Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős szokás (8 db)

Mennyi idősen szokás ivartalanítani a szuka kutyát? Nekem van egy 10 hónapos, már tüzelt is és megcsináltatom a műtétet. Már 1 kollegámmal összevesztem, mert ilyen fiatalon? !

Legjobb válasz: Minél korábban annál jobb, 6-8 hónaptól kezdve lehet, azért kb. mert nagyobb testû kutyáknál kicsit minden arrébb tolódik, ahogy kisebb testûeknél elõre. Ne hallgass a kolléga nõdre, nagyon helyesen teszed, hogy ivartalanítod. Ez egyáltalán nem korai, szerintem éppen ideális. Az orvosok nem ragaszkodnak az elsõ tüzeléshez sem.

Minél korábban annál jobb, 6-8 hónaptól kezdve lehet, azért kb. mert nagyobb testû kutyáknál kicsit minden arrébb tolódik, ahogy kisebb testûeknél elõre. Ne hallgass a kolléga nõdre, nagyon helyesen teszed, hogy ivartalanítod. Ez egyáltalán nem korai, szerintem éppen ideális. Az orvosok nem ragaszkodnak az elsõ tüzeléshez sem.
Én nem vártam volna meg a helyedben az elsõ tüzelést sem. http://rendelo.mancsok.hu/ivartalanitas.htm ezt olvasd el. én anno hónapokig kutattam utána, 4 hónaposan túl estünk rajta, és nagyon örülök neki, h nem késõbb. a kollégádra ne hallgass! az egyik oldalon is ugyanez a vélemény mint ott amit belinkeltem, és a szerkesztõ több mint 100 orvos véleményét kérte ki. ha hallgatnánk mindig másokra.. akkor lehet nem is mûttetnénk meg. hányan mondták nekem, h szegény kutya, de az övék meg daganatban halt meg. ennyit errõl sok sikert.
Én is elsõ tüzelés után csináltattam, egyáltalán nincs korán!
hello! igaz nekem kan kutyám van 1, 5 éves némejuhász és 2 hete csinálták meg az ivartalanitást, a doki mondta hogy ez a kor még belefér, , bár 6-7 honapos korban a jo, , állitolag
6-8 hós korban a legjobb :) de még most vidd el a második tüzelése elõtt!
ne korai, nyugodtan viheted.
Nem a kollégádat akarod megmûttetni, nem is a kutyáját. Mi köze hozzá? Pont idõben van.
Mi 1 hónap múlva visszük, amikor 6 hónapos lesz! Az állatorvos ezt tanácsolta! Szóval 10 hónapos kutyát már nyugodt szívvel vihetsz, ne várj tovább! Inkább most viszem, mint késõbb szüljön, vagy daganatos legyen. Szóval ne törõdj a kollegáddal!

Hány fokig viszitek ki babátokat sétálni és mennyi időre? És mennyi idős babát? Hóesésben is szokás sétálni?

Csak azért kérdezem, mert ijesztgetnek ezzel a szibériai hideggel már napok óta, és kíváncsi vagyok.

Legjobb válasz: A gyereknek akkor is kell a levegõ. Mellesleg ebben a hidegben nem terjednek a bacik. Nem zárhatom be és nem is akarom a lakásba. Amíg pici volt is kivittem rendesen bebugyolálva, tökéletes nagyokat aludt. Mostmár, hogy 17 hós elmegyünk boltba, ide oda. Jobbat alszik utána. Overál, sapka sál kesztyû és mehetünk. Semmi baja nem lesz és nincs is szerencsére.

