Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen otthon a (10 db)

Akiknél a baba azt eszi már amit otthon ti is ők hogyan kezdték ezt és mivel? Mennyi idős volt a baba?

Legjobb válasz: 12 hónapos kora körül kezdtük. Elõször a fõzelékekbõl adtam neki, illetve a rakott zöldséges-húsos ételekbõl. Ugyanúgy csináltam, mint magunknak, csak még lightosabban fûszereztem. Azóta 16 hónapos, és nem fõzök nagyon erõsen fûszeresen, de ízesebbet kap már mint pár hónapja, mert már tényleg azt eszi amit mi. Levesek, fõzelékek, rakott ételek, tészták ...... tényleg mindent.

12 hónapos kora körül kezdtük. Elõször a fõzelékekbõl adtam neki, illetve a rakott zöldséges-húsos ételekbõl. Ugyanúgy csináltam, mint magunknak, csak még lightosabban fûszereztem. Azóta 16 hónapos, és nem fõzök nagyon erõsen fûszeresen, de ízesebbet kap már mint pár hónapja, mert már tényleg azt eszi amit mi. Levesek, fõzelékek, rakott ételek, tészták ...... tényleg mindent.
Mi is 1 éves kora körül kezdtük. Egyszerûen elkezdtem neki adogatni azt, amirõl úgy gondoltam, hogy meg tudja enni. Aprítva, de ugyanazt amit mi. Nem fõzök sósan vagy fûszeresen.
Fokozatosan a 11. hónaptól kóstoltattam a saját kajája mellett a miénket is. Elõször tésztákat, zöldségeket, fõzelékeket, köreteket, aztán minden mást, és így egyre többet evett a mi kajánkból, úgyhogy utána már nem fõztem neki külön.
8 hós korqa óta veszek ki a miénkbõl, ha olyat eszünk, amit már részben õ is. (pl.fõzelékekbõl habarás elõtt kivettem, levesekbõl ízesítés elõtt a fõtt zöldséget kivettem.) aztán egyre több minden volt, amit már úgy is ehetett, ahogy mi: pl. rizses hús, pizza sarka, paradicsomos húsgombóc...
Olyan 9 hónapos lehetett, amikor a paradicsomos húsgombóc mártását adtam neki krumplival. Aztán jött a túrós és krumplis tészta (durumból), paprikás krumpli, a fasírtot, húsgombócot csak tojássárgájával csináltam magunknak is stb. Volt párszor, hogy ugyanazt az ételt, amit magunknak tejszínnel vagy tejföllel készítettem, neki joghurttal. 12 hónapos korára már ritkán fõztem neki külön, de néha még most is elõfordul, ha már több napos az étel, ami itthon van. 15 hónapos.

Szoktatok a gyermekeiteknek boltban kapható édességet, rágcsálni valót otthon elkészíteni? Miket szoktatok? Mennyi idős a gyermeketek/vagy idősek a gyerekek?

Én eddig túrórudit,csipszet és pillecukrot csináltam. 5,3 éves,illetve lassan 10 hónapos lányaim vannak.

Legjobb válasz: Minek nyomatod beléjük az ilyen szarokat???? Egyenek dinnyét,meg sárgabarackot,fõzz kukoricát és hasonlók.

Minek nyomatod beléjük az ilyen szarokat???? Egyenek dinnyét, meg sárgabarackot, fõzz kukoricát és hasonlók.
Én nem vagyok ennyire ügyes.:) Vagy csak nyugi kellene a konyhámba, hogy kipróbálhassam. Piskótát, muffint, sajtos pogácsát, leveles tésztából csigákat szoktam sütni, de ilyen tipikus rágcsálnivalókat még nem készítettem.
Nagyon jó ötleteket adtál, látod a túrórudira eddig nem is gondoltam, hogy itthon csináljam, de ki fogom próbálni, a pillecukrot azt csináltam, nagy sikere volt:) ezenkívül a túrókrémet szoktam itthon elkészíteni és joghurtot, gyümi darabokkal.
Drága kérdezõ. Elsõ vagyok. Ne olcsó édességet csinálj nekik, amik totál haszontalanak, hanem minimum használj már xilitet legalább a tíz hós gyereked kedvéért.Na, gyors lehet lepontozni.

Mennyi idős kortól nem alszanak már a gyerekek napközben? Azokra gondolok, akik nem bölcsisek, hanem otthon vannak.

Kislányom 20 hónapos,tudom,valószín?leg ez még messze van.

Legjobb válasz: Egész napos programnál nem számít, hogy még aludni szokott délben. Ha elálmosodik, alszik a gyerekülésben, vagy a babakocsiban. Én rengeteget mászkáltam velük kiskorukban is. Arra jobban odafigyeltem, hogy otthon mindig ugyanakkor aludjanak. Egyszerûen megvolt a napi rutin, keléssel, evéssel, közel azonos idõpontban. Amúgy 4 és 5 éves koruk körül hagytak fel a déli mindennapos alvással, de késõbb is elszédültek itt-ott fél órára, ha nagyon kimerültek a játékban.

