Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen otthon (15 db)

Szoktatok a gyermekeiteknek boltban kapható édességet, rágcsálni valót otthon elkészíteni? Miket szoktatok? Mennyi idős a gyermeketek/vagy idősek a gyerekek?

Én eddig túrórudit,csipszet és pillecukrot csináltam. 5,3 éves,illetve lassan 10 hónapos lányaim vannak.

Legjobb válasz: Minek nyomatod beléjük az ilyen szarokat???? Egyenek dinnyét,meg sárgabarackot,fõzz kukoricát és hasonlók.

Minek nyomatod beléjük az ilyen szarokat???? Egyenek dinnyét, meg sárgabarackot, fõzz kukoricát és hasonlók.
Én nem vagyok ennyire ügyes.:) Vagy csak nyugi kellene a konyhámba, hogy kipróbálhassam. Piskótát, muffint, sajtos pogácsát, leveles tésztából csigákat szoktam sütni, de ilyen tipikus rágcsálnivalókat még nem készítettem.
Nagyon jó ötleteket adtál, látod a túrórudira eddig nem is gondoltam, hogy itthon csináljam, de ki fogom próbálni, a pillecukrot azt csináltam, nagy sikere volt:) ezenkívül a túrókrémet szoktam itthon elkészíteni és joghurtot, gyümi darabokkal.
Drága kérdezõ. Elsõ vagyok. Ne olcsó édességet csinálj nekik, amik totál haszontalanak, hanem minimum használj már xilitet legalább a tíz hós gyereked kedvéért.Na, gyors lehet lepontozni.

Mennyi idős kortól nem alszanak már a gyerekek napközben? Azokra gondolok, akik nem bölcsisek, hanem otthon vannak.

Kislányom 20 hónapos,tudom,valószín?leg ez még messze van.

Legjobb válasz: Egész napos programnál nem számít, hogy még aludni szokott délben. Ha elálmosodik, alszik a gyerekülésben, vagy a babakocsiban. Én rengeteget mászkáltam velük kiskorukban is. Arra jobban odafigyeltem, hogy otthon mindig ugyanakkor aludjanak. Egyszerûen megvolt a napi rutin, keléssel, evéssel, közel azonos idõpontban. Amúgy 4 és 5 éves koruk körül hagytak fel a déli mindennapos alvással, de késõbb is elszédültek itt-ott fél órára, ha nagyon kimerültek a játékban.

Egész napos programnál nem számít, hogy még aludni szokott délben. Ha elálmosodik, alszik a gyerekülésben, vagy a babakocsiban. Én rengeteget mászkáltam velük kiskorukban is. Arra jobban odafigyeltem, hogy otthon mindig ugyanakkor aludjanak. Egyszerûen megvolt a napi rutin, keléssel, evéssel, közel azonos idõpontban. Amúgy 4 és 5 éves koruk körül hagytak fel a déli mindennapos alvással, de késõbb is elszédültek itt-ott fél órára, ha nagyon kimerültek a játékban.
Ne haragudj, de szerintem teljesen abszurd az igényed, hogy ne aludjon a gyerek, mert így nem tudtok programra menni! Inkább örülj, hogy alszik, kipiheni magát, ilyen pici gyereknek még kell a napközbeni pihenés. Ovis korban általában még alszanak, aztán persze mikor iskolás lesz, már nem, de az jó messze van még. Szervezzetek félnapos programokat, valahogy csak meg tudod oldani. Azért a reggeli ébredés és az ebéd között van pár óra, ugyanígy délután is.
A kérdező hozzászólása: Állj, állj. Félreértés. Nekem nem ez az igényem!!!! Csak leírtam a jelenlegi helyzetet, és érdekelt, hogy mikor nem fog már aludni, mert sajnos nem tudom, és nincs is kitõl megkérdeznem. Ennyi. Annak meg nem vagyok híve hogy az autóba a kényelmetlen ülésében aludjon.
Szia, a gyerekek általában óvodás korukig alszanak ebéd után (természetesen vannak ritka kivételek), tehát 5-6 éves korukig.Az oviba az utolsó évben elõfordul, hogy már nem tudnak elaludni, de akkor is pihenniük kell csendben az ágyban.Iskolás korukra ezt teljesen elhagyják.
emlékeim szerint még az oviban is le kellett feküdni du. bár már nem tudtam elaludni középsõben sem, csak forgolódtam. de sztem ez gyereke válogatja. egyik ekor másik akkor nem igényli már.
2 éves a kisfiam. Már van amikor nem alszik. De még õ is sokszor elalszik ha autóval megyünk valahova. Akár 10 perces úton is bebír szunyálni. Ja, és nem kényelmetlen a gyerekülése. Pedig nem egy drága fajta.Babakocsiban is elalszik ha délután megyünk sétálni.
15.10-es vagyok. Ha nem akar aludni nem szoktam erõltetni. Ilyenkor már este 7-8 körül alszik. Alapesetben pedig 9-10 körül.
12.26 vagyok. Bocsi, tényleg nem akartalak bántani, de számomra félreérthetõ volt. Még egyszer elnézésedet kérem.
Nekem a 3 évesem most kezdett el nemaludni. Illetve 1 hónapja sose alszik délben és isteni jó így :) 13 órát alszik éjjel egyhuzamban, este 8-tól reggel 9-ig. Korábban délben elaludt (altattam!) egy-másfél óra múlva üvöltve ébredt és 1 órát még nyûgös volt, aztán 10 után aludt el, éjjel többször felébredt és reggel 7 elõtt kelt.

