Találatok a következő kifejezésre: Mennyi időt az első (499 db)

A bárányhimlő mennyivel idővel az első pöttyök megjelenése előtt fertőző már?

Szóval ma jött ki az unokatesón. Csütörtökön jártak nálunk. Elkaphatták a gyerekeim?

Legjobb válasz: Igen, azt mondják elõtte 10 nappal már lappanghat.

Igen, azt mondják elõtte 10 nappal már lappanghat.
1-2 héttel a pöttyök elõtt már fertõz. Cseppfertõzéssel. Elég ha a kilincset megfogta a gyermeked, amit az unokatesó pl. elõtte megfogott nyálas kézzel.
Nekünk érdekes módon a kisebb nem kapta el(4hetes volt)a nagyobbik gyerekünktõl.Azt mondta az orvosunk h.19-21 nap a lappangási idõ és ez alatt már fertõzhet is, ahogy egyikünk már írta cseppfertõzéssel. Akár el is kaphattátok és az is lehet, hogy csak 2hét múlva jön ki rajtatok.
Nem minden esetben fertõz. Például nálunk volt az ovis csoportban és nem kapta el a lányom, pedig még nem volt és nem is lett beoltva. Két hete csütörtökön voltunk barátoknál, utána szombaton jöttek ki a pöttyök a kisfiún, utána csütörtökön már pöttyösen is találköztünk és még nem kapta el a lányom, bár még van vissza a lappangási idõbõl.
A kérdező hozzászólása: Na de fertõz is, amikor lappang? Most egy weboldalon ( http://www.hazipatika.com/betegsegek_a_z/baranyhimlo/151 ) azt olvastam, hogy 1-2 nappal a pöttyök elõtt már fertõz. Eddig én is hosszabb idõt hallottam, és ez az elsõ hely, ahol ezt olvasom. Ezért szeretnék megerõsítést vagy cáfolást kapni.
A kérdező hozzászólása: Most a gyermekbetegsegek.hu-n is azt olvasom, hogy kiütés megjelenése elõtt 1-2 nappal fertõz. http://www.gyermekbetegsegek.hu/baranyhimlo.aspx Ne haragudjatok, nem köcsögölni akarok, de tapasztalatból tudjátok, hogy 1-2 héttel elõtte is fertõz? Kicsit be vagyok tojva, ha nincs szerencsém, most egy 11 hónapos és egy két éves bárányhimlõs gyerekem lesz egyszerre. :(

Fehérfolyásnál mit szoktatok csinálni, higiénikailag? És ez kb. mennyi idő az első mensiig?

Legjobb válasz: Nem az a gond a folyással, bármilyennel, hogy nem jön ki mosással... Hanem ha olyan mennyiségû, hogy átüt a bugyin, és mondjk a nadrágon is foltot hagy... Ha valóban sima fehér folyásról van szó, és nincs mögötte más probléma pl. fertõzés, és kellemetlenül érzed magad, használj nyugodtan betétet. Csak figyelj arra, hogy ne valami vacak, mûanyag bevonatú legyen.