Egész napos programnál nem számít, hogy még aludni szokott délben. Ha elálmosodik, alszik a gyerekülésben, vagy a babakocsiban. Én rengeteget mászkáltam velük kiskorukban is. Arra jobban odafigyeltem, hogy otthon mindig ugyanakkor aludjanak. Egyszerûen megvolt a napi rutin, keléssel, evéssel, közel azonos idõpontban. Amúgy 4 és 5 éves koruk körül hagytak fel a déli mindennapos alvással, de késõbb is elszédültek itt-ott fél órára, ha nagyon kimerültek a játékban.
Ne haragudj, de szerintem teljesen abszurd az igényed, hogy ne aludjon a gyerek, mert így nem tudtok programra menni! Inkább örülj, hogy alszik, kipiheni magát, ilyen pici gyereknek még kell a napközbeni pihenés. Ovis korban általában még alszanak, aztán persze mikor iskolás lesz, már nem, de az jó messze van még. Szervezzetek félnapos programokat, valahogy csak meg tudod oldani. Azért a reggeli ébredés és az ebéd között van pár óra, ugyanígy délután is.
A kérdező hozzászólása: Állj, állj. Félreértés. Nekem nem ez az igényem!!!! Csak leírtam a jelenlegi helyzetet, és érdekelt, hogy mikor nem fog már aludni, mert sajnos nem tudom, és nincs is kitõl megkérdeznem. Ennyi. Annak meg nem vagyok híve hogy az autóba a kényelmetlen ülésében aludjon.
Szia, a gyerekek általában óvodás korukig alszanak ebéd után (természetesen vannak ritka kivételek), tehát 5-6 éves korukig.Az oviba az utolsó évben elõfordul, hogy már nem tudnak elaludni, de akkor is pihenniük kell csendben az ágyban.Iskolás korukra ezt teljesen elhagyják.
emlékeim szerint még az oviban is le kellett feküdni du. bár már nem tudtam elaludni középsõben sem, csak forgolódtam. de sztem ez gyereke válogatja. egyik ekor másik akkor nem igényli már.
2 éves a kisfiam. Már van amikor nem alszik. De még õ is sokszor elalszik ha autóval megyünk valahova. Akár 10 perces úton is bebír szunyálni. Ja, és nem kényelmetlen a gyerekülése. Pedig nem egy drága fajta.Babakocsiban is elalszik ha délután megyünk sétálni.
15.10-es vagyok. Ha nem akar aludni nem szoktam erõltetni. Ilyenkor már este 7-8 körül alszik. Alapesetben pedig 9-10 körül.
12.26 vagyok. Bocsi, tényleg nem akartalak bántani, de számomra félreérthetõ volt. Még egyszer elnézésedet kérem.
Nekem a 3 évesem most kezdett el nemaludni. Illetve 1 hónapja sose alszik délben és isteni jó így :) 13 órát alszik éjjel egyhuzamban, este 8-tól reggel 9-ig. Korábban délben elaludt (altattam!) egy-másfél óra múlva üvöltve ébredt és 1 órát még nyûgös volt, aztán 10 után aludt el, éjjel többször felébredt és reggel 7 elõtt kelt.


Mennyi idős gyerek mehet egyedül iskolába, mehet el a boltba pl. kenyérért, lehet otthon pár órát egyedül?

Legjobb válasz: egyedül a lakásban nagyon nagyon sokáig ne. boltba pl az unokaöcsém is 5 évesen ment, faluban egy kisutcában kellett 3 házat járdán mennie. anyja mindig nézte a kapuból. iskolába megint a kérdés mennyire van közel, és hány utcát, zebrát kell átmennie.

