Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idősen át (40 db)

Mennyi idősen tér át a baba az egyszeri délialvásra? Hány órát alszik a Ti babátok és mennyi idős?

9 és fél hós kisfiam elkezdett csak egyszer aludni nappal,de akkor 4 órát egyhuzamban.Elég ez?

Legjobb válasz: Nemsoká egy éves kisfiam még 2x alszik másfél órát. Elõfordul, hogy a délutáni alvás kimarad, de ez ritka.

Nemsoká egy éves kisfiam még 2x alszik másfél órát. Elõfordul, hogy a délutáni alvás kimarad, de ez ritka.
Ez tök jó. Kisfiam is 9-10 hónapos kora körül szokott le teljesen a két alvásról, de õ nem is alszik egyszerre ennyit, csak 2-2, 5 órát. Ezt a mai napig tartja, most 13, 5 hónapos.
9, 5 hónapos a fiam, kb. 1-1, 5 hete ha délelõtt sokat alszik, már nem alszik ebéd után. Tegnap pl. nem aludt du. Ma meglátjuk. Azokon a napokon, mikor már csak 1* alszik, 2, 5 órát szokott egyhuzamban. Reggel 8 körül kel, este 9 körül fekszik.
Szia! Kislányom 8 hónapos kora óta egyszer alszik 2órát napközben. Este fél 9-tõl reggel fél 8-ig alszik egyhuzamban. Amíg kétszer aludt napközben, éjszaka többször is felkelt!
Szia!Kisfiam ma 11 hónapos, még kétszer alszik, reggel 6-kor ébred, 9-10-ig alszik egyet, és 13.30 körül még egyszer 1-1.5 órát.Este 8-tól pedig már alszik.
Kisfiam 9 honapos es egyszer alszik o is. Reggel 9 korul ebred, jatszik ebedig vagy tekergunk. Ebed 12-kor es utanna alszik kb. 2, 5-3 orat majd ezutan csak esete 7:30-8:00 korul alszik el. O nem ebred ejjel. Nallunk kb. 1 honapja van igy.
13 és fél hós kisfiam még 2x alszik, általában egyszerre 1.5 órát.
a lányom 8 hónaposan már csak egyszer aludt.
11 hónaposan már csak 1x aludt nappal, 3-4 órát ebéd után. Az éjszakát végugakudta. Ezt mai napig tartja, most 21 hónapos.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat.

Mennyi idős korban tér át a baba/kisgyerek egy alvásra?

Legjobb válasz: Lányom 10 hónaposan már csak egyszer aludt (elõtte 6 hónaposan tért át 3 alvásról 2-re). Unokahúgom most 9 hónapos és még 3x alszik, így õ biztos késõbb tér át majd az egyszeri alvásra. Babafüggõ, ezért figyeld a jelzéseit.

Lányom 10 hónaposan már csak egyszer aludt (elõtte 6 hónaposan tért át 3 alvásról 2-re). Unokahúgom most 9 hónapos és még 3x alszik, így õ biztos késõbb tér át majd az egyszeri alvásra. Babafüggõ, ezért figyeld a jelzéseit.
Kisfiam 16 hós volt, kislányom 8. Az átlag kb. 12-14 hó.
Kislányom épp 4.napja, hogy csak egyszer alszik, 15 hónapos múlt.
14 hónapos a fiam, most akar (de nagyon nehezen megy).
15 hós lányom 3 napja, ehhez az kellett hogy kitolódjon a reggeli ébredése 8órára, így tovább bírja szusszal, ami kitart du 1ig.
A lányom 8 hónapos kora óta csak egyszer alszik.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat.

Mennyi idősen alussza át az éjszakákat a baba? (18 napos kisboy anyukája)

Legjobb válasz: Szia.A lányom 2 éves korától aludta át.Igaz õ addig cicizett, és éjjel 3óránként kelt szopizni, de már csak megszokásból.

Szia.A lányom 2 éves korától aludta át.Igaz õ addig cicizett, és éjjel 3óránként kelt szopizni, de már csak megszokásból.
Szia!Az enyém 19 hónapos és max a felét alussza át. utána óránként kell vmi, kiesik a cumi, szomjas..stb. Õ 7hós koráig szopizott, nem gondolom, hogy ezzel van összefüggésben! de már én is nagyon várnám az elsõ éjszakát amikor nem ébredünk fel!:) ))
Én szerencsés vagyok, az enyémek 5 ill. 7 hetesen már átaludtak 8 óra hosszat éjjel egyhuzamban...
Szia. Az én fiam kb másfél hónapos korától átalussza az éjszakát.Este 10-kor eszik utoljára és reggel 7-kor elõször. Talán egyszer felébred de csak megringatom és alszik tovább. Jó babázást!
Szia! A nagyfiam 8 hónapos korától aludta át az éjszakát(addig 1szer kelt éjjel), a kicsi is 10 hónapos elmúlt. Szerintem nagyban függ attól is, hogy szopizik e.
Az enyém egy hónapos kora óta alszik éjjel, igaz, akkor még 11-kor evett utoljára, és 6-kor kelt, három hónapos kora óta viszont este 8-kor eszik utoljára és reggel 7-ig alszik.


