Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen külön szobába (6 db)

Mennyi idősen célszerű külön szobába költöztetni a testvéreket?

Még csak egy gyerek van, de éppen tervezzük a lakásvásárlást és felújítást. Szeretnénk mégegy gyereket, olyan 4-5 év korkülönbséggel. Ha a kisebbik is megszületik, eleinte a mi szobánkban lenne, de fél évesen szeretnénk, ha már nem ott aludna. Akkor tegyük egy szobába a naggyal, vagy ne? És ha igen, akkor mennyi id?s korukig jó, ha egy szobában vannak, és mikortól jobb, ha külön vannak? Ha külön kell ?ket tennünk, akkor az azt jelenti, hogy nekünk megsz?nik a hálószoba, és a nappaliban kell aludnunk, ami éppen nem baj, csak tudni szeretném, hogy mik az el?nyei és a hátrányai annak, ha a testvérek közös szobában alszanak.

Legjobb válasz: Szia!Nekem öt éves lesz a fiam, most fog születni a kistesó.Most pillanatnyilag egy szobában lesznek, nagytesó kérésére, de mivel mi is építkazünk, ott már külön szobába mennek.Mondjuk a kicsi lány lesz.De szerintem 6 éves korban már amúgy is igénylik, hogy legyen egy kis saját kuckójuk, ami csak az övüké

Szia!Nekem öt éves lesz a fiam, most fog születni a kistesó.Most pillanatnyilag egy szobában lesznek, nagytesó kérésére, de mivel mi is építkazünk, ott már külön szobába mennek.Mondjuk a kicsi lány lesz.De szerintem 6 éves korban már amúgy is igénylik, hogy legyen egy kis saját kuckójuk, ami csak az övüké
Szia! Nekem két kisfiam van a kicsi 6 hónapos a nagy 4 éves. Kezdettõl fogva együtt külön szobában vannak. Vagyis van nekik kettejüknek egy szobája. Mivel fiúk ráérnek kb a nagy 10-12 éves korában külön költözni. Ha nem azonos nemûek ez valószínû elõbb következik be. Tehát szerintem gyereke válogatja. Én a húgommal 13 éves koromig laktam egy szobában. köztünk 5 év a korkülönbség.

Mennyi idős kortól alhat a baba külön szobában?

Nemsokára elköltözünk és nem tudom mennyire fogja megviseli az új környezet. Eddig vele aludtam egy szobában. A fiam 14 hónapos.

Legjobb válasz: Az én lányom is 14 hónapos, eddig velünk aludt. Hamarosan mi is új házba költözünk. Úgy tervezem, hogy ott már külön szobában fogom altatni. Egy ismerõs gyerekpszichológus azt mondta,hogy amíg meg nem szokja az új helyet, addig maradjak mellette amíg elalszik, késõbb már nem kell.

Az én lányom is 14 hónapos, eddig velünk aludt. Hamarosan mi is új házba költözünk. Úgy tervezem, hogy ott már külön szobában fogom altatni. Egy ismerõs gyerekpszichológus azt mondta, hogy amíg meg nem szokja az új helyet, addig maradjak mellette amíg elalszik, késõbb már nem kell.
Ha nem költözéskor teszed külön szobába, 2x fogja õt stressz érni. 1x amikor költöztök, és 1 x amikor külön szobába szoktatod
A van rá lehetõség, legyen az uj helyen külön szobája. Ha az elején szerinted nem érzi ott egyedül éjjel jól magát, akkor ott alszol nála, majd ha mindketten nyugodtak vAgytok és látod hogy meg sem moccan éjjel, vissza tudsz menni a hálótokba a férjed mellé. Szerintem itt az idõ a külön alvásra:)
Én már egyhónapos kortól is külön szobában altattam. õket. Igaz, hogy a szobájuk a miénk mellett volt.Nem volt sokkal több fáradtság átmenni hozzá, mint ha mellettem aludt volna.Az én ágyamban soha nem altattam.Nem hiszem, hogy az új környezet megviselné, legfeljebb egy-két nap kell, mire megszokja.
Hát ne pont költözéskor tedd külön, mert az meg fogja viselni!!! Én már ujszülötten külön raktam volna, de csak 4 hónaposan lett kész a szobája, azóta van külön.
Nálunk születésétõl kezdve külön szobában alszik. Este 8-tól reggel 9-ig, egy szopival. 4, 5 hós.
Fiam is pici koratol kulon szobaban alukal, mar 12hos lesz
Elsõ pillanattól külön szobában aludt mind a 2 manóm, ahogy haza jöttünk a kórházból egybõl.

