Találatok a következő kifejezésre: Mennyi időt a mensi (53 db)

Esemény utáni tabletta után mindig kell, hogy legyen köztes vérzés? Ha igen, mennyi idővel a bevétel után? Eshet egybe a mensivel?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, mindenki másképp reagál a gyógyszerre. Általában okoz vérzést pár nap mulva, de nekem pl megvonásos vérzésem volt utána, nem áttöréses. Mindig más..

Én úgy tudom, mindenki másképp reagál a gyógyszerre. Általában okoz vérzést pár nap mulva, de nekem pl megvonásos vérzésem volt utána, nem áttöréses. Mindig más..
Ha pont idelye lenne a mensinek akkor eshet egybe. Egyébként 2-3 nap múlva mindenképp jelentkezik vérzés!
"A sürgõsségi fogamzásgátlást követõ menstruáció általában 21 napon belül jelentkezik, és a vérzés mennyisége nem tér el a korábbi vérzésektõl. A peteérést megelõzõ használat esetén a vérzés 5-7 nappal korábban is jelentkezhet, a peteérés utáni alkalmazás esetén pedig 4-5 napot késhet. Mellékhatásai között meg kell említeni a hányingert, hányást, szédülést valamint a fáradékonyságot. " Forrás: Weborvos - Dr. Hartman Gábor ez kicsit talán többet mond, és legalább egy szakértõ állásfoglalása... sok szerencsét!
Nekem is eltér a korábbi vérzéseimtõl... szinte azonnal kezdõdött elõbb csak alvadt vérrel, tehát barnáztam, most meg mindkettõ egyszerre, nem túl sok az egész, mondjuk én nem a 72 órásat vettem be, hanem kombinált fogigátlómat használtam 2x2-es adagolásban (12 óra a két-két tabi között), egy orvos szerint ez is egy módszer. Szóval nekem vszeg ezért kevesebb a vérzésem, de a doki szerint nem estem teherbe.
Nekem is pont ugyanez a bajom es egybe. Kerdesem 1hete vettem be pont es 1napit barnaztam. Az ugye nem jelent bajt, se gondot? Szoval igy kell tortennie?!
Megkérdezhetem, miért van szükség a mûtétre?
A kérdező hozzászólása: PCOS vagyok, rengeteg tüszõvel, melyek nem érnek meg, mensim sincs... Babát szeretnénk.
Nekem volt laporoszkópiás mûtétem, mert el voltak záródva a petevezetõim, és cisztáim is voltak.Úgy emlékszem 1-2 héten belül már lehetett szexuális életet élni.Én két hétig voltam otthon, de szerintem addig maradj otthon amíg jónak látod.A menszesznek a mûtét után rendes idõre kell megjönnie, a ciklus hosszától függõen.Tehát a mûtét a 0.nap, ha jól emlékszem.Nekünk a mûtét után inszeminációt csináltak, és az másodikra sikerült is!sok szerencsét kívánok!Amúgy a doki mindent el fog mondani, de ha nem túl bõbeszédû akkor kérdezz nyugodtan!
Nekünk 6 hét után lehetett próbálkozni.Méhenkívüli terhesség miatt volt laparoszkópiám. A mensi is megjött 1 hónapon belül. Én úgy vettem észre hogy a sebek gyorsan begyógyultak, nem volt vészes. Én is 2 hétig voltam tp-en.
Nekem is volt laparoszkópiám, cisztát kellett kivenni. A menstruációm nem késett, sõt azóta 4 ciklusom volt, és egy kicsit le is rövidült (2nappal). Én 4 hetet voltam otthon, utána kezdtünk el próbálkozni.Bár a kórházban hallottam, hogy volt olyan aki a 4 hetes kontrollra már babásan ment! :-) Fizikai munkánál jól meg kell gondolni, hogy mikor mész vissza dolgozni!
Elsõ vagyok. Sorstársak vagyunk, Nekem pont 2 éve volt ugyanígy PCO miatt lapar mûtétem. A 3. napon már haza is engedtek. Nem akarlak elkeseríteni, de Én nagyon rosszul voltam utána, nagyon fájt a hasam. A doki Nekem azt mondta, hogy nem kell várni, nyugodtan próbálkozhatunk, és próbálkoztunk is csak sajnos még mindig nem jött össze a baba. Tehát mûtét után kb. 1 héttel már szeretkeztünk mindenféle védekezés nélkül. A mensim pont 1 hónap múlva jelentkezett, és azóta 30-33 napra be is állt a ciklusom. Én már 1 hét múlva sajnos mentem dolgozni, igaz Én irodai munkát végzek. De a felépülésre az orvos 3 hetet mondott. Szóval Mi még azóta is próbálkozunk, sajnos. Egy hónap múlva megyünk a Budai Meddõségibe. Neked melyik kórházban csinálják a mûtétet? De a doki tényleg mindent elmond majd Neked. Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok. Egyébként mélyaltatásban végzik az egész mûtétet. Sok sikert, remlem Neked nagyobb sikered lesz, mint Nekem.

