Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen otthon a picit (1 db)

Mennyi idősen hagyhatom otthon a picit?

Most 3 hetes a babám,még nem akarom az Anyukámra hagyni,de szeretném tudni,hogy mikor tehetem ezt meg,hogy a picurkának se legyen rossz.

Legjobb válasz: Hihetetlen, hogy valaki 3 hét után ezen gondolkodik. Kislányom 5 hónapos, és kb 4x 2 órára hagytam a férjemmel. Ebbõl 2 vásárlás és 2 fogorvos volt. Én viszem magammal, cumisüveget nem is ismeri:)

Hihetetlen, hogy valaki 3 hét után ezen gondolkodik. Kislányom 5 hónapos, és kb 4x 2 órára hagytam a férjemmel. Ebbõl 2 vásárlás és 2 fogorvos volt. Én viszem magammal, cumisüveget nem is ismeri:)
Az fontos lenne, hogy mennyi idõre hagynád otthon a picit!?Ha csak pár órára (amíg te sétálsz, vásárolsz, pihensz...)azt már most megteheted.Telefon van , ha baj van ugyis hívnak.Kell neked is egy kis kikapcsolódás!
5.válaszolónak. Az igény szerinti szoptatás erre nem magyarázat. Le lehet fejni a tejet. Persze nem célom vitázni, végül is úgy csinálod ahogy jónak látod, csak azért, mert más nem így gondolja, nem kell lenézni a másikat. Fogadd el te is, hogy más másképp csinálja.
Én az 5. válaszoló vagyok. Nem vagyok lestrapált, sõõt:) Csak igény szerint szoptatok, ezt vállaltam, ebbe nem fér bele a fodrász egyedül...
Hogy képzeled nem csak anya szeretnél lenni hanem nõ is? Igazad van és ha te ettõl jobban érzed magad menj el nyugodtan pl fodrászhoz ( csak ne változtass nagyot a frizurán, mert észreveszi a pici is). Legyél nõ addig anyukád tud rá vigyázni. A mésik meg az, hogy ha te jobban érzed magad akkor a pici is észre veszi és nyugodtabb õ is. Az nem bûn ha nem csak lerongyolódott lestrapált anyák vagyunk. lehetünk csinosak is:) )))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Tényleg jól jönne egy óra, amikor magammal foglalkozom.Ugyanis a baba mellett itt van a férjem is, akinek szintén szeretnék megfelelni.Hiába mondja, hogy így szülés után is gyönyörû vagyok(borzalmas haj, karikás szemek, extra sápadt bõr), szeretném magam rendbe hozni.
Nyugodtan hagyd anyukádra a babád, tejcsivel. Én is pl. ha el kell mennem vásárolni stb. akkor anyukám itthon van vele. Mindent tud hol találjon (pelus, ruci, tej, cumi stb.) így nincs vele gond, ráadásul hamar meg is szokja a bébi, hogy mással is el kell lennie. Amelyiknél kizárólag anyuci van, késõbb lehet, hogy egyáltalán nem tudod egyik nagyszülõnél otthagyni. Ráadásul annak meg semmi értelme, hogy anyuka elõbb-utóbb kiboruljon, mert hazudik az, aki azt mondja, nem megterhelõ egy pici babával bánni. Annak meg nincs semmi értelme, hogy kiboruljon a bili. Kell a feltöltõdés az anyukának is, legyen ez bevásárlás vagy séta vagy akármi! 8 hetes kislány anyukája.
igen, az ötödik választ húzzuk ki :)
Az ötödik válaszolónak! Vannak helyzetek amikor "le kell passzolni" a gyereket. Nekem csak a férjem és a sógornõm van. S képzeld nekem néha kettõt kell megoldanom. Egy pict és egy nagyot. Nem vihetem magammal a picit ha fogorvoshoz viszem a nagyot. vagy ha a nagy beteg és orvoshoz viszen norm betegrendelésre. Nem viszem magammal a picit olyan helyekre sem ahol túl hosszú várakozásnak van kitéve. amikor a nagy volt kicsi akkor is alkalmanként rá kellett bízzam valakire. Mikor beteg voltam és orvoshoz mentem nem vittem magammal. Vagy ha tanácsadásra mentem stb.. Sajnálom, hogy te képtelen vagy felfogni, hogy vannak anyukák akik szívesen rábizzák kicsit a saját feltöltõdésük érdekében nagyira férjre a gyereket. Kívánom a legjobbakat és néha ha kimerült vagy gondolj arra, hogy milyen jó ha kcsit gyerek nélkül vagy.
Az utolsó válaszadónak mondanám, hogy vannak sajnos helyzetek amikor tényleg kénytelen ilyenen gondolkozni az anyuka, pl. ha örökletes betegsége van, és minden sûrûn kell kontrollra járnia olyan szakrendelõbe, ahol ülõ hely sem akad, és tolonganak az emberek. Ilyennek azért nem tennék ki egy pici babát, inkább "lepasszolom", vagy tévedek? Egyébként meg szerintem néha kell a feltöltõdés anyukának is... szerintem.
Az én kincsem 5 napos volt, mikor anyukámra és aférjemre hagytam lefejt tejjel a hûtõben (SOS esetre), és elmentem nagybevásárolni, mert csak én tudtam, mi kell otthonra a kórházból hazajövet. Igaz én könnyen szültem, hamar felépültem és a babám is elsõ perctõl 3 órás volt. Legyen a hûtõben tejecske a babónak, és menj bátran. Úgyis lelkizni fogsz, én is majd meg bolondultam, mi lehet a babával... Mindenütt a sírását hallottam :) aztán minden rendben volt. Úgyhogy, hagyd nyugodtan arra a babád, akiben bízol és kapcsolj ki nyugodtan. Ha közel leszel, nyugodtabb leszel. :) Sok boldogságot!
Hát az én fiam 4 hónapos volt, amikor elõször rábíztam anyukámra egy estére (éjszakára). De neki ez nem volt nagyon feltûnõ, mert amúgy is együtt élünk anyukámmal. És nyolc hónapos volt, amikor két napra elmentünk a férjemmel (most nyáron), és akkor is a nagyival volt a pici. Nem volt belõle semmi baj, jól elvoltak.
Így van. 1-2 órára nyugodtan te is elmehetsz már most othhonról. Csak, hogy pihizz egy kicsit. késõbb mikor pár hónapos lesz még hosszíthatod az idõt aztán eljuttok majd odáig, hogy "lepasszol" a gyerek. Nálnuk ez úgy alakult hogy pl 1 évesen elment minden zokszó nélkül a 100 km-re lakó nagyiékhoz hétévégre:) )) Élvezte élvezi:)
Annyit még hogy én csak most olvastam a kérdést, apuka is jó ha van a gyerekkel és tud vele mindent meg az a gyereknek is jó, én 2 hete voltam itthon akkor volt 1 hósan mikor elmentem pár órára.4 és fél hós nayuka


