Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen meg (265 db)

Ha lila az orra, akkor fiú. Ha rózsaszín, akkor fiatal lány. Ha barna, akkor idõsebb lány.
Nézd meg a viaszhártyáját. Ha van az orrlyukai körül fehéres karika akkor 100% hogy tojó.
A kérdező hozzászólása: hát az a baj , hogy lilás rózsaszínes , és a bal orrlyuka alatt elõjött egy barna folt . köszi a válaaszokat
A viaszhártyája színe nem számít. Ha van fehéres karika az orrlyukai körül tojó ha nincs hím. Amikor borzas tollazattal pihen nézd meg a fejformáját. A tojók feje lapos míg a hímeké kerek.
Nõstény lesz. A hímeknek nincs barna a viaszhártyájukon. Az gyakorlatilag csak a tojókra jellemzõ. Társat pedig akkor vegyél neki, ha nincs elég idõd vele foglalkozni, és itt nem napi jóesetben 1-másfél órára gondolok, hanem sokkal több, tartalmasabb idõre. Illetve akkor, ha már sikeült megszelidítened, és teljesen megbízik benned. Így az új papagájjal is sokkal könnyebb dolgod lesz. Ha a régi hullámosod bizalma feléd már stabil, nem tudja elvadítani az új.

Mennyi idős gyereket visel meg egy válás? Úgyértem mennyi idős kortól fogja fel és esik neki rosszul?

Féléves gyereknek biztos nem, de egy kétévesnek? Lehet szétmegyünk a férjemmel és van egy 2 hónapos babánk. Most úgy néz ki, mint haazért lennénk együtt, hogy ne legyen nekem egyedül nehéz. De meddig csinálhatjuk ezt? Persze közbe próbálom menteni a dolgot, hátha.

Legjobb válasz: A kétévest már megviselné, a 2 hónapost maga a válás persze nem, hisz most még csak te vagy neki. Viszont késõbb, ha nagyobb lesz, ugyanúgy fel fog benne merülni, apa miért nem él velünk együtt. Szerintem jobb lenne túlesni a dolgon, mert ha húzzátok, és õrlitek egymás idegeit, veszekedések lehetnek, amik már mélyebb nyomot hagynak egy gyerekben. Én 5 voltam, mikor a szüleim elváltak, és mivel évekig húzták, élénken élnek bennem a veszekedések. Jobb lett volna, ha 1-2 évvel korábban, de harcok nélkül válnak el. De persze a legjobb lenne, ha meg tudnátok menteni a házasságotokat.

A kétévest már megviselné, a 2 hónapost maga a válás persze nem, hisz most még csak te vagy neki. Viszont késõbb, ha nagyobb lesz, ugyanúgy fel fog benne merülni, apa miért nem él velünk együtt. Szerintem jobb lenne túlesni a dolgon, mert ha húzzátok, és õrlitek egymás idegeit, veszekedések lehetnek, amik már mélyebb nyomot hagynak egy gyerekben. Én 5 voltam, mikor a szüleim elváltak, és mivel évekig húzták, élénken élnek bennem a veszekedések. Jobb lett volna, ha 1-2 évvel korábban, de harcok nélkül válnak el. De persze a legjobb lenne, ha meg tudnátok menteni a házasságotokat.
Megviseli a félévest is, csak késõbb, sajnos.
A kérdező hozzászólása: Tudom, hogy késõbb megviseli. Nem tudom mi a jobb, essünk túl rajta, vagy késõbb és addig hátha rendbejön, meg így nekem is van segítségem. Nem veszekszünk többet, mint egy átlagos pár. Egyébként mondtam neki, hogy ha menni akar akkor menjen. Õ döntött így, hogy marad. Persze kérdés meddig?
Nehéz a helyzeted, és nagyon szép tõled, hogy a gyermek(ek) érdekeit tartod szem elõtt. Mindazonáltal azt gondolom, hogy ha szerinted így is - úgy is válás a vége, akkor ne húzzátok. Ha viszont látsz még reményt, szánjatok idõt a "renoválásra", esetleg keressetek fel egy családterapeutát. Õ adott esetben a válás feldolgozásában is tud segíteni a család minden tagjának.
Én nagyon bánom, hogy húztam a válást. Másfél éves volt a fiam, mikor elõször megfordult a fejemben, ehhez képest 7 éves volt, mikor be is adtam a keresetet. Óriási hiba volt, szerintem minél hamarabb, annál kisebb a kár.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hogy mi lesz a vége. Azért is húznám, mert így ketten tudjuk vinni a dolgokat. A szüleim segítenének, de õk már idõsebbek, s nem szívesen bíznék rájuk sok mindent. Pl szívesebben hagyom a páromra a babám, mint anyukámra. Hiába mondok anyunak vmit, hogy hogy csinálja, õ úgy csinálja, ahogy õ gondolja.