Mennyi idős volt a babátok mikor már külön szobában aludt?

Legjobb válasz: 6 hónapos volt mikor "kiraktuk a szûrét" saját szobába.2 évesen aludt elõször velünk (beteg volt és nyûgös).Most elõfordul néha h bekéreckedik közénk, de ritkán (gondolom rosszat álmodik, vagy csak felébred pisilni stb) 4 éves.

6 hónapos volt mikor "kiraktuk a szûrét" saját szobába.2 évesen aludt elõször velünk (beteg volt és nyûgös).Most elõfordul néha h bekéreckedik közénk, de ritkán (gondolom rosszat álmodik, vagy csak felébred pisilni stb) 4 éves.
Ez egy nagy butaság! Ezt azok találják ki, akik nem tudják a gyereket külön szobába szoktatni...
Az én fiam még mindig egy szobában alszik velem, lassan 3éves! De csak azért, mert egy szobánk van, nem tudom mi lesz késõbb... :S
5 hónaposan került át a szobájába. Ritkán jön át hozzánk, olyankor rosszat álmodik.
Elsõ gyerkõccel: kicsi lakásban, külön ágyban aludt 9 hónapos koráig, aztán érdekes módon egyszercsak közénk szokott...:) (egyre borzasztóbb volt az altatási cécó, így nyugodtabb lett õ is és mi is). Aztán 2 és fél éves volt, amikor mondtuk neki, hogy új ágyat veszünk neki (kész lett a mostani, nagy családi házunk is), ki is választhatja a színeket, na onnantól teljesen külön szobában alszik. Második gyerkõc: születése pillanatától külön ágyban, de az elsõ 2 hónapban én is a szobájában aludtam, már csak a szopizások rendszertelensége miatt is (meg hogy halljam a szuszogását..:) ) Most 4 hónapos, nyitott ajtóknál, de külön alszik teljesen.
Elsõ itthon töltött éjszaka óta! Nagyon közel van a 2 szoba és légzésfigyelõnk is van! Én nem merek kockáztatni, hogy magam mellett altassam, mert apa és én is borzasztó kajlán tudunk aludni és félek, hogy rá fekszünk! Szerintem se lesz a gyereknek semmi baja, ha nem a szülõkkel alszik!
4.5 hónaposan költöztünk ki a szobájából.
A legelsõ éjszaka óta. A párom szerette volna, ha a lányok velünk aludtak volna, de én úgy gondoltam, mindenkinek jobb, ha a babák a saját szobájukban, saját ágyukban alszanak. A szobájuk közvetlenül mellettünk van, úgyhogy minden rezdülésüket hallom. 22 hós lányok anyukája
Szia!10 hetes a lányom és elsõ perctõl külön alszik a saját kis szobájában!
Szintén külön szobában alszik az elsõ itthon töltött éjjel óta. Két hete aludt velünk egy ágyban két éjszakát, mert "nyaralás" gyanánt elutaztunk Fonyódra, és nem volt külön kiságy, így köztünk aludt.
Elsõ naptól kezdve saját szobában, saját ágyban. Kivéve ha beteg, lázas. Akkor magunk mellé vesszük mert lázasan nagyon nehezen alszik.
13 hónapos kora óta.
Az én babám koraszülött volt, tüdõmûködés nélkül született, így amikor 1, 5 hónap múlva hazajöhetett a kórházból, légzésfigyelõvel az ágyunk mellé volt tolva a kiságya.4 hónapos volt amikor átkerült a szobájába.
4 hónapos volt, amikor visszaköltöztem az apjához. de nyitott ajtónál alszunk, légvonalban alig 2 méterre egymástól, így minden rezzenését halljuk.
A kérdező hozzászólása: Nekünk 4 méterre van egymástól a két szoba de olyan éberen alszok h minden rezzenésére fent vagyok:) !!
Az én kislányom egy éves kora után került külön szobába. Bár nagyon kicsinek még nem tudtam volna külön rakni, akartam hallani minden mozgását, szuszogását.
A kérdező hozzászólása: Mi is próbáltuk magunk közé venni de NEM akar!
A kérdező hozzászólása: Az én babám is 5 hetes kora óta!!!! Azért kérdem mert ma mondtak nekem egy olyant h ha egy baba 2 éves kora elõtt egyedül alszik akkor lelki tehernek vannak kitéve és késõbb a viselkedésükön mutatkozik meg! Ugye ez nem igaz??? Az én babám eléggé akaratos makacs de gondolom nem amiatt mert külön alszik!!! Várom még a válaszokat!:)
Az elsõ éjszakától kezdve, amit itthon töltött. Nem tud és nem is szeret köztünk aludni a nagyágyban. Imádja az ágyát, gyakran nem alvásidõben is bekéredzkedik.
Elsõ naptól kezdve saját ágy, saját szoba. Annyira hozzászokott, hogy hiába akarnám is magam mellé venni, nem tud velünk aludni. :) (11 hónapos múlt)
Elsõ naptól kezdve külön szobában ami 2 méterre van tõlünk, én is hallok mindent meg van légzésfigyelõ is!Mi is féltünk apával, hogy nehogy ráforduljunk!Szerintem nincs azzal semmi baj ha külön alszik!