Mennyi idős koráig kell egy babának sapkát viselnie otthon?

Legjobb válasz: Otthon ne adj rá sapit! Max, ha szellõztetsz és úgy érzed huzat van. De amúgy minek?! A sógornõm is mindig bebugyolálta sapkába, plédbe szegény babát és folyton tiszta víz volt a kicsi buksija. Nem szabad túlöltöztetni egy babát, mert veszélyes is lehet! Csak a szabadban adj rá sapit.

Otthon ne adj rá sapit! Max, ha szellõztetsz és úgy érzed huzat van. De amúgy minek?! A sógornõm is mindig bebugyolálta sapkába, plédbe szegény babát és folyton tiszta víz volt a kicsi buksija. Nem szabad túlöltöztetni egy babát, mert veszélyes is lehet! Csak a szabadban adj rá sapit.
Otthonra, ha 21-25 fok körüli (tehát normális, vagy efölötti) hõmérséklet van, egyáltalán nem kell sapka!!!! A gyerekek a fejbõrükön keresztül tudnak "lehûlni", ha nagyon felmelegszenek, azaz melegük van! A korai hirtelen csecsemõhalál miatt sem ajánlatos a sapka, éjjelre meg pláne nem. Tudod mikor adtak sapit a picikre? Régen, amikor a faluban lehûlt a ház éjszakára, ott ugye nem volt egyenletes hõmérséklet, akkor kellett.. És égetõ napsütés ellen is kell!
Bentre egyáltalán nem kell sapka. Gondolom, megfelelõ a lakásban a hõmérséklet, akkor minek. 4 gyerekem van, egyiken se volt 1 percig se sapka. A babák a fejükön tudják a legtöbb meleget leadni, ha melegük van. A sapka ezt csak gátolná, túlmelegszik és jön a baj...A hirtelen bölcsõhalál egyik fõ oka a túlmelegedés..nem ijesztgetni akarlak, félre ne érts!...csak elgondolkodtató .
Eleinte én is adtam rá sapit, aztán azt olvastam, hogy a babák a feje szabad KELL hogy legyen, mert ott távozik a hõingadozás (mármint ha melege van, vagy ha fázik.....)nem tudom érthetõ-e, de jobb ha nincs rajta otthon.
Otthon sapka? Egyik csemetémre se adtam sapit itthonra, max. akkor ha szellõztettem.
Én nem adtam rá sapit csak ha mentünk valahova.
Szerintem nincs olyan, hogy kell, én sem adtam rá sapit sose itthon. De ha nálatok nagyon hideg van fürdés után ráadhatod.
mikor kicsi volt a fiam, csak fürdés után adtam sapkát rá, mert vizes volt a haja, de csak arra az idõre.
otthon minek sapi arra a szegény gyerekre? ilyen hideg van ? 20 fok felett még egy újszülöttre sem kell, szerintem


Mennyi idős gyerek mehet egyedül iskolába, mehet el a boltba pl. kenyérért, lehet otthon pár órát egyedül?