Ha nem tudok szoptatni, szülés után mennyi idővel kell megjönnie a mensinek?

6 hónapja szültem, 2 hónapja egyáltalán nem szoptatok, és még semmi. Normális ez?

Legjobb válasz: Szia! Normális. Legalábbis nálam is így volt. A méh nyálkahártyájának újra fel kell épülnie, ez egy hosszabb-rövidebb ideig tartó folyamat. Aztán, ha nem is szoptatsz már, a prolaktin szintnek(ez volt felelös a tejtermelésért)is lejebb kell mennie, különben nincs peteérés. Én 6 hónapig szoptattam,Cerazette-t szedtem (ennél gyakran elöfordul, hogy egyáltalán nincs vagy csak össze-vissza mensi),s egyáltalán nem jött meg, csak 2 hónappal késöbb (ekkor tablettát váltottunk). Csak azt tudom neked is javasolni, beszélj a dokiddal, esetleg írjon fogamzásgátlót (vagy ha már szedsz, akkor másikat), ezzel hamarabb beáll a ciklus.

Szia! Normális. Legalábbis nálam is így volt. A méh nyálkahártyájának újra fel kell épülnie, ez egy hosszabb-rövidebb ideig tartó folyamat. Aztán, ha nem is szoptatsz már, a prolaktin szintnek(ez volt felelös a tejtermelésért)is lejebb kell mennie, különben nincs peteérés. Én 6 hónapig szoptattam, Cerazette-t szedtem (ennél gyakran elöfordul, hogy egyáltalán nincs vagy csak össze-vissza mensi), s egyáltalán nem jött meg, csak 2 hónappal késöbb (ekkor tablettát váltottunk). Csak azt tudom neked is javasolni, beszélj a dokiddal, esetleg írjon fogamzásgátlót (vagy ha már szedsz, akkor másikat), ezzel hamarabb beáll a ciklus.

Mennyi ideig tart a mensitek, és milyen erős?

Nekem kb 4 nap, de ebb?l kett? nagyon gyenge, a másik kett?n is b?ven elég max két tampon (vagy betét) egy napra, éjszakára inkább csak a biztonság kedvéért. (Cserélem gyakrabban, de elég lenne max 2.)

Legjobb válasz: Nekem 3 nap volt a mensim összesen, ebbõl elsõ nap kis hasfájás, mellfeszülés és kicsit erõsebb vérzés, a másik 2 nap nagyon gyenge. (szintén 2 tampon elég lenne egy napra) 21 hetes kismama vagyok, úgyhogy nem lehetetlen teherbe esni. Drukkolok nagyon, hogy mihamarabb sikerüljön!

Nekem 3 nap volt a mensim összesen, ebbõl elsõ nap kis hasfájás, mellfeszülés és kicsit erõsebb vérzés, a másik 2 nap nagyon gyenge. (szintén 2 tampon elég lenne egy napra) 21 hetes kismama vagyok, úgyhogy nem lehetetlen teherbe esni. Drukkolok nagyon, hogy mihamarabb sikerüljön!
Szia! Nekem is pont ugyan ilyen lefolyású a menzim. Mióta van 4 naposak, ugyhogy szerintem nincs vele baj.És fogamzásgátlót nem szedtem soha.
Ha a 3. és 21. napon is nézték a hormonszintedet és mindkettõ oké, valamint UH-gal követték a ciklusodat és az is hibátlan, akkor lehet kijelenteni, hogy rendben van minden. Egyébként önmagában a gyengébb menstruáció nem jelent feltétlenül problémát. AZ már igen, hogy 2 éve nem esel teherbe. Az orvosodnak elvileg ki kellene derítenie ennek az okát!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat, kicsit megnyugodtam! Utolsó válaszoló: épp hétfõn akartam menni meddõségbe, erre pénteken kaptam munkát (eddig nem dolgoztam). Szóval most picit várok vele, hogy az új helyen ne elsõ héten kelljen kérdzkednem.