õ 15 (fiú), én 16 (lány), távkapcsolat, harmadik héten, második éjszaka már szex is volt.
17 évesen aludtam elõször nála :-)
az elso 10:21es es a 10:22es vagyok. a kulon szoba amugy szerintem marhasag, nekem ilyen eszembe nem jutott volna! nem azert alszok nehany utcanyival arrebb mert nincs sajat agyam hanem h a baratommal aludjak, szerintem ez egyertelmu. ahogy az is h a kulon szobabol/agybol ugyis mindig atlopozik mindenki, ugyhogy agynemu pazarlas :p a 14-15 eves lanyomnak meg nem hinnem h engednem h a baratjaval aludjon, esetleg 16 folott de szerintem meg az is kicsit korai. es remelem h nem lesz olyan sunyi mint en :) )
enge nem nagyon érdekelt az együtt alvás. nem vagyok romantikus :D nem tudom már nem is jegyeztem meg, de annyi biztos, hogy egy ágyban és nem külön szobában:D
Most már sajnos Távkapcsolat, és harmadik héten már szex is volt, mivel mindig együtt aludtunk, így ez sem volt kizárt!
16 évesen aludhattam elõször a barátomnál, õ nálunk kicsit elõbb, akkor fél éve jártunk. Most másik barátom van, pont elõjött ez a téma, 1 hónapja járunk, de szerintem még várunk vele. 18/L
15 vagyok és 5 hónapja vagyunk együtt. A barátomat elhívtam a nyaralásunkra, és a szüleim megengedték, hogy egy szobába legyünk együtt. Persze ezt azt is jelenti hogy egy ágyban.
15 vagyok, és 5hónapja vagyunk 1ütt a barátommal. Elhívtam a barátomat, a nyaralásra, és a szüleim megengedték, hogy 1 szobában legyünk 1ütt :D amit természetesen azt jelenti hogy 1 ágyban is :D
ja meg annyit h o hivatalosan sose aludt nalunk. csak ugy h nem tudtak/nem voltak itthon. de mivel nala mar megszoktuk, nagyobb az agy, nincs gond h ottvagyok, megszoktak egyszerubb nala aludni. na meg nem is erzi nagyon jol magat nalam, nem ertem miert. 20L
15 éves voltam elöször különszobában, de éjjelenként átlopoztunk egymáshoz aztán anyámék megunták és utána egy szobában:D most 18 vagyok ez már a 3-ik barátom:D
hat kicsit komplikaltabb ennel. en mar aludtam nala es o is nalam amikor csak par honapja voltunk egyutt (2-4 ho) de arrol nem tudtak a szulok mert vagy el votlak utazva, vagy ejjel mentunk miutan aludtak es hajnalba haza vagy reggel megvartuk mig elmennek valahova es mivel nem nyitnak be elotte, nem vettek eszre. eleg kockazatos volt, volt is adrenalin :) ez ment szinte 1 evig. kozben egyre tobbet voltam a baratomnal, es egy ejjel "ottragadtam hivatalosan" marmint egyszeruen nem mentem haza este mint maskor es ugy h a nagyija (vele lakik) is tudta. nem volt bejelentve, megkerdezve. ennyi. azota sincs semmi gond. akkor en 17-18 voltam, o 20-21. az en szuleimnek kb 2 es fel ev egyuttlet utan mondtam meg amikor hozza mentem aludni, addig csak mesek voltak h kinel vagyok. de az o apukaja mar akkor tudta h nala alszom amikor csak fel eve voltunk egyutt, mivel a baratom egyedul votl otthon, az apuja mondta h atjon reggel, o meg nagyon ellenkezett h hagyja aludni. erre az apja: "ooo fiam, ne add be nekem h te ilyen csipkerozsika vagy! fogadjunk ha felhivom a baratnod szuleit, meg ugy tudjak h ti a kirandulason vagytok?" :) )