Ha babátoknak könnycsatorna elzáródása volt, leírnátok Ti hogyan éltétek át az átmosást? Mennyi idős korban csinálták, mennyi ideig tartott, hányszor kellett amíg tényleg helyrejött és hogy viselte előtte-alatta és utána babátok a dolgot?

Legjobb válasz: Mi 2 hónaposan elvittük õket a Heim Pálba. Nem kellett beutaló, sem idõpont, csak reggel kellett menni, és elõrevettek pici babával. Maga az átmosás rövidebb ideig tart, mint amíg elmagyarázzák. Végig a babával lehetsz. Ketten erõsen lefogják, a doktornõ kb fél perc alatt mindkét szeménél átmossa a könnycsatornát. Persze ordít, mert leszorították, de fájni nem fáj, ahogy felveszed, megnyugszik, mert olyan gyors az egész, hogy nincs ideje belelovalni magát a sírásba. Utókezelést nem igényel, kontrollra nincs szükség, elég egy alkalom. 3 gyerekemet vittem már oda, mindháromnál így zajlott. Más kórházakról azonban nem hallottam túl sok jót, van ahol benyugtatózzák a babát, a legtöbb helyen meg nem sikerül elsõre. Érdemes telefonon érdeklõdni. Ha a Heim Pált választjátok, akkor is telefonáljatok oda, hátha változott a rendszer. Mi az utolsó gyerekkel augusztusban voltunk.

Mi 2 hónaposan elvittük õket a Heim Pálba. Nem kellett beutaló, sem idõpont, csak reggel kellett menni, és elõrevettek pici babával. Maga az átmosás rövidebb ideig tart, mint amíg elmagyarázzák. Végig a babával lehetsz. Ketten erõsen lefogják, a doktornõ kb fél perc alatt mindkét szeménél átmossa a könnycsatornát. Persze ordít, mert leszorították, de fájni nem fáj, ahogy felveszed, megnyugszik, mert olyan gyors az egész, hogy nincs ideje belelovalni magát a sírásba. Utókezelést nem igényel, kontrollra nincs szükség, elég egy alkalom. 3 gyerekemet vittem már oda, mindháromnál így zajlott. Más kórházakról azonban nem hallottam túl sok jót, van ahol benyugtatózzák a babát, a legtöbb helyen meg nem sikerül elsõre. Érdemes telefonon érdeklõdni. Ha a Heim Pált választjátok, akkor is telefonáljatok oda, hátha változott a rendszer. Mi az utolsó gyerekkel augusztusban voltunk.
2 hónapos volt a lányom. Mi a szemészeti klinikára vittük, elõtte a helyi szemészorvos mindenféle cseppet, masszírozást ajánlott, de nem segített. Ordított nagyon, de csak azért, mert erõsen lefogták (ne mozogjon a feje). Utána gyorsan cicizett és elaludt. Én még napokig nem aludtam.....
mi is 2 hónaposan voltunk a Heim Pálban. Nekünk adtak beutalót is. A doktornõ nagyon kedves volt, 1 perc alatt készen is voltunk, volt sírás, de amint a kezembe vettem megnyugodott. Rosszabbra számítottam, jobban meg voltam ijedve mint a babám, majdnem elbõgtem magam abban az egy percben. Egy picit biztos kellemetlen a babáknak és nem csak azért sírnak, mert lefogják. De szerintem jobb korán elvinni, mint késõbb. Azóta nincs csipásodás, sem könnyezés.
Én sem vittem el, nem hiszem el hogy nem fáj neki. Gyakran mostam a szemét, kaptam szemcseppet a gyerekorvostól, igaz hogy kábé 2 hónap alatt de elmúlt.
Mi nem mentünk. Többször kellett szívnom naponta és homeopátiáztuk, és még szemcseppeztük is. Szerencsére, kopp-kopp elmúlt. Ne is jöjjön vissza.
Azót nagyon enyhe formában jön csak vissza néhány napra.
Nem nõtte ki. Most 4 hónapos. Kb. 5 hetes koráig egyfolytában csipásodott és folyt neki. Aztán vissza-visszatért. Kezelgetem és eddig még mindig kijött belõle, de az elsõ 5 hét elég rossz volt.
A kérdező hozzászólása: Mennyi idõs volt, amikorra "kinõtte"?
Mármint az orrát kellett szívni.
6-os vagyok. Azért pontoztatok le, mert leírtam a tapasztalataimat? Nem rángattam ám a karjánál fogva orvoshoz a kérdezõt! Ha valaki hónapokon keresztül porszívózni, csepegtetni akar, akkor tegye. De itt a kérdés is az orvosi beavatkozásról szólt, ha feltûnt volna, én pedig a kérdésre válaszoltam.

