Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen magammal a (26 db)

Na kíváncsi vagyok a válaszokra én is! egy három hós, nem alvó kisfiúcska anyuája:0)
Egy héten keresztül szinte nem is aludtunk, minden nap csak a sírást, nyüglõdést hallgattam és sírva is fakadtam hogy milyen tehetetlen anya vagyok én! Aztán elhatároztam hogy lépek, mert már nem bírtam hogy nem alszik, csak 20perceket...és ezért nyügös egész nap. Igen, elértem a célt, és visszagondolva, az az egy hét amíg nem aludt, sokkal nehezebb volt, mint megszoktatni az új alvási rendre és megoldani a problémát. Azóta semmi gondunk, se nappal, se éjjel.5 hónapos volt akkor, most 9.
mi három napja kezdtük az aludj jól gyermekem módszert, ma már fél perc után elaludt és egész éjjel aludt, nem akarom elkiabálni, de rem. sikerült a dolog. Mi már 2 hónapja nem aludtunk, mikor ezt említettem a dokinéninek csak azt mondta, hogy elkényeztettük. persze ezt már hallottam mástól is, de valahogy tõle más volt, utána dühöngtem, hogy hogy mondhatott ilyet, de pár óra múlva beláttam, hogy igaza van. Én már olyan kimerült voltam, hogy ha lehetett is aludni már nem tudtam, mert folyton hangokat hallottam, amik nem is voltak, szal nagyon végem volt, ez volt az uccsó csepp. ja és a babó pont ma 8 hós
Szia! Nekem a kisfiam 6 hónapos korában lett elegem az altatásból. Vagyis nem elegem lett, hanem nem bírtam a 8, 5 kilóját ringatni. Amikor elaludt, nekem vagy 1/2 órába telt, mire rendesen ki tudtam egyenesedni. Egész nap fájt a derekam, a hátam, a farokcsontom, ...., a mindenem. Én tudtam, hogy nagy gond nincs, mert este semmi gond nem volt. Fürdés és szoptatás után betettem a kiságyba és egy hang nélkül, 2 percen belül aludt. Éjjel dettó. Csak nappal igényelte az altatást. 2-3x aludt akkoriban napközben. A célt 2-3 hét alatt értem el. Most 14 hónapos. A fogzási idõszakokat leszámítva semmi gond nincs.
Nálunk kicsit felemás a dolog, iszonyat kitartó a kölök. 5 hetes kora óta gyakorlatozunk, hááát, a mai napig nem megy hogy leteszem és õ magától elalszik (1 éves). Többször be kell menni hozzá, mert feláll és egyedül az úristennek sem fekszik vissza, kidobja a cumit a kiságyból, akkor ordít hogy anélkül nem tud elaludni, amikor visszafektetem elkapja a kezem és azt rakosgatja az arcához, szorongatja, forgolódik vele jobbra-balra. Ha elveszem sír és kezdõdik minden elölrõl, végül úgy belelovalja magát hogy torka szakadtából ordít és úgy alszik el mint egy szegény kis meggyötört árvagyerek. És közben nagyon-nagyon hangos... Érdekes napközben nem kell neki ez a mûsor, simán elalszik, de este menetrendszerû. Van hogy negyed óra, de ma 60perc(!) volt, mint a keljfeljancsi, hát beleõszültem. Pedig megvan az esti rituálé, dalocska, egy éve minden nap ugyanaz, szval tudja mi fog következni, mégsem mûködik. Gondolom õ a kivétel aki erõsíti a szabályt :(
szia nekem 6hónapos korában tellett be a pohár, mikor is már ott tartottunk, hogy 10percenként cumi be... akkor mondtam apának, bocs lesz a mi lesz én oda nem megyek. 45percet sírt éjjel, azóta vigyáz a cumijára és alszik. nappal simogatom és 3-5perc alatt alszik.ezzel nincs gondom.
8:31-es vagyok most 16hónapos

Mennyi idős volt a babátok, mikor bölcsibe adtátok? Magán vagy állami?

Legjobb válasz: Elso gyerek 22 honapos volt, es allamiba jart. A pici ket es fel lesz majd, amikor majd bolcsibe megy, es o is allamiba.

