Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen egy (435 db)

Egyetemen a vizsga időszakban a vizsgák olyan mint egy zh? Vagy miben más? Ki kell rá öltözni ha írásbeli? Általában mennyi idős egy vizsga? 45 perc?

Legjobb válasz: A vizsgák olyanok mint a zh, csak sokkal nehezebbek, több anyagrész szerepel benne, általában az egész féléves anyagból. Illik szépen felöltözni. Az hogy mennyi ideig lehet írni, általában meg szokta mondani az adott tanár az utolsó órán, hogy mire lehet számítani.

A vizsgák olyanok mint a zh, csak sokkal nehezebbek, több anyagrész szerepel benne, általában az egész féléves anyagból. Illik szépen felöltözni. Az hogy mennyi ideig lehet írni, általában meg szokta mondani az adott tanár az utolsó órán, hogy mire lehet számítani.
A kérdező hozzászólása: Köszi.Nekem azt mondták az írásbelire nem kell kiöltözni na mindegy
Írásbelire nem kell kiöltözni. Persze nem koszos, szakadt ruhában megy oda az ember, de a hétköznapi ruha van annyira igényes a legtöbbünknél, hogy bõven elég. Az, hogy meddig tart, az oktatótól függ (nálunk legalábbis, ha jól emlékszem:) . Amúgy meg igen, olyasmi mint a zh, csak persze nagyobb anyagot ölel fel.
Nálunk van olyan tanár, akinél írásbelire is ki kell öltözni. Utolsó órán erre érdemes rákérdezni, mert nálunk már küldtek haza embert emiatt. Szóbelire viszont illik szépen megjelenni. Ez eléggé el szokott húzódni. Írásbeli meg tanár függõ mennyi idõt ad rá, nálunk 1-2 óra között váltakozott. Az egész féléves anyagot felölte a kérdés sor. Nem tudom milyen oktatóid vannak, de nálunk mindig elmondták, hogy mibe kell jönni és mire számíthatunk. Ha valaki nem mondta magától, akkor mi kérdeztünk rá.
A kérdező hozzászólása: Igen nálunk senki sem mondott semmit de majd rákérdezünk köszike

Honnan tudhatom meg, hogy mennyi idős egy könyv?

sárgák és törnek már a lapjai de sehol egy dátum, már a gerincnél is elengedtek a lapok. Mennyi idős lehet? ér e valamit?

Legjobb válasz: Ugyanúgy lehet akár 200 éves is, mint 30, a körülményektõl függ. Nem sokat ér egy ilyen állapotban lévõ könyv, kivéve ha egy klasszikus, világszerte ismert regény elsõ kiadása, vagy egy nagyon ritka és értékes kiadása egy ismert mûnek. De ez nem valószínû.