Kb mennyi idős csikót lehet rideg tartásban tartani télen meg ősszel? A vemhes kancát ( shagya arab ) mennyi idős vemhes koráig lehet lovagolni és mikor lehet ellés után újra lovagolni?

(egy szeptember október -i születés? csikóról lenne szó hogy azt már lehet kint tartani rideg tartásban ? )

Legjobb válasz: A kancát egészen a vemhesség végéig lehet kíméletesen lovagolni, az utolsó idõkben inkább csak sétáltatni, viszont mozgatni kell folyamatosan karámban esetleg futószáron lépésben. Ellés után pedig néhány nap, egy hét után már nyugodtan el lehet kezdeni dolgozni a kancával, a csikó pedig mehet vele. Ha eddig bent voltak ilyen hidegben már ne hagyd kinn õket éjszakára, csak tavasztól, fokozatosan.

A kancát egészen a vemhesség végéig lehet kíméletesen lovagolni, az utolsó idõkben inkább csak sétáltatni, viszont mozgatni kell folyamatosan karámban esetleg futószáron lépésben. Ellés után pedig néhány nap, egy hét után már nyugodtan el lehet kezdeni dolgozni a kancával, a csikó pedig mehet vele. Ha eddig bent voltak ilyen hidegben már ne hagyd kinn õket éjszakára, csak tavasztól, fokozatosan.
ha eddig bent volt, már ne tedd ki, de ha még meg se született (nem elég egyértelmû a kérdés) és az a kérdés, hogy szeptember-októberben születhet-e ridegbe, akkor pedig persze, nyugodtan. nem egy csikót láttam már a -10ben a hóra pottyanni. ezek a legmasszívabbak! ha az anyja kint van ridegben, senki sem fog meglepõdni(se a csikó, se a mami) hogy a hideg földre sluttyan.


Mennyi idős korig szopott a babád? Ha szopik még, mennyi idős, ha nem választja el magát, te mikor teszed?

Az enyém 20 hónapos, esze ágában sincs abbahagyni. 2 évesen le szeretném választani, ha tudom...

Legjobb válasz: Nekem sajnos csak 7 hónapig szopizott. Magától választotta elmagát, emrt 6.hónaptól kellett már +-ba tápit adni. Onnan több és gyorsabban jött...magától levált.