Legjobb válasz: egyedül a lakásban nagyon nagyon sokáig ne. boltba pl az unokaöcsém is 5 évesen ment, faluban egy kisutcában kellett 3 házat járdán mennie. anyja mindig nézte a kapuból. iskolába megint a kérdés mennyire van közel, és hány utcát, zebrát kell átmennie.

egyedül a lakásban nagyon nagyon sokáig ne. boltba pl az unokaöcsém is 5 évesen ment, faluban egy kisutcában kellett 3 házat járdán mennie. anyja mindig nézte a kapuból. iskolába megint a kérdés mennyire van közel, és hány utcát, zebrát kell átmennie.
Hát ez egy jó kérdés! az én fim lassan 6 éves lesz de nemrég én még azon is kiakadtam, hogy az anyósom leengedte egyedül a 7.rõl a lifttel. Nem azért mert olyan aggódós vagyok de az a lift elég sokszor megáll és a gyerek bennmarad egyedül a vaksötétben... Nálunk suli ( majd jövõre) kb 10 perc ha átengedem a vasúti aluljárón ami sztem nem biztonságos ott csöveznek, a tinik ott lógnak, és amúgy is egy elhagyottabb részen van. Ha meg nem ott megy akkor legalább fél óra gyalog. Bolt sincs olyan közel hogy látnám a kapuból, meg minek menne oda egyedül. Nem hiszem hogy 8-9 éves kora elõtt ilyen helyekre elmehet egyedül. Max a szomszédba a barátjához.
Az enyém 3, 5 éves. Egyedül kerüli meg az egyik házat, nem tudom mennyi lehet, én a másik úton megyek és találkozunk. Természetesen még nem engedem sehova egyedül, max az udvarra a dédinél.De szerintem, érdemes így kezdeni a dolgot, hogy tanulja az önnállóságot. Egyedül eddig 5 percre hagytam fent a lakásban, amíg leviszem a szemetet, vagy lemegyek a postaládához. De ezt is szokni kell. Én gyerekkoromban falunk már 6 évesen egyedül (többi gyerekkel) mentem iskolába, ami kb. 2 km-re volt tõlünk. Többször át kellett menni az úton, de nem volt semmi baj sosem.
Lányom 9 évesen ment egyedül elösször iskolába, és boltba is.
A nagyok 6 évesek, még egyiket sem csinálják, nem is tervezzük egy ideig.
Én elõször 11-12 évesen mentem egyedül iskolába. Persze nem azért, mert annyira féltettek vagy ilyesmi, csak régebben anyáék pont akkor mentek reggel, amikor én is és tudtak vinni kocsival a suliba. Vagy ha nem kocsival vittek, akkor anya bebuszozott velem a városba, csak õ ment még egy megállót, én meg a sulinál leszálltam. De amúgy hazafelé már 2.-os (olyan 8 éves) korom óta egyedül jártam és sosem volt semmi baj. Boltba olyan 8-9 évesen már leküldtek kenyérért és tejért, vagy ha valami kisebb dolgot még venni kellett. És olyan, hogy órákig voltam itthon egyedül, kb. 5 éves koromban volt, de nem volt amúgy semmi baj, tudtam, hogy ha valaki idegen kopog, nem nyitom ki az ajtót, stb. 14/L
én a sarki boltba 5 évesen elküldtem õket (persze a boltos tudott róla, hogy majd jönnek) 6 évesen mentek egyedül iskolába (gyalog 1 lámpa) egyedül csak olyan 8 évesen hagytam õket
A kérdező hozzászólása: De aranyos. Ez nagyon jó ötlet. Mármint hogy megkerülitek a házat más-más úton és a végén találkoztok.
Ikoläba 6 evesen a többseg mindig is egyedül järt, ha nem volt tul messze a suli. Igy az en gyerekeim is. Mert nem kellett az uttesten ätmenni. De 10 eves korig nem engedtem öket egyedül sehova. A länyomat meg 12 evesen is kisergettem a sarkon lako barätnojehez. Länyokra jobban kell vigyäzni, sok örült pedofil garäzdälkodik ezen a vilägon.