Nem az a gond a folyással, bármilyennel, hogy nem jön ki mosással... Hanem ha olyan mennyiségû, hogy átüt a bugyin, és mondjk a nadrágon is foltot hagy... Ha valóban sima fehér folyásról van szó, és nincs mögötte más probléma pl. fertõzés, és kellemetlenül érzed magad, használj nyugodtan betétet. Csak figyelj arra, hogy ne valami vacak, mûanyag bevonatú legyen.
Igen, utolsó. Egészségtelen a RENDSZERES használata. A rendszeres alatt a folyamatosan minden nap. Hiába van ráírva, hogy légáteresztõ a nemi szervnek is van szüksége szellõzésre. De a normális folyásnál nem kell semmit használni. De van akinek nagyon erõs a fehérfolyása annak is ajánlatos 3-4 nap szünetet tartani a használatából. Bár tinikorban tényleg erõsebb a folyás, de akkor is érdemes néhány napig nem használni, minden hónapban. Én is a Libresse és a Carefree termékeit ajánlom. Valamint, ha nagyon erõs akkor azért egy kivizsgálást megér a dolog.
Tinédzserként hiába töröltem le wc-kor, ha nem használtam volna tisztasági betétet, megtelt volna a bugyi. Szóval errõl ennyit.
ez mekkora baromság, hogy ne használjunk fehérfolyásra tisztasági betétet... mert, miért ne??? pont erre van, semmit nem árt, csak megvédi a fehérnemût. igenis nem gusztusos h ugyanazt a bugyit hússzor eláztatja a folyás, egy idõ után nyomot is hagy. ajánlánam a libresse micro betétet, kisméretû, minden fajta bugyiban elfér.
mi a francért lenne egészségtelen tisztasági betétet hordani??? XDD ekkora butaságot.
Fehérfolyásra NE használjatok tisztasági betétet. A tisztasági betét pecsételõs vérzésre, vagy rendellenes folyásra van, NEM a normális fehérfolyásra. NAGYON egészségtelen folyamatosan tisztasági betétet használni, márpedig fehérfolyás szinte mindig van nemileg érett nõknél, hiszen az tisztítja a hüvelyt. A fehérfolyás pedig mindenféle kezelés nélkül kijön a bugyiból, csak be kell tenni a mosógépbe és kész. A betét és tisztasági betét azért van, hogy foltot hagyó dolgoktól védje az alsónemût, de a normális fehérfolyás nem hagy foltot.
Nem kell hagyni, hogy megteljen a bugyid. Egyszerûen amikor elmész wc-re letörlöd wc papírral, ha nagyon sok jött. Felesleges a betétre pénzt és idõt költeni. Én sose használtam folyás miatt.
1-2évvel az elsö menstruáció elött de lehet eltérés.Érdmes tisztasági betétet használni ha nagyobb mennyiségü.Carfree és a Libresse tisztasági betétek nagyon jók.Tapasztalatból mondommert én is ezeket használom a köztes napokon. 11/L
A kérdező hozzászólása: de akkor hagyjam, hogy megteljen vele a bugyim? mert sok "jön" ..
Tisztasági betét elég, egyébként a menstruáció elõtt 1-2 évvel kezdõdik, de akkor is van, ha már megjött a menstruáció, egészen klimaxig.
Érdekes módon 5-6 év rendszeres használattól semmi bajom nem lett.
Még nincs...de még lehet...
Persze, hogy lehet, sõt 5 perc múlva meg is halhatok :D Sõt, lehet mindjárt kihal az emberi faj. Minden lehet.
sztem rosszabb, mikor betét nélkül egész nap folyásos a bugyid, abban a nedves felületben "ázol", az ad aztán táptalajt a fertõzéseknek... a betét azért szárazabban tart. és nem, nekem nem kórosan erõs a folyásom.
Attól még nem egészséges a minden napi használat. De pl. hétvégén, vagy amikor otthon többször is tudsz bugyit cserélni->ergo nem kell tiszt.betét. Így még szellõzik is...

Második baba leghamarabb mennyi idővel az első után érkezzen?

Amikor már fel tudja fogni az els?, h mi történik, amikor nem szorul háttérbe, amikor én sem hanyagolom el az új baba miatt, amikor én sem érzek b?ntudatot, h nem marad id?m az els?re, a második miatt!!??

Legjobb válasz: ez mind azon áll, hogy te belül hogy kezeled a helyzetet. a gyerek a te hozzáállásodat veszi át. mi 1 éves korában mondtuk azt, hogy mostmár jöhet a kistesó, és már úton is van :-) azt szokták mondani, hogy a gyereknek az a jobb, ha kicsi a korkülönbség, a szülõnek meg úgy könnyebb, ha nagy. de 2 barátnõm is hamar lett több gyerekes, és mind2en azt mondták, hogy könnyebb 2vel mint 1gyel!

