Találatok a következő kifejezésre: Mennyi időt hogy hasson a fogamzásgátlóm (4 db)

Mennyi időt várjak hogy hasson a fogamzásgátlóm? 1 hét elegendő vagy inkább még védekezzünk másféle módon is?

A menszeszem 2. napján vettem be.A tájékoztatón az áll hogy 1 hétig másféle védekezési módot kell alkalmazni.

Legjobb válasz: A legbiztosabb, ha kivárjátok az elsõ hónapot, nekem a dokim ezt javasolta. Elég pl. a Pharmatex hüvelykúp is, ha nem akartok óvszerrel védekezni.

A legbiztosabb, ha kivárjátok az elsõ hónapot, nekem a dokim ezt javasolta. Elég pl. a Pharmatex hüvelykúp is, ha nem akartok óvszerrel védekezni.
Ha a tájékozatón az áll, hogy egy hétig kell kiegészítõ védekezés, akkor egy hét után védeni fog. De én tuti megvárnám a 2 hetet is. Amúgy milyen tabit szedsz?
A kérdező hozzászólása: Meliane nevû fog.gátlót szedek.Tudtok róla valamit?Mien gyógyszer?
En is azt szedek! En most abbahagytam es mast fogok szedni.

Mennyi ideig kell szedni a fogamzásgátló tablettát, hogy hasson?

Legjobb válasz: én ezt megkérdeztem a dokimtól és azt mondta hogy az elsõ hónap után már hat a gyógyszer!

én ezt megkérdeztem a dokimtól és azt mondta hogy az elsõ hónap után már hat a gyógyszer!
Az újabbaknál 1 hét után kialakul a védettség!
az elõzõhöz ! pl: yadine belara stb
A gyógyszerek az elsõ hónapban nem hatnak teljes biztonsággal, ilyenkor jobb más módon védekezni még a tabletta mellett. A második levél megkezdésétõl már védve vagy.
A mai tablettáknál elvileg egy hét is elég.
2hét után már fix.
Én ugy a 14.tablettánál feküdtem le a barátommal, ugy hogy el is ment bennem, és nem történt baj. Meglehet várni az elsõ levél elfogyasztását, hogy biztos legyél a dologban..:)

Mennyi ideig kell ahhoz szedni a fogamzásgátlót hogy hasson? És amikor az orvos felírja miket kérdez? Elküld vérvételre is?

Legjobb válasz: Gyógyszertõl és az elsõ szem bevételének idõpontjától függõen "azonnal", egy hét vagy az elsõ levél beszedése után hat. A doki megvizsgál, vagy csak kikérdez, esetleg elküld vérvételre (ahogy hallom, a többség csak kérdez ha nincs panasz). Hogy miket kérdez? Szûz vagy-e még, mióta élsz nemi életet, eddig milyen mivel védekeztél, mi volt azzal a probléma, vettél-e be esemény utáni tablettát, állsz-e valamilyen gyógyszeres kezelés alatt, van-e valami panaszod, hízékony vagy-e, csak fogamzásgátlásra kell-e a tabletta, rendszeres-e a menstruációd, dohányzol-e, stb.

Gyógyszertõl és az elsõ szem bevételének idõpontjától függõen "azonnal", egy hét vagy az elsõ levél beszedése után hat. A doki megvizsgál, vagy csak kikérdez, esetleg elküld vérvételre (ahogy hallom, a többség csak kérdez ha nincs panasz). Hogy miket kérdez? Szûz vagy-e még, mióta élsz nemi életet, eddig milyen mivel védekeztél, mi volt azzal a probléma, vettél-e be esemény utáni tablettát, állsz-e valamilyen gyógyszeres kezelés alatt, van-e valami panaszod, hízékony vagy-e, csak fogamzásgátlásra kell-e a tabletta, rendszeres-e a menstruációd, dohányzol-e, stb.
annyival egészíteném ki, hogy engem megviszgált: megmérte súlyom, megtapogatta a hasam, benyúlt a hüvelyembe és ott is vizsgálódott, megnézte a mellem, nincs e benne vmi. Vérvételre nem küldött, de én lehet h kérned kéne tõle. Az ember nem lehet elég óvatos. Persze ha azt mondja semmi szükség rá akkor ok.
Szia! Én a Volina nevû fogamzásgátlót szedem. Az orvosom azt mondta, hogy várjak 1 hónapot, hogy 100%-os védelmet nyújtson, vagyis ne eshessek teherbe. Olvastam viszont különbözõ fórumokon, hogy ugyanez a tabletta (vagy akár más fajta is) védelmet nyújt már az elsõ tabletta beszedése után. Én mindenesetre megvártam az egy hónapot. Mikor elõször bementem, hogy felírja a fogamzásgátlót, nem kérdezett az ég világon semmit tõlem. Sem azt, hogy dohányzok-e, vagy hogy miért akarok tabit szedni, vagy egyáltalán szûz vagyok-e még. Csak megvizsgált belülrõl, de nem nézte meg sem a hasam, sem a melleim. A számítógépbe felírták, hogy mikor volt az utolsó menstruációm, és elküldött vérvételre. Amikor visszavittem az eredményt, akkor írta fel a Volinát. A mellem nagyobb lett tõle, de hízni nem híztam, viszont a hangulatváltozásokat én is észrevettem magamon, mint ahogyan többen is írják más oldalakon. Amúgy szerintem ez egy jó gyógyszer, végül is nálam a cél az volt, hogy megfelelõen védjen, és ne hízzak el tõle. Csak ajánlani tudom. :)

Ha most ekezdem újra szedni a fogamzásgátlót, mennyi idö kell hogy hasson, és bennthagyhassa a barátom?

Tiz évig szedtem fogamzásgátlót.Majd 7hónapig nem.

Legjobb válasz: Ha jól tudom, a készítmény használati utasításában pontosan le van írva a válasz arra, amit kérdeztél.

Ha jól tudom, a készítmény használati utasításában pontosan le van írva a válasz arra, amit kérdeztél.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!