Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős szoptassunk (1 db)

Mennyi idős korig szoptassunk?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy egy szoptatós babánál is fél és egy év közötti életkorban el kell kezdeni az étrend kiegészítését bébiételekkel: pépekkel, fõzelékekkel. Persze szoptatás mellett ebbõl kezdetben keveset kapnak a babák, de a táplálék ezen részét egyre inkább növelni érdemes, a tejcit meg visszaszorítani.

Én úgy tudom, hogy egy szoptatós babánál is fél és egy év közötti életkorban el kell kezdeni az étrend kiegészítését bébiételekkel: pépekkel, fõzelékekkel. Persze szoptatás mellett ebbõl kezdetben keveset kapnak a babák, de a táplálék ezen részét egyre inkább növelni érdemes, a tejcit meg visszaszorítani.
kisfiam 16 hónapos és még mindég sokszor szopizik. Napközben 3 szor, éjszaka meg 4 szer 5 ször. Hogyan korlátozzam, legalább az éjszakai szopizásról?
Lányom 15 honaposan leválasztotta magát. De mellette már 6 hónaposan elkezdtem a szilárd ételek kóstolgatását. Addig viszont vizet sem adtam neki!
Én úgy tudom, hogz addig lehet szoptatni amig az anyának és a babának is jól esik. Állitólag a baba 2-3 éves korára magától leszokik.... Lányom 17 hónapos és esze ágában sincs leválasztania még magát, csak szopizással hajlandó elaludni. Napközben 2-3szor éjszaka meg ahányszor megébred(sajnos)szopizik. Az éjszakai szopizás korlátozás engem is érdekelne.
Kisfiam 20 honapos, mi is szopizunk "egessz nap", mar nem a tejtiert szopik, inkabb a megnyugvasert.Remeljuk nem artunk ezzel a babanak es magunknak sem?
Én úgy gondolom hogy amíg a babának és anyának jó de semmiképp se essünk túlzásba.lásd Született feleségek epizódja ahol 5 éves korában is még szopizott a kisfiú
Ez egy örök vitára okot adó kérdés.Igazából, ha Te tudod vállalni a szoptatást, egészségügyi, kényelmi estleg munkahelyi szempontból, akkor amíg a gyerkõc igényli és elfogadja. De szerintem optimális esetben legalább 6 hónapig, legfeljebb 1-1, 5 évig hasznos.Utána már inkább csak megnyugtatásra , altatásra, játékra való.Nagyon fontos az anyatej, ha tudunk szoptatni az nagyon jó, de vannak szélsõséges esetek, pl. az én barátnõm 2, 5 éves kislánya még azzal kel és fekszik, illetve ha valami sérelem éri rögtön kéri a cicit. Na ezt már sokallom, de el nem ítélem.Ha valaki egy percet nem szoptat, pedig tudna, mert tönkremegy a melle, na ez is elgondolkodtató. Végül is majd úgy is a helyzet hozza.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Nincs elég tejem?

4 hetes a lányom 1 hete csak egyfolytaban szopizna 30 pecenkent oranként akar orakig is.semmit nem tudok mellete csinalni csak szoptatok de azt látom hogy ehes pedig menyisegre van tejem de nem lakik jol.probaltam a tapszert mellé nem eszi megplusszba meg hasfájos is a dragam,mit csinaljak?

7

Érdemes szoptatós párnát beszerezni?

11

Szoptatás alatt milyen volt a ciklusotok? Rögtön rendszereződött?

8 hónapos a babám, múlt hónapban jött meg először.
Elég kevés volt és csak 3 napig tartott, ma kellene megjönnie, ha a 28 napo ciklust vesszük alapul, de még semmi.

Az első gyermekemnél 6 hónaposan már megjött,és onnan 28-30 napos ciklusok voltak a természetesek

4

SOS! Mi lehet ez, eltömődött tejcsatorna?

Szombaton elutaztunk, nem tudtam annyit szoptatni a kicsim, mint eddig, estére jól feltelt a jobb mellem, és oldalt és az alsó részében rendesen fáj azóta, aludni sem tudtam, mert ahogy oldalt fekszem...nagyon fáj.
A felgyült tejet a kicsim vasárnap folyamán jól leszívta, de attól félek, hogy eltömődhetett a tejcsatorna, ezért fáj.
Már akkor is fáj, ha megyek, lehet a melltartó se kényelmes..
Mit csinálja, menjek orvoshoz?

Õ a 3. gyerekem, akit szoptatok, de még így nem jártam.

9

Keveset eszik? Részletek lent.

3 hónapos, csak szopik, 6140 gr. Napi 5-ször eszik, de a napi mennyiség max. 650-700 ml. Többször nem tudom etetni, mert este 9-től reggelig alszik, napközben is van, h. ébresztem 4 óra eltelte után, h.enni kéne. Pár napja csak kétnaponta kakil, viszont sokat pisil. Nagyon nyugodt, boldog baba.
Ami furcsa, h. van olyan este, h. csak 50-70 ml-t eszik, és ezzel is végigalussza az éjszakát.
Baj lehet ebből?

3

Régen mit használtak melltartó betét helyett?

Rengeteg a tejem, dobozszámra hsználom el a melltartó betétet. Ma elfogyott és elgondolkodtam vajon régen mit tettek oda?

11

Tej elapasztása, vagy megtartása ebben az esetben a jobb megoldás?

Barátnőm 4 hete szült. Ez alatt az idő alatt talán _kis túlzással-4x adhatta oda a babának a tejét, mert állandóan tejlázat kapott (most 3x van neki 40fokos láza), a védőnő szerint nem is tej, hanem genny jön már a melléből, második kúra antibiotikumot kapja. Mellette viszont állandóan fejni kellene, de géppel már nem tud, csak kézzel. A bimbói rózsásra vannak kirepedve, állandóan bevérzik neki. Két hét alatt sem gyógyult be neki (addig egyálltalán nem is tette mellre a babát). Zokogva fej, ki van merülve teljesen. Már minden krémet vackot megvett, amit cask lehet boltban kapni, de semmi nem javít a helyzetén. Én azt javasoltam, ha tudja apassza el, mert ez közel sem normális állapot.Mások viszont azt mondják küzdjön. Szegény még egy percet sem tudott élvezni az anyaságból. A baba iszonyat hasfájós mellette, semmi sem nyugtatja, és közel nulla a segítsége.. Neked mi a véleményed?

12

Mit tehetek, ha az egy éves kisfiam csak szopik?

Nem hajlandó mást enni egy nap 12x szopik?
Szabályosan cici függő?

12

3 hetes a babám, és még mindig fáj a szoptatás. Most már nem csak a bimbóm fáj, hanem a mellem is belül. Ez normális? Vagy forduljak szakemberhez?

Tejem van elég, sokat is eszik a babám. Ez el fog múlni idővel? Medela bimbóvédővel szoptatok, csak így tud szopizni.

9

Akinek hasfájos a pici babája hogy válogatja össze a heti menüjét mit ehet és mit nem? Miket szoktál fözni? 3 dik hónaptol próbáltad bevezetni a fals ételeket is?

2

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!