Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen egy baba (30 db)

Mennyi idos koraig jo egy babat kezben elaltatni? Meddig nem elkenyeztetes ez? Es mennyi ido normalis mire elalszik a baba ha minden ok?

Legjobb válasz: Nem jó ke´zben altatni,mert ha nagyon megszokja,még 2-3 évesen is így altathatod.Ha kézben van,ilyen kicsi korban nem kényeztetés.A szomszédomak mindíg ke´zben volt a baba,mára a gyerek 1 éves,nem hajlandó a babakocsiban ülni,üvölt.Az anyja kézben viszi,a kocsit meg tolja.Itthon is folyton kézben volt idáig,mert most már mászik. nekem is a lányom sokat van kézben,de nem altatom így.

Nem jó ke´zben altatni, mert ha nagyon megszokja, még 2-3 évesen is így altathatod.Ha kézben van, ilyen kicsi korban nem kényeztetés.A szomszédomak mindíg ke´zben volt a baba, mára a gyerek 1 éves, nem hajlandó a babakocsiban ülni, üvölt.Az anyja kézben viszi, a kocsit meg tolja.Itthon is folyton kézben volt idáig, mert most már mászik. nekem is a lányom sokat van kézben, de nem altatom így.
Az lemaradt, hogy a lányom ha fáradt, 10-15 perc e´s alszik.5, 5 hónapos.1-2 hónapos korában volt hogy ke´zben kellett altatni, mert hasfa´jós volt, és sokat sírt.Ez szerrencse´re elmúlt, ma´r "csak"összerakjuk a fejünket, és alszik.
Nekem ez a kézben altatás fura dolog.Szerintem ez szokás kérdése . Nekem sose aludtak kézben a gyerekeim (de mégis ha sétáltunk és elaludtak, volt hogy apa nyakában :) ). Meg volt a napirendünk , szopi után betettem a kiságyba elköszöntem tõle és elaludt .Persze ez nem ment mindig ilyen simán! De nem döncöltem , nem sétáltam fel-alá, csak betettem az ágyába.Mellettünk akkor szokott aludni baba(vagy gyerek)ha beteg, vagy annyira fáradt voltam hogy szoptatás közben elaldtam.
Én is ugy szoktatam hogy egyedül aludjon el. az elsö hetekben a mi szobánkban volt a kiságya azután a saját szobájában alszik el egyedül. persze saját lámpával és zenedobozzal. mostanra 1, 1/2 éves ö kapcsolja be mint a kettöt egyedül. es nem is szeret velünk aludni mert a saját ágyát szokta meg. az idõ meg mindenkinél más ha nem éhes meg nincs bekakilva meg nem fáj semmije akkor lehet hogy csak nem álmos. majd megszokja hogy mikor kell aludni. nállunk ez 4 honap után beált de vannak akinél 3 nap után elalszik a baba.
Én egészen 5 nappal ezelõttig kézben altattam a lányomat, õ most 5 hónapos, és 8 kiló. Szóval egy kicsit kezdtem fáradni, és elhatároztam, hogy most, vagy soha, megtanítom aludni. Azt a módszert választottam, hogy nem hagyom sírni, hanem kiveszem, és megnyugtatom, ha már nagyon sír, majd visszateszem az ágyába. Annyiszor veszem ki ahányszor csak kell. Az elsõ nap egy picit nehéz volt, de a második nap már jóval könnyebb - most pedig 5 perc alatt elalszik! Beteszem az ágyba, simogatom, beszélek hozzá, csitítgatom halkan, és szépen elalszik.
Nekem még csak 4 hetes lesz a kislányom, de a cicin elalszik, felveszem böfizni, és a vállamon alszik megint. És így teszem le a kiságyba. Igaz, van , hogy felsírja magát, eddig mindig felvettem ilyenkor, megint elaltattam a vállamon, és úgy tettem vissza. VAn hogy 4-5 alkalommal is így kellett. De most már kezdek rászokni, hogy nem veszem fel , csak emgsimogatom, bezsélek hozzá, és elalszik magától pár perc nyügi után. Persze van, hogy nem, és egyre keservesebben sír, ilyenkr felveszem. Sokszor csak pátyolgatásra vágynak. Ha álmos, hamar elalszik, de van, hogy ébren akar maradni. Ha nem álmos, akkor nehéz vele, akkor nyûgösködni fog, de elbb utóbb akkor is elalszik.
Szia. Az én lányom is sokáig kézben aludt el. Már elmult jóval 1 éves és õ kezdte azt hogy ne fogjam õ saját maga lefeküdt igaz a mi ágyunkra és ott aludt el. Szerintem ez mindenkinek más. Csináld ugy ahogy jónak látod szerintem. Vagy ha már nem kényelmes vagy nehéz akkor már ne altasd kézbe. Lehet hogy õ is igényelné hogy ne kézben aludjon. Ugyis olyan rövid a babázós idõ olyan hamar elmegy ki kell használni míg lehet õket szeretgetni. Ez az én véleményem.
igazad van utolsó válaszoló:-))))))
Én is egyetértek az utolsó elõtti válaszolóval!!! Úgy csináld, ahogy nektek jó! Az enyém is rajtam alszik el és annyira jó érzés, de sajnos nem tart sokáig. Felnõnek. :)