Ugyanúgy lehet akár 200 éves is, mint 30, a körülményektõl függ. Nem sokat ér egy ilyen állapotban lévõ könyv, kivéve ha egy klasszikus, világszerte ismert regény elsõ kiadása, vagy egy nagyon ritka és értékes kiadása egy ismert mûnek. De ez nem valószínû.
Igazán nincs mit :) Nem biztos, hogy ugyanez a kiadás, elég sûrûn kiadták ezt a könyvet, utoljára 2011-ben, ha jól tudom. Nekem is megvan egy 72-es, egy 89-es meg a 2011-es kiadás is, és nagyon sok helyen láttam. Ez valahogy olyasmi lehet, mint a Biblia, minden háztartásban van legalább egy :) Sok hasznát nem vettem, mert nem hinném, hogy így meg lehet magyarázni egy álom jelentését, fõként, mert az álmok legtöbbször mozgalmasak, nem egy elõttem heverõ kígyót nézek mondjuk végig :) De érdekességnek jó, van pár Krúdyén kívüli álmoskönyvem is, és néha összeülünk, és megnézzük, melyikbõl milyen érdekesség jön ki az álmaink alapján (általában egymástól teljesen különbözõ dolgok, mintha megvennél 5 napilapot, mindegyik napi horoszkópja egészen mást mond :) )
A kérdező hozzászólása: tehát akkor olvasgassam magamnak :) lehet ha egy ilyen közelében járok beviszem , nagyon köszönöm hogy segítettél, halvány lila gõzöm sem volt az évszámról meg ilyenekrõl. Köszönet
A kérdező hozzászólása: http://aprod.hu/hirdetes/1966-os-krudy-almoskonyv-szegeden-e.. egy ilyet találtam de szerintem nem ez az, viszont belelapoztam és benne is írva van egy két oldal alján csillagozva hogy Krúdy Gyula Álmoskönyve
Hát ebbõl tényleg semmi nem látszik :) A legbiztosabb, ha beviszed egy nagyobb antikváriumba, ott talán közelebbit is tudnak mondani. Sajnos az ilyen állapotú könyvek nagyon keveset érnek, akkor is, ha ritka kiadás.
A kérdező hozzászólása: http://www.kepfeltoltes.hu/view/130403/K_p_001_www.kepfeltol.. csóri könyv elég szottyadt állapotban van , tényleg akkor nem ér semmit?
A kérdező hozzászólása: azt is bescannelem de semmi nem látszodik rajta :(
Szerintem ez Krúdy Álmoskönyve lesz, ami 1925-ben jelent meg elõször kiadásban. A borítóból mennyi látszik? A nyomtatási stílus alapján szerintem ezt az '50-es '60-as években adhatták ki.
A kérdező hozzászólása: http://www.kepfeltoltes.hu/view/130403/K_p_www.kepfeltoltes...
A kérdező hozzászólása: ez egy álmos könyv, és a cime sem látszik annyira sárga a boritó , azért gondoltam h értékes mert nem sûrü egy álmoskönyv, szerintem. benyomjak róla egy képet azért megnézed?
Elsõ vagyok, egyébként a nyomtatási stílusból lehet következtetni talán, illetve a könyv címébõl, szerzõjébõl már kiderülne, hogy maximum mennyi idõs lehet.
A kérdező hozzászólása: hát igen a horoszkóp egy másik okosság a világon :D vagy bejön vagy nem, én mindig elolvasom, de 10bõl 1x ha van benne valami igazság rám nézve, de a múltkori is írta, hogy ma megtalál az igaz szerelem, nem hiszem hogy az összes kos egy napon lesz szerelmes :D szóval mi legyen a könyvemmel? lehet csak spontán vissza rakom a könyves polcra :) )

Hogy lehet megállapítani hogy mennyi idős egy gabonasikló?

Legjobb válasz: Ötlete sem volt annak a helynek/embernek ahonnan kaptad? Súlyból/ hosszból lehet találgatni, de mivel a méret etetéstõl függ, elég nehéz megmondani.

Ötlete sem volt annak a helynek/embernek ahonnan kaptad? Súlyból/ hosszból lehet találgatni, de mivel a méret etetéstõl függ, elég nehéz megmondani.
A kérdező hozzászólása: sajnos õ sem tudta csak annyit hogy tavaly évvégi születésû. Egyébként 30-35cm körül van.
Olyan 4-6 hónapos lehet szerintem.


Kb mennyi idős egy 9 kilós kisfiú? Most 6 hetesen 4 kiló.

Hintát akarok neki venni. Ez a határ

Legjobb válasz: Szerintem kb. 9-10 hónapos. De gyerekfüggõ is, nekem a lányom nagy súllyal indult (4350 gramm volt) és 1 évesen 10.5 kiló volt. A fiam átlagos súlyú (3300) és 1 évesen se volt még 9 kiló se.