A gyereknek akkor is kell a levegõ. Mellesleg ebben a hidegben nem terjednek a bacik. Nem zárhatom be és nem is akarom a lakásba. Amíg pici volt is kivittem rendesen bebugyolálva, tökéletes nagyokat aludt. Mostmár, hogy 17 hós elmegyünk boltba, ide oda. Jobbat alszik utána. Overál, sapka sál kesztyû és mehetünk. Semmi baja nem lesz és nincs is szerencsére.
Tegnap kérdeztem errõl a gyerekorvost... Õ azt mondta ha -5 foknál hidegebb van akkor nem vinné ki levegõzni. Tehát én ehhez fogom tartani magam bár elég nehéz itthon ülni, mert amióta megvan a kislányom nekem is a séta volt a nap fénypontja (addig sem ültünk itthon)... Két és fél hónapos a kismanóm.
2010 szeptemberi a kislányom, 2 hetes kora óta minden nap sétálunk( kivéve szakadó esõ, mettszõ, erõs szél), jó idõben 1, 5-2 órát, nagy hidegben 0, 5-1 órát. Jól beöltöztetem, és az arcát bekenem krémmel, ami kifejezetten babáknak való, ebben a fogcsikorgató hidegben, szélben.Nem igazán hittem benne, de tényleg bevált.(Még sosem fagyott le sem a keze, sem a lábujja-de ilyenrõl még nem is hallottam) És beteg sem volt még-szerencsére(kop-kop-kop). Kell a friss levegõ, ha nagy hideg van, akkor rövidebb idõközökre, de kiviszem.
Tényleg nehéz eldönteni, mert azt mondják, ha sokat van bent, vagy túlságosan féltjük, akkor biztos beteg lesz.Tegnap kivittem a kisfiamat (20 hónapos) jól felöltöztetve, babakocsival mentünk.Félig döntötten feküdt, így nem érte a szél.Illetve velem szemben volt a tolókar, tehát láttam a kicsit.Így megint nem érte a szél.Remélem nem fázik meg.De ha vki nem tudja kire hagyni, és menni kell, akkor menni kell.E.
nekem azt mondta a gyerekorvos hogy +2 fok alatt ne vigyem ki a fiamat(10 Hós) mert elfagyhatnak a lábujjacskái és az ujjacskái, illetve befagyhat a kis nózija.Ettõl függetlenül napi 20 perc a friss levegõn vele. bár én ebben a "szibériai" hidegben nem viszem õt ki.
11 hónapos a kislányom. Mivel kertes házban lakunk, és van fedett terasz, ahol ált. 2 fokkal jobb idõ van, mint az utcán, így ki tudunk menni még ha csak 10 percre is. Tegnap délelõtt -6 fok volt, de sütött a nap, és egész kellemes idõ volt. Még meg is izzadt a kis nyaka a nagy sétában (õ sétált, nem kocsiztunk). Ha esik a hó, mi szoktunk menni, múltkor épp szánkóval, mert kicsi kerekû a babakocsi, az nem megy el nagyobb hóban. Szóval napos idõben akár -7-8 fokig is simán kiviszem. Ha viszont borongós az idõ, akkor olyan -5-ig.
Én sem viszem ki, nálunk most is -14 fok van, és fúj a szél. Tegnap apa vigyázott rá, amíg elszaladtam a boltba, hát annyira fáztam, hogy szinte fájt a levegõvétel. Pedig én mozogtam, a kicsi meg csak fekszik a babakocsiban.
22 hós a lányom, mióta bejött ez a nagy hideg, nem voltunk kint. A szél is fúj rendesen. Ha kisebb lenne - mondjuk még feküdne a babakocsiban, és nem fújna a szél -, akkor kivinném egy kis idõre. Majd ha leesik a nagy hó, és szélcsend lesz, talán kimegyünk kicsit szánkózni.
Az enyém 17 hós, de -8-10 fokba tuti nem viszem ki. Hacsak nem nagyon-nagyon muszáj. Gondolj bele, ilyenkor már a felnõtt ember is érzi, hogy összefagy az orrlyuka. Beszívni azt a hideg levegõt nekem sem kellemes, nem még egy kisgyereknek.
A kérdező hozzászólása: De ha mínusz 10-15 lesz, akkor is lehet? Mondjuk az enyém 8 hós.
Én csak a saját példánkat tudom leírni: Vittem a gyereket a levegõre mindig, csak ha nagyon esõs-nyálas volt az idõ, akkor nem. És már másodszor van bronchitisze. :( Az orvos azt mondta, hogy ne vigyem levegõre egy darabig. Ennek most lesz 2 hete. Hiányzik a séta nekem is és a Manónak is, de inkább gyógyuljon meg, minthogy legyen valami szövõdmény. Utánanéztem, hogy mitõl alakul ki: melegbõl megy az ember a hidegbe, illetve a fogzás rásegít. nincs nagy meleg a lakásban, 21-22 fok, és van rendesen szellõztetve is. Csak épp társasház, alul-felül lakások, így azok is fûtenek.

Mennyi idős kortól "szokás" kiságyról leesésgátlós ágyra átszoktatni a piciket?

