Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen otthon a picit (1 db)

Mennyi idősen hagyhatom otthon a picit?

Most 3 hetes a babám,még nem akarom az Anyukámra hagyni,de szeretném tudni,hogy mikor tehetem ezt meg,hogy a picurkának se legyen rossz.

Legjobb válasz: Hihetetlen, hogy valaki 3 hét után ezen gondolkodik. Kislányom 5 hónapos, és kb 4x 2 órára hagytam a férjemmel. Ebbõl 2 vásárlás és 2 fogorvos volt. Én viszem magammal, cumisüveget nem is ismeri:)

Hihetetlen, hogy valaki 3 hét után ezen gondolkodik. Kislányom 5 hónapos, és kb 4x 2 órára hagytam a férjemmel. Ebbõl 2 vásárlás és 2 fogorvos volt. Én viszem magammal, cumisüveget nem is ismeri:)
Az fontos lenne, hogy mennyi idõre hagynád otthon a picit!?Ha csak pár órára (amíg te sétálsz, vásárolsz, pihensz...)azt már most megteheted.Telefon van , ha baj van ugyis hívnak.Kell neked is egy kis kikapcsolódás!
5.válaszolónak. Az igény szerinti szoptatás erre nem magyarázat. Le lehet fejni a tejet. Persze nem célom vitázni, végül is úgy csinálod ahogy jónak látod, csak azért, mert más nem így gondolja, nem kell lenézni a másikat. Fogadd el te is, hogy más másképp csinálja.
Én az 5. válaszoló vagyok. Nem vagyok lestrapált, sõõt:) Csak igény szerint szoptatok, ezt vállaltam, ebbe nem fér bele a fodrász egyedül...
Hogy képzeled nem csak anya szeretnél lenni hanem nõ is? Igazad van és ha te ettõl jobban érzed magad menj el nyugodtan pl fodrászhoz ( csak ne változtass nagyot a frizurán, mert észreveszi a pici is). Legyél nõ addig anyukád tud rá vigyázni. A mésik meg az, hogy ha te jobban érzed magad akkor a pici is észre veszi és nyugodtabb õ is. Az nem bûn ha nem csak lerongyolódott lestrapált anyák vagyunk. lehetünk csinosak is:) )))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Tényleg jól jönne egy óra, amikor magammal foglalkozom.Ugyanis a baba mellett itt van a férjem is, akinek szintén szeretnék megfelelni.Hiába mondja, hogy így szülés után is gyönyörû vagyok(borzalmas haj, karikás szemek, extra sápadt bõr), szeretném magam rendbe hozni.
Nyugodtan hagyd anyukádra a babád, tejcsivel. Én is pl. ha el kell mennem vásárolni stb. akkor anyukám itthon van vele. Mindent tud hol találjon (pelus, ruci, tej, cumi stb.) így nincs vele gond, ráadásul hamar meg is szokja a bébi, hogy mással is el kell lennie. Amelyiknél kizárólag anyuci van, késõbb lehet, hogy egyáltalán nem tudod egyik nagyszülõnél otthagyni. Ráadásul annak meg semmi értelme, hogy anyuka elõbb-utóbb kiboruljon, mert hazudik az, aki azt mondja, nem megterhelõ egy pici babával bánni. Annak meg nincs semmi értelme, hogy kiboruljon a bili. Kell a feltöltõdés az anyukának is, legyen ez bevásárlás vagy séta vagy akármi! 8 hetes kislány anyukája.
igen, az ötödik választ húzzuk ki :)
Az ötödik válaszolónak! Vannak helyzetek amikor "le kell passzolni" a gyereket. Nekem csak a férjem és a sógornõm van. S képzeld nekem néha kettõt kell megoldanom. Egy pict és egy nagyot. Nem vihetem magammal a picit ha fogorvoshoz viszem a nagyot. vagy ha a nagy beteg és orvoshoz viszen norm betegrendelésre. Nem viszem magammal a picit olyan helyekre sem ahol túl hosszú várakozásnak van kitéve. amikor a nagy volt kicsi akkor is alkalmanként rá kellett bízzam valakire. Mikor beteg voltam és orvoshoz mentem nem vittem magammal. Vagy ha tanácsadásra mentem stb.. Sajnálom, hogy te képtelen vagy felfogni, hogy vannak anyukák akik szívesen rábizzák kicsit a saját feltöltõdésük érdekében nagyira férjre a gyereket. Kívánom a legjobbakat és néha ha kimerült vagy gondolj arra, hogy milyen jó ha kcsit gyerek nélkül vagy.
Az utolsó válaszadónak mondanám, hogy vannak sajnos helyzetek amikor tényleg kénytelen ilyenen gondolkozni az anyuka, pl. ha örökletes betegsége van, és minden sûrûn kell kontrollra járnia olyan szakrendelõbe, ahol ülõ hely sem akad, és tolonganak az emberek. Ilyennek azért nem tennék ki egy pici babát, inkább "lepasszolom", vagy tévedek? Egyébként meg szerintem néha kell a feltöltõdés anyukának is... szerintem.
Az én kincsem 5 napos volt, mikor anyukámra és aférjemre hagytam lefejt tejjel a hûtõben (SOS esetre), és elmentem nagybevásárolni, mert csak én tudtam, mi kell otthonra a kórházból hazajövet. Igaz én könnyen szültem, hamar felépültem és a babám is elsõ perctõl 3 órás volt. Legyen a hûtõben tejecske a babónak, és menj bátran. Úgyis lelkizni fogsz, én is majd meg bolondultam, mi lehet a babával... Mindenütt a sírását hallottam :) aztán minden rendben volt. Úgyhogy, hagyd nyugodtan arra a babád, akiben bízol és kapcsolj ki nyugodtan. Ha közel leszel, nyugodtabb leszel. :) Sok boldogságot!
Hát az én fiam 4 hónapos volt, amikor elõször rábíztam anyukámra egy estére (éjszakára). De neki ez nem volt nagyon feltûnõ, mert amúgy is együtt élünk anyukámmal. És nyolc hónapos volt, amikor két napra elmentünk a férjemmel (most nyáron), és akkor is a nagyival volt a pici. Nem volt belõle semmi baj, jól elvoltak.
Így van. 1-2 órára nyugodtan te is elmehetsz már most othhonról. Csak, hogy pihizz egy kicsit. késõbb mikor pár hónapos lesz még hosszíthatod az idõt aztán eljuttok majd odáig, hogy "lepasszol" a gyerek. Nálnuk ez úgy alakult hogy pl 1 évesen elment minden zokszó nélkül a 100 km-re lakó nagyiékhoz hétévégre:) )) Élvezte élvezi:)
Annyit még hogy én csak most olvastam a kérdést, apuka is jó ha van a gyerekkel és tud vele mindent meg az a gyereknek is jó, én 2 hete voltam itthon akkor volt 1 hósan mikor elmentem pár órára.4 és fél hós nayuka