A kérdező hozzászólása: 15/15 Az a baj, hogy a kislány nagyon el van kényeztetve. Egyik nap ment érte a párom (BKV-val), és mikor odaért a gyerekért (minden meg lett beszélve) a kislány ki kiabált az ablakon, hogy: "apa, kocsival jöttél, " mikor kiderült, hogy nem, akkor közölte, hogy most hétvégén nem jön hozzánk.
Azt írtad, hogy a kislány nem hajlandó egyedül közlekedni. Ha nem hiszel abban amiben én, akkor ez a válasz nem biztos hogy sok segítség lesz, de megpróbálom. Nem lehet, hogy elõzõ életében trauma érte, mikor egyedül volt/ment? Vagy elhallgatnak valamit és kiskorában egyedül hagyták, elveszett? Ezek lehetnek okok, szerintem próbáljátok úgy kezelni, hogy: átmegy a szülõ az út túloldalára és a gyereket a másik oldalon hagyja. legyen nála "jutalom" mondjuk csoki vagy ilyesmi.. és jöjjön át érte a gyerek (persze mogyarázzátok el neki, hogy az úton hogy közlekedünk). egyre nagyobb távokat tegyetek meg így, a végén pedig jusstaok el addig, hogy te már a sulinál/boltnál/nagyinál várod! VAAAAAGY játszátok el, hogy nincs autó, és sétáljatok a gyerekkel. egyre rövidebb ideig kísérjétek:) SOK SIKERT!:) és írd meg mire jutottatok!
Utolsó vagyok: 7 éves koromtól kezdve egyedül jártam (illetve hát a többi gyerekkel) iskolába a szomszéd faluba. Csak az elsõ héten kísért el anyukám.
5 vagy 6 éves koromtól kezdve apukám csak a park széléig kísért el és onnan egyedül mentem oviba. Hazafelé pedig akkor már teljesen egyedül mentem. A többire nem emlékszem. Faluban lakom egyébként.
Mi falusiak vagyunk , de a gyerekek már 7 éves korukba jártak egyedül suliba. A suli és a bolt is kb. 1 km.
Mi ugyan kisvárosba lakunk, de a lányomat 10 évesen küldtem le a közeli, kis sarki boltba; 12 évesen a bevásárló központba (már ha kisvárosunkban vannak eláltalán bevásárló központok, inkább ama rendes Coop-ot vagy ABC-t képzeljetek el); és ugyanennyi idõsen hagytam õket otthon.
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Azért érdeklõdtem, mert a párom kislánya 9 éves múlt és még sehol nem volt egyedül. (teljesen egészséges, átlagos gyerek) Az iskola kb. 80-100 méterre van a lakástól, de MINDEN nap hozni és vinni kell. 1 forgalmatlan úttesten kell átmenni. A nagymamája ugyanabban az utcában lakik, õ kb. 250 méterre, de onnan sem tud jönni-menni. Van tõlünk nagyjából 50 méterre egy bolt, még oda sem mer elmenni egyedül. Szerintem ez nem normális, hogy állandóan valaki kísérgesse még a wc-re is mint egy 2 éves gyereket. Próbáltam már a párommal és az anyukájával is megbeszélni, de a gyerek sivalkodik hogy õ nem megy sehová egyedül és egybõl ráhagyják.
Amugy az en mostohalänyom pont ilyen volt, mint a kerdezö gyereke, es kesöbb is egy önzö ember maradt. 14 eves koräig hordta az apja kocsival abba az iskoläba, ami 5 percre volt gyalog! Es ahova az en gyerekeim (ugyanoda) gyalog järtak. Kepes volt ezert az apjät reggel 7-kor felkelteni, ha annak epp szabadnapja volt. Mindenhova kocsival cipeltette magät, szolgälonak nezte az apjät. Az meg rähagyta. Nem is lett a länybol normälis felnött ember.