Legjobb válasz: 21.hónapos volt a lányom, igazából ezt úgy csináltam, hogy a régi ágya helyére betettük az újat, és kb ennyi. Õ nem ragaszkodik a fekhelyéhez, csak a micimackós lepedõjéhez&takarójához, tehát könnyen ment, de ez nem mérvadó.

21.hónapos volt a lányom, igazából ezt úgy csináltam, hogy a régi ágya helyére betettük az újat, és kb ennyi. Õ nem ragaszkodik a fekhelyéhez, csak a micimackós lepedõjéhez&takarójához, tehát könnyen ment, de ez nem mérvadó.
Ez gyerektõl függ. Van, amelyiket elég kivenni a kiságyból, ha már kinõtte, némelyiket meg azért muszáj már viszonylag kiskorában rendes ágyra tenni, mert életveszélyes mutatványokba bonyolódnak, ahogyan az éjszaka közepén megpróbálnak a rács tetején kimászni.
Az én lányom 2, 5 évesen kapott leesésgátlós ágyat. Mikor megvettük az új ágyat, betettük a rácsos kiságy helyére. Nagyon örült neki, minden gond nélkül átszokott.
A kérdező hozzászólása: Most hallottam az egyik ismerõsömet, hogy a 11 hónapos gyerekét most szoktatja át.Nem korai ez még?
Második vagyok. Unokaöcsémet 10 hónaposan vettük ki végleg a kiságyból, amikor másodszor akadt fenn a rács tetején a lábánál fogva, mert megpróbált kimászni.
A kérdező hozzászólása: Az én lányom 9 hónapos múlt.SZeret az ágyon aludni, néha velem alszik mikor éjszaka nyugtalan a kiságyban.


Húsvéti bárány -Nálatok szokás enni? Mennyi idős, hol szerzitek be?

Nagyon szertem tartani a hagyományokat. Volt hogy azt mondták 1 hónapos, csak tejen nevelt állat, vagy hogy az 1 éves fiatal állatot vágják, a különlegesebbjét meg állítólag addig szintén tejen tartják. Persze 1 hónapos az tényleg annyira fiatal, komolyan levágnak egy ilyen kis jószágot? Persze amúgy is nehéz beszerezni -még vidéken is -két embert is ismerek aki tart, de azt mondják nem vágnak, mert ha nekünk is csak 1.2 kiló kell, a többit nem veszik meg, nem éri meg nekik... Városon meg 3000 körül jár kilója ahol láttam, ami nekünk nagyon drága -és borzasztó hamar el is fogyott.

Legjobb válasz: èn most rendeltem húsboltbol, habár ez egy olyan húsbolt ahol szinte mindent lehet rendelni. 6000Ft kilója a combnak, 2 kilóst rendeltem, a boltos azt mondta ez a max ami van neki. ez tuti öregebb állat, már mint nem 1 hós, mert annka nem lenne 2 kilós combja.

èn most rendeltem húsboltbol, habár ez egy olyan húsbolt ahol szinte mindent lehet rendelni. 6000Ft kilója a combnak, 2 kilóst rendeltem, a boltos azt mondta ez a max ami van neki. ez tuti öregebb állat, már mint nem 1 hós, mert annka nem lenne 2 kilós combja.

Mi a babátok/kisgyereketek legjobb és legrosszabb szokása? Mennyi idős?

Legjobb válasz: 15 hós fiú. Legjobb:mindenkire mosolyog és"osztja a lapot"de nem megy velük. Legrosszabb:mindent a fogaival is megkóstol. Imádom.