egyedül a lakásban nagyon nagyon sokáig ne. boltba pl az unokaöcsém is 5 évesen ment, faluban egy kisutcában kellett 3 házat járdán mennie. anyja mindig nézte a kapuból. iskolába megint a kérdés mennyire van közel, és hány utcát, zebrát kell átmennie.
Hát ez egy jó kérdés! az én fim lassan 6 éves lesz de nemrég én még azon is kiakadtam, hogy az anyósom leengedte egyedül a 7.rõl a lifttel. Nem azért mert olyan aggódós vagyok de az a lift elég sokszor megáll és a gyerek bennmarad egyedül a vaksötétben... Nálunk suli ( majd jövõre) kb 10 perc ha átengedem a vasúti aluljárón ami sztem nem biztonságos ott csöveznek, a tinik ott lógnak, és amúgy is egy elhagyottabb részen van. Ha meg nem ott megy akkor legalább fél óra gyalog. Bolt sincs olyan közel hogy látnám a kapuból, meg minek menne oda egyedül. Nem hiszem hogy 8-9 éves kora elõtt ilyen helyekre elmehet egyedül. Max a szomszédba a barátjához.
Az enyém 3, 5 éves. Egyedül kerüli meg az egyik házat, nem tudom mennyi lehet, én a másik úton megyek és találkozunk. Természetesen még nem engedem sehova egyedül, max az udvarra a dédinél.De szerintem, érdemes így kezdeni a dolgot, hogy tanulja az önnállóságot. Egyedül eddig 5 percre hagytam fent a lakásban, amíg leviszem a szemetet, vagy lemegyek a postaládához. De ezt is szokni kell. Én gyerekkoromban falunk már 6 évesen egyedül (többi gyerekkel) mentem iskolába, ami kb. 2 km-re volt tõlünk. Többször át kellett menni az úton, de nem volt semmi baj sosem.
Lányom 9 évesen ment egyedül elösször iskolába, és boltba is.
A nagyok 6 évesek, még egyiket sem csinálják, nem is tervezzük egy ideig.
Én elõször 11-12 évesen mentem egyedül iskolába. Persze nem azért, mert annyira féltettek vagy ilyesmi, csak régebben anyáék pont akkor mentek reggel, amikor én is és tudtak vinni kocsival a suliba. Vagy ha nem kocsival vittek, akkor anya bebuszozott velem a városba, csak õ ment még egy megállót, én meg a sulinál leszálltam. De amúgy hazafelé már 2.-os (olyan 8 éves) korom óta egyedül jártam és sosem volt semmi baj. Boltba olyan 8-9 évesen már leküldtek kenyérért és tejért, vagy ha valami kisebb dolgot még venni kellett. És olyan, hogy órákig voltam itthon egyedül, kb. 5 éves koromban volt, de nem volt amúgy semmi baj, tudtam, hogy ha valaki idegen kopog, nem nyitom ki az ajtót, stb. 14/L
én a sarki boltba 5 évesen elküldtem õket (persze a boltos tudott róla, hogy majd jönnek) 6 évesen mentek egyedül iskolába (gyalog 1 lámpa) egyedül csak olyan 8 évesen hagytam õket
A kérdező hozzászólása: De aranyos. Ez nagyon jó ötlet. Mármint hogy megkerülitek a házat más-más úton és a végén találkoztok.
Ikoläba 6 evesen a többseg mindig is egyedül järt, ha nem volt tul messze a suli. Igy az en gyerekeim is. Mert nem kellett az uttesten ätmenni. De 10 eves korig nem engedtem öket egyedül sehova. A länyomat meg 12 evesen is kisergettem a sarkon lako barätnojehez. Länyokra jobban kell vigyäzni, sok örült pedofil garäzdälkodik ezen a vilägon.
A kérdező hozzászólása: 15/15 Az a baj, hogy a kislány nagyon el van kényeztetve. Egyik nap ment érte a párom (BKV-val), és mikor odaért a gyerekért (minden meg lett beszélve) a kislány ki kiabált az ablakon, hogy: "apa, kocsival jöttél, " mikor kiderült, hogy nem, akkor közölte, hogy most hétvégén nem jön hozzánk.