Mennyi idősen hagyjátok otthon babátokat ha elutaztok? Nem féltek hogy nem ismer meg ha hazajöttök?

Legjobb válasz: Attól függ, mekkora a baba és mennyi idõre mész el. Én már 1-2 hónaposan itthon hagytam-nagyszülõk unszolására -amíg férjemmel elmentünk a Tescoba-ez 2-3 óra volt, szoptatásra itthon voltam, és jó volt kicsit kimozdulni. Mikor már fél év után szilárdat is evett, akkor volt, hogy a városban elintéztem dolgaim és regel 9-tõl délután 4-ig a mamával volt a kicsi, nagyon jól elvoltak. Most 13 hós, akár egész napra itt merném hagyni, de éjjelre még nem bíznám másra, mert nem a legjobb alvó. Ha felébred, engem kér, még apát sem fogadja el. És soha nem féltem attól, hogy ne ismerne meg utána-bár sosem napokra hagytam el.

Attól függ, mekkora a baba és mennyi idõre mész el. Én már 1-2 hónaposan itthon hagytam-nagyszülõk unszolására -amíg férjemmel elmentünk a Tescoba-ez 2-3 óra volt, szoptatásra itthon voltam, és jó volt kicsit kimozdulni. Mikor már fél év után szilárdat is evett, akkor volt, hogy a városban elintéztem dolgaim és regel 9-tõl délután 4-ig a mamával volt a kicsi, nagyon jól elvoltak. Most 13 hós, akár egész napra itt merném hagyni, de éjjelre még nem bíznám másra, mert nem a legjobb alvó. Ha felébred, engem kér, még apát sem fogadja el. És soha nem féltem attól, hogy ne ismerne meg utána-bár sosem napokra hagytam el.
Barátnõm szintén 13 hónapos kisfiát hagyta itthon édesanyjával, mikor egy hétre nyaralni mentek a férjével kettesben. Baba és nagyi kapcsolata nagyon szoros volt, ez nem volt gond, viszont a kissrác megorrolt az anyjára. Apának rettentõen örült, mikor hazajöttek, de anyát szinte kerülte napokig, bizalmatlan volt vele. Gondolom, attól tarthatott, hogy anya megint elmegy, vagy ilyesmi.
3 év.
Ameddig akar. Az más kérdés, hogy meddig kap ezért pénzt... Max a gyermek 2 éves koráig jár a GYED, majd még egy év GYES.
3 éves korig ad támogatást az állam. (bár 2 éves kor után csak gyes jár)
ha 3 vagy több gyereke van a mamának akkor a legkisebb gyerek 3 éves kórától 6 vagy 8 éves koráig lehet igényelni fõállású anyasági támogatást a mai nyelvezet szerint gyermek nevelési támogatás

Mennyi idős kortól lehet biztonsággal otthon hagyni egy kutyát délelőttre?

Mostanában fogunk átköltözni egy nyugodtabb, nagyobb kertes házba, ezért még most nyári szünetben (gimi előtt) kezdeném el a nevelését egy kölyök golden retrievernek. Nyár elején többször el szoktunk menni nyaralni, ezért várhatóan azután venném át a tenyésztőtől a kölyköt, de nem tudom, hogy elég lesz-e neki az idő, hogy hozzászokjon a délelőtti egyedülléthez. Tapasztalatokat nagyon szívesen fogadok, ha akármilyen tipped van ezzel kapcsolatban, kérlek írd le!

Legjobb válasz: Mi már másnap egyedül hagytuk a 3 hónapos kutyusunkat 10 percre, 1 hét múlva már reggeltõl délig egyedül volt hagyva. Egy mukkanás nem volt. Az elöttem lévõ válasza tényleg jó: ne köszönj el tõle, ne babusgasd. Sétálgass ki-be a lakásból, vegye természetesnek, hogy idõnként eltünsz....

Mi már másnap egyedül hagytuk a 3 hónapos kutyusunkat 10 percre, 1 hét múlva már reggeltõl délig egyedül volt hagyva. Egy mukkanás nem volt. Az elöttem lévõ válasza tényleg jó: ne köszönj el tõle, ne babusgasd. Sétálgass ki-be a lakásból, vegye természetesnek, hogy idõnként eltünsz....
A kérdező hozzászólása: És ezt kölyökkutyával is lehet csinálni, nem lesz belõle baj, ha elkezdem így szoktatni?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat :)

Mennyi idősen volt babátok keresztelője? Kiket hívtatok meg és utána étteremben vagy otthon tartottátok az ünnepséget? Milyen ajándékot kaptatok?