ez mind azon áll, hogy te belül hogy kezeled a helyzetet. a gyerek a te hozzáállásodat veszi át. mi 1 éves korában mondtuk azt, hogy mostmár jöhet a kistesó, és már úton is van :-) azt szokták mondani, hogy a gyereknek az a jobb, ha kicsi a korkülönbség, a szülõnek meg úgy könnyebb, ha nagy. de 2 barátnõm is hamar lett több gyerekes, és mind2en azt mondták, hogy könnyebb 2vel mint 1gyel!
Ne is haragudj, de amit írsz, olyan nincs. Hogy lemaradsz az elsõ lépéseirõl, stb. Ilyen nem létezik. Hidd el, amikor több gyereked van, megtanulsz egyszerre több dologgal is foglalkozni. Pl az egyiknek mesét olvasol, a másikat közbe szoptatod. Együtt rakjátok tisztába, segít a ruhákat hajtogatni, stb. Nem olyan nagy dolog, ha több gyereke van valakinek.
A kérdező hozzászólása: Köszi. Nem cél a kis korkülönbség, csak attól is félek, h lemaradok az elsõ szaváról, ahogy feláll, elindul, ilyesmi, mert éppen a kicsivel foglalkozom és ezek a dolgok többet nem jönnek vissza. Az egy év, szerintem a nõi szervezetnek nagyon megterhelõ, szülés után 3 hónappal már újra terhes valaki?! A doktornõ szülés után azt javasolta h szülés és újabb teherbeesés között 1 év pihenõidõ kell, csak nehezen jött össze az elsõ is és mikor próbálkozzunk? Lehet nem sikrül megint, csak sokára, akkor meg amúgy sem lesz köztük nagy korkülönbség. Köszi mégegyszer mindenkinek!
Valamilyen szinten mindig hanyagolva lesz a kis tesó érkezése után az elsõ gyerkõc, akár mennyi idõs is, hisz ketten lesznek már.De neked kell ezt kompenzálni, hogy ne érezze annyira. Ez természetes, ha több gyerkõc születik a családba.A gyerkõceim között 20, 5 hónap lesz és remélem ez jó korkülönbség lesz. :D
A fiam 3, 5 lesz, mikor a tesó születik. Már felfogja a dolgokat, vigyáz a hasamra, pedig elég szeleburdi, puszilgatja, ölelgeti, mondja, hogy szereti a tesót, ad neki a kajájából :) és mivel már választottunk nevet, a nevén szólítja. Remélem így marad ez születése után is. Igazából még egy évet akartunk várni a másodikkal, de úgy tûnik, a fiam érettebb a dologra, mint sejtettük.
A nagy életében mindig változást okoz a kicsi érkezése, mindegy mennyi idõs. Én mindenféle körkülönbséget kipróbáltam. Az 1. és a második között 4 év van, a következõ 1 év múlva született, a 4. rá 10 évre, az 5. pedig 2 évre rá. Akkor már a nagyok bõven kamaszok voltak. A legjobb az 1 év korkülönbség volt. Sok volt ugyan a manuális tennivaló, de pillanatok alatt összenõttek. Az 1 éves még nem volt eléggé öntudatos ahhoz, hogy tiltakozzon a kicsi érkezése ellen. A 2 év nehezebb, jó két hónap kellett, hogy úgy-ahogy megszokja a picit a nagyobb, de azért már alakul a dolog. A 4 év nehéz volt, nagyon eltérõek voltak az igényeik, nehezen szoktak össze. A kamaszok örültek a kicsik érkezésének, bulinak fogják fel az egészet. Szóval kinek mi válik be. Szerintem nem annyira a korkülönbség a lényeg, hanem az, hogy legyen tesó, és úgy neveld Õket, hogy mindig számíthassanak egymásra.