Nekem sajnos csak 7 hónapig szopizott. Magától választotta elmagát, emrt 6.hónaptól kellett már +-ba tápit adni. Onnan több és gyorsabban jött...magától levált.
17 hónapos, szopik még reggel a napközbeni elalváshoz és az esti elalváshoz.Mostanában gondolkodom az elválasztáson, de még nem hoztam határozott döntést.
9 hónapos a fiam és cicifüggõ :) 2 éves koráig szeretném szoptatni, ha õ igényli
18 hós a kisfiam, 2 évesen szeretném majd leválasztani, ha addig magától nem tenné meg. Bár ma nappali alvásnál nem kellett neki, pedig mindég cicin aludt el.Úgyhogy lehet, hogy nálunk elkezdõdött a folyamat.
14 hós a kisfiam, reggel és este szopizik még, szép lassan választottam el, és maradtunk ennél a kettõnél.Nagyon szeret cicizni, nem igen akar leválni róla.Én januárba visszamegyek dolgozni, akkor lesz másfél éves, szerintem akkortájt elválasztom, ha magától nem hagyja el.Egyébként eszik mindent.
még most is szopizik, 7 hós, és 2 éves kora után már nem "szeretném" szoptatni, ha õ elõbb le nem választja magát. Amióta hozzátáplálok, nem szoptatok annyit, na meg teákat is adok, tápszert nem adtam.
az én lányom 15 hõnapos és még napi4x cicizik.a télen szeretnénk nekiállni a tesónak!remélem addig abba hagyja, de ha mellette is sikerül össze hozzni akkor engem nem zavar!
Én kisfiam 17 hónapos korában gondoltam úgy, hogy eddig és nem tovább. Nagyon jól viselte az elválasztást, nem volt semmi gond.
5 hónapig mert elapadt a tejem azóta eszik minden mást.
Kisfiam 6 hónapos koráig szopott, aztán egyszerûen nem kellett neki. Kiköpte, játszott vele, de szopizni esze ágában sem volt... Szenvedtünk egy ideig, aztán ennyi... pedig akartam volna még...
1, 5 hét múlva lesz 1 éves, reggel-este szopik még. Régóta úgy vagyok vele, hogy 1 éves korától babatejet kap majd reggelire, vacsira. Most is úgy gondolom, hogy 1 hónapon belül abbahagyom a szoptatást. Biztos, hogy nem lesz gond, mert nálunk soha nem volt olyan, hogy húzta volna a ruhámat, hogy õ cicit akar... Mert barátnõm gyereke pl állandóan húzta a ruhát le a mellérõl, én fiam soha nem csinált ilyet. Pedig egy zabagép amúgy, de cicifüggõ sose volt.

A kicstek mennyi idös koráig szzoptattatok (meddig terveztétek a szoptatást)? Mennyi idös kortól szopizott csak reggel, ill. este, és igy még meddig sikerült szoptatni?

nem apadt el töle a tejetek,hogy csak kétszer üritette ki egy nap?Lehet igy még legalább egy évig szoptatni?

Legjobb válasz: szia, 16 hós koráig szopizott,9 hós koráig sokszor, 9 hótól 1 éves koráig 3szor, 15 hós koráig kétszer, utána csak este, kevés volt már nagyon

szia, 16 hós koráig szopizott, 9 hós koráig sokszor, 9 hótól 1 éves koráig 3szor, 15 hós koráig kétszer, utána csak este, kevés volt már nagyon
Szia! Az én nagy lányom és a fiam is 2 éves koruk körül hagyták el a szopizást. 1 éves koruk körül maradt el, hogy csupán azt kapjanak reggelire és vacsorára, de mindig megkövetelték ébredés és elalvás elõtt is a cicit. Napközben is nem egyszer jöttek és húzogatták a pólómat, pulcsimat, hogy õk most kérnek... Egyébként megesett olyan, hogy az egyik még szopott, de nélküle mentem el egész napra. Hiába szoptt reggel, nekem estére kõkemények lettek a melleim, mert nem volt, aki kiürítse. Tehát, nyugodtan lehet 1 évig, akár tovább is szoptatni így is.
14 hónapos a kisfiam, de még naponta 4-6 alkalommal szoptatom, mert annyira erõszakos :-), hogy nem lehet ritkítani a szoptatásokon. Jön és "letépi" a pólómat, szörcsögõ hangokkal kísérve. Ha éppen akkor nem tudom megszoptatni, óriási patáliát csap, annyira ordít, hogy egy utcával arrébb is hallják, földhöz vágja magát, harap, stb. Szóval mindig megadom magam. Ezt azért írom, hogy: elsõsorban a babád határozza meg, mennyire hagyja ritkítani a szoptatást. Én is szeretnék már csak reggel-este szoptatni, de "nem lehet" :-)...
6 hónapos korától csak reggel és este cicizett. 21 hónapos koráig szopott, a végén már csak este. Így alakult, nem terveztem sehogy, úgy voltam vele, szopik, amíg szopik.

Hogy tanítottátok meg az orrfújást és mennyi idős volt gyermeketek?