Legjobb válasz: Az én fiamnak is vasárnap lesz a keresztelõje. :) Nálunk az egyik baráti házaspár lesz a keresztszülõ, nekem nincs testvérem, a férjem nõvére pedig nincs megkeresztelve, így nem lehet keresztszülõ. Az ünnepség nálunk lesz a szertartás után, anyósom hoz egy tortát, csinálunk anyummal párféle sütit, és hidegtálat rendeltünk. 17-en leszünk: mi 4-en, a keresztszülõk 3 gyerkõccel, sógornõmék 2 gyerekkel, anyum, apum, anyósom és keresztanyám. Az ajándékról még én sem tudok nyilatkozni, csak az anyósoméról, õ pénzt adott, így majd én veszek valami, de még én sem tudom, hogy mit. :)

Az én fiamnak is vasárnap lesz a keresztelõje. :) Nálunk az egyik baráti házaspár lesz a keresztszülõ, nekem nincs testvérem, a férjem nõvére pedig nincs megkeresztelve, így nem lehet keresztszülõ. Az ünnepség nálunk lesz a szertartás után, anyósom hoz egy tortát, csinálunk anyummal párféle sütit, és hidegtálat rendeltünk. 17-en leszünk: mi 4-en, a keresztszülõk 3 gyerkõccel, sógornõmék 2 gyerekkel, anyum, apum, anyósom és keresztanyám. Az ajándékról még én sem tudok nyilatkozni, csak az anyósoméról, õ pénzt adott, így majd én veszek valami, de még én sem tudom, hogy mit. :)
2, 5 hónapos volt a lányom, szûk rokonságot és néhány jó barátot hívtunk el. Utána kerti partit csaptunk nálunk, bográcsoztunk és tortáztunk. Kaptunk több arany nyakláncot, ruhácskákat, játékokat, bibliát.
Ajándékról nem tudok nyilatkozni, mert most lesz a keresztelõ vasárnap! :) De a lányom 2hét múlva lesz 6 hónapos, a párom, én, a gyerek, a keresztszülõk lesznek ott! A család nem! Szerintünk ez a gyerekrõl szól, nem a családról, meg a párom tesójának a lányának tavaly volt a keresztelõje, ahol anyós végig megjegyzéseket tett, meg rosszmájú volt, így ezt mi nem akarjuk hallgatni! És ha már õket nem, akkor a szüleimet sem, akik megértették és abszolút nem sértõdtek meg! És utána 1 étterembe fogunk beülni, mert mi a velencei tónál tartjuk a keresztelõt, így ott is fogunk beülni, mert felesleges utána még hazajönni és itthon lenni, meg ugye az elkészülés is problémás lenne! Így egyszerûbb! Na meg ennyi emberre nem megterhelõ! :) De hétfõn, ha gondolod tudok nyilatkozni az ajándékokról :) Bár én nem várom el, h bármit is hozzanak! Ez szerintem nem errõl szól!
5 hónapos volt a lányom. Utána otthon volt ünnepség. Testvéremék lettek a keresztszülõk, rajtuk kívül anyukám, párom szülei és testvérei, nagymamám, keresztanyukám és közel álló unokatestvérem volt ott a családjával, plusz a legjobb barátnõm. Kb. 20-an voltunk. Lányom kapott aranyláncot, ezüstláncot, plüssöt, ruhát, babajátékot...

Anyukák, hogyan öltöztök föl otthon, miben vagytok? Mennyi idős a gyerkőcötök?

Legjobb válasz: 08:25 vagyok Én is kimegyek vele sétálni vagy a játszótérre melegítõben. Úgy gondolom, hogy az is lehet ám igényes.

