Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen a (2324 db)

Szoktatok a gyermekeiteknek boltban kapható édességet, rágcsálni valót otthon elkészíteni? Miket szoktatok? Mennyi idős a gyermeketek/vagy idősek a gyerekek?

Én eddig túrórudit,csipszet és pillecukrot csináltam. 5,3 éves,illetve lassan 10 hónapos lányaim vannak.

Legjobb válasz: Minek nyomatod beléjük az ilyen szarokat???? Egyenek dinnyét,meg sárgabarackot,fõzz kukoricát és hasonlók.

Minek nyomatod beléjük az ilyen szarokat???? Egyenek dinnyét, meg sárgabarackot, fõzz kukoricát és hasonlók.
Én nem vagyok ennyire ügyes.:) Vagy csak nyugi kellene a konyhámba, hogy kipróbálhassam. Piskótát, muffint, sajtos pogácsát, leveles tésztából csigákat szoktam sütni, de ilyen tipikus rágcsálnivalókat még nem készítettem.
Nagyon jó ötleteket adtál, látod a túrórudira eddig nem is gondoltam, hogy itthon csináljam, de ki fogom próbálni, a pillecukrot azt csináltam, nagy sikere volt:) ezenkívül a túrókrémet szoktam itthon elkészíteni és joghurtot, gyümi darabokkal.
Drága kérdezõ. Elsõ vagyok. Ne olcsó édességet csinálj nekik, amik totál haszontalanak, hanem minimum használj már xilitet legalább a tíz hós gyereked kedvéért.Na, gyors lehet lepontozni.

Hogyan tudom megállapítani mennyi idős a nimfapapagájom?

Legjobb válasz: kérdezd meg egy állatorvostól, az az állapota alapján kb be tudja neked határolni, hogy mennyi éves lehet

kérdezd meg egy állatorvostól, az az állapota alapján kb be tudja neked határolni, hogy mennyi éves lehet

Melyik éri meg jobban? Bébiételt vásárolni vagy főzni, írjátok le kinek mennyi 1 hónap. Mennyi idős a baba és mennyi ételt vesztek.

Legjobb válasz: Nekem már nagy a fiam 23 hónapos :) így õ már azt eszi amit mi. Amikor kicsi volt mi adtunk Neki bébiételt is és fõztem is. Õszintén az elején amikor még csak répa, alma sütõtök a "menü" jobban megéri fõzni, viszont amikor már több mindent ehet, de nem azt amit ti, szerintem megéri néha venni bébikaját is, legalább azért, hogy egyen marhát, nyulat, sok mindent amit ha megveszel nagyon nagy adag lenne, ráadásul mi nem is szeretjük az ilyeneket, de vele meg kell kóstoltatni, illetve kell Neki. Azt már nem tudom leírni, hogy mennyit költöttünk bébi kajára mert régen volt, de mindig figyeltem melyik, hol akciós éppen (Kecskeméti, Univer, Hipp és DM-es), hála az égnek a fiam nem volt válogatós.