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Baj ha 10 hónaposan nem tud még ülni?

Eldől mint egy zsák. Normál időre született 3300 grammal.

19

Mikortol lehet adni a babanak mezet?

4

Milyen csattal fogjam oldalra 10 hónapos kislányom haját, hogy ne lógjon a szemébe?

Gyér haja van, nem engedi felgumizni, a műanyag csat kicsúszik. Levágni sajnálnám neki meg nem is állna jól a frufru. Használhatok fémcsatot? Lehet tőle allergiás?
Ti milyet használtok?

6

Fiús anyukák! Nektek hány kg volt a babátok 15 hónaposan?

15

Anyukák, ti meddig használtatok melltartobetétet? Már 4 hos a babám és még midig kell

5

Mitől lehetnek fehérebb pöttyök az 1 éves kisfiam fogain?

Néha kijönnek rajta ilyen fehéredések,de mi miatt? Már mosom a fogát,de még fogkrém nélkül,bevizezett fogdörzsölővel.

1

Nyugtalan alvásra van vmi természetes csodaszer?

10 hónaposomat györti a fogzás így nagyon rosszul alszik,de mikor alszik akkor is sokszor dobálja magát,mint mikor vki nem találja a helyét, állandóan helyezkedik..levendulaolajon kívül van vmi,ami nyugtató hatású lehet?

2

Hány ml vizet kell adni egy 4 és fél kg tápszeres babának 1 nap?

5

1 éves a kisfiam. Úgy néz ki, hogy kistesó jön. Ti voltatok így? Hogy éltétek meg?

3

Mikor kezdte átaludni babád az éjszakákat?

Olyanokra gondolok,akiknél a fogzás és a szeparációs szorongás megviselte a gyerkőcöt.
ma 10 hónapos a kislányom,de sokszor kel éjjel és ilyenkor csak cicin tud visszaaludni..ez már kb fél éve így megy..mikor fog végre rendesen aludni?
4 hónaposan ár aludt 9-9és fél órákat egyben,de aztán kezdődött a fogzás..8 hós kora óta meg üvölt,ha éjjel megébred és nem lát,így most mellettem alszik,de ez sem jó igazán,mert én sem tudok így pihenni rendesen,csak szoptatás szempontjából kényelmesebb.
nálatok hogy volt?

6

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!