Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen orvos (27 db)

Jártatok már ugy hogy leesett a bab valahonnan, hanyat vagy hasra? Lett valami baja, mennyi idös volt akkor? Orvoshoz mindenképpen elvittétek, vagy mire kell figyelni, mi a jele ha baj van?

Legjobb válasz: Mennyi idõs a baba? Mekkorát esett? Fejét verte be? Ha eléggé beverte, akkor én elvinném orvoshoz, biztos, ami biztos. Nem akarlak ijesztgetni, de jobb félni...nem? Remélem nincs semmi komoly. Az én kisfiam is verte be a fejét, mikor elesett, de szerencsére nekünk sem volt bajunk. Nem vittem dokihoz, mert nem esett akkorát.

Mennyi idõs a baba? Mekkorát esett? Fejét verte be? Ha eléggé beverte, akkor én elvinném orvoshoz, biztos, ami biztos. Nem akarlak ijesztgetni, de jobb félni...nem? Remélem nincs semmi komoly. Az én kisfiam is verte be a fejét, mikor elesett, de szerencsére nekünk sem volt bajunk. Nem vittem dokihoz, mert nem esett akkorát.
Azt mondják, ha felsír, akkor jó, de ha utána csak elvan, akkor nagyobb a baj. Nekem mindkét lányom leesett a franciaágyról pár hónaposan. Nincs az ismeretségi körömben olyan, akivel hasonló eset ne történt volna. Ha alacsonyról esett, valószínûleg nem lett baja. De ha pl. pelenkázóról, én biztos, hogy megnézetném orvossal!
Nekem 9 hónaposan esett le a franciaágyról, rögtön hívtam az orvost, mert elkezdett vérezni az orra és õ beküldött minket a kórházba a balesetire. Az ottani doki mondta, hogy akkor van baj, ha leesés után nem sír fel, eszméletét veszti, feltünõen csendes, sokat alszik vagy hány. Szerencsére nekünk nem lett komoly bajunk.
Hát nem akarlak megijeszteni de nekem azt mondta a gyerekorvos 30cm errõl garantált koponyatörés.Igaz nem padlószõnyegre és nem le hanem elesett az egy éves lányom hanyatt a betonon.Koponyatörés 4 nap kórházi megfigyelés.Semmi baja nem lett hál istennek.Nagy dudor volt a fején hátúl sírt õ is nagyon szerintem tovább mint 2-3 perc bár már 3 éve volt nem emlékszem erre pontosan és õ is aludt eggyett utánna.
A kérdező hozzászólása: Bocsi Babát akartam irni.
A kérdező hozzászólása: 4 honapos és kb.30-40 cmmagasrol a szõnyegpadlora esett hanyat 2-3percig sirt de utánna megnyugodott evett és aludt.
A kérdező hozzászólása: Nincs dudor a fején, igazábol tegnap történt csak este volt kicsit nyügös, hisztis nehezen akart aludni de ma reggel mosolyog és még mindig semmi nincs a fején.

Az orvos milyen idős terhességet lát? Mennyi idősnek kell lennie? Ha akkor megyek amikor beágyazódik azt is látja?

Legjobb válasz: 5 hetes kortól lehet menni, akkor érdemes, de sokan mennek 6-7-8 hetes korban is, mert akkor már tuti, hogy van a babónak szívhangja is! Az elmaradt mensit követõ 2 hét után ajánlatos.

