne vigyem ki a fiamat(10 Hós) mert elfagyhatnak a lábujjacskái és az ujjacskái, illetve befagyhat a kis nózija.Ettõl függetlenül napi 20 perc a friss levegõn vele. bár én ebben a "szibériai" hidegben nem viszem õt ki.
11 hónapos a kislányom. Mivel kertes házban lakunk, és van fedett terasz, ahol ált. 2 fokkal jobb idõ van, mint az utcán, így ki tudunk menni még ha csak 10 percre is. Tegnap délelõtt -6 fok volt, de sütött a nap, és egész kellemes idõ volt. Még meg is izzadt a kis nyaka a nagy sétában (õ sétált, nem kocsiztunk). Ha esik a hó, mi szoktunk menni, múltkor épp szánkóval, mert kicsi kerekû a babakocsi, az nem megy el nagyobb hóban. Szóval napos idõben akár -7-8 fokig is simán kiviszem. Ha viszont borongós az idõ, akkor olyan -5-ig.
Én sem viszem ki, nálunk most is -14 fok van, és fúj a szél. Tegnap apa vigyázott rá, amíg elszaladtam a boltba, hát annyira fáztam, hogy szinte fájt a levegõvétel. Pedig én mozogtam, a kicsi meg csak fekszik a babakocsiban.
22 hós a lányom, mióta bejött ez a nagy hideg, nem voltunk kint. A szél is fúj rendesen. Ha kisebb lenne - mondjuk még feküdne a babakocsiban, és nem fújna a szél -, akkor kivinném egy kis idõre. Majd ha leesik a nagy hó, és szélcsend lesz, talán kimegyünk kicsit szánkózni.
Az enyém 17 hós, de -8-10 fokba tuti nem viszem ki. Hacsak nem nagyon-nagyon muszáj. Gondolj bele, ilyenkor már a felnõtt ember is érzi, hogy összefagy az orrlyuka. Beszívni azt a hideg levegõt nekem sem kellemes, nem még egy kisgyereknek.
A kérdező hozzászólása: De ha mínusz 10-15 lesz, akkor is lehet? Mondjuk az enyém 8 hós.
Én csak a saját példánkat tudom leírni: Vittem a gyereket a levegõre mindig, csak ha nagyon esõs-nyálas volt az idõ, akkor nem. És már másodszor van bronchitisze. :( Az orvos azt mondta, hogy ne vigyem levegõre egy darabig. Ennek most lesz 2 hete. Hiányzik a séta nekem is és a Manónak is, de inkább gyógyuljon meg, minthogy legyen valami szövõdmény. Utánanéztem, hogy mitõl alakul ki: melegbõl megy az ember a hidegbe, illetve a fogzás rásegít. nincs nagy meleg a lakásban, 21-22 fok, és van rendesen szellõztetve is. Csak épp társasház, alul-felül lakások, így azok is fûtenek.

Akik korábban szültek mennyi időre és mennyi súlyú volt a baba? És a későbbiekben volt e valami maradandó károsodása? Pl: lassú mozgásfejlődés, rövidlátás stb?

Csak úgy kérdezem. Most ismertem meg egy 5 éves kislányt aki 34 hétre született és meg nem mondanám róla. Okos, ügyes és még szép is!

Legjobb válasz: Én már nem koraszülöttként hoztam világra a kislányom, de azért hamarabb jött, 37. hétre. 2830 grammal és 50 cm-rel. Teljesen egészséges, az elsõ pár nap volt rázós, mert besárgult, de hát ez élettani és nagyon sok idõre jött baba is besárgul. Talán picit késõbb csinál mindent a mozgásban, de ez nem biztos, hogy azért van, mert 3 héttel korábban jött. Egyébként semmi gond, 9,5 kg. és 73 centis most. :) Elindulni egyedül még nem mert, szerintem csak azért nem, mert fél, egyébként már menne Neki. 14 hós kislány anyukája.