Hát ha ez a cél, akkor max. 1 év a jó különbség, ahogy egyre nagyobbak, annál jobban felfogják, hogy mi történik. egy 3-4-5 éves sokkal jobban tudja mi törénik, mint egy 1, 5 éves.
Hát ahogy egyre jobban felfogja, annál rosszabb. Amikor a nagy iskolás, még akkor is féltékeny a kicsire. Nálunk 2, 5 év a különbség, és persze, hogy valamilyen szinten zokon vette a kistesó érkezését. Szerintem minél kisebb a különség, annál jobb nekik. Mondjuk 1 év. Minden a szülõn múlik, mennyire veszik zokon a tesók érkezését. Én is tervezem a harmadikat, akkor szeretnék teherbe esni, amikor a pici fél éves lesz.
nem lesz elhanyagolt, nem fog sérülni, ha te természetesen kezeled a helyzetet. ismerek olyat, ahol 1 év+9 hónap van a gyerek közt, és semmilyen gondot nem okozott, sõt, azóta boldogabb a nagy is, és ismerek olyat is, ahol 3 év van közöttük és utálják egymást, féltékenyek. szerintem fontos, hogy tudjuk kezelni a helyzetet (úgyis utána derül ki, hogy reagál, nem lehet megjósolni). ha látszik, hogy a nagy féltékeny a tesóra, akkor kell vele kettesben is idõt tölteni.
Ez csak rajtad múlik h mennyire lesz elhanyagolt avagy sem.1 éves kor körül már ideális...mármint ebben az esetben értem.Bár nekem is 1 éves a fiam, de mi tavaszra tervezzük a következõt.Persze nem amiatt h õ mikor lesz képes felfogni stb.Amúgy biztos h érti már h "mi az h kisbaba", mert egy hónapja szült barátnõm, rendszeresen járunk hozzájuk, és mindig nézi a babát, mosolyog rá :) Olyan aranyos olyankor. Szerintem a nagyobb babát is bele lehet vonni bizonyos feladatokba a kicsi körül.nem kell nagy dolgokra gondolni. Mi azért tettük tavaszra az újabb baba vállalását, mert ki akarom tolni azt az idõt, amikor õ járni tanul én meg már nagy pocakos legyek.Nem tudom h evvel a feladattal hogyan és mi módon tudnék megbírkózni, mivel hogy emeleti lakásba lakunk.
A kérdező hozzászólása: Nem akarom végigizgulni a terhességet, h aggódom, h a nagy még nem elég érett és megszenvedi, h nem csak vele foglalkozom, de 3 gyereket akarunk és nem vagyunk fiatalok! Konkrétan mennyi idõ lenne, tehát mikor képes egy kisgyerek már felfogni ezt, sérülés nélkül, nem akarom, h elhanyagolt baba legyen?!
A kérdező hozzászólása: oké

