Találatok a következő kifejezésre: Mennyi idős szabad a (14 db)

Mennyi idős volt a gyermeketek, mikor először egyedül hagytátok pl. játszani a szobában és nem járókában, csak úgy szabadon?

Azt értem ezalatt, hogy pl. ? bent van, ti meg mondjuk készítitek az ebédet a konyhában. Hány éves volt ekkor?

Legjobb válasz: 6,5 hónapos, mikor már kúszott, azóta rendszeresen játszik egyedül.

6, 5 hónapos, mikor már kúszott, azóta rendszeresen játszik egyedül.
éves? :) mikor elkezdett kúszni már szabadon garázdálkodhatott, 5, 5 hónapos volt akkor :) mondjuk nem nagy a lakás és persze ez a valóságban úgy néz ki (azóta is, 3 éve...), hogy én megyek a dolgomra, õ meg jön utánam :D
A kérdező hozzászólása: Felügyelet nélkül gondoltam. Pl. õ bent babázik 20 percet, ilyesmikre értettem
Hát én pár hónaposan már ott hagytam a szõnyegen. Veszélyes dolog nem volt a szobában, amit leránthatott volna vagy ilyesmi. Köré tettem a játékait, és elvolt. Nyilván nem órákra hagytam magára, hanem 10-20-30 percekre. A bébiõrzõn meg hallottam, ha van valami. Néha ránéztem.
3 éves múlt mikor már egyedül játszott a másik szobában. Most 4 évesen már csukott ajtó mellett is magára merem hagyni. Muszáj becsukni az ajtót, mert a másfél éves húga a szájába veheti az apró játékokat amivel játszik. 2, 5 évesen, amikor a kicsi született, még nem lehetett egyedül hagyni, jött velünk pelenkázni, etetni. Járókánk nem volt, mindig is szabadon közlekedtek, de a nyomukban kellett lenni, illetve a hugira még mindig figyelni kell.
2. vagyok. igen, felügyelet nélkül hagytam pár hónaposan már. igyekeztünk bababiztossá tenni a lakást, fürdõ-wc ajtó zárva, amerikai konyhás nappalink van, így ha kijött láttam, a szobájába meg rosszat nem igen tud tenni, még kilincs sincs az ablakon ;) persze füleltem, na meg ha hív(ott) mindig megyek, mentem. tied hány éves?
Egy évesen már simán bevonult a saját szobájába, amíg en a konyhában csináltam a dolgomat. Néha ránézem, ha épp nagy volt a csend. Mert olyankor tuti garázdálkodott. :)

Mennyi idős korig vannak a gyerekek a bölcsiben a nagy közös járókában és mennyi idős kortól vannak "szabadon"?

A kérdésem arra irányul, hogy mikortól hagyják ?ket szabadon játszani, vagyis mikortól nem kell már nekik a járóka véd?korlátja. Arra gondolok, hogy mikor biztonságos ?ket egyedül hagyni, mert egy gondozón? ugye nem tud egyszerre minden gyerekre figyelni.

Legjobb válasz: Szerintem azokat a gyerekeket, akik már biztonságosan tudnak menni, azokat már nem teszik bele. Mi 2 évesen mentünk bölcsibe, így csak a szomszéd csoportban láttam, hogy akik még éppenhogy csak totyogtak a járókában voltak, akik viszont már "jól" tudtak menni kint voltak. Persze ott is elõfordultak kisebb "balesetek", de azért figyelnek rájuk. Nem kell nagyon aggódni. Bár ezt nehéz kivitelezni, magamról tudom.

Szerintem azokat a gyerekeket, akik már biztonságosan tudnak menni, azokat már nem teszik bele. Mi 2 évesen mentünk bölcsibe, így csak a szomszéd csoportban láttam, hogy akik még éppenhogy csak totyogtak a járókában voltak, akik viszont már "jól" tudtak menni kint voltak. Persze ott is elõfordultak kisebb "balesetek", de azért figyelnek rájuk. Nem kell nagyon aggódni. Bár ezt nehéz kivitelezni, magamról tudom.

Nem szabad a babát büfiztetés nélkül letenni? és meddig? Mennyi idős koráig? és leghoszabb idő mennyi volt mikor nem bűfizett?

Legjobb válasz: Szia! Az lányomat mindig leraktam, de vagy oldalra vagy hasra, ugyanis nem nagyon büfizett, csak ritkán, de soha nem folyt neki semmi vissza. Tehát én leraktam büfi nélkül.