Legjobb válasz: Nalunk a mini csoportban mar a masfel evesek is tudjak. Odatartod a zsebkendot es kered, hogy tegyen ugy, mint a suni (felhuzod az orrod es kifele fujva a levegot szuszogo hangot adsz ki). Mutasd neki, o meg majd utanozni fog. Ennyi idosen mar meg is torlik az orrokat es az arcocskajukat, ha a nedves torlokendot a kezukbe adjuk, persze, meg nem fujnak, de eleg ugyesek:))

Nalunk a mini csoportban mar a masfel evesek is tudjak. Odatartod a zsebkendot es kered, hogy tegyen ugy, mint a suni (felhuzod az orrod es kifele fujva a levegot szuszogo hangot adsz ki). Mutasd neki, o meg majd utanozni fog. Ennyi idosen mar meg is torlik az orrokat es az arcocskajukat, ha a nedves torlokendot a kezukbe adjuk, persze, meg nem fujnak, de eleg ugyesek:) )
1, 5 éves korától tudja fújni. Mondtam neki, hogy csinálja úgy mint a süni. 21 hós most, nem mindég fújja ha kérem. De ha náthás lenne, akkor porszívóznám még neki.
Másfél évesek lesznek a lányaim és most kicsit taknyosak. Pont valamelyik nap mikor töröltem az egyikük orrát, mondtam, hogy fújja ki és teljesen meglepõdtem, hogy csak úgy fújta (hozzáteszem, hogy én már vagy 2-3 hete fújom az orrom). Persze sok minden nem jött, szóval még porszívózom jó ideig, de már ez is haladás.
Oda kell tartani a zsepit az orrához és kérni, hogy fújja. Ezt már egy két éves simán tudja. Utána fokozatosan lehet áttérni rá, hogy magától fújja ki. Ez már lassabb folyamat, olyan 3, 5-4 éves korra megszokták tanulni.
1 évesen a fiam az orrát felhúzta és szuszogott, mintha haragudna. Egyszer csak fogta a zsepkendõt és az orra elé tartotta. Ez már 14-16 hónapos kora körül volt. Most lesz 1, 5 éves és már ha érzi, hogy van az orrában valami, jön és felhúzott orral szuszog. Néha magától próbálja zsepibe fújni.

Melyik éri meg jobban? Bébiételt vásárolni vagy főzni, írjátok le kinek mennyi 1 hónap. Mennyi idős a baba és mennyi ételt vesztek.

Legjobb válasz: Nekem már nagy a fiam 23 hónapos :) így õ már azt eszi amit mi. Amikor kicsi volt mi adtunk Neki bébiételt is és fõztem is. Õszintén az elején amikor még csak répa, alma sütõtök a "menü" jobban megéri fõzni, viszont amikor már több mindent ehet, de nem azt amit ti, szerintem megéri néha venni bébikaját is, legalább azért, hogy egyen marhát, nyulat, sok mindent amit ha megveszel nagyon nagy adag lenne, ráadásul mi nem is szeretjük az ilyeneket, de vele meg kell kóstoltatni, illetve kell Neki. Azt már nem tudom leírni, hogy mennyit költöttünk bébi kajára mert régen volt, de mindig figyeltem melyik, hol akciós éppen (Kecskeméti, Univer, Hipp és DM-es), hála az égnek a fiam nem volt válogatós.