Én már nem koraszülöttként hoztam világra a kislányom, de azért hamarabb jött, 37. hétre. 2830 grammal és 50 cm-rel. Teljesen egészséges, az elsõ pár nap volt rázós, mert besárgult, de hát ez élettani és nagyon sok idõre jött baba is besárgul. Talán picit késõbb csinál mindent a mozgásban, de ez nem biztos, hogy azért van, mert 3 héttel korábban jött. Egyébként semmi gond, 9, 5 kg. és 73 centis most. :) Elindulni egyedül még nem mert, szerintem csak azért nem, mert fél, egyébként már menne Neki. 14 hós kislány anyukája.
Nekem is a 37. hétre született a kisfiam, 3800g-mal és 52 cm-el. Nagy baba volt, terhességi diabetes miatt. A mozgásfejlõdésével voltak gondok, azt soha nem fogom megtudni, hogy ettõl a 3 héttõl hypotón, vagy egyébként is az lett volna, de mi kezeltettük, (DSGM) és így ma már nem látszik rajta az égvilágon semmi. Egyébként 14, 5 hósan indult el, tehát nem az a nagyon megkésett fejlõdés, de azért késõbb, mint az átlag.
szia! Az elsõ babám 34 hétre született. járni kellett vele gyógytornára, ellenõrzésekre. Októberbe lesz négy éves. Annyi maradt a koraszülésbõl, hogy a lába görbe és lúdtalpas. Ezzel járunk dokihoz, de más szerencsére nincs. Okos ügyes.
a kislányom 35 hétre született 2580g 46 cm. minden ok
Az én lányom 24 hétre 740grammal és 31 cm-el született.Volt két agyvérzése, koraszülött tüdõbetegsége (bronchopulmonáris diszplázia)nehezen volt etethetõ az elsõ pár hétben és mûtötték a szemecskéit. Most 6, 5 hónapos, 4870gramm és 56cm, az agyvérzések felszívódtak, a tüdeje szép, a szeme kicsit még gyenge, lehet h a jobbat újra kell mûteni, de nem biztos.Kúszik, szépen emeli magát, próbálkozik a forgással, eszik zöldséget és gyümölcsöt. Nagyon vidám baba imádja a pocakját, én meg õt :)
Kislányom 35+3-ra született, de születési rendellenességgel, nyelõcsõ elzáródása volt.Nem tudták táplálni, mindent visszabukott.pont 3 hetes koráig inkubátorban feküdt, infúzióval, ami végülis segített és nem kellett mûteni.viszont rövidlátó lett, bal szemére majdnem megvakult.Most szemüveggel azért elvan, de sajnos a gyengébb szeme szemtengelyferdüléses.egészségileg viszont a topon van és jól is tanul.
Én még nem szültem, de koraszülött voltam, 8 hónapra 2800 g és 48 cm. Anyukám mesélte, hogy 10 hónaposan már mondtam szavakat, és el is indultam volna korán, csak elestem, és ezután másfél éves koromig nem voltam hajlandó egyedül menni, ma is ilyen beszari vagyok :) Szóval semmi bajom nem lett, pedig ez már 30 éve volt, ráadásul anyukám 7 hónapra született, és õ is teljesen rendben van. Épp ezért én nem is félek a koraszüléstõl, legalább nem lesz óriásbébi, és kint is meg tud nõni.

Mikor bújt ki az első fogacska, mennyi idővel követte a többi? Most mennyi idő és hány foga van a babádnak?

Sziasztok,

Legjobb válasz: Pont betöltötte az 5 hónapot és kibújt az elsõ foga, majd egy héttel késõbb a második! Nem tudom, hogy a többi milyen iramban fog kibújni!? Most 5 és fél hós

Pont betöltötte az 5 hónapot és kibújt az elsõ foga, majd egy héttel késõbb a második! Nem tudom, hogy a többi milyen iramban fog kibújni!? Most 5 és fél hós
4 hónapos ma kint van az alsó 2
5, 5 hósan jött ki egyszerre az alsó kettõ, ma 8 hós, azóta semmi:(( ez egyébként szerintetek normális???
8 hónapos lesz jövõ héten. Az 1. 5 hónaposan jött, a 2. rá 9 napra (alul J és B 1-es). A 3. és 4. 7 hónaposan, egyszerre, észrevétlenül (felsõ J és B 1-es). Az 5. rá 19 napra (J felsõ 2-es), a 6. éppen ma reggelre bújt ki (B alsó 2-es). Nem "szabvány" szerint jönnek, és az utóbbi kettõvel nagyon megszenvedtünk. Nem tudom, hogy hova siet a lányom ennyire! Ráadásul csikorgatja is õket! Brr! :)
Kisfiamnak 6 hónaposan bújt ki az elsõ fogacskája, most 9, 5 hónapos és 6 fogacskája van.
Az en babam 7 honapos, semmi jele hogy jonne a foga..A baratnom kisfia julius 3-an tolti az egy evet es most jelenleg egy foga sincs, csak az inye feheredik..
Kisfiam elmúlt 6 hónapos és most bújt ki az elsõ fogacskája!Olyan édi!! :) )) A másik is jól látható, szerintem az is hamarosan bújik majd. :) Ezek alul persze.
Szia! Kislányomnak 9 hósan jött ki az elsõ 2 foga, ezután kb 1 hónap szünet jött, utána megint 2 metszõ. Átlagban így durván 2hetente jön ki egy fogacska. Most 22 hós és 16 foga van, a nagyõrlõk hiányoznak még. Üdv.
Fiam meg 10hos es neki sincs :D Majd lesz
4 és fél hónapos, az elsõ már kint van, vasárnap érkezett. A másik is már dudorodik.
az enyém 7, 5 hós de még 1 sincs neki :( meg még a láthatáron sincs
Szintén 7, 5 hós a lányom, már hónapok óta fogzik, az utóbbi 2 hétben már kõkeményen, a mai nap brutális, nagyon szenved. Ma már 2x volt hasmenése. Nagyon-nagyon remélem, hogy most már kibújik, alsó 4 középen teljesen fehér.

Szülés előtt mennyi idővel és mennyi idő alatt száll le a pocak?