Mennyi idős korig normális még, ha nem jár egy baba, ha van valami egészségügyi gondja, ami kihathat a mozgásfejlődésére?

Tudom, ez így elég általános és esett?l is függ, de akinek volt gondja és kés?n indult el, az mit jelent, mennyi id?s volt a baba és milyen gond volt?

Legjobb válasz: 2 éves státusz vizsgálaton követelmény a segítség nélküli felállás, és menés. A´tlagosan a gyerekek 13 hósan kezdenek el menni. ha Másfél éves korig nem megy egyedül egy baba akkor azért már megmutatnám orvosnak.

2 éves státusz vizsgálaton követelmény a segítség nélküli felállás, és menés. A´tlagosan a gyerekek 13 hósan kezdenek el menni. ha Másfél éves korig nem megy egyedül egy baba akkor azért már megmutatnám orvosnak.
A kisfiamnál 10 hónaposan egyhe hipotóniát állapítottak meg. Akkor még nem kúszott, nem mmászott, csak forogva közlekedett. Jártunk dévényre, kb 6szor voltunk. A kúszást kihagyta, viszont rengeteget mászott. Az átlaghoz képest késõn kezdett járni, mert már elmúlt 15hónapos. 8-án lesz 17 hónapos és szalad, meg se lehet állítani, szóval behozta a lemaradást. Nekünk is azt mondták, h 18 hós korára ha nem jár, érdemes megmutatni hozzáértõnek.
Én is így tudom, másfél éves koráig tudnia kell járni.
A kérdező hozzászólása: Több, mint egy éve járnak Dévény tornára, neurológusnál is voltak. LEgközelebb november végén mennek, akkor csak mondanak nekik valami konkrétat, mert eddig nemigen. Már elmúlt másfél éves a kislány.
Hivatalosan 18 hónapos kor amíg megkell tanulnia járni segítség nélkül, utána orvos. Az én kisfiam pont 18 hónaposan kezdett el járni.

Kisfiam 2 és fél hetes, lefejt anyatejet cumisüvegből adom neki, a súlya 4400 gr. Mennyit eszik egy ennyi idős és ilyen súlyú baba egy evésre?

Általában 3 óránként eszik, de van, hogy ez kitolódik akár 5 órára is, én nem keltem fel 3 óra múlva, ha esetleg tovább alszik ez gond?- mivel ilyenkor szinte kimarad egy étkezés adhatok neki többet? (egyébként 110 ml adok neki egy etetésre...)