Nekem már nagy a fiam 23 hónapos :) így õ már azt eszi amit mi. Amikor kicsi volt mi adtunk Neki bébiételt is és fõztem is. Õszintén az elején amikor még csak répa, alma sütõtök a "menü" jobban megéri fõzni, viszont amikor már több mindent ehet, de nem azt amit ti, szerintem megéri néha venni bébikaját is, legalább azért, hogy egyen marhát, nyulat, sok mindent amit ha megveszel nagyon nagy adag lenne, ráadásul mi nem is szeretjük az ilyeneket, de vele meg kell kóstoltatni, illetve kell Neki. Azt már nem tudom leírni, hogy mennyit költöttünk bébi kajára mert régen volt, de mindig figyeltem melyik, hol akciós éppen (Kecskeméti, Univer, Hipp és DM-es), hála az égnek a fiam nem volt válogatós.
Na a húgom kislánya 10 hós és csak az üveges kaját eszi meg.Havi 40000Ft-ba kerül csak az üveges kaja.Ebben nincs bent a babapuding meg az ilyenek.Az én lányom 11 hós és vegyesen eszik de inkább már azt amit én fõzök.tartalékban van itthon babakaja, hogyha megyünk valahova akkor tudjak mihez nyúlni.Én megúszom max 3000Ft-ból 1 hónapra a bébiételt.A zöldségek és a hús jó része házi. (nyúl disznó és tyúk-csirke).De ha nem lenne az akkor is szerintem max 15000Ft lenne amit bele kellene fektetnem, tejtermékkel, hússal együtt.Szóval jobban megéri fõzni, olcsóbb, és szerintem tudok változatosan fõzni neki.
Én mindig fõzök, csak akkor veszek bébiételt, ha pl. kirándulni megyünk, vagy más miatt nincs idõm. Mindenképp olcsóbb fõzni, egy üveg bébiétel 250-400 Ft között mozog, ennél mindenképp kevesebbe kerül, ha veszel egy szem krumplit és egy szál répát, és azt összefõzöd. Nem is tudom, mennyi az, 50 ft? És két napra elég.
szerintem jobban kijössz, ha fõzöl. Fõleg tavasztól õszig, amikor mindent frissen és olcsóbban megkapsz. Nekünk szerencsénk volt mert pont tavasszal kezdtük a hozzátáplálást, így pont volt újkrumpli, újrépa, új cékla, új leveszöldségek. Most meg van friss sütõtök, alma, karfiol, banán. Most, hogy nincs szezon, így is olcsóbb fõzni, mert krumplit mindig lehet kapni és nem is olyan drága és általában ez a fõzelékek alapja. A sütõtök fillérekbe kerül, sok zöldséget pedig fagyasztva is meg lehet venni pl. spenót és többszöri fõzésre is elég. Érdemes most befagyasztani sok sütõtököt felkockázva, ha van nagy fagyasztód, nekem sajnos nincs sok helyem benne. EGyébként kislányom most lesz 9 hós. Egy héten kb. 1x max. 2x kap üveges ételt, általában zöldborsófõzeléket, mert annak viszont lusta vagyok nekiállni passzírozgatni.
Mindenképpen akkor jössz ki olcsóbban, ha te fõzöl.Egy üveges bébiétel 300.- ft körül van, ami ugye egy étkezés.Ha nagyobb a baba, mint pl. nálunk a kisfiam már 9 hónapos (neki már a nagyobb kiszerelésû bébiétel 400 .- ft körül van), akkor már ugye naponta több étkezés van, tehát az napi szinten majd csak 1000ft és ez csak a fõétkezéseket jelenti.Erre jön még a tízórai, uzsi, stb. 1000.- Ft-ból már egész komoly mennyiségû ételt tudsz a családnak is fõzni, nem hogy a picinek. Sajnos nálunk a gyerek jobban szereti az üvegeset, így mi küzdünk, hogy hol ezt-hol azt kap. De mindenképpen akkor jössz ki jobban, ha te fõzöl neki.
Még mindig jobb a fagyasztott, mint a ki tudja honnan jött, mivel kezelt külföldi [email protected] (már bocsánat).
Fõzni kb 10%a az üveges bébi ételekhez képest.Ugyanakkor finom és változatos. Ne vedd fagyasztva , kelj fel menj ki a piacra , vásárolj fel és fagyassz a babádnak magad.Bár nem értem miért november elején jut eszedbe... Én megfõzök egy nagyobb adagot és porciózva fagyasztom .Csirke, pulyka, máj, répa, cékla, õszibarack, szilva, ...csak kiveszek 1-1 kockát és kiolvasztom , vagy beledobom a fövõ krumpli mellé ... Üveges kaját csak akkor veszek ha úton vagyunk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: Ami engem zavar a fõzésbe, hogy itt a tél is sok ételt csak fagyasztva tudok neki venni...

Be merjem vállalni? El merjünk indulni, vagy még korai? Mennyi idős korától vihetjük hosszabb utakra?