Mikor tért át babátok napközbeni 2 ill.1 alvásra? Mennyi idős volt akkor? És mennyit aludt egyszerre?

Legjobb válasz: A lányomra emlékszem, hogy kb. 9-10 hónapos lehetett, amikor áttértünk az 1 alvásra. Azelõtt 2x-3x félórákat aludt, már a csendes õrület környékezett, de amint váltottunk, 2-3 órákat is durmolt egyhuzamban. Tudom, kicsit korainak tûnik, de nálunk megoldotta a problémát.

A lányomra emlékszem, hogy kb. 9-10 hónapos lehetett, amikor áttértünk az 1 alvásra. Azelõtt 2x-3x félórákat aludt, már a csendes õrület környékezett, de amint váltottunk, 2-3 órákat is durmolt egyhuzamban. Tudom, kicsit korainak tûnik, de nálunk megoldotta a problémát.
Fél évesen állt át a kétszeri alvásra. Akkor délelõtt másfél, délután 1 órát aludt. 8 hónaposan átállt az egy alvásra, de mivel még ebéd elõtt aludt el, így éhes volt, és max. 1, 5-2 órát aludt. Aztán olyan 9, 5 hónapos volt, amikor már mindig kibírta ebéd utánig, azóta 2-3 órát is alszik. Most 11 hónapos.
11 hnapos korban kezdtünk váltogatni a 2 és az 1 alvás között.Azt vettem észre, hogy vagy a délelõtti, vagy a délutáni szundinál van nyûglõdés, késõbb alszik el, fel kell ébreszteni, este nem akar aludni stb. Na onnantól elkezdtük azt, hogy ebéd után teszem le aludni.Eleinte nyafi volt, néha még most is kétszer alszik, ha mondjuk korán kel valami miatt(fogak), mint egyébként. Így ebéd után várok fél órát és alvás van.2-3 órákat alszik így. Amikor kétszer aludt akkor is megvolt alvásonként az 1, vagy akár a 2, 5 óra, de az már sok volt neki. Most ez így jó mindenkinek, már õ is megszokta és szereti is, ráadásul az esti lefekvéskor sincs egy óra nyûglõdés, max 25 perc és alszik :) 13 hónapos kiscsaj anyuja
7 hósan váltott a 2 alvásra. 1 óra déleõtt, 1 óra délután. Átlagosan! De mindig változott a hossza. Most 11 hós és még mindig 2-t alszik :) ) Volt jópárszor, hogy csak 1-et aludt, de akkor kicsit és nyûgös volt nagyon estére. Õ még igényli a 2 alvást.
1. babám 8 hósan 2-szer aludt, 2-szer 1, 5 órát, éjjel pedig 12-t, kb 15-16 hós volt amikor az 1 alvásra tért át, elõször 1, 5 órát, de mire 18 hós lett, már 3 órát, éjjel 12-t. 2.babám 5 hósan a 2 alvásra, 2-szer 1, 5 órát, 11-12 hósan a napi 1 alvásra, mindig 2 órát alszik, éjjel pedig 11-t. Neki kevesebb az alvásigénye, mint az 1. gyerekemnek.
11 hónaposan általában 1-szer alszik már csak , változó ideig , de általában 1, 5-2 órát. Mondjuk függ attól is , hogy reggel mikor ébred fel , mert ha nagyon korán, akkor alszik délelõtt is és délután is. Nincs kialakult napired , mindig máskép alakul.
Úgy látom a kislányom kicsit kilóg a sorból: 11 hónaposan még 3x aludt, most kb 2-3 hete tért át a két alvásra, egyszer 1-1, 5 órát, másodjára kb fél órát alszik. Egy alvással egyáltalán nem bírná ki. Éjjel pedig 10órát alszik csak, ritka, ha 11et. Szóval nagyon nem nagy az alvásigénye, pedig rengeteget mozog, már jár egyedül, tehát jól elfárassza magát. De sose nyûglõdik, hogy aludni kell.
A lányom most 3 és fél hónapos, és 6 hetes kora óta átalussza az éjszakát! Azóta délelöttönként alszik kb 1 órát és ebéd után (kb 2 fele) leteszem aludni, és egészen 5-ig, fél 6-ig alszik!
12 hónapos a fiam, még mindig kétszer alszik. Eddig fél órát aludt délelõtt, kettõt-hármat délután. Most van valami változás, mert újabban délelõtt alszik 1 órát, és délután 1-másfél órát. Éjjel 10-11 órát aludt eddig, mostanában 12 órát. Jó lenne, ha elmaradna a délelõtti alvása, mert már elcsúszott fél 12-délre, amikor elalszik. De ha nem alhat, akkor kora este pótolja be, és képes bealudni 7-fél 8 felé, és ilyenkor aztán 11-ig buli van utána, nem tudom lefektetni.:)