Legjobb válasz: Miért nem szoptatsz? A baba a súlya 1/6-át eszi meg egy nap 6X-i elosztásba-átlag. Nem minden evésre egyformán eszik. Nem baj, ha nem kelted fel, ha éhes , úgyis felkel. Annyit adj neki, amennyit kér, de a "nagykönyv szerint"

Miért nem szoptatsz? A baba a súlya 1/6-át eszi meg egy nap 6X-i elosztásba-átlag. Nem minden evésre egyformán eszik. Nem baj, ha nem kelted fel, ha éhes , úgyis felkel. Annyit adj neki, amennyit kér, de a "nagykönyv szerint"
Én is cumisüvegbõl etetem és nekem is 100-110-et eszi meg. Nem is kell felkelteni, én se szoktam. Ha éhes úgyis felkell. És nyugodtan adhatsz neki többet, ûgyis csak annyit eszik amire szüksége van. Nem fogod túletetni.
Én is üvegbõl adtam neki a tejet, és napi ötször evett 100-110 ml-t. Szépen fejlõdött, tehát elég volt neki, és én sem keltettem fel azért, hogy betartsuk a 3 órát. Ha gyarapszik, napi öt pisis pelusa megvan, a kutacsa sem süppedt, akkor minden rendben. :)

Baja lesz egy kutyának, ha nem ellett sosem? Mennyi idősen ajánlott egy kutyának először ellenie?

Legjobb válasz: nem, ez a legnagyobb hülyeség, semmi baja nem lesz, sõt, megvéded sok mindentõl!

nem, ez a legnagyobb hülyeség, semmi baja nem lesz, sõt, megvéded sok mindentõl!
Nem lesz baja, sõt, ha ivartalaníttatod, akkor még egy csomó betegségtõl is megmented.
Szerencsére a legtöbb ismerõs kutyatartó már eljutott arra a szintre, hogy megértse miért fontos az ivartalanítás. Ismertem néhány tenyész szukát, és a többségüknek komoly problémáik voltak az ellés után. Volt ott minden, emlõdaganat, méhgyulladás, tályog az emlõben, az izületek tönkre mentek. A kutyának NEM KELL ELLENIE!
És az a szörnyû, hogy ilyenkor a legtöbb állatorvos mélyen hallgat és asszisztál a pároztatáshoz, hiszen mennyivel nagyobb üzlet egy (két-három-négy) alom kölyköt végigoltani, császározni, gennyes méhgyulladást kezelni, mint egyszer kipakolni a szukát!
Nem lesz, semmi negatívuma nincs. De nem a tehén ellik?
elsõ tüzelés kb 1 éves korába jön meg azt ki kell hagyni, majd második tüzelésnél kb 18 hónapos korban érdemes elõször befedeztetni.
A kérdező hozzászólása: Csak azért kérdeztem , mert ültem az állatorvosnál a múltkor, és odajött hozzám egy nõ, havanese kutyussal, és azt mondta, hogy 1 éves a kutyája és hogy ne legyen baja a kutyusának be fogja pároztatni. Azért kérdeztem, hogy kb mikortól , , jó" , ha vemhes lesz, és hogy tényleg baj-e , hogyha nem lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.
Nálam van egy szaporító lezsarolt, agyoncsászározott selejt kutyája.Testi-lelki nyomorékon került hozzánk, lassan javulgat.
hát, a barátom ktyája, Sütemény már 9 éves és még sosem szült, és ál-vemhes lett...elmondanám:D
Ez természetes. Ennek megelõzése érdekében ivartalaníttatni kellett volna korábban. Örülhet, hogy csak most lett álvemhes, van olyan kutya, amelyik fiatal korától kezdõdõen rendszeres az lesz.
jaa, nem most lett álvemhes még lánykorában :D azóta már ki van ivartalanítva:)

Szerintetek mennyi idős koráig nevezhető egy baba babának és mikortól kisgyerek?

Azért kérdezem, mert sokszor azt látom, hogy még 2 éves gyerekekkel kapcsolatban is ide írják a kérdést. Nem kötekedésképpen tettem fel a kérdést, csak azért hogy tisztán lássam, hogy ha kérdést írok, akkor itt tegyem fel, vagy a kisgyerekek kategóriába?

Legjobb válasz: Tankönyvileg egy éves kortól kisgyermek ha az ember a saját gyermekét veszi alapul még két évesen is simán rámondja hogy baba..