Nekem már nagy a fiam 23 hónapos :) így õ már azt eszi amit mi. Amikor kicsi volt mi adtunk Neki bébiételt is és fõztem is. Õszintén az elején amikor még csak répa, alma sütõtök a "menü" jobban megéri fõzni, viszont amikor már több mindent ehet, de nem azt amit ti, szerintem megéri néha venni bébikaját is, legalább azért, hogy egyen marhát, nyulat, sok mindent amit ha megveszel nagyon nagy adag lenne, ráadásul mi nem is szeretjük az ilyeneket, de vele meg kell kóstoltatni, illetve kell Neki. Azt már nem tudom leírni, hogy mennyit költöttünk bébi kajára mert régen volt, de mindig figyeltem melyik, hol akciós éppen (Kecskeméti, Univer, Hipp és DM-es), hála az égnek a fiam nem volt válogatós.
Na a húgom kislánya 10 hós és csak az üveges kaját eszi meg.Havi 40000Ft-ba kerül csak az üveges kaja.Ebben nincs bent a babapuding meg az ilyenek.Az én lányom 11 hós és vegyesen eszik de inkább már azt amit én fõzök.tartalékban van itthon babakaja, hogyha megyünk valahova akkor tudjak mihez nyúlni.Én megúszom max 3000Ft-ból 1 hónapra a bébiételt.A zöldségek és a hús jó része házi. (nyúl disznó és tyúk-csirke).De ha nem lenne az akkor is szerintem max 15000Ft lenne amit bele kellene fektetnem, tejtermékkel, hússal együtt.Szóval jobban megéri fõzni, olcsóbb, és szerintem tudok változatosan fõzni neki.
Én mindig fõzök, csak akkor veszek bébiételt, ha pl. kirándulni megyünk, vagy más miatt nincs idõm. Mindenképp olcsóbb fõzni, egy üveg bébiétel 250-400 Ft között mozog, ennél mindenképp kevesebbe kerül, ha veszel egy szem krumplit és egy szál répát, és azt összefõzöd. Nem is tudom, mennyi az, 50 ft? És két napra elég.
szerintem jobban kijössz, ha fõzöl. Fõleg tavasztól õszig, amikor mindent frissen és olcsóbban megkapsz. Nekünk szerencsénk volt mert pont tavasszal kezdtük a hozzátáplálást, így pont volt újkrumpli, újrépa, új cékla, új leveszöldségek. Most meg van friss sütõtök, alma, karfiol, banán. Most, hogy nincs szezon, így is olcsóbb fõzni, mert krumplit mindig lehet kapni és nem is olyan drága és általában ez a fõzelékek alapja. A sütõtök fillérekbe kerül, sok zöldséget pedig fagyasztva is meg lehet venni pl. spenót és többszöri fõzésre is elég. Érdemes most befagyasztani sok sütõtököt felkockázva, ha van nagy fagyasztód, nekem sajnos nincs sok helyem benne. EGyébként kislányom most lesz 9 hós. Egy héten kb. 1x max. 2x kap üveges ételt, általában zöldborsófõzeléket, mert annak viszont lusta vagyok nekiállni passzírozgatni.
Mindenképpen akkor jössz ki olcsóbban, ha te fõzöl.Egy üveges bébiétel 300.- ft körül van, ami ugye egy étkezés.Ha nagyobb a baba, mint pl. nálunk a kisfiam már 9 hónapos (neki már a nagyobb kiszerelésû bébiétel 400 .- ft körül van), akkor már ugye naponta több étkezés van, tehát az napi szinten majd csak 1000ft és ez csak a fõétkezéseket jelenti.Erre jön még a tízórai, uzsi, stb. 1000.- Ft-ból már egész komoly mennyiségû ételt tudsz a családnak is fõzni, nem hogy a picinek. Sajnos nálunk a gyerek jobban szereti az üvegeset, így mi küzdünk, hogy hol ezt-hol azt kap. De mindenképpen akkor jössz ki jobban, ha te fõzöl neki.
Még mindig jobb a fagyasztott, mint a ki tudja honnan jött, mivel kezelt külföldi [email protected] (már bocsánat).
Fõzni kb 10%a az üveges bébi ételekhez képest.Ugyanakkor finom és változatos. Ne vedd fagyasztva , kelj fel menj ki a piacra , vásárolj fel és fagyassz a babádnak magad.Bár nem értem miért november elején jut eszedbe... Én megfõzök egy nagyobb adagot és porciózva fagyasztom .Csirke, pulyka, máj, répa, cékla, õszibarack, szilva, ...csak kiveszek 1-1 kockát és kiolvasztom , vagy beledobom a fövõ krumpli mellé ... Üveges kaját csak akkor veszek ha úton vagyunk.
A kérdező hozzászólása: köszönöm
A kérdező hozzászólása: Ami engem zavar a fõzésbe, hogy itt a tél is sok ételt csak fagyasztva tudok neki venni...

Babát hordozók mennyit és mikor hordoztok egy nap? Mennyi idős a pici?

Legjobb válasz: szia, napi szinten mi kb. 5-6 hónapos koráig használtuk, az autóban is 6 hónapos volt, amikor nagyobb ülésre cseréltük. sétához, bevásárláshoz mindig ebben vittem, volt egy idõszak, amikor otthon ebben aludt. nagyon kényelmes volt, szerettem!! :) Ági