Azt írtad, hogy a kislány nem hajlandó egyedül közlekedni. Ha nem hiszel abban amiben én, akkor ez a válasz nem biztos hogy sok segítség lesz, de megpróbálom. Nem lehet, hogy elõzõ életében trauma érte, mikor egyedül volt/ment? Vagy elhallgatnak valamit és kiskorában egyedül hagyták, elveszett? Ezek lehetnek okok, szerintem próbáljátok úgy kezelni, hogy: átmegy a szülõ az út túloldalára és a gyereket a másik oldalon hagyja. legyen nála "jutalom" mondjuk csoki vagy ilyesmi.. és jöjjön át érte a gyerek (persze mogyarázzátok el neki, hogy az úton hogy közlekedünk). egyre nagyobb távokat tegyetek meg így, a végén pedig jusstaok el addig, hogy te már a sulinál/boltnál/nagyinál várod! VAAAAAGY játszátok el, hogy nincs autó, és sétáljatok a gyerekkel. egyre rövidebb ideig kísérjétek:) SOK SIKERT!:) és írd meg mire jutottatok!
Utolsó vagyok: 7 éves koromtól kezdve egyedül jártam (illetve hát a többi gyerekkel) iskolába a szomszéd faluba. Csak az elsõ héten kísért el anyukám.
5 vagy 6 éves koromtól kezdve apukám csak a park széléig kísért el és onnan egyedül mentem oviba. Hazafelé pedig akkor már teljesen egyedül mentem. A többire nem emlékszem. Faluban lakom egyébként.
Mi falusiak vagyunk , de a gyerekek már 7 éves korukba jártak egyedül suliba. A suli és a bolt is kb. 1 km.
Mi ugyan kisvárosba lakunk, de a lányomat 10 évesen küldtem le a közeli, kis sarki boltba; 12 évesen a bevásárló központba (már ha kisvárosunkban vannak eláltalán bevásárló központok, inkább ama rendes Coop-ot vagy ABC-t képzeljetek el); és ugyanennyi idõsen hagytam õket otthon.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azért érdeklõdtem, mert a párom kislánya 9 éves múlt és még sehol nem volt egyedül. (teljesen egészséges, átlagos gyerek) Az iskola kb. 80-100 méterre van a lakástól, de MINDEN nap hozni és vinni kell. 1 forgalmatlan úttesten kell átmenni. A nagymamája ugyanabban az utcában lakik, õ kb. 250 méterre, de onnan sem tud jönni-menni. Van tõlünk nagyjából 50 méterre egy bolt, még oda sem mer elmenni egyedül. Szerintem ez nem normális, hogy állandóan valaki kísérgesse még a wc-re is mint egy 2 éves gyereket. Próbáltam már a párommal és az anyukájával is megbeszélni, de a gyerek sivalkodik hogy õ nem megy sehová egyedül és egybõl ráhagyják.
Amugy az en mostohalänyom pont ilyen volt, mint a kerdezö gyereke, es kesöbb is egy önzö ember maradt. 14 eves koräig hordta az apja kocsival abba az iskoläba, ami 5 percre volt gyalog! Es ahova az en gyerekeim (ugyanoda) gyalog järtak. Kepes volt ezert az apjät reggel 7-kor felkelteni, ha annak epp szabadnapja volt. Mindenhova kocsival cipeltette magät, szolgälonak nezte az apjät. Az meg rähagyta. Nem is lett a länybol normälis felnött ember.
3 év.
Ameddig akar. Az más kérdés, hogy meddig kap ezért pénzt... Max a gyermek 2 éves koráig jár a GYED, majd még egy év GYES.
3 éves korig ad támogatást az állam. (bár 2 éves kor után csak gyes jár)
ha 3 vagy több gyereke van a mamának akkor a legkisebb gyerek 3 éves kórától 6 vagy 8 éves koráig lehet igényelni fõállású anyasági támogatást a mai nyelvezet szerint gyermek nevelési támogatás

