Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős szabad a babákkal (5 db)

Nem szabad a babát büfiztetés nélkül letenni? és meddig? Mennyi idős koráig? és leghoszabb idő mennyi volt mikor nem bűfizett?

Legjobb válasz: Szia! Az lányomat mindig leraktam, de vagy oldalra vagy hasra, ugyanis nem nagyon büfizett, csak ritkán, de soha nem folyt neki semmi vissza. Tehát én leraktam büfi nélkül.

Szia! Az lányomat mindig leraktam, de vagy oldalra vagy hasra, ugyanis nem nagyon büfizett, csak ritkán, de soha nem folyt neki semmi vissza. Tehát én leraktam büfi nélkül.
én este nem bufiztetem egyik gyerekemet se mert rossza alvok voltak és ha bufiztetem akkor még ringatni is kellet mert nem akart vissza aludni
Én büfiztetem, de ha 10perc kb nincs büfi akkor nem erõltetem.
Én büfiztettem, de ha 2-3 perc után nem volt büfi, akkor nem volt és kész, leraktam. Addig kell, amíg ülni nem tud, mert akkor már akkor büfizik, amikor õ akar :-)

Mennyi idős kortól szabad a babát hordozóban kocsiban szállítani?

Nagy problémánk hogy 2 órányi autóútra lakunk szüleimt?l, de szeretném ha gyakran láthatnák a picit, és ?k sajnos nehezen tudnak csak jönni. A babakocsimnak levehet? merevfalú mózes a teteje, de nemhiszem hogy szabályos volna kocsiba csatolni. A hordozókba viszont állítólag az egészen piciket nem szabad beletenni, f?leg gondolom nem 2 órára... Majd csak áprilisban születik, de jó lenne addigra megoldást találni.

Legjobb válasz: A korházból is hordozóban hozzuk haza a babát tehát egybõl lehet használni. Mi 3 hetesen mentünk elõször 1 órás utra végig aludta. Szerintem nyugodtan lehet használni autóban hisz erre van kitalálva.

A korházból is hordozóban hozzuk haza a babát tehát egybõl lehet használni. Mi 3 hetesen mentünk elõször 1 órás utra végig aludta. Szerintem nyugodtan lehet használni autóban hisz erre van kitalálva.
A kórházból is csak hordózóba engedik hazavinni. Nyugodtan induljatok el, ki fogja bírni. Figyeld med, hogy végig fogja aludni az utat! direkt nekik van kitalálva a hordozó! Az én fiam imádott benne aludni. Napközbe én abba raktam bele és vittem magammal a lakásban.
Szia! A hordozó ujszülött kortól ajánlott, mi másfél hetesen vittük elõször 1 órás autóutra, semmi baja nem lesz a babának, én tettem egy párnát az aljába, mert annyira belecsuszott szegénykém, most két hónapos, ésa párna még mindig benne van, jobban kiemeli a fenekét, igy nem süpped bele.
Ha hordozóba nem szabadna, akkor mibe???Ezt nekik fejlesztették ki.A legbiztonságosabb számukra.Nyugodtan tedd bele, és menjetek a szüleidhez!2 gyerekes anyuka
KÖTELEZÕ a hordozó! Anélkül nem szállíthatsz gyereket autóban! 0 éves kortól való hordozót kell venni, nekünk 0-13 kg-ig van. Meg van egy 9-18 kg-osunk. De lehet kapni 0-36 kg közöttit is. A két óra pedig meg sem fog kottyanni neki. Max, ha nagyon félted, az elsõ 2-3 hétben nem mentek. Kedved sem igazán lesz, a szüleid meg túl fogják élni, h nem látják pár hétig az unokát! :) Ja, és a mózes sajnos nem szabályos! Nekem sem tetszett a baba tartása a hordozóban, amikor a kórházból jöttünk haza, de ez van. Okos emberek találták ki, tehát biztos jó úgy, ahogy van. Na és persze vhogy csak haza kellett jönnünk! 3/4 óra volt az út. Szóval ne aggódj, meg fogod tudni látogatni a szüleidet, ha vesztek egy jó, praktikus hordozót.

Mennyi idős korukig szabad a babákkal egy szobában horror filmet nézni?