szia, napi szinten mi kb. 5-6 hónapos koráig használtuk, az autóban is 6 hónapos volt, amikor nagyobb ülésre cseréltük. sétához, bevásárláshoz mindig ebben vittem, volt egy idõszak, amikor otthon ebben aludt. nagyon kényelmes volt, szerettem!! :) Ági
Szerintem a kendõs hordozásra gondoltál, nem? Még nem volt egy hónapos, mikor magamra kötöttem a kisfiam elõre. Imádta, s gyorsan aludt is rajtam 2 órát! Ezen felbuzdulva így mentünk bevásárolni, s nem okozott semmi problémát. Aztán ahogy nõtt, egyre jobban tetszett neki, de egyre nehezebb volt nekem, s ahhoz meg picinek találtam, hogy hátra kössem, így most egy idõre elnapoltuk a hordozást. Most 4 hós múlt, de a súlya miatt elõre már nem kötöm. 2 óránál tovább sosem volt rajtam, s általában egyszer kötöttem magamra egy nap. Persze ez alól kivétel volt, ha olyan helyre mentünk, ahol le kellett "választani" magamról! :) Jó dolog, csak ajánlani tudom.
2-6 óra: függ a fronttál, fogtól, betegségtõl, oltástól.. nagyon sok mindentõl. A séta mindig, az elõbb felsoroltaknál többet, mindig igény szerint :) Itthon már háton, sétához még elõl, amíg nem lesz jobb idõ, súlyra nála még belefér. 6 hónapos.
A kérdező hozzászólása: igen, a kendõsre gondoltam :-)

Mennyit vagytok a babáitok nélkül? Kinek mennyi idős a pici? Mikor hagytátok elsőnek nagyszülőkre és mennyi időre?

Legjobb válasz: Nekünk sokat vigyáz rá valamelyik mama,ha megyünk egy héten egyszer -kétszer vásárolni,sosem visszük magunkkal.Sajnos hamarosan kórházba kell mennem egy mütét miatt,igy nagyon sokat lesz anyukámnál a kislányom:-(((4 hónapos.