Spontán vetélés után (4 hetes voltam) nem csak az első mensi nem normális? Mennyi idő míg visszaáll normál kerékvágásba a szervezetem?

Két hónapja volt egy vetélésem, az orvos azt mondta, hogy az els? mensinél nem is nagyon lesz peteérésem és inkább csak 6 hétre jön meg és csak a második lesz normális.Az els? tökéletesen 28 napra jött meg, a második viszont most késik (nekem soha nem szokott). Tegnap negatív volt a teszt, így a véletlen babát is kizárhatom.

Legjobb válasz: Szerintem ez egyénfüggõ. Nekem 7 hetesen történt decemberben, mûtét után 2 héttel már volt peteérésem, aztán pont 28 napra megjött, a következõ pedig már nem jött meg:)De az elsõ mensim nekem is fura volt, elsõ 2 nap alig volt valami, aztán 3. nap ömlött, utána megint alig. Ha nem védekeztetek, akár a baba is becsúszhatott, lehet azért késik. Csinálj egy tesztet, azt nem írtad hány nap késés után teszteltél?

Szerintem ez egyénfüggõ. Nekem 7 hetesen történt decemberben, mûtét után 2 héttel már volt peteérésem, aztán pont 28 napra megjött, a következõ pedig már nem jött meg:) De az elsõ mensim nekem is fura volt, elsõ 2 nap alig volt valami, aztán 3. nap ömlött, utána megint alig. Ha nem védekeztetek, akár a baba is becsúszhatott, lehet azért késik. Csinálj egy tesztet, azt nem írtad hány nap késés után teszteltél?
A kérdező hozzászólása: 1 :) )) Vicces leírni is, de nekem tényleg nem szokott késni!

A mellek növekedésétől számítva mennyi idő az első mensi?

Legjobb válasz: Ez mindenkinél más. Nekem inkább a mensi után kezdtek el nõni a melleim.

Ez mindenkinél más. Nekem inkább a mensi után kezdtek el nõni a melleim.
Nem áll összefüggésben a kettõ. De ha már nõ a melled, akkor lassan a mensidnek is meg kell jönni... 16 éves korig kell megjönnie az elsõnek, ha utána sem jön meg, akkor szoktak kivizsgálást javasolni.
A kérdező hozzászólása: Éetem...Csak azért kérdeztem, mert hol úgy olvastam, hogy 2 év, hol úgy olvastam, hogy két és fél év .Szerettem volna utánnajárni a dolognak...
11 évesen kezdett, vagyis 11 és fél 13 vayok, 13 és fél és még nincs m

Laparoszkópiás műtét után (túl sok tüszőm van és ki kell égetni belőlük, ki kell tisztítani a terepet) mikor jön meg a mensi? Mennyi idő után lehet próbálkozni a babával?

Legjobb válasz: Nekem is volt laparoszkópiás mûtétem endometriózis miatt. A ciklus felénél csinálták, és utána rendben megjött. Bár nálam más volt a "téma", mint nálad... Ha tüszõket égetnek, lehet, hogy befolyásolja a mensit.. Amúgy lapar után rögtön lehet babával próbáékozni. Sok sikert:)

Nekem is volt laparoszkópiás mûtétem endometriózis miatt. A ciklus felénél csinálták, és utána rendben megjött. Bár nálam más volt a "téma", mint nálad... Ha tüszõket égetnek, lehet, hogy befolyásolja a mensit.. Amúgy lapar után rögtön lehet babával próbáékozni. Sok sikert:)

Ha 3 hete Escapelle-t vettem be mennyit késhet kb a mensi ami a legtöbb idő?

