Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen otthon a picit (1 db)

Mennyi idősen hagyhatom otthon a picit?

Most 3 hetes a babám,még nem akarom az Anyukámra hagyni,de szeretném tudni,hogy mikor tehetem ezt meg,hogy a picurkának se legyen rossz.

Legjobb válasz: Hihetetlen, hogy valaki 3 hét után ezen gondolkodik. Kislányom 5 hónapos, és kb 4x 2 órára hagytam a férjemmel. Ebbõl 2 vásárlás és 2 fogorvos volt. Én viszem magammal, cumisüveget nem is ismeri:)

Hihetetlen, hogy valaki 3 hét után ezen gondolkodik. Kislányom 5 hónapos, és kb 4x 2 órára hagytam a férjemmel. Ebbõl 2 vásárlás és 2 fogorvos volt. Én viszem magammal, cumisüveget nem is ismeri:)
Az fontos lenne, hogy mennyi idõre hagynád otthon a picit!?Ha csak pár órára (amíg te sétálsz, vásárolsz, pihensz...)azt már most megteheted.Telefon van , ha baj van ugyis hívnak.Kell neked is egy kis kikapcsolódás!
5.válaszolónak. Az igény szerinti szoptatás erre nem magyarázat. Le lehet fejni a tejet. Persze nem célom vitázni, végül is úgy csinálod ahogy jónak látod, csak azért, mert más nem így gondolja, nem kell lenézni a másikat. Fogadd el te is, hogy más másképp csinálja.
Én az 5. válaszoló vagyok. Nem vagyok lestrapált, sõõt:) Csak igény szerint szoptatok, ezt vállaltam, ebbe nem fér bele a fodrász egyedül...
Hogy képzeled nem csak anya szeretnél lenni hanem nõ is? Igazad van és ha te ettõl jobban érzed magad menj el nyugodtan pl fodrászhoz ( csak ne változtass nagyot a frizurán, mert észreveszi a pici is). Legyél nõ addig anyukád tud rá vigyázni. A mésik meg az, hogy ha te jobban érzed magad akkor a pici is észre veszi és nyugodtabb õ is. Az nem bûn ha nem csak lerongyolódott lestrapált anyák vagyunk. lehetünk csinosak is:) )))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Tényleg jól jönne egy óra, amikor magammal foglalkozom.Ugyanis a baba mellett itt van a férjem is, akinek szintén szeretnék megfelelni.Hiába mondja, hogy így szülés után is gyönyörû vagyok(borzalmas haj, karikás szemek, extra sápadt bõr), szeretném magam rendbe hozni.
Nyugodtan hagyd anyukádra a babád, tejcsivel. Én is pl. ha el kell mennem vásárolni stb. akkor anyukám itthon van vele. Mindent tud hol találjon (pelus, ruci, tej, cumi stb.) így nincs vele gond, ráadásul hamar meg is szokja a bébi, hogy mással is el kell lennie. Amelyiknél kizárólag anyuci van, késõbb lehet, hogy egyáltalán nem tudod egyik nagyszülõnél otthagyni. Ráadásul annak meg semmi értelme, hogy anyuka elõbb-utóbb kiboruljon, mert hazudik az, aki azt mondja, nem megterhelõ egy pici babával bánni. Annak meg nincs semmi értelme, hogy kiboruljon a bili. Kell a feltöltõdés az anyukának is, legyen ez bevásárlás vagy séta vagy akármi! 8 hetes kislány anyukája.
igen, az ötödik választ húzzuk ki :)
Az ötödik válaszolónak! Vannak helyzetek amikor "le kell passzolni" a gyereket. Nekem csak a férjem és a sógornõm van. S képzeld nekem néha kettõt kell megoldanom. Egy pict és egy nagyot. Nem vihetem magammal a picit ha fogorvoshoz viszem a nagyot. vagy ha a nagy beteg és orvoshoz viszen norm betegrendelésre. Nem viszem magammal a picit olyan helyekre sem ahol túl hosszú várakozásnak van kitéve. amikor a nagy volt kicsi akkor is alkalmanként rá kellett bízzam valakire. Mikor beteg voltam és orvoshoz mentem nem vittem magammal. Vagy ha tanácsadásra mentem stb.. Sajnálom, hogy te képtelen vagy felfogni, hogy vannak anyukák akik szívesen rábizzák kicsit a saját feltöltõdésük érdekében nagyira férjre a gyereket. Kívánom a legjobbakat és néha ha kimerült vagy gondolj arra, hogy milyen jó ha kcsit gyerek nélkül vagy.
Az utolsó válaszadónak mondanám, hogy vannak sajnos helyzetek amikor tényleg kénytelen ilyenen gondolkozni az anyuka, pl. ha örökletes betegsége van, és minden sûrûn kell kontrollra járnia olyan szakrendelõbe, ahol ülõ hely sem akad, és tolonganak az emberek. Ilyennek azért nem tennék ki egy pici babát, inkább "lepasszolom", vagy tévedek? Egyébként meg szerintem néha kell a feltöltõdés anyukának is... szerintem.
Az én kincsem 5 napos volt, mikor anyukámra és aférjemre hagytam lefejt tejjel a hûtõben (SOS esetre), és elmentem nagybevásárolni, mert csak én tudtam, mi kell otthonra a kórházból hazajövet. Igaz én könnyen szültem, hamar felépültem és a babám is elsõ perctõl 3 órás volt. Legyen a hûtõben tejecske a babónak, és menj bátran. Úgyis lelkizni fogsz, én is majd meg bolondultam, mi lehet a babával... Mindenütt a sírását hallottam :) aztán minden rendben volt. Úgyhogy, hagyd nyugodtan arra a babád, akiben bízol és kapcsolj ki nyugodtan. Ha közel leszel, nyugodtabb leszel. :) Sok boldogságot!
Hát az én fiam 4 hónapos volt, amikor elõször rábíztam anyukámra egy estére (éjszakára). De neki ez nem volt nagyon feltûnõ, mert amúgy is együtt élünk anyukámmal. És nyolc hónapos volt, amikor két napra elmentünk a férjemmel (most nyáron), és akkor is a nagyival volt a pici. Nem volt belõle semmi baj, jól elvoltak.
Így van. 1-2 órára nyugodtan te is elmehetsz már most othhonról. Csak, hogy pihizz egy kicsit. késõbb mikor pár hónapos lesz még hosszíthatod az idõt aztán eljuttok majd odáig, hogy "lepasszol" a gyerek. Nálnuk ez úgy alakult hogy pl 1 évesen elment minden zokszó nélkül a 100 km-re lakó nagyiékhoz hétévégre:) )) Élvezte élvezi:)
Annyit még hogy én csak most olvastam a kérdést, apuka is jó ha van a gyerekkel és tud vele mindent meg az a gyereknek is jó, én 2 hete voltam itthon akkor volt 1 hósan mikor elmentem pár órára.4 és fél hós nayuka