Nekünk sokat vigyáz rá valamelyik mama, ha megyünk egy héten egyszer -kétszer vásárolni, sosem visszük magunkkal.Sajnos hamarosan kórházba kell mennem egy mütét miatt, igy nagyon sokat lesz anyukámnál a kislányom:-(((4 hónapos.
3 hónaposan hagytuk elõször nagyszülõkre néhány órára, fõleg az influenza-járvány idején nem vittük magunkkal vásárolni sem. Amúgy nem nagyon szoktam lepasszolni, tényleg csak nagyon ritkán, aludni még nem aludt máshol csak itthon, nélkülem sem töltött még max fél napot. Most 23 hónapos a kislányom.
7 hós, még nem hagytuk rájuk, illetve még a legelején, amikor a császáros sebem megmutattam a dokinak, kb. 1 hónapos lehetett, kicsit gyulladt volt, a párom dolgozott, apukám elvitt a dokihoz, anyukám maradt a picivel fél órára. Egyébként, ha megyek a mûkörmöshöz 3-4 hetente, akkor a párom van addig a picivel. 1-szer voltam még fodrásznál a születése óta. Ennyi szerintem.
11, 5 hónapos a kisfiam! Ha vmiért nem tudom magammal vinni (ami nagyon nagyon ritka), akkor próbáljuk úgy megoldani a férjemmel, hogy õ legyen vele, de sajnos õ nagyon sokat dolgozik, hajnaltól késõ du-ig.Ha nem ér haza, akkor a nagymama. eddig kb 6-7 alkalommal volt nála, kb 1-másfél órára! még nem aludt nélkülünk sehol és nem is tervezzük, hogy máshol aludjon. de mindenki más, vannak sokkal lazább szülõk, mint mi. Mi azon az elven vagyunk, hogy magunknak akartuk a babát és ezért nem "tukmáljuk" rá senkire!
Hollandiában is tök normális, hogy bevágják a gyereket 3 hónapos korban a böcsibe. Szerintem is kell szocializálnia a gyereknek, s nem vagyok ellene a bölcsinek sem. De szerintem a 3 hónap kicsit korai. Látom a gyerekekkel mit tesz a korai elszakadás. Eklatáns példa erre egy ismerõs baba, aki negyed annyit nem tud, mint a kisfiam. De ezen túl még rettenetesen passzív is. Én a 14 hónapos gyerekemmel még mindig otthon vagyok. Bár szeretnék menni dolgozni és hívnak is vissza. De kifejezetten örülök neki, hogy ennyi ideig együtt voltunk. Persze lassan muszáj lesz neki "bandáznia", s leszakadni anyáról.
3 hónaposan egész napra. szakmai konferencia miatt. mindkét gyerekemet akartam és dolgozom mellettük éjszaka, sokszor nappal is itthonról. mamával vannak ilyenkor délutánonként nálunk. amolyan se velem, se nélkülem. szerintem a gyerekvállalási szándék, nem feltétlenül áll összefüggésben azzal, hogy kinek kell visszamennie dolgozni. vezetõ állásokban max 1 év, de inkább 6 hónap az elfogadott távolléti idõ. meglepõ mennyire nem tudják még a nõk és anyukák sem elfogadni, sõt szó nélkül hagyni, ha valaki ezt választja. (horribile dictu számos anyuka azért megy vissza elõbb mert nem jön ki anyagilag.) ugyanolyan remek asszonyok és anyukák azok is , akik gyereküket 8 hósan - 1 évesen bölcsödébe adják és visszamennek dolgozni.
Igen, én is egyetértek az utolsóval. Születése óta dolgozom én is, elõször itthonról, majd 1 hónapos kora óte elõbb heti egy napot, majd heti 2 napot bejárok dolgozni. Vezetõ állásokban nem lehet három évre elmenni szabadságra, ettõl még nem hiszem, hogy rossza anya vagyok, és azt sem gondolom, hogy a valaki vezetõ állásban dolgozik npként, akkor le kéne mondania a gyerekrõl. 2 hetes volt, mikor elmentem egy tárgyalásra, de az én babám elsõ naptól kezdve 4óránként eszik. Nagyon jól elvan, szereti a társaságot, kiegyensúlyozot boldog baba, és én is nagyon boldog vagyok. Mikor nem dolgozom, akkor minden percet együtt töltünk, és nagyon jól mûködik a dolog! Amúgy meg én mindenhová viszem magammal, csak a munkába nem.
Kislányom most 1 éves, kb 9 hónapos korától vigyáz rá néha anyukám hetente egyszer reggel 10-tõl 4-5-ig, amíg én bevásárolok, rendbe szedem a lakást. Semmi gond nem volt, nagyon szeret náluk lenni. Anyukám finomakat fõz neki és nagyokat játszanak. Éjszakára még nem hagytam ott, de havonta egyszer otthagynám, hogy apával elmenjünk egy moziba vagy vacsizni. Apa még nem engedi:) ))