Elso gyerek 22 honapos volt, es allamiba jart. A pici ket es fel lesz majd, amikor majd bolcsibe megy, es o is allamiba.
3. szülinapja elõtt 2 hónappal kezdte a bölcsit, államit.
1 eves volt, magan bolcsi.
20 hónapos, állami.
szeptemberben kezdi, akkor lesz 17 hónapos.
2 éves
1, 5 évesen rárabolt az apja anatómiai párnájára. Anélkül nem hajlandó aludni.
1 éves kora óta biztos, de elõtte is volt neki olyan kis lapos, alig párna. Anélkül le se teszi a fejét. 16 hónapos kisfiú


SÜRGÕS! Mennyi idős legyen a VADÁSZ GÖRI mikor magunkhoz vesszük?

Jobba ha minél fiatalabb??Vagy legyen kicsit id?sebb?

Legjobb válasz: Szia! Nekem van egy fiú görim ,Pepe:) Mi 8 hós korában hotuk el....De nyugtass meg hogy mindent tudsz róluk(tiltott kaják,meg ugye nem elsõ állat lesz?!?!?!?!?!)) És most kapok mellé egy lány görit is,csak kb egy hó mulva,mert ki lesz ivartalanítva õ is:) Figyi,írj privit,ha van valami kérdésed,vagy a nevelésében segíteni kéne:) Nagyon sok sikert! majd írok,mennem kell:(

Szia! Nekem van egy fiú görim , Pepe:) Mi 8 hós korában hotuk el....De nyugtass meg hogy mindent tudsz róluk(tiltott kaják, meg ugye nem elsõ állat lesz?!?!?!?!?!)) És most kapok mellé egy lány görit is, csak kb egy hó mulva, mert ki lesz ivartalanítva õ is:) Figyi, írj privit, ha van valami kérdésed, vagy a nevelésében segíteni kéne:) Nagyon sok sikert! majd írok, mennem kell:(
A kérdező hozzászólása: Már volt egy görink egy kis ideig.Nagyjából tudunk mindent.
Az enyém 6 hetes volt, amikor elhoztuk :)
elsõ vok: bocsi suliban voltam (informatika):D na, siettem, és elírtam: 8hetes volt mikor elhoztuk...:) itt van pár oldal: http://www.gorke.hu http://www.mvk.hu http://www.goreny.hu
elsõ ok: a bloki.hu-n megtood nézni a görimet(a tuladonosként nem én vagyok, hanem anyám:) http://www.bloki.hu/ntimea/petyuska/
Ha azért kérdezed, mert attól félsz, hogy ha idõsebb görit veszel magadhoz, nem lesz szelid, vagy nem fog annyira szeretni, mintha kölyökként került volna hozzád, akkor hidd el, nem ezen múlik. Nekem több görényem van, van, amelyik kicsiként került hozzánk, és van, amelyik legalább 2-3 éves volt, a legszelidebb, legragaszkodóbb mégis õ, aki már felnõttként jött. Ha tenyésztõtõl veszed, akkor persze kölyköt fogsz venni, lehet 8 hetestõl 3-4 hónaposig akár, de ha mentett görényt veszel magadhoz, õk általában már idõsebbek, viszont nagyon meghálálják a szeretetedet. Szaporítótól vagy állatkereskedésbõl lehetõleg ne vegyél.
fél évesen nagyon cukkancs!

Mennyi idős korig szopott a babád? Ha szopik még, mennyi idős, ha nem választja el magát, te mikor teszed?

Az enyém 20 hónapos, esze ágában sincs abbahagyni. 2 évesen le szeretném választani, ha tudom...

Legjobb válasz: Nekem sajnos csak 7 hónapig szopizott. Magától választotta elmagát, emrt 6.hónaptól kellett már +-ba tápit adni. Onnan több és gyorsabban jött...magától levált.