Ha minden teljesen normális nálunk, mindketten egészségesek vagyunk, kb. mennyi idővel az első próbálkozás után jöhet össze a baba?

Tudom, hogy nem lehet el?re megmondani, de minden emberi számítás szerint kb. mennyi id?? Átlagosan...

Legjobb válasz: Szerintem ez egyén és szervezet függõ. Én augusztustól szedtem terhes vitamint, hogy a szervezetemet felkészítsem, szeptemberben kezdtünk el próbálkozni és októberben pozitív volt a teszt és az uh is. Nekünk nagyon gyorsan összejött. Én annak tudom be, hogy a terhes vitamin sokat számított ebben.

Szerintem ez egyén és szervezet függõ. Én augusztustól szedtem terhes vitamint, hogy a szervezetemet felkészítsem, szeptemberben kezdtünk el próbálkozni és októberben pozitív volt a teszt és az uh is. Nekünk nagyon gyorsan összejött. Én annak tudom be, hogy a terhes vitamin sokat számított ebben.
Nem akarlak lelombozni, de amíg valaki nem próbálkozik, addig tuti azt hiszi, hogy egészséges, és minden rendben van. Aztán mikor már 1-1, 5 éve nem akar jönni, na akkor szokott kiderülni, ha még sincs minden rendben. Tehát igazából nem tudhatod, hogy egészségesek vagytok. Csak a saját tapasztalatomat írtam le. Végül 7 év után lombikkal lettem babás. Meg mertem volna esküdni, hogy makk egészséges vagyok, míg nem kezdtünk próbálkozni. Remélem neked hamar összejön, gond nélkül!:-) 17+6 hkm
Én 7 hónap próbálkozás után mentem a dokimhoz az éves rákszûrésre, és rákérdeztem, hogy mi a helyzet? Azt mondta, hogy mivel már több, mint fél éve próbálkozunk, érdemes lenne nézni egy UH-ot, hogy van-e peteérés? Végül nem lett UH, de rá 2 hónapra összejött a mi kicsi lányunk. Szóval összesen 9 hónap után.
A környezetemben azt látom, hogy átlag fél-egy év.Nekem fél év után sikerült, elõtte két évvel kezdtem szedni a vitamint.A hõmérõt és egyebeket tényleg felejtsd el, az csak hátráltatja az embert, és teljesen becsavarodik.
Tényleg ne hõmérõzzél meg ilyenek, ha nincs semmi baj (és miért lenne), akkor felesleges. Mi se csináltunk semmi ilyet. Van egy gyerekem, és most várjuk a másodikat, mindkettõ elsõre összejött. (Terhesvitamint, folsavat ilyeneket sem szedtem.)
A kérdező hozzászólása: Ja azt sem írtam, hogy vitamint szedek már két hónapja, és még nem próbálkozunk, majd csak jövõ hónaptól..
kapcsolatfüggõ is. számít az is, hogy mennyi ideje éltek együtt, mennyire vagytok összeszokva a pároddal.ha minden stimmel bízhattok benne, hogy fél éven belül sikerülni fog.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat. Azt nem írtam, hogy én tutira nem fogok számolgatni, meg hõmérõzni, meg semmi ilyesmit. Nekem az teljesen megölné a romantikát... Én úgy gondoltam, hogy majd amikor "jólesik" és csak összejön..
Az orvosok szerint ha egy év után nem jön össze a gyerek, akkor érdemes "gyanakodni", hogy gond van. Különben pl. rokonaimnak az elsõ babájuk több mint fél év próbálkozás után jött össze, a második pedig azonnal. Szóval biztos van átlag, de a szórás nagy.
Ezt nehéz megmondani, de a nagy százaléknak az elsõ félévben sikerülni szokott. A többieknek az elsõ egy évben. A fennmaradó kis százaléknak sajnos akkor sem... A magzatvédõ vitamint tényleg jó, ha elkezded szedni (lehet hosszabb távon is szedni). Sok sikert kívánok a minél hamarabbi babásodáshoz!
Soha nem szedtem terhesvitamint, és nem is igazodtam a naptárhoz. Amikor nem védekeztünk, 1-2 hónap után terhes lettem, mindhárom alkalommal.
Mi mindketten egészségesek voltunk, elsõ hónapban összejött. Így: peteérés elõtt 4 nappal kezdünk próbálkozni, szigorúan 2naponta, hogy termelõdjön elég anyag. Aztán peteérés után még a biztonság kedvéért, a Jónás-naptár szerinti utolsó idõpontig. Mint kiderült, ez volt a szerencsénk, mert akkor jött össze, minden UH ezt bizonyítja, a méret szerint, pont 4 napot késett a peteérésem. Szóval 2 naponta a legjobb, peteérés körül pár alkalommal...Sok szerencsét kívánok!!!
A kérdező hozzászólása: Sumergo köszi a választ, úgy értettem, hogy egészséges vagyok, hogy most estem át egy teljes kivizsgáláson (teljes vérkép, EKG, citológia, meg egyéb nõgyógyász, fogorvos, stb.) és mindenki azt mondta minden ok. :)

A mellek növekedésétől számítva mennyi idő az első mensi?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más. Nekem inkább a mensi után kezdtek el nõni a melleim.

Ez mindenkinél más. Nekem inkább a mensi után kezdtek el nõni a melleim.
Nem áll összefüggésben a kettõ. De ha már nõ a melled, akkor lassan a mensidnek is meg kell jönni... 16 éves korig kell megjönnie az elsõnek, ha utána sem jön meg, akkor szoktak kivizsgálást javasolni.
A kérdező hozzászólása: Éetem...Csak azért kérdeztem, mert hol úgy olvastam, hogy 2 év, hol úgy olvastam, hogy két és fél év .Szerettem volna utánnajárni a dolognak...
11 évesen kezdett, vagyis 11 és fél 13 vayok, 13 és fél és még nincs m

Mennyire fáj az első aktus? Lehet az első együttlétkor orgazmusom? Élvezhető az első együttlét is? Ha nem mennyi idő után?