8 egy ágyban
Õ elõször nálam akkor alhatott, amikor 2 hónapja jártunk, de akkor még nem aludtunk együtt, egy ágyban három hónap után aludtunk. Akkor 15 voltam, most 17 leszek októberben, és 16 hónapja járunk, én akkor alhattam elõször nála, amikor 15 hónapja jártunk. Persze akkor egybõl egy ágyban. Kicsit bonyolult, meg hülyén fogalmaztam, de remélem, hogy érthetõ.
14 voltam, kb. 2 hete jártunk, egy ágyban aludtunk, de nem csináltunk semmit, tényleg csak aludtunk.
18 vagyok és 1 hónap után aludt itt elöször:) persze egy szobában/ágyban
16 éves vagyok...fél év járás után aludhatott nálunk.Bár az éjszakát(amikor már tényleg aludtunk:D ) külön szobában töltöttük...de egész este velem volt és a szüleim sejtették, hogy nem csak tévézünk a szobámban.. :D Egy hét múlva én aludtam a barátomnál, természetesen egy szobában:)
15/L vagyok õ 19/F, és 3 hónap után aludtunk együtt elõször, de nem itthon voltunk. Szex is volt. Anyáéknak utólag mondtam el, hogy együtt aludtunk, a szexet persze nem tudják... (max. csak sejtik...) Nem mondtak rá semmit a szüleim, nem akadtak ki, semmi gáz nem volt, de azért nem merném nekik bejelenteni, hogy most kijön a srác és ittalszik, vagy én megyek hozzá... De egy hónap múlva anyáék elutaznak egy hétre, és enyém a ház... :) :P
Amikortól a nagyobb iskolát kezdi.
Mivel a kamaszok kategóriába írtad, gondolom nem pici gyerekekrõl van szó. Így azt mondom minél hamarabb, ha van rá lehetõség. Fõleg ha több év a korkülönbség. Engem már 10 éves korom körül nagyon zavart, hogy egy szobában voltam az 5 évvel fiatalabb öcsémmel. Én tanultam volna õ meg brümmögött a kisautóival.
Legkésõbb mikor az egyik már a sulit kezdi.
nekem a nagylány 5ikes a kisebb fiú 3ikos egy szobában vannak még (2 3/4 év van köztük) majd akkor ha a lányom nagyobb tini lesz és tényleg igényelni fogja a külön szobát szerencsére most még nagyon jól elvannak együtt szerintem 2 max 3 év és kelleni fog külön szoba neki
Szerintem iskolakezdéstõl jó lenne, hogy a nagyobb nyugodtan tudjon tanulni, és ne zavarja közben a kicsi. De ha ez nem megoldható, akkor olyan 8-9 évesen szerintem már illõ egy saját szoba, fõleg ellenkezõ nemû gyerekeknél. Én 8 éves koromig laktam egy szobában a nõvéremmel (én is lány vagyok), de csak azért lett saját szobám, mert õ egyetemre ment.
Attól függ mikor van rá lehetõség, öcsémmel közös szobánk volt aztán 17 éves koromban kolis lett akkor volt 5 éves, keveset volt otthon, aztán 18 évesen elköltöztem és akkor lett elõször saját szobám, meg voltunk öcsémmel de volt kritikus idõszak amikor rühelltünk egymás közelében lenni, de ez a kis korkülönbség már csak ilyen
Szerintem mikor már igénylik, hogy külön szobájuk legyen. Mondjuk mi lányok vagyunk de 4. és 8. osztályba jártunk. De akkor már egész tanévben nyúztuk anyáékat és akkor meglett beszélve, hogy kifessük nyáron azt a szobát amit nem használunk és költözik az egyik. A kisebb költözött. /Ennek az okát máig nem értem/ Most 18 és 22 évesek vagyunk