Szerintem kb. 9-10 hónapos. De gyerekfüggõ is, nekem a lányom nagy súllyal indult (4350 gramm volt) és 1 évesen 10.5 kiló volt. A fiam átlagos súlyú (3300) és 1 évesen se volt még 9 kiló se.
Az én kisfiam 3670 gr-mal született 6hónaposan volt 9.Most 11 hónaposan több mint 11kg:)
A lányom 6 hónaposan volt 9, 5 kg. Neki nem volt ilyen hintája, de emiatt a fiamnak olyat vettem, ami 12-ig használható, hogy minél tovább hintázhasson. Õ most 7 hónapos és 8 kg, és kb 5 percet van el a hintájában, amúgy örökké mászni akar. Remélem, fogjuk még tudni használni :) )
Barátnõm lánya (csak anyatejes) 2650 grammal született a 38. hétre (dohányzás miatt), 7 hónapos és 9 kg most. Az én lányom 3, 3 kg-al született, 3 hónapos és több mint 6 kg.
5 hónaposan érte el a 9 kg-ot.
Nekem 4 kilóval született, most 5 hónaposan 8 kiló.
Az én kisfiam 3450-nel született, és most 4 és fél hósan 8 kiló lett. Szerintem 6 hós korára simán lesz 9 kiló.
A kisebb ikerfiam 9 kg, 14 hós (2 kg szül). Nagyobbam 10 kg (2, 5 kg szül egy hónappal elõbb) Lányom 15-16 hósan volt 9 kg, õ idõre 2800 grammal született.
Az én fiam 2600 grammal született, 2 hónaposan volt 4410 gramm. Õ 1 évesen sem volt még 9 kg, kb 14 hónapos koráig tudtuk használni az elektromos hintáját!
Nem tudom, de ha megnézed a kiskönyvben lévõ táblázatot, akkor az tud valamelyest segíteni! :) Szerintem olyan 8-9 hónapos korig biztosan tudjátok majd használni...bár mi valószínûleg tovább is használtuk, mint 9 hónap....de majd mindjárt megnézem a hinta dobozát, hogy nekünk meddíg volt... :)
az én kisfiam 3430al született és 2hósan volt 5400gr de utána hírtelen lelassult a gyarapodása most 7.300gr és 6hós

Kb mennyi idős egy 12 kg-os kisfiú?

Legjobb válasz: Másfél és három között. http://www.vitalitas.hu/ismerettar/babalex/blhh2ossznov.htm

Az én kisfiam 2 éves lesz novemberben és most épp 12kg.
A kisfiam 15 hónaposan volt ennyi.
Nekem lányom van, másfél évesen 12 kg. A féltestvére viszont két és fél évesen volt ugyanennyi (szintén lány).
Az én fiam másfél évesen volt éppen 12 kiló.
kétévesen volt a fiam 12, 3kg! :)
1-1, 5 éves kora körül. 4 gyerkõc anyukája
két éves és egy hónapos a fiam, és 11, 5 kiló
Elsõ vagyok. Akkor egy és 3 között. Apropó, ráadásul az én lányom is 12 kg volt egy évesen, de azt hittem, õ rendkívül kirívó eset! :) Most 3 éves és 15 kg.
Az én kisfiam 1 éves, és pont 12 kg.
13 hónapos Ismerösöm babája
2-3 éves.
Az én fiam 2.5 évesen volt ennyi :) !
Az enyém 2, 5 évesen.
az én ikreim akik fiúk 11 kiló fölöttiek és 10 hónaposak:)
ismerõsöm fia 3évesen volt 12.3kg, de õ 900grammal született 29hétre.

Hogyan tudom megállapítani hogy mennyi idős egy kutya?

Az a helyzet,hogy találtam egy kóbor kölyök kutyát pár napja,és úgy döntöttem hogy megtartom.N?stény és már a fogai is kin?ttek.Elég picurka és úgy látom golden retriever keverék.Tudom,hogy nehéz így megállapítani,de én kb 1 hónaposra gondolok.Bár nem annyira fontos tudni a pontos korát,de ha tudnátok segíteni annak örülnék :)

Legjobb válasz: Megkérdezed a gazdáját :)

Megkérdezed a gazdáját :)
Vidd állatorvoshoz, ebben a korban szinte pontosan meg lehet állapítani. Illetve õ még nagyon kicsi, oda kell figyelni rá, mindenképp konzultálj dokival.
Ha tejfogai vannak, aprók, tûhegyesek, még 3 hónapon innen van. Ha már a két metszõ között szép új fogsor van, kb a 4-ik hónapban lehet.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat :)

Mennyi idős egy 15 kg-os gyerek kb?

Az etet?székek zöme 15 kg-ig terhelhet?, néhánynál azt is megjegyzi a forgalmazó, hogy 6-12 hónapos korig jó. Akkor ilyen esetben a súlykorlátozás a mérvadó,gondolom, de nem tudom, hogy az hány évesnek felel meg? Kett?-három is talán?