Hallottam már azt is, hogy egyénfüggő: lehet hogy fájni fog, lehet nem. Lehet vérzek majd, de nem biztos.

Legjobb válasz: az saját éa a környezetemben lévõ lányok tapasztalatasi alapján, aztmondom a fájdalom erõssége attól függ hogy mennyire feszengsz .. próbáld minél inkább elengedni magad, és élvezni hogy vele vagy. így sem lesz fájdalom mentes, de közel sem lesz olyan fájdalmas mintha görcsölnél. az orgazmus nem valószínû, max akkor ha a kezével rásegít a csiklódon.

az saját éa a környezetemben lévõ lányok tapasztalatasi alapján, aztmondom a fájdalom erõssége attól függ hogy mennyire feszengsz .. próbáld minél inkább elengedni magad, és élvezni hogy vele vagy. így sem lesz fájdalom mentes, de közel sem lesz olyan fájdalmas mintha görcsölnél. az orgazmus nem valószínû, max akkor ha a kezével rásegít a csiklódon.
Van, akinek fáj, van, akinek nem. Attól függ, mennyire kívánod a partnered, mennyire izgat fel, mennyire görcsölsz rá a témára. Élvezhetõ, de elsõ alkalommal ne számíts orgazmusra. Max csiklóorgazmus azoknál, akik elõtte pettingeltek jópárszor a sráccal, úgy elõfordulhat.

Akinek kis súllyal időre született a babája? Mennyit hízott az első hetekben?

a kislányom 2850g és 49 cm volt születéskor.ennyivel is jöttünk haza és egy hét múlva kellett a véd?n?höz menni méreckedni akkor már 3160g volt.mennyit hízott a te babád az els? hetekben?Már aggódom hogy ilyen pici még.A fiam egy kilóval többel született és hízott is gyorsabban .Anyatejes volt ? is és a lányom is az.

Legjobb válasz: A fiam a 37. héten született 1760 grammal, 1680-ra esett vissza, majd egy hónaposan 2610 gramm volt. Fél évesen pedig 6100 gramm volt. Õ is csak anyatejes volt.

A fiam a 37. héten született 1760 grammal, 1680-ra esett vissza, majd egy hónaposan 2610 gramm volt. Fél évesen pedig 6100 gramm volt. Õ is csak anyatejes volt.
No most elõvettem a nagy lányom kis könyvét. Mert õ is pont 2850-el született, csak 53 cm-el (gondolhatod, milyen girnyó volt :o), bár azt hozzá kell tennem, hogy ez nem kis súly, hanem normális. 2500 alatt van kis súly. No egy hetesen nem tudom mennyi volt, a 13 napos méréskor 3000 g-ot mértek, pedig a kórházból azt hiszem 2750-el hoztuk haza. Én nem méregettem, láttam, hogy jól szopik. Most lesz 4 éves, teljesen jól fejlõdõ és átlagos súlyú gyerek volt mindig is.
enyém 2800g és 56cm volt :D ha a tiétek volt girinyó én mit szóljak? :D szegénykémen lógott a bõr és kilátszott a csontja :D elég fixen 150g-200g/hét hízott :)
2650-nel és 51 cm-vel született, 1 hósan 3800 gramm volt, 2 hósan4900, 3 hósan kereken 6 kiló. szócval belehúzott. 3 hósan volt amúgy 60 cm. csak anyatejes volt.
kislányom 35. héten 2480 gramm 48 centivel született. 3600 gramm volt 1 hónaposan. amúgy kb 3 naponta mértem, valahova lejegyeztem de nem vagyunk otthon h leirhassam neked.most 1 éves, 8600 gramm 68 cm. szóval kicsike, de én is csak 48 kg vagyok, apa 60 körüli, tehát nem aggódom, mind vékonyak vagyunk
mi is anyatejes, még mindig.
Nekem 2890-nel és 50 cm-rel született, de sajnos vesztett a súlyából és leesett 2320-ra. most 7 hetes és 4280-at mértem neki tegnap este és kb. 60 cm jelenleg! tápszeres baba.
A kérdező hozzászólása: ma voltunk méreckedni és 52.5 cm 3450g:) csak megnövünk:)

Mit csináltatok az első szexnél a párotokkal, hogy zajlott? És mennyi idő után történt meg?