Legjobb válasz: Szerintem tök érthetõ a kérdés, nem tudom, hogy lehet valaki ilyen értetlen. Mi egy szobában vagyunk a babával, mert anyukámmal lakunk egyenlõre. Vele egy szobában akkor nézek horrorfilmet, ha alszik, vagy már majdnem alszik. Ha ébren van, nem nagyon szoktam. Szerintem halkan, úgy, hogy õ nem is veszi észre, hogy megy valami a tévében, nagyjából egy éves koráig lehet, de észre fogod venni, hogy mikor kezdi el tudatosan figyelni a tévét, akkor már meg kell válogatni, hogy miket nézel a jelenlétében, mert sokminden van, amitõl megijedhet.

Szerintem tök érthetõ a kérdés, nem tudom, hogy lehet valaki ilyen értetlen. Mi egy szobában vagyunk a babával, mert anyukámmal lakunk egyenlõre. Vele egy szobában akkor nézek horrorfilmet, ha alszik, vagy már majdnem alszik. Ha ébren van, nem nagyon szoktam. Szerintem halkan, úgy, hogy õ nem is veszi észre, hogy megy valami a tévében, nagyjából egy éves koráig lehet, de észre fogod venni, hogy mikor kezdi el tudatosan figyelni a tévét, akkor már meg kell válogatni, hogy miket nézel a jelenlétében, mert sokminden van, amitõl megijedhet.
A kérdésed igazából nem értem... egy babával nem szoktak horror filmet nézni, nem való neki, de még egy pár éves gyereknek sem. Hiába, hogy ott van mellette a szülõ, nem tudja felfogni, hogy ami történik az nem valódi. Rémálmai lesznek tõle, vagy a késõbbi gyermekkorában félelmei bármitõl és nem fogja tudni megmagyarázni, hogy miért fél attól a bizonyos dologtól...
Ha a gyermeked nem alszik, törõdj vele. Nekem miért nem jut eszembe ilyesmi? Ilyen alapon pornót is nézhetsz. Nem az a lényeg, hogy nem fogja még fel, hanem az az energia ami körülveszi és egy horrort nézve az nem lehet valami jó.
A kérdező hozzászólása: Nyilván nem a baba nézi a horrorfilmet, hanem a szülõk, a baba elvan magában. Mikortól zavarhatják meg napjait a hangok (nem moziszintû hangerõre gondoltam, hanem normálisra vagy halkabbra), illetve mikortól lehetnek a képek is számára zavarók?
Kedves harmadik válaszoló! Nem tudom, neked miért nem jut eszedbe ilyesmi, de miért ne nézhetne valaki horror filme, ha azt szereti? Amúgy egy babát hagyni kell néha magában ellenni akkor is, ha ébren van, ilyenkor a szülõ miért ne nézhetne olyan filmet, amilyet szeret? Fõleg, ha a babát ez még semmiben nem zavarja.
Én a kedves 3. hozzászóló vagyok:) Mikor valaki egy horrort néz, fél. Hiszen ezért teszi azt. Szerintetek ez jó légkört szül a babának?
Lehet, hogy van, aki fél tõle, az szerintem nem is nézi. Én nem félek tõle, csak ijedezek, ezért szeretem. Miért zavarná a babát, hogy én mit érzek a filmmel kapcsolatban? Hiszen nem reális dolog, és ezzel minden horror-kedvelõ tisztában van (na meg jobb esetben minden felnõtt ember).
A kérdező hozzászólása: Tisztában vagyok vele (és azt hiszem minden szülõ így van vele), hogy a horrorfilm nem babáknak való, ezért merült fel a kérdést, hogy mi az a kor, amikor még nem szenved lelki károkat tõle, ha egy szobában nézi vele az ember. Köszönöm a válaszokat!
Szerintem egy baba sokkal érzékenyebb, egyáltalán nem tartom jó ötletnek hogy a közelébe horrorfilmet nézzenek. Aki hallgatott már sötétebb hangulatú zenéket, pl dark trance vagy ilyesmi, az tudja, hogy elég nyitott elmével az ember feltöltõdik az adott zene hangulatával. Namost, a babának még nincsen beszûkülve a tudata mint nekünk, tehát biztos vagyok benne, hogy nagy hatással van rá, hacsak hallja.

Eukaliptusz olajat mennyi idős kortól szabad párologtatni a babával egy légtérben?

Legjobb válasz: Ne haragudj hogy nem a kérdésre válaszolok, de én inkább levendula olajat párologtatnék. Az mindenkire nagyon jó hatással van :)

Ne haragudj hogy nem a kérdésre válaszolok, de én inkább levendula olajat párologtatnék. Az mindenkire nagyon jó hatással van :)

Mennyi idős kortol szabad adni a babának bocitejet?