Nekem sajnos csak 7 hónapig szopizott. Magától választotta elmagát, emrt 6.hónaptól kellett már +-ba tápit adni. Onnan több és gyorsabban jött...magától levált.
17 hónapos, szopik még reggel a napközbeni elalváshoz és az esti elalváshoz.Mostanában gondolkodom az elválasztáson, de még nem hoztam határozott döntést.
9 hónapos a fiam és cicifüggõ :) 2 éves koráig szeretném szoptatni, ha õ igényli
18 hós a kisfiam, 2 évesen szeretném majd leválasztani, ha addig magától nem tenné meg. Bár ma nappali alvásnál nem kellett neki, pedig mindég cicin aludt el.Úgyhogy lehet, hogy nálunk elkezdõdött a folyamat.
14 hós a kisfiam, reggel és este szopizik még, szép lassan választottam el, és maradtunk ennél a kettõnél.Nagyon szeret cicizni, nem igen akar leválni róla.Én januárba visszamegyek dolgozni, akkor lesz másfél éves, szerintem akkortájt elválasztom, ha magától nem hagyja el.Egyébként eszik mindent.
még most is szopizik, 7 hós, és 2 éves kora után már nem "szeretném" szoptatni, ha õ elõbb le nem választja magát. Amióta hozzátáplálok, nem szoptatok annyit, na meg teákat is adok, tápszert nem adtam.
az én lányom 15 hõnapos és még napi4x cicizik.a télen szeretnénk nekiállni a tesónak!remélem addig abba hagyja, de ha mellette is sikerül össze hozzni akkor engem nem zavar!
Én kisfiam 17 hónapos korában gondoltam úgy, hogy eddig és nem tovább. Nagyon jól viselte az elválasztást, nem volt semmi gond.
5 hónapig mert elapadt a tejem azóta eszik minden mást.
Kisfiam 6 hónapos koráig szopott, aztán egyszerûen nem kellett neki. Kiköpte, játszott vele, de szopizni esze ágában sem volt... Szenvedtünk egy ideig, aztán ennyi... pedig akartam volna még...
1, 5 hét múlva lesz 1 éves, reggel-este szopik még. Régóta úgy vagyok vele, hogy 1 éves korától babatejet kap majd reggelire, vacsira. Most is úgy gondolom, hogy 1 hónapon belül abbahagyom a szoptatást. Biztos, hogy nem lesz gond, mert nálunk soha nem volt olyan, hogy húzta volna a ruhámat, hogy õ cicit akar... Mert barátnõm gyereke pl állandóan húzta a ruhát le a mellérõl, én fiam soha nem csinált ilyet. Pedig egy zabagép amúgy, de cicifüggõ sose volt.

Akinek nem volt egyáltalán segítsége, az a babát mennyi idős korától vitte magával pl. nagyobb bevásárlásra, hivatalba, stb?

Segítségem csak a férjem, aki este későn jön haza, így egyedül vagyok a babámmal egész nap. Most még csak 3 hetes, nem rég vittem ki először sétálni. A bevásárlást, vásárlást, ügyintézést eddig a férjemmel meg tudtuk oldani, de sajnos most már magamnak kell intéznem és hát a fiamat nem hagyhatom egyedül, bébiszetter meg kilőve több okból is. Autóval mennénk mindenhova, persze csak oda,ami gyalogosan messze lenne. Aki nagyon kicsi korától vitte magával a gyerekét mindenhova az hogy csinálta? A nap ugyanazon időszakában mentetek ide-oda, vagy amikor épp bealudt, akkor indultatok el? Bepakoltátok a fél házat, mindenre felkészülve? Mit csináltatok ha elkezdett nagyon sírni, de semmivel sem tudtátok lenyugtatni? Minden praktikára, tanácsra kíváncsi vagyok!Első baba és kicsit félek vele elindulni.