08:25 vagyok Én is kimegyek vele sétálni vagy a játszótérre melegítõben. Úgy gondolom, hogy az is lehet ám igényes.
Nekem 5 hònapos a fiam és pròbálok itthon minél kènyelmesebben öltözni. Sokat játszom vele így egy farmerben elég kellemetlen lenne... Szòval melegítõ meg pòló meleg zoknival, h ne kelljen papucsot hùznom és kész. Persze így utcára az èletben nem mennék :-)
Számomra a leggings tunikával a legkényelmesebb viselet, így fõleg abban vagyok, néha mackónadrág vagy farmer. De ez csak itthon, ha kimegyünk (akár csak a sarki közértbe vagy a játszótérre), akkor kiöltözök. 2, 4, 6 évesek a gyerekek.
Szintén a melegítõs-pólós-vastag zoknis brancsba tartozom. Erdõ mellett, tanyán lakunk, sokat járunk ki-be, fát cipelek, sáros/trágyás talpú cipõvel belépek a konyhába valamiért, közben építkezünk is, szóval szinte lehetetlen olyan tisztaságot tartani, mint egy városi lakásban. Ha sétálni megyünk, akkor egy meleg pulcsi és egy cipzáros mellény, munkásbakancs, nagy trutyiban gumicsizma. A babakocsi el sem mondom, hogy néz ki, el lehet képzelni, amikor a gyerek a sáros cipõjével belemászik... Ha emberek közé megyünk, akkor felöltözöm rendesen farmerbe, utcai cipõbe. A gyereknek is van félretéve 2-3 váltás foltmentes, "civil" ruhája, ilyen alkalmakra. De ezeket a civil ruhákat hazaérkezéskor azonnal vesszük is le. 1, 5 éves kisfiú anyukája, félidõs kismama.
Papucs, zokni, melegítõ, póló. Amikor 1 héten egyszer hazavárom a párom, igyekszem minél rendesebbet felvenni, frissen hajat mosni, szép fehérnemû a ruha alatt :) Amikor nincs itthon, lesz*rom, csak kényelmes legyen, és ne fázzak. Utcára mindig rendesen felöltözöm, így ki nem mennék a lakásból. 2 éves a legkisebb.
Dettó, mint a 13-as: kinti és benti ruha nálunk is :)
én otthon is farmerban vagyok utálom a melegítõt:) felülre viszont csak pólót veszek melltartó nélkül mert szopizásnál egyszerûbb így:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen sokan válaszoltatok!:) Hasonlóan vagyok én is itthon, mindig is volt nekem is itthoni ruhám: melegítõ, póló, melegítõ-fölsõ. Utcára nem ugrok ki csak úgy, mindig nagy elõkészület 7 hónaposom mellett, így akkor már hosszabb útra megyünk: farmer vagy cicanaci + magas szárú csizma, szép dzseki, szóval kulturáltan megyek ki.:) Nagyon csinos lehet otthon a farmer, irigylem, aki elvan benne, én úgy érzem, bevág mindenhol, nem tudom felhúzni a lábam, ha leülök, ilyesmi.:)
13-as vagyok Van egy b-nõm, mikor mentem hozzájuk látogatóba, épp pici babája volt, mindíg úgy fogadott, mintha épp indulni készülne otthonról. De számomra sosem derült ki, hogy mindíg így ki van öltözve, vagy csak azért öltözött fel rendesen, mert látogatót fogadott.
A kérdező hozzászólása: Hát igen, ha barátnõ érkezik, akkor azért nem melegítõben vagyok, bár ilyenkor se csinálok túl nagy parádét, csak mondjuk egy normális farmer és fölsõ.
kitérdelt mackónaci, póló vagy ujjatlan majó. Max. a sarki boltig megyek így el, utcára sosem venném fel, mert úgy nézek ki benne, mint egy csöves. Itthonra viszont letojom, miben vagyok. Én világéletemben úgy voltam tanítva, hogy van a kinti ruha és van a benti ruha. Ha kintrõl bejövök, azonnal átöltözök, hogy ne nyújtsam ki/térdeljem ki a ruháimat. Itthon viszont csúszok-mászok a földön a fiammal, takarítok, fát hordok, 2 hét után dobhatnám ki a jó ruháimat, ha azokban flangálnék itthon. 1 gyerekes, 36 hetes km
melegítõ, póló 17 hónapos a lányom, de utcára farmerben meg kényelmes bakancsban megyek, hogy tudja rohanni utána
Szintén melegítõ és póló. 3 éves és 4 hónapos vegyes párosom van.
melegítõ póló, zokni itthon nem divatbemutatóra készülök két éves múlt a fiam
Melegítõ és vagy trikó vagy egy lenge poló és meleg zokni. Lányom most lesz 5 hónapos.
Szintén, mint az elsõ válaszoló. Itthonra nem szeretem a farmert, mert kényelmetlen. Így itthon vagy melegítõ nadrág, vagy cicanaci hosszabb pólóval. Így kényelmes takarítani, fõzni, és a manóval játszani is. De az utcára sosem mentem még melegítõben. Még sétálni sem. :D
8:10-es vagyok. 9 hónapos a lányom.
Én is a kényelmes ruhákat preferálom. Viszont a kényelem nem egyenlõ a topissággal.
Igényes, normális melegítõnaci, vagy leggings, toppal, pólóval, pamutfelsõkkel. Én ha sétálni viszem a lányomat a kertek alatt akkor ki szoktam melegítõben is menni+ sportkabát+ sportcsizma vagy sportcipõ. Ha a városba megyünk akkor nyilván "normálisan" felöltözök. 10 hós
Melegítõ, póló. Mi az erdõben lakunk, így a sétához nem öltözök ki, soha nem találkozunk senkivel, ráadásul gumicsizmát húzok, ha trutyis az idõ. De ha már a boltba kell bemennem, akkor farmert húzok, és felveszem a melltartót is, pedig szörnyen gyûlölöm.
Farmer gatyó, lazább pulcsi. Én imádom a farmert, nekem nem kényelmetlen itthonra! 4, 5 ; 2, 5 évesek és lassan 3 hónapos -lányok.
Jó, csak nem értettem, mert végülis akkor sem mész el otthonról, tiszta ruha van rajtad, mondjuk megfésülködsz, nem vagy izzadtságszagú, akkor minek átöltözni? Nekem ez soha nem ment, pedig Isten a tanum, utólag nem bánnám, ha ilyesmire is lenne energiám:) Utolsó voltam