Anyukák, hogyan öltöztök föl otthon, miben vagytok? Mennyi idős a gyerkőcötök?

Legjobb válasz: 08:25 vagyok Én is kimegyek vele sétálni vagy a játszótérre melegítõben. Úgy gondolom, hogy az is lehet ám igényes.

08:25 vagyok Én is kimegyek vele sétálni vagy a játszótérre melegítõben. Úgy gondolom, hogy az is lehet ám igényes.
Nekem 5 hònapos a fiam és pròbálok itthon minél kènyelmesebben öltözni. Sokat játszom vele így egy farmerben elég kellemetlen lenne... Szòval melegítõ meg pòló meleg zoknival, h ne kelljen papucsot hùznom és kész. Persze így utcára az èletben nem mennék :-)
Számomra a leggings tunikával a legkényelmesebb viselet, így fõleg abban vagyok, néha mackónadrág vagy farmer. De ez csak itthon, ha kimegyünk (akár csak a sarki közértbe vagy a játszótérre), akkor kiöltözök. 2, 4, 6 évesek a gyerekek.
Szintén a melegítõs-pólós-vastag zoknis brancsba tartozom. Erdõ mellett, tanyán lakunk, sokat járunk ki-be, fát cipelek, sáros/trágyás talpú cipõvel belépek a konyhába valamiért, közben építkezünk is, szóval szinte lehetetlen olyan tisztaságot tartani, mint egy városi lakásban. Ha sétálni megyünk, akkor egy meleg pulcsi és egy cipzáros mellény, munkásbakancs, nagy trutyiban gumicsizma. A babakocsi el sem mondom, hogy néz ki, el lehet képzelni, amikor a gyerek a sáros cipõjével belemászik... Ha emberek közé megyünk, akkor felöltözöm rendesen farmerbe, utcai cipõbe. A gyereknek is van félretéve 2-3 váltás foltmentes, "civil" ruhája, ilyen alkalmakra. De ezeket a civil ruhákat hazaérkezéskor azonnal vesszük is le. 1, 5 éves kisfiú anyukája, félidõs kismama.
Papucs, zokni, melegítõ, póló. Amikor 1 héten egyszer hazavárom a párom, igyekszem minél rendesebbet felvenni, frissen hajat mosni, szép fehérnemû a ruha alatt :) Amikor nincs itthon, lesz*rom, csak kényelmes legyen, és ne fázzak. Utcára mindig rendesen felöltözöm, így ki nem mennék a lakásból. 2 éves a legkisebb.
Dettó, mint a 13-as: kinti és benti ruha nálunk is :)
én otthon is farmerban vagyok utálom a melegítõt:) felülre viszont csak pólót veszek melltartó nélkül mert szopizásnál egyszerûbb így:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen sokan válaszoltatok!:) Hasonlóan vagyok én is itthon, mindig is volt nekem is itthoni ruhám: melegítõ, póló, melegítõ-fölsõ. Utcára nem ugrok ki csak úgy, mindig nagy elõkészület 7 hónaposom mellett, így akkor már hosszabb útra megyünk: farmer vagy cicanaci + magas szárú csizma, szép dzseki, szóval kulturáltan megyek ki.:) Nagyon csinos lehet otthon a farmer, irigylem, aki elvan benne, én úgy érzem, bevág mindenhol, nem tudom felhúzni a lábam, ha leülök, ilyesmi.:)
13-as vagyok Van egy b-nõm, mikor mentem hozzájuk látogatóba, épp pici babája volt, mindíg úgy fogadott, mintha épp indulni készülne otthonról. De számomra sosem derült ki, hogy mindíg így ki van öltözve, vagy csak azért öltözött fel rendesen, mert látogatót fogadott.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ha barátnõ érkezik, akkor azért nem melegítõben vagyok, bár ilyenkor se csinálok túl nagy parádét, csak mondjuk egy normális farmer és fölsõ.
kitérdelt mackónaci, póló vagy ujjatlan majó. Max. a sarki boltig megyek így el, utcára sosem venném fel, mert úgy nézek ki benne, mint egy csöves. Itthonra viszont letojom, miben vagyok. Én világéletemben úgy voltam tanítva, hogy van a kinti ruha és van a benti ruha. Ha kintrõl bejövök, azonnal átöltözök, hogy ne nyújtsam ki/térdeljem ki a ruháimat. Itthon viszont csúszok-mászok a földön a fiammal, takarítok, fát hordok, 2 hét után dobhatnám ki a jó ruháimat, ha azokban flangálnék itthon. 1 gyerekes, 36 hetes km
melegítõ, póló 17 hónapos a lányom, de utcára farmerben meg kényelmes bakancsban megyek, hogy tudja rohanni utána
Szintén melegítõ és póló. 3 éves és 4 hónapos vegyes párosom van.
melegítõ póló, zokni itthon nem divatbemutatóra készülök két éves múlt a fiam
Melegítõ és vagy trikó vagy egy lenge poló és meleg zokni. Lányom most lesz 5 hónapos.
Szintén, mint az elsõ válaszoló. Itthonra nem szeretem a farmert, mert kényelmetlen. Így itthon vagy melegítõ nadrág, vagy cicanaci hosszabb pólóval. Így kényelmes takarítani, fõzni, és a manóval játszani is. De az utcára sosem mentem még melegítõben. Még sétálni sem. :D
8:10-es vagyok. 9 hónapos a lányom.
Én is a kényelmes ruhákat preferálom. Viszont a kényelem nem egyenlõ a topissággal.
Igényes, normális melegítõnaci, vagy leggings, toppal, pólóval, pamutfelsõkkel. Én ha sétálni viszem a lányomat a kertek alatt akkor ki szoktam melegítõben is menni+ sportkabát+ sportcsizma vagy sportcipõ. Ha a városba megyünk akkor nyilván "normálisan" felöltözök. 10 hós
Melegítõ, póló. Mi az erdõben lakunk, így a sétához nem öltözök ki, soha nem találkozunk senkivel, ráadásul gumicsizmát húzok, ha trutyis az idõ. De ha már a boltba kell bemennem, akkor farmert húzok, és felveszem a melltartót is, pedig szörnyen gyûlölöm.
Farmer gatyó, lazább pulcsi. Én imádom a farmert, nekem nem kényelmetlen itthonra! 4, 5 ; 2, 5 évesek és lassan 3 hónapos -lányok.
Jó, csak nem értettem, mert végülis akkor sem mész el otthonról, tiszta ruha van rajtad, mondjuk megfésülködsz, nem vagy izzadtságszagú, akkor minek átöltözni? Nekem ez soha nem ment, pedig Isten a tanum, utólag nem bánnám, ha ilyesmire is lenne energiám:) Utolsó voltam

Külföldön szülő kismamák mennyi idősen lehet anyakönyveztetni a babákat otthon?