Nekem család messze lakik, ezért csak apuka tud besegíteni, vigyáz rá néha, idáig max 1 óra volt. 1 éves a kislányom. Ha lenne nagyszülõ közel, más lenne a helyzet, de akkor sem bírnám még sokáig nélküle. Pedig mindkettõnknek jót tenne egy picit. :o)
négy hónaposan hagytam elõször Tesómra.Elmentünk a férjemmel moziba, öt órát voltunk távol.Nagyon hiányzott, óránként kértem helyzetjelentést.Szerencsére három órát aludt az ötbõl.Most egy éves lesz, ritkán hagyom másra, fõleg úgy hagyom ott Anyukámnál, hogy alszik, én meg elszaladok addig a dolgomat intézni.
Most vagyunk 14 hónaposak. Elõször apával hagytam 1-1 órára néhány hónapos korában. Amíg ciciztünk 1-2-3 órát lazán lehetett a nagyikra is hagyni 6 hónapos kortól. Olyankor mindig játszottak, vagy mentek valahova sétálni, stb. Most hogy már rendesen eszik, több idõre is lehet. Õk is meg tudják etetni. Ha napközben alvás csúszik a programba, azt csak apával lehet kivitelezni. Éjszakai alvás..., húúúúú egyszer majd talán azt is. Nem miattam. Miatta. Nagyon anyás elalvó.
20:36 vagyok. 11:47 és 12:42 örülök, hogy írtátok, amit írtatok. Engem is nagyon várnak vissza a céghez. Nehéz a döntés (nem csak a gyerek miatt, teljesen más ettõl független tényezõk miatt is). A rész-munka-kezdést hogy oldottátok meg az elején? A cég dobta fel, vagy ti? Nagyon érdekelne! Esetleg pirviben is! Elõre is köszönöm!!!
"...nem is fejlõdtem vissza agyilag...." Merem mondani az összes, 3 évig nem dolgozó Anyuka nevében, hogy köszönjük szépen eme kijelentést!!!!!
Persze, ez igaz, meg kell vérni, míg a gyerek kellõen érett nem lesz a bölcsire, s ez szerintem sem a 3 hónapos kor, de nem is a 3 év.
Kedves utolsó, ne vedd magadra, mert nem azt írtam, hogy a 3 évig nem dolgozó anyukák visszafejlõdnek, hanem azt, hogy én nem fejlõdtem vissza. A két dolognak semmi köze egymáshoz. Akinek nem inge...
A kérdező hozzászólása: Írországban 6 hónapot lehetnek otthon az anyukák a picivel és ezt csak most emelték fel. Eddig 3 hónap volt!!! A babák "mehetnek" bölcsödébe, ami még rosszabb is lehet, mint a nagyszülõknél. Én is úgy gondolom, hogy el kell tudni szakadni a piciktõl! Lehet, hogy az elsõ alkalom nehéz, de meg kell magad "erõszakolni"!
kadettka...
Egyetértek a kérdezõvel!! Az ember személyiség-fejlõdésének nagyon fontos része, hogy emberek között legyen, ne csak az anyjával! Azonkívül, szerintem a babáknak kifejezetten jót tesz, ha más gyerekek között vannak, pl. a bölcsiben. Persze nem két hónapos kortól, de amint kinyílik az értelmük, már jó hatással van rájuk a társaság. És akármilyen szörnyen hangzik, a gyerekbetekségeket gyerekkorban kell elkapni, többek között erre jó a bölcsi, ovi. Egy himlõn egy gyerek átesik három nap alatt, felnõttkorban pedig két hét, és ki tudja milyen szövõdmények. Szóval nem biztos, hogy annyira szörnyû, ha a gyerek bölcsibe, oviba jár. És tényleg csak magyarországon jár 3 év szabi a gyerek mellé!
A gyerek a legfontosabb. Azért vállaltuk mi is, annál jobb és szebb nincs is mikor látod, hogy fejlõdik, megteszi az elsõ lépéseket. Nem értem azokat az anyukákat, akik inkább a munkát tartják fontosnak. Mi is hagytuk párszor a mamira, de jobban szeretem, ha velem van.
picit nagyobbak voltak, de nem sokkal, talán 3-4 héttel, de szerintem ez a lényegen nem változtat semmit. Ha pár hónappal lennének nagyobbak szerintem akkor sem kéne, de ez mindenkinek a szíve joga eldönteni, én nem úgy gondolkodom, ahogy az az anyuka. Amúgy semmi bajom vele, de szerintem a gyerekvállalással még várhattak volna...
Elõször akkor adtam le a lányaimat, amikor már kiszámítható idõ volt két szoptatás között, tehát jól elvoltak 3-4 órát. Ez olyan 3 hónap környékén alakult ki. A hozzátáplálás megkezdésével már többet voltak mamázni, de csak napközben. Ha van lehetõséged lepasszolni így a kicsit, mindenféleképp használd ki. Sokszor elég 1-2 óra is gyerekmentes övezetben, hogy feltöltõdjön az ember. A mamikat meg nem kell félteni, felneveltek minket is, és túléltük. :DD