5 hetes kortól lehet menni, akkor érdemes, de sokan mennek 6-7-8 hetes korban is, mert akkor már tuti, hogy van a babónak szívhangja is! Az elmaradt mensit követõ 2 hét után ajánlatos.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszod. Minden esetre én kedden elmegyek, hogy adjon tanácsot, még ha nem is lát semmit se (sajna).
szia én 4 hetes 2 napos voltam mior elõször mentem és " megvastagodott méhnyálkahártyát látott és egy petezsák kezdeményt " az is valami!? amúgy én sem bírtam heteket várni , pedig mára harmadik babánk, menjél csak nyugodtan, majd két hét múlva visszarendel
Sajnos a beagyazodast nem latja, akkor meg nincs jele a terhessegnek szamara. Mikor elmarad a mensi, lathatja a vastag nyalkahartyat, csak azzal meg az a baj, h mensi elott is vastag. :( Tehat petezsakkezdemenyt lathat mensi utan par nappal, petezsakot 5 hetesen, ha jo a gep, es nem bujik meg a zsakocska :) Malam 5+2-nel volt petezsak.
En is 5 hetesen es 3 naposan rohantam a dokihoz...:-)Latszott a petezsak es 1 kis pont , most vagyok 8 hetes + 1 napos , mar dobog a szive :-))
Szia En is 5 hetesen voltam, es petezsakot mar latott az orvos. Te mennyi idos lehetsz most az utolso mensid alapjan? 22 hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Gratulálok mindenkinek a babákhoz. Kb kevesebb mint két hetes lehetek. Nagyon szeretnénk babát. Elõzõ hónapban nem sikerült , remélem most igen. Tesztre még várok kicsit, nem akarom elkapkodni. Köszönöm a válaszaitokat, nagyon sok hasznát veszem.:)
Az elsõ vizsgalattol kezdve a fogadott orvosom gondoz.
A legelso vizagalat ota fogadott orvosom van.
Még nem voltam terhes, mikor ahhoz jártam, akinél szültem.
Az elsõ vizsgálat óta ugyanahhoz járok, konkrétan a 18. héten mondtuk ki, hogy legyen ott a szülésnél is, tehát akkor fogadtuk meg.
Nem volt fogadott orvosom és csak pozitív tapasztalataim vannak a vizsgálatokról, tanácsadásról és a szülésrõl is.
A terhesség megállapítása még SZTK rendelõben történt. Ezután kerestem magamnak orvost, a 12. hét elõtt mentem hozzá. Azóta is hozzá járok.
Ugyanúgy vagyok, mint az 5-ös, csak még a szülésrõl nem tudok nyilatkozni. Még van 1 hónapom hátra addig.

Köldöksérves gyerekek szülei! Hol műtötték gyermeketeket, mennyi idős volt ekkor, hogy viselte előtte, utána? Mi történt előtte, utána? Hány napig voltatok kórházban? Ki volt az orvos? Elégedettek voltatok vele?

Legjobb válasz: ez engem is érdekelne, meg hogy mikor kell mûteni a köldöksérvet. Az enyém 5 éves, és még egy orvos sem mondta, h mûteni kéne...mondjuk csak az a baj vele, hogy csúnya.

ez engem is érdekelne, meg hogy mikor kell mûteni a köldöksérvet. Az enyém 5 éves, és még egy orvos sem mondta, h mûteni kéne...mondjuk csak az a baj vele, hogy csúnya.

Nemvárt napján + teszt, mennyi idős a terhesség, és az orvos ilyenkor már tud mondani vmit?

Legjobb válasz: Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, tehát kb 4-6 hetes, a ciklusaid hosszától függõen. Az orvos nem nagyon fog tudni mit mondani azon kívül, hogy megállapítja, korai terhes vagy. :)

Az utolsó menstruáció elsõ napjától számítják a terhességet, tehát kb 4-6 hetes, a ciklusaid hosszától függõen. Az orvos nem nagyon fog tudni mit mondani azon kívül, hogy megállapítja, korai terhes vagy. :)
A terhesség korát az utolsó havivérzés elsõ napjához számolják, tehát 4 hetes terhességrõl van szó. A vélt fogamzástól számított 20-25 napon lehet a terhességet ultrahanggal igazolni, ilyen korán még nem látnak semmit. ( a tesztek jó pár nappal hamarabb "látnak" mint a dokik) Orvosi értelemben az a terhességet tekintik élõnek amikor már szívhang is van. Ez kb. hat hetesen esedékes, ezért ha nincs semmi extra panasz akkor bõven elég a vérzés kimaradásától számított két hét múlva leghamarabb orvoshoz menni.

Szül valaki Kazincbarcikán? Kihez jár orvoshoz? Mennyi idős?

Legjobb válasz: Én Kazincbarcikára tartozom elvileg, de annyian elrettentettek a kórháztól, hogy inkább a miskolci megyei kórházba mentem. Ott tudok orvost ajánlani, ha érdekel.