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

19hós eddig végigaludta az éjjelt most nem. Miért lehet?

2 hete hajnal 2 és 3 közt fél óránként felsir.már mindent ellenöriztünk :hömérséklet,ruházatát h ne fázzon v ne legyen melege.vacsorázik minden este tehát nem az éhség a baj.eddig olyan szépen aludt és tanácstalanok vagyunk hogy mi lehet vele?

3

1 éves elmúlt a babánk, de nem hajlandó egyedül játszani. Mindig belénk kapaszkodik, minden érdekli, de egyedül egy pillanatra sincs el. Más babája is ilyen?

Ha a nagyszülők nem lennének, nem lenne főzve, vasalva, takarítva. Sajnos kimerültem fizikailag és az ötletekből is, mit csináljak vele, amiben és is örömömet lelem, mert sajnos az összes játékán végigmentünk már, nem is igazán érdeklik őt, inkább én mutogatom, mit hogy, mert ő pár próbálkozás után már félre is teszi. Folyamatosan új ingerekre vágyik, de én már alig bírom szusszal.. arról nem is beszélve, hogy magamra gyakorlatilag semmi időm sincs és mint írtam, a háztartást sem tudom így ellátni.

17

Ekcémás babátokat hogyan fürdetitek?

15 hós, ma voltunk bőrgyógyásznál, mondta, h ekcémás. Kaptunk kenőcsöt meg testápolót. 1 éves koráig a gyógyszertárival fürdettem, azóta johnson fürdetővel. Ma már semmit sem tettem a vizébe. Viszont szeretnék vmilyen szappant neki, csak milyet? Amúgy nem vészesek a pöttyök, nem váladékozik, nem vakarja őket. Manna szappanról mi a véleményetek? Melyiket használjátok (ha használtok ilyet)? Köszi a válaszokat!

8

Milyen gyümölcsöt ehet? Hogyan pôtoljam a gyümölcs hiányát?

10 hôs a babàm.Eddig rengeteg gyümit ettünk.Mindent amit lehetett.Egy ètkezèst kivàltottunk csak gyümivel+keksz,vagy rizs.Barack a kedvenc.Sajnos most màr az almàn kivül nem igazàn van gyümi a kèszleten.Az almàtôl pedig ûgy veszem èszre elèg sok visszaköszön.Milyen gyümit adtok a manôtoknak?Kompôtot,dèli gyümölcsöt nem lehet gondolom.

10

SOS! A Glicerin lázcsillapító kúp mikor használ?

Kb 10 perce adtam be neki de szegényem izzik mintha tűzelne! Mást mit csinálhatnák még? :(

15

Több apró nyirokcsomó tapintható a babánál. Nagyon aggódok?

Van egy a füle mögött,a tarkóján és a lágyékrészén,ott több picke. Totál kivagyok,kisírom már a szememet is,annyira aggódok. Mutattam gyerekorvosnak,azt mondta,hogy mivel picikék,ne foglalkozzunk velük,de én kértem vérvételre időpontot,jöv. héten megyünk. Azt még elmondanám,hogy vékonyka baba,gondolom az is közrejátszik. Szerintetek lehet gond? Esetleg az is,hogy 5 hónap alatt 3 oltást kapott?

7

7 hósomnak érdemes most akcióban megvenni az fp bödönt? Mikor fogja érdekelni?

5

Másodikától 50%-os játék akció lesz s tescoban, pl. az fps bödön. Vajon a guruló kutyus mennyi lesz?

5

Mi történik a babával ha 30 hétre születik? Életben marad?

7

Nagy kádban mikortól fürdettétek a babátokat?

hány hónapos volt?

12

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!