Mennyi idő után tért át gyerkőcöd a biliről a WC-re? Milyen szűkítőt használtok? Ti teszitek fel a gyereket a WC-re, és ha ügyesebb, egy kis fellépő segítségével egyedül is fel tud ülni a WC-re? Mennyi idősen sikerülhet ez nekik?

Legjobb válasz: A lányom 21 hós kora óta szobatiszta.Ö a wc szükítöre járt,jár....Bilizett is de nagyon ritkán.Egyedül most jár a wc re 1 hete.Eddíg is levetközött,csak nem sikerült neki felülni.Most már az is megy.Meg is törli a cuniját. :)Most 2,5 éves.

A lányom 21 hós kora óta szobatiszta.Ö a wc szükítöre járt, jár....Bilizett is de nagyon ritkán.Egyedül most jár a wc re 1 hete.Eddíg is levetközött, csak nem sikerült neki felülni.Most már az is megy.Meg is törli a cuniját. :) Most 2, 5 éves.
Két éves korára lett szobatiszta. Innentõl kezdve kb. 1 hétig tartott a bilizés. Aztán vettünk egy kombinált wc ülõkét (olyat, amelyiken van gyerekülõke és felnõttülõke is), azóta oda jár õ is. Egyedül nem tud ráülni, levetkõzni sem nagyon szeret.
2 éves múlt. Néha bilizik, de legtöbbször kéri, hogy a wc-re menjünk. Párnás szûkítõnk van, meg fellépõnk. Fel tud mászni, de azért segítek neki felülni a wc-re, mindig "õrzöm". :) A nadrágot, harisnyát, bugyit lehúzza, de inkább abban is segítek, mert volt már, hogy sikerült lepisilni, mert túl magasan maradt a ruha. Fel is húzza, de azt is szívesebben csinálom én. Ja, meg is törli magát, de azt is ellenõrzöm. Lehet, hogy "túlparázom", de így biztosan nem történik baleset.
rögtön wcre ült. van bilink is szûkítõnk is, de minek... egyedül még semmit nem csinál, 2 éves múlt és 1, 5 éves korától szobatiszta

Mennyi idősen álltatok át 100 %-ban a tehéntejre? Mennyi idő alatt?

Legjobb válasz: Egy éves és két hónapos korában, egyik napról a másikra.

Egy éves és két hónapos korában, egyik napról a másikra.
11 hónapos korában és pár nap alatt.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen!

Másfél éves gyerekednek milyen omega3-at adsz, vagy mennyi idős volt a gyereked, amikor adtál neki? Tudom, egyen halat, de nem szereti, nem lehet belediktálni.

Legjobb válasz: mi ezt esszük,az egész család,az íze nem valami fantasztikus de lenyelhetõ,aztán kapnak valami finomat meg nem sok kell belõle.pont olyan 16-18 hónapos lehetett mikor elkezdtük adni a nagyobbnak.

mi ezt esszük, az egész család, az íze nem valami fantasztikus de lenyelhetõ, aztán kapnak valami finomat meg nem sok kell belõle.pont olyan 16-18 hónapos lehetett mikor elkezdtük adni a nagyobbnak.

Mennyi idősen aludta már át a ti pici babátok az éjszakát?

anyatejes a picike

Legjobb válasz: Már nem volt pici,másfél évesen.