Ezt meg lehet oldani fürdés közben, vagy bármikor amikor az ember valamiért egyedül van.
A kérdező hozzászólása: Amikor tinédzserek laknak együtt, akkor a testtel való ismerkedés, maszturbálás, az hogyan alakul ki?
*15
Amikor õk akarják kortól függetlenül.
A kérdező hozzászólása: A fiam 5 éves, a lányom 2, 5. Miért pont akkortól?
nekem van egy bátyám és 5 év kor különbség van köztünk. Én hat éves voltam amikor kiköltöztem tõle külön.
3 napos kora óta:)
Mindkét gyermekem már az elsõ itthon töltött éjszaka a saját szobájában aludt.
Szintén mindkét gyerek az elsõ pillanattól külön szobában, illetve õk ketten már együtt egy gyerekszobában :)
Ahogy hazahoztuk egybõl a szobájában aludt. Ott is szoptattam meg a nyugágyamon. Imádja a szobáját. Kezdetben annyira oda volt érte, hogy 3, 5 hónapos koráig nem maradt meg a nappaliban vagy a mi szobánkban se az ágyon fekve, se a földön fekve. Nagy nehezen szoktattam ki. Azóta a szobába csak reggel játszik magában, amíg én pakolok és ilyesmi. Napközben pedig kint vagyunk a konyhában vagy a nagyszobában. 6 hónapos koráig volt hogy a nagyszobában vagy a mi szobánkban altattam el, de ahogy betöltötte csak a saját ágyában volt hajlandó elaludni.
Mióta hazamentünk a kórházból.
Azota, hogy hazahoztuk a kórházból. Most 14 honapos.
A kérdező hozzászólása: Most mi alszunk az õ szobájában, õ a saját kiságyában. 3 hetes. Átmehetnénk a mi szobánkba, de nincs légzésfigyelõnk, így nem igazán merem egyedül hagyni. Akik az elejétõl külön altatják volt légzésfigyelõtök?
Amióta hazajöttünk a kórházból. A hasfájós idõszakban köztünk aludt talán 1, 5-2 hetet, de gond nélkül visszaszokott amikor már csak enni kelt éjjel. Most 6 hónapos
Ahogy hazajöttünk a kórházból, a saját ágyában saját szobában alszik. Nem is volt kérdéses. 10hónapos
Most csináljuk a gyerekszobát, 8 hónapos lesz.
1, 5 éves, még velünk alszik, nem is tudom hogy fogom bírni, mikor külön tesszük...pár hónapon belül szeretném.
11 hónapos kora óta.
3 honapos kora ota, akkor, amikor eloszor ataludta az ejszakat. Koztunk aludt addig, s igy nehez volt szamara a szetvalas. Ha lesz meg gyerekunk, nem igy csinalom. Kulon mozesben altatnam az agyam mellett, s ha mar meg tud fordulni, akkor rakom at masik szobaba, vagy eleve masik szobaban altatom. De koztunk nem alhat. (nagyon jo volt, de csak neki artok vele, mikor nem engedem meg neki tobbe, hogy velunk aludjon.)
elsõ vagyok rosszul írtam. koraszülött volt és 3 hét után hozhattuk haza a kórházból. utána még 2 napig egy szobába aludtunk (elsõ gyerek), majd a 3. naptól külön:)
4 hónapos koráig a szobánkban a bölcsõben, ha éjjel ébredt, akkor szoptatáshoz átvettem magamhoz, úgy aludtunk tovább. 4 hónaposan kinõtte a bölcsõt, így ekkor "kiköltöztettük" a kiságyba, a saját gyerekszobájába, azóta ott alszik, most 13 hónapos.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!