Szia! Az lányomat mindig leraktam, de vagy oldalra vagy hasra, ugyanis nem nagyon büfizett, csak ritkán, de soha nem folyt neki semmi vissza. Tehát én leraktam büfi nélkül.
én este nem bufiztetem egyik gyerekemet se mert rossza alvok voltak és ha bufiztetem akkor még ringatni is kellet mert nem akart vissza aludni
Én büfiztetem, de ha 10perc kb nincs büfi akkor nem erõltetem.
Én büfiztettem, de ha 2-3 perc után nem volt büfi, akkor nem volt és kész, leraktam. Addig kell, amíg ülni nem tud, mert akkor már akkor büfizik, amikor õ akar :-)


Mennyi idos korban szabad vinni fedett furdobe a kicsiket?

Legjobb válasz: 30 fokos vízbe már 3 hónapos kortól az elsõ két oltáson legyen túl

30 fokos vízbe már 3 hónapos kortól az elsõ két oltáson legyen túl

Béres cseppet a baba mennyi idős korától lehet/szabad adni és naponta hány cseppet?

Legjobb válasz: miért adnál??Egy másfél év alatt ne adj, de gyerekorvos megmondja...két év körül szokták adni közésségbe menetelkor

miért adnál??Egy másfél év alatt ne adj, de gyerekorvos megmondja...két év körül szokták adni közésségbe menetelkor
A kérdező hozzászólása: Hát mert sokan mondják és írják itt is, hogy erõsíti az immunrendszerét. Nyolc hónapos és egyszer volt már beteg igaz nem nagyon. Kis láz, és köhögés orr folyás stb.... Most újra köhög de ez száraz köhögés. Tesvére nincs, és közösségbe sem járunk, viszont nálunk sokan megfordulnak, barátok, akik jönnek hozzánk. A Pneunot sem kapta még meg. Ezért kérdeztem. Cebion cseppet kap a dokinéni javaslatára. Akkor az elég?

Mennyi idős kortól szabad a baba ételét sózni, cukrozni?

Legjobb válasz: Én már szoktam egy picit sózni,cukrot pedig a sóskába raktam neki.:)6,5 hós

Én már szoktam egy picit sózni, cukrot pedig a sóskába raktam neki.:) 6, 5 hós
1 vagyok.szölõ cukrot használok a baBA ételeihez.
1 csipet tengeri sót a kezdetektõl, 5 hós korától (felnõttnek íztelen így is, de kihozza nekik az ételek valódi ízét), cukrot viszont csak nyírfacukrot, esetleg sztíviát kap, de 13 hónapos, és 5-nél többször nem kapott édesített ételt. Szénhidrátot eszik eleget a kalácsból, kuglófból, zsömlébõl, tésztából, ami az étrendjében van, nem beszélve a gyümölcsökrõl, gesztenyérõl, sütõtökrõl, amikben szintén sok cukor van. 8 hónapos korától használok petrezselymet, kaprot, fokhagymát, vöröshagymát az ételeibe, 11 hónapos korától mindenféle fûszert, amit magunknak is (kömény, lestyán, majoranna stb.) csak kevesebbet.
Az enyém 8 hós!Az utóbbi pár napban sóztam már egy picit a fõzijét!Cukrot én is szölöcukrot használok és eddig én is csak a sóskát cukroztam neki mert az anélkül ehetetlen!Én is most próbálkozok a hagymával és a zölfûszerekkel éppen!
Zoldfuszerekkel mar eleg hamar lehet izesiteni a fozeleket, sot en kb. 9 honapos koratol raktam bele, cukrot meg most sem teszek neki semmibe, de nem tudom, hogy mit ajanlanak. Mi cukor nelkul esszuk a soskat is. Neki azert szoktam beletorni egy kis banant. 11 honapos kisfiam van.

Eukaliptusz olajat mennyi idős kortól szabad párologtatni a babával egy légtérben?

Legjobb válasz: Ne haragudj hogy nem a kérdésre válaszolok, de én inkább levendula olajat párologtatnék. Az mindenkire nagyon jó hatással van :)

Ne haragudj hogy nem a kérdésre válaszolok, de én inkább levendula olajat párologtatnék. Az mindenkire nagyon jó hatással van :)

Ha megszületik a baba mennyi idösen ajanlott elöször levegöre vinni? Oktober közepen születik akkor telen nem is szabad kivinni mar?

tehat az erdekelne mikortol lehet betenni a hurciba es utazgatni vele kicsit ide-oda?

Legjobb válasz: úgy gondolom, ha normális tiszta levegõjû környék, akkor akár pár hetesen is kiviheted, ha minden rendben van a babával, és nincs kint nagyon hideg, vagy szél. Rövid idõre persze. Majd mindig egy kicsit hosszabbra.