Nemrég összejöttem egy sráccal, ? 20 éves, én 18, egyikünk sem sz?z. Még nem nagyon beszélgettünk a szexr?l, de nem is tudom, hogyha megtörténne, mi legyen. Nálatok az els? alkalmával volt orális szex? Vagy valami különlegesebb póz? Vagy maradjunk a legegyszer?bbnél? Így, hogy egyikünk sem sz?z, csak még több kérdés merült fel bennem, mert lehet ? többet várna el, mint más...

Legjobb válasz: Az idõ teljesen változó.volt. Az elsõ szex velem 19 évesen 1-2 hónap után történt meg. Után alevõ kapcsolataimban kb. 1 hónap volt a várakozási idõ, kivéve egy szûz sráccal, akivel bõ 3 hónap, illetve a legutóbbi exemmel, akivel már 2,5 hét után az ágyban találtam magam, ez utóbbi ellenkezik az elveimmal, de extra körülmények vezettek ide, és végülis nem sült el rosszul, 1,5 éves kapcsolat lett belõle. De alapjáraton én felnõtt korban is javaslok min. egy hónap várakozási idõt. Azért ki kéne hoyg alakuljon némi intimitás. Pont azért, hogy ne szorongva vágj neki az elsõnek, ne "vizsga" legyen. Az érzelmek domináljanka, ne az elvárások, vagy a BEKÉPZELt elvárások. Altalában a pasik nem szokták kérni az orális szexet elsõ alkalommal, õk viszont mûvelik. Persze szerintem ha a csajnak van kedve így is izgatni, nem hiszem, hogy bánják, de a többség úgy van vele, ráérünk - most ugye komoly kapcsolatról beszélünk. Póz? Hát szerintem ez ahogy jön - az én tapasztalataim szerint az elsõk vagy klasszikus misszionáriusban mentek végbe, vagy úgy, hogy én voltam felül, és ráfeküdtem a pasira. Szerintem nem jó ilyenkor a kitekert, azért ha van érzelmi alapja, szerintem fontos, hogy lássátok egymás arcát, amikor elõször "eggyéváltok"