Legjobb válasz: Én 3-4 hetes korától vittem magammal mindehová, általában aludt a babakocsiban, ha mégis sirt, akkor ringattam, s visszaaludt. Általában úgy idõzitettem, hogy 2 evés közt menjünk csak el. Tea vagy viz cumisüvegben, pelus, krém, törlõkendõ mindig volt nálam

Én 3-4 hetes korától vittem magammal mindehová, általában aludt a babakocsiban, ha mégis sirt, akkor ringattam, s visszaaludt. Általában úgy idõzitettem, hogy 2 evés közt menjünk csak el. Tea vagy viz cumisüvegben, pelus, krém, törlõkendõ mindig volt nálam
4 hetesen vittem elõször, igen a fél házat hurcolom a mai napig is, pedig már egy éves. Nehéz volt és én is mindig aggódtam, ráadásul igény szerint szopizott, de megoldottam, mert muszály volt, ha sírt kivettem, ha kellett használtam a baba mama szobát vagy a kocsiban pelenkáztam. A mai napig is mindíg ringatom a bevásárló kocsit :) Legyen egy utazós pakkotok benne csereruhával, pelussal, popsitörlõvel, popsikrémmel, pelenkázó alátéttel, babavízzel, cumisüveggel, pótcumival. Ne aggódj, valahol el kell kezdeni, menni fog!
Fél éves korától nevelem teljesen egyedül. Amikor el kellett menni, akkor felpakoltam a kicsit kenguruba és vittem. Kocsim, jogsim nincs, így tömegközlekedéssel utaztunk, teljesen be volt fedve a kis arcocskája/fejecskéje, nehogy legyen valami baja és szerencsére nem lett soha semmi. Ez ment 1 éves koráig, mikor beadtam bölcsibe, mert vissza kellett mennem suliba (nappalis vagyok), így ha kellett valami ügyet intézni, akkor napközben intéztem. Vasárnaponként ejtettem meg a nagy bevásárlást, vittem babakocsival a kislányomat. Ha sírt, megnyugtattam, beszéltem hozzá, adtam neki játékot, vagy megitattam. Viszonylag hamar megnyugodott mindig, sosem volt túl nagy problémám a kicsivel Hálistennek. :) 22F
3 hetesen már a Lehel piacon vásároltam vele. Szerintem nem kell túlaggódni. A kocsiban biztos el fog aludni (ha még ilyen pici), a hordozót meg rápattintod a babakocsi kerékre és már mehettek is, fel sem fog ébredni. Annyi, hogy egyszerre csak egy helyre vidd, és próbálj idõben végezni. Kisfiam sokkal jobban és többet alszik napközben a séták közben, mint a kiságyában. Otthon 2 óránként eszik, ha úton vagyunk 4et is kibír...
Én is 3 hetes kora óta járok vele minden fele. Boltba, postara, mikor hova. Sosem volt olyan, hogy annyira sírt volna, hogy nem tudtam volna megoldani. Vittem mindig inni valót (õ mindig sokat ivott), így azzal mindig meg lehetett nyugtatni. De amúgy imádta a boltot, a mai napig nagyon szeret vásárolni. :) Mindig be volt készítve a pelenkazo táska a kocsiba, de nem volt rá általában szükség.
5 hetes korától vittem mindenhova, mondjuk hivatalba nem, meg olyan helyre, ahol ülünk és ott van egy csomó ember, oda nem vittem, de Tescoba már igen. Úgy mikortól minden hova viuttem az olyan 3 hónapos kora.
Utolsó vagyok, megtanultam leküzedeni a gátlásaimat és tényleg bárhol megszoptattam, ilyenpicinek még semmi msára nem nyugodott meg ha rájött a sírás.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos tanácsokat mindenkinek! Egyszerre csak egy helyre fogunk menni és visszük a fél házat is magunkkal. A kocsiban úgyis elfér :) Gondolom egy idõ után meg csak megszokja hogy jövünk megyünk, és majd én is belerázódom a dolgokba! :)
Én hordozom a lányom, kezdettõl fogva jön mindenhova velem. Szoptatni mindenhol lehet(fõleg ha kocsival mentek):) , egy pótpelus, egy pótpulcsi és miénk a világ:) .

Mennyi idősen érdemes kanalat adni a gyerek kezébe és kb. mikor tudja megfelelően használni anélkül, hogy magára öntené az egész ételt?

Legjobb válasz: Akármikor is adod a kezébe, az elején magára fogja önteni az egészet. :) Egyébként onnantól, hogy érdeklõdik utána, sokan akár már 8-9 hónaposan is, de 1 évesen mér simán. Ilyenkor persze kell egy másik kanál is, amivel Te eteted, ha azt szeretnéd, hogy valamennyi kaja a szájába is jusson.