Én Kazincbarcikára tartozom elvileg, de annyian elrettentettek a kórháztól, hogy inkább a miskolci megyei kórházba mentem. Ott tudok orvost ajánlani, ha érdekel.
A kérdező hozzászólása: Ilyenek bárhol történhetnek. De az a több 100 1000 nõ akinek nem volt semmi baj szülés alatt az nem írja le, ilyen fogadok történt már miskolcon is nem is egy, és még fog is, és pesten is, meg akárhol is
Sziasztok! Én vagyok az, akinek a történetét bemásolta a válaszoló. természetesen én is azt mondom, hogy ilyen elõfordulhat máshol is, csak mindig akivel ez megtörténik, érzékenyebbé teszi a dolog. és én is csak a saját tapasztalatomat tudom leírni, nem a riogatás volt a cél. én most 15 hetes terhes vagyok, és Dr. Pásztor Gábornál fogok szülni, mert benne találtam meg azt az orvost, akiben maximálisan meg tudok bízni. úgy érzem, ha Miskolcra mennék sem bíznék meg másnál jobban. neked ki az orvosod, és milyen idõs terhes vagy? Boldog babavárást! Csilla
A kérdező hozzászólása: Szia, én 21 hetes vagyok, és Váradi a dokim, remélem mostmár minden rendben lesz nálad. gondolom extrán veszélyeztetett vagy.
Én, amit hallottam csak henteseknek nevezik õket... Két barátnõm is majden ott maradt méhen kívüli terhességgel úgy hogy Miskolcon segítettek nekik. Én biztos nem mennék barcikai orvoshoz.Sajnálom de másnak se ajánlom.

Az orvosom úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Akkor most mennyi idős terhes vagyok?

Tegnap voltam orvosnál, az én dokim megvizsgált manuálisan, ami nagyon fájdalmas volt, utána görcsöltem is rendesen. Úgy találta, hogy 7-8 hetes terhes vagyok, elküldött uh-ra, ahol hasi uh-n 5 hetes terhességet állapított meg egy másik orvos. Úgy hallottam, a hasi uh nem olyan pontos, viszont a kézi vizsgálatnál csak kb a 7-ik hétt?l érzi az orvos. Akkor most mekkora a baba?

Legjobb válasz: Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos,de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.

Az utolsó mensen elsõ napjától számolják a terhességet, ha a ciklusod 28 napos. Amúgy a tapintás közel sem olyan biztos, de elõbb érzi, mint 7 hét, akár már 3 hetesen is. A hüvelyi uhnál nincs biztosabb. Nekem nem 28 napos a ciklusom, abszolút az uh szerint kezelnek az elsõ pillanattól, most 19 hetes vagyok.
az uh a biztos nekem mensi után számolva most 12hetes lennék de uh után már másadjára le vagyunk maradva 1hétel de az én számitásaim szerint is a 11hét pontosabb a tapintásos dolog meg én ugy hallotam nem tul jó megbolygatni a terheséget legalábbis az elsõ hetekben az én dokim nem is nyulkál meg néz de csak az õ bepillantóján és enyi szerintem az uh-nak hidjél jó baba várást ja és egyébként nem írtad hogy az uh-n volt-e már életjel ez kb 6-7 hetesen már kimutatható

Mennyi idősen tudja orvos kimutatni a terhességet?

23. -án meg kellet volna jönnie, még mindig semmi!csináltam a a multhéten két tesztet pozitiv lett!:?

Legjobb válasz: Nyugodtan mehetsz az orvoshoz, már látni fogja magzatburkot! Nagyon nem kell rohanni, mert engem háromszor rendelt vissza, mert túl korán mentem, és addig nem akart felnevvi terhes gondozásba, amíg nem dobogott a szíve! Ez kb hatodik-hetedik hét (utolsó menstruációtól számolva). De a két pozitív teszt egyértelmûen arra utal, hogy terhes vagy!

Nyugodtan mehetsz az orvoshoz, már látni fogja magzatburkot! Nagyon nem kell rohanni, mert engem háromszor rendelt vissza, mert túl korán mentem, és addig nem akart felnevvi terhes gondozásba, amíg nem dobogott a szíve! Ez kb hatodik-hetedik hét (utolsó menstruációtól számolva). De a két pozitív teszt egyértelmûen arra utal, hogy terhes vagy!

Akinek leesett valaha az ágyról a babája, mennyi idős volt és lett valami baja? Elvittétek orvoshoz?

