Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen levinni (4 db)

Mennyi idős koráig kell a kutyát 2 óránként levinni?

Legjobb válasz: Amig nincs meg az osszes oltasa, es nem alakult ki a vedettseg, addig nem szabad levinni, meg pisilni,kakilni sem. Addig fektess a foldre egy kutyapelenkat es arra szoktasd ra. Ha mar levihetove valt a kutya, akkor azert kell ketorankent levinni, mert egy kiskutya kb 2orankent vegzi a dolgat. Igy tehat, ha ketorankent leviszed, akkor nagy a valoszinusege, hogy lent sikerul elvegezni es igy szokik ra a leghamarabb a szobatisztasagra. Minel tobb a baleset a lakasban, annal nehezebb dolgod lesz a szobatisztasagra szoktatassal, ezert ajanlatos levinni ilyen surun. Minel nagyobb lesz a kutya, annal tovabb tudja tartani a vizeletet. Ha mar a kutya szobatiszta lett, akkor nem kell levinned ketorankent, mert mjd o szolni fog, mikor kell kimennie. Egyesz kutyak peldaul az ajtot kaparjak es\vagy ugatnak. Hogy a te kutyad hogyan fogja jelezni, azt majd te kitapasztalod.

Amig nincs meg az osszes oltasa, es nem alakult ki a vedettseg, addig nem szabad levinni, meg pisilni, kakilni sem. Addig fektess a foldre egy kutyapelenkat es arra szoktasd ra. Ha mar levihetove valt a kutya, akkor azert kell ketorankent levinni, mert egy kiskutya kb 2orankent vegzi a dolgat. Igy tehat, ha ketorankent leviszed, akkor nagy a valoszinusege, hogy lent sikerul elvegezni es igy szokik ra a leghamarabb a szobatisztasagra. Minel tobb a baleset a lakasban, annal nehezebb dolgod lesz a szobatisztasagra szoktatassal, ezert ajanlatos levinni ilyen surun. Minel nagyobb lesz a kutya, annal tovabb tudja tartani a vizeletet. Ha mar a kutya szobatiszta lett, akkor nem kell levinned ketorankent, mert mjd o szolni fog, mikor kell kimennie. Egyesz kutyak peldaul az ajtot kaparjak es\vagy ugatnak. Hogy a te kutyad hogyan fogja jelezni, azt majd te kitapasztalod.
kitartás:) volt h napi 8x is levittem szerintem:D akkoriban olyat, h átöltözök "otthoni ruciba", nem is ismertem:D 3-4 hónapos korában már elég lesz 5x levinni, nekünk 7hónaposan jött el az, h 3x. azt hittem ezt sosem érem meg:D sok türelmet kívánok, lassan de biztosan menni fog az:) ha 6 hónapos korában átváltod a napi 3 x-i kaját 2-re, (nekem ez 7 hónapos korára sikerült), akkor vált át a napi 3 sétára.
Én nem is mertem levinni sehova az elején, mert nem volt meg az összes oltása. Úgy meg rizikós egy kis kölyök kutyát levinni.
Miért kéne 2 óránként levinni? Elég 3-4 szer egy nap amíg még kicsi és egy adott idõponthoz kell szoktatni, hogy tudja mikor mentek ki és addig tartogassa a pisit kakit :)
az elsõ vagyok... kifelejtettem a leg lényegesebbet! Nekem is kiskutyám van és ha leviszem egy fél óra - órára sétálni utána mindig sokat pihen, szóval hagyni kell kicsit hogy kifújja magát, nem szabad nagyon erõltetni az elején! Te se bírnád sokáig ha kirángatnának futni egy órára aztán ezt 2 óránként megismételnék. Bár függ sokban hogy milyen fajta kutyáról van szó. Mert minden kutyának más a mozgás igénye..
Egy 7-8-9 hetes kiskutyának biztosan nem elég a napi 3x-i pisi, kaki. Nekik valóban 2 óránként kell. 3 hónapos korukra alakul ki a pisi-kaki tudatos tartásának képessége.De egyedenként változó. Ekkor lehet már kezdeni egyre tovább nyújtani az idõt két séta között.
6-12 hónapos koráig. a kölykök sokszor szoktak pisilni, mivel sokat is isznak, esznek.
Egy éven keresztül 2 óránként lecibálnád a kutyát??? Szegény állat! 4-5 hónapos koráig napi 4-5 séta kell. Utána 3x is kibírja, csak az egyik legyen jó hosszú. 12 hetes kutyám este 8-tól reggel 7-ig aludt. Soha nem kellett egyiket sem 2 óránként felébreszteni.
Szegény állat? Mert sûrûn leviszi? Szerintem örül neki hogy nem fönt unatkozik egész nap... Persze, az éjszakát nagyon hamar végigalusszák, nincs evés-ivás, játék, így nem is kell olyan sûrûn pisilni, max. 1-2x az elején. De napközben, ha még a kölyök kicsi igenis le kell vinni kétóránként (természetesen, ha pelus van, akkor nem), a kölyköknek nagyon pici a hugyhólyagjuk és rendkívül gyors az anyagcseréjük, ráadásul 3 hónapos koruk körül tudják akaratlagosan befolyásolni hogy mikor és hol szabad pisilni, tehát ekkor kezdik el megtanulni tartani, persze a ránevelést már el lehet kezdeni korábban is. tanítani.

Mennyi idős korától merjem levinni sétálni a kiskutyámat?