15 hós fiú. Legjobb:mindenkire mosolyog és"osztja a lapot"de nem megy velük. Legrosszabb:mindent a fogaival is megkóstol. Imádom.
Majdnem 4 éves kislány. A legjobb szokása(i): egyáltalán nem irigy, pedig egyke, negyon nyílt. A legrosszabb szokása(i): nagyon makacs, sértõdékeny és nagyon hangosan beszél. Bocs, hogy kettõt írtam, (vagy többet), de nekem ez így teljes.
13, 5 hónapos kislány: *legjobb: mindenkire mosolyog: a boltban, az utcán, az orvosnál...stb. *legrosszabb:minden apró szöszt, és egyéb dolgot, amit a parkettán/szõnyegen talál, megeszik:( Így naponta TÖBBSZÖR porszívózok, söprök, felmosom az egész lakást. De így is talál, pl.takarón, vagy épp az etetõszéke mellett lehullott morzsák. Utóbbi még nem is olyan vészes:)
3 éves: - nem igazán szeretem most már, hogy szopja az ujját (szerencsére csak itthon és csak elalvás elõtt, de akkor is...) - legjobb szokás sok van :) (kedves aranyos nyugodt és boldog kislány) 13 hós - rossz szokás: mindent felzabál a földrõl, csuda dolgokat szedek ki néha a szájából és a pelusából :( - jó szokás: õ is cuki mint a nõvére, úgyhogy tele van jó szokással :) :)
Off leszek. 1.vagyok és "örömmel"látom hogy nem csak az én fiam eszik meg minden létezõ dolgot:-)))

Mennyi idős korban szokás elkezdeni bilire szoktatni a babákat?

Legjobb válasz: Én másfél évesen kezdtem sikerélmény nélkül, 2,5 évesen meg egyszerûen leszokott.

Én másfél évesen kezdtem sikerélmény nélkül, 2, 5 évesen meg egyszerûen leszokott.
A kérdező hozzászólása: ..... és hogyan?
Én a kicsi lányomat 7hónaposan ültetem bilire játékosan és egy évesen már szoba tiszta lett. Szerintem ha játszotok vele nem erõltetitek akkor hamar megszokja.Mert van amelyik gyerek meg ijed a bilitõl.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos válaszokat! Mi 15 hónaposak vagyunk, uh. még van idõnk, de majd megpróbálom én is megbarátkoztatni vele :)
Az utolsó link nagyon jó, én is aszerint kezdtem el. Igaz, még csak 15 hónapos, de folyamatosan ö is pisilni akar, minden pisilésnél és kakilásnál leguggol. Így elballagtam, vettem egy bilit, amivel néhány napig ismerkedett, üldögélt rajta (felöltözve), majd amikor már megbarátkozott a bilivel, kipróbáltuk. Érdekes, hogy egybõl belepisilt, de csak úgy, ha valaki vele szemben ül a wc-n, és mondja, hogy most õ is pisil:D Viszont hiába tudom, mikor kakil, egyelõre nem tetszik neki a gondolat, hogy bilibe kakiljon, megvárja a pelust. Szerintem a lényeg, hogy ne erõltesd, de ismerkedhet a bilivel már korábban is mint 18 hónap, meglátod, mennyire érdekli. Az ismerkedést azért javaslom, mert a fiam elsõ körben sírt a bilitõl, meg kellett szoknia:DD
Nem teljesen kortól függ, hanem a gyerkõc érettségétõl. Hiába próbálja valaki 1, 5-2 évesen bilire szoktatni a gyereket, ha az még nem érett rá, de fölösleges pelusra "kényszeríteni", mert még nem 2 éves. Itt vannak azok a jelek, amibõl tudhatod, hogy eljött-e az ideje a próbálkozásnak:http://www.gyerekabc.hu/szobatisztasag/a-szobatisztasagra-ne..
OFF: Pont ezt a kérdést akartam én is feltenni, mert a tegnapi sétánk folyamán egy 8 hós baba anyukája majdnem megölt a szemével, amikoris furcsáltam, hogy õk már biliztetik szegény csemetéjüket, én meg még nem a 11 hós lányomat! Szerintük már itt az ideje! Enyhén felment 220-ra a vérnyomásom, amikor megkérdezte, hogy én meddig akarok még várni ezzel!
2 éves kor körül. Vegyél egyet és mond el minden nap, hogy a nagyok ide pisilnek és kakilnak, igy nem kell pelus. Biztatsd, hogy üljön rá ruhástul/pucéran. Na ez ment nehezen, a fiam nem akart. Egyik este kérdeztem, hogy fürdés elött pisil e a wc-be. Àllva tartottam fölé, azóta belepisil. Addig az volt a gond, hogy ráültettem volna, de nem akarta. Kapott wc szükitõt is. A pisi wcbe ès bilibe megy két nap utàn egész nap. Többször vittem plüssmacit a bilire, megpisiltettük:) kezdte érteni a lényeget. Én csokit, ilyesmit nem igérek a produktumért. Viszont szuper pisitáncot járunk ha sikeres ! Inkább még kétszer ráült, csak ugráljak, tapsoljak:) tehàt pisi megy rendesen, de kakilni nem akar leülni a bilire:( de ezért pelust vissza nem rakom. Látom hogy nyomja, szól is, de ideges, ha kérem, hogy bilizzünk. Inkább nem kakil. Ugyhogy bugyiba megy:( itt tartunk, 23 hós, két hete pisil jó helyre:) sok sikert!
Két éves kor körül van értelme, de még ekkor sem biztos, hogy sikerül.
A keresztfiam most 2 és fél éves. Kb. 8 hónapos volt, amikor már ráültettük a bilire, mert mondta hogy pfú, amivel jelezte, hogy kaka van vagy lesz. Ekkor szívesen ráült, ücsörgött ott sokáig, de hellyel közzel volt eredménye. Viszont most nem hajlandó belekakilni-pisilni. Azért látom rajta, hogy na, most nyomja a kakát, vagy gondolom, hogy már tisztába kell tenni, s ilyenkor szépen kivárja, míg a feneke alá rakom a tiszta pelenkát és abba kakil. Szólni is már akkor szól, hogy kaka, amikor már bent van a nadrágba. Nem tudom, hogy van-e értelme nyösztetni ennyi idõsen, mert szerintem 2 éves kora körül is elegendõ, vagy ha majd bölcsõdébe akarod vinni, akkor olyan 1- másfél évesen.