Az idõ teljesen változó.volt. Az elsõ szex velem 19 évesen 1-2 hónap után történt meg. Után alevõ kapcsolataimban kb. 1 hónap volt a várakozási idõ, kivéve egy szûz sráccal, akivel bõ 3 hónap, illetve a legutóbbi exemmel, akivel már 2, 5 hét után az ágyban találtam magam, ez utóbbi ellenkezik az elveimmal, de extra körülmények vezettek ide, és végülis nem sült el rosszul, 1, 5 éves kapcsolat lett belõle. De alapjáraton én felnõtt korban is javaslok min. egy hónap várakozási idõt. Azért ki kéne hoyg alakuljon némi intimitás. Pont azért, hogy ne szorongva vágj neki az elsõnek, ne "vizsga" legyen. Az érzelmek domináljanka, ne az elvárások, vagy a BEKÉPZELt elvárások. Altalában a pasik nem szokták kérni az orális szexet elsõ alkalommal, õk viszont mûvelik. Persze szerintem ha a csajnak van kedve így is izgatni, nem hiszem, hogy bánják, de a többség úgy van vele, ráérünk - most ugye komoly kapcsolatról beszélünk. Póz? Hát szerintem ez ahogy jön - az én tapasztalataim szerint az elsõk vagy klasszikus misszionáriusban mentek végbe, vagy úgy, hogy én voltam felül, és ráfeküdtem a pasira. Szerintem nem jó ilyenkor a kitekert, azért ha van érzelmi alapja, szerintem fontos, hogy lássátok egymás arcát, amikor elõször "eggyéváltok"
Szerintem elsõ alkalommal mindkét fél csak kóstolgatja egymást. A fiú bizonyára nem fogja megkérni a lányt hogy orálisan elégitse ki, mivelhogy elsõre nem akar rámenõsnek tünni(hogyha komoly kapcsolat kialakulásában reménykedik). Csináljátok olyan pózban ahogy jól esik, van aki elsõ alkalommal megmutatja a másik félnek, hogy mit tud, van aki minden alkalomra tartogat meglepetéseket. Én a párommal 4 hónap után feküdtem le, mivel akkor éreztem, hogy már biztosan nem bánhatom meg.:)
Hát, nem tudom ki hogy van vele, de nálam az elsõ alkalmak nem olyan hajde nagyon jók. A fiú persze elmegy, ezzel nincsen gond, de ilyenkor hagyom, hogy õ irányítson, és az én igényeim nem nagyon kerülnek terítékre. Szóval igazából csak az ezt követõ alkalmak során "bontakozom" ki és igyekszem az irányításból is kivenni a részem.
Nekem az 1. alkalommal volt orális szex, hiszen lényeges az elõjátéknál..persze ha te nem akarod, nem kell megtenni.
mi 2 hónapja vagyunk együtt, mind2en szüzek voltunk. mi már a kapcsolat elején az elsõ héten is beszéltünk róla, hogy majd milyen lesz, stb. :) aztán a 2. hónap elõtt 1 nappal megtörtént...:D iszonyatosan egymásra voltunk indulva, és ugye pasinak ha elsõ, akkor hamar elmegy...én meg kicsit többet akartam mert épphogy berakta, és már durr volt...úgyhogy volt orál, elég rendesen, de nagyon nem is mertem csinálni amíg meg nem kérdeztem, meg õ se nekem, de tényleg igaz, hogy ráérez az ember :) az a jó, hogy mi tök jól kommunikálunk a kettõnket érintõ dolgokról :) póz...misszionárius, aztán lovagló(õ akarta) :) szerintem ne parázz, én megnyugodtam mikor arra került a sor, a szerelem csodákra képes.... :)
Szerintem meg pont hogy mikor összejössz valakivel nem egybõl kompletten kell d.gni....még nem is ismeritek olyankor egymást estét, igényeit.....szten az a tuti ha elõtti orális kielégítéseket csináltok, kölcsönösen....
Egyetértek utolsóval, a fokozatosság nem hülyeség - bár az én esetemben az szinte mindig inkább rólam szólt. Lehet kölcsönösen is, csak akkor már sor került az katusra is. :)

Az elsõ kerékpáros kétszer akkora átlagsebességgel haladt, mint a második. A harmadik átlagsebessége megegyezett az elsõ kerékpároséval. Melyikük mennyi idõ alatt tette meg a maga 50 km-ét?

Matekháziban valaki segitsen legyszii.Egy kerékpáros váltóversenyen egy háromtagú csapat indult. Mindegyikük 50 km-t tekert. A 150 km-es távot 4 óra alatt tették meg.

Legjobb válasz: Legyen az elsõ átlagsebessége 2x, ekkor a másodiké x, a harmadiké szintén 2x. Ha ezt tudjuk, akkor azt is tudjuk, hogy az elsõ y és a harmadik y/2 idõ alatt, a második y idõ alatt tette meg az 50 km-t (mivel sebesség*idõ=megtett út). Tudjuk, hogy összidejük 4 óra, tehát y/2+y/2+y=4, összevonvan 2y=4, tehát y=2, vagyis a második kerékpáros 2, a másik kettõ 1 óra alatt tette meg az útját. Ebbõl az is kiszámolható, hogy az elsõ és a harmadik 50, a második 25 km/h-s sebességgel haladt.

Legyen az elsõ átlagsebessége 2x, ekkor a másodiké x, a harmadiké szintén 2x. Ha ezt tudjuk, akkor azt is tudjuk, hogy az elsõ y és a harmadik y/2 idõ alatt, a második y idõ alatt tette meg az 50 km-t (mivel sebesség*idõ=megtett út). Tudjuk, hogy összidejük 4 óra, tehát y/2+y/2+y=4, összevonvan 2y=4, tehát y=2, vagyis a második kerékpáros 2, a másik kettõ 1 óra alatt tette meg az útját. Ebbõl az is kiszámolható, hogy az elsõ és a harmadik 50, a második 25 km/h-s sebességgel haladt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!