2 hetes a kislányom, és apa szeretné, ha hétvégére felmennénk vele Pestre a Vágtára. Én félek elindulni... Apa nem er?szakoskodik, csak megkérdezte, mi lenne ha...

Legjobb válasz: Kibírni kibírná, de én a helyedben még hagynám, egy kicsit, hogy a napi rutin kialakuljon nála. Ott nem tudom, milyen idõ lesz, mennyire tudsz árnyékba, vagy nem zuhogó esõbe állni, mennyi ember lesz, nem fog-e ki egy nyûgös napot stb. Menjen a párod nyugodtan, én még várnék.

Kibírni kibírná, de én a helyedben még hagynám, egy kicsit, hogy a napi rutin kialakuljon nála. Ott nem tudom, milyen idõ lesz, mennyire tudsz árnyékba, vagy nem zuhogó esõbe állni, mennyi ember lesz, nem fog-e ki egy nyûgös napot stb. Menjen a párod nyugodtan, én még várnék.
Egyetértek az elõttem szólóval. Még nagyon picike egy ilyen rendezvényhez. És valóban Te pedig még pihenj a babáddal együtt! Tudod, 6 hét a gyermekágyas idõszak! :) Boldog babázást!
09:07-es vagyok, úgy értettem, egyetértek az elsõ hozzászólóval :)
Egy 2 hetes babával én még nem indulnék el, fõleg egy olyan helyre, ami tele van emberekkel és igazán te sem tudná sehol pihenni se. Szerintem, inkább majd jövõre.. Neki nem lenne megerõltetõ, mert egy ekkora baba még bárhol, bármekkora zajban elalszik, de azért ennyi ember közé én nem vinném. Ha lehet, ezzel (emberek közé vitel) inkább várd meg az elsõ védõoltást. Utána már bátrabban mehettek.
Szerintem egy 2 hetes baba nagy pici még ehhez. Ha rokonokhoz jönnétek az még oké, de egy rendezvényre, ahol zaj van, rengeteg ember.. nagyon necces. Szerintem ha 2 hete szültél még rád is rádfér a pihenés 3-4 hónapos korától szerintem már bátran szoktathatjátok, de most még picike.
az ösztönöd fog válaszolni a kérdésre. mi jövõ héten indulunk nyaralni Olaszországba a 10 hetesünkkel, annyira jó gyerek. igaz csak 3 éjszakára, de biztos vagyok benne, hogy jól fogja viselni, mert ismerem. 2 hét alatt is már valamennyire megismerted a babát. Mennyit bír ki kaja nélkül, mennyit szokott aludni, el tud-e aludni viszonylag könnyen, stb. A gyerek nem lemondás, hanem egy új családtag, akit ti fogtok beleilleszteni a légkörbe. Ha szeretnétek menni, szerintem vigyétek, ha úgy gondolod, hogy õ is érett már rá, és ne hallgass azokra, akik ellenzik anélkül, hogy ismernének titeket, vagy õt :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Igazából a pici biztosan kibírná. Imádja a meleget, tehát még ezzel sem lenne gond, sétálni pedig mindennél jobban szeret:) Én is úgy gondolom, hogy még azért picike ehhez a nagy úthoz. Mondjuk én inkább a 2 órás autózáson aggódom, nem tudom mennyire ártalmas az autósülés egy ilyen kis apróságnak, bár tudom, hogy a pociban is csak összegömbölyödve volt, de akkor is...:) Pihenni tudnék és az árnyék is megoldott, mert hivatalosak vagyunk, tehát a VIP sátorban lennénk. De mondtam apának, hogy ezt inkább , ég kihagyom és megnézem a TV-ben a futamot, biztos, ami biztos:)

Kedves anyukák! 2 éves kislányom gyakran kiszalad az úttestre. Nem tudom vele megértetni, hogy nem szabad, veszélyes. Ti hogyan oldottátok meg ezt? Mennyi idős korában érti meg ezt egy gyerek?