Tehát hány hetesnek, hónaposnak kell lenni a babának amíg meg kell hogy csináltasam a Magyar anyakönyvét? Milyen papírok szükségesek amit a születési helyen kell beszereznem? Apuka is Magyar.26+1km

Legjobb válasz: Bármikor meg lehet csinálni, bátyámék a gyerek 4 éves korában voltak itthon elõször hosszabb idõre, akkor csináltatták meg.

Bármikor meg lehet csinálni, bátyámék a gyerek 4 éves korában voltak itthon elõször hosszabb idõre, akkor csináltatták meg.
Szia! Én két gyereket szültem Németországban. Mind a kettõvel kb. 3 hónapos korában voltunk otthon. Kellett egy hivatalos fordítás, amit jó pénzért megcsinálnak. utána intézheted a lakcímkártyát, tb-kártyát, útlevelet, új személyit. Szerintem más nincs ami kell. Ja de a fordítást elõször el kell küldeni Pestre, azt hiszem az 5. kerületben van az anyakönyvezés.Erre elég sokat kellett várni, kb 3-4 hét, és utána a magyar anyakönyvivel kell intézned a papírokat.
Ja azt elfelejtettem az elõbb írni (2. voltam), hogy külföldön a magyar nagykövetségen is be lehet adni a papírokat, ha megszületett a baba, és akkor valamivel elõrébb vagytok. Akkor függ megéri e, hogy mikor akartok hazajönni, és mennyi idõre.

Mennyi idősen hagyhatom otthon a picit?

Most 3 hetes a babám,még nem akarom az Anyukámra hagyni,de szeretném tudni,hogy mikor tehetem ezt meg,hogy a picurkának se legyen rossz.

Legjobb válasz: Hihetetlen, hogy valaki 3 hét után ezen gondolkodik. Kislányom 5 hónapos, és kb 4x 2 órára hagytam a férjemmel. Ebbõl 2 vásárlás és 2 fogorvos volt. Én viszem magammal, cumisüveget nem is ismeri:)