Tankönyvileg egy éves kortól kisgyermek ha az ember a saját gyermekét veszi alapul még két évesen is simán rámondja hogy baba..
Fél évesig csecsemõ, utána kisded. Majd 1-1.5év után kisgyerek. Én tettem már fel ide kérdést a 2-2.5 évesemmel kapcsolatban, mert ezt a kategóriát többen olvassák, mint a kisgyerekeset... És sosem lettem lehurrogva! Olyanok válaszoltak, akiknek volt nagyobb gyermekük is. Ennyi
én olyan viccesen szoktam lebabázni a kétévesemet, ill. neki a gyerekeket úgy hívom h baba, mert talán majd egyszer mondja is......olyan 1-1, 5 számít szerintem még annak, de ahogy jólesik
enyém 21 hós, attól függ, mit csinál épp - ha rohangál vagy tombol vagy virágot szed vagy motorozik stb -- akkor kisgyerek, de amikor álmos és szopja az ujját és hozzámbújik -- akkor határozottan kisbaba még de egyébként 1 éves korig baba, utána kisgyerek
0-6 hét: újszülött 6 hét-6 hó: csecsemõ 6hó-12hó: kisded 12hótól: kisgyerek
Erdekes kerdes. Az en kisfiam 14 honapos, 1 hete indult el es akkor dobbentem ra, hogy mar nem is baba! Persze azert meg neha annak mondom:)

Miért káros ha egy baba tévézik? és ha káros, akkor mennyi idős koráig?

Legjobb válasz: Fizikailag biztos nem annyira káros, mert mi is életben vagyunk még. Viszont aki azt mondta, hogy készen kapja az ingereket igaza van. Én imádok olvasni, imádom elképzelni a dolgokat amiket olvasok és így élvezem is. Unokahúgom utál olvasni, mert nem képes elképzelni amit olvass. Nem a könyvvel van a baj mert teszem azt a Harry Potter filmeket szereti a könyvet mégse bírja elolvasni. Ha anyuka mesél a gyerekének azt a gyereknek el kell képzelni (fejlõdik ez a képessége), ha leteszi a tv elé nem kell semmit csinálnia csak elemezni a képi és hangi ingereket amik érik. Ilyen szempontból a csak tv káros lehet. De pl igazi baba tv csatornákon sok színes bábú izé mozog és jópofa dalocskákat énekelnek rajta, amik viszont akár stimulálók is lehetnek, ha mondjuk anyuka is nézi és énekeli együtt a tv-vel, majd utána is. Viszont ha csak letesszük a gyereket a tv elé, hogy nyugton legyen az nem megoldás és nem is hasznos.