2 honaptol már lehet?

Legjobb válasz: A bocinak nincs teje, õ is a tehéntejet issza:) 1 éves kor alatt semmiképp NEEEEE

http://www.vital.hu/csecsemo_tejtermek_tehentej http://www.vital.hu/csecsemo_tejtermek_tehentej Ha a családban elõfordult allergiás megbetegedés, például szénanátha, a gyereknél is fokozott allergia-hajlamra számíthatunk. Kísérletezgetés helyett várjunk egyéves korig minden olyan étellel, amely, ha kis mennyiségben is, tartalmaz tehéntejfehérjét! Ha a csecsemõ allergiás a tehéntejfehérjére, legalább egy évig teljesen ki kell hagynunk étrendjébõl. Amíg a baba szopik, tulajdonképpen nincs igazán szükség arra, hogy bevezessük a tehéntejet az étrendjébe. A tehéntej végül is bociknak készül, az anyatej viszont az ember gyermekének. Jusson eszünkbe, hogy az ember az egyetlen olyan faj, amelyik még az elválasztás után is iszik tejet! Tudnunk kell, hogy a világon számos olyan ország létezik, ahol a felnõttek egyáltalán nem isznak tejet, mégis helyesen táplálkoznak, egészségesek, jóltápláltak.
Én még 17 hónapos lányomnak sem adok, mondjuk õ még szopik 2 hónaposnak eszedbe ne jusson adni, úristen. 1 éves kora alatt semmiképpen, a szervezetnek nincs szüksége fajidegen fehérjére, ezt egy gyerekorvos mondta. De ah tönkre akarod vágni az egészségét, akkor adjál:-((((
A bocinak nincs teje, õ is a tehéntejet issza:) 1 éves kor alatt semmiképp NEEEEE
1 éves kortól adható
2 hónaptól semmiképp nem ihat tehéntejet a baba!
Ezt találtam. Szerintem nagyon sok mindent eltúloznak manapság az etetéssel kapcsolatban. Dehát meg kell élni a tápszergyártóknak is valamibõl. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/a-tej-ved-az-allergiatol
nem hiszem el, hogy ez nem kamu kérdés.
Bocitej nincs - a tehéntej az, amit a boci iszik! A mai divat szerint nem szabad a gyereknek tehéntejet adni egy éves kor alatt, de évszázadokon keresztül nem volt töle egy gyerkenek sem baja, ha a születése óta itta is.
9 hónapos volt.
én akkortól adtam neki, mikor a hozzátáplálást kezdtem, azaz 3 hónaposan. nem inni, csak tettem a fõzelékébe vagy a turmixolt gyümölcsökhöz tettem egy keveset hogy könnyebben tudja megenni.
Csatlakozom: mindenképpen egy éves kora után!
Ha a kutatások ki is mutatták, hogy a gyerekeknek nem lett allergiája a tejtõl, az még nem azt jelenti, hogy folyamatosan egye-igya, mert nem ez a megfelelõ táplálék a szervezetének, és az emésztését is megterheli. Azért kíváncsi lennék arra is, hogyan mehettek bele anyák ilyen kísérletekbe, amikor a baba 2 hetes kora elõtt tehéntejet kapott...
nem arzént adtak nekik. én tehéntejen nõttem fel, mert anyának nem volt teje, a tápszert kihánytam és mégsincs semmi bajom. beteg is max 2szer voltam életemben. és vannak még páran így a családomban. attól, mert minimális mennyiségû tejjel találkozik nem lesz semmi baja sem. a tápszer mégis mit gondoltok mi van? granulált anyatej? a fenéket, az is tehéntejbõl van, tehéntej-fehérjébõl. csak módosított. hát elõbb adok a gyerekemnek rendes tejet, mint hogy ilyen módosított vackokkal teli borzalommal tömjem 2 éves koráig.
Érdemes elolvasni Decsi Tamás Csecsemõtáplálás címû könyvét a tápszer pontos összetételét illetõen. Az én anyámnak sem volt egyébként teje, õ a szomszéd utcából kapott anyatejjel etetett.
De nem is azt írták hogy folyamatosan ette-itta, hanem azt hogy két hetes kora elõtt legalább 1X találkozott vele a szervezet!!!! Ez pont olyan mint az oltások! Ott is a bacikat lökik a szervezetbe csak minimális mennyiségben, azért hogy késõbb felismerje.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!