Akármikor is adod a kezébe, az elején magára fogja önteni az egészet. :) Egyébként onnantól, hogy érdeklõdik utána, sokan akár már 8-9 hónaposan is, de 1 évesen mér simán. Ilyenkor persze kell egy másik kanál is, amivel Te eteted, ha azt szeretnéd, hogy valamennyi kaja a szájába is jusson.
Minél hamarabb adod oda neki, annál hamarabb fog ügyesen enni. Persze nem 6 hónaposan !
a fiam mar 6 hósan kivette a kezemböl..volt maszatolas böven meg takaritas de 18hós kora ota leül egyedül enni (nyilvan nem levest) és egy két lepottyant darab akad körülötte de szépen eszik!
15 hónapos kora óta kap kanalat. Elõször picit ügyetlenkedett, egyre jobban ment és 2 hónap alatt rengeteget fejlõdött. Most másfél éves, villával felszúr mindent, nem is eszi a földre. A kanalat még mindig megfordítja a szájában, de a szilárd kaja, pl zöldségek a szájában marad.

Mikor nevezte magát nevén a gyermeked, mennyi idős volt? Kisfiam 26 hónapos, magát még babának nevezi.

Legjobb válasz: Kb. 19 hónapos kora óta mondja a tükörre, és a képekre, hogy Má. (Máténak hívják, és egyelõre elsõ szótaggal beszél:D)

