Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős szoptassunk (1 db)

Mennyi idős korig szoptassunk?

Legjobb válasz: Én úgy tudom, hogy egy szoptatós babánál is fél és egy év közötti életkorban el kell kezdeni az étrend kiegészítését bébiételekkel: pépekkel, fõzelékekkel. Persze szoptatás mellett ebbõl kezdetben keveset kapnak a babák, de a táplálék ezen részét egyre inkább növelni érdemes, a tejcit meg visszaszorítani.

Én úgy tudom, hogy egy szoptatós babánál is fél és egy év közötti életkorban el kell kezdeni az étrend kiegészítését bébiételekkel: pépekkel, fõzelékekkel. Persze szoptatás mellett ebbõl kezdetben keveset kapnak a babák, de a táplálék ezen részét egyre inkább növelni érdemes, a tejcit meg visszaszorítani.
kisfiam 16 hónapos és még mindég sokszor szopizik. Napközben 3 szor, éjszaka meg 4 szer 5 ször. Hogyan korlátozzam, legalább az éjszakai szopizásról?
Lányom 15 honaposan leválasztotta magát. De mellette már 6 hónaposan elkezdtem a szilárd ételek kóstolgatását. Addig viszont vizet sem adtam neki!
Én úgy tudom, hogz addig lehet szoptatni amig az anyának és a babának is jól esik. Állitólag a baba 2-3 éves korára magától leszokik.... Lányom 17 hónapos és esze ágában sincs leválasztania még magát, csak szopizással hajlandó elaludni. Napközben 2-3szor éjszaka meg ahányszor megébred(sajnos)szopizik. Az éjszakai szopizás korlátozás engem is érdekelne.
Kisfiam 20 honapos, mi is szopizunk "egessz nap", mar nem a tejtiert szopik, inkabb a megnyugvasert.Remeljuk nem artunk ezzel a babanak es magunknak sem?
Én úgy gondolom hogy amíg a babának és anyának jó de semmiképp se essünk túlzásba.lásd Született feleségek epizódja ahol 5 éves korában is még szopizott a kisfiú
Ez egy örök vitára okot adó kérdés.Igazából, ha Te tudod vállalni a szoptatást, egészségügyi, kényelmi estleg munkahelyi szempontból, akkor amíg a gyerkõc igényli és elfogadja. De szerintem optimális esetben legalább 6 hónapig, legfeljebb 1-1, 5 évig hasznos.Utána már inkább csak megnyugtatásra , altatásra, játékra való.Nagyon fontos az anyatej, ha tudunk szoptatni az nagyon jó, de vannak szélsõséges esetek, pl. az én barátnõm 2, 5 éves kislánya még azzal kel és fekszik, illetve ha valami sérelem éri rögtön kéri a cicit. Na ezt már sokallom, de el nem ítélem.Ha valaki egy percet nem szoptat, pedig tudna, mert tönkremegy a melle, na ez is elgondolkodtató. Végül is majd úgy is a helyzet hozza.


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Strandon megszoptatnád a gyermeked (0-6 hos korig ) amig kizárolagosan anyatejes? Mert én igen

23

Cataflam és No-spa bevétele után mennyi idővel lehet újra szoptatni? Bővebben lent.

6 hetes a kisfiam, szoptatom, sajnos tegnap olyan erős migrénes rohamom volt, hogy muszáj volt gyógyszert bevennem (Cataflam + 2 No-spa). (Nem veszek minden apró-cseprő panaszra gyógyszert még szoptatási időszakon kívül sem, de most nem volt más megoldás, fej-és arcgörccsel, erős vérnyomáskiugrással, hányingerrel, látászavarokkal járó roham volt, sajnos magától ez nem múlik el, és amíg tart iszonyú szenvedés.) Este 8kor megszoptattam a fiamat, utána vettem be a gyógyszert, azóta természetesen nem adok neki a friss tejemből, csak a mélyhűtőből ami még van félretéve, és amikor ő eszik utána én fejek és kiöntöm a tejet. A gyógyszerek tájékoztatójában nincs benne, hogy mennyi idő alatt ürülnek ki a szervezetből. Van itt valaki, aki tudja, hogy ezután mikor szoptathatom újra a babámat?

7

4 honapos lányom csak cicizik?

Van lefagyasztva anyatej ha ezt beletezsem cumis üvegbe és amikor kell elövezsem kiöntöm pohárba ugy adható?illetve nem fogja megszokni a poharazást és akkor elfordul a ciccitöl?

5

Hogy csináljam, hogy jó legyen? 4 hetes a kisfiam. Víz vagy sűrű szopi?

Tegnap óránként cicizett, gondolom a meleg miatt. De este olyan hasfájása volt, hogy 2 órán át üvöltött, semmi nem használt.
Éjjel alszik szépen, tegnap este 10-től pl most hajnal 5-ig. Nappal eddig 2 óránként szopizik. Ma nem tettem óránként cicire, délelött 2 óránként evett,majd déltől aludt, 3-kor már ébresztettem, szopizott és aludt tovább. 2 etetés között egész nap vízzel kínáltam, kb 80-90 ml-t ivott meg ma.

Viszont lehet így kevesebbet szopizik? Vagy nem? Ti hogy csináljátok?

11

Szoptatás alatt szedtek vitamint? Milyet?

5

8hetes kisfiam van 3hétig tudtam szoptatni utána nem volt elég a tejem így át tértünk a tápszerre. Az előbb észre vettem hogy nyomásra még mindig folyik belőle tej. Normális ez?

16

Miért fogy a tejem?

Kánikula van, lakásban 28 fok légkondival. Lehet h ettől?

3

A nagyobb babákat milyen testhelyzetben kell szoptatni?

6 hetes a babám, ugyhogy elképzelni sem tudom milyen pózban szopiznak a nagyobbak. Lassan már igy se férek el vele a fotelba, pedig még csak 54 cm.

4

Az egyik mellemben fele annyi tej van, mint a másikban, mit tegyek?

Láthatóan, érezhetően is kevesebb tej termelődik az egyik mellemben, de a mérés is ezt bizonyítja. Két mellből szoptatok, a szoptatás után nem marad tej egyikben sem (pótlást is kell adnom) Szeretném növelni a tej mennyiségét, de nem tudom hogyan tehetném. Járt valaki hasonló cipőben?????

4

Lenmaglisztet és szezámmaglisztet lehet enni szoptatás alatt?

1

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!