Azt hittem hogy velem soha nem fog előfordulni... mert ugye az ilyesmi mindig mással történik. Kisfiam 1 hete kúszik éppenhogy, szóval még csak kezdő. Ott hagytam az ágyon hogy kirakhassam a mosógépből a ruhákat, az ágy szélén takaró falat csináltam hogy tutti ne boruljon le. Eddig ez működött, csak hogy most valószínüleg átmászott a takaró helyen és leesett az ágyról. Hasra. Az ajtóból még visszanéztem, láttam hogy engem néz és csukogatja a szemét (mert hogy alvás idő volt már), fél perc múlva nagy sírás... Azóta aludt egyet, játszott, evett, mosolyog nevetgél, de az orra fele, a hegye és alul tiszta vörös neki, gondolom azt üthette be... Rettenetesen félek, az orr nagyon érzékeny, agysérülést is okozhat ha az orr megütődik... Ha láthatóan nincs baja (jókedvű stb) akkor nincs miért aggódnom? Vagy vigyem el orvoshoz? 5 és fél hónapos Nagy baba, stramm kisfiú, de akkor is... Kérlek ne kövezzetek meg, amúgy is nagyon-nagyon rosszul érzem magam és míg a kisfiam csak 1 percig sírt én azóta is 5 percenként bőgök.

Legjobb válasz: Takaró hegyen... Elírtam... Mellesleg úgy esett le mitha valaki felvette volna és lepottyantotta volna a magasból mert a takaró falon egyáltalán nem látszott hogy átmásztak volna rajta és ráadásul teljesen ellenkezõ irányba volt a gyerek mint ahogy az ágyon hagytam, és mind ezt fél perc alatt csinálta...