Legjobb válasz: http://bertengo.com/kalkulatorok/gyermek-baba-sulykalkulator/ ez alapján 2 éves. Amúgy ezek csak irányszámok, mindent 15 kg-ig adnak meg!

http://bertengo.com/kalkulatorok/gyermek-baba-sulykalkulator/ ez alapján 2 éves. Amúgy ezek csak irányszámok, mindent 15 kg-ig adnak meg!
te tudod... az én kislányom 11 kg és 1 éves és most kapott a héten etetõszéket:) amúgy nekem a bababoltban mondta az eladó, hogy minden gyerek kiegészítõ cucc 15 kgig van írva. (etetõszék, némely hinta, járóka....)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Kislányom most 5 hónapos és 7300 gramm, és arra jutottam, hogy nem merek olyat venni ami csak 15 kg-ig terhelhetõ. Találtam olyan típust ami 3 éves korig használhataó. Remélem nem bánom meg a választást.
Az én fiam két hónap múlva lesz 3 és most 15kg.A barátnõm fia 15 hós és most 15kg.
Szia! Nagyfiam 2 évesen volt 15 kg, a pici 2 évesen 11 kg Szerintem az átlag 3 évesek 15 kilósak
banyek, nem jó csíkot néztem:) középértékben 4 éves. (hahahaha....) Megnézném én azt a 4 évest aki 15 kiló:S
Az én fiam 15 kg. 18 hónapos és 85 cm.
2 és fél éves a kislányom 13 kg!
A fiam december 1-jén lesz 4 éves és 15, 5 kg
Decemberben lesz 3 éves a fiam, 96 cm és 12 kg.Nem csak a súly számít a széknél, gyerekülésnél, hanem a magasság is.

Nagyjából mennyi idős egy átlag 15 kg-os fiúgyerek?

Szobahinta miatt kérdezem,ennyi kilóig ülhet bele,kérdés h érdemes e megvennünk,meddig tudjuk használni.

Legjobb válasz: Az én kisfiam 2 évesen volt 15 kg.

Az én kisfiam 2 évesen volt 15 kg.
Szia! Az én kisfiam most 19 hónapos, de még csak 10 kiló. Szerintem nagyon változó, hogy ki mikor lesz 15 kiló. Van egy 1 hónappal idõsebb kislány játszópajtásunk, aki 13, 5 kiló.
3, 5 éves a kerfiam és 16 kg. De ez nagyon változó.
4, 5 éves a kisfiam és pont 15 kilo.

Hogyan lehet kideríteni, hogy kb. mennyi idős egy macska?

Van egy cica, aki sokat jár ide a házhoz, szinte egész nap itt van. Nem tagadom, meg is kedveltem:) Próbáltam vele játszani, de nem túl játékos (pl. nem kerget egy gombolyagot, ha eldobom, szemben a régi macskánkkal, aki örömmel kergette...). Egyedül a fényképez?gépem köt?jére "gerjed" meg ha mogyorót dobok a kapu alá, ahol van egy kis rés, akkor szivesen halássza ki onnan azt a szemet és gurigálja. Aztán hamar meg is unja, mert látja, hogy nem egy él?lény...

Legjobb válasz: Szerintem laikus nem tudja megállapítani. A fogak állapota lehet árulkodó, de hitelt érdemlõen inkább csak állatorvos tudná megtippelni. Amúgy is érdemes állatorvoshoz vinned általános vizsgálatra, féreghajtásra, esetleg oltásokra, ivartalanítani. Kérdezd meg tõle ezt is! Ha nagyon öreg lenne, azt észrevennéd biztosan: lekopott, hiányzó fogak, nem annyira szép fényes szõrzet, lassabb mozgás. De ez sem érvényes minden öreg cicára, a miénknek több, mint tíz éves kora ellenére is elég szép még a szõre.

Szerintem laikus nem tudja megállapítani. A fogak állapota lehet árulkodó, de hitelt érdemlõen inkább csak állatorvos tudná megtippelni. Amúgy is érdemes állatorvoshoz vinned általános vizsgálatra, féreghajtásra, esetleg oltásokra, ivartalanítani. Kérdezd meg tõle ezt is! Ha nagyon öreg lenne, azt észrevennéd biztosan: lekopott, hiányzó fogak, nem annyira szép fényes szõrzet, lassabb mozgás. De ez sem érvényes minden öreg cicára, a miénknek több, mint tíz éves kora ellenére is elég szép még a szõre.
A kérdező hozzászólása: Értem. köszönöm a választ. :)
Ez egyertelmu, kette kell vagni, es megszamolni az evgyuruket... -_-° De felre a (morbid) trefaval, leginkabb csak a fogak alapota ami tampontot adhat.