Legjobb válasz: Úttest közelében fogtam a kezét. És sokszor, nagyon sokszor elmagyaráztam, hogy mennyire veszélyes, mert elüti az autó, összetöri magát, fájni fog... azt már õ kérdezte, hogy meg is lehet-e halni, és mondtam, hogy igen. Egyik ovistársát elütötte egy autó (nem lett nagy baj, "csak" törés, és akkor értette meg igazán.

Mindig fogtam a kezét, körülnéztünk, és úgy mentünk át a kis utcákban is. 2 évesen már tudta, nem szabad leszaladni/kiszaladni. Sokat mondd, hogy körül kell nézni, fogd mindig a kezét, és sokat mondd el, hogy az úttestre nem szabad leszaladni, valamint -mikor áthaladtok- nem szabad szaladni (nálunk legalábbis, mert ha elesne a gyerkõc az nem lenne jó...). Idõvel beérik, ne aggódj!
Úttest közelében fogtam a kezét. És sokszor, nagyon sokszor elmagyaráztam, hogy mennyire veszélyes, mert elüti az autó, összetöri magát, fájni fog... azt már õ kérdezte, hogy meg is lehet-e halni, és mondtam, hogy igen. Egyik ovistársát elütötte egy autó (nem lett nagy baj, "csak" törés, és akkor értette meg igazán.
Fogtam a kezét. MINDIG. Ha hisztizett, h engedjem el, akkor megmondtam, h jó, akkor hazamegyünk, ha nem fogad szót. Két ilyen eset után felfogta, h nem jó ez neki. Most négy éves a fiam, szuperül közlekedik, tudja, h mikor kell megállnia, tudja a lámpákat, elég sok tábla jelentését, a járdán már nem fogom a kezét, amúgy is biciklizik stb, de tudja, h felnõtt nélkül nem mehet át sehol. Ezt annyira beleneveltem, h az oviban kétszer is sírva fakadt, egy ovistársa kezét fogta, mentek volna át, és sírt, h felnõtt nélkül nem mehet át.Azóta megértette, h mi a különbség a két szitu között, de akkor az óvónéni nevetve mesélte, h mi történt :)
babahámot használunk....néznek rám hülyén, meg mindenféle elvetemültnek tartanak, hogy "pórázon" a gyerek, de leszarom, inkább nézzenek annak, minthogy egy életen keresztül sírjak utána....
Az én lányomnak játékfigurákkal elmutogattam mi lesz, ha kimegy az úttestre.Rajzoltam zebrát, volt egy kislány bábunk lépdeltettem, a kislány kiment a zebrára és elütötte egy autó(amit én toltam.)Majd elkezdett sírni-az az én kezdtem el sírni-és mondtam, hogy ez fáj neki...Ekkor megértette, hogy nem szabad leszaladni a járdáról, DE én zebra közelben mindig fogom a kezét, csak ott engedtem el, ahol nincs zebra a közelben, vagy látótávolságban van, de el tudom kapni.Õ ezt még teljesen felfogni nem tudja, ezért fogni kell a kezét, vagy gyorsan menni utána.
morbidnak hangzik, de lehet kapni ilyen gyerekpórázt, amit kistáskára, vagy a ruhájára kell tenni és úgy mentek az utcán. Ha nem érti meg, akkor muszáj az õ érdekében! Vagy úgy lépsz ki az ajtón hogy szorosan fogod a kezét. Az én fiam is ilyen volt, ment a vakvilágba, hiába szóltam rá, ezerszer elmondtam hogy veszélyes, baj lehet, körül kell nézni, elüti az autó, bibi lesz, orvos, gyógyszer ... , mindent elmeséltem. Aztán most így 3 éves korára vmennyire megértette. Nagyon nehéz.
"2 éves kislányom gyakran kiszalad az úttestre" Gyakran???? A legelsõ után kellett volna azonnal véget vetned ennek!!!
Én még a járdán is úgy megyek a gyerekekkel, hogy fogom a kezüket. Ez alapszabály, amit a legelsõ pillanattól betartatok velük. Egy kisgyerek kiszámíthatatlan, hiába szófogadó az esetek 99%-ban. De elég, ha csak meglát pl. egy érdekes falevelet az úttesten, vagy egy kismacskát a túloldalon, stb... és nem fog gondolkodni, csak nekiindul. És ha kartávolságon kívül van a gyerek, akkor még elkapni sem tudod a grabancát, egy pillanat, és már meg is lehet a baj.