Kb. 19 hónapos kora óta mondja a tükörre, és a képekre, hogy Má. (Máténak hívják, és egyelõre elsõ szótaggal beszél:D)
Második vagyok, azt lehagytam, hogy ez azon is múlik, felismerhetõ fotót mutatok-e neki. A csecsemõkori képein nem ismeri fel magát, arra õ is azt mondja, hogy baba:)
Kisfiam is kb. 18 hónaposan nevezte elõször nevén magát fotón, tükörben. Az unokatesóm fia viszont lassan 29 hónapos és még nem nevezi meg magát (igaz, nem is nagyon beszél). szóval ne aggódj!
Kb. januarban mutatott a szobaajtajara felragasztott nevere (Larionnak hivjak) es mondta, hogy Jaji. Akkor volt 15 honapos. Mostmar szerinte maskepp hivjak, Jajijo-nak, masfel eves, es a tukorkepere mondja, ha fotokamerat lat mondja (meg szoktam neki mutatni a rola keszult fotokat), ha a youtube-on nezem a videojat mondja, de ha mas kisbabat lat, azokra is neha mondja. Neha mas babakra babat mond, kisgyerekre is babat mond. De ha megkerdezem hogy hivjak, arra nem valaszol.
Fiam 17 hónapos, kb. 2 hete mondja a nevét. De õ mindenben elõrébb van mint kellene, (néha már ciki), nem tudom ezt mikor kellene tudniuk.
A kérdező hozzászólása: nem aggódok miatta, csak kíváncsi vagyok.
Én nem igazán emlékszem rá, de elég korán. Gondolom az is segített hogy 1 éves korától bölcsis volt és ott a nevén hívták, így hamar megtanulta. 1, 5 évesen már tuti úgy hívta magát. 2 évesen már a babafotóit is megismerte. Most 3 múlt és épp a hétvégén mondta a neve helyett egy fotóra hogy ÉN. Na ez nagy lépés volt. :-) Már nem egyes szám harmadikban tekinti magát.
A fiam 26 hónapos, és nem mondja sem a nevét, sem a baba szót nem használja magára. Egyáltalán nem nevezi meg magát. :(
Ugyanúgy, mint a második válaszolónál :o) Kb. 1-1, 5 hónapja nézegetünk fényképeket, és már akkor mondta magára hogy Má (Máté). Kb. 3-4 hete már azt is mondja ugyanígy, ha kérdezzük kié ez a cipõ? Má - Mátéé. Vagy ha kérdezzük hol van Mété, megmutatja. A tükörben is. És szintén, ha babakori képet mutatunk neki, akkor nem Má, hanem Baba. Õ is csak elsõ szótagokat mond. Úgy látszik a Máték ilyenek :o) Anyukám irományában én már 16-17 hónaposan kimondtam (persze bababetûkkel, amit tudnak ilyenkor mondani) a teljes nevem vezetéknévvel és kereszt becenévvel, összesen 5 szótag. Szóval nekem fura volt, hogy a fiam még a té-t sem teszi hozzá, mikor külön ki tudja mondani :o)
most(29én) volt 2 és fél éves, és csak pár hete kezdte nevén nevezni magát(Bembesz, aztán egy kis idõ után a kis barátai annyit mondták neki, hogy Beni, hogy azóta így hívja magát)
Kisfiam 28 hónapos -hogy egész pontos legyek :) - és kb. 2-3 héttel ezelõtt kezdte el a saját nevén nevezni magát.Elõtte nem beszélt, ugrásszerûen változott és 2-3 hét alatt rengeteg új szót tanult. Fényképrõl is felismeri magát, a kiskori képeken is.Talán ezt csak azért, mert gyakran nézegetjük közösen a fotókat, videókat.
A fiam 25 hónapos és õ is baba-za magát! De szerintem tudja a nevét csak makacs. Sokszor van úgy hogy megkérdezem hogy hívnak és az a válasz hogy NEM! Nagyon nem beszél kb 30 szót használ! Ti hogy álltok ezzel?
27 hónapos kislányom, aki még nem beszél, csak szavakat mond, mikor kérdezzük, hogy mi a neved mondja, hogy Nóa (Nóra), de nem mindig, pedig tudja. Ha valamit egyedül akar csinálni, ami mostanában elég gyakran van, mindig azt mondja, nem baba! Úgy hogy még mi is babázunk!!!
Régóta a nevén szólítja magát, vagy ha kérdezek valami olyat akkor "én" a válasz.Abszolút tudja, hogy õ ki.:-)
22 hónapos, szintén baba :) ) amikor a nevét mondjuk, vagy azt hogy olyan szép vagy, azt mondja, NEM, BABA!! :) ) ha megkérdezem téged hogy hívnak, azt mondja BABA, engem hogy hívnak, azt mondja anya :) (mondjuk õ még nem igazán beszél, kb 15-20 szót tud) én nem aggódok, jókat nevetek rajta :D
Kisfiam 19 hónapos, és már jó pár hónapja ATI-nak hívja magát, vagy mostanában kezdte, hogy ATÍJJA. :) Ha valami az övé, akkor elõbb mondja azt, hogy ATÁÉ, mint azt, hogy enyém. :) Ha meglátja magát valahol, mutogat saját magára, és mondja, hogy ÉÉÉN! (Nem gyenge énképe van, nem kis bánatomra...) :)
2, 5 éves, keveset beszél még, kb 2 hónapja mondja a saját nevét, ha kérdezem a nevét, megmondja, de ha játszik, még mindig babának hívja magát.
fiam 17 éves. hallgat a nevére már régóta. pont ma volt, hogy anyóséknál vacsiztunk férjemmel, beszélgettünk és kimondta a fiunk nevét erre otthagyta a mamát, odarohant hozzánk és nézett, hogy mit akarunk? :) de nem mondja, hogy õt hogy hívják, egyáltalán a nevét sem mondta még. tükörben is ha nézzük magunkat, rám mutat és mndja a keresztnevemet de a sajátját vagy azt, hogy baba, nem.
Utolso valaszolo vagyok, szerintem tudja hogy o Larion, csak a hogy hivnak kerdest nem erti. Ja es felreertheto, termeszetesen a nevet a szobaja ajtajan nem kiolvasta, hanem rengetegszer elmondtam neki, mi all ott. :-))
A kérdező hozzászólása: Kisfiam sem igazán beszél még, kb. 40-50 szavas szókincse van. Ebbe benne vannak az állathangok is. Mondatokban meg még egyáltalán nem beszél. Pedig már nagyon várom, hogy csacsogjon:-) Na de majd eljön az ideje annak is.

Mik azok a tulajdonságok, amik alapján elkényeztetettnek neveznél magadban egy kisgyereket? Mennyi idős kortól látszhat ez?