Már nem volt pici, másfél évesen.
3hetesen kihagyott egy étkezést. 7hetesen este 6tól reggel 8ig aludt. 3-4hónapig éjfélkor és 5kor evett. 4hónaptól este 7-8tól reggel 7ig alszik. Hébe hóba felébred éjjel is, de leginkább mert keresztbekúszik és nem fér el.Néha korábban ébred, néha késõbb.Lassan 5hónapos
6 hetes korától.Utána 5hónaposan ismét elkezdett kelni.8hónaposan elkezdett pár éjszakát végig aludni, de van, h óránkánt ébred, tehát változó:) Most 9 hónapos.Anyatejes.
Szia! 10 hetes korától alussza át a kislányom az éjszakát. Tápszeres 7 hetes kora óta. Most 6 és fél hónapos.
14 hónapos volt a fiam. A lányom most 11 hós, és 3-4 alkalommal ébred éjjel.
Mindkét gyerekem 2 hónapos korától. Nagyon nagy szerencsém van! :)
4 hónapos korától, mikortól éjszaka ha felébredt, csak tápszert kapott...
3 hónapos korától, amikor 1 étkezést, a vacsorát tápszerrel váltottam ki.
2 hónapos korától kezdõdõen, amikor tápszeres lett, de 1-szer 2-szer felriad, kap inni, és utána visszaalszik.
1.baba csak anyatejes 6 hetesen este 8-tól reggel 8-ig. 2.baba csak anyatejes 4 hetesen este 8-tól reggel 8-ig. 3.baba csak anyatejes, most 4 hónapos, 3-4 alkalommal szopik éjjel.
1 hét múlva lesz 3 hónapos a lányom. 4 napja volt elõször (és eddig utoljára), hogy 8 óra hosszat aludt egyfolytában. Az átlag lefekvés után 4-5 óra, majd utána 2 óránként felébred, ilyenkor mindig megszoptatom. Õ is csak anyatejes.
15 hónaposan, de csak egy ideig. 7 hónaposan leszokott az evésrõl, egy évesen az ivásról is, utána már csak ébredt.
2, 5 hónaposan, este anyatej volt
8 hetesen volt amikor már nem kelt enni éjjel. Tápszeres baba.
8 hetesen, de Õ tápszeres.
6 hetesen.....a mai napig nincs rá magyarázat:)
4 honapos kora ota van hogy atalussza. jo alvo ...de azert itt ott vannak olyan napok amikor azert felebred egyszer. egy es fel eves.

Akinek babája sokszor ébredt éjjel, mennyi idős korára aludta át az éjszakát?

Legjobb válasz: Fiam 1 éves koráig max.másfél-két órát aludt egyben,aztán ébredt.Újra és újra:-)18 hós kora óta már van átaludt éjszakánk de mivel extrém frontérzékeny ezért még mindig 2-3X felsír éjszakánként.2 éves.

Fiam 1 éves koráig max.másfél-két órát aludt egyben, aztán ébredt.Újra és újra:-)18 hós kora óta már van átaludt éjszakánk de mivel extrém frontérzékeny ezért még mindig 2-3X felsír éjszakánként.2 éves.
A kérdező hozzászólása: 14 hónapos. És azt hiszem, ez még eltart egy darabig. Vannak persze jobb napok, de az ritka.
húúú, vagy 3évesen, ha nem több...
1 éves kora óta elõ-elõfordul, de a mai napig szokott ébredni. 2 éves.
Az én kisfiam fél éves és van hogy 3x van fent, de azért általában 1x. Én meg már azt hittem rég végig kéne aludnia az éjszakát :) Akkor megnyugodtam, és még így lesz egy ideig :) Amúgy is felébredek este, nem mindegy hogy miért kell :D Neked mennyi idõs a babád?
9 hónapos koráig volt, hogy éjjel akár 20x is fent volt, aztán 1 éves koráig már csak 3-4x, de ez azt jelenti, hogy másfél -2 óránként akart enni.Én 11, 5hónaposan besokaltam és 2 hét alatt leszoktattam az éjszakai evésrõl.Ettõl kezdve nem volt éjszakai ébredés, most 2, 5 éves és kb. 2 havonta 1x ha felsír, ha nagyon mozgalmas napja volt, de át se kell hozzá menni, mert alszik is tovább.Szerintem 1 éves kor után már nem kell nekik éjszaka enni adni és akkor nincs az, h még 3 évesen se alussza át az éjszakát.Kicsit drasztikus a dolog, de szerintem megéri.védõnõ és két kislány anyukája
A kérdező hozzászólása: Éjjel már nagyon régóta nem eszik, inni is csak akkor szoktam adni, ha nagyon meleg van, érezhetõen szárazabb a levegõ. Szóval ezt biztos nem kéri megszokásból. A fogzás zavarhatja, csak kíváncsi vagyok, aki hasonló cipõben jár, meddig tartott. Köszi az eddigi váálaszokat.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!