A kérdező hozzászólása: Takaró hegyen... Elírtam... Mellesleg úgy esett le mitha valaki felvette volna és lepottyantotta volna a magasból mert a takaró falon egyáltalán nem látszott hogy átmásztak volna rajta és ráadásul teljesen ellenkezõ irányba volt a gyerek mint ahogy az ágyon hagytam, és mind ezt fél perc alatt csinálta...
Az én fiam 7 hónaposan esett le az ágyról.Délutáni szundiból ébredt, én csak a puffanásra, majd az azt követõ sírásra lettem figyelmes.Azonnal berohantam a szobába és ott találtam a földön, a hasán fekve.Felkaptam és kiszaladtam vele a nappaliba.Addigra már az apja is odajött.Én remegtem a rémülettõl és sírva mondtam a férjemnek, hogy nézze meg õ, hogy egyben van-e a gyerek, mert én szörnyet halok, ha meglátok egy lógó végtagot, vagy akármilyen szörnyû sérülést.Szerencsére nem történt semmi baja a kicsinek és pár perccel késõbb már nevetgélt, így nem mentünk orvoshoz, csak figyeltük a gyereket.Persze kutya baja nem lett, de nekem máig összeszorul a gyomrom, ha eszembejut az eset és azóta egy másodpercre sem hagyom egyedül az ágyon.Délután is kizárólag a saját ágyában alszik, mert onnan nem tud kiesni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm hogy ilyen kedvesek vagytok, megnyugodtam kicsit. Én sem vagyok egy parázós anyuka, sõt elég lazán kezelek mindent (néha talán túl lazán is), viszont most annyira rámjött a lelkiismeret furdalás (mindamellett hogy a babát is féltem) mert sokat gondolkozom azon hogy jó ez az úgy hogy a baba mellett millió egy dolgot megcsinálok itthon, vajon eleget foglalkozom-e vele stb... És most is miért történt ez??? Mert olyan roh.dt fontos volt hogy kiteregessek mielött még elalszik. És mert úgy gondoltam hogy majd õ elalszik egyedül is, nem kellek én oda. Figyelni fogom, remélem nem lesz baj, csak ez a piros orr ijesztett még meg nagyon. Szegényem, most olyan kis viccesen néz ki.
Ha nagyon aggódsz inkább vidd el dokihoz, ártani sosem árt.Inkább, mint baj legyen.Ha sír, nem hány és jókedvû, akkor elvileg nincsen baj.Lányom 11hós, de egy héten belül már 3x esett le háttal ás úgy, hogy pedig le tud mászni, de amilyen szeleburdi ugrálós, gondolom nem figyelt, félreült és háttal potty, feje kopp.Sírt egy darabig, majd abbahagyta és megy a dolgára mindig tovább.Kisebbként volt, hogy sarkon felmászott, majd túloldalon fejjel lassított felvételben leesett.De olyan is, hogy fel akart mászni, visszacsúszott, fenékre esett majd feldõlt.De állás közben félrekapaszkodva is borult már be a fal mellé.Ne aggódj szerintem, sokat fog még esni, nagyobbakat is.
Az én kislányom 8 hónaposan esett le az ágyról, fejjel elõre... A kórházban egybõl azt kérdezték, hogy felsírt e egybõl, elájult e, hányt e, aluszékonyabb e. A röntgent nem engedtem, így a kutacsán keresztül ultrahanggal megnézték, meg szemvizsgálatra kellett vinni. Így utólag már nem vinném el. Ilyenkor 72 órás kórházi megfigyelés a protokoll. Ha nincs semmi baja, láthatólag élénk, nem bágyadt, akkor nincs gond! A kórházban a fõorvosnõ azt mondta nekünk, hogy minden gyerek esik egyszer, ne parázzak rá. Én is bõgtem egész nap. És azóta sosem hagyom egyedül sehol. Nyugodj meg, majdnem mindenkivel elõfordul!! Ne sírj, inkább hancúrozzatok egyet:D
A férjemet 2 napos (!!) korában rántotta le a nõvére a másfél méter magas asztalról. Most már 40 és jól van.
Nálunk háromszor fordult elõ ilyen, az elsõnél fél éves volt, még csak fordulni tudott, fogalmam sincs hogy sikerült neki egy pillanat alatt átgurulni az ágyon. Én is nagyon megijedtem, de mivel semmi tünetet nem észleltem nem vittem orvoshoz, csak felhívtam. Azt mondta, hogy ha a tekintete tiszta, látható elváltozás, seb nincs rajta, nem aluszékony, figyelmes, nem sápadt, akkor nincs baj. Az orvos tanácsára 72 óráig figyeltem nem jelentkezik-e valami tünet, aztán megnyugodtam. A következõ két esés éjszaka történt, ekkor már "rutinosan kezeltem a dolgot. Sajnos nem lehet minden balesetet megelõzni :(
Az én kisfiam 4 és fél hónaposan fordult le az ágyról (elsõ átfordulása volt) és szintén arcra esett de nem lett semmi baja. Aztán rá 1 hétre a pelenkázóról esett bele a kiságyba amíg én lehajoltam egy pelusért, akkor sem lett baj szerencsére. Ha megváltozik (pl sírósabb vagy aluszékonyabb) a viselkedése akkor érdemes elvinni dokihoz de egyébként szerintem nem kell aggódod. Ha 1 napig nincs semmi változás akkor pedig teljesen megnyugodhatsz! :)
Nyugi! Lányom etetõszékbõl essett ki, másfél éves volt. :) Sírt egyet, aztán rohangált. És sajna az ágyról is leesett, bár az is 1 éves kor fölött volt. Nem vittem el orvoshoz. Figyeltem, lázasodik-e, hány-e, ilyesmi, de rohangált, vidámkodott. Ne sírj! Ha nagyon aggódsz, akkor vidd el orvoshoz. De a leírtak alapján nem indokolt!No de én annyira nem vagyok para-mami. Ez alkat kérdés. Valaki már rohanna.
Szerintem nincs olyan baba akivel 1 éves kora elõtt ne történne hasonló baleset. Ha jókedvû és semmi jele gondnak akkor nincs is. Nyugi! Ennél sokkal nagyobbakat fog esni még. És az orr sem olyan érzékeny. Akkor van gond ha eltörik, de nálatok ilyen nincs. Sokkal rosszabb ha a halántékot, vagy a tarkóját üti be, de ott sem törvényszerû hogy nagyobb gond lesz. Ha esetleg hány, vígasztalhatatlanul sír, vagy aluszékony, vagy ha a szemébe világítasz nem reagál rá a pupillája, elveszti az eszméletét, akkor van gond. Egyéb esetben a kórházban sem csinálnak vele semmit, max megfigyelik. HA nagyon nyugtalan vagy, vagy bármi gyanúsat látsz, egy szemészeti vizsgálat kideríti van-e koponyaûri vérzés, de nálatok ez most kizárt.
"másfél méter magas asztalról" Érdekes, a férjedék óriások?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!