két hetesen, fél órára etetés után, elmentünk bevásárolni. éjszakára elõször 7 hónaposan hagytam anyura, semmi gond nem volt. nagyjából minden hétvégén pár órát a nagyik vigyáznak rá 2-3 hós korától. enélkül én már meg is bolondultam volna :) )))
mióta megszületett még nem aludt nélkülünk. és még senki sem vigyázott rá a családból egy percet sem. másfél éves amúgy
13 hónapos, kb 8-9 hónaposan hagytam apukámra még leugrottam a boltba kb 15 perc. Nem szívesen hagyom senkire, max az apjára. Sosem vagyok nyugodt ha nincs velem. Viszont muszáj elmennem dolgozni (reggel 6-tól kb délután 1-fél 2 ig) így apukámmal lesz addig, nem tudom hogy fogom kibírni, mert ez rengeteg idõ még sosem hagytam "egyedül" ilyen sokáig. De majd belerázódok... Nekem rosszabb lesz mint Neki, mert õt nem viseli meg ha nem vagyok ott, nem anyás és nagyon szereti az apukámat.
21 hós, mindig velem van vagy a férjemmel. 4-5 alkalommal vigyázott rá anyukám max 2-3 óra hosszat. Elõször 10-11 hónapos volt, mikor vigyázott rá.
Nálunk pont ugyanúgy van, ahogy a 21:47-eséknél :)
Tukmálásról szó sincs a kérdésben szerintem. Meg egyáltalán. Nálunk a nagyik pld. állandóan "könyörögnek" azért , hogy egy órára hadd kaphassák meg. Hát megkapják :) Mi meg addig bevásárolunk. (2 hónapos).
Kb. 3-4 hónapos koráig lazán ráhagytam a nagyira vagy apára pár órára, sõt, egyszer-kétszer este is. Azóta nagyon anyás, az apjával is alig van el, 6 hós kora óta nem eszik, csak cicibõl, most sikerült kiváltanunk az elsõ szopit, szóval nagyon nehéz elszakadni tõle. 9 hós.
Persze nem úgy értettem a tukmálást! Nálam ez az kategória, amikor pl. egy nagyon tehetõs családban az anyuka azért viszi a nagyihoz a 4-5 hetes ikreit, mert õ dolgozni akar, megy az üzlet. És ez minden nap.Tudod az ilyet nem értem.1.ha annyira karriert akar, akkor minek neki még a gyerek. 2. ha pedig babát szeretett volna, akkor miért nem alapozta meg úgy a jövõt, h nyugodt szívvel merjen babázni, azoknak a gyerekeknek az anyjukra és nem a nagyszülõkre van szükségük.
Ja, jó, akkor ez már tényleg tukmálás... :) ) Hát úgy én se adnám oda senkinek.. márminthogy ilyen szinten "kihasználni" a nagyikat. :)
11 hós, soha senki nem vigyázott még rá helyettem. Kb. 2-3x hagytam apával is egyedül. Még egy darabig nem is tervezem!!
érdekes módon én is ismerek egy ilyen ikres anyukát, aki azért dolgozik, mert szeretné, hogy késõbb is legyen pénzbevételi forrása. Lehet, hogy õ most eljár dolgozgatni - nem minden nap! - viszont amikor más késõbb reggeltõl estig távol van, vagy több mûszakban jár, akkor õ sokkal többet tud együtt lenni a gyerekeivel, mert annyit dolgozik mint most, ...tehát amennyit akar!
Én is szeretném, h késõbb legyen pénzbevételi forrásunk, mégis most az a legfontosabb, hogy a gyermekem mellettem nõjjön fel, mert MI vállaltuk és nem a nagyszülõk. Nekünk sem megy úgy a szekér, mint korábban, de engem ez most egyeltalán nem érdekel, mert a GYERMEKEM milliószor többet ér mint a [email protected] PÉNZ! És akikrõl írtam, ott az anyuka nem a megélhetés miatt dolgozik, mert az más lenne! A pár hetes gyerekek nélkül elmegy nyaralni, meg koncentre és addig ismét a nagyi van a gyerekekkel. Ebbõl nekem az jön le, hogy õ nemcsupán pénzt akar keresni, hanem nem szereti a kötöttséget, szabadságra vágyik.
elment nyaralni több napra a picik nélkül? Négy-öt heteseket hagyott a nagyszülõkre?
Szerintem nagyon helyes ha a nagyszülökre vannak bízva. Hiszen azoktól csak szeretetett kapnak a kicsik. És a fiataloknak igenis kell a kikapcsolodás. Mert az a kismama aki csak ahhoz ragaszkodik hogy vele legyenek a kicsik elég nagy híbát követ kell.