Legjobb válasz: Ha már nálad van akkor nem lehet olyan csöpp, min 2hónapos biztosan van. Tehát simán leviheted. Persze még lefelé kézben vidd ha sokat kell lépcsõznie..de nyugodtan leviheted..én is lehordtam..elején még ölben..utána szépen lassan lejött magától is. Egyébként már kicsi korától jó az ha emberek és más kutyák között van hogy ne legyen másokkal agresszív, se emberekkel se kutyákkal.

Ha már nálad van akkor nem lehet olyan csöpp, min 2hónapos biztosan van. Tehát simán leviheted. Persze még lefelé kézben vidd ha sokat kell lépcsõznie..de nyugodtan leviheted..én is lehordtam..elején még ölben..utána szépen lassan lejött magától is. Egyébként már kicsi korától jó az ha emberek és más kutyák között van hogy ne legyen másokkal agresszív, se emberekkel se kutyákkal.
Én biztosan levinném, ha nem is sétálni, de alaposan bebugyolálva egy plédbe, pokrócba, és a karomban egy néhány (5-10) percre már levinném, amikor a lakásban már önállóan közlekedik. Csupán azért, hogy szívjon egy kis friss levegõt. Legalábbis ma nálunk szép napos idõ van, az éjszaka esett pár centis hó még ott van az utakon, a fákon, szóval ideális egy kis friss levegõt szívni. :) ))
Amikor (már lassan 4 éve) hazahoztam az akkor 7 hetes kutyámat, még nem lehetett sétáltatni. Az elsõ két hétben nem tudtam otthon lenni vele, ezért a közelben lakó anyukámhoz vittem napközben. A kezemben volt, onnan tudott nézelõdni. Megmutattam neki merre fogunk sétálni. Megálltam vele a járda szélén és elmondtam neki, hogy ez a járda és itt mindig meg kell állni. Megmutattam az ismerõs felnõtt kutyusoknak - persze kézbõl. Kicsit furcsán néztek rám a szomszédok, de én élveztem ezeket a "sétákat". Rendes sétákat csak akkor tettünk, amikor már megkapta az összes oltását. (kb.3 hónaposan)

Mennyi idősen lehet levinni sétálni a westieke kölyköket?

mivel panelban lakunk:)

Legjobb válasz: hát szerintem már lelehet vinni ahogy oda kerül hozzád mivel megkell tanulnia a szobatisztaságod

hát szerintem már lelehet vinni ahogy oda kerül hozzád mivel megkell tanulnia a szobatisztaságod
Én úgy tudom h meg van az elsõ 3 oltása. A szobatisztaságot mikor még túl kicsi , kutyapelenkán oldják meg, utána majd ki kel lszoktatni hogy a séta során végezze el. Én így tudom, de kezdõ vagyok , 1 hete van meg a kiskutyusom, szóval ha hülyeséget mondok javítson ki valaki:)
Az elsõ négy oltás után én márt tapasztalt vagyok mert már volt 4 kutyánk.Igaza van az elöttemválaszolónak kutyapelenkát használj.
Soha nem használtunk mi még kutyapelenkát. Udvarunk van, oda szoktuk kivinni a kutyáinkat. Nõvéremék, akik pedig panelházban laknak, mindig a ház elõtt lévõ füves területre szokták kivinni 1-2 percre a kiskutyájukat pisilni-kakilni. Aztán persze, ha már megvan az összes oltása, ami kiskorában kell, viheted sétálni is. Nem tudom, frászt kapnék, ha a lakásban (akár kutyapelenkára, akár nem) végezné el akármelyik kutyám a dolgát. Ezen az oldalon meg sok olyant lehetett olvasni, hogy a kutya annyira megszokta, hogy kutyapelenkára végzi a dolgát, hogy fél évbe tellett, amíg ki lehetett szoktatni.

Mennyi idősen lehet levinni sétáltatni a beagle kutyákat?

Legjobb válasz: Szerintem kb. 8 éves, (aki már elég felelõségtudattal bír) kortól, 100 éves korig, (ha még bírja fizikailag) bármilyen idõs leviheti õket! Bocs, de ez a válasz kihagyhatatlan volt!

Szerintem kb. 8 éves, (aki már elég felelõségtudattal bír) kortól, 100 éves korig, (ha még bírja fizikailag) bármilyen idõs leviheti õket! Bocs, de ez a válasz kihagyhatatlan volt!
a kutya mennyi idõs vagy az aki sétáltatja??? am a kutyát kb. 6 hónaposan
A kérdező hozzászólása: A kutya.
Én levittem a kutyámat amikor elhoztam a tenyésztõtõl..ez volt nyolc hetesen. Nem tudom különben hogy szokna rá a szobatisztaságra. Viszont valamire nagyon kell figyelni, olyan kutyákkal ne "álljon szóba" akirõl nem tudod van-e rendesen oltva, egészséges-e. És olyan helyen sétáltasd, illetve pisiltesd rövid ideig ahol kevés állat fordul meg. Nagy sétákra hat hónapos kortól vidd. Sokan azt mondják, hogy csak akkor, ha már megvannak az oltásai...nekünk négy kutyánk van (igaz már kertben), de ha új idekerül úgysem tudnám elzárni négy hónapra. Ha betartod a minimális szabályokat nem lesz baj.
Attól függ hogy a kutya vagy az ilettõ aki leviszi hány éves, amugy a kutyák sztem bármikor félév után, ha gyerekrõl van szó akkkor sztem 10 év után , mert rohadtul tudnak húzni a beagle-k.
Én olvastam egy kézikönyvben, hogy már a 9. hétben le lehet vinni õket!

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!