Azt olvastam 5 nap?de ha utána 1nap picit véreztem és a mensim sehol se áll mennyire aggódjak?

Legjobb válasz: Az orvosok szerint két hét késés még elfogadottnak számít, de egy ilyen esemény utáni tabletta annyira felborítja a hormonháztartást, hogy az a legjobb, ha megnyugtatásul veszel inkább egy tesztet. Nekem a gyógyszer amúgy nem vált be, 20 órával az esemény után vettem be, majd a negyedik napon erõs vérzésem volt, így sokáig nem is gyanakodtam... de aztán a mensi csak nem jött meg és mellem pedig feszült. Végül elmentem dokihoz és hazafelé már egy ultrahangos fotóval mentem, amin ott volt az akkor még babszemnyi kis fiam. Most nyolc hónapos és nagyon boldog vagyok, hogy így alakult. A kisfiam egészséges, gyönyörû baba. Írd meg veled mi lett!

Az orvosok szerint két hét késés még elfogadottnak számít, de egy ilyen esemény utáni tabletta annyira felborítja a hormonháztartást, hogy az a legjobb, ha megnyugtatásul veszel inkább egy tesztet. Nekem a gyógyszer amúgy nem vált be, 20 órával az esemény után vettem be, majd a negyedik napon erõs vérzésem volt, így sokáig nem is gyanakodtam... de aztán a mensi csak nem jött meg és mellem pedig feszült. Végül elmentem dokihoz és hazafelé már egy ultrahangos fotóval mentem, amin ott volt az akkor még babszemnyi kis fiam. Most nyolc hónapos és nagyon boldog vagyok, hogy így alakult. A kisfiam egészséges, gyönyörû baba. Írd meg veled mi lett!
A kérdező hozzászólása: Szia! 52napra jött meg megvolt 2 napig és kicsit, azóta ismét megjött de szintén kb 2nap és kicsi, a teszt negatív, szóval biztos bekavart a tabi, nem bánoma tesztet mert még nem lenne a legesedékesebb a baba. Gratulálok a kisfiadhoz, igen neked így akarta a sors:) Sok egészséget kívánok nektek!

Szülés után mennyi idő mulva áll helyre a mensi? Én 9 honapja szültem és hol kevés hol nagyon sok van és hol rövidebb hol hosszabb ideig tart, és inkább barna nem piros.

Legjobb válasz: Én 11 hónappal a szülés után menstruáltam elõször. 18 hónapja szoptatok, de pontosan jön, és rendes mennyiség. Igaz, egy hónap kimaradt, de nem estem kétségbe. Szerintem rendben van. Figyeld magad, de ne problémázz rajta. :)

Én 11 hónappal a szülés után menstruáltam elõször. 18 hónapja szoptatok, de pontosan jön, és rendes mennyiség. Igaz, egy hónap kimaradt, de nem estem kétségbe. Szerintem rendben van. Figyeld magad, de ne problémázz rajta. :)
Az elsõ szülés után 8 hónapra jött meg, rögtön beállt, 28 naponta óramû pontossággal, ráadásul, míg korábban 7-8 napig tartott, akkor csak 3-ig. Most a második szülés után 10 hónappal megjött, ez is 3 napig tartott, de elsõ nap nagyon sok volt, meg is ijedtem. Aztán a következõ egyszerûen kimaradt. 11 hónapod múlt akisfiam, ezt az egy menzeszt leszámítva nem volt több azóta. Remélem, minden rendben azért! :-( Még szoptatok.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!Én már 1 honapja nem szoptatok és most jött meg ugy igazán és egyszerüen nem akar abbamaradni ez már a 8. nap:( meddig várjak?és ha elmegyek dokihoz mit tud csinálni?
ez mindenkinel valtozo, fugg attol is, hogy szoptatsz-e vagy sem
Nekem szülés után több, mint egy évvel állt helyre, és az is sárgatest hormon és fogamzásgátló segitségével. Javaslom, beszélj a nõgyógyászoddal, az a biztos.
Szia 10 hónapja szültem, hasonló bajom van nekem is. Elmentem a nõgyógyászhoz, aki jó pénzért közölte, hogy a szoptatás TELJES abbahagyásától számítva 1 év még normális :-(

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!