Hogy szoptattok? Mennyi ideig tart egy szopi? Mindkét mellből vagy csak 1 mellből egyszerre? Mennyi idős a babátok és hogy alakul a napja? Hányszor eszik egy nap és mennyiket eszik egyszerre?

Legjobb válasz: Szia! -Fekve szoptatok, mindkét cicibõl -3,5 hós kiscsajom van. este 9kor alszik el, éjjel 1x kel enni hajnaltájt vmikor, majd olyan 9ig alszik. Utána egy nagy káosz a napunk, össze vissza eszik,alszik, de próbálom a 3 órát tartani...de csak próbálom...:-DD Ami tuti:este fél 8kor fürcsi, 8tól kaja, és 9kor fekvés.

Szia! -Fekve szoptatok, mindkét cicibõl -3, 5 hós kiscsajom van. este 9kor alszik el, éjjel 1x kel enni hajnaltájt vmikor, majd olyan 9ig alszik. Utána egy nagy káosz a napunk, össze vissza eszik, alszik, de próbálom a 3 órát tartani...de csak próbálom...:-DD Ami tuti:este fél 8kor fürcsi, 8tól kaja, és 9kor fekvés.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat!21:12-es egy mellbõl szoptatsz vagy ké mellbõl egy alkalommal? Amúgy megnyugodtam, hogy nem csak én vagyok, akinek "ritkán" eszik a babája egy nap...:) de hízik rendesen, azért gondolom, hogy nem gáz, ha csak 5ször eszik egy nap.
kislányom most 4, 5 hónapos. azt irom le ami most van, mert változó. ha nem altatni akarom akkr ülve szoptatom, ha alvás lesz akkor feküdve. 15-20 percet szopik, ha nem általában egy mellbõl, mindig a másikból, de ha érzem hogy sok van és folyik abból amelyikbõl épp nem szopik, akkor ráteszem, vagy eszik vagy nem. az hogy mennyit eszik, változó 100-200 között. van tej bõven. kb 9ig henyélünk az ágyban, játszunk(velünk alszik) átöltözünk, eszik, van amikor újra elalszik. fél 1 ig még eszik 1x, majd ekkor megyünk lefeküdni, cicin alszik el, de nem mindig. az apukájával is szivesen álomba merül. kb 1, 5 órát alszik, majd ha olyan az idõ séta, ha nem akkor játék, 7ig még eszik 1x, 7kor mi is vacsizunk, 7, 30kor fürdés, evés, játék, aztán alvás. kb 12kor felkel enni, reggelig még 1x, 7 körül kerzdõdik a nap.
Ez így rengeteg kérdés és ennyibõl fogalmunk sincs (legalábbis nekem), hogy konkrétan mire vagy kíváncsi... Szerintem elõször is írd le, neked mi a gondod (ha van) és hogy pontosan mit szeretnél tudni. ;)
A kérdező hozzászólása: nincs gond, csak kíváncsi vagyok ki hogy etet és mennyit eszik a babája hányszor.Mert elég sok leszólást kaptam mikor írtam egyszer hogy 8 hetes babám napi 6szor eszik, 4 óránként etetem.De átlagban több mint 150ml-t eszik egy alkalommal, szóval 3óránként nem tudnék kaját tuszmákolni bele.
Ha ezt õ maga alakította így és/vagy nem reklamál miatta, akkor semmi gond nincs ezzel! Van baba, amelyik fél éves koráig 2 óránként szopik, de van, amelyik nagyon hamar rááll a 4 órára. Ezen belül (sõt, ezeken kívül is) sok minden belefér még a "normálisba", a lényeg, hogy a baba kiegyensúlyozott legyen és megfelelõ mértékben hízzon az adott életkorokban. Ha valami nem jó nekik, azt biztosan tudatják velünk :) , akkor lehet gondolkodni a változtatáson.
6 hetes a babám, napi 4-5 alkalommal szopik, 20-30 perc egy alkalom, 3-4 óránként kéri, éjjel alszik este 8-tól reggel 8-ig. Csak anyatejes -- szopik, semmi mást nem kap. Néha mérem a szopikat, soha nem eszik 200 gr alatt. Így eszik 2 hetes kora óta.
utolsó vagoyk, én is próbáltam többször mellre tenni, mert kevésnek találtam a napi 4-5 alkalmat, de akkor fáj a hasa és bukik sokat.

Hány doboz tápszert írattok fel egyszerre? Milyen gyakran mentek felíratni? Mennyi idős a babátok? Csak tápszeres vagy pótlásként kapja?

Legjobb válasz: 2 dobozzal írtak fel nekünk egyszerre. Hogy meddig elég függ, hogy mennyi idõs a babaád, mert ha már hozzátáplálsz akkor már kevesebb fogy, fõleg, ha már csak reggel este fog inni.

2 dobozzal írtak fel nekünk egyszerre. Hogy meddig elég függ, hogy mennyi idõs a babaád, mert ha már hozzátáplálsz akkor már kevesebb fogy, fõleg, ha már csak reggel este fog inni.
5-öt írt fel egyszerre, minimális tejet leszámítva tápszeres volt. Az elején gyakran kellett menni a dokihoz, kb. 3 hetente. Most 13 hónapos, reggel, este tápszerezik és a déli elalváshoz is igényli még
6 dobozzal ír fel egyszerre.

Anyukák, mennyit neteztek naponta? Mennyi idős a gyereketek/babátok?

Legjobb válasz: 3 hónapos a babám. kb heti kétszer, maximum háromszor tudok mellette netezni, akkor se túl hosszú ideig.