Miért a baba nem gyerek? Én is olvastam könyveit, vizsgázni is kellett párból és csecsemõkrõl is tanultam azon az órán. Ha leteszel egy babát magad mellé és nézi a tv-t semmi baja nem lesz. Amíg nem fogja fel mit lát, addig ugye érzelmileg se tud sérülni mondjuk egy híradótól. Utána ha megfelelõ mûsor elé kerül, akkor stimuláló hatással is lehet rá. Persze a tv nem váltja ki az anyai odafigyelést, és a játékot a saját gyerekével.
Az én kis csajom 8hós és imádja a tvt!Hozzáteszem külföldön élünk ahol nem egyszerû bebe tv van, hanem olyan tv csatornák ahol kimondottam babáknak szóló mûsorokat csinálnak, a hanghatásokkal, este komolyzenei aláfestéssel mindenféle színes képek futnak, tanuló mûsorok vannak.ha csak meghallja a hangját a tv-nek már fülig ér a szája, nem hiszem hogy káros lenne, de azért nem hagyom hogy egész nap azt nézze!Este lefekvés elõtt, amíg el nem alszik, du.egy fél órácskát, reggel amíg hozom a hamit!
Fizikailag biztos nem annyira káros, mert mi is életben vagyunk még. Viszont aki azt mondta, hogy készen kapja az ingereket igaza van. Én imádok olvasni, imádom elképzelni a dolgokat amiket olvasok és így élvezem is. Unokahúgom utál olvasni, mert nem képes elképzelni amit olvass. Nem a könyvvel van a baj mert teszem azt a Harry Potter filmeket szereti a könyvet mégse bírja elolvasni. Ha anyuka mesél a gyerekének azt a gyereknek el kell képzelni (fejlõdik ez a képessége), ha leteszi a tv elé nem kell semmit csinálnia csak elemezni a képi és hangi ingereket amik érik. Ilyen szempontból a csak tv káros lehet. De pl igazi baba tv csatornákon sok színes bábú izé mozog és jópofa dalocskákat énekelnek rajta, amik viszont akár stimulálók is lehetnek, ha mondjuk anyuka is nézi és énekeli együtt a tv-vel, majd utána is. Viszont ha csak letesszük a gyereket a tv elé, hogy nyugton legyen az nem megoldás és nem is hasznos.
én elolvastam Ranschbourg Jenõ errõl írott könyvét õ azt vallja, hogy nem alapvetõen a TV káros, hanem egyes mûsorok tehát ha a gyerek a korának megfelelõ mesét néz, akkor semmi baja nem lesz tõle de fontos tudni, hogy nem csak az számít erõszaknak egy mesében, ami nekünk, felnõtteknek erõszak, hanem annál kisebb dolgok is, pl azt írja hogy a Tom és Jerryvel kezdõdött nálunk az erõszakos mese kategória, mert pl ha a Tom feje belefúródik a földbe, és utána feláll, mintha mi sem történt volna, akkor a kisgyerek ezt nem úgy fogja fel ahogy mi, és azt hiszi, hogy ez az életben is így van, tehát ha fejbe verünk vkit, akkor semmi baja nem lesz
Káros, mert a vibráló képernyõ túlingerli, neurotizálja az agyat (még ha állóképet néz is, a képernyõ vibrál a képfrissítések miatt), rontja a szemet, és egyáltalán, olyan mesterséges ingerözönt tol a baba arcába, amire a világon semmi szüksége. Azért is káros, mert visszaveti a gyerek belsõ képalkotó képességét, mivel kész képeket ad a gyereknek, nem dolgozik a fantázia, nincs más irányú tapasztalás, csak a képernyõ bámulása, holott a kisgyereknek a világ felfedezése a dolga, sok mozgással, tapintással, szaglással, szájbavétellel....nem a képernyõ bamba bámulásával. 3 éves kor elõtt nem lenne szabad tévézni.
Elég ha 4-5 évesen néz a TV-ben meséket. Addig úgy sem érti a meséket. Az idegrendszerét károsítja a TV zaj- és fényeffektusa.
Ha a hivatalos választ szeretnéd megkapni az az hogy addig biztosan káros mig a személyiségfejlõdése be nem fejezõdik. És akkor itt már rég nem csak babákról van szó. Persze, ma már elképzelhetetlen hogy 12 éves koráig ne tv-zen és egyebek, de mig csak lehet háttérbe kell tolni mindenféle médiát ezen idõszak alatt. Károsnak pedig azért káros, mert készen kapja az információt, nem neki kell elképzelnie, pedig ez egy nagyon fontos lépcsõ a személyiségfejlõdésben.
Semennyire! A szemészeten kérdeztem 6 hónapos korában és azt mondták, hogy semmi baja nem lesz tõle! A személyiség fejlõdésében pedig attól függ mit néz. Na mert ti nem a tv-n nõttetek fel, mi? Lett valami bajotok???
Ranschburg gyerekekrõl írt, a kérdezõ pedig babákról. Babáknak egyáltalán nem kell TV-zni!!!!
Utolsó vagyok, plazma tévénk van, nem régi képcsöves, gondolom ezek már nem olyan károsak a szemnek!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm az eddigi válaszokat.Nekünk ikreink vannak, és néha, ha én csinálok valamit, pld fõzök, az apjukkal vannak, ilyenkor muszály betenni õket a kiságyba, mert egyszerre nem tud mindkettõ után rohangálni, bekapcsolja nekik a dvd-t, és õk nézik, közbe játszanak.Az aranyhajat, meg az eperkét szokták nézni, most 15 hósak, tehát nem tudják még felfogni annyira, hogy erõszakos-e a mese, de mást nem akarnak nézni, és nem tudom ez nem e káros, hogy ezt a két mesét már kb 50* látták.
Érdekes.. Szerintem is inkább a régi tévék a károsak. Pl nem mindegy, h egy 60 vagy egy 100 Hz-s Tv-t nézel. Egyébként, nekem is azt mondta a szemész, hogy nem káros a babákra a tv. Az én ikerfiaim 1, 5 évesek, és nagyon szeretik a meséket.. Lolka és bolka, mazsola és tádé... stb. stb. Butaság az, hogy nem fogják fel a meséket... Õk simán végigülnek 2-3 részt (amik igaz, nem túl hosszúak)... Sõt, kifejezetten nem szeretik ha zavarom õket mesenézés közben :) Ettõl függetlenül nem néznek egész nap mesét... Szerintem a Tv-nézésnél is a mérték a fontos... Mint szinte minden másnál. 24 éves anyuka
Egyébként, sztem nem gond, hogy ugyan azt a mesét nézik 50szer. :) Azt szeretik...bajuk nem lesz tõle. Az én ikreim olyan jókat kacagnak, mikor pl táncol a kis zöld malac.. :) és õk is már vagy 30* látták azt a részt, mégis nagyon szeretik.. :)
nekem is ikreim vannak, és nem tv-t hanem dvd-t szoktunk nézni, pl. most a HAlász Judit Csiribirije a sláger, édesen billegnek rá, közben játszanak, meg elgagyarásznak, én meg tudok tõlül csinálni vmit, arra a pár percre, amíg intenzíven leköti õket. Tanultam én is anno pedagógiából a tv káros hatásairól, de ez akkor igaz, ha a gyereket el se lehet mozdítani elõle egész nap.
Úristen! Milyen rátarti buta emberek vagytok.Egybõl lepontozzátok azt aki nem áll be birkának és földhözragadtan állítja, hogy árt a tv. Nekem orvos mondta, hogy ez anno a régi tipusú még öreganyáink korába volt igaz, hogy káros.De a mai tv-knél nem. Kérdezem én, kedves anyukák:Ti mindannyian 5 -6 éves korotokig a képzelõerõtöket használtátok?Fejben lejátszottátok Csipkerózsikát vagy mi? Nyílván nem szaftos pornót meg NCIS-t kell néznie a gyereknek, de egy Bebe és egy Minimax tv simán belefér.Persze nm egész nap a tv elõtt ülve, de ti már kapásból az gondoljátok, hogy aki nem tiltja az egész nap a tv elé ülteti a gyerekét lekötözve.