úgy gondolom, ha normális tiszta levegõjû környék, akkor akár pár hetesen is kiviheted, ha minden rendben van a babával, és nincs kint nagyon hideg, vagy szél. Rövid idõre persze. Majd mindig egy kicsit hosszabbra.
szia! az én fiam okt. 12-én született, fokozatosan szoktattam a levegõhöz, elõször csak ablaknyitás, utána odakinn ácsorgás 10, 20, 30 perc, aztán nyomás! 3 hetesen már egy parkban róttuk a köröket. nagyon is kell a babáknak a levegõ. az én fiam eleinte csak ott aludt, imádta a babakocsit. télen is ki kell õket vinni, persze alaposan bebugyolálva (hacsak nincs extrém hideg). ha szerencsétek lesz, kaptok még egy kicsit a szép napos õszbõl, jól fog esni Neked is a szülés és az elsõ napok fáradalmai után!
Szia! Az én kislányom tavaly szeptember végén született, 2 hetes korában vittem ki elõször, onnantól minden nap mentünk sétálni, fokozatosan, elõször 10 percre, utána fél órára, majd 1-2 órára. Egész télen is sétáltunk, még a leghidegebb napokon is 1-2, volt, hgoy 3 órát is. A baba igényli a levegõt, nehogy bezárd már egész télre. A babakocsi véd a szél ellen is, a lényeg, hogy jól öltöztesd fel majd télen, nem fog megfázni. Boldog babavárást!
Szerintem nem jó bezárni egész télre a lakásba.Szüksége lesz a friss levegõre, természetesen nem nagy szélben és minusz 20fokra gondolok, de én télen is levegõztettem.Szeptember végén született egyébként.
A kérdező hozzászólása: köszi a valaszokat.meg olyan sokara ön a kicsim, de mar ezen jar az eszem...
Szia! Nekem is õsszel volt pici a kislányom. fokozatosan kell hozzászoktatni. Fogod látni rajta, hogy mennyi az elég. mi például hóesésben is sétáltunk. semmi baja nem lett, aludt egy nagyot.

Mennyi idős kortol szabad adni a babának bocitejet?

2 honaptol már lehet?

Legjobb válasz: A bocinak nincs teje, õ is a tehéntejet issza:) 1 éves kor alatt semmiképp NEEEEE

http://www.vital.hu/csecsemo_tejtermek_tehentej http://www.vital.hu/csecsemo_tejtermek_tehentej Ha a családban elõfordult allergiás megbetegedés, például szénanátha, a gyereknél is fokozott allergia-hajlamra számíthatunk. Kísérletezgetés helyett várjunk egyéves korig minden olyan étellel, amely, ha kis mennyiségben is, tartalmaz tehéntejfehérjét! Ha a csecsemõ allergiás a tehéntejfehérjére, legalább egy évig teljesen ki kell hagynunk étrendjébõl. Amíg a baba szopik, tulajdonképpen nincs igazán szükség arra, hogy bevezessük a tehéntejet az étrendjébe. A tehéntej végül is bociknak készül, az anyatej viszont az ember gyermekének. Jusson eszünkbe, hogy az ember az egyetlen olyan faj, amelyik még az elválasztás után is iszik tejet! Tudnunk kell, hogy a világon számos olyan ország létezik, ahol a felnõttek egyáltalán nem isznak tejet, mégis helyesen táplálkoznak, egészségesek, jóltápláltak.
Én még 17 hónapos lányomnak sem adok, mondjuk õ még szopik 2 hónaposnak eszedbe ne jusson adni, úristen. 1 éves kora alatt semmiképpen, a szervezetnek nincs szüksége fajidegen fehérjére, ezt egy gyerekorvos mondta. De ah tönkre akarod vágni az egészségét, akkor adjál:-((((
A bocinak nincs teje, õ is a tehéntejet issza:) 1 éves kor alatt semmiképp NEEEEE
1 éves kortól adható
2 hónaptól semmiképp nem ihat tehéntejet a baba!
Ezt találtam. Szerintem nagyon sok mindent eltúloznak manapság az etetéssel kapcsolatban. Dehát meg kell élni a tápszergyártóknak is valamibõl. http://www.kismamablog.hu/szoptatas/a-tej-ved-az-allergiatol
nem hiszem el, hogy ez nem kamu kérdés.
Bocitej nincs - a tehéntej az, amit a boci iszik! A mai divat szerint nem szabad a gyereknek tehéntejet adni egy éves kor alatt, de évszázadokon keresztül nem volt töle egy gyerkenek sem baja, ha a születése óta itta is.
9 hónapos volt.
én akkortól adtam neki, mikor a hozzátáplálást kezdtem, azaz 3 hónaposan. nem inni, csak tettem a fõzelékébe vagy a turmixolt gyümölcsökhöz tettem egy keveset hogy könnyebben tudja megenni.
Csatlakozom: mindenképpen egy éves kora után!
Ha a kutatások ki is mutatták, hogy a gyerekeknek nem lett allergiája a tejtõl, az még nem azt jelenti, hogy folyamatosan egye-igya, mert nem ez a megfelelõ táplálék a szervezetének, és az emésztését is megterheli. Azért kíváncsi lennék arra is, hogyan mehettek bele anyák ilyen kísérletekbe, amikor a baba 2 hetes kora elõtt tehéntejet kapott...
nem arzént adtak nekik. én tehéntejen nõttem fel, mert anyának nem volt teje, a tápszert kihánytam és mégsincs semmi bajom. beteg is max 2szer voltam életemben. és vannak még páran így a családomban. attól, mert minimális mennyiségû tejjel találkozik nem lesz semmi baja sem. a tápszer mégis mit gondoltok mi van? granulált anyatej? a fenéket, az is tehéntejbõl van, tehéntej-fehérjébõl. csak módosított. hát elõbb adok a gyerekemnek rendes tejet, mint hogy ilyen módosított vackokkal teli borzalommal tömjem 2 éves koráig.
Érdemes elolvasni Decsi Tamás Csecsemõtáplálás címû könyvét a tápszer pontos összetételét illetõen. Az én anyámnak sem volt egyébként teje, õ a szomszéd utcából kapott anyatejjel etetett.
De nem is azt írták hogy folyamatosan ette-itta, hanem azt hogy két hetes kora elõtt legalább 1X találkozott vele a szervezet!!!! Ez pont olyan mint az oltások! Ott is a bacikat lökik a szervezetbe csak minimális mennyiségben, azért hogy késõbb felismerje.