Aki egyik napról a másikra vette el a cumit, a babája mennyi idő alatt törődött bele? és mennyi idős volt?

2 napja vettem el, egy éves, nem sokszor hallattja a cumihivo hangot, derettenetesen ny?gos..nem tudom meddig birom, eleteben nem sirtes igy, mint azota, hogy elvettem

Legjobb válasz: Nem tudom mennyi idös.De én is gondolkodom erössen a cumi elvevésröl a fiam 18honapos.Arra jutottam hogy vagy a nyuszis megoldást választom(hogy elvigye a husvéti nyuszi)vagy pedig a nyáron amikor sokat vagyunk kinn,sokminden eltereli a figyelmét és akkor veszitjuk el.Akkor már 2éves lesz talán ha elmagyarázom neki,vagy valamiért cserébe elhadja a cumit.Megfog nekem is szakadni a szivem ha sini fog.A tanácsom:ha pici még ne bántsd,ne vedd el töle

Nem tudom mennyi idös.De én is gondolkodom erössen a cumi elvevésröl a fiam 18honapos.Arra jutottam hogy vagy a nyuszis megoldást választom(hogy elvigye a husvéti nyuszi)vagy pedig a nyáron amikor sokat vagyunk kinn, sokminden eltereli a figyelmét és akkor veszitjuk el.Akkor már 2éves lesz talán ha elmagyarázom neki, vagy valamiért cserébe elhadja a cumit.Megfog nekem is szakadni a szivem ha sini fog.A tanácsom:ha pici még ne bántsd, ne vedd el töle
Látom már 1éves.Nem tudok jo tanácsot adni.Annyit tudok én még várok a csodára:)
Az enyém majdnem 2 éves volt!Azt mondtam neki , elveszett!2 este volt hiszti, aztán elaludt nélküle is!
Félévesen elraktam, nem keresi, de lehet, hogy azért mert sokat van cicin.
Szerintem, korán vetted el, ha már cumis. Az én 3 évesemnek a télapó vitte el ( õ tette a zsákjába). Teljesen jól fogadta, elõtte már sokszor beszéltünk róla. Nem hiányolta, de egy darabig nehezen aludt el nélküle. Hozzá kell tennem, hogy nálunk csak alváshoz van cumi. Nem lesz baja ha cumizik (nem állandóan lóg a szájában!), sztem nem ér annyit, hogy sírjon és keresse. Sztem add neki vissza, majd késõbb ha egy kicsit nagyob lesz, meg tudod vele beszélni. A 3. fiam most 13 hónapos, de nem jutna eszembe leszoktatni róla.
enyémnek második szülinapjára vett anyósom tuti ajándékot, és azt mondta, csak akkor adom oda, ha odaadod érte nekem a cumidat. odaadta szó nélkül, és ennyi volt :)
"nincs kedvenc mindenhova hurcolos jateka, remelem lesz allitolag a cumizos babaknak kevesse van ilyen, a nem cumizosoknak jobban. hat nemtudom" hát sztem ez nagyon gyereke válogatja, az én gyerekeimnek spec. volt. De miért is KELL pont ebben a korban elkezdeni leszoktatni róla? Nálunk sincs cumi csak az ágyban, utcára ki sem lépünk vele. Nem olyan ördögi dolog ez, amit tiltani kellene. Mit csinálnál, ha az ujját szopná? Sztem ne legyen ettõl lelkiismeretfurdalásod. Nappalra tedd el, csak alváshoz add oda. Így fogja megszokni. De ha te úgy érzed, hogy le szeretnéd szoktatni, akkor ne inogj meg.:-)
A kérdező hozzászólása: hat azt nem tudom hogy magyarazzam el neki, hogy mar csak az agyban..hogy eddig mindig lehetett..
Próbáld esetleg fokozatosan. Úgy- ahogy írtad-, hogy eltereled róla a figyelmét azzal, hogy játszol vele. Jobb ötletem nekem sincs:-)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!