Legjobb válasz: Hmmm, érdekes kérdés! Például amikor az ember vásárolni megy, általában lát hisztizõ gyereket. De kivülállóként nehézeldönteni, hogy azért hisztizik valamiért, mert mindent megkap és azt miért nem?! vagy azért, mert nem foglalkoznak vele eleget és így akarja magára felhívni a figyelmet... vagy csak azért, mert dackorszakban van vagy fáj a foga. Mióta gyerekem van, teljesen kívülállóként nem ítélek el semmilyen gyereket, mert tudom, hogy mûködnek. Hanem becsüli meg a játékait eléggé pl. óvodásként, akkor valószínûleg elkészeztetett anyagilag. Ha apróságok miatt hisztizik, akkor valószínûleg elkényeztetett lelkileg. (pl. apuci lecsesz jogosan, anyuci megvígasztal - ergó, bármit megtehetek).

14 44-es vagyok. Elég nehéz leírni, hogy miben nyílvánul meg az elkényeztetés mert ez szerintem egy érzés magunkban. Amikor olyan gyereket látok röktön tudom, hogy ez elkényeztettet. De az tény, hogy 12 gyerekbõl csak egynél van ilyen érzésem. De leírok egy-két példát az asztalhoz reggelinél nem hajlandó leülni se míg a többiek esznek. Ha véletlenül le is tudják ültetni akkor az ennivalót köpködi a szájából, mindíg nyíg. Olyanon is amin nem kéne. Õ már nem most kezdte a bölcsit már tudja a rendszert semmi nem új neki.Még a mai napig müzliszelettel eteti a gondozónéni 10 órakkor mert az anyukája poarancsba adta persze, hogy nem ül le ebédelni a többivel.De tényleg nem tudom megfogalmazni, hogy miért elkényesztetett de az egész gyerekbõl árad ahogy viselkedik amit mond és ahogy mondja.Pedig mindegyik gyerek néha hisztizik és sír de a többiekrõl nem ez a véleményem.
Hmmm, érdekes kérdés! Például amikor az ember vásárolni megy, általában lát hisztizõ gyereket. De kivülállóként nehézeldönteni, hogy azért hisztizik valamiért, mert mindent megkap és azt miért nem?! vagy azért, mert nem foglalkoznak vele eleget és így akarja magára felhívni a figyelmet... vagy csak azért, mert dackorszakban van vagy fáj a foga. Mióta gyerekem van, teljesen kívülállóként nem ítélek el semmilyen gyereket, mert tudom, hogy mûködnek. Hanem becsüli meg a játékait eléggé pl. óvodásként, akkor valószínûleg elkészeztetett anyagilag. Ha apróságok miatt hisztizik, akkor valószínûleg elkényeztetett lelkileg. (pl. apuci lecsesz jogosan, anyuci megvígasztal - ergó, bármit megtehetek).
már ne haragudj kedves utolso.mi kõzünk vab a te szitutdhoz?semmi kõze a kérdéshez.kopj le
14, 44melyik bõlcsibe jártok, és miben nyilvánul meg neked hogy el van kényeztetve, ?
nincs önkontrollja, nincs neki megtanítva hogy a nem az nem. ha azt hiszi mindent megkap, ha mégsem, akkoris kiharcolja. Én mindenképp a viselkedéshez kötöm az elkényeztetettséget, nem pedig ahhoz hogy mindene megvan e vagy sem, márkás ruhába jár e vagy nem.. Szerintem az elkényeztetés már egy vagy másfél évesnél már jól látszik
kétéves kortól? hm....a hisztirohamoknak 4 évesen kell megszünniük, természetes reakció egy gyerek türelmetlensége, hisztije, tanulási folyamat h megértse nem minden miatta/érte van......idéznék: egy ennyi idõs gyerek nem azt hiszi, h õ a világ közepe, hanem h õ a világ Korra meghatározni ezt elég nehéz, de mondjuk egy nagy ovodás, kisiskolás gyerektõl már elvárható, h szót fogadjon, vendégségben ne bontsa le a lakást és ne csapja magát a földhöz....Ennyi idõs gyereknek már úgy gondolom azt el lehet mondani, h a boltban nem veszünk meg mindent, ami megtetszik....stb....Egyébként én nem mondanám senki gyerekére h elkényeztetett, szerintem ez kicsit képmutatás!
Szerintem is két éves kor körül kialakul. Mi most kezdtük a bölcsit és ott a 12 gyerekbõl egy nagyon csúnyán el van kényesztetve.
Sztem inkább kétéves kortól. Pl. ha minden kis jelentéktelen dologért a földhöz veri magát és üvölt, ha nem kap meg vmit. Ha vmiért várnia kell (csúszda, hinta) és már hisztizik. Fõleg, ha erre csak annyi a reakció: "Zsuzsika!" némi megrovó hangsúllyal és kész.
mi most szokunk a bölcsiben, ott voltam tízórainál és a fiam mivel utoljára töltöttek ivólevet elvesztette a türelmét és levágta magát a földre. Nem kezdtem el szidni, fegyelmezni, egyszerûen csak hagytam h felkeljen magától, leporoltam és elmondtam neki, h türelmesnek kell lenni, ki kell várni a sorát mindenkinek. Neki ez új szituáció, szerintem természetes h rosszul kezeli, ha várnia kell, otthon mindig õ kap elõször. Falra mászok azoktól a szülõktõl akik elkezdik nevelni a gyereküket az orvosnál, bevásárlóközpontban.....fennhangon, körbenézve h ki hallja elmondják a gyereknek h mennyire rossz és h így nem viselkedünk, vágják a pofákat.... közben meg mindenki az nézi h anyuka/apuka mit ordibál egy megszeppent gyerekkel.....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a gyors válaszokat! Azért kérdeztem, mert eszemben szokott lenni, vajon -amennyire lehet-jól csinálok-e mindent a gyereknevelésben? Vagyok-e olyan következetes, mint amilyennek elvben tudom, h lenni kellene. Ugye nem fogjuk elkényeztetni úgy, h még magunk sem vesszük észre. Mindenesetre jó tudni, ti hogy látjátok ezt, köszönöm. :) Azt sejtettem, h nem fog tetszeni az elkényeztetett kifejezés, de nem akartam körülírni, mire vagyok kíváncsi, bocsánat. Ja, kedves 14:44-es válaszoló, leírnád azt a kisgyereket a bölcsibõl?