Mennyi idős kortól szabad a babát hordozóban kocsiban szállítani?

Nagy problémánk hogy 2 órányi autóútra lakunk szüleimt?l, de szeretném ha gyakran láthatnák a picit, és ?k sajnos nehezen tudnak csak jönni. A babakocsimnak levehet? merevfalú mózes a teteje, de nemhiszem hogy szabályos volna kocsiba csatolni. A hordozókba viszont állítólag az egészen piciket nem szabad beletenni, f?leg gondolom nem 2 órára... Majd csak áprilisban születik, de jó lenne addigra megoldást találni.

Legjobb válasz: A korházból is hordozóban hozzuk haza a babát tehát egybõl lehet használni. Mi 3 hetesen mentünk elõször 1 órás utra végig aludta. Szerintem nyugodtan lehet használni autóban hisz erre van kitalálva.

A korházból is hordozóban hozzuk haza a babát tehát egybõl lehet használni. Mi 3 hetesen mentünk elõször 1 órás utra végig aludta. Szerintem nyugodtan lehet használni autóban hisz erre van kitalálva.
A kórházból is csak hordózóba engedik hazavinni. Nyugodtan induljatok el, ki fogja bírni. Figyeld med, hogy végig fogja aludni az utat! direkt nekik van kitalálva a hordozó! Az én fiam imádott benne aludni. Napközbe én abba raktam bele és vittem magammal a lakásban.
Szia! A hordozó ujszülött kortól ajánlott, mi másfél hetesen vittük elõször 1 órás autóutra, semmi baja nem lesz a babának, én tettem egy párnát az aljába, mert annyira belecsuszott szegénykém, most két hónapos, ésa párna még mindig benne van, jobban kiemeli a fenekét, igy nem süpped bele.
Ha hordozóba nem szabadna, akkor mibe???Ezt nekik fejlesztették ki.A legbiztonságosabb számukra.Nyugodtan tedd bele, és menjetek a szüleidhez!2 gyerekes anyuka
KÖTELEZÕ a hordozó! Anélkül nem szállíthatsz gyereket autóban! 0 éves kortól való hordozót kell venni, nekünk 0-13 kg-ig van. Meg van egy 9-18 kg-osunk. De lehet kapni 0-36 kg közöttit is. A két óra pedig meg sem fog kottyanni neki. Max, ha nagyon félted, az elsõ 2-3 hétben nem mentek. Kedved sem igazán lesz, a szüleid meg túl fogják élni, h nem látják pár hétig az unokát! :) Ja, és a mózes sajnos nem szabályos! Nekem sem tetszett a baba tartása a hordozóban, amikor a kórházból jöttünk haza, de ez van. Okos emberek találták ki, tehát biztos jó úgy, ahogy van. Na és persze vhogy csak haza kellett jönnünk! 3/4 óra volt az út. Szóval ne aggódj, meg fogod tudni látogatni a szüleidet, ha vesztek egy jó, praktikus hordozót.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!