Mennyi idősen fogja tudni a baba egyedül megenni az elé rakott főzeléket?

Kb. mennyi id?s lesz, mikor megérti, hogy az elé rakott tányért nem kiborítani kell, hanem megenni ami benne van?

Legjobb válasz: Szerintem már másfél évesen megérti mit is szeretnél...de ez korfüggõ. Minden baba más:)

Szerintem már másfél évesen megérti mit is szeretnél...de ez korfüggõ. Minden baba más:)
18 hós kerlányom a fözeléket már szépen eszi egyedül. Ha éhes:)
a kisfiam ha éhes volt kb. 15 hós korától eszegetett egyedül, tányérból amikor már játszott is az étellel, néhány kanállal elfogadott tõlem most 20 hós - kizárólag egyedül eszik, ha éhes, megfogja a kezem, kihúz a konyhába, mutatja hogy épp hova ülne (nem ám az etetõszékbe!), kéri az elõkét (brek-brek)(ikea béka) és mutogat, hogy mit is enne. Egykettõre belapátolja ami neki elég, és már megy is. Egy perccel nem ül tovább az asztalnál. És nem is etethetjük már.

A baba mennyi idős koráig használjátok a járókát? Hova teszitek le a nagyobb babákat/kisgyerekeket, ha például otthon egy félóráig dolgotok van, de nem tudtok egyfolytában rá figyelni?