Hihetetlen, hogy valaki 3 hét után ezen gondolkodik. Kislányom 5 hónapos, és kb 4x 2 órára hagytam a férjemmel. Ebbõl 2 vásárlás és 2 fogorvos volt. Én viszem magammal, cumisüveget nem is ismeri:)
Az fontos lenne, hogy mennyi idõre hagynád otthon a picit!?Ha csak pár órára (amíg te sétálsz, vásárolsz, pihensz...)azt már most megteheted.Telefon van , ha baj van ugyis hívnak.Kell neked is egy kis kikapcsolódás!
5.válaszolónak. Az igény szerinti szoptatás erre nem magyarázat. Le lehet fejni a tejet. Persze nem célom vitázni, végül is úgy csinálod ahogy jónak látod, csak azért, mert más nem így gondolja, nem kell lenézni a másikat. Fogadd el te is, hogy más másképp csinálja.
Én az 5. válaszoló vagyok. Nem vagyok lestrapált, sõõt:) Csak igény szerint szoptatok, ezt vállaltam, ebbe nem fér bele a fodrász egyedül...
Hogy képzeled nem csak anya szeretnél lenni hanem nõ is? Igazad van és ha te ettõl jobban érzed magad menj el nyugodtan pl fodrászhoz ( csak ne változtass nagyot a frizurán, mert észreveszi a pici is). Legyél nõ addig anyukád tud rá vigyázni. A mésik meg az, hogy ha te jobban érzed magad akkor a pici is észre veszi és nyugodtabb õ is. Az nem bûn ha nem csak lerongyolódott lestrapált anyák vagyunk. lehetünk csinosak is:) )))
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat!Tényleg jól jönne egy óra, amikor magammal foglalkozom.Ugyanis a baba mellett itt van a férjem is, akinek szintén szeretnék megfelelni.Hiába mondja, hogy így szülés után is gyönyörû vagyok(borzalmas haj, karikás szemek, extra sápadt bõr), szeretném magam rendbe hozni.
Nyugodtan hagyd anyukádra a babád, tejcsivel. Én is pl. ha el kell mennem vásárolni stb. akkor anyukám itthon van vele. Mindent tud hol találjon (pelus, ruci, tej, cumi stb.) így nincs vele gond, ráadásul hamar meg is szokja a bébi, hogy mással is el kell lennie. Amelyiknél kizárólag anyuci van, késõbb lehet, hogy egyáltalán nem tudod egyik nagyszülõnél otthagyni. Ráadásul annak meg semmi értelme, hogy anyuka elõbb-utóbb kiboruljon, mert hazudik az, aki azt mondja, nem megterhelõ egy pici babával bánni. Annak meg nincs semmi értelme, hogy kiboruljon a bili. Kell a feltöltõdés az anyukának is, legyen ez bevásárlás vagy séta vagy akármi! 8 hetes kislány anyukája.
igen, az ötödik választ húzzuk ki :)
Az ötödik válaszolónak! Vannak helyzetek amikor "le kell passzolni" a gyereket. Nekem csak a férjem és a sógornõm van. S képzeld nekem néha kettõt kell megoldanom. Egy pict és egy nagyot. Nem vihetem magammal a picit ha fogorvoshoz viszem a nagyot. vagy ha a nagy beteg és orvoshoz viszen norm betegrendelésre. Nem viszem magammal a picit olyan helyekre sem ahol túl hosszú várakozásnak van kitéve. amikor a nagy volt kicsi akkor is alkalmanként rá kellett bízzam valakire. Mikor beteg voltam és orvoshoz mentem nem vittem magammal. Vagy ha tanácsadásra mentem stb.. Sajnálom, hogy te képtelen vagy felfogni, hogy vannak anyukák akik szívesen rábizzák kicsit a saját feltöltõdésük érdekében nagyira férjre a gyereket. Kívánom a legjobbakat és néha ha kimerült vagy gondolj arra, hogy milyen jó ha kcsit gyerek nélkül vagy.
Az utolsó válaszadónak mondanám, hogy vannak sajnos helyzetek amikor tényleg kénytelen ilyenen gondolkozni az anyuka, pl. ha örökletes betegsége van, és minden sûrûn kell kontrollra járnia olyan szakrendelõbe, ahol ülõ hely sem akad, és tolonganak az emberek. Ilyennek azért nem tennék ki egy pici babát, inkább "lepasszolom", vagy tévedek? Egyébként meg szerintem néha kell a feltöltõdés anyukának is... szerintem.
Az én kincsem 5 napos volt, mikor anyukámra és aférjemre hagytam lefejt tejjel a hûtõben (SOS esetre), és elmentem nagybevásárolni, mert csak én tudtam, mi kell otthonra a kórházból hazajövet. Igaz én könnyen szültem, hamar felépültem és a babám is elsõ perctõl 3 órás volt. Legyen a hûtõben tejecske a babónak, és menj bátran. Úgyis lelkizni fogsz, én is majd meg bolondultam, mi lehet a babával... Mindenütt a sírását hallottam :) aztán minden rendben volt. Úgyhogy, hagyd nyugodtan arra a babád, akiben bízol és kapcsolj ki nyugodtan. Ha közel leszel, nyugodtabb leszel. :) Sok boldogságot!
Hát az én fiam 4 hónapos volt, amikor elõször rábíztam anyukámra egy estére (éjszakára). De neki ez nem volt nagyon feltûnõ, mert amúgy is együtt élünk anyukámmal. És nyolc hónapos volt, amikor két napra elmentünk a férjemmel (most nyáron), és akkor is a nagyival volt a pici. Nem volt belõle semmi baj, jól elvoltak.
Így van. 1-2 órára nyugodtan te is elmehetsz már most othhonról. Csak, hogy pihizz egy kicsit. késõbb mikor pár hónapos lesz még hosszíthatod az idõt aztán eljuttok majd odáig, hogy "lepasszol" a gyerek. Nálnuk ez úgy alakult hogy pl 1 évesen elment minden zokszó nélkül a 100 km-re lakó nagyiékhoz hétévégre:) )) Élvezte élvezi:)
Annyit még hogy én csak most olvastam a kérdést, apuka is jó ha van a gyerekkel és tud vele mindent meg az a gyereknek is jó, én 2 hete voltam itthon akkor volt 1 hósan mikor elmentem pár órára.4 és fél hós nayuka

Aki szinte állandóan egyedül van otthon a babájával, hogy viselte a babátok mikor pár órára/fél napra másra kellett hagyni? És mennyi idős volt akkor?

Lenne egy fél napos fontos elintézni valóm, és a páromra kell hagyni az 5 hónapos babám, ráadásul anyatejes, félek hogy a párom visszahiv majd, mert nem lesznek el nélkülem.

Legjobb válasz: Hagyd a párodat és a babát. ellesznek együtt! Muszáj belejönniük. Az enyém is kibírta. Nekem 4 hónaposan egy éjszakát a kórházban volt és semmi gond nem volt vele. Ha hisztizik, az csak "neked szól" .Ha eltûnsz és nem lát 5 perc múlva abbahagyja és észre sem veszi hogy nem vagy ott, míg vissza nem jössz. Az enyém is anyatejes és a kórházban tápszert kapott. Most másfél éves és még szopik.