3 hónapos a babám. kb heti kétszer, maximum háromszor tudok mellette netezni, akkor se túl hosszú ideig.
Hû, szerintem napi 5 órát biztosan a gép elõtt vagyok. 11 hónapos a lányom.
9 hónapos, este miután lefekszik, akkor szoktam netezni kb 3 órát, meg napközben megnézem az e-mail-jeimet, 2-3-szor.
Sokat, 3 éves.
Órára pontosan nem tudom megmondani. Ha itthon vagyok, akkor reggel bekapcsolom a gépet, este meg kikapcsolom. Jó, ha elmegyünk itthonról, akkor lecsukom :) De nálam ez úgy van, hogy bekapcsolom, akkor nézek ezt-azt, aztán ha mosogatok vagy fõzök, akkor benyomok valami sorozatot (a konyhában van a laptop általában), aztán ha máshol van dolgom, akkor csak emiatt nem kapcsolom ki. Néha ránézek, kész. Ha leülök fél órára, akkor netezek, aztán megyek tovább. Viszont ha dolgozom, akkor kevesebbet, bár idõm lenne rá, de a munkahelyi gépet nem szívesen kapcsolom be, amilyen lassú, csak ha tényleg meg kell valamit néznem, akkor utána még pár oldalt megnézek, ami érdekel, de aztán kapcsolom is ki. 6 éves fiam van.
Max. 2-3 órát. A délutáni alvásnál szoktam egy kicsit, meg ilyenkor este miután elalszik. Néha napközben felnézek, ha keresek valamit, pl. vmi receptet, vagy ha valakitõl üzit várok (bár ezt általában telefonon nézem meg). 14 hónapos a fiam
9hónapos a babám. Napi 3x netezek. Délelõtti, délutáni alvásakor, ill.este, amikor elalszik. Mellette nemtudok, ha meglátja, hogy bekapcsolom a gépet, megvadul :D
Egész nap be van kapcsolva a gép általában, mert ha valami eszembe jut, azt rögtön meg kell néznem, különben elfelejtem :) De nem szoktam huzamosabb ideig elõtte ülni, csak pár percekre. Miután lefekszik, nézek 1-2 sorozatot rajta, míg el nem alszom.:) Napközben max. 1-2 óra lehet összességében. 2 éves.
19 hós, és 4 csomag megy el egy hónapban (80 db-os)
Kb. nálunk is 4-5 csomag, 8 hónapos. Huggiest használunk pici kora óta, erre az egyre nem allergiás.
Nálunk is kb. 4-5 csomag fogy el a 80 db-osból.
Kb 5 csomag fogy, Huggiest használunk születésétõl, a Brendonban nagyon érdemes megvenni a nagy kiszerelést, olcsó és sokáig tart.
Mi sokfélét használunk felváltva, mikor melyik akciós. Az egyetlen, amit nem veszek, még akkor sem, amikor akciós, a Huggies és a Pampers...én ezeket nagyon nem szeretem, nekem szörnyû az anyaga, úgyhogy most jól meglepõdtem, hogy itt mindenki szereti :) )) 4-5 csomag megy el havonta, attól függõen, hány darabos, mert nagyon eltérõ tud lenni. 9 hónapos a lányom Amit szeretek: Libero, ez árban is a legjobb, Johnsons, ez mondjuk drága, a Bella, és most Silky baby premium, ez most Auchanban 250 ft körül van, szerintem jó ez is...
Nálunk 2 csomag megy el. AXXO-t használok. Ezt az egyet szeretem, mert ez vastag és picit olyan rücskös is. Igaz az én babámnak elég kemény a széklete , nem kell csak egy ha kakál akkor is. 10 hónapos a babám.
A kérdező hozzászólása: koszonom a valaszokat akkor jol sejtette' hogy nalunk sok fogy 2 es fel hetes a lanyom es az 5. csomag popsitorlot hasznalom. van hogy csak 2 hasznalok egy tosztaba tetelkor, de vam hogy annyira hig a szeklete hogy 5 6db elmegy, es napi 7 8 x pelenkazok. nekem a Libero pont nem tetszett, viszont a sarga csomagos huggies nagyon jo volt, abbol kevesebb fogyott mert vastagabb volt. ti melyik huggies popsitorlot hasznaljatok? mindegyik ilyen vastag? koszonom a valaszokat :)
Második vagyok, akkoriban még nekünk is sokkal több fogyott, majd alakul még. :)
72 dbosból 4 csom, neogranormonnál maradtam miután többfélét kipróbáltam

Mennyire pontosan tudja megállapítani a doki hogy mennyi idős a baba?

Sokszor látom itt hogy valaki írja hogy az orvos azt mondta hogy pl. 8 hetes és 4 napos a baba. Nekem mindig csak annyit mond hogy pl. 10-11 hetes. Vagy másnak mikor napra pontosan megmondják azt csak a menstruáció szerint számolják, és nem UH alapján mondják? Vagy van egy bizonyos kor amikor már napra pontosan is megmondják?

Legjobb válasz: Uh napra pontosan meg tudják állapítani. Én szerencsére olyan helyzetben voltam hogy egyeztek az adatok mensi szerint és uh szerint is.

Uh napra pontosan meg tudják állapítani. Én szerencsére olyan helyzetben voltam hogy egyeztek az adatok mensi szerint és uh szerint is.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!