Legjobb válasz: Az én járókám a pincében van becsomagolva,2×3×volt benne szegénykém,ki se látott belõle olyan sürü szövésû az oldala,ezért baba biztossá tettük a lakást és mászkálhat,ha ki kell mennem val.az udvarra postás stb. akkor szoktam betenni a kiságyába kis idõre.

Az én járókám a pincében van becsomagolva, 2×3×volt benne szegénykém, ki se látott belõle olyan sürü szövésû az oldala, ezért baba biztossá tettük a lakást és mászkálhat, ha ki kell mennem val.az udvarra postás stb. akkor szoktam betenni a kiságyába kis idõre.
Nálam volt járóka, fajáróka és 2 éves korig használtuk, de csak akkor voltak benne a fiaim, ha ki kellett szaladnom az udvarra, vagy megrakni a kazánt, szóval amikor biztonságosabb volt nekik. De ha rájuk tudtam figyelni akkor egy kiterített paplanon játszottak a nappaliban. A járóka nem börtön, de azért van hogy szükséges.
Nekem sincsen járóka.Itt van a nappaliban.Mégy amerre jólerzi.Hafözök mellettem van az etetö székben, kompban, most meg már pakolja a fedöket :) Amíg nem tudott mászni pokrócon volt a lamináton.Csücsült, jászott, forgolódtt.kiságyban cak alszik.
Nálunk nincs kiságy, sem járóka. Én ellene vagyok, hogy ketrecbe zárjuk a gyereket. Kislányom arra mászik amerre én vagyok, ha fõzök és pont nem jön utánam, állandóan ránézek.
A kérdező hozzászólása: Persze, én is azt mondom, hogy egy járóka akkor kell, ha éppen szükséges. Nekem viszont egy olyan eleven kisfiam van, akit 10 másodpercre sem lehet egyedül hagyni a nappaliban, vagy bárhol. Az etetõszékben pedig még evéskor sem bír 5 percnél többet ki. Sajnos a lakást sem tudom bababiztossá tenni, mert olyan a kialakítása, hogy lehetetlen mindent lebontani, vagy átalakítani. Ezért kell a járóka néha, mert még ha fõzéskor esetleg rá is tud nézni a babájára az ember, azért a wc-re, vagy zuhanyozni nem viszem magammal... (Egyébként nem "ketrece" van, hanem egy alacsonyabb kerítésszerû dolog, ami majdnem egy teljes szobát körbevesz.) Szóval azok válaszát várom, akiknek VAN (VOLT) járókájuk, vagy valami hasonló megoldásuk (pl. elkerített szoba).

Mennyi "átlagosan" egy 10 hónapos baba alvásigénye? A tied mennyit alszik-aludt ennyi idősen?

Az Én kisfiam éjjel nagyon jól alszik,11-12 órát egyhuzamban.Napközben 2x 30-max 45 percet.Nem kevés ez?

Legjobb válasz: az én fiam 9 és fél hónapos,nem alussza végig az éjszakát és napközben 2x1 órát alszik.

az én fiam 9 és fél hónapos, nem alussza végig az éjszakát és napközben 2x1 órát alszik.
szia! Szerintem nem kevés, a mi kislányunk 19-én lesz 11 hónapos és este 10 tõl alszik reggel 8-9 ig, majd 13-14 órakor alszik kb 2 órát. ennyi az igénye. igaz éjjel felkel kb 2 szer mert szomjas, iszik kb 20 ml vizet és már alszik is tovább.
Az én fiam is 10 hónapos, õ sajnos éjjel sokszor kel mostanában, napközben 2-szer alszik ilyenkor(11:30)1-1.5órát kb, .aztán majd 4 fele egy fél órát még.Szerintem elég neki ennyi, ha nem látod álmosnak közben.Irigyellek az éjszakáért!:)
Enyém 10 hósan éjjel 11 órát, nappal 2-szer másfél órát aludt.
Az enyém éjjel többször ébred, de csak 5-10percekre. Este 8-tól reggel 7-fél8-ig. Napközben egyszer alszik déltõl másfél-2 órát.