Akiknél a baba azt eszi már amit otthon ti is ők hogyan kezdték ezt és mivel? Mennyi idős volt a baba?

Legjobb válasz: 12 hónapos kora körül kezdtük. Elõször a fõzelékekbõl adtam neki, illetve a rakott zöldséges-húsos ételekbõl. Ugyanúgy csináltam, mint magunknak, csak még lightosabban fûszereztem. Azóta 16 hónapos, és nem fõzök nagyon erõsen fûszeresen, de ízesebbet kap már mint pár hónapja, mert már tényleg azt eszi amit mi. Levesek, fõzelékek, rakott ételek, tészták ...... tényleg mindent.

12 hónapos kora körül kezdtük. Elõször a fõzelékekbõl adtam neki, illetve a rakott zöldséges-húsos ételekbõl. Ugyanúgy csináltam, mint magunknak, csak még lightosabban fûszereztem. Azóta 16 hónapos, és nem fõzök nagyon erõsen fûszeresen, de ízesebbet kap már mint pár hónapja, mert már tényleg azt eszi amit mi. Levesek, fõzelékek, rakott ételek, tészták ...... tényleg mindent.
Mi is 1 éves kora körül kezdtük. Egyszerûen elkezdtem neki adogatni azt, amirõl úgy gondoltam, hogy meg tudja enni. Aprítva, de ugyanazt amit mi. Nem fõzök sósan vagy fûszeresen.
Fokozatosan a 11. hónaptól kóstoltattam a saját kajája mellett a miénket is. Elõször tésztákat, zöldségeket, fõzelékeket, köreteket, aztán minden mást, és így egyre többet evett a mi kajánkból, úgyhogy utána már nem fõztem neki külön.
8 hós korqa óta veszek ki a miénkbõl, ha olyat eszünk, amit már részben õ is. (pl.fõzelékekbõl habarás elõtt kivettem, levesekbõl ízesítés elõtt a fõtt zöldséget kivettem.) aztán egyre több minden volt, amit már úgy is ehetett, ahogy mi: pl. rizses hús, pizza sarka, paradicsomos húsgombóc...
Olyan 9 hónapos lehetett, amikor a paradicsomos húsgombóc mártását adtam neki krumplival. Aztán jött a túrós és krumplis tészta (durumból), paprikás krumpli, a fasírtot, húsgombócot csak tojássárgájával csináltam magunknak is stb. Volt párszor, hogy ugyanazt az ételt, amit magunknak tejszínnel vagy tejföllel készítettem, neki joghurttal. 12 hónapos korára már ritkán fõztem neki külön, de néha még most is elõfordul, ha már több napos az étel, ami itthon van. 15 hónapos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!