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mennyi idő telik el általában a lépegetés és a stabil járás között?

Amikor már göröngyösebb utakon sem veszíti el az egyensúlyát,emelkedőn is fel tud menni,stb.

2

Piros a kisfiam kukija és a zacsi is felirt a doki antibiotikumos krémet de nem mulik el-beutalta sebészetre és azt irta a papirra hogy fitymatultengés-volt valakinek ilyen gondja? Mi lett a vége?

8

Szabad a kisbabának tehéntejet adni?

A testvérem mindjárt 2 hónapos. Mindenhol azt olvastuk,hogy tehéntejet csak egy éves kor után szabad neki adni.Viszont mindenki azt mondja az ismerőseink közül,hogy ő a gyerekének már az első hónapban adott és utána folyamatosan. Meg még azt is,hogy a tehéntejet keverte kamilla teával és úgy adta.Anyának nincs teje,így nem tudja szoptatni és ma kipróbálta ezt. Én egyáltalán nem örültem neki és veszekedtem is vele,mert nem gondolom,hogy szabadna. Ti mit gondoltok erről?

20

Mit adjak 10 hósomnak inni, hogy könnyebben tudjon kakilni?

nagyon keveset iszik,mert még mindig sokat szopizik,de mivel sok rendes kaját meg pépet is eszik, így gondolom fogja a székletét..sokszor sírva kakil..ez ellen mit tudnék tenni?

6

Van aki Libero pelust használ?

7

Ti vennétek 3-4 hétre rendes kiscipőt?

A játszón sikeresen beszóltak nekem, hogy ugye ez nem magasszárú cipő a gyereken! Tegnap sétált életében először lakáson kívül a gyerek, hát ma is úgy indultunk a játszóra, hogy akkor már kiveszem a babakocsiból és sétálhat is, nem csak hintázás lesz. Aranyosan körbejárt mindent, integetett az embereknek, erre megkaptam ezt a megjegyzést. Hát nem tudtam hova tenni. Nem fogom elkezdeni magyarázni, hogy téli cipője már van a gyereknek, de idáig tökéletes volt a puhatalpú, most kezdett el járni kint a gyerek, nem veszek kb 2 hétre egy rendes kinti cipőt, mikor mindjárt itt a hideg és végre ráadhatom a rendes téli cipőjét. Annyira rosszat teszek ezzel a gyerek lábának, bokájának??? Nagyon rosszul esett ez a megjegyzés, nem vagyok gyakorlott játszóteres anyuka, lehet ezért is esett ennyire rosszul.

5

Történt már ilyen fogbaleset a babátokkal?

Kisfiam hatalmasat esett és elöl két foga megsérült, vérzett. Az egyik elferdült, a másiknak egy része pedig visszatolódott az ínyébe. Fáj neki. :( Fogorvos mit tud vele csinálni? Érdemes elvinni? Egyáltalán tudna vele bánni? 22 hónapos.

9

Mikortól kezditek el sózni a babaételeket?

Addig amíg nem használtok sót, mivel ízesítetek?

8

Vigyem el orvoshoz? Vagy ez csak a fogzástól lehet?

1 éves kisfiam gyakran odakap a füléhez, kapargatja, piszkálja.Pont azon az oldalt jön az örlő foga, már biztos hogy egy-két napon belül kint lesz mert már teljesen látszik az ínye alatt.Nincs se láza se hőemelkedése.Viszont kb egy hónapja volt neki fül és torok gyulladása és akkor sem volt lázas.Nem tudom mit csináljak mert ha nincs semmi baja akkor nem akarom feleslegesen vinni a beteg gyerekek közé.

3

10 hó körüli babák napirendje érdekelne. Leírnád?

Miket játszotok?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!