Menny idős korától "van el egyedül" egy baba?

Kisfiam elmúlt 7 hónapos,de még mindig max 20 percig játszik el egyedül.Kissé zavaró,mert aludni nem sokat szokott napközben,így szinte semmit nem tudok t?le csinálni...Tapasztalatokra lennék kíváncsi.

Legjobb válasz: Kb. 7 hós korától eljátszott fél órákat. Szerintem többet egy kisgyerek ne is legyen egyedül. Kb. 9 hónapos volt mikor már olyan aktív volt, hogy felált mindenhol és felszereltük a szobája ajtajára a rácsot. Ott biztonságosan kavart míg én a konyhában voltam. Azóta is megszokta, ha bezárom, akkor önálló játék van. Én mindent tudok mellette csinálni. Most 12 hós és lassan bevonom õt is játékosan. Már teregetni nagyon szeret, õ adogatja a ruhákat a gépbõl. Minden jót!

Kb. 7 hós korától eljátszott fél órákat. Szerintem többet egy kisgyerek ne is legyen egyedül. Kb. 9 hónapos volt mikor már olyan aktív volt, hogy felált mindenhol és felszereltük a szobája ajtajára a rácsot. Ott biztonságosan kavart míg én a konyhában voltam. Azóta is megszokta, ha bezárom, akkor önálló játék van. Én mindent tudok mellette csinálni. Most 12 hós és lassan bevonom õt is játékosan. Már teregetni nagyon szeret, õ adogatja a ruhákat a gépbõl. Minden jót!
Nekünk 6 hónapos múlt, játszószõnyegre teszek 4-5 játékot, s azokkal szépen eljátszik. Napközben nekünk sem alszik max fél órát.
Baba és anya temperamentumától is függ ez ám. A baba elvan egyedül bármennyit, ha olyan a természete, és hozzá van szoktatva, hogy anya néha nem ér rá. Anya természete is fontos, hogy tudjon szigorú lenni, és hozzászoktatni az egyedüli játékhoz a babát = ne rendelje alá magát 100%-ban a babának. Persze nem azt akarom mondani, hogy anya takarítson, gyerek meg ordítson az egyedülléttõl. Kell valami egészséges átmenet, remélem érted mire gondolok. Próbáld a babádat szoktatni a magányos játékhoz, vagy pl ha csinálsz valamit, vidd magaddal a hordozóban vagy tedd be járókába, az a lényeg, hogy lásson téged, te beszélj hozzá, énekelj neki, vagy bármi, szóval úgy szórakoztasd a babádat, hogy közben a dolgodat végzed.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a választ.Sajnos én hiába pakolok a fiam elé bármit, elég hamar megunja...Mivel már több mint egy hónapja mászik, a földön sem lehet egyedül hagyni, mindent megtalál, amit nem kéne.Kapott karácsonyra egy bébikompot, abban bízva, hogy jobban ellesz benne, de nem.Ha mellette vagyok, persze nincs semmi gond, de egész nap ez nem megoldható...
A kérdező hozzászólása: Kedves második!!Igen, értem mire gondolsz, sokáig próbáltam így szoktatni, de itt voltak az ünnepek, egész család leste minden rezzenését, ennek hála, most nem akar visszarázódni a mindennapokba, mikor nem õ a központ egész nap.
És ha megpróbálsz valamit elkezdeni, akkor õ hogy reagál? Sír? Esetleg abba sem hagyja, amíg vissza nem mész hozzá? Nehéz, mert valahogy rá kell vezetned, hogy egyedül is elszórakoztassa magát (nem órákon át, de legalább 15 percekre). :-/
18 hónapos, de soha életében nem volt még el egy percre sem magában :) most éljük újra szeparációs szorongás idõszakát, most a legragaszkodóbb, de majd elmúlik ez is :) én soha nem tudtam tõle csinálni semmit, egész nap vele foglalkozom, házimunka akkor kezdõdik, amikor apa hazaér és átveszi

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!