A 39-ik hétben vagyok, de még ugyanúgy fennt van a pocakom.

Legjobb válasz: Nem törvényszerû, h leszálljon és az sem, h fent legyen. Nekem pl végig lent volt a hasam, már hetekkel elõtte ijesztgettek, h hamarabb fogok szülni. (40+2-re szültem végül) A baba ettõl függetlenül tudni fogja, h mikor kell kibújni és Te sem fogod nem észrevenni, amikor majd jönni fog! :) Könnyû szülést, rengeteg türelmet és jó egészséget kívánok!

Nem törvényszerû, h leszálljon és az sem, h fent legyen. Nekem pl végig lent volt a hasam, már hetekkel elõtte ijesztgettek, h hamarabb fogok szülni. (40+2-re szültem végül) A baba ettõl függetlenül tudni fogja, h mikor kell kibújni és Te sem fogod nem észrevenni, amikor majd jönni fog! :) Könnyû szülést, rengeteg türelmet és jó egészséget kívánok!
Nálam egyik napról a másikra történt a 36-ik héten.
Lehet, hogy csak közvetlenül a szülés beindulása elõtt, nem mindenkinek száll le hamarabb.
Nekem a 37. héten szállt le egy reggelre, csak annyit vettem észre, hogy ébredés után nem hányok egybõl a gyomorsavam miatt, ugyanis elõtte már hetekig azzal indult a napom (refluxos voltam). A kiírt dátum elõtt három nappal szültem.
Nekem nem szállt le teljesen, csak egy kicsit került lejebb.

Mennyi ideig és mekkora lángon kell a sertésmájszeleteket sütni? Sütés előtt be kell áztatni valamibe? Ha igen, mennyi ideig? A szeletek milyen vastagok legyenek? Fokhagymát mikor kell rárakni?

Legjobb válasz: Olyan 1 cm-es szeletekre vágd. Ne sózd be, majd ha kész-. Forgasd bele sima liszbe, és úgy süsd közepes lángon pár percig, mindkét oldalát.Ha a vágási felület már nem véres, akkor jó.Ha kiveszed a zsiradékból, akkor füszerezed. Ha rántod, liszt, toját, morzsa, .A panir megsülésekor általában a máj is kész.Közepes láng.Jó étvégyat.

Olyan 1 cm-es szeletekre vágd. Ne sózd be, majd ha kész-. Forgasd bele sima liszbe, és úgy süsd közepes lángon pár percig, mindkét oldalát.Ha a vágási felület már nem véres, akkor jó.Ha kiveszed a zsiradékból, akkor füszerezed. Ha rántod, liszt, toját, morzsa, .A panir megsülésekor általában a máj is kész.Közepes láng.Jó étvégyat.
Hirtelen kell sütni (nagy lángon) és nem sokáig. Fedõ kell rá az elején. Arra figyelj, hogy lõni fog - a legjobban akkor jársz, ha a fedõt úgy veszed le róla, hogy közben magad elé tartod. És vegyél fel egy szemüveget - nekem már volt, hogy szétmázolódott a forró zsír pont az üveg közepén. Ha nincs rajtam, most valószínûleg fél szememre vak lennék.
Szia! Én fokhagymás tejbe áztatom, úgy három négy óráát minimum a hütõben, ettõl omlós lesz.

Ez az alak szerintetek elérhető street wrkouttal? Ha igen mennyi idő? És ha nem, akkor testéptéssel mennyi idő volna?

Természetesen tudom,hogy a genetika is sokat számít,ezért csak megközelítő válaszokat szeretnék :) És itt a kép link:

Legjobb válasz: Elérhetõ, mert nem túl izmos. Az hogy neked mikorra lenne kb ilyen forma azt nem tudhatjuk, mert genetikafüggõ. Nem tudjuk honnan indulsz. De jó genetikával egy éven belül is akár.

Elérhetõ, mert nem túl izmos. Az hogy neked mikorra lenne kb ilyen forma azt nem tudhatjuk, mert genetikafüggõ. Nem tudjuk honnan indulsz. De jó genetikával egy éven belül is akár.
Nem tudom megérteni miért akarna bárki is így kinézni, semmi különleges nincs benne.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó kommentelõ, nekem ez az alak bõven elég :) Nem szeretnék túl izmos lenni, csak kisportolt ;) Én azokat nem értem meg akik 100 kilósak és már nem birják a seggüket sem kitörölni...
Azért mert a férfiak nyolcvan százaléka fényévekre van ettõl a szinttõl. És mert nem mindenki testépítõ, aki edzeni szeretne. Ez azt jelenti, hogy aki elkezd odafigyelni az étkezéseire és rendszeresen sportol, nem akar sem egybõl, sem soha Jay Cutler lenni. Csak szeretnék leadni a zsírt és felszedni egy kis izmot. Az meg, hogy itt minden testépítõ leszólja azokat akik megelégednek olyan izomzattal, mint amit a képen láthattunk, nevetséges.
Minden testépítõ? Azért ne túlozzunk.
Igazad van, elnézést. Nem mindenki, de gyakoriak ezek a válaszok.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!