Légzésfigyelőket mennyi idős koráig "kell/szokás" használni a bébiknél?

32 hetes terhes vagyok és lassan megvásárolnám a babókám cuccait. Olvastam, hogy a bölcs?halál kb. 6 hónapos koráig veszélyezteti a babákat.

Legjobb válasz: Szia! Angelcaret használtunk, elsõ fiamnál sokáig, a tesó jöttéig használtuk (nála az elején sokszor riasztott, koraszülött, kis súlyú baba volt). A tesónál már állítottam az érzékenységén, feltekertem maxra, hogy tévesen ne sípoljon, így azt mondom, jó az angelcare. (bár a nagyfiamnál életmentõ volt, a téves riasztás, mert emiatt bevittük a Heim Pálba, ahol találtak mást, amit kezelni kellett) De ezeket a matrac alá kell tenni, nem a lepedõ alá. A kicsinél szerintem 1 éves kora körül kiszedem. Judy

Szia! Angelcaret használtunk, elsõ fiamnál sokáig, a tesó jöttéig használtuk (nála az elején sokszor riasztott, koraszülött, kis súlyú baba volt). A tesónál már állítottam az érzékenységén, feltekertem maxra, hogy tévesen ne sípoljon, így azt mondom, jó az angelcare. (bár a nagyfiamnál életmentõ volt, a téves riasztás, mert emiatt bevittük a Heim Pálba, ahol találtak mást, amit kezelni kellett) De ezeket a matrac alá kell tenni, nem a lepedõ alá. A kicsinél szerintem 1 éves kora körül kiszedem. Judy
Én 1 éves koráig fogom használni, most 8 hós.
Nekünk is AngelCare401 van, ez bébiõr is egyben.Úgy gondolom, hogy 1 éves koráig, vagyis amíg ki nem növi a kiságyát, fogjuk használni. Eddig nem riasztott sehogy, de pont ma volt egy riasztó pittyenés.A kisfiam a hasán volt, és nagy erõvel támasztotta ki magát....lehet hogy az erõlködés közben elfelejtett levegõt venni?!
A kérdező hozzászólása: köszönöm!!!
Az angelcare nagy hibája: ha merül az elem, ugyanazzal a riasztással jelzi.... Próbálj elemet cserélni, ne éjjel kapj frászt! Judy
Sztem ez nem hibája az AngelCare-nek(nekünk is az van, az AC401)sokkal inkább a figyelem felkeltése a cél.De mindent így jelez(ha nincs vétel, ha a beállított min., max.hõmérséklet tart.-tól eltér.stb.)2 gyerekes anyuka
Azért valami más hangon is jelezhetne. Nekem a nagyobbik fiamnál sokat riasztott az elején. Mikor már végre nem riasztott, és kezdtünk megnyugodni, akkor elem merülése miatt ismét úgy ugrottam ki az ágyból éjjel, hogy minden rosszra fel voltam készülve. :( Judy

Mennyi idős terhesen szokás elmenni betegállományba?