Ahogy te is mondod: minden gyerek más. Én el nem tudom képzelni a 2, 5 éves fiamról, hogy direkt kiszaladna az úttestre, ettõl függetlenül, ahogy te is írtad, lehet, hogy 3 éves korában pl. én is ilyen kérdést fogok kiírni.... Hamar elhagytuk a babakocsit, 2 évesen már csak a bölcsi beszoktatásnál használtuk, amikor még ebéd után el kellett jönnünk, mert mire hazaértünk, elaludt a kocsiban. De már elõtte is simán tudtam vele menni az utcán, sõt a boltba is kocsi nélkül jártunk kézenfogva. Én a motorozásnál is kezdetektõl úgy szoktattam, hogy úttest elõtt "állj, állj, kérem a motort meg a kezed", legyen az akár csak egy lakótelepi parkoló, akár egy lámpás keresztezõdés. Soha nem engedtem, hogy motorral, vagy bicóval, kézfogás nélkül menjen át bármilyen úttesten. Bízom is benne, ha elõre megy motorral (ha szólok, megáll) megbeszéljük, hogy úttest elõtt állj. Max akkor mondom neki, hogy mellettem jöjjön, ha tudom, hogy nincs járda vége (egyben van a járda az úttesttel) és ismeretlen számára az útszakasz). A bejáratott útvonalakon (bölcsibõl haza, oda stb) már megvannak a járdán a vonalak, aminél meg kell állnia. De a helyedben a hám helyett én inkább a kézfogást alkalmaznám. Igenis fogja a kezed a járdán is, ha már ilyen heves, és kiszaladna az utcára. Meg kell vele értetni, hogy azért fogod a járdán is a kezét, mert elszaladgál. Néha késõbb elengedném, persze mondanám neki, hogy ok, akkor mehet kézfogás nélkül, de ha elszalad, akkor újra fognia kell. Egy két évessel ezt már meg lehet beszélni, fõleg, ha korábban õ is ügyesen megállt az úttestnél. Valószínûleg ezt most dacból csinálja, azt pedig még idõ elõtt le kell törni. Ezt szerintem a hám nem oldja meg.... Én ezt tenném, de persze ez az én véleményem.
hogy tud gyakran kiszaladni az úttestre? ez azért elég meredek, te felelsz a gyerekedért, ott kéne állnod mellette és ha szalad akkor egybõl elkapni. mi mindig úgy sétáltunk hogy fogtam a kezét ha út mellett voltunk, esélyt nem adtam neki arra, hogy kiszaladjon az úttestre, egyszer sem, nem hogy gyakran! miért nem tudod megfogni a kezét? nem értem :(
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó! Nem szeretnélek elkeseríteni, de az én kislányom még két hónappal ezelõtt is megállt az úttestnél, leszállt a motorról, nyújtotta a kezét, és együtt mentünk át. Ez két hónapja volt. :) Persze minden gyerek más, csak leírtam Neked.
Az én kisfiam másfél éves, és fogalmam sincs miért, szerintem fél az autóktól, de ha elkiáltom magam"autó"rohan megfogni a kezem.Bár mi vidéken élünk itt nyugodtan és kényelmesen lehet tanítgatni a kicsiket.
Én felvettem, és akárhogy hisztizett nem tettem le. Neki a menés érdekesebb volt, ez volt a bünti. 3éves és nem szalad el, megvár. A lányommal ugyan így teszek, mehet a sírás, a hiszti, ha nem fogad szót felveszem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! A gyerekhámon én is gondolkodtam, néztem a neten, de olyan kicsinek tûnik "póráz"-rész. Aki használ ilyet, milyet vásárolt? Úgy érzem, nálunk ez lesz a megoldás. Biztos, hogy furcsán fognak rám nézni, de ez így félelmetes, amit csinál.
A kérdező hozzászólása: A megértõ válaszokat köszönöm! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!