2, 5 hónapos a kisbabám, és ha oldalra fordítom akkor már a hasára fordul, de a kis keze maga alatt marad. Mennyi idős korban fordulnak át? Hogyan taníthatnám meg neki hogy a kis kezét kihúzza maga alól? Vagy hagyjam forogni és majd rájön magától?

Legjobb válasz: Igen, hagyd. Nem kell méág ilyenkor ezt csinálnia úgyhogy ha rájön jó ha nem úgy is jó. Még ráértek. Ügyes baba. Az enyém 4 hós lesz de még nem csinálja. 5-6 hós korban kell tudnia átfordulni de sokaknak megy már hamarabb is ahogy itt olvasom.

Igen, hagyd. Nem kell méág ilyenkor ezt csinálnia úgyhogy ha rájön jó ha nem úgy is jó. Még ráértek. Ügyes baba. Az enyém 4 hós lesz de még nem csinálja. 5-6 hós korban kell tudnia átfordulni de sokaknak megy már hamarabb is ahogy itt olvasom.
Az én lányom hétfõn volt 3 hónapos, pár napja már oldalra fordult és ma délután, lent a földön a pléden átfordult hasra. (Megnéztem a fiam babakönyvét, õ csak 18 hetesen csinálta ugyanezt.) Majd magától rájön.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat, érdekes nézni ahogy próbálkozik, esténként fürdés elõtt szoktam hagyni kicsit hadd próbálkozzon, akkor elõbb utóbb sikerül is neki.
Hagyd õt próbálkozni! Nagyon kis aktív, hogy ilyen korán kezdte :) 3 és 6 hó között "illik" megfordulni a babáknak, totál jók vagytok :D
Az én fiam még nincs 3 hónapos, de már 6 hetesen hasról hátra és 9 hetesen hátról hasra fordult. Azóta is szorgalmasan gyakorol. Nagyon édes olyankor. Igaz még viszonylag hamar elfárad, de egyre jobban megy neki.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!