15 hetes vagyok és már nagyon gondolgozom h Március elejét?l lelépek. Csak érdekelne ki mikor teszi meg ugyanezt!

Legjobb válasz: Szia! Én 21 hetes vagyok most és valamikor február közepére tervezem, vagy lehet hogy már elejétõl a táppénzet...Ez attól függ, hogy hogyan jön ki a munkaviszonyom, mivel csak augusztus óta dolgozom...

Szia! Én 21 hetes vagyok most és valamikor február közepére tervezem, vagy lehet hogy már elejétõl a táppénzet...Ez attól függ, hogy hogyan jön ki a munkaviszonyom, mivel csak augusztus óta dolgozom...
Én az utolsó hónapban, de azt is csak azért, mert rengeteg dolog volt még:) Szerintem ez nagyban függ, hogy kinek milyen strapás és stresszes az állása.
Mindenki amikor jónak látja-vagy anyagilag megtehti. Én szeptember elején estem teherbe, de november 1-vel majdnem tápos lettem, mert ki akartak rúgni, megszünt a cég. De a tb miatt maradtam dec 31-ig, így most január 7-tõl vagyok tápos 19 hetes korom óta:) De ismertem olyat, aki már az elsõ naptól hogy megtudta, hogy terhes, tápos volt:-) Ha már gondolkodsz akkor nyugodtan menj el tápra:) Pihenj, készülõdj.-)
Igen, ez teljesen munkahely függõ. Én 12 hetesen kezdtem a táppénzt, munkakörülmények miatt (kórházban dolgoztam, betegek között). Attól is függ, mennyivel kevesebb a táppénze valakinek, mint a fizetése. Nekem alig volt közte különbség, így az anyagiak nem kötöttek a munkahelyemhez. Nem egy olyan nõt ismerek, aki rögtön kiíratta magát, amint kiderült a terhessége, olyat is, aki csak az utolsó hetekben ment el szülési szabadságra.
Szia! Én jelenleg 19 hetes terhes vagyok, és - kopogjuk le - egyelõre remekül viselem a terhességet. Most úgy gondolom, hogy táppénzre egyáltalán nem megyek, majd csak szülési szabadságra a szülés elõtt 4 héttel (amikor is már nem szokták szeretni, ha valaki táppénzre akar menni...), de ha elõtte nagyon besokallok, megpróbálom kivenni az éves szabim maradványát (ezt szokták szeretni a munkáltatók). Egyébként tényleg munkahelyfüggõ, én például imádom a munkám és szeretek a jelenlegi cégemnél dolgozni.
Szerintem ez az anyagiaktól is függ, ha én megtehetném, szívesen elmennék táppénzre már most(pedagógus vagyok), de ha most elmennék, valószínûleg elég kevés lenne a gyed-em, így megpróbálom kihúzni ezt a tanévet. Aug. közepére vagyok kiírva.
Az elõzõ válaszolónak üzenem, hogy nyugodtan elmehet betegállományba, ugyanis a GYED az elõzõ naptári év függvénye, tehát a 2007-es év keresete után fogja kapni. Csak azért ne maradjon a munkahelyén, ha nem akar, hogy több legyen a GYED, mert az ideji év már nem fog rajta változtatni. Egyébként én addig fogok maradni, amíg fel tudok gyalogolni a második emeletre anélkül, hogy kiköpném a tüdõmet! :o) Szerintem ha egy kismama anyagilag megteheti, hogy otthon maradjon, és kedve is van hozzá, akkor ahhoz senkinek semmi köze. Mindenki a saját életét éli. Van, aki 8 hónapot végigdolgozik, van, aki miután megtudja, hogy állapotos, kiíratja magát. Mindkét megoldást pártolom, mert pl. mindenki máshogy éli meg a terhességét, de azt mindenki érzi, hogy hogyan lesz jobb neki.
Én 16 hetesen mentem beteg állományba. Jobb is mert pénztár megterhelö föleg a nehéz dolgok emelése.Doki bármikor kiir.
Szia! Én a 14. héten mentem el táppénzre. Pedagógus vagyok, sok gyerek között dolgozom, mindenféle betegséget elkaphatok tõlük, ezért jobb így. A babának is jobb, ha nem stresszelem magam a munka miatt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!