Hagyd a párodat és a babát. ellesznek együtt! Muszáj belejönniük. Az enyém is kibírta. Nekem 4 hónaposan egy éjszakát a kórházban volt és semmi gond nem volt vele. Ha hisztizik, az csak "neked szól" .Ha eltûnsz és nem lát 5 perc múlva abbahagyja és észre sem veszi hogy nem vagy ott, míg vissza nem jössz. Az enyém is anyatejes és a kórházban tápszert kapott. Most másfél éves és még szopik.
Azért nagyon sok múlik a párodon is. Amikor otthon vagy és õ foglalkozik vele, míg te mondjuk fõzöl vagy ilyesmi, akkor elvannak? Sokat kérdez a párod? Tudja mik a szokásai a babának? Mert ha ezekre a kérdéseke válaszolsz, már át tudod gondolni, hoyg menni fog-e. Nekem az elsõ perctõl sokat foglalkozik vele a párom, és nagyon szeretnek együtt játszani. Bármikor ráhagyhatom. Elõször 7-8 hetes volt a lányom amikro kértem kimenõt mielõtt bedilizek, és elmentem bevásárolni. Onnantól kezdve bármikor ráhagyhattam. Most 5 hós, kb másfél hónapja elkezdtük a nagyival is összeszoktatni, elõször csak úgy hoyg mi is ott voltunk, aztán el is mentünk. Jól elvoltak, elvannak mai napig is, bármikor rábízhatjuk. Én azt mondom, hogy szoktatás kérdése. Ha idõben elkzded, hogy felkészülj az ilyen szituációkra, akkor ha menni kell nem lesz baj.
A kérdező hozzászólása: Nem is a lányom hisztijétõl félek, hanem a párométól. :-) Sosincs vele kettesben, de ha sirni kezd a baba félek hogy bepánikol és hazahiv. Azért egy tesztet fogunk csinálni mielõtt elmegyek. Köszi a válaszokat.
5 hónapos a kislányom, de már több hete itthon hagytam õket egyedül, vagyis nélkülem. Nem volt semmi baj. Anyatejes az enyém is, ezért úgy szoktam elmenni, h. szopizás után és a következõre hazaérek. A nagymamával (anyukám) is nagyon jól elvan, a kislányom egyenesen imádja. Ez tényleg a párodon múlik, muszáj hozzászoknia, mert sokszor lesz még alkalmom, mikor nélküled kell együtt lennie a picivel!

A baba mennyi idős koráig használjátok a járókát? Hova teszitek le a nagyobb babákat/kisgyerekeket, ha például otthon egy félóráig dolgotok van, de nem tudtok egyfolytában rá figyelni?

Legjobb válasz: Az én járókám a pincében van becsomagolva,2×3×volt benne szegénykém,ki se látott belõle olyan sürü szövésû az oldala,ezért baba biztossá tettük a lakást és mászkálhat,ha ki kell mennem val.az udvarra postás stb. akkor szoktam betenni a kiságyába kis idõre.

Az én járókám a pincében van becsomagolva, 2×3×volt benne szegénykém, ki se látott belõle olyan sürü szövésû az oldala, ezért baba biztossá tettük a lakást és mászkálhat, ha ki kell mennem val.az udvarra postás stb. akkor szoktam betenni a kiságyába kis idõre.
Nálam volt járóka, fajáróka és 2 éves korig használtuk, de csak akkor voltak benne a fiaim, ha ki kellett szaladnom az udvarra, vagy megrakni a kazánt, szóval amikor biztonságosabb volt nekik. De ha rájuk tudtam figyelni akkor egy kiterített paplanon játszottak a nappaliban. A járóka nem börtön, de azért van hogy szükséges.
Nekem sincsen járóka.Itt van a nappaliban.Mégy amerre jólerzi.Hafözök mellettem van az etetö székben, kompban, most meg már pakolja a fedöket :) Amíg nem tudott mászni pokrócon volt a lamináton.Csücsült, jászott, forgolódtt.kiságyban cak alszik.
Nálunk nincs kiságy, sem járóka. Én ellene vagyok, hogy ketrecbe zárjuk a gyereket. Kislányom arra mászik amerre én vagyok, ha fõzök és pont nem jön utánam, állandóan ránézek.
A kérdező hozzászólása: Persze, én is azt mondom, hogy egy járóka akkor kell, ha éppen szükséges. Nekem viszont egy olyan eleven kisfiam van, akit 10 másodpercre sem lehet egyedül hagyni a nappaliban, vagy bárhol. Az etetõszékben pedig még evéskor sem bír 5 percnél többet ki. Sajnos a lakást sem tudom bababiztossá tenni, mert olyan a kialakítása, hogy lehetetlen mindent lebontani, vagy átalakítani. Ezért kell a járóka néha, mert még ha fõzéskor esetleg rá is tud nézni a babájára az ember, azért a wc-re, vagy zuhanyozni nem viszem magammal... (Egyébként nem "ketrece" van, hanem egy alacsonyabb kerítésszerû dolog, ami majdnem egy teljes szobát körbevesz.) Szóval azok válaszát várom, akiknek VAN (VOLT) járókájuk, vagy valami hasonló megoldásuk (pl. elkerített szoba).


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!